Onbehandelbare dodelijke schimmelinfectie verspreidt zich

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47112
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Onbehandelbare dodelijke schimmelinfectie verspreidt zich

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 07, 2019 9:57 pm

Vrijwel onbehandelbare dodelijke schimmelinfectie verspreidt zich snel over de wereld

Posted on 07/04/2019

Afbeelding
Afbeelding: Embed from Getty Images (2) (gewone Candida Albicans schimmel).

Bijna helft van alle geïnfecteerde patiënten sterft binnen 3 maanden

Naast superbacteria is er nu ook een superschimmel opgedoken genaamd Candida Auris, die zich snel over de wereld aan het verspreiden is en tot nu toe amper behandeld kan worden. Als de schimmel eenmaal in je bloed terecht komt dan is de kans dat je er binnen een tot drie maanden aan sterft bijna 1 op 2. Volgens een Nederlandse expert is het jarenlange massale gebruik van antischimmel middelen in de landbouw de belangrijkste oorzaak.

Op een overzichtskaartje van het CDC, gepubliceerd door de New York Times, valt gelijk op dat vooral de ontwikkelde wereld wordt getroffen door C. Auris. Ook Nederland staat bij het lijstje getroffen landen, al is het aantal slachtoffers hier officieel nog beperkt tot één. Het CDC heeft de schimmel inmiddels tot ‘urgente dreiging’ verklaard.

Het eerste gedocumenteerde geval dateert uit 2009, toen een 70 jarige Japanse vrouw in het ziekenhuis kwam met C. Auris in haar oorkanaal. De schimmel verspreide zich vervolgens via Azië naar Europa en Noord Amerika. Het eerste geval in Amerika was in 2013 een 61 jarige vrouw, die de schimmel uit de Verenigde Arabische Emiraten met zich mee had genomen.

‘Alles zit onder’ met ‘schepsel uit de duistere diepte’
CDC hoofd schimmelinfecties noemt C. Auris een ‘schepsel uit de duistere diepte (lett. lagune)… Het kwam ineens omhoog en nu is het overal.’ Vooral mensen met een verzwakt afweersysteem lopen risico.

In juni 2016 moest het Royal Brompton ziekenhuis in Londen de IC afdeling 11 dagen lang hermetisch afsluiten omdat de superschimmel er was opgedoken. Uiteindelijk bleken 72 mensen te zijn besmet, al waren sommigen enkel dragers zonder er zelf ziek van te worden.

In mei van dit jaar werd een oudere man in een ziekenhuis in Brooklyn opgenomen met C. Auris. Hij stierf na 90 dagen, maar de schimmel niet. Integendeel, werkelijk alles in zijn kamer bleek ermee onder te zitten: het matras, het bed, de gordijnen. ‘Alles in de kamer testte positief’ op C. Auris, verklaarde de directeur. Er moest specialistische reinigingsapparatuur aan te pas komen om de kamer weer schoon te maken.

‘Schimmel bestrijdingsmiddelen landbouw oorzaak’
Bijkomend probleem is dat er niet één, maar vier erg verschillende varianten van de schimmel vrijwel gelijktijdig op diverse plaatsen in de wereld zijn verschenen. De Nederlandse microbioloog dr. Jacques Meis is van mening dat dit mogelijk kon worden vanwege het jarenlange massale gebruik van schimmel bestrijdingsmiddelen in de landbouw.

Dat heeft hetzelfde effect gehad als antibiotica op de komst en ontwikkeling van superbugs. Juist vanwege de door de genoemde middelen gecreëerde extreem vijandige omgeving hebben de sterkste schimmels zich aangepast en zijn resistent geworden, met C. Auris als dodelijk gevolg.

‘Ziekenhuizen houden paniek stil voor publiek’
Al tientallen ziekenhuizen over de hele wereld hebben de afgelopen paar jaar patiënten moeten opnemen, maar houden de interne paniek die hierover is ontstaan het liefste stil voor het grote publiek.

In Valencia (Spanje) werden in 2015 in het universitaire ziekenhuis maar liefst 372 mensen ‘gekoloniseerd’ door de schimmel, wat betekent dat ze het op hun lichaam hadden, maar er nog niet in. Bij 85 patiënten gebeurde dit uiteindelijk wel. Zij ontwikkelden infecties in hun bloedbaan. Binnen 30 dagen was 41% van hen overleden.

Top epidemioloog dr. Lynn Sosa van de staat Connecticut noemt C. Auris dan ook het grootste gevaar van alle resistente infecties. ‘Het is vrijwel onverslaanbaar en moeilijk te identificeren.’

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/uncategori ... de-wereld/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten