5G-netwerk

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 5G-netwerk

Berichtdoor Ariel » Zo Mei 17, 2020 6:06 pm

Voor dit soort verontrustende nepvideo’s over 5G waarschuwt de AIVD

Op sociale media is een verontrustende video die een verband legt tussen het coronavirus en 5G-technologie tienduizenden keren gedeeld. Het filmpje is echter vervalst. Het vormt een voorbeeld van desinformatie over corona en 5G, waarvoor inlichtingendienst AIVD waarschuwt.

Afbeelding

De korrelige video is met een telefoon gemaakt door een man die eruitziet als een Britse zendmastmonteur. Hij vertelt dat zijn opdrachtgever Vodafone hem had verboden een schakelkastje in een zendmast te openen maar dat hij dat toch heeft gedaan. Verontwaardigd toont hij een printplaat met daarop een aanduiding ’Cov-19’.

„Ik ben niet van die verdomde samenzweringstheorieën”, zegt de man in de nepvideo. „Maar ik heb wel veel gelezen over Covid-19. Waarom stoppen ze verdomme dit soort schakelingen in zendmasten?”

Facebook
Dat de video niet echt is, blijkt uit een detail op de achtergrond. Op de motorklep van het monteursbusje ligt een opengewerkt kastje. Dat blijkt een oude Virgin Mediabox. Ook de printplaat blijkt afkomstig uit zo’n set voor kabeltelevisie, bevestigt het bedrijf aan persbureau Reuters.

De letters Cov-19 zijn echter nooit door het bedrijf zelf aangebracht, aldus Virgin in een reactie. De kabeltechnologie heeft bovendien helemaal niets te maken met 5G. Facebook heeft de video inmiddels verwijderd met de mededeling: ’Onjuiste informatie- gecontroleerd door onafhankelijke feitencheckers’.

Ollongren
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken meldde deze week dat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) ’Russische narratieven’ ziet opduiken op Nederlandstalige socialemediakanalen. „Mogelijk heeft deze misleidende informatie over 5G bijgedragen aan de brandstichting in diverse zendmasten in de afgelopen weken”, schrijft de minister aan de Tweede Kamer.

„De Europese Commissie en de gezondheidsorganisatie WHO hebben reeds benadrukt dat er geen enkel verband is tussen Covid-19 en 5G-technologie, en dat virussen niet worden verspreid via radiogolven of mobiele netwerken.”

Een jaar geleden lag niemand er nog wakker van, inmiddels heeft 5G een sinistere bijklank. Sociale media gonzen van geruchten over straling, afluisterpraktijken en zelfs een verband tussen corona en de vijfde generatie mobiel internet. Het verzet lijkt feller dan eerder tijdens de bouw van gsm-antennes en bij de uitrol van 3G en 4G. Toen kwamen er wel klachten over slapeloosheid, duizelingen en vermoeidheid, maar bij de introductie van 5G lijkt de weerstand nog groter. In april explodeerde het aantal zoekslagen op internet naar 5G, blijkt uit statistieken.

Verspreid over ons land is vorige maand bij zendmasten brand gesticht of een poging daartoe gedaan. Eerder vond een golf van dit soort aanvallen plaats in Engeland. Daarbij werden ook medewerkers van telecombedrijven geïntimideerd.


En wie heeft dat filmpje verspreid ... De Russen. :shock:

Desinformatie uit Rusland
Al eerder waarschuwde de Europese Unie voor een desinformatiecampagne over corona, eveneens uit de koker van Rusland. Bedoeling van het Kremlin zou zijn om de impact van de pandemie te vergroten en het vertrouwen in de autoriteiten te ondermijnen. Onbekend is wie de video met de 5G-monteur heeft verspreid. Misschien is de oorsprong onschuldiger. ,,Waarschijnlijk heeft iemand een oude tv-set opengebroken om een grap uit te halen met vrienden’’, zegt de Belgische onderzoeker Maarten Schenk van Lead Stories. ,,En vervolgens is die video viraal gegaan.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 5G-netwerk

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 20, 2020 10:34 pm

‘Kamerleden mogen plaatsing 5G-masten in eigen omgeving blokkeren’

Uit geheime vergaderverslagen van de tweede kamer is gebleken dat tweede kamerleden de mogelijkheid hebben om de plaatsing van 5G-masten in hun eigen woonomgeving te blokkeren. Dat maakte een bron van binnen de tweede kamer vandaag bij ons bekend.

Hoewel de risico’s van 5G niet echt bekend zijn en de overheid weinig energie steekt in het uitvoeren van onderzoek hiernaar, zijn er diverse kamerleden die hun zorgen hebben geuit over de nieuwe 5G-masten. De tweede kamer heeft daarom aangegeven dat politici die een dergelijke mast in hun eigen woonomgeving zouden krijgen, hier een stokje voor kunnen steken. Ze kunnen de plaatsing ervan zelfs volledig blokkeren. Kamerleden zouden de plaatsing van de masten ‘te experimenteel’ vinden in de huidige fase, maar vreemd genoeg blijft het plaatsen van masten in andere delen van het land wel aan de orde van de dag. [...]

https://theuntoldtruth5g.wordpress.com/ ... blokkeren/

Merkwaardig verhaal... :emm2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 5G-netwerk

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 25, 2020 12:16 pm

De rechter ging niet mee met het verhaal van de anti-5G clubjes.
Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk

Een wetenschappelijke basis voor de vrees voor gezondheidsschade zou ontbreken, maar Stop5GNL eiste bij de rechtbank dat de overheid op zijn minst moet wachten op een rapport van de Gezondheidsraad dat in juli wordt verwacht. “De uitrol van 5G moet worden gestaakt, totdat blijkt dat reële gezondheidsrisico’s uit te sluiten zijn,” zei de advocaat van Stop5GNL tijdens de zitting eerder deze maand.

De Staat mag van de rechter verder met de veiling van de frequenties voor het 5G-netwerk, dat niet alleen veel sneller is dan het huidige VG-netwerk, maar ook stabieler is en mogelijk vast internet kan gaan vervangen. Het systeem maakt gebruik van hogere frequenties en die zouden schadelijk zijn. Volgens de advocaten van de staat houdt Nederland zich echter ruimschoots aan de gestelde limieten.

Volgens de rechter zijn er geen aanwijzingen dat de deskundigen waarop de Staat zich verlaat, onzorgvuldig te werk zijn gegaan en geen oog hebben gehad voor kritiek op de introductie van 5G. Ook heeft de Staat aangegeven te zullen blijven controleren of de limieten niet worden overschreden. Als dat wel het geval is, of als nieuwe inzichten daartoe nopen, zal worden ingegrepen en aanpassingen worden gedaan.
https://www.parool.nl/nederland/uitspraak-staat-mag-verder-met-uitrollen-van-5g-netwerk~b6d1558e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 5G-netwerk

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 25, 2020 6:48 pm

Er stonden wat anti-5G-ers op de stoep bij de rechtbank.
En zo kon deze foto gemaakt worden:

Afbeelding

Als jeugdige moet je tegenwoordig wat meer opleiding hebben om dit te begrijpen want anders denk je 'wat een raar mens.".

Afbeelding

veroordeelt Stop5GNL in de kosten van dit geding, tot dusverre aan de zijde van de Staat begroot op € 1.636,--, waarvan € 980,-- aan salaris advocaat en € 656,-- aan griffierecht."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 5G-netwerk

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 26, 2020 10:54 am

Afbeelding
De brand woedde bij een zendmast aan Hollewegje in Roosendaal.

De stand van het moment: 23 masten in brand gestoken.
https://www.ad.nl/binnenland/opnieuw-zendmast-in-brand-dit-keer-is-het-raak-in-roosendaal~a6b00a46/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 5G-netwerk

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 28, 2020 1:13 pm

Ergens heb ik wel respect voor een oplichter die erin slaagt om anti-5G-ers te belazeren door ze voor £339 een USB-stick van 5 euro te verkopen.
Aan de andere kant: die anti-5G-ers laten zich makkelijk in de luren leggen want anders zouden ze niet anti-5G zijn.

Afbeelding

Let op de prachtige pseudo-techno praat:
"Through a process of quantum oscillation, the 5GBioShield USB key balances and re-harmonises the disturbing frequencies arising from the electric fog induced by devices, such as laptops, cordless phones, wi-fi, tablets, et cetera,"

Het is een mooi verhaal dat ik de lezers niet wil ontzeggen.
Pulling apart a £339 anti-5G USB stick

A device costing more than £300 promises to protect your family from 5G, using ground-breaking quantum technology - but does it work?

The rollout of the new 5G mobile networks began in the UK only last summer and has not yet reached outside urban areas.

Yet across the country there is already a cottage industry offering protection against the supposed negative health effects, even though they have been dismissed by regulators and mainstream scientists.

The 5GBioShield was recommended by a member of Glastonbury Town Council's 5G Advisory Committee, which has called for an inquiry into 5G.
One of nine external members, Toby Hall, said: "We use this device and find it helpful," and provided a link to its website, which describes it as a USB key that "provides protection for your home and family, thanks to the wearable holographic nano-layer catalyser, which can be worn or placed near to a smartphone or any other electrical, radiation or EMF [electromagnetic field] emitting device".

"Through a process of quantum oscillation, the 5GBioShield USB key balances and re-harmonises the disturbing frequencies arising from the electric fog induced by devices, such as laptops, cordless phones, wi-fi, tablets, et cetera," it adds.

Each of these USB keys costs £339.60 including VAT, though there is a special offer of three for £958.80.
But, at first sight, it seems to be just that - a USB key, with just 128MB of storage.
"So what's different between it and a virtually identical 'crystal' USB key available from various suppliers in Shenzhen, China, for around £5 per key?" asks Ken Munro, whose company, Pen Test Partners, specialises in taking apart consumer electronic products to spot security vulnerabilities.
And the answer appears to be a circular sticker.
"Now, we're not 5G quantum experts but said sticker looks remarkably like one available in sheets from stationery suppliers for less than a penny each," he says.

'Time dilation'

Mr Munro and his colleague Phil Eveleigh proceeded to dismantle the USB key to find out if there were any whizz-bang electronics inside.
But all they found was an LED light on the circuit board, similar to those on any other USB key.

A search in Companies House shows the two directors of BioShield Distribution are Anna Grochowalska and Valerio Laghezza.
Both of them appear to have been involved previously in a business called Immortalis, which sells a dietary supplement called Klotho Formula.
Its website - rather similar in design to that of the BioShield - says Klotho Formula uses a "proprietary procedure that leads to relativistic time dilation and biological quantum entanglement at the DNA level".

'Sensitive information'

Ms Grochowalska told BBC News her company was the sole global distributor of the 5GBioShield - but it did not manufacture or own the product.
"We are in possession of a great deal of technical information, with plenty of back-up historical research," she said.
"As you can understand, we are not authorised to fully disclose all this sensitive information to third parties, for obvious reasons."
And she rejected the suggestion selling a £5 product for more than £300 was unreasonable.
"In regard to the costs analysis your research has produced, I believe that the lack of in-depth information will not drive you to the exact computation of our expenses and production costs, including the cost of IP [intellectual property rights], and so on," she said.
"It is therefore hard to take your evaluation seriously, since you have evidently not researched the background facts in any meaningful way."

More dreams'

Mr Hall said his remarks in Glastonbury Town Council's 5G Advisory Committee report should not be seen as a recommendation to buy the product.
But he had no regrets about buying it and since plugging it in had felt beneficial effects, including being able to sleep through the night and having more dreams.

"I also felt a 'calmer' feel to the home," he told BBC News.
And he had thought the company might be able to develop a system that could offer protection to the whole town of Glastonbury against the effects of radiation from electromagnetic fields.
https://www.bbc.com/news/technology-52810220
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6482
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: 5G-netwerk

Berichtdoor Ali Yas » Do Mei 28, 2020 5:44 pm

Terwijl iedereen toch weet hoe een 5G-scherm eruitziet: kijk naar het raampje van je magnetron.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 5G-netwerk

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 29, 2020 11:45 am

Het is een industrie met goede groeiverwachtingen: de beveiliging.
Extra bewaking bij zendmasten, zorgen over brandstichters

Zendmastbedrijven en telecomproviders in Nederland huren extra beveiliging in tegen brandstichters die het op hun masten hebben gemunt.

Na branden bij twee zendmasten in Roermond en Roosendaal afgelopen maandag en dinsdag, staat de teller in Nederland nu op 29. Het onderzoek naar de brandstichters heeft voor politie en veiligheidsdiensten ‘hoge prioriteit’, omdat de communicatie in een gebied (bijvoorbeeld met 112) kan verslechteren of wegvallen bij brand. Er is nog geen doorbraak in het onderzoek: er zitten vier verdachten vast voor twee van de 29 branden.
https://www.ad.nl/tech/extra-bewaking-bij-zendmasten-zorgen-over-brandstichters~a3153a51/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten