Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44523
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 20, 2019 12:53 am

Weer tijd voor een nieuwe treurige topic... :unhappy:

De eerste slachtoffers van de klimaathoax zijn er inmiddels al...

Daar komen de klimaatwerklozen: Tata Steel schrapt duizenden banen, mogelijk zelfs 1.500 in IJmuiden

Door Teunis Dokter, 19 november 2019

Afbeelding

Het Indiaase staalconcern Tata Steel wil duizenden banen te schrappen bij haar Europese afdelingen. Tata moet inkrimpen. Dit heeft wellicht ook effecten voor de Nederlandse economie. Van de 21.000 Europese medewerkers van Tata Steel werkt ongeveer de helft in Nederland, waarvan 9.000 in IJmuiden, via NOS Teletekst.

De Centrale Ondernemingsraad van Tata te IJmuiden heeft echte al wel aangegeven hoeveel banen zij verwacht dat er op het spel staan in IJmuiden. Het gaat in ieder geval om zo’n 1.500 tot 1.600 arbeiders die dus binnenkort op zoek moeten naar alternatief werk.

Tata wil in Europa ruim 830 miljoen euro op jaarbasis besparen en natuurlijk is het snijden in het personeelsbestand dan de meest eenvoudige oplossing. Arbeidskosten zijn voor vrijwel alle bedrijven uiteindelijk de hoogste kostenpost. Daarna volgt materiaal en vaak pas veel lager op de tabel de ‘grondstoffen’ die worden bewerkt.

Tussen Tata en de stad IJmuiden boterde het al langere tijd evenmin. Zo was het concern verwikkeld in diverse juridische processen met de Gemeente Velsen, waar zich ‘diverse grote incidenten’ afspeelden.

Nog niet zo lang geleden was de FNV nog vol goede moed over het lospeuteren van extra geld van de eigenaren van Tata, de beleggers en deze over te hevelen naar de arbeiders. Maar de FNV kan zich nu anno 2019 beter focussen op het organiseren van een zogeheten ‘sociaal plan’ -nu er duizenden banen dreigen te verdwijnen.

Wat natuurlijk ook meespeelt zijn de steeds maar oprukkende kosten die door het Klimaatbeleid van de Europese landen worden afgewenteld op de bedrijven, waardoor bedrijven als Tata gewoonweg niet langer kunnen concurreren in Europa. Het gevolg? De ‘klimaatwerklozen’ waar Hans de Boer het al over had...

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... -ijmuiden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73793
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Climategate.

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 20, 2019 1:28 pm

Nog een miljardenschade

Bedrijven mijden Rotterdam om klimaat, miljarden naar Antwerpen

Steeds meer chemische bedrijven mijden de Rotterdamse haven vanwege de strenge klimaateisen. Concurrent Antwerpen hengelt de ene na de andere miljardeninvestering binnen. De industrie en werkgeversclub VNO-NCW luiden de noodklok.

Al zo’n twee miljard euro aan recent aangekondigde investeringen in de chemie gaat naar België in plaats van naar Rotterdam, heeft de Havenvereniging Rotterdam becijferd. En dat verlies wordt binnenkort nog groter.

Zo maakte het Oostenrijkse Borealis afgelopen oktober bekend 1 miljard euro te steken in een nieuwe Antwerpse fabriek. Daar moeten onder meer plastics voor de auto-industrie worden gemaakt. Covestro, de voormalige chemietak van Bayer, bouwt er ook een fabriek, voor 300 miljoen euro.

Ook Inovyn, Kaneka en Nippon Shokubai investeren honderden miljoenen in de Antwerpse haven. Als klap op de vuurpijl kiest het Britse Ineos waarschijnlijk voor Antwerpen in plaats van voor de Tweede Maasvlakte. De nieuwe fabriek gaat 2,7 miljard euro kosten.

De Havenvereniging Rotterdam noemt de klimaateisen een belangrijke factor waarom meer bedrijven voor België kiezen. Waar de EU de CO2-uitstoot in 2030 met 40 procent wil beperken, gaat het Nederlandse kabinet voor 49 procent. ,,Het is onduidelijk hoe Nederland dat doel wil halen’’, zegt Robert Tieman, secretaris van de Havenvereniging en werkzaam bij chemiegigant LyondellBasell. ,,Bedrijven willen weten waar ze aan toe zijn. Die onzekerheid hebben ze in België niet.’’

De brancheorganisatie van chemiebedrijven VNCI is bezorgd. ,,We moeten ons achter de oren krabben’’, zegt directeur Colette Alma. Met een omzet van 50 miljard euro en 44.000 werknemers is de chemie een belangrijke industrie voor Nederland.’’

Hans de Boer, baas van werkgeversclub VNO-NCW, noemt de strengere CO2-ambities contraproductief. ,,Daarom raken wij buitenlandse investeringen kwijt.’’ Hij wijst erop dat chemische bedrijven door allerlei innovaties veel minder CO2 uitstoten dan bedrijven elders. ,,Die milieuwinst gaat verloren. Dat betekent: de aarde warmer en Nederland armer.’’

Hoogleraar ondernemingsbeleid Henk Volberda geeft een tegengeluid. ,,Rotterdam wil voorop lopen in het verduurzamen van de chemische industrie. Die moet stoffen minder op basis van olie en gas produceren en meer volgens duurzame alternatieven zoals vergisting van suikerbiet.’’

Veel traditionele bedrijven zijn huiverig voor die omslag, stelt hij. ,,Dat speelt Antwerpen op korte termijn in de kaart. Op de lange termijn kan de Rotterdamse keuze juist een voordeel worden en bedrijvigheid opleveren.’’

Ondertussen gaat in België de vlag uit. ,,2018 draait uit op een Grand Cru’’, jubelde CEO Jacques Vandermeiren van het Antwerps Havenbedrijf recent tegen Vlaamse zakenkrant De Tijd na de zoveelste mega-investering. ,,Voor de volgende vijf jaar zijn voor zo’n 10 miljard euro investeringen aangekondigd’’, vervolgde hij. ,,Op jaarbasis halen we ongeveer dezelfde cijfers als Rotterdam.’’

Voorlopig blijft de Rotterdamse haven overigens aanzienlijk groter dan die van Antwerpen. Zo biedt het Rotterdamse havengebied werk aan 90.000 mensen en Antwerpen aan 60.000. Bij de belangrijke containeroverslag handelde Rotterdam in de eerste helft van vorig jaar bijna 7,1 miljoen containers af, tegen 5,1 miljoen voor Antwerpen. Wel groeit Antwerpen ook in overslag harder.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44523
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Pilgrim » Do Nov 21, 2019 11:49 pm

Bouwbedrijven vallen steeds vaker om, ‘echte klap komt pas in 2020’

By Redactie on nov 18, 2019

Afbeelding

Het aantal failliete bouwbedrijven is in de afgelopen maanden toegenomen, blijkt uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), opgevraagd door BNR. De hoeveelheid faillissementen ligt in september en oktober ruim een kwart hoger dan in dezelfde maanden vorig jaar. Maar de echte klap komt pas in 2020, voorspelt EIB-directeur Taco van Hoek.

In september vroegen vijftig bouwbedrijven een faillissement aan, in oktober groeide dat aantal naar bijna zestig. Dat is het hoogste aantal sinds jaren, zegt EIB-directeur Van Hoek.

De stijging van het aantal faillissementen komt sneller dan verwacht. “De productiecijfers zijn nu nog goed. Wij hadden verwacht dat de stroom aan faillissementen in de bouw zo rond 2021 zou komen”, aldus Van Hoek.

Branchevereniging Bouwend Nederland zegt tegenover BNR dat er geen eenduidige oorzaak is voor het aantal faillissementen. “Er zijn meerdere oorzaken mogelijk zoals oplopende bouwkosten, tegenvallende verkopen en vertraging bij bouwprojecten, maar de laatste paar maanden kan ook zeker de PAS- en PFAS- problematiek een rol gespeeld hebben”, aldus de branchevereniging.

Eerder dit jaar voorspelde ABN AMRO al een toename van het aantal faillissementen in de bouw, vanwege een stijging van de kosten en een lagere bouwproductie. Ook nam het aantal eenmanszaken in de afgelopen jaren flink toe, bedrijven die doorgaans iets minder goed tegen een stootje kunnen, aldus de bank.

Echte problemen in de bouw komen pas in 2020
De PAS- en PFAS- problemen zullen de bouwsector volgend jaar pas echt gaan raken, stelt de EIB-directeur. Sinds juni is het aantal verleende bouwvergunningen flink afgenomen en de doorwerking daarvan zal de bouw in 2020 raken.

“Er zit gemiddeld een half jaar tussen het verlenen van een bouwvergunning en de eerste schep die de grond in gaat”, legt Van Hoek uit. Hierdoor zal de bouwproductie in 2020 voor het eerst in jaren krimpen, met alle gevolgen van dien.

Hierdoor zal het aantal bouwbedrijven in de economische problemen alleen maar verder toenemen, waardoor het aantal faillissementen naar verwachting alleen maar verder zal stijgen.

https://jdreport.com/bouwbedrijven-vall ... t-in-2020/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40219
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 22, 2019 11:05 am

Ja, Tata Steel moet weg. het stinkt, is vies, energie intensief en CO2 uitstotend. En op het leeg komende bedrijfsterrein kunnen dan woonwijken voor migranten gebouwd worden.
De fosforfabriek in Zeeland is weg en de aluminiumfabriek in Delfzijl ook.
En daar staat nog een energie intensief bedrijf: ESD.
Ze maken siliciumcarbide. Ook wel karborundum genoemd. Gebruikt voor splijpen, schuren en polijsten want het is vreselijk hard. Er zijn een stuk of 5 fabrieken in de wereld.
Medewerkers ESD Delfzijl willen duidelijkheid over toekomst chemiebedrijf nu vergunning is afgewezen
Directeur Richard Middel van chemiebedrijf ESD-SIC wil zo snel mogelijk met de provincie Groningen in gesprek over de vergunningsaanvraag voor de uitstoot van de omstreden siliciumcarbide vezels.

De provincie besloot woensdag de vergunningsaanvraag van het chemiebedrijf niet in behandeling te nemen. De vezels waar het bedrijf een vergunning voor vraagt, zijn volgens de Gezondheidsraad en de GGD mogelijk kankerverwekkend.
De provincie vindt dat het chemiebedrijf niet genoeg uitleg geeft over de uitstoot en de maatregelen voor vermindering.

Verrassing
Het besluit viel directeur Richard Middel rauw op het dak. Hij zegt volledig in het duister te tasten over de achterliggende redenen voor de afwijzing. Hij is steeds bereid geweest om met de provincie in gesprek te gaan, stelt hij.

,,De provincie heeft ons een keer om aanvullende informatie gevraagd. Die hebben we toen gegeven. We willen graag met hen in gesprek om te kijken welke informatie nog meer nodig is.’’

Onrust
Volgens Middel heerst er onrust onder de medewerkers van het bedrijf. Zij willen, net als de directeur zelf, graag weten waar ze aan toe zijn. Het chemiebedrijf telt in totaal ongeveer honderd medewerkers. Door de beslissing van de provincie is de toekomst van het bedrijf onzeker.
Sluiting van chemiefabriek ESD heeft grote consequenties: 'Eigenlijk wil niemand dat'
Lees verder

Wethouder IJzebrand Rijzebol van Delfzijl gaf eerder al aan dat een sluiting van de SiC-producent niet wenselijk is. „Eigenlijk wil niemand dat. Ik hoop dat het bedrijf kan voortbestaan, anders staan honderd mensen op straat.”

Siliciumcarbide
ESD is de enige producent van siliciumcarbide in Nederland. Dat is een zeer harde stof die bijvoorbeeld wordt gebruikt voor het maken van slijpmiddelen en dieselroetfilters.

Andere producenten zitten bijvoorbeeld in Spanje, Roemenië en Zuid-Afrika. In die landen verloopt het productieproces wel iets anders dan in Nederland. In Delfzijl wordt het harde materiaal in de open lucht geproduceerd. Tot grote frustratie van omwonenden. Het bedrijf kwam eerder in opspraak vanwege de vele stofexplosies: enorme blazers die in de wijde omgeving te zien zijn.

In de andere landen wordt het materiaal in overdekte hallen geproduceerd. Die methode is volgens Middel meer vervuilend dan de aanpak van zijn bedrijf. ,,Het gas dat bij ons productieproces wordt geproduceerd wordt afgevangen en gereinigd. Dat wat overblijft kan gebruikt worden om stroom op te wekken.’’
https://www.dvhn.nl/groningen/Medewerkers-ESD-Delfzijl-willen-duidelijkheid-over-toekomst-chemiebedrijf-nu-vergunning-is-afgewezen-25052962.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44523
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 24, 2019 11:07 pm

VNO-NCW: ‘Nederland loopt 5,5 miljard euro mis door stikstofcrisis’

BNR Webredactie, vrijdag 22 november 2019

Afbeelding
VNO-NCW: ‘Nederland loopt 5,5 miljard euro mis door stikstofcrisis’ (ANP KOEN VAN WEEL)

Bedrijven laten Nederland links liggen vanwege de stikstofcrisis. Daardoor dreigt ons land de komende tijd zo’n 4 miljard euro aan investeringen mis te lopen. Nu al zou zo’n 1,5 miljard euro in rook zijn opgegaan.

Dat zegt ondernemersorganisatie VNO-NCW tegen BNR op basis van signalen van werkgevers. Maar dat blijkt ook uit gesprekken die BNR heeft gevoerd met het Havenbedrijf Rotterdam, Groningen Seaports en het haven- en industriegebied Moerdijk. ‘Waarschijnlijk lopen we nog veel meer geld mis, we horen lang niet alles’, zegt Willem-Henk Streekstra van VNO-NCW.

Verduurzaming in gevaar
Het gaat om bestaande bedrijven die niet kunnen uitbreiden en daarom uitwijken naar gebieden buiten Nederland. Ook bedrijven die zich hier nieuw willen vestigen, annuleren hun plannen vanwege de grote onzekerheid. ‘Een groot deel van die investeringen draagt bij aan de verduurzaming van Nederland zoals de bouw van schonere fabrieken. Hoewel verduurzamen één van de doelen van het kabinet is, snijdt het zichzelf nu in de vingers’, aldus Streekstra.

Ook de haven- en industriegebieden waarmee BNR heeft gesproken, bevestigen dat het om een groot aantal duurzame investeringen gaat.

Harde klappen voor Rotterdamse Haven
Volgens het Havenbedrijf Rotterdam gaat het om ruim 30 grote projecten die ‘ernstig in de problemen’ zijn gekomen door de stikstofproblematiek. Het wil geen bedrijven bij naam noemen. ‘Projecten lopen flinke vertragingen op en investeringen worden helemaal uitgesteld’, zegt Eric van der Schans, Director Environmental Management bij Havenbedrijf Rotterdam. ‘Hierdoor loopt de schade op tot 2 miljard euro.’ Het gaat bijvoorbeeld om grootschalige zandwinning op de Noordzee, zonder dat zand vertraagt een fors aantal infrastructuurprojecten.

Volgens Van der Schans is de industrie niet geholpen met de tijdelijke maatregelen van het kabinet. Hij vindt dat projecten die maatschappelijk relevant zijn, omdat ze bijvoorbeeld leiden tot minder CO2-uitstoot of werkgelegenheid creëren, voorrang moeten krijgen.

Eemshaven en industriegebied Delfzijl
Yvette Oostelbos, beleidsmedewerker Ruimte en Milieu bij Groningen Seaports, vindt ook dat andere factoren moeten worden meegewogen. ‘Het frustreert ons dat er alleen wordt gekeken naar de hoeveelheid stikstofdeeltjes die in een natuurgebied neerslaat. Dat is niet de enige factor die invloed heeft op natuur en milieu.’ Als voorbeeld geeft ze een fabriek die veel schoner is, maar niet gebouwd mag worden omdat daarbij stikstof vrijkomt. ‘Als zo’n fabriek op alle andere gebieden bijdraagt aan de verduurzaming van Nederland, dan moet de politiek daarvoor een uitzondering maken.’ Naar eigen zeggen loopt Groningen Seaports zo'n 1,5 miljard euro aan investeringen mis.

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1039 ... stofcrisis
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44523
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 12, 2019 5:14 pm

Bosch-baas Volkmar Denner ziet talloze banen in de auto-industrie bedreigd door de geplande strengere CO2-eisen van de EU-commissie. Dergelijke veeleisende grenswaarden betekenen het einde van de klassieke verbrandingsmotor met de bijbehorende effecten op de werkgelegenheid van de betrokken bedrijven, zo zegt Denner.
www.epochtimes.de

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/12 ... -de-aarde/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44523
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 14, 2019 12:49 am

Afbeelding

De PVV en het FVD willen dat de provincie Overijssel een onderzoek doet naar de financiële gevolgen van de klimaatmaatregelen voor huishoudens in de Provincie, aangezien nu al veel huishoudens, ruim 650.000 in heel Nederland, moeite hebben om de energierekening te betalen en veel mensen door alle hoge rekeningen afhankelijk worden van de voedselbank. Helaas en ook schandelijk in mijn ogen kreeg het voorstel geen steun van de andere partijen in de provincie.
www.rtvoost.nl

De consequenties van deze VN/EU-klimaatwaanzin, het redden van de aarde die niet gered hoeft te worden (Agenda 21/2030), treft de boeren hard. De boeren moeten plaats maken om te voldoen aan het mondiale “verduurzaamheidsplan” plan dat vanuit de VN komt, en in Europa door de EU wordt uitgevoerd, iets dat de regering in Nederland uitvoert.

Een bestuursrechter in Groningen heeft woensdag als verwacht opnieuw tientallen eerder aan boeren verleende vergunningen vernietigd. Je werkt jarenlang keihard, misschien al generaties lang en wilt dat blijven doen, maar ineens mag je niet meer omdat dat op hoger niveau is besloten. Het is krankzinnig wat er gebeurt... Diep triest.

In Friesland zijn door het besluit 9 veehouders de klos, in Groningen gaat het om 5 en in Drenthe om 15 boeren. De verwachting is dat de rest van de 117 afgegeven vergunningen ook zullen worden vernietigd…
www.lc.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/13 ... atwaanzin/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6409
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Ali Yas » Za Dec 14, 2019 1:01 pm

Mooi toch? Kunnen we onze melk straks uit Oekraïne halen. Het schijnt dat men daar heel milieubewust is.

Afbeelding
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73793
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Ariel » Za Dec 14, 2019 4:42 pm

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44523
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 14, 2019 7:23 pm

Er waren op de dam bij de boerenbrunch gisteren ook een aantal vissers, onder meer uit Den Helder en Den Oever, omdat zij ook last hebben van de klimaatplannen. Op de Noordzee moeten namelijk verschillende grote windparken komen, windmolens die SF6 (een uiterst gevaarlijk gas) lekken, echt weer een zeer slecht plan dus (en die zeer waarschijnlijk met 5G transmitters zijn uitgerust). De vissers zijn bang dat er straks voor hen geen plek meer is om te vissen.


Ik ben blij dat wij ( onze familie ) geen vissersschepen meer hebben.
Sinds het overlijden van mijn moeder is de BV en alles wat daartoe behoort opgedoekt.

Zoveel zorgen minder nu. Ik heb medelijden met de vissers die nu moeite hebben om hun hoofd boven water te houden.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73793
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Ariel » Di Dec 17, 2019 12:40 am

Wat triest. Door idiote stikstof regels kunnen veel verstandelijke gehandicapte kinderen niet meer mee met truckruns.

Regels truckruns strenger: ‘Honderden kinderen met beperking zijn de dupe’

Enkele honderden kinderen met een verstandelijke beperking dreigen de dupe te worden van strengere regels rond truckruns in de regio Rijnmond. Dat zeggen organisatoren. ,,Het is vreselijk om die kinderen te moeten vertellen dat ze niet mee mogen in de vrachtwagen.’’

De 17-jarige Niels van Noort uit Spijkenisse kijkt altijd uit naar de jaarlijkse rit in de cabine van de vrachtwagen waarin hij de hele tijd mag toeteren en zwaaien naar mensen langs de weg. De kans bestaat dat hij komend jaar niet mee mag in de stoet met trucks die over Voorne-Putten rijdt, omdat er van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond nog maar honderd mogen meerijden. ,,Hij telde altijd de dagen af en je zag de spanning bij hem oplopen’’, vertelt zijn moeder Maaike. Het zou voor haar verstandelijk beperkte zoon een hard gelag zijn als hij komend jaar niet mee mag, zegt ze. ,,Na afloop straalt hij altijd enorm.’’

Niels moet nu afwachten of hij wordt ingeloot. De organisatie is namelijk van een koude kermis thuisgekomen na een gesprek bij de gemeente Nissewaard, vertelt medeorganisator Lennart Dekker van de stichting Truckrun Spijkenisse. ,,We kregen te horen dat er geen 150, maar nog maar honderd vrachtwagens mogen meerijden.

En dat we de route moeten verkorten omdat de wagens stikstof uitstoten die schadelijk is voor Natura 2000-gebieden, beschermde natuurgebieden. Om die reden mijden we Oostvoorne, Rockanje en Hellevoetsluis. Dat verzint de gemeente niet, die is van goede wil, maar ze moet het stikstofbeleid van het Rijk uitvoeren.’’

Vreselijk
Het gevolg is dat veel kinderen niet meekunnen, vreest Dekker. ,,Het is vreselijk om hen te moeten vertellen dat ze niet mee mogen in de vrachtwagen. De truckrun is voor hen het uitje van het jaar. Dit zal als een klap aankomen.’’

Er is volgens Dekker wel een mogelijkheid om toch een uitgebreidere route te rijden. ,,Dan moeten we een bureau in de arm nemen dat onderzoek doet naar de stikstofuitstoot en de gevolgen voor de Natura 2000-gebieden. Als dat bureau kan aantonen dat de uitstoot nul is, mogen we er rijden. Maar zo’n onderzoek kost 2000 tot 3000 euro, dat vinden we als vrijwilligers te duur.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40219
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Mahalingam » Vr Dec 20, 2019 11:29 am

Dit zijn ook slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid:

Afbeelding

En toch zijn dit blije koeien. Waarom? Ze hebben te horen gekregen dat ze geen vergunning nodig hebben om buiten te mogen lopen.
De Raad van State oordeelde dat voor het weiden van koeien bij natuurgebieden een vergunning nodig is. De commissie-Remkes denkt nu dat het in de praktijk niet nodig is.
Het rapport gaat over het weiden van vee en het bemesten van grond. Hoewel dat zorgt voor uitstoot van stikstof, hoefden boeren hiervoor geen natuurvergunning aan te vragen. Tegen dat beleid spanden Mobilisation for the Environment (MOB) en de Vereniging Leefmilieu een rechtszaak aan. In het inmiddels befaamde ‘stikstofvonnis’ van afgelopen mei gaf de Raad van State de milieuorganisaties gelijk: omdat een koe die buiten loopt evengoed stikstof uitstoot dat beschermde natuur kan schaden, is een vergunning verplicht. Voor bemesten geldt hetzelfde, aldus de Raad van State. Daarmee lopen Nederlandse koeien sinds mei illegaal in de wei, al tekende de Raad van State aan dat de boeren zelf niets te verwijten valt – het was de overheid die (ten onrechte) had bepaald dat een vergunning niet nodig was.
https://www.trouw.nl/binnenland/koe-in-de-wei-kan-zonder-vergunning-adviseert-remkes~b203f393/
Het vonnis ging als een schok door de agrarische sector. De laatste jaren is op allerlei manieren geprobeerd om koeien meer en vaker buiten te laten lopen. Er zijn convenanten, coaches en subsidies in het leven geroepen om weidegang te stimuleren. Bovendien zijn deskundigen het erover eens dat een koe in de wei (waar het dier poept op de ene en urineert op de andere plek) minder stikstof produceert dan in de stal, waar mest en urine zich mengen. Afhankelijk van hoe lang de koeien buiten zijn, kan het 10 tot 40 procent uitstoot schelen. Minister Schouten kondigde meteen aan dat zij het ‘weideverbod’ niet wenste te handhaven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40219
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Mahalingam » Za Dec 28, 2019 6:28 pm

Afbeelding

Zie alhier de zgn. eco-wijk 'De Teuge' in Zutphen. Die is duurzaam zonder aardgas. Maar met warmtepomp die van alles doen sinds 2002 behalve goed verwarmen.

Chronologie van de ellende voor een goed doel:

  2000: Gemeente Zutphen stelt plan vast voor bouw duurzame wijk De Teuge.

  2002: Eerste problemen doen zich voor, er zijn meer winputten nodig, hetgeen de kosten verhoogt. Opdrachtgever Zutphen en exploitant Vitens sluiten convenant waarin afspraken worden vastgelegd.

  2004-2008: Na de oplevering krijgen diverse bewoners problemen met de warmtepomp in hun woning: geen warm water en geen warm huis.

  2009: Meerdere aardwarmtebronnen zijn dichtgeslibd, waardoor de aanvoertemperatuur van het water niet op de juiste temperatuur kan worden gebracht. Bewoners klagen over hoge energierekeningen.

  2010: Vitens gaat bijstoken via een dieselinstallatie.

  2011: Warmtevoorziening nu geheel via dieselgestookte generator.

  2012: Ombouw naar gasgestookte cv-ketels gaat 1,1 miljoen kosten. Bewoners willen hier niet aan meebetalen. Gemeente en Vitens zoeken andere oplossing.

  2013: Vitens doet aanbod om ‘kosteloos’ cv-ketels te installeren inclusief een vergoeding van 3.750 euro tegen finale kwijting. Meeste bewoners wijzen dit af. Vitens stelt voor de collectieve installatie te herstellen.

  2013: Bewoners dagen zowel Vitens als gemeente voor de rechter. Ze willen schadevergoeding.

  2014: Vitens doet een nieuw aanbod voor aanleg cv-ketels plus 4.500 euro schadevergoeding zonder finale kwijting. Meerderheid bewoners is akkoord, maar gaat wel procederen.

  2014: Uit onderzoek blijkt dat huishoudens tussen de 35.000 en 75.000 euro schade hebben opgelopen door het falende systeem.

  2014: Eerste bewoners gaan over op gasgestookte ketel.

  2015: Wijkbewoners verliezen rechtszaak. Volgens de rechter is onvoldoende aangetoond dat Vitens is tekortgeschoten. Ook gemeente kan niks worden verweten, aldus de rechter.

  2016: Wijkbewoners kondigen hoger beroep aan.

  2019: Bewoners winnen hoger beroep: Vitens levert wanprestatie en deskundige moet schade vaststellen.

Vitens moet betalen: onverwacht eindejaarscadeau voor bewoners geflopte ecowijk in Zutphen

Bewoners van de geflopte ecowijk De Teuge in Zutphen zaten jarenlang in de kou maar sluiten 2019 in jubelstemming af. Waterbedrijf Vitens moet van de rechter alsnog opdraaien voor de schade die zij hebben geleden als gevolg van het volledig mislukte project met warmtepompen. ,,Wauw, eindelijk erkenning.’’
Spoiler! :
Stel, je koopt een duurzaam huis in een ecowijk die het paradepaardje moet worden van de gemeente waar je woont. Dan kom je van een koude kermis thuis als blijkt dat je energierekening torenhoog is, dat er geen warm water uit de douche komt en dat je in de winter een ijskoud huis hebt omdat de warmtepomp stuk is.

Licht in de duisternis

Dit alles en nog veel meer is de bewoners van De Teuge in Zutphen overkomen. Al jaren voeren ze hierover een juridische strijd tegen exploitant Vitens. In 2015 verloren ze nog bij de rechter, maar ineens was er licht in de duisternis. Eerder dan verwacht maar zeer gewenst kwam op 24 december een appje binnen van de advocaat: Vitens moet betalen. ,,Wij hadden altijd het gevoel dat we tegen reuzen moesten opboksen’’, zegt gedupeerde Marcel van den Breemen. ,,Toen het vonnis voor ons positief uitviel dacht ik: wauw, eindelijk erkenning.’’

Voorbeeldwijk

De bewoners hadden steeds het gevoel in de kou te staan, letterlijk en figuurlijk. Wat ging er allemaal mis? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we terug naar het begin van dit millennium. De gemeente Zutphen heeft grootse plannen voor een geheel duurzame woonwijk. Het oog is gevallen op een nieuwbouwplan in De Hoven, gelegen ten westen van de IJssel. Op een steenworp van de uiterwaarden zou een nieuwbouwwijk verrijzen die als voorbeeld kon gelden voor de rest van Nederland. De bewoners zouden hun moderne huizen gaan verwarmen (en in de zomer verkoelen) met warmtepompen die via een buizen waren aangesloten op een collectief aardwarmtesysteem.

‘Hoezo duurzaam?’

Maar al gauw treden haperingen op. Het collectieve systeem functioneert niet naar behoren. Omdat de aardwarmte niet toereikend is, gaat de elektriciteitsrekening drie keer over de kop om de huizen op temperatuur te krijgen. De CO2-uitstoot van de woningen komt daardoor ruim boven het gemiddelde van een gewoon gasgestookt nieuwbouwhuis te liggen. Hoezo duurzaam? ,,Tja, we woonden in een duurzame wijk die niet duurzaam bleek te zijn’’, zegt Robert van den Breemen, een broer van Marcel. Hij was één van de eersten die bij de gemeente en Vitens - de eigenaar van het systeem - aan de bel trok.

Noodfonds

Hoe verder? Er volgen onderzoeken en studies. Terwijl eigenaar Vitens het collectieve systeem het liefst verkoopt (inmiddels geen core-business meer), de politiek steggelt een noodfonds, willen de bewoners niets anders dan snel overschakelen op gasgestookte ketels. ,,Geen van de partijen was bereid om ons als bewoners een oplossing te bieden’’, blikt Robert van den Breemen terug. Zijn broer Marcel: ,,Ook de gemeente liet ons aanvankelijk in de kou staan.’’

Verketelen

Als blijkt dat exploitant Vitens hoofdverantwoordelijke is voor het hoofdpijndossier, schaart Zutphen zich aan de zijde van de bewoners. Vitens biedt aan de 187 woningen te ‘verketelen’. Op een handjevol bewoners na maakt de hele wijk hier gebruik van. Vervolgens krijgen ze per huishouden 3.750 euro aangeboden als genoegdoening, op voorwaarde van ‘finale kwijting’. ,,Hetgeen betekent dat je juridisch niets meer kunt’’, zegt Van den Breemen. ,,Ik noem dat een aanfluiting.’’ Ze stellen Vitens aansprakelijk voor de geleden schade, die volgens hen vele malen hoger uitvalt. ,,Er is twintig mille per woning in de hypotheek opgenomen om de warmtepompen te financieren’’, zegt Robert van den Breemen.

Amateurs

De meerderheid van de huishoudens trekt ten strijde tegen Vitens, maar Belangenvereniging De Teuge verliest de zaak in 2015. Overtuigd van het eigen gelijk gaan de bewoners in hoger beroep. ,,We voelden aan alles dat we goed zaten’’, zegt Marcel van den Breemen. ,,Ondanks dat we door de grote partijen werden neergezet als amateurs.’’ Zijn broer Robert zegt: ,,We waren misschien wel amateurs, maar we zijn niet gek.’’

‘Golf van opluchting’

Het Hof heeft nu bepaald dat Vitens een ‘wanprestatie’ heeft geleverd door de wijk los te koppelen van het collectieve warmtesysteem en de bewoners te dwingen om over te gaan op een andere energievoorziening. Eentje bovendien, die de huizen in de zomer niet verkoelt. Terwijl dat toch het uitgangspunt was van het oorspronkelijke warmte-koudesysteem. Een door het Hof te benoemen deskundige zal de schade voor de bewoners nu in kaart gaan brengen. ,,We zijn echt ontzettend blij met die uitspraak’’, zegt Robert van den Breemen. ,,Er ging een golf van opluchting door de wijk.’’

Genoegdoening

Vitens wil nu nog niet inhoudelijk reageren. ,,We gaan de uitspraak bestuderen en ons beraden’’, laat woordvoerster Evy Elschot weten. Met de gemeente Zutphen willen de bewoners graag nog één en ander rechtzetten. ,,Wij zijn blij met de uitspraak’’, laat wethouder Annelies de Jonge (PvdA) weten. ,,Het betekent genoegdoening voor de bewoners. Binnenkort ga ik met een paar van hen, onder het genot van een kop koffie, in gesprek om dit hoofdstuk af te ronden.’’
https://www.destentor.nl/zutphen/vitens-moet-betalen-onverwacht-eindejaarscadeau-voor-bewoners-geflopte-ecowijk-in-zutphen~a4ea8024/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44523
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 11, 2020 7:48 pm

‘Honderden ontslagen in bouw door stikstofcrisis’, waarschuwt Bouwend Nederland Regio Oost

Lars Barendregt en Lex van Kooten, 10-01-20

APELDOORN/EDE - Aannemers in Oost-Nederland gaan ontslag aanvragen voor honderden werknemers, zegt voorzitter Hans van Norel van Bouwend Nederland Regio Oost. Op het hoofdkantoor in Apeldoorn is het volgens hem ‘razend druk’ met ondernemers die advies vragen.

Oorzaak van de voorspelde ontslaggolf is de stikstofcrisis. Daardoor zijn veel bouwprojecten stilgelegd, vergunningen voor nieuwe projecten zijn onzeker.

Opdrachtgevers doen een pas op de plaats en wachten even af, weet Van Norel. ,,De orderportefeuilles zijn nu nog aardig gevuld, maar die drogen voor sommige ondernemers in de loop van dit jaar op. Dan is er geen werk meer.”

Moeilijke jaren
Hij verwacht dat 2020 en 2021 voor veel bedrijven moeilijke jaren worden. Dat blijkt ook uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) en een onderzoek van ABN AMRO. Volgens het EIB klapte de bouwproductie in het hele land vorig jaar al met 900 miljoen in elkaar, daar komt dit jaar 2,8 miljard euro bovenop en in 2021 nog eens 2,3 miljard.

Landelijk zouden duizenden banen op het spel staan. Voor Oost-Nederland houdt Van Norel het op ‘duizend tot 1500’ banen. Een woordvoerder van de bouwtak van FNV kan die aantallen bevestigen noch ontkennen. De vakbond wacht op landelijke cijfers, die aan het einde van deze maand volgen.

Omdat bedrijven op tijd maatregelen nemen en eind vorig jaar ‘iets minder dramatisch uitpakte dan we hadden gedacht’, voorziet Van Norel geen faillissementen.

‘Meer duidelijkheid van overheid nodig’
Van gedwongen ontslagen is bij Bouwbedrijf Kreeft uit Ede vooralsnog geen sprake, zegt algemeen directeur Dirk Jan van den Brink. Voor drie van de vier projecten waar het stikstofprobleem speelde, heeft zijn bedrijf inmiddels een vergunning gekregen, laat hij weten. Een laatste vergunningaanvraag is nog in behandeling. ,,Meer vertraging of zelfs afstel kan in de toekomst mogelijk wel gaan spelen als er vanuit de overheid geen duidelijkheid komt.’’

Van den Brink merkt dat andere bedrijven het wel moeilijker hebben om al hun medewerkers aan boord te houden. Het gaat vooral om firma’s die een flink deel van hun personeel wilden inzetten voor een groot project, dat inmiddels niet meer kan doorgaan vanwege stikstof.

,,Er is ook zeker onrust op de markt. Dat merk je bij onderaannemers en leveranciers. En als er onrust is, wordt er minder geïnvesteerd. Men vraagt zich af of het nog wel mogelijk is een vergunning te krijgen.’’

Met vindingrijkheid en het gebruik van ‘alternatieve bouwmethodieken’ lukt dat volgens hem nog wel. ,,Als je in Ede net naast De Hoge Veluwe wil bouwen, heb je ook een groter probleem dan in omliggende gemeenten waar de afstand tot een Natura 2000-gebied wat groter is.’’

Oproep van gedeputeerde
Het trieste is, vervolgt Van Norel, dat bouwvakkers die nu ontslag aangezegd krijgen of van school komen eigenlijk hard nodig zijn vanwege de woningnood. Het kan maar zo zijn dat aannemers straks, in 2022, weer in de rij staan om diezelfde bouwvakkers weer een baan aan te bieden.

Evenals zijn collega in Overijssel roept Gelders gedeputeerde Peter Kerris vooral op met bouwplannen te blijven komen. Ook vraagt hij ondernemers ‘nog even vol te houden’ en personeel niet al massaal te ontslaan. De vergunningverlening is naar zijn zeggen weer op gang gekomen. ,,Er kan meer dan je denkt. Al is daar iets meer creativiteit voor nodig dan onder het eerdere PAS (Programma Aanpak Stikstof, LB).’’

https://www.gelderlander.nl/ede/honderd ... .messenger
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19943
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor King George » Di Jan 14, 2020 4:23 pm

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19943
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor King George » Zo Jan 19, 2020 1:30 pm

Afbeelding

Kaartje van het stikstofgehalte van Europa tot Azië (18-01-2020). Maar Nederland gaat het stikstofprobleem van de hele wereld verhelpen.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44523
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 22, 2020 10:28 pm

Harteloos bejaardentehuis gaat ouderen in de kou zetten voor het klimaat: ‘Neem maar een fleecedeken!’

Door Tim Engelbart, 19 februari 2020

Afbeelding

Ouderen in een verzorgingstehuis in Rosmalen dreigen letterlijk en figuurlijk in de kou te worden gezet door de leiding van de zorginstelling. Om energie te besparen en het klimaat te redden, worden er verwarmingen uitgezet. Wie daar een probleem mee heeft, komt maar een fleecedekentje ophalen, zo verkondigt het tehuis. Vanuit de politiek volgen geschrokken reacties.

Zijn verzorgingstehuizen volwaardige plaatsen waar ouderen van dagen van een verdiende comfortabele oude dag kunnen genieten? Of zijn het eigenlijk veredelde vuilnisbelten waar mensen gewoon worden weggegooid nadat ze hulpbehoevend zijn geworden? Het lijkt bij seniorencomplex Vivent in Rosmalen meer op het laatste. Ouderen hebben het veel eerder koud dan jongeren, maar toch worden daar rücksichtlos de verwarmingen dichtgedraaid. Voor het milieu, zo kondigt de club aan in affiches die zijn opgehangen in het Noord-Brabantse verzorgingshuis.

En voor wie de temperaturen te laag worden, worden er fleecedekentjes uitgedeeld op een zevental locaties. Verder moeten de senioren vooral niet zeuren en vooral meedoen aan de laatste klimaatmodegrillen, en daarmee basta:

Afbeelding

De PVV reageert verontwaardigd en ontzet op het affiche, voor wat kennelijk deel uitmaakt van één of andere macabere wedstrijd. Kamerlid Fleur Agema laat er virtuele tranen voor vloeien:

“Hoogbejaarden, die het vaak kouder hebben, moeten maar een fleecedeken gebruiken want de zorginstelling draait de temperatuur omlaag. Want CO2.

Onze alleroudsten in de kou ipv behaaglijk warm om een gekte. Ik huil”

Fijn land weer hoor.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... eecedeken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten