Wat weten we nu van de coronacrisis?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 1:14 am

Inbreng Geert Wilders corona-debat (26-03-2020)
26 mrt. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 1:20 am

Massaal op corona testen lukt niet, omdat NL zich te afhankelijk heeft gemaakt van farmaceut Roche

26 maart 2020

Afbeelding

Farmaceut Roche geeft alleen om winst, niet om mensenlevens, dus we mogen lekker creperen

Een te grote afhankelijkheid bij Nederlandse laboratoria van de Zwitserse farmaceut Roche is de oorzaak dat Nederland niet massaal op het corona-virus kan testen. Het bedrijf is marktleider, kan onvoldoende testmateriaal leveren, maar wil de laboratoria niet helpen door bijvoorbeeld de receptuur van een essentiële vloeistof beschikbaar te stellen. Dat meldt Follow the Money na navraag bij verschillende ingewijden, het RIVM en farmacieconcern Roche.

Een meerderheid van de Nederlandse laboratoria werkt met machines van Roche en is zodoende afhankelijk van de testmaterialen die de farmaceut levert. Zij ondervinden tekorten aan die testmaterialen. Die zijn niet makkelijk op te lossen, aangezien er sprake is van een zogeheten vendor lock-in; wie de machines van Roche gebruikt, moet ook de materialen van Roche gebruiken.

Eén van de testmaterialen waaraan groot tekort is, zou door laboratoria eenvoudig zelf kunnen worden gemaakt. Het is een vloeistof, een zogeheten lysisbuffer, waarvan het precieze recept alleen bij Roche bekend is. Arts-microbioloog Vossen sprak in De Volkskrant de hoop uit dat Roche dit recept zou delen met de Nederlandse laboratoria. Follow the Money stelde de farmaceut daarom de vraag of zij bereid is dat recept prijs te geven. Dat is een stap die voor Roche zeer uitzonderlijk zou zijn – maar dat zijn de omstandigheden van de corona-uitbraak ook. Roche wilde geen antwoord op die vraag geven: het recept lijkt geheim te blijven.

Anp

https://tpo.nl/2020/03/26/massaal-coron ... eut-roche/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 1:28 am

NIEUW NEGATIEF RECORD! Meer dan 1.000 coronabesmettingen in 24 uur tijd!

Door Michael van der Galien , 26 maart 2020

Afbeelding

Het gaat helemaal niet goed in Nederland. Volgens nieuwe cijfers van het RIVM zijn er in de afgelopen 24 uur 78 doden gevallen. Dat is al niet best. Ja, het zijn er twee minder dan gisteren, maar dat verschil is statistisch verwaarloosbaar. Over een periode van een dag of drie, vier is er nog steeds sprake van een (heel snel) stijgende lijn. Nóg zorgwekkender is het feit dat er maar liefst 1.019 nieuwe besmettingen zijn vastgesteld. Dit terwijl het RIVM blijft stellen dat het niet op grotere schaal kán testen momenteel vanwege gebrek aan materiaal.

In totaal zijn 7.431 Nederlanders nu positief getest. Let wel, het werkelijke aantal besmettingen ligt veel hoger. Min of meer de enige mensen die getest worden zijn zij die opgenomen worden in het ziekenhuis en/of zorgpersoneel (en ook die laatsten worden tegenwoordig niet goed getest vanwege het gebrek aan testen). De factor waarmee we het echte cijfer moeten verhogen weten we niet. Sommige experts hebben het over een factor 6, anderen over een factor 10 en zelfs nog (veel) hoger. Wat we wél weten is dat het cijfer van het RIVM één grote grap is.

Hoe dan ook, het aantal besmettingen neemt nu met name toe in Zuid-Holland (1.042) en Noord-Holland (1.029). Ze zitten daar nu ongeveer op de helft van het aantal vastgestelde besmettingen in Noord-Brabant (2.161). Er is reden om aan te nemen dat dit verschil heel spoedig verkleind wordt, ook al omdat Noord-Hollanders en Zuid-Hollanders de regels van het RIVM tot voor kort op té grote schaal negeerden. We kunnen ons allemaal die foto’s nog herinneren van grote groepen Amsterdammers die lekker met elkaar naar het park gingen, om maar iets te noemen.
En dan een bijzonder interessant aspect van de update van het RIVM. Onder het kopje duiding legt het RIVM uit:

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden.

Jaap van Dissel zat gisteren heel blij met zijn grafiekjes en modellen te zwaaien waaruit zou blijken dat het veel beter gaat nu. Maar wat staat hier nou echt? Let heel goed op: “Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.”

Zelfs het RIVM claimt dus niet dat het aantal doden en het aantal opgenomen patiënten feitelijk minder hard stijgt dan de situatie korte tijd geleden. Nee, het verschil wordt slechts gemaakt ten opzichte van een denkbeeldige situatie waarin de overheid niets gedaan zou hebben. Dus als het kabinet het virus de vrije hand had gegeven. Ten opzichte van die situatie stijgt het aantal doden minder snel.

Ja, dat is nogal wiedes! Natúúrlijk is de groei minder snel dan het geval zou zijn als je dit dodelijke virus zonder obstakels losliet op de samenleving, ja! Waar het om gáát is de vraag of het aantal ziekenhuisopnames en doden daalt ten opzichte van de dag(en) ervoor. Dát is relevant.

Het zal wel aan mij liggen, maar ik ben onderhand wel een beetje klaar met die ‘duiding’ van het RIVM. Het lijkt minder op een neutrale uitleg bij wetenschappelijke cijfers en meer op een politiek-gemotiveerd riedeltje.

Daar mag het RIVM wel mee ophouden. Geef maar gewoon de cijfers, en laat het daarbij.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... um=twitter
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 1:32 am

“Europees” besluit betreffende supermarktbezoek (satire!)

Afbeelding

“Europa” heeft het volgende besloten over het bezoek aan een supermarkt:

7.00-8.00 uur: 90+
8.00-10.00 uur: 6-18 jr.
10.00-12.00 uur: 18-30 jr.
12.00-14.00 uur: lunch
14.00-14.30 uur: 30-40 jr.
14.30-15.00 uur: 40-60 jr.
15.00-19.00 uur: moslima’s
19.00-19.30 uur: 60-90 jr.
19.30-22.00 uur: moslims


Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; “Frans Timmermans”)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 27, 2020 1:36 am

Pilgrim schreef:Door: “Weethetwel”


Ik weet het nu ook wel "Weethetwel" Corona is maar een griepje dat misbruikt wordt door de regering om ons in hun macht te krijgen. Vandaar dat er tot nu toe 39 Italiaanse artsen overleden zijn aan covid-19.

In Italië zijn 39 artsen overleden aan het coronavirus, onder wie achttien huisartsen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Het aantal besmette zorgmedewerkers stijgt tot 6205, ruim 9 procent van het totale aantal besmettingen.


Vanaf nu lees ik de berichten van Weethetwel niet meer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 1:57 am

De superrijken zijn preppers, ze vluchten nu naar hun luxueus ingerichte bunkers (+ video´s)

Geplaatst op 26 maart 2020

Afbeelding

Terwijl de gewone burgers het met een paar pakken pasta thuis moeten uithouden, bereiden de superrijken zich erop voor om zichzelf met het oog op een escalatie van de corona-virus crisis te isoleren.

De rijkste mensen van de wereld charteren privéjets om naar beveiligde vakantiehuizen of speciaal voorbereide catastrofe-bunkers te vertrekken naar landen, die het ergste van de Covid-19-uitbraak tot nu toe blijkbaar zijn ontlopen. Men gaat er van uit dat veel van hen lijfartsen of verpleegsters op hun vluchten meenemen om hen en hun familie te behandelen mochten ze alsnog besmet raken. (prepper).

Met het oog op de corona-crisis bereiden ook de superrijken zich op de noodtoestand. Behalve het aanleggen van voorraden bedienen zij zichzelf echter van enkele maatregelen, die voor de grote meerderheid van de bevolking niet eens denkbaar lijken. Verre van dat. Wie dacht dat ziektes en epidemieën een democratiserend effect hebben, weet plotseling dat alle mensen erdoor getroffen zouden kunnen worden.

Veelmeer weerspiegelt zich de toenemende ongelijkheid ook in de zorg om het overleven gedurende de pandemie. Terwijl veel mensen proberen zichzelf te voorzien van desinfecteermiddelen, toiletpapier en de nodige levensmiddelen, ziet het optreden er bij de superrijken heel anders uit.

De mogelijkheden daartoe hebben veel rijken van deze wereld al langere tijd voorbereid – je weet maar nooit. Maar actuele kooppatronen getuigen van een zekere paniek onder de superrijken.

Ze charteren privéjets om hen naar hun landerijen of zelfs al speciaal voorbereide catastrofe-bunkers in deels afgelegen gebieden te brengen, die minder door de uitbraak van het nieuwe virus getroffen zijn.

Robert Vinco, oprichter en bedrijfsleider van de Vivos Group, een Amerikaanse onderneming die luxe onderaardse bunkers aanbiedt – ook in Duitsland –, zei tegenover “The Guardian” dat zijn bedrijf sinds het begin van de corona-crisis meer vraag gehad zou hebben.

Kris Jenner bijvoorbeeld, wiens familie noch door hard werken noch door bijzonder talent, maar met de reality-tv-serie “Keeping up with the Kardashians” zeer rijk geworden is, zei ooit dat ze “de veiligste persoon tegen aardbevingen” zou zijn die ze kent, omdat zij een “bunker” met alle voorraden zou hebben die haar familie ooit nodig zou kunnen zijn – alleen voor het geval haar geboortestad Los Angeles ooit door een natuurcatastrofe bedreigd mocht worden. Ze zou brandblussers en rugzakken vol voorraden, zaklantaarns en water hebben. De Amerikaanse investeerder van Duitse komaf, Peter Thiel, een regelmatige bezoeker van de Bilderberg-conferenties, tot de gulle ondersteuners van Donald Trump behoort en naar eigen zeggen trots is Amerikaan te zijn, heeft honderden hectare ongerept land in Nieuw-Zeeland gekocht.

Ook andere miljonairs en miljardairs, hedgefonds-managers of High Tech-profiteurs uit Silicon Valley behoren al langere tijd tot de meest professionele preppers, die met conserven en vol getankte helikopters en met woningen in atoomvrije bunkers, graag ook met huizen en grondstukken in Nieuw-Zeeland, voorbereid willen zijn op welke grote Apocalyps dan ook.

Wie geen eigen vliegtuig bezit, maar over genoeg financiële middelen beschikt, maakt gebruik van te boeken bedrijven die privéjets verhuren zoals PrivateFly, die een toename in de vraag registreren, omdat welgestelde mensen evacuatievluchten uit landen met een hoog risico zouden aanvragen.

Diegenen die er niet helemaal in staat zijn een privéjet te bezitten of te boeken, regelen voor zichzelf de toegang tot privélounges op luchthavens om het risico te vermijden met een groot aantal passagiers in contact te komen. Wie het zich kan veroorloven, laat zich apart inchecken en geïsoleerd naar het vliegtuig brengen om interacties met andere passagiers op weg naar hun zitplaats te minimaliseren.

Volgens “The Guardian” eisen superrijken toegang tot artsen in privéklinieken en privé corona-testen, die voor normale burgers in Groot-Brittannië, maar ook in andere landen, niet zo simpel uitvoerbaar zijn. De bedrijfsleider van een privékliniek in Londen bevestigde dat de aanvraag is gestegen van diegenen die zich zo´n test kunnen veroorloven. Enkele privéklinieken zouden een manier gevonden hebben om de uitslagen van de virustesten van rijke cliënten naar het buitenland te sturen. Bovendien zouden enkele mensen, die het zich kunnen permitteren, vitamine-injecties voor omgerekend € 400,- nemen.

De 84-jarige miljardair Ken Langone wist zichzelf te helpen door top-artsen van de naar hem genoemde kliniek NYU Langone Health te consulteren, zoals “Bloomberg” berichtte. En enkele van de welgestelden boeken in ieder geval privé medisch personeel of nemen dit zelfs op hun chartervluchten mee.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/26 ... rs-videos/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 1:59 am

De dagelijkse Lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag gaat gewoon door...

Afbeelding

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; “Mark de Hollander”)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 2:12 am

Men zal het virus van alles de schuld geven

Geplaatst op 26 maart 2020

Afbeelding

Duitsland zal na 2020 niet meer te herkennen zijn

Heel Europa en de VS stevenen af op een economische en sociale shutdown. In Duitsland, waar men heel lang niets heeft gedaan en vermoedelijk hoopte dat de kelk aan haar voorbij zou gaan, legt men zelfs uitgaansverboden in alle steden op en verbiedt samenkomsten van meer dan twee personen in het openbaar. Het complete openbare leven wordt tot stilstand gebracht. Het is net alsof men in het leven van de mensen op een pauzeknop zou drukken die iedereen doet stilstaan en de natie doet vervallen in verstijving.


Deze pandemie zal tamelijk zeker voorbijgaan en het virus zal op zekere dag ons leven niet meer zo bepalen als nu. Of het hier gaat om een overdreven reactie of niet, moet hier niet ter discussie staan. Duidelijk is echter dat Duitsland na 2020 niet meer te herkennen zal zijn.

In deze crisis wordt duidelijk dat het Duitse gezondheidssysteem geenszins zo goed intact was als altijd aan ons werd verkocht. Het blijkt dat de verplaatsing van veel productieketens naar het buitenland wellicht geen goed idee was en dat soldaten, catastrofe-bescherming, de brandweer en de politie evenals verpleegsters en Co. veel te lang stiefmoederlijk behandeld werden.

In Berlijn stond in de afgelopen jaren steeds opnieuw een ton in brand voor het Rode Raadhuis. “Berlijn staat in brand” heette de actie, die moest wijzen op de miserabele arbeidsomstandigheden van de Berlijnse brandweer. Voor de brandweermannen en –vrouwen is er quasi niets veranderd. Eerlijk genoeg moet men er met het oog op deze politieke functiekaste ook van uitgaan dat alle beloftes van snelle hulp voor de desbetreffende ondernemingen alleen maar gebakken lucht zijn. Een droge pruim zoals Jens Spahn en een genadeloze incompetente boterberg op het ministerie van Economische Zaken kunnen dit land niet redden. Integendeel, hun handelingen zullen de crisis waarschijnlijk verergeren en ertoe leiden dat de latere gevolgen nog dramatischer uitvallen.

De party in Duitsland lijkt in ieder geval definitief voorbij. Geen hond interesseert zich meer voor Greta, Friday-for-Futures en Groene champagnesocialisten uit Prenzlauer Berg. Men heeft hier sowieso veel te lang boven zijn stand geleefd en de wezenlijke dingen verwaarloosd. Veiligheidsinstanties, catastrofe-bescherming, voorraden in geval van nood – alles werd in de jaren daarvoor afgebouwd. Nu schiet de geesteloze minister van Defensie te binnen dat er ook reservisten bestaan. Nu, na hoeveel weken waarin men al had kunnen voorbereiden en handelen?

In principe zijn alle noodsituaties ingetreden waarvoor de AfD altijd gewaarschuwd heeft. Nu blijkt dat men misschien met enkele verzoeken ter verbetering van de crisiszorg van de rechtsen akkoord had moeten gaan. Maar de macht van het feitelijke creëert een absurde situatie voor de AfD. Omdat ze in de oppositie zit en niet kan handelen, winnen de CDU en de CSU aan instemming, hoewel die de situatie eerst onderschatten en nu compleet doordraaien en op de “reset-knop” drukken om de sowieso al sukkelende economie definitief de nek om te draaien. De motor springt daarna waarschijnlijk niet meer aan. Wellicht sputtert hij nog een tijdje door, voordat hij het begeeft.

Als deze crisis op zekere dag voorbij is, zal men moeten kijken wat er van dit land over is. Nu al hopen de catastrofe-meldingen zich op van mensen die alles kwijtraken, hoewel ze niet ziek zijn. Kredieten kunnen niet meer afbetaald worden, restaurants sluiten, hotels gaan dicht, personeel wordt ontslagen of krijgt werktijdverkorting, bedrijven melden hun faillissement aan. Nu al spreken enkele “deskundigen” er van dat men de quarantaine een jaar of langer moet handhaven. Elders in de wereld gaat het leven ondanks beperkingen door, zonder dat de mensen bij de vleet en meer dan gebruikelijk sterven (Singapore).

Maar wanneer men deze noodsituatie werkelijk een jaar lang handhaaft, zal het geen rol spelen of er een paar duizend mensen meer of minder aan het virus sterven. Want daarna zullen de mensen hele andere zorgen hebben en zal men de restanten van deze republiek met de bezem bijeen kunnen vegen. Dan helpen ook de “onbeperkte” betalingen uit de staatskas niet veel wanneer de ECB en andere banken de sowieso bestaande problemen van het huidige socialistische gepruts aan de economie verergeren. Dan komt de grote crash en die zal het virus bijna onschuldig doen overkomen wanneer hyperinflatie, massale werkloosheid en andere horrorscenario´s realiteit worden. Erger zou nog zijn wanneer deze catastrofes gepaard gaan met een steeds groter wordende beperking van de persoonlijke, burgerlijke vrijheid, die daarna permanent is (afschaffing van contant geld, beperkte vrijheid van vergadering).

Een voorproefje van hetgeen nog mogelijk is, krijgen we op dit moment. Wanneer de boel op grond van de slechte politiek van de afgelopen 20 jaar volledig in ´t honderd is gelopen, zullen de functie-elites de schuld kunnen geven aan het virus. Dat, en alleen dat is dan schuldig aan de hele misère die nog zal komen. Daar ben ik relatief zeker van.

Bron: https://younggerman.com

Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/26 ... uld-geven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 2:53 am

80% Chinese corona testen die naar Europa werden gestuurd blijkt niet te werken

Posted on 26/03/2020

Afbeelding

Nederland (+1019 gevallen, +78 doden) in top van landen met snelste verspreiding – ‘Nog steeds lange rijen voor ziekenhuizen in Wuhan’– Medische experts: Turkije gaat tweede Italië (of erger) worden – VS meldt ‘apocalyptische’ verdubbeling in paar dagen tijd

Hoe na 3 maanden corona, en 2 maanden na de grote uitbraak in Wuhan, de echte situatie in China is, weet eigenlijk niemand. De regering in Beijing wekt in ieder geval de indruk dat het virus is gestopt, en het land weer aan het werk is gegaan. De afgelopen week probeerden de Chinezen wat goodwill te kweken door beademingsapparatuur en coronatesten naar landen zoals Iran, Italië en Tsjechië te sturen. Een Tsjechische krant schrijft dat er 150.000 Chinese corona testen in Praag zijn aangekomen, die onmiddellijk werden gecontroleerd. Uitkomst: maar liefst 80% van deze testen blijkt niet te werken.

‘We hebben ze afgelopen zaterdag in het Universitaire Ziekenhuis Ostrava gecontroleerd,’ verklaarde een official. ‘Helaas was de foutmarge heel hoog. Nu wachten we op aanvullende testen uit het hele land.’ De Chinese testen zouden vooral valse negatieve resultaten geven. ‘We waren zo vooruitziend dat we degenen die we hebben getest meteen ook aan de klassieke test onderworpen. Daaruit bleek het foutenpercentage (van 80%).’

Nieuwe noodklinieken, en nog steeds lange rijen voor de ziekenhuizen
Indien deze testen dezelfde zijn als in heel China worden gebruikt, dan is het niet verwonderlijk dat het land al sinds 19 maart geen nieuwe besmettingsgevallen meer heeft gemeld. Chinese burgers die berichten naar de buitenwereld weten te lekken, beschrijven echter een andere realiteit. In Wuhan zouden nog steeds lange rijen voor de ziekenhuizen staan, en worden meer gebouwen vrijgemaakt om corona patiënten in op te vangen.

Op 19 maart plaatste een Chinees een filmpje op social media van een van de 46 centra in de stad waar besmettingsgevallen worden behandeld. ‘Kijk, kijk! Mensen staan in de rij voor de koortskliniek van het Wuhan Unie Ziekenhuis.’ De grote internationale krant The Epoch Times bevestigde dat het filmpje inderdaad bij het ziekenhuis was opgenomen.

Op dezelfde dag deelde een bouwvakker een video van een nieuw noodziekenhuis dat in een stadion in een buitenwijk van Wuhan werd opgezet. ‘Na nog een nacht is onze missie bijna voltooid. Het nieuwe noodziekenhuis zal snel in bedrijf zijn.’(1)

Gisteren berichtten we dat er tussen januari en maart 21 miljoen mobiele gebruikers in China zijn verdwenen. Aangezien details ontbreken, valt niet te zeggen hoeveel van deze gebruikers permanent zijn weggevallen omdat ze aan het virus zijn overleden. Als dat slechts 10% is, dan spreken we nog altijd over 2 miljoen doden (officiële aantal: 3287).

Turken waren ‘speciaal’, maar dreigen nu Italië achterna te gaan
Turkije bleef de eerste weken een opmerkelijke lege plek op de kaart met landen die besmettingsgevallen meldden. Dictator Erdogan beweerde op TV zelfs dat de Turken ‘speciaal’ waren, en immuun zouden zijn voor het virus.

Dat bleek natuurlijk het zoveelste hersenspinsel te zijn van deze gevaarlijke moslimdespoot. Medische experts waarschuwen nu dat de situatie in Turkije dermate snel uit de hand loopt, dat het virus niet meer onder controle is, en het land een tweede Italië of Spanje dreigt te worden. Twee weken na de veronderstelde eerste besmetting is het aantal gestegen naar 1874, en vielen er al 44 doden. Afgelopen dinsdag kwamen er op een dag 343 nieuwe gevallen bij.

De aan de Universiteit van Harvard werkende Turkse medische professor Emrah Altindis waarschuwt voor honderden doden per dag als er niet strengere maatregelen worden genomen. ‘Of de overheid verbergt de echte cijfers, of er gebeuren rare dingen in Turkije. De Turkse regering verspreidt de propaganda dat ze goede vooruitgang boeken. Ze weten dat deze situatie zeer ernstige politieke en economische consequenties zal hebben.’ (2)

Een arts in een universitair ziekenhuis bevestigde dit. ‘In mijn ziekenhuis zie ik dat de echte aantallen minstens twee tot drie keer hoger zijn dan die van de regering. De Covid-19 pandemie is nu onhandelbaar geworden... Veel mensen zullen naar de ziekenhuizen stromen, en dan hebben we het over duizenden gevallen en honderden doden per dag. Turkije zal een tweede Italië worden, of erger.’

Corona ‘los’ in VS
Het coronavirus is nu ook ‘los’ in de Verenigde Staten. Gisteren was de ergste dag tot nu toe, en werd een ‘apocalyptisch’ genoemde stijging naar 65.273 gevallen en 938 doden (een stijging van 233 op één dag) gemeld. Inmiddels is het aantal doden gestegen tot boven de 1000. Iedere paar dagen verdubbelen de aantallen zich, zoals ook in Italië, Spanje en Nederland de aantallen in slechts 30 dagen tijd 10 x verdubbelden.

New York is met meer dan 15.500 besmettingsgevallen en 192 doden met afstand de zwaarst getroffen stad. De Johns Hopkins Universiteit waarschuwt dat de ziekenhuizen nu al aan hun topcapaciteit zitten, maar de piek van het virus pas over een week of 5 wordt bereikt. (3)

Volgens burgemeester Bill De Blasio zal in september de helft van alle New Yorkers met corona besmet zijn. Een conservatief sterftepercentage van 2% komt dan neer op 80.000 doden. Het ‘paniekerig’ genoemde model van Mike ‘Natural News’ Adams voorspelde dat pas op 10 april de 1000 doden zouden worden gepasseerd, en bleek juist te voorzichtig zijn geweest.

Volgens datzelfde model zullen er over een week 400 Amerikanen per dag aan corona sterven, en over 2 weken 700 per dag, indien er niet voor een totale lockdown wordt gekozen. President Trump wil het land echter al rond Pasen (12 april) weer normaal laten draaien. (4)

Tot slot Nederland: 78 doden en 1019 besmettingsgevallen erbij
In Nederland zijn er vandaag nog eens 78 mensen overleden, waardoor het totaal aantal doden op 434 uitkomt (sterftepercentage: 5,8%). Er kwamen 1019 nieuwe gevallen bij, waardoor nu 7431 Nederlanders officieel met corona zijn besmet. Het werkelijke aantal besmettingen ligt vermoedelijk tussen de 20.000 en 75.000.

Nederland staat in alle statistieken in de top van landen met de snelste verspreiding. Als gekeken wordt naar het aantal doden per 100.000 inwoners op dag 18-19 nadat de grens van 100 besmettingen werd gepasseerd, dan staat ons land met 1,6 zelfs op de derde plaats, na Spanje (3,0) en Italië (2,0). (5)

Zoals we al vaker hebben geschreven ligt Nederland daarmee nog steeds op ‘Italiaanse’ koers. Dat is vooral te wijten aan de lakse houding van een groot deel van de bevolking, dat zich weinig of niets leek aan te trekken van de social distancing maatregelen van de regering en het RIVM. De Italianen in Lombardia deden exact hetzelfde; daar bleef 40% zijn eigen gang gaan, waardoor het virus zich zo snel verspreidde, dat de ziekenhuizen binnen luttele weken compleet uit hun voegen barstten met corona patiënten.

Dus nogmaals: ongeacht of u het virus nu wel of niet als een bedreiging ervaart, houd u aan deze regels en maatregelen, omdat onze ziekenhuizen in april anders hetzelfde lot dreigen te ondergaan. Als u de ‘hype’ rond corona allemaal zwaar overdreven vindt omdat ‘het toch alleen maar oudjes en zieken’ treft (alsof die minder recht op leven zouden hebben), doe het dan tenminste voor alle overbelaste zorgmedewerkers.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Natural News
(4) Natural News
(5) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/algemeen/8 ... te-werken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 3:57 am

1,5 meter afstand?: Je nies of hoest reist verder dan gedacht!

Geplaatst op 26 maart 2020

Afbeelding

Hoe ver reist je nies of hoest? Verder dan je denkt! En de druppeltjes uit je neus of mond blijven niet in de kamer...

Pas op als er geniest wordt! Je zit immers niet te wachten op griep of verkoudheid, en de kleine druppeltjes die door de lucht gaan kunnen ons ziek maken. Maar hoe ver reist een nies eigenlijk door de lucht? De wetenschap heeft het antwoord.

Je nies of hoest reist verder dan gedacht
We komen nu eenmaal in openbare plaatsen. In winkels, restaurants, scholen enzovoort kan er iemand langslopen die spontaan niest. Kunnen de bacteriën die plotseling de lucht ingeschoten worden ons ziek maken? En hoe ver gaat zo’n nies of hoest eigenlijk?

Gelukkig is daar de wetenschap die het antwoord op deze vragen heeft. Met name een paar gedegen studies van Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Cambridge, Mass., uit 2014 en 2016 geven duidelijke data over deze issues van hoesten en niezen. De onderzoekers bestudeerden hoe ver een nies of hoest reist.

Het team bestudeerde het niezen en hoesten van 100 gezonde deelnemers. Als de onderzoekers een nies nodig hadden, hoefden ze alleen maar de neuzen te prikkelen. Een high-tech camera legde de actie gedetailleerd vast: de snelheid en kracht waarmee het slijm, snot en de druppeltjes de mond of neus uit schoten.

Druppeltjes in reizende gaswolk
Als je niest of hoest komen de druppeltjes behoorlijk ver, omdat ze gepakt zijn door een “reizende” gaswolkHet antwoord was verrassend: een nies kan tot 61 meter reizen. Dat is ongeveer de helft van een voetbalveld. Net als de data die we in de pc zetten in een cloud gaan, gaan onze bacteriën ook in een gaswolk elke keer als we niezen. Als we niezen, en dit geldt trouwens ook voor hoesten, zetten we clouds vrij die de mogelijk besmette druppels behouden en ze ver kunnen brengen.

De studieauteur: “Als je hoest of niest, zie je de druppels of je voelt ze als iemand anders hoest of niest. Maar je ziet niet de wolk, de onzichtbare gasfase. De invloed van deze gaswolk is dat het de druppels verder brengt, vooral de kleintjes.” 1

Zonder de gaswolk zouden deze kleinere druppeltjes onschuldig op de grond vallen, binnen enkele meters van de verkouden persoon. Helaas zorgt de wolk ervoor dat het reizende pathogenen zijn die 5 tot 61 meter ver kunnen komen. Eerder werd geacht dat het vooral de grotere druppels waren die verder kwamen, omdat ze meer stuwing zouden hebben. Het blijken juist de kleinere druppeltjes te zien die over grotere afstanden kunnen reizen.

Dus de volgende keer als iemand niest zonder de hand voor de mond te houden, vraag dan vriendelijk of diegene de gaswolk bij zichzelf kan houden.

https://goedgezond.info/2018/12/28/hoe- ... -de-lucht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 3:59 am

Britse universiteit Oxford verspreidt hoax dat helft van de bevolking al besmet is en virus geen gevaar vormt

Posted on 26/03/2020

Afbeelding

Britse autoriteiten besluiten dat coronavirus niet langer een groot gevaar voor volksgezondheid is – Mensen die zeggen dat griep hoger sterftepercentage heeft maken kapitale denk- en rekenfout – ‘Zodra ziekenhuizen uitpuilen met lijken zal niemand meer zeggen dat dit een griepje is’

Hoaxen en nepnieuws berichten blijken lang niet altijd van social media en dubieuze complotsites afkomstig te zijn. Een infectieziekten researcher van de prestigieuze universiteit van Oxford beweert in een studie dat inmiddels de helft van de bevolking besmet is met het coronavirus, en slechts 1 op de 10.000 besmette mensen in het ziekenhuis belandt. Daarmee wordt de hoax gevoed dat corona minder gevaarlijk zou zijn de griep. De keiharde realiteit is te zien in met name Brabant en tal van andere Europese landen, waar de ziekenhuizen bomvol liggen met zeer ernstig zieke corona patiënten, en artsen en verplegers de zorg voor hen amper meer aankunnen. Desondanks hebben de Britse autoriteiten besloten dat corona niet langer een groot gevaar voor de volksgezondheid is (2).

De studie werd verricht door Sunetra Gupta van het Infectiezieken lab van de Universiteit van Oxford, en is niets meer dan een theoretisch model dat geen gebruik maakt van de actuele cijfers. Gupta neemt aan dat inmiddels de helft van de bevolking besmet is, en het aantal mensen dat in het ziekenhuis moet worden opgenomen daardoor slechts 1 op de 10.000 is (0,01%). De rest van de mensen zouden geen of slechts milde klachten krijgen.

Alleen al in Italië en Spanje, maar ook in de VS en in Brabant, is duidelijk te zien waarom deze conclusie onzin is. Steeds meer ziekenhuizen worden compleet overlopen met corona patiënten, waardoor de zorg op het punt van instorten staat. Als slechts 1 op de 10.000 mensen ernstig ziek wordt, dan zouden alle ziekenhuizen de toeloop met gemak aankunnen, en zou China geen 40 mobiele verbranders hebben ingezet om de overbelaste crematoria te hulp te schieten.

Ziekenhuizen zouden 0,01% prima aankunnen
Als inmiddels de helft van de bevolking besmet zou zijn, dan zou het testen van een willekeurige groep burgers moeten uitwijzen dat circa 50% corona heeft. Dat is echter niet het geval. In Groot Brittannië werden 8077 van 90.436 mensen positief getest (8,9%), veel minder dan de circa 45.000 die je zou verwachten als de helft van de bevolking al geïnfecteerd is. Bovendien waren deze 90.436 mensen reeds in het ziekenhuis opgenomen (om allerlei redenen). Het waren dus geen algemene bevolkingstesten, maar mensen die toch al een verhoogd gezondheidsrisico hadden.

Indien slechts 0,01% met corona besmette mensen in het ziekenhuis belanden, dan had New York niet om 50.000 extra bedden hoeven smeken, en hadden Italiaanse artsen nu geen vreselijke besluiten hoeven nemen welke ernstig zieke patiënten wel, en welke niet op de IC worden opgenomen om te proberen hun leven te redden. Mensen van boven de 60 blijken dan steeds vaker af te vallen, en worden feitelijk opgegeven.

Kapitale denk- en rekenfout leidt tot enge gedachtegang
Vooral sinds de afgelopen week beweren sommige kopstukken in de alternatieve media dat de gewone seizoensgriep een veel hoger sterftepercentage van 10% zou hebben. Deze mensen maken echter de kapitale denk- en rekenfout door het aantal geschatte besmettingen te vergelijken met het feitelijke aantal positief op griep geteste mensen. Als de griep inderdaad 10% van alle besmette mensen zou doden, dan zouden er in Nederland jaarlijks zo’n 150.000 tot 300.000* mensen aan overlijden, en niet 9500, zoals in het griep-topseizoen 2017-2018.

(* Naar schatting krijgen jaarlijks 3 miljoen Nederlanders griepachtige klachten. Daarvan meldt zich ongeveer 10% – 13% bij de huisarts.)

Sommigen bagatelliseren corona door te zeggen dat alle mensen die er nu aan overlijden (‘oudjes en zieken’) ‘toch wel dood waren gegaan’ – een even kille als belachelijke constatering, die net zo goed op ieder ander mens van toepassing is. Inderdaad, wij gaan allemaal een keer dood, is het niet aan kanker, dan wel aan een hartaandoening, een infarct, of een ongeluk, of door wat voor oorzaak dan ook. Moeten we daar dan ook voortaan maar onze schouders over ophalen? Waarom proberen we mensen van boven de 60 eigenlijk nog in leven te houden? (Ziet u waar deze enge gedachtegang toe kan leiden?)

Volgens ‘corona ontkenners’ hebben meer dan 100 landen over de wereld afgesproken om opzettelijk hun eigen economieën te vernietigen, en de dood van inmiddels 22.185 mensen in scene te zetten. Ja, dat het virus hoogstwaarschijnlijk zal worden aangegrepen voor het nemen van ingrijpende, soms ook beangstigende besluiten ten aanzien van de volksgezondheid, vrijheid, economie en financiën is inmiddels iedereen wel duidelijk. Maar betekent dit dan automatisch dat virus zèlf niet gevaarlijk is, of misschien wel compleet is verzonnen? Honderden Nederlanders die nu in het ziekenhuis vechten voor hun leven, of daar nog terecht zullen komen, zullen het daar niet bepaald mee eens zijn.

‘Gevaarlijk misleide figuren bij zowel links als rechts’
Mike ‘Natural News’ Adams: ‘Aan beide kanten van het politieke spectrum zitten nu gevaarlijk misleide figuren die wanhopig proberen om hun eigen alternatieve realiteit in elkaar te zetten, omdat ze psychologisch niet in staat zijn om met de echte wereld te dealen. Het is niet zozeer als in (de film) Idiocracy, maar meer zoals The Matrix, en iedereen smeekt om meer blauwe pillen, omdat ze de verschrikkingen van de echte wereld niet aankunnen.’

‘Maar in een wereld vol waanideeën is geen enkel rationeel mens veilig,’ aldus Adams, die vervolgt dat een ‘schokkend hoog percentage’ van de massa ‘mentaal ziek’ is en een ‘gevaar voor de samenleving’ vormt. ‘We leven allemaal in een wereld die wordt bestuurd door psychopaten, die worden gesteund door misleide, dogmatische sekteleden die ‘kiezers’ worden genoemd. Ze zijn immuun voor rede, en hebben nul begrip van aantallen, berekeningen of medische wetenschap.’

‘Wetenschap is tegenwoordig iedere mogelijke rotzooi waar ze mee kunnen komen om hun eigen dogma te ondersteunen. Zoals linksen al jaren hun geschifte ‘klimaatverandering’ (opwarming) hebben, verspreiden conservatieven nu fake feiten over het corona virus, waarmee ze hun eigen valse geloof proberen te onderbouwen.’

‘Zodra ziekenhuizen uitpuilen met lijken zal niemand meer zeggen dat dit een griepje is’
‘De waarheid is dat CO2 geen vervuiler is, en geen bedreiging vormt voor het leven op Aarde. Het coronavirus is echter een zeer reëel gevaar, met zeer reële gevolgen, ook voor degenen die dit ontkennen. Vanuit het standpunt van het virus gezien zijn mensen niets meer dan voedsel. Het virus zal uw longen opeten, en trekt zich daarbij niets aan van uw stupide politieke dogma’s.’

‘Degenen die nu het hardste schreeuwen dat het virus een hoax is, zouden binnenkort wel eens amper meer een woord kunnen uitbrengen zodra hun longen van binnenuit worden weggevreten. Rochel, rochel, daar gaat dan uw ‘hoax’ theorie...’

‘Wees dus geen covidiot. Het coronavirus is echt. De doden zijn echt. Dit negeren heeft gruwelijke gevolgen... De waanideeën zullen snel verdwijnen zodra dit virus in de komende 6 weken in de steden gaat exploderen. Als we dit jaar eindigen met minder dan 100.000 doden in de VS, zal dat een wonder zijn. Zodra de ziekenhuizen zullen uitpuilen met dode lichamen zal niemand meer zeggen dat dit ‘maar een griepje’ is. Die dag komt snel dichterbij.’

Xander

(1) Natural News
(2) Armstrong Economics
Afbeelding: Syaibatul Hamdi, Pixabay (rechtenvrij)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/b ... aar-vormt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 27, 2020 10:33 am

Dit artikel is geruisloos verdwenen. waarom? Is het nepnieuws geworden vanwege wat er gezegd wordt over het RIVM?
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 27, 2020 10:36 am

En dan hebben we ook nog onze kwakzalvers, gebedsgenezers enz.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt tegen reclames van verkopers van voedingssupplementen die de suggestie wekken dat hun producten helpen tegen het Coronavirus. Er zijn geen voedingssupplementen die helpen tegen het Coronavirus. Dit soort claims van verkopers zijn ernstig misleidend en wettelijk verboden, aldus de NVWA.

Door meer vitamines te nemen krijg je geen hogere weerstand en ben je ook niet beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen (informatie van het Voedingscentrum). Gezond eten, goed slapen en bewegen zorgen voor een zo goed mogelijke weerstand. Het slikken van extra voedingssupplementen in tijden van Corona is niet nodig.

Consumenten kunnen misleidende (medische) claims van bedrijven over Corona-bestrijding bij voedingssupplementen melden bij de NVWA, telefonisch via 0900-03 88 of via het meldformulier http://www.nvwa.nl/klacht. De NVWA treedt handhavend op als zij dit soort claims tegenkomt. Bedrijven die op deze manier reclame maken kunnen hoge boetes krijgen, oplopend tot €150.000,00.

En de overheid komt nu ook achter de voordeur kijken:
Een groot feest thuis geven is vanaf nu ook verboden. Zo kan worden opgetreden tegen ‘coronafeestjes’ in studentenhuizen, garages of loodsen.Dat staat in de nieuwe model-noodverordening van de 25 Nederlandse veiligheidsregio's.

Voorzitter Hubert Bruls van de Veiligheidsraad zegt dat de gemeenten gaan handhaven op feestjes die mensen thuis houden. Met een paar mensen thuis een borrel drinken mag misschien nog net, maar een flink verjaardagsfeest vieren is uit den boze. ,,En samen voetballen of picknicken kan echt niet.’’ Boetes kunnen oplopen tot 400 euro per persoon.
https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-hoge-boetes-voor-verjaardagsfeestjes-man-die-porno-naar-kinderen-stuurt-niet-opgepakt-door-crisis~a3523299/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor mercator » Vr Mar 27, 2020 11:17 am

Mahalingam schreef:En de overheid komt nu ook achter de voordeur kijken:

Ik heb de overheid niet nodig om te weten dat grote mensenmassa's zwz. in het beste geval hinderlijk en in het slechtste geval levensgevaarlijk zijn.
Waar in onze media nu al weken omheen wordt gefietst is het onverantwoordelijke gedrag van onze allochtonen. Het bij elkaar troepen thuis, in theehuis, moskee en gewoon op straat zit in hun DNA ingebakken. Zelfs in deze tijden moeten de multiculturele heilige huisjes overeind blijven.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 27, 2020 12:09 pm

Ik heb al eerder gezegd dat er vele soorten alcohol bestaan. Maar die allahtonen gooien alles op 1 hoop. En daar komen ongelukken van.
Honderden Iraniërs nemen methanol in tegen coronavirus, bijna driehonderd doden

In Iran zijn bijna driehonderd mensen overleden en meer dan duizend mensen ziek geworden omdat ze de chemische grondstof methanol hadden gedronken, in de veronderstelling dat dit hen zou beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Dat melden Iraanse media, aldus The New York Times. Methanolvergiftiging kan blindheid veroorzaken en is bij een toediening van meer dan 25 gram dodelijk.

Methanol is niet het enige onconventionele middel dat in de islamitische republiek wordt ingezet tegen de uitbraak. Zo riep een geestelijke een maand geleden zijn landgenoten nog op traditionele islamitische geneeskunde te gebruiken tegen het virus. Hij raadde onder meer aan bruine suiker en kruiden te eten en etherische oliën aan te brengen op de anus. Ook is een geestelijke gearresteerd die parfum had toegediend aan Covid-19-patiënten. In Iran zijn tot dusver zeker 2.234 patiënten overleden aan Covid-19, 29.406 mensen zijn positief getest op het virus.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/26/coronablog-27-maart-a3995084
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 27, 2020 12:37 pm

mercator schreef:Waar in onze media nu al weken omheen wordt gefietst is het onverantwoordelijke gedrag van onze allochtonen. Het bij elkaar troepen thuis, in theehuis, moskee en gewoon op straat zit in hun DNA ingebakken. Zelfs in deze tijden moeten de multiculturele heilige huisjes overeind blijven.


Je hebt absoluut gelijk mercator.

Burgemeesters vangen bot: asielcentra gaan niet in lockdown

Er komt geen lockdown van twee asielcentra in Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. De burgemeesters van beide gemeenten drongen daarop aan, maar stuiten na overleg met Fedasil, het Rode Kruis en De Block toch op een njet.

Het kabinet van federaal minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) zat deze namiddag samen met Fedasil en het Rode Kruis om te praten over de situatie in de Belgische asielcentra. Nadat eergisteren al een centrum in Koksijde in preventieve lockdown ging, bonden ook de burgemeesters van Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg de kat de bel aan. Volgens hen zouden de bewoners van de centra de verstrengde coronamaatregelen niet voldoende naleven en daarmee een risico vormen voor oudere inwoners. Een lockdown, waarbij asielzoekers het centrum niet mogen verlaten, leek voor beide politici de enige uitweg.

Strengere regels

Maar daar komt nu niets van in huis. In een overleg dat meer dan twee uur duurde en waarin zelfs sprake was over een algemene lockdown voor alle Belgische asielcentra, werd uiteindelijk besloten om de komende week strenger te surveilleren zonder dat de deuren op slot gaan. ‘Onze bewoners krijgen voorlopig nog dezelfde (beperkte) vrijheden als andere Belgen, maar mogen tussen zes uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends wel het centrum niet meer uit of in’, zeggen ze bij het Rode Kruis, dat onder de vleugels van Fedasil een groot aantal van de Belgische opvangcentra beheert. ‘Ook zal er bijkomend veiligheidspersoneel worden ingehuurd om te waken over naleving van de verstrengde maatregelen.’

Het Rode Kruis zal de komende week nauw opvolgen hoe de situatie evolueert. Mochten de ongeregeldheden toch aanhouden dan kan er alsnog een algemene lockdown komen, klinkt het.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 27, 2020 12:50 pm

mercator schreef:Waar in onze media nu al weken omheen wordt gefietst is het onverantwoordelijke gedrag van onze allochtonen. Het bij elkaar troepen thuis, in theehuis, moskee en gewoon op straat zit in hun DNA ingebakken. Zelfs in deze tijden moeten de multiculturele heilige huisjes overeind blijven.


De Belgen pakken liever de Hollanders aan. Die zijn veul, en veul gevaarlijker dan asielzoekers. Dwaze idiote toestanden in grensplaatsen.

Het coronavirus zorgt voor een unieke situatie in grensdorp Koewacht. Aan de Nederlandse kant mag de bevolking zich nog vrij bewegen, maar aan de andere kant mogen Belgen alleen maar naar buiten wanneer dat strikt noodzakelijk is.

Het splijt het dorp een beetje in tweeën,

Een Belgische vrouw met mondkapje, is even boodschappen gaan doen aan de Nederlandse kant. "Ik vind dat Nederland harder zal moeten optreden." Ze doelt op de maatregelen waarbij in Nederland wordt gekozen voor groepsimmuniteit.

Aan de Nederlandse kant staan de inwoners er dan weer versteld van dat de Belgen komen hamsteren in Nederland. Een vaste Belgische klant geeft aan dat hij zich bijna moet verantwoorden dat hij hier komt. "Maar ik ben al 20 jaar vaste klant en hou me voor de rest strikt aan de regels."


Bakker Koewacht: 'Het coronavirus stopt echt niet bij de grens'

Voor bakker Frans Otto uit Koewacht is zijn werk de laatste week nogal veranderd. Zijn zaak zit middenin het Zeeuws-Vlaamse dorp, maar aan de Belgische kant van de grens. Door de strengere maatregelen van België tegen het coronavirus mogen de Nederlandse inwoners van Koewacht geen brood meer halen bij de bakkerij van Otto.

En daarom staat Otto nu niet alleen maar in de bakkerij, maar ook op straat. Want hij wil de inwoners die aan 'de verkeerde kant' van de grens wonen wel aan hun dagelijks brood helpen. "Het is een regel die mijn klanten en ik nergens op vinden slaan", zegt Otto. Van de blokkades tot aan de voordeur van de bakkerij is zo'n twintig meter. " Als de buurman niest en de druppeltjes vliegen door de lucht dan kunnen ze ook in België terecht komen hoor. Het coronavirus houdt echt niet op bij de grens."

Afbeelding
Bakker Frans Otto uit Koewacht levert broden af bij de grensblokkade in het dorp


Aan de grens, bij de blokkade, staat nu een vaandel van de bakkerij en daar wachten de Nederlandse klanten op hun brood dat Otto dan in zijn zaak gaat halen. "Ik mag wel de grens over om het brood te gaan bezorgen, maar de klanten mogen niet mijn zaak binnen. Ik woon nota bene zelf in het Nederlandse gedeelte van Koewacht."

Surveillerende agent
Pal achter de blokkade surveilleert de hele dag een Belgische motoragent die ieder voertuig tegenhoudt om te vragen wat de persoon gaat doen. De meeste krijgen te horen dat ze de grens niet mogen passeren. "Het is een hele gekke situatie", zegt Otto. "Koewacht is een hecht dorp. We kijken nooit wie Nederlander of Belg is. We gaan gewoon goed met elkaar om. Dat het nu zo loopt is gewoon heel jammer."

De gemeente Terneuzen en de burgemeester van het Belgische Moerbeke zijn nu een oplossing aan het bedenken voor het probleem van de bakkerij. "De maatregelen in België zijn een stuk dwingender dan hier", zegt wethouder Sonja Suij. "Dat zorgt voor verschillen en dat is moeilijk te begrijpen voor sommige burgers."

"We moeten er alleen voor zorgen dat er geen tweespalt komt tussen de Nederlanders en Belgen", vervolgt Suij. "Het virus kiest geen nationaliteit, geloof of ras."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor mercator » Vr Mar 27, 2020 1:00 pm

Ariel schreef:Je hebt absoluut gelijk mercator.

Helaas wel. Maar gelijkaardige berichten hoor ik ook uit Nederland. In Z Limburg bijv. was een reglement ingesteld over die social distancing. Politie en orde handhavers die inbreuken vaststelden konden boetes tot 400 € uitdelen. Ik hoor net dat die maatregel is ingetrokken. Ik vrees omdat de politie en handhaving schrik hebben. De jonge generatie Nederlanders is opgevoed met de mei 68 idealen en verwerping van alle gezag. Dat is m.i. ook de echte reden dat de maatregelen bij jullie niet strenger worden. Niet dat verhaal over groeps immuniteit.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 27, 2020 1:08 pm

Hier nog zo iets:
Belgische grens dwars door Zeeman in Baarle-Nassau: 'Ik kon geen herenshirts meer kopen'
Afbeelding
BAARLE-NASSAU - Dat door de coronamaatregelen bijzondere situaties in onze provincie ontstaan, was al duidelijk. Maar in grensdorp Baarle-Nassau zorgt het voor een wel heel gek gezicht. In de plaatselijke Zeeman is de zaak met linten in tweeën gesplitst, omdat de grens tussen België en Nederland pal door de winkel loopt. En in België zijn alle 'niet-essentiële winkels' dicht vanwege het coronavirus.

Onno (58) uit Baarle-Nassau was op zijn zachtst gezegd verrast. Hij stapte dinsdag de Zeeman aan de Stationsstraat in het dorp in, hij wilde er 'twee slaapshirts' halen. Maar tot zijn verbazing moest hij die laten liggen, omdat de zaak halverwege was afgezet met rood-witte linten. Het personeel vertelde Onno dat de herenshirts 'in België liggen' en dat hij er daardoor niet bij kon. "Ik moest er ontzettend om lachen", zegt Onno. "Maar het laat wel zien hoe streng de regels zijn."

Een woordvoerder van Zeeman bevestigt dat de de winkel in Baarle-Nassau met linten opgesplitst is. De kledingketen kreeg vanuit België het verzoek om de zaak te sluiten, in lijn met de Belgische coronamaatregelen. Omdat de vestiging in Baarle-Nassau onder Nederlandse wetgeving valt, hoeft de Zeeman echter niet per se dicht.

Na overleg met de gemeente Baarle-Nassau is er voor gekozen de Belgische helft van de winkel af te zetten, legt de woordvoerder uit. "We tonen ons solidair met België door onze winkel aan die kant dicht te houden."
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3177572/Belgische-grens-dwars-door-Zeeman-in-Baarle-Nassau-Ik-kon-geen-herenshirts-meer-kopen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 27, 2020 1:29 pm

Moeten onze katten nu ook opgehokt worden?
Volgens viroloog Steven Van Gucht is het virus ook vastgesteld bij een kat. Die zou het hebben gekregen van haar baasje dat besmet was met het coronavirus. „Het gaat om een alleenstaand geval”, benadrukte Van Gucht tijdens zijn dagelijkse briefing over de nieuwe cijfers. „Er zijn geen indicaties dat dit vaak voorkomt.” Volgens hem werd de kat „het slachtoffer van de infectie bij de mens.” Er zijn geen redenen om aan te nemen dat het omgekeerde ook kan gebeuren. „We achten het risico voor mensen heel klein.”

De melding over de kat kwam van de faculteit Dierengeneeskunde van de universiteit van Luik. Een week nadat de eigenaar ziek werd, kreeg de kat ook symptomen, waaronder ademhalingsmoeilijkheden. In de uitwerpselen van het dier werd het virus aangetroffen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/162334284/live-belgie-meldt-69-nieuwe-doden-en-kat-met-coronavirus
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 27, 2020 1:59 pm

Ook Boris bleef niet corona vrij.

De Britse premier Boris Johnson is positief getest op het coronavirus. Hij zei dat hij milde symptomen heeft en zichzelf isoleert, maar wel aan het werk blijft.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 2:40 pm

Coronasteun kabinet zadelt ondernemers op met hoge kosten

BNR Webredactie – 26 mrt. 2020, 21:45 - Update: 27 mrt. 2020, 07:40

Afbeelding

Ondernemers die een beroep doen op de steunmaatregelen van het kabinet moeten eerst zelf diep in de buidel tasten. Ze betalen vooraf provisie van soms wel duizenden of tienduizenden euro's. Pas dan staat de overheid garant voor het geld dat ondernemers lenen, blijkt uit navraag door BNR.

Het gaat om de BMKB-regeling waarbij de overheid grotendeels garant staat voor ondernemers die geld lenen bij de bank. Het doel is om te voorkomen dat bedrijven omvallen. 'Dan past het niet als een ondernemer een paar duizend euro aan de staat moet betalen', zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van Ondernemend Nederland (ONL). 'Ze kunnen die duizenden euro's niet gebruiken om hun bedrijf door de crisis te trekken.'

Meefinancieren
Wel kan een ondernemer de provisie meefinancieren, zo laat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in een reactie weten. Ondernemers hoeven het bedrag niet op voorhand te hebben.

Maar daarmee is het probleem volgens Biesheuvel niet opgelost: 'Je steekt bedrijven alleen maar dieper in de schulden. Veel bedrijven zijn onzeker over de toekomst, zeker die in acute liquiditeitsproblemen zitten. Die ondernemers weten niet eens of ze dat geld straks kunnen terugbetalen.'

Ook serie-ondernemer Pierre Karsten wordt hard geraakt. Hij is oprichter van Boomerang, was verantwoordelijk voor onder meer de stadsbladen NL10 en NL20 en is tevens mede-eigenaar van tientallen andere bedrijven. 'De omzet valt weg, maar de kosten voor zo'n krediet zijn zo hoog dat het uitermate onaantrekkelijk is', zegt Karsten.

Karsten rekent voor dat de regeling hem jaarlijks 85.000 euro kost. Want naast de provisie betalen ondernemers ook rentekosten. 'Dat ervaar ik niet als hulp, maar als woekerprijzen.' Hoe hoog de rente gemiddeld is, willen banken niet zeggen omdat dat naar eigen zeggen 'bedrijfsgevoelige informatie' is.

Streep door provisie
ONL-voorzitter Hans Biesheuvel pleit ervoor om een streep te zetten door de provisie. 'De maatregel werkt alleen als veel bedrijven er gebruik van kunnen maken. Als ondernemers op allerlei drempels stuiten dan zal het effect op de economie ook gering zijn.'

Mogelijk vindt zijn oproep gehoor in Den Haag. 'Het kabinet bekijkt momenteel de mogelijkheid en ruimte om de premie voor corona-gerelateerde financieringen onder de BMKB te verlagen', zo laat het ministerie van EZK aan BNR weten. Als er een streep wordt gezet door de provisie overtreedt het naar eigen zeggen niet de Europese regels van staatssteun.

https://www.bnr.nl/nieuws/ondernemen/10 ... oge-kosten
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 27, 2020 2:41 pm

Maar natuurlijk: Deutsche Bank houdt vanwege corona-crisis rekening met belastingverhogingen

Geplaatst op 27 maart 2020

Afbeelding

Er zijn nog steeds mensen in Duitsland die serieus geloven dat de Duitse regering in tijden van zulke crises bijzonder genereus is. In werkelijkheid verdeelt ze de belastinginkomsten alleen wat anders en haalt het geld natuurlijk op zeker moment natuurlijk weer van de belastingbetaler terug.

De Deutsche Bank verwacht nu ook dat de Duitse regering op de middellange termijn de belastingen verhoogt om de gevolgen van de corona-pandemie te kunnen financieren. “Met het oog op de zeer hoge kosten heeft de staat de komende jaren meer inkomsten nodig”, zei de chef-econoom van de Deutsche Bank, David Folkerts-Landau, tegenover het nieuwsmagazine “Focus”. Het zou een politieke beslissing zijn “over welke belastingen dat gebeurt en of men bijvoorbeeld de solidariteitstoeslag voor deze achtergrond in stand zou willen houden. Ik denk dat de bevolking akkoord zal gaan met hogere belastingen als dat de prijs is om deze crisis onder controle te krijgen”, aldus de chef-econoom van de Deutsche Bank verder. Hij zou de kosten van de corona-epidemie alleen al voor Duitsland op tot € 1,5 biljoen schatten.

Het probleem is alleen: wanneer bijna de helft van alle kleinere bedrijven failliet gaat en we meerdere miljoenen werklozen hebben – waar moeten die belastingen dan überhaupt vandaan komen?

Misschien is er wel een nieuwe vorm van kunst geboren: de kunst om een naakte man in de broekzak te graaien – en er iets uit te halen.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/27 ... rhogingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 27, 2020 3:13 pm

Update

Nederland.
Het coronavirus heeft inmiddels 546 levens geëist in Nederland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het afgelopen etmaal 112 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen. Donderdag steeg het dodental nog met 78.

Het totaal overleden patienten komt daarmee op 546. Dat meldt het RIVM in de dagelijkse update. In totaal zijn nu 2500 Covid-19 patiënten opgenomen in een ziekenhuis. Een stijging van 349.


Belgie
Met 69 nieuwe doden loopt de dodentol door het nieuwe coronavirus in ons land op tot 298. In totaal liggen 3.042 mensen in de ziekenhuizen, van wie 690 op intensieve zorgen. Het aantal ziekenhuisopnames (490) neemt toe, maar stijgt minder snel dan gisteren (536). Het totaal aantal bevestigde gevallen in België staat op 7.284. In Luik blijkt een kat besmet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor mercator » Vr Mar 27, 2020 3:29 pm

Mahalingam schreef:Moeten onze katten nu ook opgehokt worden?

Dat onderzoeken de deskundigen nog. Ze adviseren alleszins toch om ze niet op te eten.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Pilgrim en 4 gasten