Wat weten we nu van de coronacrisis?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6557
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:
xplosive schreef:Volgens Worldometer Coronavirus is al 20% van de mensen die het Coronavirus "doorstaan" hebben overleden.
Hoe kunnen ze dat nu weten, overal wordt anders geregistreerd en getest.
Inderdaad. In Nederland houden we niet eens meer bij wie aan het virus is overleden. En de meesten die met Covid-19 sterven komen niet op de IC.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Mahalingam »

'Sorry, maar de poezen zijn helaas op'
asiels Ook grote vraag naar knuffelbare konijnen
De Stichting Zwerfkatten Rijnmond wordt overspoeld met belletjes van mensen die juist nú een kat in huis willen nemen. De opvang moet nee verkopen, want de poezenbeesten zijn op.
https://www.topics.nl/-sorry-maar-de-po ... =brand/ad/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8048
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door xplosive »

King George schreef:
xplosive schreef:Volgens Worldometer Coronavirus is al 20% van de mensen die het Coronavirus "doorstaan" hebben overleden. Voor ouderen ligt dat percentage uiteraard nog veel hoger. Er wordt hier niet bijgehouden hoeveel mensen blijvend invalide worden van het Coronavirus.

Uit deze cijfers zou je (mede in verband met de veel grotere besmettelijkheid) moeten concluderen dat ziek worden van het Coronavirus niet zoiets als "een griepje" is.
Afbeelding
Aan de hand hiervan is de deathrate 2,5%. Maar dit is wel op basis van gegevens van 2 weken of langer geleden.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2551
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door silkyboxershortXL »

De onderste steen boven' Amazing Polly.
Het raadsel van de lege ziekenhuizen in New York:

Dat zal aanleiding geven tot journalistiek onderzoek zou je maar zo maar denken.
Lisa Haven probeert de Corona pandemie in een perspectief te zetten:

Een belangrijk tegengeluid over Wuhan/Covid 19,
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Als de angst regeert: Europeanen en Amerikanen voorstander van ingrepen door de staat in de corona-crisis

Geplaatst op 3 april 2020

Afbeelding

Met bang gemaakte burgers is het, zoals bekend, gemakkelijk regeren. Dat is nu ook vooral te zien in tijden van de corona-crisis:

De grote meerderheid van de mensen in Europa en de VS beschouwt de beperking van de persoonlijke vrijheden ter bestrijding van de corona-crisis als juist. 85% van de geënquêteerden vindt de huidige ingrepen door de staat gepast of willen zelfs nog strengere beperkingen. Dit blijkt uit een peiling door YouGov in opdracht van de “Welt” in acht Europese landen en de VS. Ook in Duitsland is 85% van de mensen hier voorstander van, in Italië en Frankrijk zelfs 90%, in Spanje 92%.

In Groot-Brittannië is dit 87%, in de VS en Polen elk 75%, in Zwitserland 66%. 51% van de mensen in de negen landen gaf aan de dood van familieleden te vrezen, 49% is bang zelf ziek te worden. Hier laten landen, die zwaar getroffen zijn zoals Italië, Spanje of Frankrijk, dezelfde percentages zien als in Duitsland, dat tot nu toe verschoond bleef van zware gevolgen.

De angst voor inkomensverlies, werkloosheid of faillissement wordt in Duitsland en Frankrijk door een vierde deel van de geënquêteerden genoemd. In Italië en Spanje, waar de herinnering aan de zware recessie in het kader van de euro-crisis nog vers in het geheugen ligt, maakt meer dan 40% zich zorgen over deze gevolgen. Angst voor een verlenging van de reis- of uitgaansbeperkingen wordt maar door weinig mensen genoemd.

In Duitsland is dit percentage nog het hoogst met 21% van de geënquêteerden. De peiling onder in totaal 11.000 mensen in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Polen, België, Zwitserland en de VS vond plaats tussen 24 en 30 maart.

Maar ook de door linkse en groene krachten ideologisch aangedreven globalisering liep een deuk op:

In de corona-crisis kijken de meeste mensen in Europa en de VS nu namelijk tamelijk sceptisch naar de globalisering. Om gelijksoortige crises in de toekomst te vermijden, spreekt 43% van de geënquêteerden zich uit voor een reductie van de graad van de globalisering bij handel en reizen, zoals blijkt uit de peiling van YouGov in acht Europese landen en de VS. Slechts 34% van de geënquêteerden is voor een handhaving of een uitbreiding van de graad van de globalisering.

In Duitsland spreekt 43% van de mensen zich uit voor minder globalisering, 39% voor de handhaving op het huidige niveau of een nog grotere globalisering. Met afstand het grootst is de scepsis in Frankrijk. Daar is 65% van de mensen er voor om de graad van de globalisering te verminderen.

Met 20% is het aantal voorstanders zo klein als in geen enkel ander ondervraagd land. Tegelijkertijd spreekt een duidelijke meerderheid van de geënquêteerden zich uit voor meer Europese samenwerking in de crisis. In Spanje bedraagt dit percentage 84%, in Italië 74%, in Polen 75%.

In Duitsland bedraagt het percentage van de mensen dat voor meer Europese samenwerking pleit slechts 60%. In Frankrijk is dit maar 61%. De peiling onder in totaal 11.000 geënquêteerden in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Polen, België, Zwitserland en de VS vond tussen 24 en 30 maart plaats.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/03 ... na-crisis/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

“Kostenbesparing”...

Afbeelding

Om kosten te besparen hebben we de kliniek naar China verplaatst. Trek hier een kaartje voor uw vluchtcoupon a.u.b.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

STOP de corona lock-down dictatuur en geef onze vrijheid terug!

Posted on April 2, 2020

Afbeelding

We geven onze zuurverdiende vrijheid op en vliegen Big Brother in de armen. We ruilen onze vrijheid in voor een virus, welke een sterfte cijfer geeft dat nog altijd veel lager is dan de cijfers van bijvoorbeeld SARS en grote griep epidemieën. Een virus welke cijfers toont van een kleine epidemie werd al snel omgedoopt tot een van pandemische proporties. De wereldwijde tol van het coronavirus (3 april 2020): aantal besmettingen 1,026,974 en 53,411 doden (de meesten stierven van ouderdom, influenza en andere ziekten). De seizoensgriep, de griep die voorkomt in de winter, heeft jaarlijks wereldwijd van 300.000 tot 600.000 dodelijke slachtoffers tot gevolg...

Professor Walter Ricciardi, wetenschappelijk adviseur van de Italiaanse minister van Volksgezondheid zei: “Bij slechts 12% van de mensen in Italië is aangetoond dat zij stierven vanwege COVID-19.” De meeste slachtoffers van het Coronavirus zijn oudere mensen, met vaak een lagere weerstand, die bovendien meestal ook andere gezondheidsproblemen hebben. Rond de 25.000 Italianen sterven jaarlijks aan de griep. China heeft ook de hele luxe lederwaren industrie in Noord Italië opgekocht. En daar werken 60.000 illegale chinezen. Er zijn lijnvluchten tussen Wuhan en Milaan: zo komt het in Italië. Uit dit land werden Spaanse fans besmet (bij de wedstrijd Atalanta-Valenzia in Milaan), die het virus hebben overgebracht in Spanje. Uit deze twee landen, de toeristen hebben virus overgebracht in de rest van Europa...

De massa media, in bezit van de elite, spelen een belangrijke rol in het manipuleren van de massa. Zij wakkert dagelijks veel angst aan bij mensen door 24 uur per dag beelden van lijkenzakken, mondkapjes, IC´s, en andere nare beelden te laten zien. Iedere dode wordt gemeld. Wat onze reactie op het coronavirus bepaalt, zijn niet de feiten op zich, maar het verhaal geconstrueerd door politici, die onder druk staan van de publieke opinie en zich genoodzaakt voelen om krachtdadig op te treden, door leiders die de controle kwijt waren over de samenleving en nu door het virus de teugels terug in handen kunnen krijgen, door experts die hun onwetendheid moeten verbergen en de vlucht vooruit kiezen, door academici die een gelegenheid zien om zich te laten gelden, door de in de mens inherent aanwezige neiging tot hysterie en dramatiek, door farmaceutische bedrijven die een gouden kans ruiken, door media die gedijen op sensationele verhalen. In 1997 maakten ze ons bang voor de vogelgriep. Er zouden miljoenen sterven. In 1999 waren het de gekkekoeienziekte (de epidemie die nooit uitbrak), waar een half miljoen mensen aan zouden sterven. Wereldwijd heeft deze ziekte ongeveer 170 slachtoffers gemaakt. Bij de Sars-uitbraak in 2003 was er een kans van ‘25 procent dat tientallen miljoenen zouden sterven’. Veel erger dan aids, riep men. In 2009 claimde men dat de varkensgriep 65.000 mensen zou doden. Dat bleek niet het geval...

Volgens de Duitse longarts Wolfgang Wodarg, een viroloog kan aan de hand van een test onmogelijk zeggen of virus gevaarlijk is of niet. Want hoe zou hij dat moeten weten? Hij kan dat enkel beoordelen aan de hand van het ziekteverloop en aan de hand van de epidemiologische gegevens, die na verloop van tijd beschikbaar komen. Hóe ziek worden mensen? En hoe snel herstellen ze? Overlijden significant meer mensen dan voorheen? Wil je het werkelijke gevaar van dit ‘nieuwe’ virus kunnen beoordelen, dan dien je dus de gegevens van voorgaande jaren te analyseren. Je vergelijkt, kijkt naar de sterftecijfers. De patiënt kan ook overlijden aan een andere ziekteverwekker, terwijl het coronavirus toevallig óók in hem of haar aanwezig is...

De WHO is géén onafhankelijke organisatie. De WHO ontvangt grote ‘donaties’ van de farmaceutische industrie. We kennen de interesses van de machtselite voor globale angst en het voordeel van de roep naar globale maatregelen. De roep naar globale maatregelen, of dit nu om klimaat of infectieziektes gaat, is muziek in de oren van de globalisten. Met deze globalisten bedoelen we vooral heren als Soro’s en Bill Gates. Beide ‘filantropen’ hebben miljarden belangen in de farma-industrie. Bill Gates is een van de grootste donateur van de WHO. En wie betaalt, die bepaalt. Het globale vaccinatiebeleid wordt sterk beïnvloed door deze man... Een vaccin is niet verplicht, maar als je de mensen genoeg angst kan aanjagen, waardoor ze er zelfs om smeken en het VRIJWILLIG en met VEEL PLEZIER ondergaan. Tja dan opent dat heel veel ‘mogelijkheden’. Vaccin met nanochip en andere informatiedragers, globaal. De onbewuste mens is als een kudde schapen, gaat er één over de rand dan volgt de meute BLINDELINGS. Zo gemakkelijk is de mens te manipuleren en misleiden...

Ira Helsloot, hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit, is ervan overtuigd dat de huidige corona-maatregelen meer schade aan de volksgezondheid toebrengen dan het aan winst oplevert. “De keuzes die nu worden gemaakt, worden gemaakt uit angst voor keuzes die hard zijn.”... De ellende die wordt aangericht door al die lock-downs is vele malen erger dan het Corona-virus. Depressies, zelfmoorden, faillissementen, massale werkloosheid, de schade die inmiddels al vele biljoenen euro’s loopt en gaat nog veel verder oplopen, drones, thuis quarantaine, uitgangsverbod, binnenvallen zonder huiszoekingsbevel, huisarrest, onze vrijheden en persoonlijke rechten drastisch worden ingeperkt... is dat het allemaal waard? En in tegenstelling tot de meeste andere Europese landen, in Zweden (6078 vastgestelde corona-besmettingen en ongeveer 300 doden) zijn de scholen, restaurants, cafés, skipistes, kappers en sportclubs gewoon open. In dit land gaat het dagelijkse leven zonder veel paniek verder: ad.nl/video/zweden-neemt-geen-strenge-coronamaatregelen~p137449

Lock-down is valse hoop voor domme schapen. Meteen nadat de eerste berichten uit Wuhan eind 2019 opdoken over een nieuwe infectieziekte, was Taiwan (maakt geen deel uit van de Wereldgezondheidsorganisatie) al op zijn hoede. Taiwan telt 23 miljoen inwoners en tekende tot dusver slechts 77 besmettingen en 1 dode op (850.000 Taiwanezen wonen in China, 400.000 werken er, en er zijn jaarlijks meer dan 2,5 miljoen Chinese toeristen). En wat leert Taiwan ons? Als je niet van in het begin uiterst alert reageert, is de draconische aanpak van China haast onvermijdelijk. Zoals Europa nu ondervindt. Als je wel van in het begin elk verdacht geval screent en isoleert, en eventueel ook al zijn contacten isoleert, dan kan je COVID-19 onder controle houden zonder het hele land plat te leggen. En laten wij intussen van Taiwan en Zuid Korea leren, hoe je zo’n pandemie effectief kunt aanpakken. In februari was de berichtgeving nog dat het coronavirus waarschijnlijk niet in Nederland zou opduiken. De staatsgrenzen zijn open gebleven en op Schiphol konden alle passagiers ongecontroleerd passeren en het carnaval in Noord-Brabant ging door...

Chinese communistische dictatuur brengt de wereld enorme schade toe via virussen. China heeft de omvang van de uitbraak van het coronavirus in zijn land verborgen gehouden. Daardoor kon het virus zich rap verspreiden over de provincie Hubei en vervolgens over de wereld. Naast het coronavirus, die afkomstig is uit een laboratorium in Wuhan, zijn Chinese dierenmarkten ook de perfecte kweekplek voor virussen. Vrijwel nergens kunnen ze zo makkelijk overspringen van dier op mens. We kunnen Chinese markten welhaast beschouwen als biologische kernbommen. Tussen al die dieren en mensen bij Chinese markten kunnen kruisbesmettingen plaatsvinden, waarbij nieuwe, hybride virussen kunnen ontstaan, die een verhoogd risico creëren op het ontstaan van een ziekteverwekker die ook van mens op mens over kan springen...

De nu uitgestorven Aziatische griep (N2H2) is een subtype van het vogelgriepvirus. In 1957 werd het voor het eerst aangetroffen in Guizhou, in China. Het verspreidde zich wereldwijd in datzelfde jaar en duurde tot 1958. Er zouden tussen de 1 à 4 miljoen mensen wereldwijd overleden zijn aan de gevolgen van de griep. En griepvirus-H5N1 dat rechtstreeks via vogels op mensen overgedragen kan worden. Voor het eerst waargenomen bij gevogelte in China/1997. Na de SARS uitbraak in 2003 heeft China een verbod ingesteld op de jacht, het transport en de handel van wilde dieren, maar dat verbod werd later weer opgeheven. Na de recente Covid-19 uitbraak heeft China opnieuw de consumptie van alle wilde dieren verboden. Maar die consumptie is cultureel diep verankerd, dus de kans is groot dat de handel ondergronds gaat of straks opnieuw wordt toegelaten. Bovendien blijven de markten met levende kippen en eenden open. Die zijn weliswaar niet de kweekvijver van nieuwe coronavirussen, maar wel van veel griepvirussen. Op dat terrein heeft de hele wereld dus reden om China aan te spreken op de aangerichte schade. En met een bescheiden corona-schadevergoeding van 20% zouden veel landen al geholpen zijn.Na de lockdown een global coronavirus vaccinatie programma?... Zijn we klaar voor corona-vaccinatie? De Bill en Melinda Gates Foundation werkt aan een vaccin tegen het coronavirus. En Gates denkt dat er binnen 18 maanden een goedgekeurd corona vaccin kan zijn, “als alles goed loopt.”...

Afbeelding

https://zlj13051967.wordpress.com/2020/04/02/41251/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Wuhan-virus...

Afbeelding

Hoe moeten we omgaan met het Wuhan-virus dat zich over de hele wereld verspreidt? Wees er open over. Alarmeer de wereld. Stop het in de doofpot. En als iemand er achter komt en er over klaagt, noem ze racist.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Houdt ook in de crisis aan zijn koers vast: Duterte wil rustverstoorders laten doodschieten

Geplaatst op 3 april 2020

Afbeelding

De president van de Filipijnen, Rodrigo Duterte (foto), blijft ook in tijden van de corona-epidemie een vriend van duidelijke taal. Nu heeft hij opdracht gegeven aan de politie en het leger om rustverstoorders met het oog op de corona-crisis dood te schieten. “Als er trammelant is of er breken gevechten uit en jullie leven is in gevaar, schiet ze dood”, zei hij woensdag in een toespraak over het geldende uitgaansverbod.

“In plaats van trammelant te schoppen, worden jullie door mij in het graf gestuurd”, voegde de president er aan toe. Ongeveer de helft van de 110 miljoen Filipijnen worden op dit moment getroffen door het uitgaansverbod, waaronder ook velen die in armoede leven en door de strenge beperkingen hun baan zijn kwijtgeraakt.

Korte tijd voor de toespraak van Duterte waren er ongeveer 25 mensen in een armenwijk van de hoofdstad Manilla na protesten tegen de regering gearresteerd. Ze hadden de regering ervan beschuldigd niet te zorgen voor levensmiddelenhulp voor de armen.

De Filipijnse politiechef Archie Gamboa probeerde donderdag de gemoederen tot bedaren te brengen en verklaarde dat de politieagenten geen onruststokers zouden doodschieten. De president zou alleen maar overdreven hebben. Sinds diens keiharde ingrijpen in de drugsoorlog, die in de afgelopen jaren vermoedelijk tot wel 7000 dodelijke slachtoffers heeft geëist, is echter bekend dat Duterte normaal gesproken meent wat hij zegt.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/03 ... dschieten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

FOTO

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Hier word ik niet vrolijk van.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek schat dat de tweede helft van maart ruim 1600 mensen meer zijn overleden dan gemiddeld. De onderzoekers denken dat dit verschil grotendeels te verklaren is door de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

De totale sterfte in week 13 komt volgens het CBS uit op naar schatting 4300 personen, de week ervoor gaat het om 3575 mensen. Dat is fors hoger dan het gemiddelde sterftecijfer van 3131 in de weken ervoor.

In 2018 vond er in Nederland ook een stevige griepgolf plaats. Het hoogtepunt lag toen tussen 5 en 11 maart, in 2018 stierven er 4092 mensen. Met naar schatting 4300 sterfgevallen in week dertien is deze coronagriepgolf daar voorbij. De laatste keer dat er in één week meer doden vielen was in januari 1945, tijdens de hongerwinter. Toen overleden er zo’n 4500 mensen per week

BRON.

Veel ouderen durven uit angst voor het coronavirus niet te verhuizen naar een verpleeghuis. Ze zijn bang voor besmetting en vrezen te vereenzamen nu verpleeghuizen sinds 20 maart alle bezoek weren.
Dat meldt ActiZ, de branchevereniging van zorginstellingen in het programma Meldpunt van Omroep MAX.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7444
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door sjun »

The World Health Organisation 'is a joke'
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7444
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door sjun »

Hannity: Media mob wants to censor daily White House coronavirus presser


Afbeelding
Ook in deze contreien zijn er massamedia die helemaal niet bezig zijn met de voorlichting van burgers en politici die vooral burgers op kosten jagen door verspilling van belastinggeld aan eigen hobbyprojecten...
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7444
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door sjun »

There is 'no doubt' Communist China has a biological weapons program
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Nederland
Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 1651. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 164 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 336 lager dan vrijdag, toen hierover 502 meldingen binnenkwamen. Het aantal positieve testen nam met 904 toe tot 16.627.
België
Er zijn de afgelopen 24 uur 140 doden door het coronavirus gerapporteerd in België (ten opzichte van 132 de dag voordien), wat het totaal op 1.283 doden brengt. Dat heeft Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat de coronaverspreiding opvolgt, op de dagelijkse persconferentie gemeld. Er liggen momenteel 5.678 patiënten in het ziekenhuis, gisteren werden 503 nieuwe patiënten opgenomen (een dag ervoor nog 578). Die cijfers wijzen op een stabilisatie, zo maakte Van Gucht zich sterk. Op intensieve zorgen liggen 1.245 personen (een stijging van 40). Het aantal genezen patiënten bedraagt nu 3.247 (+375).
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

:shock: De Haagse politie was even vergeten dat deze regels niet voor moslims gelden.
Haagse shishalounge ’gewoon’ open, politie grijpt in

Afbeelding

De politie heeft vrijdagavond een inval gedaan in een café aan de Loonduinsekade in Den Haag. In de horecazaak waren op het moment van de inval zo’n 30 mensen aanwezig.

Volgens een woordvoerder van de gemeente waren de bezoekers drankjes aan het nuttigen en shisha aan het roken. Dat meldt Omroep West.

De politie heeft het café leeggehaald en opnieuw gesloten. Niemand is aangehouden, maar de eigenaar van de zaak krijgt een forse boete wegens samenscholing.

In verband met het coronavirus zijn alle horecagelegenheden gesloten tot 28 april.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Jort Kelder het beste vrindje van Mark Rutte is van mening dat hij alle rechten heeft om op een caronavrij eiland te verblijven , maar dat oudere mensen geen rechten hebben op het leven.
Jort Kelder: "We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden"

Presentator en journalist Jort Kelder is blij dat de Waddeneilanden vooralsnog niet op slot gaan. Kelder woont momenteel in zijn tweede huis op Terschelling. Hij vindt dat de maatregelen rond het coronavirus vooral één kleine groep beschermen.

"Ik ben eigenlijk al weken lang op Terschelling. Ik zit alleen in mijn huis in de duinen. Ik geniet daarvan. Ik ben aan het werk en doe van alles. En ik zie niemand", zegt Kelder.

Voor zijn werk gaat de presentator nog wel één keer per week naar Amsterdam. "Ik pendel één keer per week naar Amsterdam, omdat ik voor Radio1 een programma maak en dat moet ik live doen daar. Eigenlijk woon ik op Terschelling en doe ik één klusje in Amsterdam iedere week. Ik kan hooguit mijn eigen katten aansteken, verder zie ik niemand", zegt de presentator.

Geen toerist
Kelder zou het dan ook niet terecht vinden als hij niet meer welkom is op het eiland. "Ik ben geen toerist. Ik betaal meer belasting voor mijn huis dan de Terschellingers, ongeveer 50 procent. Ik vind dat ik daarom hier ook zeker mijn rechten heb. Dit is gewoon mijn huis, ook al ben ik hier niet 365 dagen per jaar", zegt hij.

Als het aan Kelder ligt moet er dus geen lockdown komen. "Sowieso vind ik dat Nederland een beetje moet blijven nadenken in plaats van de hysterische stuip waar politici, bestuurders en eerlijk gezegd ook medici nu in schieten. Alles moet nu verboden worden en alles moet op slot", aldus Kelder. "Nederland volledig afsluiten levert op de lange duur niks op. Want ga je dan immuniteit opbouwen, helemaal niks natuurlijk.

'We redden mensen die over twee jaar dood waren gegaan'
Kelder maakt zich zorgen voer wat de economische schade van de coronacrisis zal zijn. "Je moet een keer los, en wanneer dan, in september, oktober, volgend jaar, als de hele economie naar de bliksem is?"

Volgens Kelder beschermen de maatregelen vooral een kleine groep: "We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden. Dat is statistisch dus wel wat er gaande is. Op een gegeven moment moet er gewoon een belangenafweging komen: hoeveel economische schade is ons het redden van mensen die waarschijnlijk daarna binnen twee jaar waren doodgegaan waard?"
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19176
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Jort Kelder het beste vrindje van Mark Rutte is van mening dat hij alle rechten heeft om op een caronavrij eiland te verblijven , maar dat oudere mensen geen rechten hebben op het leven.
Zo lees ik dat niet, het gaat wél over een statistisch gegeven. Hetzelfde zien we in België. De corona patienten die op de IC terecht komen zijn voor 75 % obese oude mannen. Maar daarvoor is hier dus wel letterlijk alles op slot en regent het nu al faillissementen. Niet bij die ouderlingen natuurlijk, die hebben hun pensioenen al decennia veilig gesteld , maar bij de jongere actieven die dus moeten betalen voor de ongezonde gewoontes van opa.
Tot nu toe lijken de harde maatregelen hier even veel-of weinig-uit te halen als in Nederland, de cijfers verschillen niet veel.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Niet bij die ouderlingen natuurlijk, die hebben hun pensioenen al decennia veilig gesteld , maar bij de jongere actieven die dus moeten betalen voor de ongezonde gewoontes van opa.
Ja hallo zeg. Laat de ouderen maar creperen . Alsof Jort en vele andere jongeren zo gezond geleefd hebben. Ik vermoed dat er sloten alcohol bij dat soort gasten binnen gegoten is.
De meeste mensen hangen aan het leven mercator. Of je nou 80 bent, je rookt, maar ook je leven lang belasting betaald hebt en gespaard voor je pensioen, of dat je een profiteur ben die nooit gewerkt heeft en afhankelijk is van een uitkering.

Maar ja, ik begrijp zijn standpunt ,want Jort wil geld verdienen. Hij wil zijn rijke leven niet opgeven.

Slechts 3 % van de mensen op de IC zijn ouder dan 80 jaar.
Afbeelding
Kelder wil een dag later wel iets verduidelijken: ,,Ik heb nergens gesuggereerd dat ik oude, dikke mannen wil doden. Laten we vooral goed voor hen zorgen, maar laten we ook kijken naar de economie. Dat is het punt dat ik wil maken, al mag dat blijkbaar niet gezegd worden. We denken nu alleen aan gezondheid, gaat dat altijd boven economie? Volgens mij moet het naast elkaar bestaan. Als we zo door gaan, komt er een crisis aan zoals in de jaren 30 en gaan duizenden bedrijven kapot. Is massale bedrijfssterfte officieel overheidsbeleid? Ik dacht het niet.’’

,,Dat ik de twitterbagger over me uitgestort krijg vind ik niet erg, ik lees het niet. Ik krijg wel heel veel bijval en niet alleen van ondernemers, ook van artsen. Je kunt goed voor mensen zorgen en tegelijkertijd toch je economie niet om zeep helpen, dat hebben meerdere landen in Zuidoost-Azië recent bewezen. We hoeven dus niet het wiel opnieuw uit te vinden. Het is gewoon een kwestie van het intelligent aanpakken. En dat is geen harde oplossing, maar het is er wel één die rekening houdt met meerdere belangen.’’

BRON
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19176
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Ja hallo zeg. Laat de ouderen maar creperen .
Het grote woord dat in situaties zoals deze altijd te pas en te onpas gebruikt wordt is solidariteit. Gisteren nog zaten een stel Belgische experten schande te spreken van de Nederlanders omdat die niet zomaar bereid zijn om een bak geld aan Italië en Spanje te geven. Dat ze in die landen liever aan la dolce vita deden en zwartwerken dan hun gezondheids systeem op de been te houden mag nu maar eens van geen tel zijn. Het woord solidariteit viel wel 20 maal.
Ik zat het met stijgende verbazing aan te horen. Precies alsof er in je straat 2 huizen in brand staan en je zou moreel verplicht zijn dat van je buurman te gaan blussen en dat van jezelf te laten afbranden.
Zo is het ook met die obesen op IC . Zolang het gezondheidssysteem niet overbelast is mag dat geen probleem zijn. Maar zodra er geen plaats is en de dokter moet een keuze maken tussen de inactieve zwaarlijvige en een actieve jongere wat moet die dan doen ?
Dokters maken die keuzes trouwens ook in andere gevallen. Toen ik een levensreddende operatie moest ondergaan wilde de chirurg 3 zaken weten . Roken, overgewicht en diabetes. Als het op 1 van die 3 criteria JA was geweest ging de operatie niet door en had ik het jaar 2019 niet gehaald.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Zolang het gezondheidssysteem niet overbelast is mag dat geen probleem zijn. Maar zodra er geen plaats is en de dokter moet een keuze maken tussen de inactieve zwaarlijvige en een actieve jongere wat moet die dan doen ?
Dilemma mercator.

Stel jij moet iemand redden, en kiezen tussen een 80 jarige man met een buikje, en die zo nu en dan een sigaret opsteekt en die zijn leven lang hard gewerkt heeft in zijn eigen bedrijf, en die veel belasting betaald heeft, die nog steeds actief is in vrijwilligerswerk, en een 25 jarige knul uit Somalië die nog nooit een dag gewerkt heeft in België, maar afhankelijk is van een uitkering.
Dokters maken die keuzes trouwens ook in andere gevallen. Toen ik een levensreddende operatie moest ondergaan wilde de chirurg 3 zaken weten . Roken, overgewicht en diabetes. Als het op 1 van die 3 criteria JA was geweest ging de operatie niet door en had ik het jaar 2019 niet gehaald.
nou, dan kan ik het schieten als ik ooit ziek word. Dat wordt dan mijn dood.
Mijn schildklier werkt niet, hashimoto's disease, een auto-immuunziekte , daardoor ben ik een lichte diabeet , mijn bloeddruk is te hoog, en is het godsonmogelijk om af te vallen, ook al eet ik bijna niks, en ik rook zo nu en dan een sigaret. :nietverstaan:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19176
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Dilemma mercator.

Stel jij moet iemand redden, en kiezen tussen een 80 jarige man met een buikje, en die zo nu en dan een sigaret opsteekt en die zijn leven lang hard gewerkt heeft in zijn eigen bedrijf, en die veel belasting betaald heeft, die nog steeds actief is in vrijwilligerswerk, en een 25 jarige knul uit Somalië die nog nooit een dag gewerkt heeft in België, maar afhankelijk is van een uitkering.
Daarom dat ik nooit dokter zou kunnen/willen zijn want ik zou zwz. geen moslims willen behandelen.

Wat je zegt over die screening: het zal van het ziektegeval en de situatie afhangen. De operatie die ik had wordt al zowat 60 jaar toegepast en daar bestaan dus veel gegevens over wat de risicofactoren en de mortaliteit zijn. Het geval wil nu net dat die 3 factoren waarover ik het had de slechtste vooruitzichten hadden. Merk op dat leeftijd daar niet bij was.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6557
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:Maar zodra er geen plaats is en de dokter moet een keuze maken tussen de inactieve zwaarlijvige en een actieve jongere wat moet die dan doen ?
Op vragen zoals dit valt geen fatsoenlijk antwoord te geven, omdat het de verkeerde vraag is.

Deze toestand is veroorzaakt doordat de Nederlandse (en evengoed de Belgische) regering niet bereid was het gevaar van Corona onder ogen te zien en er integendeel voor koos de oren te laten hangen naar "experts" die dachten dat het allemaal wel los zal lopen.

Rutte c.s. gingen nog een stap verder door te opperen dat het een goed idee zou zijn het grootste deel van de bevolking ziek te laten worden om zo "groepsimmuniteit" te bereiken. Dat als gevolg daarvan de capaciteit van onze (door diezelfde gasten reeds eerder ontoereikend gemaakte) gezondheidszorg zou worden overschreden is dus hun schuld, niet die van artsen.

Wat mij betreft gooien dokters bij hun keuzes een muntje op, zo gaat het soms ook bij het verlenen van toegang tot bepaalde studies zoals - je verzint het niet! - medicijnen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

mercator
Berichten: 19176
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ali Yas schreef:Deze toestand is veroorzaakt doordat de Nederlandse (en evengoed de Belgische) regering niet bereid was het gevaar van Corona onder ogen te zien en er integendeel voor koos de oren te laten hangen naar "experts" die dachten dat het allemaal wel los zal lopen.
Klopt, maar er is toch een verschil. In België zijn er inmiddels dubbel zoveel plaatsen op IC voor corona als in Nederland dat een dubbele bevolking heeft. Dus dat dilemma zal hier niet direct spelen als er zich geen verdere onvoorziene rampen voordoen want de capaciteit is nu ongeveer voor de helft bezet.
Wat me wel opvalt is dat de evolutie van de cijfers ongeveer gelijklopend is hoewel de genomen maatregelen helemaal verschillend zijn. Wij zitten hier gevangen in ons eigen huis en het lijkt allemaal niet veel uit te halen. Daar heb ik nog geen enkele "expert" iets over horen zeggen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Plaats reactie