Wat weten we nu van de coronacrisis?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48847
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Ariel schreef:Tja.... Vooral net doen alsof de coronavirus zomaar een griepje is. En zeker vanaf nu geen afstand meer houden en gezellig met elkaar naar de kroeg gaan. We moeten heeeel hard NEE roepen omdat sommige mensen dat zeggen.

Ik begrijp niet waarom mensen mondkapjes kopen. Dat is toch niet nodig.
Die mondkapjes kocht ik weken geleden, maar eigenlijk draag ik er nauwelijks meer eentje. Geloof jij nog steeds dat deze epidemie veel erger is dan een griep? Dat wordt toch niet langer door cijfers onderbouwd? In het begin groeide het aantal besmettingen exponentieel, maar vlakte later om onverklaarbare reden weer af, wat overigens los stond van die lock downs. Ook blijkt er niet veel verschil te zijn tussen landen die wel en die geen lock down hebben. Overigens houd je ook bij een griep afstand tot elkaar, maar ik vind niet dat dit permanent moet worden en daar lijkt het wel op met die 'nieuwe normaal'. Hoe lang gaat dit nog door? Best mogelijk dat door die globale lock down meer doden zullen vallen dan zonder die lock down. Ik vind dat we terug moeten naar de 'normale normaal'.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48847
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Hier een verhaal met cijfers...
LONGREAD: De corona-affaire nadert zijn ontknoping

Geplaatst op 19 april 2020

Afbeelding

De positie van de corona-gelovigen en zij die blijven steken in de angstmodus wordt steeds minder houdbaar. Het nieuwe normaal en de anderhalf-meter maatschappij gaat ook onderuit. Het grootste mediabedrog aller tijden wordt steeds verder ontmaskerd. Het achter elkaar aanrennen van politici in de hele wereld wordt herkend als een tragische klucht. Een klucht met ernstige gevolgen, want de politiek heeft de wereld onherstelbare schade toegebracht. Degenen die zich lieten meeslepen of zelfs enthousiast mee riepen om een lock-down, kunnen of willen die schade nog steeds niet tot zich door laten dringen. Ze hadden het tot nu toe te druk met hun tuintje en de klusjes in huis. Leuke tijd, positief, blauwe lucht, dolfijnen in Venetië, alles toch lekker doorbetaald. Dat alles, terwijl de raderen van de economie tot stilstand werden gezet. En om welke reden? Alleen maar angst. Meer was er niet. Corona is vergelijkbaar met een griep, zoals uit alle cijfers blijkt. Door de maatschappij stil te leggen, is het bij een milde griep gebleven maar hij zou zéker niet ernstiger zijn geweest dan de griep van 2018.

Alle cijfers van corona zijn bekend

Direct na het bekend worden van het corona-virus zijn er overal op de wereld onderzoeken verricht naar verschijnselen en gevolgen van het virus. Daaruit komt een heel ander beeld naar voren dan datgene dat door de “deskundigen” en de media wordt geschetst en door een groot deel van de bevolking wordt geloofd. Het blijkt dat het corona-virus zich houdt aan wetmatigheden die al tientallen jaren bekend zijn, zodat in drie minuten is uit te rekenen wat de gevolgen zijn. Op 5 april jl. verscheen op “E.J. Bron” het artikel: “De werkelijke corona-cijfers van Nederland.” Volgens de toen bekende wetmatigheden kon je precies uitrekenen hoe het dodental zich ging ontwikkelen, daar is nul koffiedik kijken bij. Er waren op zaterdag 4 april 1651 doden. In dat artikel is de voorspelling gemaakt dat het aantal doden over 14 dagen 3600 zou bedragen. Welnu, het aantal op zaterdag 18 april bedraagt 3601. En de komende tijd gaat dat oplopen tot ruim 5100 en dan heeft heel Nederland corona gehad. Dat aantal doden is dan de helft van een zware griepgolf zoals in 2018, toen er méér dan het dubbele aantal doden was, maar dat was in de tijd dat leven en dood nog gewoon geaccepteerd werden en er nauwelijks aandacht aan werd besteed.

De waarheid over virussen en virologen
Over virussen wordt zoveel onzin verkocht dat het bijna niet meer mogelijk is daar iets van te begrijpen. Echter, bepaalde basiskennis kan iedereen zich eigen maken. Op de site apotheek.nl staat zéér begrijpelijke informatie over virussen. Helaas beginnen maar weinig mensen daar aan. Dat is jammer, want ook door passief gedrag kun je een maatschappij om zeep helpen. Virussen zijn de meest voorkomende biologische entiteit op aarde. In een druppel zeewater zitten er bijv. al meer dan 10 miljoen. Bron: micropia

Een virus zélf kun je niet bestrijden, daarvoor is er geen enkel hulpmiddel of medicijn. Een virus kan een infectie veroorzaken en die valt wél te bestrijden door medicijnen of een vaccin. Virussen kunnen zich niet zelfstandig voortplanten, maar hebben daarvoor een gastheer nodig. Ze dringen binnen bij de gastheer en veroorzaken dan in één of meer cellen van de gastheer een infectie, waardoor ze een omgeving scheppen waarin ze zich kunnen vermenigvuldigen. Besmetting gaat vaak via de slijmvliezen in neus en mond, soms zelfs via de huid. Lang niet iedereen is gevoelig voor zo’n virus. Een virus dat op grote schaal door een maatschappij rondwaart, komt meestal in contact met honderd procent van de bevolking, maar slaagt er maar bij 20% van de bevolking in om echt binnen te dringen en een virusinfectie te veroorzaken. Waarom die 80% niet geïnfecteerd raakt, is eigenlijk nog steeds een raadsel. Men weet nog amper iets van immuniteit. (Bron: newsweek.be) Deze feiten, die vroeger bij de basiskennis biologie behoorden, maar door de “deskundigen” steeds vaker achtergehouden worden, zijn zéér belangrijk in de hele discussie, want wanneer de hele maatschappij zou worden blootgesteld aan Covid19 wordt slechts 20% besmet en 80% niet. Die 20% gaat antistoffen maken om de infectie te bestrijden. Wanneer een land dus voor 100% in aanraking is geweest met corona zal men nadien slechts bij 20% van de bevolking antistoffen tegen dit virus aantreffen. 80% doet gewoon niet mee in het verhaal, maar is ongevoelig gebleken voor het virus.

Heinsberg
Als voorbeeld geldt de situatie in Heinsberg, waarover we vorige week berichtten. De media deden nét alsof Heinsberg aan een enorme ramp ontsnapt was en dat er nét voor de grote sterfte was ingegrepen. Dat was helemaal niet het geval, want uit een groot bevolkingsonderzoek bleek dat 14% van de bevolking antistoffen had en 2% nog besmet was en antistoffen aan het maken was. Dat is in totaal 16%. Het maximum aan besmettingen is 20% en dat betekent dat 4% van de bevolking nog besmet had kunnen raken. M.a.w.: 80% van Heinsberg was met het virus in aanraking gekomen, 16 % van Heinsberg was besmet geraakt en er waren 7 personen overleden, oftewel 0,37% van de besmette personen. Wanneer alle paniek er niet geweest was en men absoluut niets had gedaan, was de laatste 4% van de bevolking ook nog besmet geraakt en was het totaal aantal doden op 10 uitgekomen. Dat was het dan geweest. Lang niet de aangekondigde ramp. Maar wat de belangrijkste conclusie had moeten zijn: er is nu al sprake van 80% groepsimmuniteit. Als nog 4% van de bevolking de infectie gehad zou hebben, zou er zelfs 100% groepsimmuniteit zijn. De 20% die besmet raakte, heeft dan antistoffen en de rest is niet besmetbaar gebleken. De premier van Noordrein-Westfalen Armin Laschet snapt dit heel goed en wil de lock-down grotendeels opheffen, maar wordt daarbij teruggefloten door Merkel, die haar eigen agenda heeft. Ook door Merkel worden “deskundigen” gebruikt die alles willen roepen als ze maar in de schijnwerpers staan.

Als deze cijfers van Heinsberg worden toegepast op de Nederlandse bevolking zou de maximale sterfte 0,37% van 20% van de bevolking zijn, te weten 12.580 doden. Dat zou dan evenveel zijn als de griep van 2018 maar het dubbele van de 5804 doden zoals onlangs berekend door de Universiteit van Seattle, VS. Het afstand houden van de mensen tot elkaar (niet het stilleggen van de economie) zal er zeker aan bijgedragen hebben dat het virus aan een aantal mensen voorbij ging dat anders wél besmet geraakt zou zijn. Het is zéér waarschijnlijk dat een situatie als in Heinsberg zich ook al voordoet in grote delen van Nederland: ook daar is nagenoeg sprake van groepsimmuniteit.

Leugens in de Tweede Kamer
Het is dan ook als kwalijk aan te merken dat in de Tweede Kamer een onderzoek wordt gepresenteerd dat “maar” 3% van de bevolking antistoffen in het bloed heeft tegen een vorig corona-virus met de commentaarloze suggestie dat men dan nog een weg van 97% heeft te gaan. Een laakbare handelwijze, want het maximum haalbare bij het huidige virus is 20%. De 3% zegt in dit verband helemaal niets, het is volkomen irrelevante informatie. Het wekt alleen de suggestie dat de Nederlandse bevolking vérre van immuun is. De cijfers kwamen overigens uit de groep bloeddonoren van Sanquin bloedbank. Deze groep is absoluut niet representatief voor de Nederlandse bevolking, omdat je als bloeddonor gezond moet zijn en de meeste mensen met antistoffen de virusinfectie juist kregen omdat ze oud waren of niet gezond. Dat zijn niet de bloeddonoren.

Op basis van het aantal besmettingen in Nederland kun je berekenen dat ongeveer 70% van de bevolking met het virus in aanraking is geweest, hetgeen een groepsimmuniteit van 70% opgeleverd heeft. Door alle vertragingsmaatregelen duurt de overige 30% wat langer, maar wordt qua heftigheid veel minder dan de helft van wat we al gehad hebben, mede door de inmiddels bestaande groepsimmuniteit. Die heftigheid zou al reuze meegevallen zijn als de terreurmedia niet als gieren bovenop de lijken waren gedoken en ze bij u figuurlijk in de huiskamer tentoongesteld hadden. Dat moet men zich goed realiseren. Zou men een serieus onderzoek doen naar de aanwezigheid van antistoffen tegen Covid-19 bij de Nederlandse bevolking (wanneer gebeurt dit?) dan zou men waarschijnlijk ook uitkomen op ongeveer 14%, hetzelfde als in Heinsberg. En bij 14% betekent het dus niet dat men nog 86% besmettingen heeft te gaan, zoals tot zelfs in de Tweede Kamer gesuggereerd wordt, maar nog slechts een procent of 6. Veruit het grootste gedeelte van de epidemie is al voorbij en er komt op korte termijn ook geen tweede golf achteraan. Het virus-seizoen is voorbij en bij 70% immuniteit heeft het virus toch al veel minder kans. Er is, zoals steeds duidelijker begint te worden, geen enkele reden (meer) aanwezig tot draconische maatregelen als een lock-down.

Virologen voegen aan de hele discussie niets toe
Op 24 maart werd in een uitgebreid artikel aandacht besteed aan de (sterk overdreven) positie van virologen in het debat. Een viroloog kan alleen maar beamen dat virussen gemene dingetjes zijn die je niet kunt bestrijden, maar alleen kunt proberen te vermijden. Daar kun je natuurlijk uren over vertellen en er hele bomen over opzetten, maar in wezen vertellen álle virologen hetzelfde verhaal, anders zouden ze zitten te liegen. Na één of twee keer weet je dat wel, maar verbazingwekkend genoeg blijken het vooral virologen te zijn die op dit moment de adviseur van de regering zijn en het beleid bepalen. Iemand die zijn hele leven met virussen bezig is, wordt vanzelf paranoia, zoals de viroloog Marion Koopmans, die vanuit haar professie steeds de duisterste scenario’s schetst. Er zijn natuurlijk ook virologen die er een financieel belang bij hebben zoals Ab Osterhaus. Doordat men vooral virologen aan het woord laat, is de nadruk steeds meer komen te liggen op het virus zelf en de verspreiding ervan. De onmogelijke opgave de virussen uit de maatschappij te houden en te verwijderen, leidt tot de vreemdste verzinsels als “het nieuwe normaal”. Maar virussen zijn gewoonweg niet tegen te houden, behalve bij individuele personen die dat nodig hebben met speciale (hygiënische) maatregelen en afzondering. En ook dát is al een moeilijke opgave. Op het moment dat virussen infecties veroorzaken, wordt het een medisch probleem en kunnen de virologen het beste een bos bloemen krijgen en begeleid worden naar de uitgang.

Samengevat: virussen en het corona-virus
In het kort volgt hier nog eens een samenvatting van het gestelde.
  1. Het virus zelf. Een virus is een ziekteverwekker. Wanneer het in het lichaam doordringt, kan het lichaam zich daar tegen verweren middels een ontsteking. Het is dan een medisch probleem. Wie zich dat realiseert, begrijpt dat de macht en de invloed die aan virologen wordt toegekend vreselijk misplaatst zijn. Virologen zijn vooral deskundig op het gebied van verspreiding van virussen en die hebben maar één boodschap: virussen verspreiden zich altijd en overal. In het geval van een epidemie wordt er overal in de wereld zo’n grote hoeveelheid virussen aangemaakt dat bijna iedereen besmet wordt. Het experiment van de lock-down is één van de misplaatste methoden van de mensheid om te denken dat ze de natuur kunnen regelen door menselijk ingrijpen, net als bij zeespiegelniveau en temperatuur op aarde. Zélfs de boodschap “als het virussen regent moet je binnen gaan zitten” is in wezen grote onzin, want het virus gaat gewoon mee naar binnen.
  2. De virologen blijven dus alarm slaan als het over virussen gaat. De één kan het alleen wat gruwelijker aandikken dan de ander. Daarmee is hun taak afgelopen, want vervolgens is het een medisch probleem en moet je kijken hoe de mensheid op het virus reageert (dus: welke ontstekingsreacties er volgen en wat daar aan te doen is). Tegen het virus zélf is dus niets te doen. Geen antibiotica of andere middelen kunnen een virus bestrijden of uitroeien. Het is onbegrijpelijk dat de medische wereld de virologen niet tot de orde roept met hun dramatische voorspellingen en zich nog steeds hult in schadelijk stilzwijgen.
  3. Tegen de ontstekingsreactie die een virus veroorzaakt, is meestal wel wat te doen. Op de eerste plaats doet het lichaam dat zelf middels het afweersysteem. Men kan het afweersysteem een handje helpen door middel van een vaccin. Een vaccin veroorzaakt eigenlijk een lichte, meestal ongevaarlijke ontsteking met het betreffende virus waardoor het afweersysteem van het lichaam in actie komt en afweerstoffen maakt. Komt zo’n persoon dan met het virus in aanraking, dan zal het lichaam sneller reageren en maakt het virus veel minder kans zich verder te ontwikkelen in het lichaam. Het lichaam laat zich dan niet of nauwelijks ontsteken. Let op: een vaccin helpt niet als geneesmiddel als iemand de ziekte krijgt en is vooral preventief.
  4. Dan het corona-virus Covid-19. Daar is (nog) geen vaccin tegen en dat is enorm opgeblazen, omdat inmiddels duidelijk gebleken is dat het afweersysteem van de mensen ook bij dit virus goed voldoet voor de bestrijding ervan. Er is gelukkig geen vaccin nodig gebleken. Dat laatste gegeven is enorm belangrijk, want met name politici die nog steeds in de paniekmodus zitten, gaan er van uit dat het menselijk ras niet sterk genoeg is de afweer zélf te regelen en dat ze nog lange tijd moeten pappen en nathouden totdat er een vaccin is dat de arme drommels helpt bij hun afweer. De situatie in Heinsberg heeft aangetoond dat daar absoluut geen sprake van is. Bij normaal gedrag van iedereen in de maatschappij zullen er dit jaar niet meer doden zijn dan bij een normale griep en is de bevolking immuun.
  5. Covid-19 werkt zoals dat bij een normale griep ook gaat: 80% van de mensen reageert niet op het virus. Meestal omdat ze gezond zijn, zodat het virus geen infectie kan veroorzaken. Soms zijn ze al (gedeeltelijk) immuun. Deze 80% maakt ook geen antistoffen aan tegen dit specifieke virus, maar draagt het virus ook niet in besmettelijke vorm met zich mee.
  6. 20% van de mensen reageert wél en raakt besmet. Besmet wil zeggen dat er een ontstekingsreactie volgt en dat deze mensen ziek worden. Driekwart daarvan merkt evenwel nauwelijks iets van die ziekte. Het andere kwart (5% van de bevolking dus) wordt duidelijk merkbaar ziek. Van deze groep van 20% overlijdt volgens de cijfers zoals onderzocht in Heinsberg 0,37 %. Bij het onderzoeken van de Universiteit in Seattle ligt dat percentage op 0,17%. Dat is het hele corona covid-19 virus in twee regels.
  7. Om de stand van zaken te testen, kan volstaan worden met een representatieve groep personen uit een gebied te testen op afweerstoffen tegen dit specifieke virus. Maximaal 20% van die groep kan besmet zijn geweest en heeft afweerstoffen. Kom je in die buurt, dan is het virus afgeserveerd en heeft het geen kans meer. We zijn benieuwd naar de eerste resultaten die (bewust?) maar niet willen komen.
  8. Het is bijna niet te geloven dat het niet mogelijk is de hele corona discussie te ontdoen van angst en paniek en over te gaan tot de alledaagse feiten. De terreurmedia spelen daarin een grote rol.
  9. Door alle angst en paniek is er in veel landen een lock-down afgekondigd. Volkomen nutteloos en verwoestend voor de maatschappij. Op basis van de thans bekende gegevens is daar geen énkele reden meer voor te verzinnen. Volharden in die lock-down begint misdadige trekken te vertonen. Dat moeten de politici zich goed realiseren!
Door: “Weethetwel”

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/19 ... ntknoping/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48847
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Berlijns corona-geld schandaal: “Islamistische” haatprediker onderwees de terrorist van de Breitscheidplatz

Geplaatst op 19 april 2020

Afbeelding

Berlijn – Steeds bonter, steeds gekker: zoals nu blijkt, onderwees de ”islamistische” haatprediker Ahmad Armih (foto), die ten onrechte € 18.000,- corona-hulpgeld achterover had gedrukt, de terrorist van de Breitscheidplatz, Anis Amri, en de ISIS-terrorist en voormalige rapper “Deso Dogg”.

De in 1973 geboren Palestijn, die onder het alias Ahmad Abul Baraa predikt, was tijdens de Libanese burgeroorlog naar Duitsland gekomen en doet al 17 jaar lang islamitisch missiewerk in heel Duitsland, zoals de “Bild-Zeitung” bericht. In de in 2010 opgerichte As-Sahaba-moskee in de Torfstraße/hoek Sprengelstraße doorliep “Abul Baraa” zijn radicalisering en werd imam. “In zijn preken wakkert hij steeds opnieuw de angst voor de wraak van Allah en van de profeet aan – die al diegenen zou treffen die de voorschriften van de koran niet strikt in acht nemen”, schrijft de krant.

Onverstoord door het onderzoek van het openbaar ministerie, dat in het kader van een huiszoeking deze week een gedeelte van het vermeende achterover gedrukte corona-hulpgeld veiligstelde, predikt de Salafist verder op internet en verbreidt zijn fundamentalistische, grondwet-vijandige opvattingen. Al in december 2018 was Armin het object van een razzia in de As-Sahaba-moskee: toen werden € 16.000,- in contanten en datamateriaal veiliggesteld; net zoals bij het nu achterover gedrukte geld bestond ook destijds de verdenking dat de haatprediker in de oorlogsgebieden van het Midden-Oosten terroristen van ISIS actief zou kunnen ondersteunen, aldus de “Bild-Zeitung”.

In Berlijn boomt het salafisme
Nu werd bekend zich onder de toehoorders van Armih o.a. de later tot ISIS-moordenaar veranderde rapper “Deso Dogg” en de Breitscheidplatz-terrorist Anis Amri bevonden. Bovendien onderhield hij volgens de “Bild-Zeitung” nauwe contacten met Reda Seyam, die Egyptische terrorist, die geldt als man achter de schermen van de terreuraanslagen op Bali in oktober 2002 met 150 doden. Dat gezien zulke contacten de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst hem in het vizier had, maakt het des te onbegrijpelijker dat de Berlijnse Investeringsbank IBB ongecontroleerd corona-hulpgelden aan de – officieel als ontvanger van een sociale uitkering geldende – Armih uitbetaalde.

In Berlijn neemt de Salafisten-scene ongeveer tweemaal zo snel toe als in de rest van het land: in 2019 telde de Binnenlandse Veiligheidsdienst hier 1120 personen die tot het milieu van de harde Salafisten zouden behoren – volgens uitspraken van diens chef Michael Fischer waren dit er 100 meer dan het jaar daarvoor, wat overeenkomt met een toename van 10%. De “Bild-Zeitung” resumeert: “Berlijn heeft wellicht een groter Salafisten-probleem dan de Bondsrepubliek in totaal.”

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/19 ... heidplatz/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48847
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Who Needs Conspiracy Theories When Progressives Openly Describe the Post-Corona World?

April 7, 2020 | John Horvat II

Anyone who thinks that the coronavirus crisis represented a truce in the raging culture war is very mistaken. The war is only going to accelerate.

Likewise, anyone who thinks there is a need to construct complex conspiracy theories to explain what is happening is also mistaken.

“Progressive” thinkers clearly state how they conceive the post-corona order. They do not think in terms of a narrative in which everything will return to normal. They say the storm will pass, but the world will be changed forever, preferably in their own liberal image and likeness.

The thoughts of these visionaries should be a cause of concern to those who defend a moral order and the Faith. Their forecasts exclude the views of such defenders as hopelessly backward and even dangerous.

A Visionary Speaks
One such visionary is Yuval Noah Harari, a history professor at the Hebrew University of Jerusalem. He is no writer on the fringe of things. His books have become New York Times bestsellers and enjoyed endorsements from people like former President Barack Obama and Bill Gates. If anyone can speak for the liberal establishment, Harari has the credentials. His post-corona forecast appears in the staid establishment mouthpiece, The Financial Times.

His worldview also reflects a secular world without Faith. In his 2017 book, Homo Deus, Dr. Harari argues there is no God, no soul and no free will. For him, life is merely a succession of chemical reactions and algorithms that interact and evolve with nature. He believes that techno-enabled humanity will eventually become immortal gods.

Thus, this postmodern wizard represents the cutting edge of progressive thought. That is why when he speaks, it makes sense to listen. The author makes three chilling observations about the post-corona future that should not be ignored.

Major Changes Made Quickly
The first observation is that the coronavirus crisis is going to change the economy, politics and culture radically within a short time frame if world leaders act “quickly and decisively.”

This crisis will “fast-forward historical processes.” They will allow officials to conduct massive experiments, using even dangerous technologies. Decisions that normally would take years or even decades of deliberation will be passed in a matter of hours. In this climate of panic, people will accept measures that they would never agree to do in normal times.

Those who share this vision do not desire a return to normal. They want a different order that reflects their worldview. This future is not presented as a choice but a consummated fact. The crisis will quickly impose it upon the nations. There is no turning back to an old order.

Implicit in the declarations of Prof. Harari is that old paradigms must change in conformity with “global solidarity.” Old fashioned ideas will no longer work in this brave new world. Informed technocrats using “science” and data will be much more capable of ruling the world than elected officials.

The most disturbing aspect of this observation about the future is its stealth character. It enters into the scene, not unlike the coronavirus, quickly and without the consent of those directly affected.

Totalitarian Surveillance or Citizen Empowerment
The second observation of Dr. Harari is the coming age of universal surveillance of citizens. He notes that the coronavirus crisis is already bringing online instruments of public monitoring that dwarf all past efforts to keep watch over people. The coronavirus crisis threatens to “normalize the deployment of mass surveillance tools in countries that have so far rejected them.”

The progressive visionary is not so naïve as to think this technology cannot be harmful or dangerous. A smartphone that transmits the location of virus victims can also be programmed to monitor temperature and blood pressure. Medical monitoring can also record biological phenomena like emotions, joys and anger. It might measure reactions to conservative or liberal ideas found online. All this data can be harvested and sold to corporate marketing departments… and government agencies.

However, the writer claims that universal monitoring can also be a source of citizen empowerment. Monitoring can be beneficial when moderated by institutions that build relationships of trust. His solution is not to rebuild trust in the family, community or church. Instead, he lists institutions that have betrayed this trust in the past and are found at the core of the culture war.

“People need to trust science, to trust public authorities, and to trust the media,” he notes. Adding to the tension, he decries the conspiracy theories and “irresponsible politicians [who] have deliberately undermined trust in science, in public authorities and in the media.”

Thus, the progressive narrative of the coronavirus crisis follows the Harari script by presenting the false dilemma of either accepting an enlightened technocracy or irresponsible totalitarianism. He excludes real alternatives more in line with America’s past.

Global Solidarity
The final observation presents yet another false dilemma. The professor claims the post-corona society must choose between what he calls “nationalist isolation and global solidarity.” The normal option of a nation that affirms its own identity yet shares a common humanity is not on the table. Effective action facing the crisis can only be done through not-always-voluntary global cooperation.

Thus, nations need to “share” information, technology and discoveries globally. There must be a spirit of global cooperation and trust. It is a rather ironic conclusion since few trust the Chinese authorities who failed to “share” the news of the illness when it broke out. Western scientists continue to question the Chinese communists’ creative use of statistics to support their agenda.

This new solidarity must transcend all political, philosophical and cultural differences. A communist government, Islamic theocracy or brutal dictatorship are all equal in this vast effort to save lives. He foresees a kind of universal community coordinated by enlightened leaders and technocrats.

“Just as countries nationalize key industries during a war, the human war against coronavirus may require us to “humanize” the crucial production lines.” The noted author foresees rich nations coming to the aid of poor countries even to the point of pooling medical personnel and distributing vital supplies more fairly. Global cooperation is also needed on the economic front as rich nations will be “invited” to share the wealth.

Such communal dreams of global cooperation are hardly new. They have long populated the dreams of utopian social planners who are only too willing to impose their plans upon the world, always with catastrophic results. Nevertheless, the panic of this crisis is how the inconceivable becomes possible.

A Future Without God
The three observations of Yuval Harari all have characteristics in common. The first is a noted hostility toward the culture war perspective of countless Americans. They are dismissed as forces of disunity that oppose “science” and global solidarity.

A second alarming characteristic is a willingness to sidestep established procedures and freedoms to impose their worldview upon the nation. Whether it be through quickened historical processes, universal surveillance or global “cooperation,” the underlying message is the need for supra-governing mechanisms to do what is best for humanity.

Finally, the Harari game plan excludes a moral framework based on objective standards of right and wrong or even the rule of law. As one who believes in neither the soul or free will, he denies any role of religion and God. His is a cold, brutal world without purpose or redemption.

The Harari narrative is found in the daily avalanche of news. It is easy to find the measures, methods and goals he outlines interwoven into crisis. A recent editorial in The Wall Street Journal by Henry Kissinger repeats the idea that the crisis “will forever alter the world order.”

Countless writers, thinkers and politicians echo this menacing message.

Conspiracy theories need hidden methods, unchecked power and massive networks to be believable enough to find adherents. However, in the case of the coronavirus crisis, who needs conspiracy theories? Thinkers like Yuval Harari openly write about their chilling post-corona future without God.

Fortunately, God also has a future in mind. He writes straight with crooked lines. He might have some surprises that progressive visionaries cannot see.

https://www.tfp.org/who-needs-conspirac ... 0.facebook
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48847
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

1.176 coronapatiënten op intensive care, 'gestage daling zet door'

19 april 2020

Het aantal Nederlandse coronapatiënten op de intensive care is zondag met 25 gedaald naar 1.176, meldt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. "We zien dat het beeld van vorige week, van een gestage daling, doorzet", schrijft Kuipers. Op dit moment is de bezettingen op intensivecareafdelingen 180 procent van het normale niveau.

In de afgelopen 24 uur zijn er drie verplaatsingen geweest tussen regio's. Twee daarvan zijn naar een ic-afdeling gegaan. Op Duitse ic-afdelingen liggen er 51 Nederlandse patiënten: 1 minder dan zaterdag. Er zijn geen patiënten naar Duitsland gebracht.

Het is de achtste dag op rij dat meer coronapatiënten de ic verlieten dan er binnenkwamen. Zaterdag 11 april steeg het aantal ic-patiënten voor het laatst, namelijk met zeven. Verder liggen er 345 patiënten op de ic met andere aandoeningen dan COVID-19.

"Het afnemend aantal COVID-19-patiënten biedt ziekenhuizen de gelegenheid om de normale zorg geleidelijk te hervatten en daartoe bijvoorbeeld weer meer operatiekamers open te stellen", meldt Kuipers.

https://www.nu.nl/coronavirus/6045806/1 ... -door.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48847
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Communistisch China is niet oplossing, maar oorzaak van de wereldwijde coronacrisis

16 apr 2020

Afbeelding

Als communistische regimes ergens goed in zijn, dan is het in propaganda bedrijven. Zo ook China. Met een geraffineerde PR-campagne scheppen de Chinese communisten het beeld dat zij de wereld hebben behoed voor een coronaramp. De werkelijkheid is eerder dat het Chinese regime het coronavirus juist de wereld in geholpen heeft.

‘Virussen in vleermuizen zijn tijdbom’

Chinese wetenschappers waarschuwen al jaren voor een corona-achtig virus. “De aanwezigheid van een groot reservoir van SARS-CoV-achtige virussen in hoefijzervleermuizen, samen met de cultuur van exotische zoogdieren eten in zuid-China, is een tijdbom”, schreven wetenschappers in 2007. De overheid deed niets. En doet niets. Ze staat toe dat de markten voor exotische dieren weer opengaan en voert daar amper controles uit. De consumptie van exotische dieren wordt niet aan banden gelegd. Eerder gestimuleerd; de Chinese overheid raadt nog altijd berengal aan als middel tegen corona.

Afbeelding
Chinese markt met exotische dieren. Hier ligt mogelijk de oorsprong van het coronavirus.

Corona door mensen gemaakt?
In december 2019 barstte de tijdbom. Een heftig en zeer besmettelijk SARS-CoV-virus dook op in Chinese laboratoria. Dr. Shi Zhengli, expert in virussen en vleermuizen, ontrafelde het genoom van het virus en kon het linken aan de consumptie van hoefijzervleermuizen. Collega-virologen opperden zelfs de theorie dat het virus door mensen in China gemaakt is. Een gedachte die dr. Zhengli niet vreemd vond. Maar de virologen trokken de theorie snel in.

Grootschalige censuurcampagne
Hadden de Chinese virologen zich bedacht, of voelden ze de hete adem van de overheid in hun nek? Naarmate het virus zich verspreidde, begon de Chinese staat met een grootschalige censuurcampagne. De laboratoria moesten onmiddellijk stoppen met testen, monsters vernietigen en zwijgen tegen de media. Dat onthulde onafhankelijk Chinees mediakanaal Caixin Global in februari 2020. De artsen die in de ziekenhuizen aanliepen tegen een zeer besmettelijk en agressief virus, moesten eveneens zwijgen. Een dokter die zijn collega’s waarschuwde over het virus, werd in hechtenis genomen. Een maand later overleed hij aan corona.

Gigantisch banket voor tienduizenden gezinnen
Ondanks de indringende waarschuwingen van een groeiend leger aan artsen en journalisten, van wie velen in de gevangenis werden gezet, hield de Chinese overheid op Chinees Nieuwjaar een gigantisch banket voor tienduizenden gezinnen uit Wuhan. Precies de provincie waar het virus genadeloos heeft toegeslagen. Toen Wuhan op 23 januari in lockdown ging, woedde het virus al zeven weken. Tegen die tijd waren vijf miljoen mensen vertrokken uit de provincie. Een aardig deel met het virus onder de leden. De rest is geschiedenis – of beter gezegd de actualiteit waarin we nu leven, met een coronavirus dat zich over de hele wereld in rap tempo verspreidt.

Afbeelding
Chinezen in de rij voor een mondkapje, eind januari. Tegen deze tijd had de overheid het virus wekenlang laten verspreiden. Bron afbeelding: Chinanews.com / China News Service.

‘China voert desinformatiecampagne’
China heeft corona nu onder controle. Het land meldt slechts één of helemaal geen nieuwe dode per dag. De Verenigde Staten meldt tussen de duizend en tweeduizend nieuwe doden per dag. China is met glans geslaagd. Het Westen faalt grandioos. Dat is het beeld wat statistieken nu geven. Maar het is een beeld geschapen door China, door manipulatie van cijfers en geraffineerde propaganda. “China voert een bewuste desinformatiecampagne,” waarschuwt China-expert Gordon Chang. Westerlingen geloven het communistische regime te snel, oordeelt hij. “We moeten begrijpen dat we een gedeelde vijand hebben die ons schade wil berokkenen. Dit is een existentieel gevecht.”

Officiële cijfers ongeloofwaardig
Maar klopt het wat China naar buiten brengt, dat er amper meer Chinezen overlijden aan corona? Vrijwel zeker niet. Chinezen staan uren in de rij bij crematoria om urnen van overleden familieleden op te halen. Telefoonmaatschappijen hebben wel 21 miljoen telefoonaccounts verloren tijdens de coronacrisis. China-expert en econoom Derek Scissors heeft met een model berekend dat het aantal infecties in China rond de 2,9 miljoen ligt. Meer dan dertig keer zo hoog als wat de Chinese overheid rapporteert (82.000 infecties). Scissors rekent voorzichtig, het aantal kan nog hoger liggen. Dat maakt het officiële cijfer van 3.300 coronadoden in China nogal ongeloofwaardig.

Afbeelding

China manipuleert toevoer van zorgmiddelen
Klopt het dat de Verenigde Staten grandioos faalt? Daar verschillen de meningen over. Wat duidelijk niet helpt, is dat China een Amerikaanse fabriek voor geneeskundige hulpmiddelen heeft genationaliseerd. De maskers, testkits en andere producten waren bestemd voor de Amerikaanse markt, maar werden door China verkocht aan Spanje. De Amerikaanse en ook Europese afhankelijkheid van China wordt door experts als Rosemary Gibson als groot gevaar beschouwd. Basale medicijnen als penicilline worden alleen nog in China gemaakt. Terwijl het communistische regime zonder scrupules de toevoer van zorgmiddelen manipuleert.

Charmeoffensief
De PR-strategie van Beijing is geraffineerd. “Na het verbergen van de oorzaak,” zo schrijft de Amerikaan Gary Isbell, “heeft de Chinese overheid zichzelf ook voorgedaan als de oplossing van het probleem dat zij creëerde!” China stuurt door corona getroffen landen maskers en testkits, die bij nadere inspectie van zulke lage kwaliteit blijken dat landen ze weggooien. In Afrika maar ook Europa is het doneren van hulpmiddelen een middel voor China om aanzien en invloed te verkrijgen. Vooral de armere Afrikaanse landen zijn gevoelig voor dit charmeoffensief. Afgelopen decennia heeft China al miljarden in hun continent gestoken om daar hegemonie te verkrijgen.

Afbeelding
Thaise reizigers met mondkapjes op, maart 2020. De wereldwijde verspreiding van mondkapjes is onderdeel van het Chinese charmeoffensief.

WHO geeft groen licht aan vleermuizenverkoop
Hoe effectief de Chinese propaganda is, zien we aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die vertrouwde de Chinese overheid en verklaarde daardoor te laat de noodsituatie, zo zeggen critici. Nog in januari herhaalde de WHO de Chinese claim dat mensen het coronavirus niet op elkaar overdragen. In alles lijkt de WHO een slippendrager van Beijing te zijn geworden. De organisatie geeft zelfs groen licht aan het heropenen van de markten in Wuhan waar vleermuizen verkocht worden. Terwijl het aannemelijk is dat corona via deze verkoop de wereld in gekomen is. Zo bezien is het volledig logisch dat Donald Trump de Amerikaanse financiering aan WHO heeft stopgezet.

Agressieve atheïstisch-communistische wereldmacht
De perfide rol van China in de coronacrisis moet ons doen herbezinnen op de rol van de opkomende wereldmacht. China is niet de vreedzame reus die slechts goedkope producten wil maken voor consumenten over de hele wereld. Eerder een manipulator van internationale markten die gerust levensreddende medicijnen wegsluist. China is niet een traditioneel rijk zoals wij dat in onze Europese christelijke beschavingstraditie kennen, maar een agressieve atheïstisch-communistische wereldmacht dat een dodelijke oorlog voert tegen christenen en niet-Chinezen. Nu nog binnen de eigen landsgrenzen, maar de snelle groei van buitenlandse invloed kan daar snel verandering in brengen.

Afbeelding
China is een communistische dictatuur, die niet terugdeinst voor ‘biologische oorlogvoering’ tegen zijn vijanden.

Regering moet relatie heroverwegen
De Nederlandse regering doet er verstandig aan om de diplomatieke en handelsrelaties met China te heroverwegen. Om minder afhankelijk te worden van bijvoorbeeld de Chinese medicijnexport. Maar belangrijk nog om de giftige geest van het communisme, dat springlevend is in China, te weren en in te dammen. Uiteindelijk heeft Nederland samen met het Westen de opgave – zelfs de roeping – om het communisme in China en elders omver te werpen. Het communisme is de aartsvijand van onze christelijke beschaving en zal niet rusten voordat het ons vernietigd heeft. Corona is een van de wapens in die strijd.

https://cultuurondervuur.nu/communistis ... AvXtzyIlc8
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2551
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door silkyboxershortXL »

Het ene moment denk ik; wat een overtrokken hype over Covid19....maar dan wordt het ineens het Wuhan-bio-lab virus:https://www.brighteon.com/6d79b62d-960c ... 31c4dba75e
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

mercator
Berichten: 19176
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef:In het begin groeide het aantal besmettingen exponentieel, maar vlakte later om onverklaarbare reden weer af, wat overigens los stond van die lock downs.
Zo n epidemie kent zijn eigen evolutie en die blijkt idd los te staan van alles wat de politici verzinnen om ze tegen te houden. Nu beroemen ze er zich op dat het door lockdown gelukt is om te curve af te vlakken. Dat zou kunnen kloppen en wat dan nog? Dan duurt ze gewoon langer en vallen er evenveel slachtoffers alleen verder in de tijd gespreid. Ja , is het dan, we doen dat omdat de ziekenhuizen niet overbelast mogen raken. Ik vind dat onzin, moeten we alles plat leggen omdat er een korte tijd weinig plaats is in de ziekenhuizen?
Het is zgz. "oorlog" met dat virus, gaan tijdens een oorlog dan op tijd en stond de soldaten een maandje binnen zitten om de ziekenhuizen te ontzien? Wat er in een echte noodsituatie gebeurt is dat er dan getriëerd wordt. Dat had nu ook gekund. Bijv. een verder gezonde economisch actieve covid-patiënt van 45 jaar wordt curatief behandeld, een zwaarlijvige suikerzieke van 90 jaar alleen palliatief.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:Geloof jij nog steeds dat deze epidemie veel erger is dan een griep?
Ja...Het coronavirus veroorzaakt de ziekte Covid-19. Dat is géén griep, al lijken de verschijnselen er wel op. Van Covid-19 worden veel meer mensen ernstig ziek. En er gaan er veel meer van dood.
Dat wordt toch niet langer door cijfers onderbouwd?
Covid-19 is veel besmettelijker dan griep
Van de Covid-19 patiënten overlijdt mogelijk 3 tot 4 procent.
van de grieppatiënten overlijdt 0,1 tot 0,3 procent.
In het begin groeide het aantal besmettingen exponentieel, maar vlakte later om onverklaarbare reden weer af, wat overigens los stond van die lock downs.
Omdat er maatregelen genomen zijn, zijn er nu minder besmettingen . Dat vind ik niet vreemd.
Ook blijkt er niet veel verschil te zijn tussen landen die wel en die geen lock down hebben.
Zeggen BN-ers en ondernemers die op dit moment geen geld meer verdienen. En dat begrijp ik.

En hoe weet jij dat dit waar is. In Duitsland meer regels, minder doden. In Engeland in het begin geen zware regels, maar wel heel veel doden.
Overigens houd je ook bij een griep afstand tot elkaar,
Dat heb ik nog nooit gedaan. Als je een zware griep had dan bleef je thuis omdat jij je ziek voelt, maar niet omdat je bang bent dat je mensen besmet. .

Trouwens...Jaarlijks krijgen zo’n 6 miljoen oudere mensen in ons land de griepprik. Deze prik biedt een bescherming van ongeveer 40 procent. Met andere woorden: dankzij de griepprik krijgen circa 2,5 miljoen mensen géén griep, en als ze het wel krijgen, dan is de griep minder erg.

Tegen het coronavirus bestaat nog geen vaccin. Wij kunnen onze oudere en zwakkere medemensen dus niet inenten tegen dit besmettelijke en gevaarlijke virus. Niemand is beschermd.

En ja, :unhappy: als je vindt dat het leven van een 80/90 jarige nutteloos is, en je ze kan benoemen als dor hout, dan zijn al deze regels inderdaad niet nodig. Laten we dan gewoon lekker doorleven, met onze pleziertjes, zoals restaurant en café bezoek, en niet te vergeten voetbalwedstrijden.

Het Hedonisme viert tegenwoordig hoogtij. We moeten blijkbaar vooral zelf genieten, zonder zich om anderen te bekommeren.
maar ik vind niet dat dit permanent moet worden en daar lijkt het wel op met die 'nieuwe normaal'. Hoe lang gaat dit nog door?
Ik vind ook niet dat deze toestand permanent moet worden. En ik geloof ook niet dat het permanent wordt. Al die samenzweringen over alle regeringen ons in bedwang willen houden en onze vrijheid af willen nemen . Belachelijk.
Best mogelijk dat door die globale lock down meer doden zullen vallen dan zonder die lock down.
Uiteraard. Zeggen mensen die tegen een lockdown zijn. bewijs kunnen ze daar niet voor geven.
Ik vind dat we terug moeten naar de 'normale normaal'.
Dat vind ik ook, maar ik kan me voorlopig nog beheersen. Ik heb een huis met balkon, en alles wat mijn hart begeert , we doen onze boodschappen, en genieten van het mooie weer .

Ook wij moeten offers brengen. Zo kunnen we over 14 dagen niet naar Engeland, al hoewel we wel voor de boot en cottage betaald hebben, (1200 euro) en dat geld kwijt zijn, ook wij kunnen niet meer naar een bruiloft of verjaardagen van familie of vrienden, maar dat moet maar even, en daar zeuren wij niet over.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19176
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Omdat er maatregelen genomen zijn, zijn er nu minder besmettingen . Dat vind ik niet vreemd.
Minder, maar niet dramatisch minder. In Italië en Spanje zitten ze nu al bijna 2 maanden in een super strenge lockdown en toch komen er elke dag nog massa's besmettingen bij. Die moeten dus lang na het ingaan van die onmenselijke maatregelen gebeurd zijn. Hoe verklaar je dat dan ? Alleen maar omdat sommigen zich niet aan de regels houden ? Dat is wat de experten zeggen . Hier was dat ook tijdens het paasweekend. Toen was er volk op straat zoals normaal. Misdadig! riepen de media en de politiek Dat gaan we binnen een week zien aan een nieuwe piek van doden en zieken ! Niet dus...
En ik las vandaag nog een cijfer dat mij bijna van mijn stoel deed vallen : amper 3 % van de doden in de Belgische rusthuizen betreft bevestigde corona gevallen ! Ze tellen dus gewoon ALLE overlijdens mee, wat absurd is. Nu staat België op plaats 1 van corona-gevaar .

Ik ben zo geen complot theorieën liefhebber maar er is toch iets vreemds aan de gang. Mijn theorie- en we zullen weldra weten of ze klopt:
Corona is een mysterieus nieuw fenomeen dat zijn eigen evolutie doormaakt, nauwelijks beïnvloed door wat we denken daartegen te kunnen doen. Binnen een paar weken sterft dat uit zoals vele epidemieën die er in de geschiedenis zijn geweest.
De angstpsychose die nu heerst is van hetzelfde soort. Een faits divers wordt opgepikt en begint een totaal onbeheersbare dynamiek te kennen en zichzelf te voeden. Gewoon massahysterie, geen duister complot van de Bilderberg groep en Bill Gates en Obama. Hans zou zeggen: een uiting van de Zeitgeist !
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 19176
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ariel schreef: En ja, :unhappy: als je vindt dat het leven van een 80/90 jarige nutteloos is, en je ze kan benoemen als dor hout, dan zijn al deze regels inderdaad niet nodig.
Dat klopt, op voorwaarde dan dat die regels ook echt helpen. Ik zie niet in wat lege straten en gesloten winkels bijdragen aan de bescherming van ouderen in een rusthuis. Mij lijkt het aangewezen om die tehuizen waar besmettingen zijn alle mogelijke gerichte bescherming en behandeling te geven.
Let wel, ik volg de regels hier stipt op. Niet dat ik erin geloof, maar baat het niet dan schaadt het niet en ik wil vooral geen moeilijkheden.
En ja, ik wil als zelfstandig ondernemer zo snel mogelijk aan de slag, zonder beperkingen. Als ik dan besmet geraak dan is dat maar zo. Een bestaan met 0 % risico dat bestaat niet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

mercator schreef:
Ariel schreef: Omdat er maatregelen genomen zijn, zijn er nu minder besmettingen . Dat vind ik niet vreemd.
Minder, maar niet dramatisch minder. In Italië en Spanje zitten ze nu al bijna 2 maanden in een super strenge lockdown en toch komen er elke dag nog massa's besmettingen bij. Die moeten dus lang na het ingaan van die onmenselijke maatregelen gebeurd zijn. Hoe verklaar je dat dan ?
Ik kan ook alleen maar gissen mercator.

Spanje heeft strenge quarantainemaatregelen op 14 maart ingevoerd. En overigens houdt zeker niet iedereen zich aan de regels. De Spaanse ombudsman maakte bekend dat er sinds 14 maart 600.000 boetes zijn uitgedeeld aan overtreders. Spanje en Italië zijn nu eenmaal landen waar familie bijeenkomsten erg belangrijk zijn.
Alleen maar omdat sommigen zich niet aan de regels houden ? Dat is wat de experten zeggen . Hier was dat ook tijdens het paasweekend. Toen was er volk op straat zoals normaal. Misdadig! riepen de media en de politiek Dat gaan we binnen een week zien aan een nieuwe piek van doden en zieken ! Niet dus...
Ik ga niet "misdadig" roepen. Van mij mogen ze. Ik hou me verre van dit soort plekken. Ze doen maar. Ik hou me aan mijn eigen regels. Maar ik vergelijk dit soort mensen die steeds maar roepen, "Ik wil mijn vrijheid terug, ik wil dit of dat " met dreinerige kinderen die maar door blijven zeuren dat ze een ijsje of nieuw speelgoed willen.

Gedraag je een keer als verstandige volwassenen ben ik van mening.
En ik las vandaag nog een cijfer dat mij bijna van mijn stoel deed vallen : amper 3 % van de doden in de Belgische rusthuizen betreft bevestigde corona gevallen ! Ze tellen dus gewoon ALLE overlijdens mee, wat absurd is. Nu staat België op plaats 1 van corona-gevaar .
Ik weet ook niet hoe men de doden telt in België. Alhoewel ik 619 doden (7 april ) in Vlaamse woonzorgcentra heel veel doden vind.

Ik heb 30 jaar in een verpleeghuis gewerkt, en dit soort cijfers heb ik nog nooit meegemaakt. Ook in ons verpleeghuis hadden we wel eens pieken, en stierven er in een week soms drie mensen. De magische 3 noemde wij dat. Die mensen stierven dan net voor de kerst, of vlak na nieuwjaar, alsof ze het leven niet nog een jaar aankonden. Maar zoveel bejaarde en zieke mensen die er nu sterven heb ik nog nooit meegemaakt. Ook niet tijdens een uitbraak van het norovirus.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19176
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Ik weet ook niet hoe men de doden telt in België. Alhoewel ik 619 doden (7 april ) in Vlaamse woonzorgcentra heel veel doden vind.
Belgische rusthuizen Ariel, niet alleen de Vlaamse .Het zal niemand verbazen dat in de Vlaamse, Waalse, Brusselse en Duitstalige verpleegtehuizen anders geteld wordt . Bij die 619 waren overlijdens van een halve maand bijgeteld. Blijkbaar is de administratie niet altijd even zorgvuldig in die tehuizen.
Verder worden alle overlijdens waarvan vermoed wordt ivm corona als corona doden geteld. Dus ook iemand die corona symptomen heeft maar sterft aan een hartaanval. Die statistieken hier zijn dus zo goed als waardeloos. Feit is dat er een forse oversterfte is. Maar: nu dus nog alleen in sommige rusthuizen, zeker niet in allemaal , daar moeten enorme fouten zijn gemaakt. Mss is er wel een andere epidemie gelijktijdig aan de hand? We weten het niet want er is bijna geen testmateriaal voorhanden.Ook geen mondkapjes, handgel, schermen...niets.

Verder valt het mij hier op dat we al sinds een tweetal weken alleen nog experten e.d. op de media zien. Alle politici die eerder dagelijks op tv ronkende verklaringen kwamen afleggen over hoe goed ze de zaak onder controle hadden zijn nu helemaal verdwenen.
Laatst gewijzigd door mercator op ma apr 20, 2020 3:01 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door King George »

Ondertussen in de geïslamiseerde enclaves in Parijs.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/9398216 ... aag-gelokt
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

King George schreef:Ondertussen in de geïslamiseerde enclaves in Parijs.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/9398216 ... aag-gelokt
Triest en schandalig. Ik zal het artikel hier plaatsen. We hoeven niet lang na te denken wat voor soort bewoners dit zijn. Het is hetzelfde soort die in België rotzooi schopte nadat een allochtoon verongelukte tegen een politieauto.
Spanningen in Parijs door corona: politie in hinderlaag gelokt

In de noordelijke buitenwijken van Parijs is het afgelopen nacht tot hevige botsingen gekomen tussen politie en bewoners tijdens de handhaving van de strikte lockdownmaatregelen.

Bewoners verbrandden afval, staken auto’s in brand en gooiden vuurwerk naar de politie. Die reageerde met rubberen kogels en traangas in de buitenwijken van Villeneuve-la-Garenne en Aulnay-sous-Bois, zeiden getuigen en de politie maandag.

De spanningen ontstonden al in de vroege uren van zaterdag toen een motorrijder gewond raakte tijdens een politiecontrole in Villeneuve-la-Garenne, waar zich zo’n vijftig boze omstanders verzamelden.

Volgens de politie viel de groep agenten met „projectielen” aan tijdens een bijna twee uur durende clash. De motorrijder werd in het ziekenhuis opgenomen met een gebroken been en moest geopereerd worden nadat hij tegen de open deur van een politieauto was aangereden. Bewoners beweren dat de deur opzettelijk is geopend, zodat hij er tegenaan zou botsen.

Maandagochtend was de rust in Villeneuve-la-Garenne weergekeerd na een weekend van rellen met branden en explosies in de buitenwijken.

De problemen hadden zich ook verspreid naar het nabijgelegen Aulnay-sous-Bois, waar de politie zei dat ze „in een hinderlaag gelokt” was door bewoners. In de wijk is veel sociale woningbouw met voornamelijk immigrantenbewoners die beweren dat ze geregeld het slachtoffer zijn van hard politie-optreden.

De politie verrichtte vier arrestaties.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door King George »

Landelijk Platform Slavernijverleden: Nederlandse coronabeleid is te wit
https://dekanttekening.nl/nieuws/landel ... is-te-wit/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

King George schreef:Landelijk Platform Slavernijverleden: Nederlandse coronabeleid is te wit
https://dekanttekening.nl/nieuws/landel ... is-te-wit/
Nou ja zeg. De Nederlandse regering, de media, het onderwijs en de gezondheidszorg zouden zich laten leiden door alleen een ‘wit perspectief’. ‘De slogan ‘Wie men niet ziet hoort men niet’ is in deze periode meer dan van toepassing.’ volgens onze zwarte medemens.
De media bedienen zich voornamelijk van witte experts en professionals, vindt het Landelijk Platform Slavernijverleden. Ook zijn de voorbeelden die worden getoond van ‘goede praktijken’ bijna allemaal vanuit een ‘wit perspectief’.
Misschien zijn er geen afstammelingen van ex slaven die de kennis bezitten om deze crisis het hoofd te bieden. :nietverstaan:
Een ander kritiekpunt is dat de overheid en de media wel aandacht geven aan hoe christenen en moslims met de coronacrisis omgaan, maar dat de Caribische Winti-spiritualiteit van deze aandacht wordt uitgesloten.

Verder komen hard getroffen Afro-Nederlandse ondernemers niet of nauwelijks aan bod, aldus het platform. ‘De focus voor wat betreft de ‘pijn’ is op nationaal niveau niet of nauwelijks op deze doelgroep gericht.’

Tevens vreest het platform dat niet-witte leerlingen – nu de examens zijn komen te vervallen – lagere schooladviezen krijgen. Onderwijspersoneel zou racistisch zijn en zwarte en islamitische leerlingen structureel onderadviseren.
:scratch: Zucht. Nou, die beschuldigingen kunnen we weer in ons zak steken.
Het Platform Nederlands Slavernijverleden baseerde het rapport op de observaties van 46 personen, waaronder twaalf Afro-Nederlanders in de zorg. Volgens deze zorgprofessionals hanteren ziekenhuizen nog steeds discriminatoire criteria bij het vaststellen van een bepaald ziektebeeld.

Het platform vreest voor ‘toestanden waarbij ‘witte’ artsen, ethici, instellingen, instituten, politici criteria gaan vaststellen wie in aanmerking komt voor medische zorg’.

‘Iemand met een ‘zwarte’ huidskleur zal niet rood of spierwit aankleuren om de diagnose vast te stellen die hoort bij een bepaald ziektebeeld. Bij een persoon met een ‘zwarte’ huidskleur zal dan gauw worden gesteld, dat het ‘kennelijk tussen de oren zit.’

Witte professionals zouden zich ook vaak laten leiden door het vooroordeel dat zwarte mensen een hogere pijngrens hebben. Dit vooroordeel stamt volgens het platform nog uit de tijd van de trans-Atlantische slavernij.
Wat een vertrouwen in onze gezondheid zorg... :huh:
Het rapport zegt tevens te vrezen dat ongedocumenteerde asielzoekers vanwege het quarantainebeleid van de Nederlandse overheid ‘bewust of onbewust strategisch ‘weggemoffeld’ kunnen worden’.

Het Landelijk Platform Slavernijverleden zegt ook voor de rechten van Afro-Nederlandse verzorgers in de verzorgingshuizen op te komen. Het platform neemt in het rapport alvast een voorschot op het aankomende Sinterklaasfeest.

‘Bijna alle respondenten melden dat 4 en 5 december belangrijke data zijn in verzorgingshuizen. Het geloof in een Sinterklaas vergezeld van een zwarte Piet is nog niet uitgebannen. Gemeld is dat verzorgers van Afrikaanse afkomst vrij nemen. Eén respondent meldt dat in het huis waar zij werkt zwarte Piet is uitgebannen.’
.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19176
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Nou ja zeg. De Nederlandse regering, de media, het onderwijs en de gezondheidszorg zouden zich laten leiden door alleen een ‘wit perspectief’.
Hoe vreselijk, dat is hier ook. Ik heb nog geen enkele viroloog, biostatisticus, longspecialist of wiskundige met een donker kleurtje gezien op de Belgische tv, daar moet iets achter zitten. Ik denk dat ik het weet: als die al s studies ondernemen is het Franse literatuur of sociologie. Nepwetenschappen dus.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door King George »

King George schreef:Ondertussen in de geïslamiseerde enclaves in Parijs.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/9398216 ... aag-gelokt
Zwaar vuurwerk tegen politie
______________________________________

Allochtonen die sinds de afgelopen week aan het rellen zijn in oa:

Gennevilliers

Villeneuve-la-Garenne

Fontenay

Toulouse

Saint-Ouen

Aulnay-sous-Bois

Suresnes

Villepinte
https://twitter.com/Muze211/status/1252227391235162114
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

King George schreef:
Zwaar vuurwerk tegen politie
Allochtonen die sinds de afgelopen week aan het rellen zijn in oa:
Dat doen ze omdat al de zwarte medemensen worden uitgesloten van het coronacrisis debat. Het ‘Wie men niet ziet hoort men niet’ is de reden van deze rellen. Zo kunnen we ze toch nog zien.

Ze willen óók gehoord worden.

Heel goed. Rellen maar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

De grote corona uitbraak in Brabant komt misschien wel door de luchtkwaliteit zeggen linkse partijen Brabant. Veel varkens daar.
Linkse partijen Brabants provinciebestuur willen onderzoek naar luchtkwaliteit Uden, want corona

Mogelijk verband tussen slechte luchtkwaliteit en veel coronalen

Steeds meer partijen willen dat er een onderzoek komt naar een mogelijk verband tussen luchtkwaliteit en het coronavirus in de regio Uden. De regio Noordoost-Brabant is hard getroffen door het virus, en juist daar is de luchtkwaliteit slecht door onder andere de intensieve veehouderij, zegt chirurg Ignes van Bebber uit Nuland tegenover Omroep Brabant.

Volgens Van Bebber is de luchtkwaliteit rond Uden dè reden dat het gebied eerst hard getroffen werd door de Q-koorts, en nu de hardste klappen te verduren krijgt tijdens de coronacrisis: “Ik zou niet weten wat een andere oorzaak zou kunnen zijn. Je kunt het niet wegpoetsen.”

Ook GroenLinks, D66, de SP en de Partij voor de Dieren willen dat de provincie onderzoek gaat doen naar het verband tussen de luchtkwaliteit in de regio Uden en het coronavirus.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19176
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ariel schreef:De grote corona uitbraak in Brabant komt misschien wel door de luchtkwaliteit zeggen linkse partijen Brabant. Veel varkens daar.
[icon_lol.gif] Elke dag is er weer iets nieuws. In de provincie West Vlaanderen hier zijn nog meer varkens en het is de minst getroffen regio van Vlaanderen. Als ze nu in Tilburg maar geen varkensstallen in brand gaan steken wegens nog erger dan 5g.
Echt, de duistere middeleeuwen lijken wel terug gekomen. In 1346 dachten ze dat de pest een straf van God was omdat er te zachtaardig met Joden werd omgegaan. Het vervolg laat zich raden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Echt, de duistere middeleeuwen lijken wel terug gekomen. In 1346 dachten ze dat de pest een straf van God was omdat er te zachtaardig met Joden werd omgegaan. Het vervolg laat zich raden.
Ja, triest. Veel mensen kunnen blijkbaar nu ook niet meer rationeel denken.

Het zou deze partijen GroenLinks, D66, SP en de Partij voor de Dieren goed uitkomen als de luchtkwaliteit niet goed is. Het liefst willen ze de veehouderij verbieden en ook alle boeren het land uitschoppen.

Probleem opgelost.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Illegalen betogen in Brussel en raken slaags met politie: ‘Eisen regularisatie’

Vanmiddag is een betoging in Brussel van een groep illegalen volledig uit de hand gelopen. Ze gingen de confrontatie aan met de politie en er werden rake klappen uitgedeeld. De illegalen zijn boos omdat ze door de coronacrisis niet meer in het zwart kunnen werken en eisen om geregulariseerd te worden. Dat meldt Belga.

Een groep van mensen zonder papieren had aangekondigd deze namiddag actie te voeren aan het kantoor van minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) omdat ze zich naar eigen zeggen vergeten voelen in de coronacrisis.

Voor de crisis konden de illegalen nog aan het werk op de zwarte markt, zo beargumenteren ze, maar dat kan nu niet meer. “Plots hebben we geen inkomen en geen hulp om in onze basisbehoeften te voorzien. We hebben geen toegang tot gezondheidszorg, we kunnen geen voedsel meer kopen of onze huur betalen”, klonkt het onder meer. Ze eisen de onmiddellijke regularisatie van illegalen.

Wat aangekondigd werd als een zogenaamde stille betoging van enkele minuten waarbij de regels omtrent social distancing gerespecteerd zouden worden, escaleerde echter volledig. Enkele actievoerders zochten de confrontatie op met de aanwezige politie en de groep illegalen raakte uiteindelijk ook slaags met de politie. Van social distancing was uiteraard ook geen sprake meer.
Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

In een Milaans verpleeghuis hebben ze het dorre hout gesnoeid.
200 doden in Italiaans ’horror-verpleeghuis’: mondkapjes verboden en patiënten niet getest

Verscheidene artsen en verplegers van het chique en bekende verpleeghuis Pio Albergo Trivulzio in Milaan zijn op maandag online verhoord door de Italiaanse justitie. Deze wil weten hoe het mogelijk is dat binnen anderhalve maand tijd circa 200 mensen in het verpleeghuis zijn gestorven.

Uit de eerste verklaringen blijkt dat de leiding de verplegers, zelfs onder bedreiging, verbood om mondkapjes te dragen omdat dit de patiënten zou afschrikken. Er zijn nog meer fatale fouten gemaakt. Zo werden vele patiënten die voor andere ziektes werden behandeld naar het verpleeghuis verplaatst, de laatste negentien op 12 en 13 maart.

Ze werden in verschillende delen van het onderkomen geplaatst, waarna de besmetting van het coronavirus zou zijn geëxplodeerd. Deze patiënten zeiden dat ze niet positief waren, maar ze waren nooit op covid-19 getest. Ook konden gasten ondanks de uitbraak van het coronavirus, vooral in Lombardije, nog lange tijd blijven komen en gaan.

Bloedbad
Professor Ranieri Guerra van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO spreekt naar aanleiding van de circa 200 doden over een bloedbad. De website van de Italiaanse krant La Repubblica liet eerder afgetapte telefoongesprekken tussen verplegers van het verpleeghuis horen. Ze spraken over medische dossiers die werden verstopt. En dat ze bij koorts bewust een lagere temperatuur moesten opgeven. De leiding van het verpleeghuis laat op haar beurt weten dat ze al vanaf 22 februari mensen met symptomen van het coronavirus hebben geïsoleerd.

De politie heeft eerder deze maand documenten van het uit 1766 stammende verpleeghuis in beslag genomen. Naar directeur Giuseppe Calicchio is een onderzoek inegsteld. Justitie is op verschillende fronten onderzoek aan het doen. Ze wil meer weten over de dood van de circa 200 patiënten, over het feit dat er geen testen werden gedaan, waarom er geen mondkapjes werden gebruikt en of medisch personeel inderdaad anders werd bedreigd.

Omissies
Ook wil justitie meer weten over omissies van medische rapporten en de vermenging van de patiënten uit andere ziekenhuizen bij de ouderen die in het verpleeghuis waren. De fiscale politie Guardia di Finanza onderzoekt verder de boekhouding van het verpleeghuis.

Alessandro Azzoni heeft een comité opgericht om de waarheid boven tafel te halen voor de slachtoffers. Hij maakt zich zorgen. Zijn moeder is sinds twee jaar in het verpleeghuis. De verantwoordelijke arts wist niet wanneer zijn moeder voor het laatst had gegeten en gedronken. Ze zou echter koorts hebben, apatisch op bed liggen en al lange tijd weigeren om te eten en drinken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie