Westen militair zwak?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47067
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Westen militair zwak?

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 13, 2019 2:31 am

Westen verliest alle Derde Wereldoorlog simulaties kansloos van Rusland en China

Xander, 12-03-2019

Afbeelding
Nederlandse gevechtsvliegtuigen, met links de F-16 en rechts zijn opvolger, de F-35 (afbeelding: Getty Images (2)).

‘Als er oorlog komt in Europa kunnen we welgeteld één Patriot afweersysteem verplaatsen’ – Oud onderminister Defensie: ‘F-35 wordt nog op de grond in grote aantallen afgemaakt’

De invloedrijke Amerikaanse (en ook in Europa gevestigde) denktank RAND waarschuwt dat het Westen ook in de meest recente simulaties van de Derde Wereldoorlog kansloos verliest van Rusland en China. Alles in het Westen draait inmiddels op zeer gevoelige high-tech elektronica, wat tamelijk eenvoudig en ook nog eens goedkoop door vijanden kan worden uitgeschakeld. Zodra dat is gebeurd hebben Westerse troepen, vliegvelden en schepen geen enkele effectieve bescherming meer.

‘Als we in onze simulaties tegen Rusland en China vechten krijgen de blauwen een flink pak op hun broek,’ aldus RAND analist David Ochmanek. De blauwen –Amerikaanse / Westerse troepen- krijgen in alle oorlogssimulaties tegen de roden –Rusland en China- veruit de grootste verliezen te verwerken, en kunnen niet voorkomen dat ze verpletterend worden verslagen.

In het volgende grote militaire conflict, dat volgens sommigen in het midden van de jaren ’20 zal losbarsten, krijgt het Westen het op ieder gebied –leger, marine, luchtmacht, ruimte en cyber (elektronisch/internet)- heel zwaar. ‘We verliezen heel veel mensen en materieel. Het lukt ons doorgaans niet om onze doelen, het tegenhouden van agressie door de vijand, te bereiken.’

F-35 ‘in grote aantallen afgemaakt’
De F-35, die dan ook in Nederland vliegt, komt meestal niet eens van de grond omdat de vliegvelden heel snel worden vernietigd. Oud onderminister van Defensie Robert Work zei dat ‘de F-35 in alle gevallen heerst als ie eenmaal in de lucht is, maar in grote aantallen wordt afgemaakt als ie nog op de grond staat.’

Hetzelfde lot ondergaan militaire bases, brandstofopslagplaatsen en vlooteenheden. Cruciale communicatiesystemen worden met geavanceerde elektronische wapens permanent verstoord. De gecompliceerde Westerse infrastructuur wordt binnen zeer korte tijd lam gelegd. Met andere woorden: onze hypermoderne legers staat een pijnlijke, gruwelijke nederlaag te wachten.

‘Als er oorlog komt in Europa kunnen we welgeteld één Patriot afweerbatterij verplaatsen, naar Ramstein (Duitsland). En dat is het dan,’ vervolgde Work. Er zijn weliswaar 58 Amerikaanse brigade gevechtsteams in Europa, maar die hebben niet de luchtverdediging die noodzakelijk is om grote aantallen Russische raketten tegen te houden.

‘Systeem vernietigende oorlogsvoering’
‘Iedere keer als de rode macht tijdens een oefening onze commandocentra vernietigt, stoppen we met de oefening,’ zei de voormalige onderminister. Deze tactiek van de Russen en Chinezen noemt hij ‘systeem vernietigende oorlogsvoering’, iets waar beide landen voortdurend intensief op oefenen.

Omdat het Westen al jarenlang alle oorlogssimulaties tegen Rusland en China verliest, stelde RAND al enige jaren geleden een plan op om onze kansen te vergroten. ‘Maar het bleek onmogelijk om meer dan $ 8 miljard per jaar uit te geven. $ 8 miljard voor alleen al de luchtmacht. Verdriedubbel dat om ook het leger en de marine erbij te betrekken, en je komt dus op $ 24 miljard uit.’

Bangmakerij?
Work is niet bang dat de Derde Wereldoorlog al op korte termijn uitbreekt, omdat Rusland en China nog volop bezig zijn hun strijdkrachten te moderniseren. Binnen 10 tot 20 jaar voorziet hij dan ook nog geen volgende wereldbrand.

Met een begroting van rond $ 700 miljard geeft de VS jaarlijks meer geld aan defensie uit dan alle andere landen bij elkaar opgeteld. Ter vergelijk: nummer 2 China geeft ‘slechts’ $ 228 miljard uit, terwijl Rusland op $ 66,3 miljard blijft steken.

Sommige analisten zijn dan ook septisch, en denken dat het alleen maar bangmakerij is om het krankzinnig hoge buget voor de strijdkrachten overeind te houden. Zo werden de Amerikanen in de jaren ’50 bang gemaakt dat de Sovjet Unie al vele honderden kernraketten op de VS zou hebben gericht. Achteraf bleken dat er in die tijd slechts 4 te zijn.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/w ... -en-china/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47067
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Westen militair zwak?

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 28, 2019 3:05 am

Top militaire analist in VS: NAVO heeft geen enkele defensie tegen nieuwe Russische wapens

Posted on 27/12/2019

Afbeelding
Met onder meer deze nieuwe raketten kan de verdediging van Europa volslagen onverwachts compleet worden uitgeschakeld. (Afbeelding: (2)).

‘Russen lopen niet jaren, maar generaties voor’ – Westen weerloos als het tot een oorlog met Rusland (en mogelijk ook China) komt

De nog in de Sovjet Unie geboren, in de VS werkende militaire topanalist Andrei Martyanov schetst in zijn nieuwe boek ‘The (Real) Revolution in Military Affairs’ een ontluisterend beeld van de werkelijke krachtsverhoudingen tussen de NAVO en Rusland. De Russen hebben met hun veel beperktere financiële middelen vol ingezet op het ontwikkelen van zeer geavanceerde raketten, waarmee ze inmiddels ‘niet jaren, maar generaties’ op het Westen voorlopen. De NAVO, inclusief de VS, is op dit moment volkomen onverdedigbaar tegen die wapens, en zou een Russische verrassingsaanval niet eens zien aankomen. In militair opzicht zijn we daarom compleet aan de genade van president Vladimir Putin overgeleverd.

In zijn uitstekende vorige boek ‘Losing Military Supremacy: The Myopia of American Strategic Planning’ had Martyanov al de vloer aangeveegd met het (on)vermogen van het Amerikaanse leger om strategische landoorlogen te winnen. Dat lukte destijds nog wel met het verouderde legertje van Sadam Hussein, maar in Afghanistan kon de Taliban ondanks jarenlange inspanningen maar niet worden verslagen.

De afgelopen tientallen jaren zijn de Amerikaanse strijdkrachten ‘tegenover het land (Rusland), dat ze tijdens de Koude Oorlog dachten te hebben verslagen, in een onafgebroken neerwaartse spiraal van afnemende militaire capaciteiten beland.’ Bestaande subsonische maritieme kruisraketten vormen al een grote bedreiging, maar nu ziet de NAVO zich ‘in een zeer vijandige elektronische omgeving’ geconfronteerd met supersonische Russische P-800 Onyx en Kalibr-klasse M54 kruisraketten.

Hypersonische raket maakt Westerse afweer in één klap nutteloos
Onlangs testten de Russen de hypersonische Mach-10 Kinzhal raket. ‘De bestaande anti-raket defensie van de Amerikaanse marine is niet in staat om deze raket neer te schieten, zelfs al zou die al worden gedetecteerd.’ De Kinzhal heeft een bereik van 2000 km., waardoor de vliegtuigen die deze raket kunnen afschieten –de MiG-31K en de TU-22M3M- ‘onkwetsbaar zijn tegen de enige defensie die een Amerikaanse vliegdekschip strijdgroep heeft: gevechtsvliegtuigen.’

De Kinzhal werd al met succes ingezet in Syrië. Vanaf een afstand van 1000 kilometer wist de raket onder slechte weersomstandigheden een doelwit ter grootte van een Toyota Corolla te vernietigen. Daarmee werd de grootste nachtmerrie van de NAVO, namelijk volslagen weerloze command-and-control centra in Europa, werkelijkheid.

De Amerikaanse generaal en top-Pentagon official John Hyten, vicevoorzitter van de Gezamenlijke Stafchefs, erkende dat de VS ook ‘geen bestaande afweermaatregelen’ heeft tegen de hypersonische Mach-27 Avangard, waardoor alle Westerse raketafweersystemen in één klap nutteloos zullen worden gemaakt.

‘Gegarandeerde totale vergelding’
In februari 2019 testte Rusland de subsonische kruisraket Petrel. Deze raket heeft een nucleaire aandrijving, kan maandenlang continu in de lucht blijven en heeft een onbeperkt bereik, waarmee het volgens de topanalist het ultieme ‘vergeldingswapen’ is.

Martyanov verkettert daarom de Amerikaanse beleidsmakers, omdat die veel te lang hebben vertrouwd op hun ingebeelde militaire hegemonie, terwijl de echte technologische revolutie in Rusland –en in iets mindere mate ook in China- plaatsvond. De nieuwe wapens garanderen het Kremlin een ‘gegarandeerde (totale) vergelding’ tegen de VS en de NAVO. Maar ‘wat voor grove propaganda het Pentagon ook verspreidt,’ ook de reeds bestaande Russische en Chinese ballistische raketten zijn inmiddels in staat om de Westerse afweersystemen te omzeilen, en ons totaal te vernietigen.

Ook China kan zich na de miljarden aankoop van Russische S-400 raketafweersystemen uitstekend verdedigen tegen iedere Amerikaanse conventionele aanval. Verder hebben de Chinezen tal van (kruis)raketten die speciaal zijn ontwikkeld om bij verrassing Amerikaanse vliegdekschepen, militaire bases en ook het Amerikaanse vasteland te verwoesten.

NAVO verliest alle ‘wargames’
De expert wijst in dit verband op de ‘war games’ die de Amerikaanse RAND Corporation doorgaans voor het Pentagon uitvoert. In de laatste tientallen oorlogssimulaties verliezen de VS en de NAVO steeds kansloos van Rusland en China. Een Derde Wereldoorlog zal voor het Westen daarom ‘op een catastrofe’ uitlopen.

In 2020 komen ook de Russische S-500 en S-350 Vityaz er nog eens aan. Daarmee kunnen NAVO AWACS (radar/early warning toestellen) van grote afstand worden vernietigd, en mogelijk zelfs hypersonische (niet-ballistische) raketten. ‘Er bestaat geen gelijkwaardigheid tussen Rusland en de VS op terreinen zoals luchtafweer, hypersonische wapens, en in het algemeen de ontwikkeling van raketten, om maar een paar zaken te noemen,’ waarschuwt Martyanov. ‘De VS ligt op alle vlakken achter, niet slechts in jaren, maar in generaties.’

Rusland en China streven ons ook economisch voorbij
Ook op economisch vlak worden de VS en de EU door Rusland en China ingehaald. Daar waar Amerika en Europa inzetten op superstaat-structuren en het uitwissen van de grenzen en soevereiniteit, zoeken steeds meer landen in Eurazië aansluiting bij het veel vrijere Russische-Chinese model, dat de soevereiniteit, grenzen en wetten van die landen gewoon respecteert, en niet de behoefte heeft om nieuwe ‘Unies’ te creëren.

(Vooral van de EU hebben de Russen en Chinezen straks niets meer te vrezen, want die gaat de komende jaren economisch zelfmoord plegen met de extreem kostbare, welvaart- en vrijheid vernietigende ‘klimaatdeal’ van de communistische commissaris Frans Timmermans.)

Europa wilde geen toenadering maar koos voor agressie
Putin heeft jarenlang geprobeerd toenadering te zoeken tot Europa, maar dat koos steeds weer voor de agressieve Amerikaanse benadering, zoals het tegen alle afspraken in militariseren van Oost Europa, en natuurlijk het opzetten, steunen en financieren van de illegale, mede door de CIA georganiseerde fascistische staatsgreep in Oekraïne en de daaraan gekoppelde oorlog tegen de Russisch sprekende bevolking.

Opgeteld bij het valselijk in de schoenen van Rusland geschoven MH-17 drama kon Moskou niet anders dan concluderen dat het Westen uit is op confrontatie, en ontwikkelde vervolgens wapens waartegen wij geen enkele verdediging hebben.

Westen kan oorlog ‘onmogelijk winnen’
Kortom: het tijdperk dat de NAVO superieur was, en Amerika vrijwel onkwetsbaar, is definitief voorbij. Desondanks ‘verkeert het grootste deel van de Amerikaanse (en Europese) elite nog in een staat van Orwelliaanse cognitieve dissonantie’ dat een oorlog tegen Rusland (en/of China) makkelijk gewonnen kan worden. De realiteit is volgens de analist precies omgekeerd: het is zelfs ‘onmogelijk’ geworden dat het Westen die oorlog wint, ook niet als die alleen met conventionele wapens wordt uitgevochten. ‘En laat staan als het op de nachtmerrie van een wereldwijde nucleaire catastrofe uitloopt.’

Gezien de extreem eenzijdige anti-Russische –en steeds vaker ook anti-Chinese- houding van zowel de Westerse politiek als mainstream propaganda media zijn de vooruitzichten op een nieuwe periode met ontspanning en vrijwillige samenwerking niet bepaald rooskleurig, al heeft uitgerekend de globalistische Franse president Emanuel Macron voor een flintertje hoop gezorgd door te zeggen dat Europa moet proberen om de banden met Rusland weer aan te halen. Of het licht eindelijk doorbreekt in Parijs, Brussel, Den Haag, Berlijn, Londen en Rome, voordat het echt te laat is, moet natuurlijk nog maar worden afgewacht.

Xander

(1) Consortium News via Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, bron Военный парад на Красной площади / website of the President of the Russian Federation, auteur The Presidential Press and Information Office, Creative Commons Attribution 4.0 International license.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/t ... he-wapens/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten