Pagina 1 van 1

Palestijnen claimen Jozua's altaar op de berg Ebal

Geplaatst: Di Sep 24, 2019 11:53 am
door Maarten
Palestijnen claimen Jozua's altaar op de berg Ebal
Zoals we in de Bijbelgedeelten van 21 september lazen in Deuteronomium 27:1-10, moest Jozua na het binnen ­trekken van het Beloofde Land een altaar bouwen op de berg Ebal. Dit altaar is ontdekt en opgegraven, maar ligt op Palestijns gebied en wordt mogelijk geclaimd als 'Palestijns erfgoed'.
De gemeente Asira as-Shamaliya, ten noorden van Sichem (Nablus), onderzoekt de mogelijkheid om het altaar van Joshua de zoon van Nun, op de berg Ebal, tot Palestijns erfgoed te verklaren, zo berichtte Jewish Press onlangs. Ingenieurs van de gemeente en het district Sichem hebben onlangs een bezoek gebracht aan de site, uitgerust met plannen en kaarten.
De gouverneur van de Palestijnse Autoriteit (PA) van Sichem Ibrahim Ramadan, heeft in juli samen met een delegatie van het Palestijnse ministerie van Toerisme en Oudheden deel genomen aan een rondleiding over de site, waarbij hij beweerde dat de site 'bedreigd wordt door de bezetting en de kolonisten'.
Een uitgebreider bezoek aan deze archeologische vindplaats is te zien op de video The Discovery of Joshua's Altar, The Joshua & Caleb Report.
http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabi ... fault.aspx
http://christipedia.nl/Artikelen/E/Ebal_(berg)
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ebal