Westen militair zwak?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41246
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Westen militair zwak?

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 13, 2019 2:31 am

Westen verliest alle Derde Wereldoorlog simulaties kansloos van Rusland en China

Xander, 12-03-2019

Afbeelding
Nederlandse gevechtsvliegtuigen, met links de F-16 en rechts zijn opvolger, de F-35 (afbeelding: Getty Images (2)).

‘Als er oorlog komt in Europa kunnen we welgeteld één Patriot afweersysteem verplaatsen’ – Oud onderminister Defensie: ‘F-35 wordt nog op de grond in grote aantallen afgemaakt’

De invloedrijke Amerikaanse (en ook in Europa gevestigde) denktank RAND waarschuwt dat het Westen ook in de meest recente simulaties van de Derde Wereldoorlog kansloos verliest van Rusland en China. Alles in het Westen draait inmiddels op zeer gevoelige high-tech elektronica, wat tamelijk eenvoudig en ook nog eens goedkoop door vijanden kan worden uitgeschakeld. Zodra dat is gebeurd hebben Westerse troepen, vliegvelden en schepen geen enkele effectieve bescherming meer.

‘Als we in onze simulaties tegen Rusland en China vechten krijgen de blauwen een flink pak op hun broek,’ aldus RAND analist David Ochmanek. De blauwen –Amerikaanse / Westerse troepen- krijgen in alle oorlogssimulaties tegen de roden –Rusland en China- veruit de grootste verliezen te verwerken, en kunnen niet voorkomen dat ze verpletterend worden verslagen.

In het volgende grote militaire conflict, dat volgens sommigen in het midden van de jaren ’20 zal losbarsten, krijgt het Westen het op ieder gebied –leger, marine, luchtmacht, ruimte en cyber (elektronisch/internet)- heel zwaar. ‘We verliezen heel veel mensen en materieel. Het lukt ons doorgaans niet om onze doelen, het tegenhouden van agressie door de vijand, te bereiken.’

F-35 ‘in grote aantallen afgemaakt’
De F-35, die dan ook in Nederland vliegt, komt meestal niet eens van de grond omdat de vliegvelden heel snel worden vernietigd. Oud onderminister van Defensie Robert Work zei dat ‘de F-35 in alle gevallen heerst als ie eenmaal in de lucht is, maar in grote aantallen wordt afgemaakt als ie nog op de grond staat.’

Hetzelfde lot ondergaan militaire bases, brandstofopslagplaatsen en vlooteenheden. Cruciale communicatiesystemen worden met geavanceerde elektronische wapens permanent verstoord. De gecompliceerde Westerse infrastructuur wordt binnen zeer korte tijd lam gelegd. Met andere woorden: onze hypermoderne legers staat een pijnlijke, gruwelijke nederlaag te wachten.

‘Als er oorlog komt in Europa kunnen we welgeteld één Patriot afweerbatterij verplaatsen, naar Ramstein (Duitsland). En dat is het dan,’ vervolgde Work. Er zijn weliswaar 58 Amerikaanse brigade gevechtsteams in Europa, maar die hebben niet de luchtverdediging die noodzakelijk is om grote aantallen Russische raketten tegen te houden.

‘Systeem vernietigende oorlogsvoering’
‘Iedere keer als de rode macht tijdens een oefening onze commandocentra vernietigt, stoppen we met de oefening,’ zei de voormalige onderminister. Deze tactiek van de Russen en Chinezen noemt hij ‘systeem vernietigende oorlogsvoering’, iets waar beide landen voortdurend intensief op oefenen.

Omdat het Westen al jarenlang alle oorlogssimulaties tegen Rusland en China verliest, stelde RAND al enige jaren geleden een plan op om onze kansen te vergroten. ‘Maar het bleek onmogelijk om meer dan $ 8 miljard per jaar uit te geven. $ 8 miljard voor alleen al de luchtmacht. Verdriedubbel dat om ook het leger en de marine erbij te betrekken, en je komt dus op $ 24 miljard uit.’

Bangmakerij?
Work is niet bang dat de Derde Wereldoorlog al op korte termijn uitbreekt, omdat Rusland en China nog volop bezig zijn hun strijdkrachten te moderniseren. Binnen 10 tot 20 jaar voorziet hij dan ook nog geen volgende wereldbrand.

Met een begroting van rond $ 700 miljard geeft de VS jaarlijks meer geld aan defensie uit dan alle andere landen bij elkaar opgeteld. Ter vergelijk: nummer 2 China geeft ‘slechts’ $ 228 miljard uit, terwijl Rusland op $ 66,3 miljard blijft steken.

Sommige analisten zijn dan ook septisch, en denken dat het alleen maar bangmakerij is om het krankzinnig hoge buget voor de strijdkrachten overeind te houden. Zo werden de Amerikanen in de jaren ’50 bang gemaakt dat de Sovjet Unie al vele honderden kernraketten op de VS zou hebben gericht. Achteraf bleken dat er in die tijd slechts 4 te zijn.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... d-en-China
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast