Totale controle in China

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Totale controle in China

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 23, 2018 4:56 pm

China’s “sociale-kredietscore”-systeem treedt in 2020 in volle werking

Posted op september 22, 2018 door Rommel

Afbeelding
Black Mirror 'Nosedive' - Social media as currency.

Zoals Fenixx eerder berichtte, heeft China een systeem ingevoerd dat gericht is op het rangschikken van de hele bevolking op basis van hoe goed de burgers van de samenleving zijn. Nu meldt de Australische ABC dat het systeem naar verluidt in 2020 volledig operationeel is.

Het herinnert veel aan de “Nosedive” aflevering van de Black Mirror tv-serie op Netflix, waar mensen andere mensen tussen de één tot vijf sterren kunnen beoordelen op basis van hun interacties, die hun sociaaleconomische status beïnvloeden.

In China wordt nu een gelijkaardig systeem geïmplementeerd, dat een persoonlijk protocol van 1,4 miljard mensen zal omvatten.

Degenen met de “beste burgerresultaten” krijgen in hotels en op luchthavens VIP-behandelingen, goedkope leningen en voorrang aan de beste universiteiten en banen.

Aan de andere kant vinden we mensen die uitgesloten zijn van reizen of geblokkeerd worden voor het verkrijgen van krediet of overheidsbanen.

Het systeem werkt met de nieuwste technologie en kunstmatige intelligentie. Bewakingscamera’s zijn uitgerust met gezichtsherkenning, lichaamsscanning en geo-tracking voor een constante controle van elke burger.

Daarnaast worden mobiele telefoontoepassingen gebruikt om gegevens te verzamelen en online gedrag te monitoren. Samen met “big data” uit meer traditionele bronnen zoals overheidsdocumenten, waaronder onderwijs en gezondheidszorg, financiële gegevens en veiligheidsevaluaties, wordt dit in individuele ‘rapportcijfers’ beoordeeld.

Testsystemen voor dit “sociale beoordelingssysteem” bevinden zich in verschillende testfasen in minstens een dozijn steden in China. Verscheidene bedrijven werken samen met de staat om het systeem te nationaliseren, de technologie te configureren en de algoritmes op hun plaats te krijgen die de sociale-kredietscore zullen bepalen.

Het is waarschijnlijk het grootste sociale engineering project ooit en een manier om meer dan een miljard mensen te controleren.

Bijvoorbeeld, de beoordeling van een persoon kan een negatieve invloed hebben als hij teveel alcohol koopt, terwijl het kopen van luiers kan wijzen op verantwoordelijkheid en de score verhogen.

Het systeem zal “live” zijn, zodat een persoon direct kan zien wanneer de beoordeling omhoog of omlaag verandert.

Maar zelfs iemands vrienden en familieleden zullen van invloed zijn op iemands cijfers. Als een vriend of vader iets negatiefs over de overheid zegt, verlies je punten. De persoon waarmee men mee uitgaat of partner wordt ook beïnvloed.

ABC geeft het voorbeeld van Liu Hu, een gravende journalist die corruptie hoog in de Communistische Partij in China aan het licht bracht en verschillende moorden oploste. Hij werd beschuldigd van een “speech crime” en verloor zo zijn punten en werd bestempeld als “oneerlijk” in het kader van het sociaal kredietbeleidsproject.

Later werd zijn carrière geruïneerd en werd hij geïsoleerd. Hij was verboden om te reizen en is nu in principe in huisarrest in zijn woonplaats. Wanneer hij treinkaartjes probeert te boeken, wordt hem dat ontzegd. Zijn sociale media, waar hij zijn journalistiek publiceerde, is afgesloten.

Zie de video hieronder die de “sociale-kredietscore” van China uitlegt:Een langere documentaire over China’s sociale-kredietscore-systeem is hier te zien:Kent Ekeroth

https://fenixx.org/2018/09/22/chinas-so ... e-werking/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het “sociale beoordelingssysteem” van China

Berichtdoor Ariel » Zo Sep 23, 2018 7:51 pm

Ai... :shock: Dat is een erge vorm van Big Brother is watching you.

Mag de naaste familie die een hekel aan een familielid heeft ook negatieve punten uitdelen?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het “sociale beoordelingssysteem” van China

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 04, 2018 1:26 am

China voert ‘social credit’ in: Hond in beslag genomen als je die verkeerd uitlaat

Xander, 03-11-2018

Afbeelding
‘Hond niet aan de lijn = 3 punten in mindering, mevrouw! Nog één overtreding en we nemen uw huisdier in beslag!’ (Afbeelding: Getty Images (3)).

Huiveringwekkende totalitaire digitale controlestaat, of valt er wel iets te zeggen voor het hard bestraffen van overlast? – Student door Chinese universiteit geweigerd omdat zijn vader een lening niet kon afbetalen

Jinan heeft het al ingevoerd, en andere steden volgen binnenkort met de implementatie van het social credit systeem, ‘sociaal krediet’, dat bestaat uit punten die je moet verdienen met goed gedrag, en juist kwijt kunt raken met verkeerd gedrag. Zo gelden in Jinan strenge regels voor het uitlaten van je hond, en kun je die al kwijtraken als je die bijvoorbeeld een paar keer niet goed aanlijnt. In 2020 moeten alle 1,4 miljard Chinezen onder deze totale digitale staatscontrole –waar de EU naar onze overtuiging verlekkerd naar kijkt- vallen.

In Jinan moet iedereen met een hond deze verplicht bij de politie laten registreren, wordt maar één hond per persoon toegelaten, en moet je minimaal 18 zijn om het beest te mogen uitlaten. Vervolgens krijg je een vergunning voor je hond die in diens halsband zit verwerkt. Daarop staat een QR code met 12 punten, die je stapsgewijs kunt kwijtraken door de hond niet of niet goed aan te lijnen (-3 punten), zijn uitwerpselen niet op te ruimen, of hem overlast te laten veroorzaken. Daar kun je dan boetes voor krijgen. Zijn je punten op? Dan kan de staat hem in beslag nemen.

In steeds meer treinen krijgen Chinezen via de speakers luide dreigementen te horen dat er represailles voor hun ‘individuele gedragskrediet systeem’ volgen als ze zich niet strikt aan de regels voor het Openbaar Vervoer houden. Het is inmiddels routine geworden dat overtreders uit het OV worden verbannen als hun sociale kredietscore te laag is.

In steden waar al veel bewakingscamera’s hangen worden boetes aan voetgangers uitgedeeld voor bijvoorbeeld foutief oversteken of roken op straat.

‘Het behouden van vertrouwen is glorieus, het breken van vertrouwen is schandelijk,’ stond in 2014 in een overheidsdocument, waar de nu in de maak zijnde totale digitale controle staat werd aangekondigd, te lezen. Miljoenen bewakingscamera’s worden straks voornamelijk gerund door A.I.’s (kunstmatige intelligenties) met gezichtsherkenningssoftware, zodat de staat ieders gedrag 24/7 kan volgen en controleren.

Eerder dit jaar weigerde een Chinese universiteit een student toe te laten omdat zijn vader op een zwarte lijst stond wegens het niet afbetalen van een lening van 200.000 yuan, ruim € 25.000,-.

Binnenkort ook in de EU-Superstaat?
In Amerika en Europa hangen ook ontelbare bewakingscamera’s, dus is het zeker met het oog op de in de maak zijnde EU-Superstaat niet vergezocht dat men in Brussel verlekkerd kijkt naar de Chinese totalitaire digitale controle. Waarnemers en analisten waarschuwen dat deze in het Westen veel dichterbij is dan de meeste mensen denken (2).

Valt er ook iets te zeggen voor het hard bestrijden van overlast?
Aan de andere kant kunnen we ons afvragen of er niet iets te zeggen valt voor het hard bestraffen van overlast. Kijk maar eens naar ons eigen land, naar de speeltuinen, grasveldjes, voetpaden en stranden vol met hondenpoep, trottoirs en bermen bedekt met afval, treinreizigers die zich niets aantrekken van rookvrije of stiltecoupés, en vooral naar topergernis nummer één: buren die tot diep in de nacht luidruchtige feestjes houden, urenlang keihard muziek draaien of computerspelletjes spelen, of hun constant blaffende hond urenlang alleen laten, ook als jij, je partner en jullie kinderen al op bed liggen omdat jullie er morgenochtend wel vroeg uit moeten.

Of dat met punten, boetes en inbeslagnames moet worden bestreden is een andere kwestie, maar uit dit soort zaken blijkt wel dat er in een ‘brutaal mens...’ samenleving zoals de onze helaas genoeg mensen zijn die de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag en de omgeving niet aankunnen en daar vaak willens en wetens ten koste van anderen misbruik van maken.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) The Hill
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... rd-uitlaat
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7487
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Het “sociale beoordelingssysteem” van China

Berichtdoor xplosive » Zo Nov 04, 2018 5:44 am

Op zich lijken sancties op "slecht gedrag" niet verkeerd. Het probleem zit vooral in de beoordeling van wat "slecht gedrag" is. Daar kan het fout gaan en dat houdt tevens een (groot) gevaar in. Vooral als niet ter discussie mag staan wat "slecht gedrag" is en wat niet. En een overheid die niet bekritiseerd mag worden is ook griezelig. Aan de andere kant : als je ziet hoe in onze "open samenleving" zaken (onder meer via linkse media) gemanipuleerd worden en welk wangedrag hier onbestraft blijft dan is het hier ook niet ideaal. En of bepaalde zaken in onze "open samenleving" ter discussie mogen staan wordt ook steeds meer de vraag. Het lijkt er vooralsnog nog steeds op dat een westerse samenleving flexibeler is. En die flexibiliteit biedt voordelen, maar het kan natuurlijk ook flexibel de verkeerde kant uitgaan.

Een voordeel van de "Chinese methode" is dat vreemde kwaadaardige (islamitische) elementen minder gemakkelijk de samenleving kunnen binnendringen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het “sociale beoordelingssysteem” van China

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 21, 2019 7:48 pm

Totale controle: 17,5 miljoen Chinezen mogen niet meer vliegen door te laag sociaal krediet

Xander, 21-02-2019

Afbeelding
Camera’s, overal camera’s... (Afbeelding: Getty Images (2)).

Teveel punten afgepakt door verkeersovertredingen, roken, drinken, kritiek hebben op de overheid = niet meer met vliegtuig en HSL, uitgesloten van vastgoed transacties en verzekeringen

Zoals bijna alles in China verloopt de invoering van een Orwelliaans ‘big brother’ controlesysteem in een razendsnel tempo. Inmiddels hebben bijna 17,5 miljoen Chinezen –meer mensen dan in Nederland wonen- een vliegverbod gekregen omdat hun ‘social credit’ status te laag is. Die kan al negatief worden als je bepaalde problemen veroorzaakt in een ziekenhuis, maar ook als je in een trein op gereserveerde stoelen gaat zitten. Bijna 5,5 miljoen mensen mogen niet meer met de Chinese HSL.

Alles draait in China om ‘betrouwbaarheid’, wat neerkomt op totale gehoorzaamheid en volgzaamheid. Met de invoering van een sociale kredietstatus voor uiteindelijk alle 1,4 miljard Chinezen wil de autocratische regering in Beijing de mogelijkheid krijgen om zelfs het minste of geringste beetje weerstand tegen de staat in de kiem te smoren.

Tegelijkertijd worden de Chinese burgers met zogenaamde ‘groene kanaal’ voordelen en beloningen gelokt om in alles volledig gehoorzaam, volgzaam en dus ‘betrouwbaar’ zijn en veel punten verzamelen.

Verkeersovertreding, kritiek op overheid? Niet meer met vliegtuig of HSL
In de metropool Hangzhou, hoofdstad van de provincie Zhejiang. werd circa een jaar geleden begonnen met de uitrol van het social credit systeem. Mensen die ‘pro-sociaal’ gedrag vertonen, zoals gezond leven, bloed doneren en vrijwilligerswerk, krijgen daar extra punten voor, terwijl van mensen die een verkeersovertreding begaan, roken, drinken, en kritiek hebben op de overheid, juist punten worden afgepakt.

Zij lopen niet enkel het risico geen vlieg- en/of HSL tickets meer te mogen kopen, maar ook te worden uitgesloten van verzekeringen, beleggingen en het kopen van vastgoed. Tevens mogen ze door de autoriteiten te schande worden gezet door hun ‘overtredingen’ te publiceren en dus aan het algemene publiek kenbaar te maken.

Miljoenen bedrijven op zwarte lijst
In het systeem worden ook bedrijven beoordeeld. Vorig jaar werden maar liefst 3,59 miljoen bedrijven op de zwarte lijst geplaatst. Daarmee werden ze uitgesloten van biedingen op bepaalde projecten en stukken land, deelname aan veiligheidswerk, en uitgifte van obligaties.

Ook ander ‘onbetrouwbaar gedrag’, zoals het niet (tijdig) afbetalen van leningen en belastingen, het illegaal inzamelen van geld, het plaatsen van valse of misleidende advertenties en het bedriegen van klanten levert een plek op de zwarte lijst op. Daar kwamen bijvoorbeeld het farmaceutische bedrijf Quanjian Group (valse claims over een middel tegen kanker) en vaccinfabrikant Sjansen Biotechnologie (fraude met statistieken) op terecht.

Volgens een recent rapport hebben inmiddels 3,51 miljoen als ‘onbetrouwbaar’ te boek staande personen en bedrijven door de druk van het social credit systeem alsnog hun leningen en belastingen betaald.

‘Dit schendt mensenrechten’
Mensenrechtenorganisaties en gerechtelijke experts zijn bang dat het social credit systeem de laatste restjes privacy en vrijheid van meningsuiting in China zullen doen verdwijnen. En daar hadden de Chinezen toch al erg weinig van.

‘Veel mensen kunnen hun schulden niet afbetalen omdat ze te arm zijn, maar zullen wel geraakt worden door dit controlesysteem en publiek aan de schandpaal worden genageld,’ gaf een advocaat als commentaar. ‘Dit schendt de rechten van menselijke wezens.’

Langzamer en minder opzichtig, maar EU volgt
Gezien de vergelijkbare autoritaire structuur van de EU vermoeden wij dat in Brussel verlekkerd wordt gekeken naar de ‘big brother’ controle die de Chinese regering over haar onderdanen neemt.

Vanwege ons democratische verleden kan dat hier niet op dezelfde snelle en openlijke wijze worden ingevoerd, dus gebeurt dat trager, stapsgewijs en minder opzichtig met bijvoorbeeld het langzaam afbreken van de vrijheid van meningsuiting door een ‘anti nepnieuws’ campagne en de deze week erdoorheen gedrukte uploadfilter en linktaks.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... al-krediet
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Totale controle in China

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 05, 2019 2:59 am

Totale controle: China voert verplichte gezichtsherkenning internet en smartphones in

Posted on 04/10/2019

Afbeelding
Afbeelding: (3).

Anoniem surfen op het internet definitief voorbij – Ondertussen protesteren studenten in het nog altijd onrustige Hong Kong tegen het verbod op gezichtsbedekking – Over 3 jaar heeft China 2,76 miljard smart camera’s opgehangen

Nu de invoering van het ‘sociale krediet’ puntensysteem in China op rolletjes loopt, heeft de communistische regering in Beijing besloten dat vanaf 1 december 2019 de volgende stap naar totale controle volgt: verplichte gezichtsherkenning als je via je pc of smartphone wilt internetten. Bovendien worden telefoonnummers, zowel vaste als mobiele, strikt persoonsgebonden. Daarom mogen SIM kaarten niet meer aan anderen worden overgedragen of doorverkocht. De laatste maatregel is een uitbreiding van de al in januari 2015 ingevoerde verplichte registratie voor alle gebruikers van smartphones en het vaste net.

De telecom providers in China worden door het Chinese ministerie voor Industrie en Informatietechnologie (MIIT) verplicht te controleren of de persoon die een internetverbinding aanvraagt de eigenaar is van het aan het apparaat gekoppelde ID, dat tegelijkertijd moet worden gecontroleerd op echtheid en geldigheid. Ongeïdentificeerde nummers moeten vanaf 1 december gelijk worden afgesloten.

De in de VS woonachtige Chinese commentator Tan Jingyuan schrijft dat ‘de reden waarom het Chinese regime wil dat de mensen bij het surfen op het internet hun werkelijke identiteit prijsgeven is dat ze de vrijheid van meningsuiting willen controleren.’ De overheid wil alle mensen die op forums en social media kritische en andere onwelgevallige berichten plaatsen kunnen identificeren, oppakken en vervolgen. ‘Met deze nieuwe regel van het MIIT wordt de vrijheid van meningsuiting van het Chinese volk volledig afgepakt,’ aldus Jingyuan.

De autoriteiten hebben de afgelopen jaren honderden Chinese burgers gearresteerd omdat ze op het internet over ‘gevoelige’ thema’s discussieerden, zoals de al ruim 4 maanden durende protesten in Hong Kong.

Hong Kong: Vanaf middernacht verbod op gezichtsbedekking
Daar heeft de politie afgelopen week in enkele gevallen met rubberen kogels op rel schoppende demonstranten geschoten. Ook hebben de autoriteiten vandaag een verbod op gezichtsbedekking afgekondigd, dat om middernacht ingaat. Honderden voornamelijk gemaskerde studenten gingen meteen de straat op en schreeuwden ‘Hongkongers, verzet je!’ Een paar winkelcentra moesten worden gesloten.

Verder is het onduidelijk hoe het verbod wordt afgedwongen, aangezien 7,4 miljoen inwoners van de stad op straat stofmaskers dragen vanwege de luchtvervuiling. (2)

Over drie jaar 2,76 miljard camera’s
We schreven al vaker dat Chinese steden en publieke ruimtes de afgelopen jaren zijn voorzien van honderden miljoenen smart camera’s met gezichtsherkenningstechnologie. Steek je bij rood licht toch het zebrapad over? Dan krijg je een boete van 20 yuan (€ 2,50) thuis gestuurd, en worden er punten in mindering gebracht op je ‘sociale kredietwaardigheid.’ Dat kan je op den duur uitsluiting van trein- en vliegreizen, banen, leningen en hypotheken kosten.

In klaslokalen worden leerlingen, leraren en ouders van seconde op seconde bewaakt en gevolgd. In openbare toiletten moeten zowel Chinezen als toeristen zich identificeren met hun gezicht als ze wc-papier willen gebruiken.

China heeft naar schatting al 10,6 miljard dollar uitgegeven voor de opbouw van deze digitale controlestaat. Over vier jaar moet dat bedrag zijn verdubbeld, want de overheid wil straks het hele land tot in de verste uithoeken kunnen bewaken. In 2022 zouden er dan ook al 2,76 miljard camera’s moeten zijn opgehangen.

Straks ook in de EU
Het is geen geheim meer dat de EU verlekkerd kijkt naar China, en eveneens –op weliswaar langzamer tempo- een extreemlinkse totalitaire controlestaat aan het opzetten is waarin uiteindelijk alle ‘dissidente’ stemmen en meningen (eigenlijk alleen conservatieven en andere rechtsen die tegen een Superstaat, tegen een klimaatdictatuur, tegen massa immigratie en tegen islamisering zijn) zullen worden geblokkeerd en/of aangepakt (boetes, gevangenisstraf).

Landen zoals Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië en Zweden hebben reeds wetgeving ingevoerd waarmee mensen met afwijkende politieke (conservatieve) standpunten worden beboet en soms ook gearresteerd.

Xander

(1) Epoch Times
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/t ... phones-in/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18853
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Totale controle in China

Berichtdoor King George » Za Okt 05, 2019 12:26 pm

Dat is twee camera's op elke inwoner.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten