Nieuws uit Brazilië

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 07, 2018 11:57 pm

Campagne presidentschapsverkiezingen: Mes-aanval op de favoriet – rechtse Braziliaanse kandidaat gewond

Geplaatst op 7 september 2018

Afbeelding

Ook in andere werelddelen leven patriotten gevaarlijk. Deze ervaring moest nu de rechtse Braziliaanse presidentschap-kandidaat Jair Bolsonaro aan den lijve ondervinden – hij raakte gewond door een mes-aanval tijdens zijn verkiezingscampagne. De steken in de buikstreek hebben voor ernstige verwondingen gezorgd.

Televisiebeelden lieten zien hoe de ex-officier tijdens zijn verkiezingscampagne in de stad Juiz de fora in de deelstaat Minas Gerais werd aangevallen. Bolsonaro staat in de peilingen voor de eerste ronde van de presidentschapsverkiezingen op 7 oktober bovenaan. Ex-president Lula da Silva van de linkse Arbeiderspartij geldt weliswaar als de eigenlijke favoriet, hij zit echter wegens corruptie en het witwassen van geld in de gevangenis en mag volgens de huidige stand van zaken niet aan de verkiezingen meedoen.

Bolsonaro werd na de mes-aanval naar het ziekenhuis gebracht. “Na de noodoperaties op donderdagavond zei zijn arts, Luiz Henrique Borsato, dat Bolsonaro minstens zeven dagen op de intensive care zou moeten blijven. In de twee uur durende operatie zouden zware interne bloedingen gestopt en de meeste verwondingen door de messteken hersteld zijn. Hij zou nog meer operaties nodig hebben en eerst voorzien zijn van een kunstmatige darmuitgang”, bericht “Die Welt”.

Na de aanval zou een verdachte zijn opgepakt, berichtte de krant “O Globo”, zonder nadere informatie te geven over een mogelijke politieke achtergrond.

Bolsonaro staat er bij zowel politieke vrienden als tegenstanders om bekend dat hij een hekel heeft aan homoseksuelen en zwarten en de militaire dictatuur (1964-1985) bejubelt. Hij kondigde al aan na een verkiezingsoverwinning militairen in politieke functies te willen benoemen en delen van de bevolking te willen bewapenen.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/07 ... at-gewond/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 09, 2018 12:45 am

Slechte kaarten voor links: Rechts-populistische presidentskandidaat staat duidelijk aan kop in Brazilië

Geplaatst op 8 oktober 2018

De rechts-populistische opmars stopt ook niet voor Zuid-Amerika. Bij de presidentschapsverkiezingen in Brazilië kon de rechts-conservatieve Jair Bolsonaro de eerste ronde duidelijk winnen met 46% van de stemmen. Hij moet het nu in de tweede verkiezingsronde tegen de nummer twee, Fernando Haddad van de linkse arbeiderspartij PT, opnemen, die 29% van de stemmen kreeg in de eerste ronde.

Bolsonaro heeft bij de links-liberale media de naam “homofoob”, racistisch en vrouwvijandig te zijn. Dat is in de ogen van de Braziliaanse kiezers blijkbaar veel minder erg dan het wijdvertakte corruptiesysteem dat de voormalige presidenten Lula da Silva en Dilma Rousseff, eveneens van de PT, het land hebben nagelaten. De knallende draai om de oren voor de kandidaat van de PT, Haddad, is het resultaat.

Hem wacht nu een herculesarbeid, die volgens inschatting van waarnemers nauwelijks meer te overmeesteren is. De voormalige burgemeester van Sao Paolo moet er nu in recordtijd voor zorgen dat hij ook bekend en geaccepteerd wordt in de andere delen van het land. Anders krijgt ook Brazilië een rechts-populistische regering.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/08 ... -brazilie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Ma Okt 29, 2018 10:57 pm

Er is hoop

Geplaatst op 29 oktober 2018

Afbeelding

Wat een geluk dat Jair Bolsonaro nooit zijn oren liet hangen naar het drammerige gedwang van het type christen hatende secularisten dat in ons eigen land zo overduidelijk wél de dienst uitmaakt. In dat geval had hij zijn ‘privé-overtuigen’ namelijk inderdaad veilig in een kast moeten opbergen en we zouden er verder nooit meer iets van hebben gehoord. Heel fijn ook dat hij evenzeer een ander advies consequent in de wind sloeg: namelijk om de toon te matigen. Zogezegd omdat het de kiezers anders wel eens zou kunnen ‘afschrikken’.

Afgelopen nacht hield de toekomstige Braziliaanse president zijn overwinningstoespraak. Niet vanaf een balkon of op een rechtstreeks uitgezonden verkiezingsbijeenkomst ergens, maar via zijn favoriete mediaplatform Facebook Live. Met een Bijbel binnen handbereik richtte hij zich tot de natie: “Ik wil God dankzeggen voor deze gelegenheid... voor dit wonder”. Om daar aan toe voegen: “We kunnen het ons niet langer veroorloven om te flirten met communisme, populisme en links-extremisme”.

In Nederland zullen waarschijnlijk niet veel mensen hier een volmondig ‘amen’ op kunnen zeggen. Het communisme is toch dood immers? En bovendien, we houden veel teveel van onze abortus- en euthanasiepraktijken. Kwakoe en Gay-pride zijn vanzelfsprekend ook evenementen die we voor geen goud zouden willen missen. Tja,wat moet je dan met iemand die heeft gezegd dat hij abortus wil verbieden, dat hij van de homopropaganda fysiek onpasselijk wordt en dat hij de zwarten “niks verschuldigd” is?

Hoe hopeloos de situatie in Nederland ook maar schijnt, er is één lichtpuntje. Brazilië is namelijk een in meerderheid niet-blank land, dat niettemin deze blanke meneer aan de macht heeft gebracht. Er is nog hoop voor ons dus. Maar het is duidelijk dat we eerst alleen nog wat dieper zullen moeten afzinken... we moeten eerst nog wat wanhopiger worden, de omstandigheden moeten eerst nog wat uitzichtlozer worden. Dat is dan het slechte nieuws.

Door: “eg regs”

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/29/er-is-hoop/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15636
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Okt 31, 2018 9:01 am

Volgens mij is Jair Bolsonaro eerder een aanvoerder van de Braziliaanse Kristalnacht.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 03, 2018 10:16 pm

De wereld bekritiseert, Israël begroet de nieuwe Braziliaanse president

Geplaatst op 3 november 2018

Afbeelding
Net zoals in Amerika is de ondersteuning voor Israël een belangrijk thema in de verkiezingscampagne in Brazilië geworden.

Toen Donald J. Trump tot president van de Verenigde Staten werd gekozen en de hele wereld verblufte, was Israël een van de weinige naties die oprechte gelukwensen uitte. De rest van de internationale gemeenschap heeft Amerika hard terechtgewezen, omdat het had gekozen voor een “rechts-extreme hardliner”.

Dit verhaal werd vorige week met de verkiezing van de rechtse Jair Bolsonaro tot nieuwe president van Brazilië herhaald.

Bolsonaro werd ook vanwege zijn vrouwen-hatende, racistische en autoritaire opvattingen bekritiseerd. Maar hij is ook overtuigd pro-Israël.

Tijdens zijn verkiezingscampagne deed Bolsonaro met zijn ondersteuning van en beloftes aan de joodse staat hetzelfde als Trump. Hij beloofde om als president Israël als een van de eerste landen te bezoeken en de Braziliaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen.

Nu hij president is, zei Bolsonaro nog steeds de bedoeling te hebben weldra een bezoek te brengen aan Israël, en hij zou zeker overwegen om de Braziliaanse ambassade te verplaatsen, hoewel dit door de stevige handelsbetrekkingen van het Zuid-Amerikaanse land met de Arabische wereld moeilijk zou kunnen worden.

In de tussentijd is de Israëlische leiding enthousiast dat deze man, die door de rest van de internationale gemeenschap veracht wordt, de nieuwe president van een van de grootste landen ter wereld is.

“Ik weet zeker dat uw verkiezing tot een grote vriendschap tussen onze naties en tot een versterking van de betrekkingen tussen Israël en Brazilië zal leiden”, zei minister-president Benjamin Netanyahu maandag in een telefoongesprek met Bolsonaro.

“Hartelijke groeten aan mijn vriend Jair Bolsonaro met zijn verkiezing tot president van Brazilië”, zei de woordvoerder van de Knesset, het Israëlische parlement, Yuli Edelstein in een aan de pers gepubliceerde verklaring.

Net zoals Trump heeft Bolsonaro een uitgesproken kritische houding tegenover de Palestijnen. Tijdens de presidentscampagne beloofde hij de devaluatie van de Palestijnse vertegenwoordiging in Brazilië en verklaarde: “Is Palestina een land? Palestina is geen land, daarom zou hier geen vertegenwoordiging moeten zijn.” Hij wijst er eveneens op dat de Israëlisch-Palestijnse vredesgesprekken tot nu toe mislukt zouden zijn, omdat de Palestijnen terroristen zouden zijn gebleven.

Bron: http://www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/03 ... president/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15636
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Nov 04, 2018 10:00 am

Ik steun Israël om daarmee uiting te geven aan mijn walging
van islamitische landen.


Hoe meer landen dit doen des te beter. Moslims dienen goed te beseffen dat zijn behoren tot de mislukte mensensoort/ Zij zijn parasieten vanuit hun geloofsovertuiging.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6185
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Ali Yas » Zo Nov 04, 2018 1:13 pm

Pilgrim schreef:
Tijdens zijn verkiezingscampagne deed Bolsonaro met zijn ondersteuning van en beloftes aan de joodse staat hetzelfde als Trump. Hij beloofde om als president Israël als een van de eerste landen te bezoeken en de Braziliaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen.

Dat is elementair fatsoen. Een president die daarvoor gaat, krijgt het respect dat hij verdient. Brazilië boft maar met zo'n man.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15636
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Nov 04, 2018 3:24 pm

Ali Yas schreef:Dat is elementair fatsoen. Een president die daarvoor gaat, krijgt het respect dat hij verdient. Brazilië boft maar met zo'n man.

Dat laatste is nog maar de vraag . . . :thinking:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6185
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Ali Yas » Wo Nov 07, 2018 7:35 pm

Hans v d Mortel sr schreef:Dat laatste is nog maar de vraag . . . :thinking:

Waar ben je bang voor, Hans?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15636
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Nov 09, 2018 1:50 pm

Ali Yas schreef:
Hans v d Mortel sr schreef:Dat laatste is nog maar de vraag . . . :thinking:

Waar ben je bang voor, Hans?

Ik ben nergens bang voor. Laat staan voor de mislukte parasiterende mensensoort 'moslims' dat zich overal in de wereld laat gelden. Ik heb alleen het sterke vermoeden dat Bolsonara een scenario hanteert dat niet past bij een democratie van vrije meningsuiting. Volgens mij heeft hij wel wat weg van Pinochet. Leg het me uit als ik er naast zit. En ik zit er weleens naast. Maar nu niet denk ik.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6185
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Ali Yas » Vr Nov 09, 2018 9:25 pm

Hans v d Mortel sr schreef:Leg het me uit als ik er naast zit.

:redface2: Integendeel. Van politiek heb jij veel meer verstand. Leg het mij maar uit.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15636
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Nov 10, 2018 12:42 am

Ali Yas schreef:
Hans v d Mortel sr schreef:Leg het me uit als ik er naast zit.

:redface2: Integendeel. Van politiek heb jij veel meer verstand. Leg het mij maar uit.

Ik ga hier niet op in. Neem alleen maar Nederland met zijn alom liegende en bedriegende manipulerende minister-president Rutte. Wij zijn een zogenaamd beschaafd niet achterbaks land. Het tegendeel is aangetoond. Wanneer? In een vroegtijdig stadium op FFI Dutch.

Zuid-Amerika is een ander verhaal. Meer christendom, meer politieke smeerlapperij.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 17, 2018 6:59 pm

Brazilië´s strijd tegen links: rechtvaardigen van communisme en het symbool van de hamer en de sikkel moet strafbaar gesteld worden

Geplaatst op 17 november 2018

Afbeelding

Wat in Duitsland door Maas en Merkel de internet doorzoekingswet en paragraaf 130 van het Wetboek van Strafrecht (“opstoken van het volk”) en paragraaf 86a (gebruik van symbolen van grondwet-vijandige organisaties) zijn, zal in Brazilië omgekeerd ingevoerd worden.

Zo moet het “rechtvaardigen van het communisme” bestraft gaan worden. Eveneens de productie en het gebruik van desbetreffende symbolen zoals de hamer en de sikkel (wetsontwerp). Ook sociale bewegingen, zoals die van de dakloze landarbeiders, dienen als terreurorganisaties gekwalificeerd en verboden te worden.

De wereldwijde linkse pers hyperventileert met het oog op de aankondigingen van de nieuwe president Bolsonaro. Met een paar zogenaamde hervormingen door linkse politici kan men een land als Brazilië echter niet weer tot rust brengen. De voormalige president Lula da Silva zit op dit moment wegens zware beschuldigingen van corruptie in de gevangenis. De meerderheid van de kiezers heeft voor een andere weg gekozen, die zonder het corrupte links helemaal niet geopend zou zijn.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Door: “Die Unbestechlichen”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/17 ... ld-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 20, 2018 1:44 am

Brazilië´s nieuwe president Bolsonaro benoemt minister van Buitenlandse Zaken: tegen het “cultureel marxisme”

Geplaatst op 19 november 2018

Afbeelding
Jair Bolsonaro (links) en Ernesto Araújo.

De nieuwe Braziliaanse president Bolsonaro (foto) plaatst eerste persoonlijke accenten. Nu maakte hij zijn kandidaat voor de functie van toekomstige minister van Buitenlandse Zaken bekend. Het gaat om een loyale volgeling, de 51-jarige diplomaat en linguïst Ernesto Araújo. Deze zei tijdens zijn presentatie over zijn centrale hoofdbeginselen: “Een sterke hand en het vertrouwen in de toekomstige president leiden mij.” En: “De beweging van Bolsonaro voedt zich niet uit haat, maar uit liefde en hoop”, zei de toekomstige minister, die vader is van een dochter en afkomstig uit het zuidelijke Porto Alegre.

Araújo werkt al 29 jaar op het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het laatst was hij afdelingsleider voor de VS, Canada en inter-Amerikaanse aangelegenheden. Daar viel hij vorig jaar op met een uit 36 pagina´s bestaand artikel voor het tijdschrift van het ministerie, waarin hij zich uitspreekt als gloeiende bewonderaar van de Amerikaanse president Donald Trump en bekennend nationalist. Waarden als traditie en geloof ziet hij bedreigd door een geglobaliseerde wereld, die wordt aangewakkerd door een “cultureel marxisme”. “Alleen God kan het Westen nog redden – of de Amerikaanse natie”, schreef de toekomstige minister van Buitenlandse Zaken, die behalve zijn tekst in het tijdschrift van het ministerie ook drie romans heeft gepubliceerd.

Ook de nieuwe president Bolsonaro plaatst nieuwe accenten in de buitenlandse politiek van zijn land. Hij vindt niet zozeer goede buitenlandse betrekkingen belangrijk, maar dat zijn nieuwe minister van Buitenlandse Zaken “zonder ideologische vooroordelen” economische initiatieven in de hele wereld ontplooit. Als grootste handelspartner van Brazilië bezit China daarbij een speciale rol.

Hoe Brazilië zich in de toekomst in de BRICS-groep opstelt, moet afgewacht worden. Deze beschouwde zichzelf in het verleden vaak als opkomend alternatief tegenover het door Amerika gedomineerde dollargebied. Als gevolg van de economische stagnatie in de meeste BRICS-landen (Brazilië, Rusland, China, India, Zuid-Afrika) is er echter inmiddels een aanzienlijke terugstroom van kapitaal naar het dollar- en eurogebied begonnen.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/19 ... -marxisme/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 04, 2019 1:51 am

Nieuwe Braziliaanse president: “Onze vlag zal nooit rood zijn”

Geplaatst op 3 januari 2019

Afbeelding

Het nieuwe staatshoofd van Brazilië, Jair Bolsonaro (foto), heeft tot de strijd tegen linkse ideologieën opgeroepen en aangekondigd de moraal en ethiek in het land te herstellen. Tijdens de toespraak n.a.v. zijn beëdiging zwaaide president Bolsonaro met de Braziliaanse vlag: “Dat is onze vlag – en ze zal nooit rood zijn.”

“We hebben nu de unieke mogelijkheid om ons land op te bouwen”, verklaarde de 63-jarige Jair Bolsonaro volgens de “Junge Freiheit” bij zijn beëdiging afgelopen dinsdag in de hoofdstad Brasilia. “Vandaag is de dag waarop mensen beginnen zich te bevrijden van het socialisme, van het gigantisme van de staat en van het politiek correcte. We zullen weer orde in het land scheppen.”

Bolsonaro wil de “waarden van het gezin” weer in het middelpunt van de politiek plaatsen om Brazilië uit de “zwaarste ethische en economische crisis in zijn geschiedenis” te leiden. Ook zou hij de gender-ideologie willen bestrijden.

De 63-jarige riep de parlementariërs op hem te ondersteunen. Samen zouden ze het land van het “juk van de corruptie, van de criminaliteit, van de economische onverantwoordelijkheid en de ideologische onderwerping” bevrijden. De nieuwe Braziliaanse president wil per decreet het wapenrecht liberaliseren, opdat “goede burgers” de mogelijkheid hebben zich te verdedigen.

De Amerikaanse president Donald Trump prees Bolsonaro´s inaugurele rede op Twitter: “Gelukwens aan president Jair Bolsonaro, die zojuist een geweldige toespraak ter gelegenheid van zijn beëdiging heeft gehouden – de VS staan achter u!”

Aan de festiviteiten rondom de beëdiging in Brasilia namen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu, de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, de Chileense president Sebastián Piñera en de Boliviaanse president Evo Morales deel. De links gerichte arbeiderspartij PT van ex-president Luiz Inácio Lula da Silva boycotte de manifestatie.

Blijkbaar is de economie content met de nieuwe president. De nieuwe regering onder Bolsonaro heeft met een serie ondernemingsvriendelijke beslissingen volgens het “Handelsblatt” de markten aangevuurd. De Braziliaanse index Ibovespa steeg woensdag met 3,56% en sloot af met een nieuw record op 91.012 punten. De Braziliaanse Real deed het goed op de eerste werkdag van de nieuwe president verhoogde 2,08% in waarde tegenover de Amerikaanse dollar.

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/03 ... rood-zijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 05, 2019 6:10 pm

Viktor Orbán in Brazilië
Vlad Tepesblog - Gepubliceerd op 4 jan. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 24, 2019 5:13 pm

Trump ontvangt de “Tropen Trump”

Geplaatst op 24 maart 2019

Afbeelding
Jair Bolsonaro en Donald Trump.

Jair Bolsonaro, door de westelijke media “Tropen Trump” genoemd, heeft tijdens de verkiezingsstrijd nooit een geheim gemaakt van zijn bewondering voor de Amerikaanse president Donald Trump en zijn sympathie voor de VS. Met zijn bezoek aan Washington en een mogelijke toetreding tot de NAVO van Brazilië heeft de rechts-nationale Bolsonaro definitief gebroken met de oude, socialistische partners van Brazilië, met name vooral met landen zoals Cuba en Venezuela, waarbij de oude Arbeiderspartij steeds opnieuw aansluiting had gezocht.

Zoals in dit artikel al uitvoerig werd belicht, heeft Brazilië verstrekkende ervaringen met socialistische regeringen opgedaan. De linkse Partido dos Trabalhodores (Partij van de Arbeid) heeft niet alleen de grootste economie van Latijns-Amerika verwoest en in een crimineel drugshol veranderd, maar was vooral onder haar Lula da Silva een ijverig helper van de beide socialistische dictaturen.

Deze tijden zijn sinds de laatste presidentsverkiezingen veranderd. Als een van zijn eerste ambtshandelingen maakte Bolsonaro een einde aan het medische programma “Mais Médicos”, een programma dat Cubaanse artsen tegen dumpinglonen in Brazilië liet werken en dat vooral ten goede kwam aan de despoten van Havana. Tijdens de “Conservative Summit of the Americas” kondigde hij aan dat Brazilië graag een voortrekkersrol zou willen innemen in de strijd tegen het socialisme in Latijns-Amerika. In eigen land ontsloeg Bolsonaro communistische medewerkers uit regeringsfuncties en kondigde aan de marxistische ideologie ook uit de Braziliaanse scholen te verwijderen. Het misdadige regime van het buurland Venezuela wordt scherp veroordeeld door Bolsonaro.

President Trump benadrukte dat de betrekkingen tussen de beide grootste economieën van het Amerikaanse continent nog nooit zo goed waren als op dit moment. De beide staatschefs delen in veel opzichten gezamenlijke opvattingen, zoals het afwijzen van de “gender-ideologie”, de “political correctness” en “fake news” van de mainstream media. Beide presidenten hebben zich bovendien verplicht tot het bestrijden van communistische regimes. Met een nauwe noord-zuid-as op het Amerikaanse continent zouden de regimes in Venezuela en Cuba bestreden en de Chinese invloed teruggedrongen moeten worden.

“Westelijke” media zoals de “Zeit” maken weer eens gebruik van deze gelegenheid om de impopulaire presidenten te belasteren. Trump, die door de media graag zo wordt neergezet alsof hij het Noord-Atlantisch Bondgenootschap zou willen demonteren, is blijkbaar toch in staat allianties te smeden tegen de opkomende bedreigingen (vanuit het oogpunt van de VS) uit het oosten.

Bron: https://younggerman.com

Door: “Junge Eidgenosse”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/24 ... pen-trump/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38915
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 27, 2019 11:51 am

De universiteiten bulken van de marxistische 'studies' en vele pretvakken.
De nieuwe regering is anti-marxistisch en dat zullen ze merken.
Er komt alleen nog maar geld voor maatschappelijk nuttige vakken zodat de afgestudeerden niet parasitair hoeven te zijn.
Links huilt.
Braziliaanse universiteiten verzetten zich tegen afbraakbeleid Bolsonaro: ‘Het is kiezen tussen schone wc’s of onderzoek doen’

[...]Bolsonaro spreekt van ‘communistische hersenspoeling’ in het onderwijs en wil referenties aan feminisme, homoseksualiteit en gelijkheid uit schoolboeken schrappen. Ook vraagt hij leerlingen om docenten die zich toch over deze ‘cultuurmarxistische’ onderwerpen uitlaten, te filmen en aan te geven.

Bolsonaro richt zijn ideologische pijlen ook op de prestigieuze federale universiteiten, en bestempelt studies als sociologie en filosofie als nutteloos en overheidsgeld onwaardig. Vorige week tekende hij een decreet dat regeringssecretaris en legergeneraal Carlos Cruz het recht geeft rectoren en andere directieleden te benoemen. Een harde klap voor de autonomie van universiteiten.
[...]
Onderwijsminister Abraham Weintraub besloot eind vorige maand de uitgaven voor hoger onderwijs met 30 procent te korten. Aanvankelijk wilde de minister de bezuinigingen beperken tot de meest linkse universiteiten, ‘waar chaos of zedeloosheid heerst’. Later liet hij weten dat de bezuinigingsmaatregel geldt voor alle federale universiteiten.
https://www.demorgen.be/nieuws/braziliaanse-universiteiten-verzetten-zich-tegen-afbraakbeleid-bolsonaro-het-is-kiezen-tussen-schone-wc-s-of-onderzoek-doen~b8442f18/?referer=https%3A%2F%2Fwww.demorgen.be%2F
Lis Macedo, een 27-jarige student communicatiewetenschappen, ervaart dat anders. “Ik ben christen en heb conservatieve opvattingen”, vertelt ze. “Maar op mijn leeslijst staan geen boeken van conservatieve denkers.” Macedo is zwart, afkomstig uit een arm gezin en aanhanger van Bolsonaro. “Ze noemen me een fascist”, zegt ze. “Progressieve mensen zeggen dat ze voor pluralisme zijn, maar ze sluiten rechtsdenkenden uit.”

Macedo vindt dat de universiteiten te groot zijn geworden onder voorgaande regeringen. “Dat geld kan beter naar basis- en middelbaar onderwijs”, vindt ze. “Er wordt veel belangrijk onderzoek gedaan hier, maar niet alles heeft nut. Het is goed dat de regering daarnaar kijkt.” De student pleit voor meer technisch onderwijs: “Er is een valse illusie gecreëerd dat alleen een universitair diploma succes oplevert. Academische kennis is overgewaardeerd, we moeten ondernemerschap stimuleren.”
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38915
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 23, 2019 1:03 pm

Een regering op Rechts, dan weet de linkse hap wel wat ze daarvan moet denken.
Momenteel is heel erg in het nieuws 'de vreselijke bosbranden'. Nog nooit is het zo erg geweest.
Het Braziliaanse oerwoud is dit jaar getroffen door een recordaantal branden.
En de media praten elkaar na:
ITV News✔
@itvnews
The Amazon is burning.
An area the size of the United Kingdom is alight - in total more than 74,000 fires continue to smolder.
Figures show an 84% increase in blazes, compared to the same period last year.

Ten opzichte van vorig jaar is er sprake van een stijging van 83 procent. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro beschuldigt niet-gouvernementele organisaties (ngo's) ervan de bosbranden te hebben gesticht. Dat zouden ze volgens de president hebben gedaan nadat de Braziliaanse regering de financiële steun aan de ngo's had ingetrokken.
https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2019/08/brandend-brazilie-bijna-twee-keer-zoveel-bosbranden
Het is nog niet tot de media doorgedrongen dat 'De Braziliaanse president Jair Bolsonaro ' altijd aangeduid dient te worden met "De rechts-extreme Braziliaanse president Jair Bolsonaro ".
Ook de NOS deed aan overschrijven:
Afbeelding

En wat er nu werkelijk aan de hand?
Afbeelding

En wat zeggen de waarnemingen?
As of August 16, 2019, an analysis of NASA satellite data indicated that total fire activity across the Amazon basin this year has been close to the average in comparison to the past 15 years. (The Amazon spreads across Brazil, Peru, Colombia, and parts of other countries.) Though activity appears to be above average in the states of Amazonas and Rondônia, it has so far appeared below average in Mato Grosso and Pará, according to estimates from the Global Fire Emissions Database, a research project that compiles and analyzes NASA data.
https://earthobservatory.nasa.gov/images/145464/fires-in-brazil
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38915
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 23, 2019 2:07 pm

Even een selectie van krantenkoppen:

  Demonstratie op de Dam voor aandacht natuurbranden Amazonegebied
  WNF wil actie na Amazone-drama: doe foute soja in de ban
  ‘Wij zitten Braziliaanse president in de weg, dus verzint hij dit’
  Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentaliteit’ Macron
  Grote zorgen over ‘internationale crisis’ Amazone
  Amazonebranden leven enorm op social media: ‘Pray for the Amazon, longen van de aarde’
  Braziliaanse president: ngo’s hebben bosbranden Amazonegebied gesticht
  Enorme inferno in Brazilië: vuurzee in Amazone door ontbossing
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38915
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Mahalingam » Za Aug 24, 2019 5:15 pm

Bonanza voor de Goede Doelen is zo'n paniek over bosbranden.

Al 150.000 euro opgehaald voor noodactie voor Amazone
De spontane noodactie van het Wereld Natuur Fonds (WWF) voor de Amazone heeft sinds donderdagavond al 150.000 euro opgebracht. De natuurbeschermingsorganisatie is onder de indruk van het aantal steunbetuigingen.
,,Er zijn zo ontzettend veel mensen die samen íets willen doen voor het grootste regenwoud op aarde. Dat geeft hoop voor de toekomst. De actie loopt zeker de komende week nog door’’, aldus Kirsten Schuijt, directeur van de Nederlandse tak van WWF.
https://www.ad.nl/binnenland/al-150-000-euro-opgehaald-voor-noodactie-voor-amazone~a849f422/
En waar gaat dat geld heen?
Dankzij de gulle giften uit Nederland krijgen 40 parkrangers in dit natuurgebied extra veiligheidspakken, zuurstofmaskers en helmen. Zo kunnen we echt iets concreets doen voor de mensen en dieren in Zuid-Amerika!”

En de missie van het WWF wordt voor deze gelegenheid zo verwoord:
Naast acute hulp vindt WWF het voor de langere termijn van groot belang dat het Nederlandse kabinet aandringt op Europese regelgeving die ervoor zorgt dat er geen producten en grondstoffen binnenkomen uit ontboste gebieden. “Nederland is een groot handelsland en kan er samen met andere Europese lidstaten voor zorgen dat er in handelsakkoorden bindende afspraken komen over duurzaamheid en het tegengaan van ontbossing”, benadrukt Schuijt.

Boycotten dus in naam van Het Klimaat.
Ik lees:
"De Braziliaanse president Bolsonaro heeft inmiddels het leger ingezet om de branden te bestrijden."
Als het leger de directe manier van brandbestrijding kiest, standrechtelijk doodschieten van brandstichters, dan kunnen behalve milieufreaks ook de mensenrechten clubs weer hun hart ophalen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Aug 25, 2019 2:45 am

Op dit moment veel meer bosbranden in Afrika dan in Amazone gebied

Posted on 24/08/2019

Afbeelding
Alleen al in Angola woeden ruim 3 x zoveel branden dan in Brazilië (foto)(Afbeelding: Getty Images (2)).

Er wordt door het Wereld Natuur Fonds een ware inzamelingsactie voor gehouden: de bosbranden in het Braziliaanse Amazonegebied. Nederlanders doneerden al € 150.000. Omdat Brazilië sinds kort wordt geleid door een rechtse president springen de Westerse media er gretig bovenop (immers: geen gelegenheid voorbij laten gaan om rechts te ‘bashen’). Dat er op dit moment veel meer bosbranden woeden in Angola en Congo lezen we dan ook bijna nergens. Angola heeft immers een linkse (communistische) president, en Congo een centrumlinkse president en premier.

De Amazone bossen staan bekend als de ‘longen van de Aarde’. Bosbranden zijn er overigens normaal, en maken deel uit van het natuurlijke zuiverings- en herstelsysteem. Wel is het aantal branden 83% hoger dan vorig jaar, voornamelijk omdat deze aangestoken zijn door boeren.

Terwijl de Westerse media en politici de Braziliaanse branden aangrijpen om de rechtse president Jair Bolsonaro te verketteren –Frankrijk en Ierland dreigen zelfs met financiële sancties-, woeden er op dit moment veel meer branden in Afrika. Op 22 en 23 augustus werden er in Angola 6902 geteld en in Congo 3395, tegen 2127 in Brazilië.

En hoe erg het ook wordt voorgesteld, het aantal branden benadert bij lange na niet het record van bijna 67.000 in een week in juni 2018. In de afgelopen twee dagen werden er in de top 10 landen ongeveer 16.500 branden geteld. Tot nu toe is 2019 op geen enkele wijze extreem.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/o ... ne-gebied/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 30, 2019 2:29 am

Brazilië verbiedt tijdelijk brandstichting voor landontginning

29 augustus 2019

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft donderdag per decreet een tijdelijk verbod ingesteld op het in brand steken van bossen om land geschikt te maken voor landbouw en veeteelt. De maatregel is bedoeld om de bosbranden in de Amazone te bestrijden.

Braziliaanse media melden dat het onduidelijk is of het tijdelijke verbod nut heeft. Volgens deskundigen zijn de meeste landontginningen sowieso illegaal en wordt er laks tegen opgetreden.

Bolsonaro stuurde vorige week per decreet het leger naar het Amazonegebied. De militairen helpen er tot en met 24 september bij het bestrijden en voorkomen van branden. Dit besluit volgde na internationale kritiek op zijn beleid voor de bescherming van de regenwouden.

Het aantal branden in het Amazonegebied ligt momenteel 83 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, meldde het Braziliaanse ruimteonderzoekscentrum INPE onlangs. Het gaat om het grootste aantal bosbranden sinds 2010. Volgens Braziliaanse milieudeskundigen is het hoogtepunt nog niet bereikt.

Zuid-Amerikaanse landen komen volgende week bijeen om te bespreken hoe het Amazonegebied het best beschermd kan worden.

https://www.nu.nl/buitenland/5984959/br ... nning.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Brazilië

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 07, 2019 10:35 pm

In het belang van de kinderen van het land: Bolsonaro laat gender-ideologie op scholen verbieden

Geplaatst op 7 september 2019

Afbeelding

Duidelijke aankondiging: de Braziliaanse president Bolsonaro (foto) heeft het ministerie van Onderwijs van zijn land opdracht gegeven een wetsontwerp tegen de verbreiding van de “gender-ideologie” op scholen op te stellen. “Daarom heb ik het ministerie van Onderwijs verzocht om een wetsvoorstel over het verbod op de gender-ideologie voor te bereiden om de kinderen volgens onze grondwet omvattend te beschermen”, twitterde Bolsonaro.

Damares Alves, de Braziliaanse minister voor Mensenrechten, Familie en Vrouwen, had daarvoor verklaard dat de regering de kinderen in de leeftijd van vier tot vijf jaar het concept zouden moeten bijbrengen, volgens welk de vrouwen gelijke rechten en kansen hebben, maar desondanks of een bijzondere manier behandeld moeten worden, “omdat zij vrouwen zijn”.

Het is niet de eerste keer dat Bolsonaro het woord neemt in vragen betreffende de seksuele opvoeding en linkse mode-ideologieën afwijst. Minister van Cultuur Henrique Pires trad eind augustus af, nadat Bolsonaro de toewijzing van de subsidie voor de productie van LGTB-films had stopgezet.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/07 ... verbieden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten