Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor Ariel » Do Jan 03, 2019 3:06 pm

King George schreef:Die Krikke heeft toch in Arnhem ook een spoor van een en al bestuurlijke incompetentie achtergelaten?


Goshie. Dat is nieuw voor me. Iedereen kan tegenwoordig burgemeester worden zie ik. Als je maar bij de juiste partij hoort.

Spoiler! :
Krikke volgde een bibliotheekopleiding aan de Frederik Muller Academie (Hogeschool van Amsterdam) en studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam (niet voltooid). Zij was als student betrokken bij de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen, was actief in de Executive Committee of the International Youth and Student Movement, een jongerenorganisatie van de Verenigde Naties (ISMUN), migratievraagstukken en multiculturele samenlevingen. Zij was campagneleider voor de VVD in Amsterdam, voorzitter van de permanente scoutingscommissie van de VVD en richtte in 1986 een eigen bedrijf op voor dienstverlening op het gebied van campagnevoering, congressen en evenementen.

In 1994 werd zij gekozen in de gemeenteraad van Amsterdam. Twee jaar later werd zij benoemd tot wethouder voor economische zaken, lucht- en zeehaven.


Spoiler! :
Ziehier de affaire die de eerste jaren van Krikkes burgemeesterschap in Arnhem bepaalde. Arnhem had een wethouder uit Amsterdam gehaald om zich op de kaart te laten zetten. Maar het kwam er niet van. Krikke bleek een grijze muis. Ze kreeg de opdracht haar visie op haar functie op papier te zetten, maar talmde daar eindeloos mee. Toen ze uiteindelijk met haar stuk op de proppen kwam (ze streefde een 'politiek terughoudend burgemeesterschap' na), was de raad de kwesties al lang zat. De partijen slikten hun bezwaren in en accepteerden Krikke zoals ze was. Dan maar geen publiciteit voor Arnhem. Krikke werd in 2007 zelfs probleemloos herbenoemd.

Krikke, steevast in een felgekleurde jasje, was voor iedereen 'Pauline'. Ze wilde graag Arnhemse met de Arnhemmers zijn. In de VVD geldt ze als een echte liberaal, niet als conservatief. Haar rol leek uitgespeeld toen ze uit Arnhem vertrok zonder een nieuwe baan te hebben. Haar directeurschap van het Scheepvaartmuseum werd geen succes. Ook hier had ze het aan de stok gekregen met medewerkers.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41687
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 04, 2019 1:35 am

BRIEFJE VAN JAN – Aan Pauline Krikke

Door: Jan Dijkgraaf, 8:01, 02 januari 2019

Afbeelding

Of u niet wist dat de organisatoren de stapel 13 meter hoger hadden gemaakt dan de toegestane 35 meter?

Beste mevrouw Krikke,

Ik las uw twee verklaringen naar aanleiding van het uit de hand gelopen Vreugdevuur op Scheveningen nieuwjaarsnacht. Ik zag uw persconferentie.

Uw tactiek is duidelijk.

Evalueren, evalueren en nog eens evalueren, concluderen dat de organisatoren zich niet aan de afspraken met betrekking tot de hoogte van de brandstapel hebben gehouden en daarna ‘lessen trekken voor de toekomst’, die eruit bestaan dat het Vreugdevuur aan banden wordt gelegd. Of verboden.

Zo werkt uw soort.

Tussen de woordenvermicelli waarmee u de schuld van het in gevaar brengen van mens en goed bij voorbaat zo ver mogelijk wegduwde van de burgemeester van Den Haag ontdekte ik ook nog een mooi gesprekje met u.

Of u niet wist dat de organisatoren de stapel 13 meter hoger hadden gemaakt dan de toegestane 35 meter?

Dat wist u. En daarom had u het hekkenplan ook aangepast.

U HAD HET HEKKENPLAN AANGEPAST!!!

De stalen hekken waarachter de toeschouwers moesten staan, waren een stukje verder van het Vreugdevuur afgezet, zodat de toeschouwers het niet te warm kregen.

Muts.

De stapel was 13 meter te hoog. Er stond een westenwind. Er was windkracht 7 voorspeld. Pallets branden hard en lang. Vuur houdt geen rekening met stalen hekken.

Die hele evaluatie is niet nodig.

De ‘les voor de toekomst’ moet er uit bestaan dat de organisatoren zich aan de afspraken houden en dat de burgemeester het hele feest afblaast als de organisatoren dat niet doen of als de wind verkeerd staat.

Klaar.

Ik liep toevallig anderhalve week geleden met mijn gezin langs de muur waarin de 1366 namen staan gebeiteld van de Scheveningse vissermannen die op zee het leven lieten. Het viel ons op dat de zeevisserij de laatste paar decennia gelukkig een stuk veiliger is geworden, want als ik het me goed herinner viel de laatste dode op zee in 2008.

Het is bizar om te vernemen dat de Scheveningers en hun huizen elf jaar later massaal in gevaar zijn gebracht door een labbekakkerig optreden van hun eigen burgemeester, de eerst en hoogst verantwoordelijke voor de openbare orde en veiligheid.

Dat kan en mag niet zonder consequenties blijven.

U moet gaan.

En rap wat!

Groet,

JanD

PS. Want dit was niet uw eerste blunder hè. En ook niet de tweede.

https://tpo.nl/column/briefje-van-jan-a ... -krikke-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor Ariel » Za Jan 05, 2019 5:31 pm

Krikke negeerde advies’

Burgemeester Krikke van Den Haag heeft alle waarschuwingen rondom de vreugdevuren in Scheveningen in de wind geslagen. De brandweer heeft van begin af gezegd dat ’de gekozen opzet, uitvoering en inschatting van de risico’s’ onverantwoord was. Bij de bouw waren er direct strubbelingen tussen gemeente en politie.

Politie- en brandweermensen hebben op verzoek van De Telegraaf een inventarisatie gemaakt van de gebeurtenissen. Het geeft een ontluisterend beeld van de organisatie rondom het vergunningloze evenement. Uit angst voor represailles van hun meerderen willen ze anoniem blijven.

Volgens betrokken politie- en brandweermensen was het van meet af aan onduidelijk wat de rolverdeling was op het gebied van handhaving. Door brandweer en agenten gemelde risico’s werden volgens hen onvoldoende gehoord.

Ook op Krikke is vanuit betrokken dienders en spuitgasten veel kritiek. Het goede contact met de bouwers zorgde onder politiemensen voor gefronste wenkbrauwen. „Ze maakte selfies met bouwers. Kennelijk was het daarna echter heel lastig om de bouw stil te leggen”, concludeert een van hen.

„Ook toen zichtbaar werd dat de stapels te hoog werden liet zij weten dat er alles aan gedaan moest worden om het vreugdevuur door te laten gaan.”

Er was ook grote twijfel over de juridische status van het convenant tussen bouwers en gemeenten. Daardoor wilden politie en brandweer geen enkele verantwoordelijkheid voor de handhaving, stellen de betrokken ambtenaren.

Politiebonden NPB en ACP herkennen de verhalen van de politiemensen. „Wij hebben dezelfde signalen binnengekregen”, zeggen zij. „Het is voor ons onbegrijpelijk dat adviezen en opmerkingen van professionals zo slecht op waarde zijn geschat”, zegt Gerrit van de Kamp van de ACP. De woordvoerder van Krikke zegt niet te willen reageren op anonieme verhalen. „In de evaluatie van de gebeurtenissen zal ook kritisch worden gekeken naar de rol van de gemeente en die van Krikke zelf”, zegt hij. „Maar er is op een aantal momenten wel degelijk ingegrepen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41687
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 05, 2019 5:51 pm

“Krikke keurt haar eigen vlees”

Geplaatst op 5 januari 2019

Afbeelding

DEN HAAG – De Haagse burgemeester Paulien Krikke zit zelf in het bestuur van de organisatie die het onafhankelijke onderzoek naar de uit de hand gelopen vreugdevuren in Scheveningen moet onderzoeken. Dat blijkt uit informatie op de website van Veiligheidsregio Haaglanden.

De Telegraaf maakte vrijdag bekend dat het Instituut Fysieke Veiligheid onderzoek gaat doen naar de gebeurtenissen rond de vonkenregen die de badplaats teisterde. „Het IFV is een organisatie die geschikt is voor deze evaluatie, gezien de ervaring die zij heeft met evaluatieonderzoek naar verschillende crises en incidenten in Nederland”, schreef Krikke in een persverklaring.

Dat zij dat van binnenuit weet, wordt duidelijk via de website van de Veiligheidsregio Haaglanden. Krikke zit uit hoofde van haar functie als burgemeester in het algemeen bestuur van de veiligheidsregio, maar is dientengevolge ook lid van het algemeen bestuur van het IFV, de landelijke ondersteuningsorganisatie voor de veiligheidsregio’s en hun veiligheidspartners.

Afbeelding
De Haagse burgemeester Pauline Krikke. Ⓒ ANP

Hoewel Krikke niet in het dagelijks bestuur zit, maken oppositiepartijen in Den Haag zich zorgen over de onafhankelijkheid van het onderzoek, blijkt uit reacties bij regionale zender Omroep West. „Dat is een geval van de slager die zijn eigen vlees keurt”, stelt Martijn Balster van de PvdA in de Haagse gemeenteraad. Ook andere fracties laten zich met die term uit over de keus voor IFV voor het onderzoek. Raadslid Daniëlle Koster van het CDA noemt het ’heel bijzonder’. „Je moet met dit soort zaken alle schijn van belangenverstrengeling vermijden. Het is heel onverstandig, het is extra wrijven in een vlek.”

Overigens is het in het verleden vaker voorgekomen dat het IFV onderzoek deed naar crises en incidenten in gemeenten waarvan de burgemeester op dat moment in het algemeen bestuur zat.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41687
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 05, 2019 6:42 pm

“Vreugdevuur”...

Afbeelding

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; Ruben L. Oppenheimer)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor Ariel » Di Jan 08, 2019 12:14 pm

Vreugdevuren toestaan, maar vervuilende diesels weren: 'Hypocriet'

"Het toestaan van vreugdevuren, terwijl diesels uit de Haagse binnenstad worden geweerd is hypocriet gemeentebeleid." De nieuwjaarstraditie is veel vervuilender dan alle dieselauto's in Den Haag samen, zeggen experts.

In een ingezonden brief in de Volkskrant berekent oud-brandweercommandant Theo van Gemert hoeveel CO2 en andere uitstoot vrij moet zijn gekomen bij de vuurstapels in Scheveningen en Kijkduin.

4 miljoen kilogram
Hij vergelijkt de uitkomsten met de uitstoot van dieselauto's die uit de Haagse binnenstad worden geweerd. "Ik reken even uit wat er bij het vreugdevuur in Scheveningen vrij kwam: ruim 100 duizend pallets op stapels à 25 kg is 2,5 miljoen kilo hout. Bij verbranding van één kilo komt zo'n 1,63 kg CO2 vrij (bij niet volledige verbranding). Dat is zo'n 4 miljoen kilogram."

Daarmee zit je volgens hem vele malen hoger dan wat een dieselauto uitstoot. Volgens chemisch ingenieur Jaap Koppejan en Jos Merks van Stichting Luchtfonds, heeft van Gemert zich echter verrekend. Zij melden dat de uitstoot van de vuurstapels zelfs groter is dan de Volkskrant meldt.

Geen optimaal verbrandingsproces
Koppejan wijst er op dat met name de uitstoot van fijnstof bij de verbranding van hout hoger is dan bij het verbrandingsproces in de motor van dieselauto's. "Bij open vuur is er sprake van slechte verbrandingskwaliteit door de onvolledige verbranding in de vuurstapel. We kennen allemaal de beelden op TV van de zwarte roetdeeltjes die neerdalen van de twee brandstapels bij Den Haag in de oudejaarsnacht", aldus Koppejan.

"Uit onderzoek van een Duitse weerkundige is gebleken dat rond de jaarwisseling net zo veel fijnstof wordt uitgestoten als op 55 normale dagen in Duitsland", vertelt Koppejan. De uitstoot van de Haagse vuren staat ongeveer gelijk aan 3 procent van de totale uitstoot van alle personenauto's in Nederland, ofwel 250.000 auto's die in totaal circa 3 miljard kilometer rijden.

Voorzitter Jos Merks van Stichting Luchtfonds wil dat de verbranding van hout wordt meegenomen in de berekeningen van de toename van CO2 in de lucht. Volgens hem is dat nu niet het geval: "De opname van CO2 door bomen gaat namelijk langzamer dan de uitstoot bij verbranding van hout." In zijn berekening gaat Merks er vanuit dat een boom pas na 30 jaar zijn maximale opname capaciteit bereikt.

Naast de uitstoot van CO2 zorgen de brandstapels ook voor uitstoot van fijnstof. Op zijn advies stopt de gemeente Blaricum volgend jaar met het verbranden van kerstbomen. "Ik heb ze voorgerekend dat de verbranding van een boom van 13 kilo gelijk staat aan 1000 kilometer uitstoot door een dieselauto." Hij noemt het dan ook hypocriet om diesels te weren en tegelijkertijd vreugdevuren en paasvuren toe te staan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor Ariel » Di Jan 29, 2019 1:25 pm

’Vreugdevuur vol gepikte pallets’

De torens van vreugdevuren die in Den Haag-Scheveningen voor zoveel ophef hebben gezorgd, zijn deels gebouwd met gestolen pallets. Daarvan zijn diverse tuin- en akkerbouwbedrijven in de Bollenstreek en Haarlemmermeer overtuigd.

Het Haarlems Dagblad sprak met verschillende ondernemers die zeggen dat rond kerst telkens enorme hoeveelheden pallets verdwijnen. Aangifte leverde nooit wat op. Pallets hebben een waarde van gemiddeld 6 en 9 euro, aldus de krant.

Bij preparatiebedrijf Lommerse-Uitendaal in Hillegom werden een aantal jaren geleden duizend pallets gestolen, bij narcissenteler Leenen in Voorhout in december 2017 minstens 500 pallets; bloemenexportbedrijf De Vlieger in Abbenes raakte eveneens honderden pallets kwijt.

Jacqueline Hulsebosch van Lommerse-Uitendaal: „Wij hebben er drie jaar achter elkaar mee te maken gehad. Het is een bende die de Bollenstreek lastigvalt in de maand december. Allemaal voor het vreugdevuur, wat nu zo enorm besproken wordt. Die pallets zijn dus allemaal gestolen.”

„Onze pallets staan daar te fikken. De ergernis komt ieder jaar terug. Het is te gek voor woorden”, is de reactie van bedrijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor Ariel » Do Okt 03, 2019 10:53 am

Rapport: Den Haag liet bouwers vreugdevuur gang gaan

- Vreugdevuren in Scheveningen kunnen alleen nog doorgaan als er strakke vergunningen komen en er een organisatie achter zit die voor de gemeente aanspreekbaar is.

De gemeente heeft de bouwers veel te veel de vrije hand gegeven en er werd fout op fout gestapeld. Het moet de volgende keer radicaal anders.

Dat is de conclusie van een rapport van de Onderzoekraad Veiligheid over het afgelopen jaar totaal uit de hand gelopen vreugdevuur. De raad geeft geen oordeel over burgemeester Krikke.

Illegaal diesel
Volgens de onderzoekers is er illegaal diesel gebruikt bij het opstoken van het vuur. Ook was de stapel meer dan 45 meter hoog, terwijl 35 meter was toegestaan. Door de hoogte, de omvang en vorm van de stapel en de vaten diesel zijn de houten pallets heel snel ontbrand.

Van de diesel was de gemeente formeel niet op de hoogte, maar het was een publiek geheim dat bij beide vuurstapels al jaren brandversnellende middelen werden gebruikt, stelt de OVV.

Volgens de Onderzoeksraad had de gemeente kunnen besluiten de stapels deels te laten afbouwen of de vaten diesel te verwijderen. Ook had de gemeente ervoor kunnen kiezen de stapels niet in brand te laten steken, ook om de veiligheidsrisico's te beperken.

De gemeente heeft de bouwers veel te veel de vrije hand gegeven en er werd fout op fout gestapeld. Het moet de volgende keer radicaal anders.

Dat is de conclusie van een rapport van de Onderzoekraad Veiligheid over het afgelopen jaar totaal uit de hand gelopen vreugdevuur. De raad geeft geen oordeel over burgemeester Krikke.

Illegaal diesel
Volgens de onderzoekers is er illegaal diesel gebruikt bij het opstoken van het vuur. Ook was de stapel meer dan 45 meter hoog, terwijl 35 meter was toegestaan. Door de hoogte, de omvang en vorm van de stapel en de vaten diesel zijn de houten pallets heel snel ontbrand.

Van de diesel was de gemeente formeel niet op de hoogte, maar het was een publiek geheim dat bij beide vuurstapels al jaren brandversnellende middelen werden gebruikt, stelt de OVV.

Volgens de Onderzoeksraad had de gemeente kunnen besluiten de stapels deels te laten afbouwen of de vaten diesel te verwijderen. Ook had de gemeente ervoor kunnen kiezen de stapels niet in brand te laten steken, ook om de veiligheidsrisico's te beperken.

De felle brand veroorzaakte een thermiek en turbulentie, waardoor grote en kleine stukken hout van de stapel loskwamen. Door de stevige westenwind die nacht, werden de snippers over Scheveningen verspreid. Er ontstond forse schade aan straten, huizen en auto's als gevolg van de enorme vonkenregen die van een van de twee vuurstapels op het strand af kwam. De brandweer kon door flink te blussen meer schade voorkomen.

In het rapport staat dat niemand tevoren de risico’s had ingeschat. „De brandweer en directie Veiligheid van de gemeente Den Haag hebben geen advies gegeven aan de burgemeester over de risico’s. Dit getuigt van een beperkte rolopvatting en heeft eraan bijgedragen dat de burgemeester niet voldoende was geïnformeerd.”

De afgelopen jaren heeft de gemeente wel geprobeerd grip te krijgen op de situatie, maar de bouwers wilden zo min mogelijk bemoeienis ’van buitenaf’.

De bouwers negeerden gemaakte afspraken. Zowel de afgesproken hoogte als de omvang van de stapel werden door de bouwers flink overschreden met respectievelijk 10 meter en 1500 tot 2000 kubieke meter.

De raad beveelt daarom burgemeester Pauline Krikke van Den Haag aan om eisen te stellen aan de veiligheid. De burgemeester zelf zal later reageren op het rapport, zo laat ze weten.

Traditie
De vreugdevuren in Scheveningen zijn een jarenlange traditie waarbij Scheveningen en Duindorp strijden om de hoogste vlammenzee.

Afbeelding

Enkele jaren geleden dreigde het al volledig mis te gaan toen de stapels de kant van het publiek leken om te vallen. Sindsdien worden de mensen middels dranghekken op gepaste afstand gehouden. Daarnaast werd er een maximale hoogte van 35 meter ingesteld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19069
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor King George » Do Okt 03, 2019 1:49 pm

En er zal niemand verantwoordelijk voor worden gesteld. Niemand zal verantwoordelijkheid hoeven te nemen. Zo werkt het partijkartel.

Hoe anders dan in het geval van de zaak Richard de Mos, wat voor de overige kartelpartijen in het College van B&W het valse alibi is om Groep De Mos kalt te stellen en er een cordon sanitaire omheen te sluiten. Het is net even iets te opvallend.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15727
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Okt 03, 2019 1:58 pm

King George schreef:En er zal niemand verantwoordelijk voor worden gesteld. Niemand zal verantwoordelijkheid hoeven te nemen. Zo werkt het partijkartel.

Hoe anders dan in het geval van de zaak Richard de Mos, wat voor de overige kartelpartijen in het College van B&W het valse alibi is om Groep De Mos kalt te stellen en er een cordon sanitaire omheen te sluiten. Het is net even iets te opvallend.

De Mos is geen politicus. Hij is een leuke aardige wat naïeve man. Wat met Mos nu gebeurt, is net zoiets als hoe de politiek reageert op Wilders, met een cordon sanitaire. Hij wordt beschouwd als een stinkdier. Wilders heeft nog nooit gelogen of de zaak geflest en toch wordt hij geweerd. Ergens wel logisch als we bedenken - gelet op de vele ervaringen - dat politiek smerig is omdat men een hekel heeft aan waarheden die onaangenaamheden veroorzaken. Mos toonde aan dat de politiek niets deed voor de individuele burger.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39136
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 03, 2019 2:49 pm

Over hoe je ondanks onkunde toch burgemeester kunt worden:
Nou de chaos daar in 070 compleet is, vraag je je toch af hoe die Krikke het überhaupt tot burgemeester van de hofstad geschopt heeft. Ik moest even graven. Ik kon me herinneren dat Plien in mijn beginjaren als stadsverslaggever wethouder van de hoofdstad was, maar echt bijgebleven was ze me niet. Daarom toch maar even een oud-collega gebeld. Die volgde eind jaren ’90 de Amsterdamse politiek nauwgezet. Trust me: hij heeft er echt heel wat zien komen en gaan. Hij herinnerde zich Krikke nog wel. ’Een middelmatig tot zwakke wethouder’, was zijn oordeel.

Ook aan Kattenburgerplein nummertje 1 herinneren ze zich Krikke maar al te goed. Eind 2014 werd ze directeur van het prestigieuze Scheepvaartmuseum. Een jaar naar haar aantreden liep de boel al volledig in de soep. Madame bereidde zich niet voor op vergaderingen, was amper aanwezig en kon niet met mensen omgaan. Wat ze wel goed kon was businessclass de wereld rondvliegen. Toen de vlam daarop in de pan sloeg bij het museum, meldde Krikke zich ziek.

Dus dat.
https://www.telegraaf.nl/watuzegt/2092007816/pauline-krikke-meldde-zich-ziek
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor Ariel » Do Okt 03, 2019 8:17 pm

:no1: lijkt me geen goed plan.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19069
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Berichtdoor King George » Vr Okt 04, 2019 7:26 pm

Ze mag van mij wel boven op de brandstapel hoor. In Arnhem incompetent. In Den Haag incompetent. En haar voorganger Van Aartsen was in Den Haag ook al incompetent. Dat was hij in Amsterdam ook.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten