Wat weten we nu van de coronacrisis?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
mercator
Berichten: 19015
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor mercator » Ma Mei 11, 2020 3:47 pm

hans van de mortel schreef:Ik vind Mercator de meest logisiche denker van dit forum. Sterker nog, hij kijkt net zoals ik graag naar 'Aircrash Investigation'. Daar zien we gezagvoerders met een reputatie in het besturen van vliegtuigen afgaan als een gieter. Waar het aankomt op logisch denken laat juist de hoog opgeleide en gekwalificeerde intelligentsia het afweten op de meest onbenullige manier. Vliegen op de automatische piloot (robots maken geen fouten) zorgt ervoor dat vliegtuigongelukken zelden meer voorkomen.

Dat is ook niet altijd het geval, die vliegtuigen duiken ook wel s naar beneden omdat de piloten juist te veel fiducie in al die PC toestanden hadden. Maar idd het meest voorkomende geval is een piloot die schulden had of slecht geslapen had of boze plannen. Wat leren we daaruit ? De mens is niet geschapen om te vliegen, zo simpel is het. Op een boot of in een auto kan je meestal nog wel op tijd bijsturen, een 747 is gewoon te snel, alles wat je doet komt per definitie te laat en veel te hoog in de lucht. De corona crisis biedt ons dit inzicht trouwens op een schoteltje aan.
Een nog logischer denker was Blaise Pascal in de 17de eeuw : alle ellende ontstaat doordat mensen niet gewoon thuis kunnen blijven.
Wat niet verhinderde dat hij als wiskundige heel Europa doortrok met de legers van de Zonnekoning om de baan van kanonskogels te berekenen.

Over dat vaccin; stel je voor dat ergens eind jaren 1980 de overheid seks had verboden tot er een aids vaccin was gevonden [icon_lol.gif] . Maar dat is nu net wat al die knappe koppen met de economie willen doen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Ma Mei 11, 2020 6:34 pm

Intussen is er een race naar vaccins ontstaan. Uiteraard komt zoiets met bijwerkingen.

Chinese media suggests shocking way to curb US; China vaccine scandals; Coronavirus follows CCP ties

Een van de bijwerkingen is bovendien Chinese chantage. Een reden om maar eens banden met Taiwan te gaan aanknopen en meer zaken in eigen land te gaan regelen om afhankelijkheid van China terug te schroeven.

Het is overigens nog maar zeer de vraag of vaccins nu altijd wel zo goed zijn.
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Ma Mei 11, 2020 6:55 pm

US Demands Corrupt WHO Recognize Taiwan
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Ma Mei 11, 2020 7:05 pm

Special Report: The Coronavirus Pandemic's Wall Street Connection | China in Focus


De opmerkingen over Zuid Afrika in deze docu kloppen niet. Er is daar geen sprake van echte democratie zoals het streven was, maar van voortgaande blanke genocide totdat ook Zuid-Afrika niet langer voedsel exporteert en zelfs haar eigen voedsel niet meer kan verbouwen en dezelfde kant op gaat als Zimbabwe.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 11, 2020 8:53 pm

China Asked WHO To Delay Pandemic Announcement, Deny Human-To-Human Transmission: German Intelligence

By Tyler Durden - Sat, 05/09/2020

German intelligence has revealed that Chinese President Xi Jinping asked World Health Organization (WHO) Director-General Tedros Adhanom Thebreyesus to cover up the severity of the coronavirus pandemic in January, according to Der Spiegel.

During a January 21 conversation - one week after the WHO assured the world there was 'no clear evidence of human-to-human transmission' - Xi reportedly asked Tedros not to reveal that the virus was in fact transmissible between humans, and to delay declaring that the coronavirus had become a pandemic - despite the virus qualifying as one by the WHO's own former guidelines.

And while the WHO announced on the 22nd that data collected through their own investigation "suggests that human-to-human transmission is taking place in Wuhan," which they said more analysis was required "to understand the full extent," they waited all the way until March 11 to declare the virus a pandemic.

[...]

Even after China’s most famous pulmonologist, Zhong Nanshan, confirmed human-to-human transmission on January 20, the WHO continued to undermine effective responses by downplaying the risks of asymptomatic transmission and discouraging widespread testing. Meanwhile, China was hoarding personal protective equipment – scaling back exports of Chinese-made PPE and other medical gear and importing the rest of the world’s supply. In the final week of January, the country imported 56 million respirators and masks, according to official data.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/ ... ion-german

De WHO directeur-generaal Teds Adhanom Ghebreyesus is een corrupte vent en een voormalige topfiguur van een linkse terreurorganisatie. Hij verdoezelde epidemieën in zijn eigen land en dankzij China werd hij de baas van het WHO.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 11, 2020 8:55 pm

Een anderhalve meter samenleving is gewoon niet mogelijk en ook iets wat mijns inziens geen enkele Nederlander wil. Kwetsbare mensen zouden aangeraden moeten worden om geen griepprik te nemen, aangezien een onderzoek van het Pentagon heeft aangetoond dat men daardoor 36% meer kans heeft om besmet te raken met het corona-virus. Naar buiten gaan zou gestimuleerd moeten worden, aangezien het virus sneller sterft door zonlicht en frisse buitenlucht. Nog een aantal redenen voor het per direct opheffen van deze corona-maatregelen vindt u in onderstaand artikel.

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/11 ... e-normaal/

12 redenen om de anderhalve meter maatregel en de lock-down direct te staken

By Ella Ster on 10 mei 2020

Afbeelding

Gaan we daadwerkelijk de anderhalve meter-samenleving als het ‘nieuwe normaal’ omarmen? Of zijn er gegronde redenen om deze maatregelen onmiddellijk te staken? Wanneer de pandemie geen echte pandemie blijkt te zijn, de cijfers gemanipuleerd worden en een werkbaar medicijn wordt gesaboteerd, is er geen noodzaak meer voor het aanhouden van de lock-down en vrijheidsbeperkende maatregelen.

Toen Europa begin maart met het corona-virus werd geconfronteerd, was het nog onduidelijk hoe besmettelijk en agressief het virus zou zijn. De berichten uit China en later uit Italië waren verontrustend en de ziekenhuizen in Brabant raakten in korte tijd overspoeld met doodzieke corona-patiënten. Het voorkomen van tekorten in IC-capaciteit was toen het belangrijkste argument voor een tijdelijke landelijke lock-down.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 11, 2020 8:56 pm

Zorgen over oplopende armoede door corona: 'Alle seinen staan op rood'

9 mei 2020

Hulporganisaties maken zich zorgen over de oplopende armoede door de coronacrisis. Zij zien de vraag naar hulp, waaronder voedselpakketten, toenemen. Eerder meldde het Nibud al dat een vijfde van de Nederlanders door de coronacrisis een inkomstenterugval ervaart. Het gaat vooral om jongeren, zelfstandigen en flexwerkers.

Veel nieuwe gezichten
Michael is een van die nieuwe werklozen. Hij werkte als uitzendkracht net op Schiphol op de bagageafhandeling. "Mijn contract werd niet verlengd. Door de coronacrisis moesten alle uitzendkrachten eruit. Dus dan ben je werkloos."

Hij maakt gebruik van voedselpakketten die worden uitgedeeld door Trijntje Aarden en haar man. Al 16 jaar deelt het stel in Zoetermeer eten uit aan gezinnen die dat nodig hebben. Sinds 2019 zijn ze een stichting, Stichting Oosterfaantje.

"Een eerste inventarisatie leert dat de vraag naar non-food, zoals leermiddelen en kleding, licht toeneemt," zegt Teije Brandsma van het armoedefonds, waar 700 organisaties bij zijn aangesloten. "De vraag naar voedsel is sterker gegroeid, vooral door mensen die net buiten de criteria van de voedselbank vallen." Het fonds verwacht komende week met cijfers te komen over de gestegen hulpvraag.

Vooral in de eerste twee weken van de crisis zag directeur Veerle Rooze van Stichting Ido Schuldhulpverlening Lelystad veel meer toestroom. "In de supermarkt was het huismerk door hamsteren uitverkocht en het A-merk te duur, dus klopten mensen die het normaal net redden aan voor voedselhulp. Verder leverden we in die weken noodhulp aan nieuwe gezichten. Bijvoorbeeld mensen die een contractje als schoonmaker hadden dat opgezegd werd toen de lockdown begon."

Nadja Jungmann, lector schulden aan de Hogeschool Utrecht, krijgt van verschillende kanten signalen over toenemende armoede en oplopende schulden. "Hulpverleners die ik spreek maken zich zorgen, vooral over jongvolwassenen en zzp'ers. Bij wijkteams staan alle seinen op rood over toenemende armoede. Dat gaat om mensen die geen eten kunnen betalen, maar er zijn ook zorgen over eenzaamheid en stress."

Het steunpakket van de overheid helpt veel mensen, ziet Jungmann. "Maar het is een pakket op hoofdlijnen, en er zijn altijd mensen die tussen wal en schip vallen. Denk aan de ondernemer met hoge huurlasten die wel een tegemoetkoming krijgt voor zijn personeel, maar z'n eigen salaris inlevert om de vaste lasten te blijven betalen. Of iemand die werkte bij een bedrijf dat failliet is gegaan."

Joke de Kock, manager schuldhulpverlening bij de gemeente Tilburg, verwacht dat de grote stroom richting schuldhulp over een paar maanden begint. "Er zijn nu mensen die terugvallen in hun inkomen en daardoor te maken gaan krijgen met rekeningen die ze niet kunnen betalen, maar het duurt altijd even voordat mensen zich echt bij ons melden", zegt De Kock. "Dat gebeurt meestal pas als ze een paar maanden betalingsachterstand hebben, en ze eerst een maand of drie middelen van de ene naar de andere kant hebben geschoven."

Verkeerde prikkel
Ze hoopt dat mensen vroeg aan de bel trekken. Met woningcorporaties heeft gemeente Tilburg ook een afspraak: als ze de huur missen van iemand die normaal gesproken wel betaalt, gaan de gemeente en de woningcorporatie daar samen achteraan. "Zo proberen we direct contact met hen op te nemen en er snel bij te zijn. Een maand huur missen is namelijk een heel groot probleem."

"Het is aan de ene kant fijn dat deurwaarders nu coulant zijn en dat je uitstel van betaling van je hypotheek kan krijgen, maar dat geeft de verkeerde prikkel", zegt De Kock. "Het moet later toch allemaal terugbetaald worden."

https://nos.nl/artikel/2333348-zorgen-o ... -rood.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 11, 2020 8:57 pm

What They Don’t Want You To Know About Covid-19. Dropping Bombs (Ep 264) | Dr. Rashid Buttar
In première gegaan op 7 mei 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 11, 2020 9:09 pm

De eerste schooldag in corona-tijden...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Ma Mei 11, 2020 10:05 pm

Hilton: Stop dangerous divisive misinformation
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 11, 2020 10:10 pm

Nederlandse regering doneert honderden miljoenen aan Bill Gates

4 dagen ago admin

De EU en verschillende Europese regeringen hielden maandag een Covid 19-donorconferentie en beloofden 7,4 miljard euro aan belastinggeld. Het geld gaat op een ondoorzichtige wijze naar organisaties die worden gefinancierd door Bill Gates en het World Economic Forum. Lange tijd moest Gates de VN en de regeringen geld geven om de wereld te kunnen regeren. Nu krijgt Gates geld van regeringen voor dat zogenaamde Global Governance. Grote ondernemingen nemen stap voor stap de wereld over.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Ma Mei 11, 2020 10:17 pm

New mysterious illness targeting children may be linked to coronavirus
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 12, 2020 1:48 am

Benjamin Netanyahu suggests microchipping kids, slammed by experts

By LEON SVERDLOV - MAY 8, 2020 14:46

"If the information with the kids' location is uploaded to the internet, a pedophile with some cyber knowledge may invade the system and stalk them," cyber expert Einat Meron said.

Cyber experts slammed Prime Minister Benjamin Netanyahu for his proposal to "microchip" children who return to schools and kindergartens as the coronavirus lockdown is lifted, Ynet reported on Friday.

While speaking at a press conference on Monday, Netanyahu suggested the Health Ministry use new technology to help Israel adjust to its new routine as the state is lifting the coronavirus lockdown. "That is, technology that has not been used before and is allowed under the legislation we shall enact," he clarified.

"I spoke with our heads of technology in order to find measures Israel is good at, such as sensors. For instance, every person, every kid – I want it on kids first – would have a sensor that would sound an alarm when you get too close, like the ones on cars," the prime minister said.

"It will be hard to do it to more than a million schoolchildren who return to their educational institutions in order to ensure one student sits at the distance of two meters from another. It is fictional and dangerous," cyber resilience expert Einat Meron told Ynet.

"Theoretically, I get the idea behind it," she said. "But although such distance-sensitive microchips exist in vehicles, it is different in humans." According to Meron, "a beeping sound telling me I got close to someone is not enough. Who says it will change anything? I would have gotten closer either way."

The expert added that "the actual issue is the enforcement, and here everything changes." Meron told Ynet that "microchipping children will not pass any test – both practically and legally." Similar to Meron's notion that notifying citizens on their distance will not affect their actions, many fear the state would make use of the information available from the sensors.

"If the information with the kids' location is uploaded to the internet, a pedophile with some cyber knowledge may invade the system and stalk them outside their schools, follow them and distribute the information on other platforms," Meron said. "Can the state take responsibility for that?"

The Prime Minister's Office responded to the report, telling Ynet Netanyahu's suggestion "is not to be implemented through databases, but through simple technology notifying [the citizens] about their distance. It is a voluntary option that is designed to help children keep their distance, like Mobileye with vehicles."

The office added that the prime minister's suggestion is "an idea that may help maintain social distancing, and there will not be any violation of privacy."

On Wednesday, Walla reported the movements of all vehicles in Israel were tracked by police and stored in an unregulated database named Eagle Eye. A source cited by the media site said the information "may be kept for years on end."

The Association for Civil Rights in Israel (ACRI) reportedly submitted a request under the Freedom of Information Act that police disclose the extent of the operations of Eagle Eye, as well as the time the information on citizens' movements is stored in the system.

Israel Police responded to ACRI, saying the system's activity was not standardized internally despite several years of operations. "Either way, once finalized, the procedure will not be disclosed to the public," police added.

In late March, Yediot Aharonot reported a classified Shin Bet (Israel Security Agency) database stored information on all Israeli citizens and most Palestinians from the West Bank. The data tracked by the security agency included movements, phone calls and text messages.

https://www.jpost.com/israel-news/benja ... rts-627381
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 12, 2020 8:59 am

Wireless Electric Dog Fence Pet Containment System Shock Collars For 1/2/3 Dogs
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor King George » Di Mei 12, 2020 12:46 pm

Humor: Mark Rutte kondigt aan dat de terrassen weer open mogen.

https://www.facebook.com/arlen.driesen/videos/10157158267031099/

Helaas, ik vrees dat van niet van de 1,5 m.-samenleving af zijn zolang als dat er nog geen vaccin is.
Laatst gewijzigd door King George op Wo Mei 13, 2020 1:52 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Di Mei 12, 2020 7:02 pm

Er was nog iets aan de aandacht ontsnapt.

Elderly COVID-19 Positive Patients Sent To Nursing Home on Cuomo's Watch!? | LevinTV


Gutfeld on Gov. Cuomo and the nursing home scandal


Geen wonder dat New York zoveel doden heeft... :no1:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 12, 2020 7:39 pm

VIDEO: Vervolggesprek met huisarts Rob Elens (vanaf 1:10)

Geplaatst op 12 mei 2020Blue Tiger Studio: Na het vorige interview (vanaf 1:10) met huisarts Rob Elens over corona-medicatie die door de inspectie verboden werd (terwijl ze ook nog eens het verkeerde medicijn voor ogen had), maken we een follow-up met dr. Rob over wat u zelf kunt doen tegen corona. En.. we stellen ook uw kijkersvragen aan dr. Rob!: Hoe kunnen gewone mensen zich weerbaar maken tegen Covid-19 – Hoe kunnen mantelzorgers zichzelf en hun hulpbehoevende weerbaar maken tegen Covid-19 – Wat kunnen zorgverleners die met corona-patiënten werken, nemen uit voorzorg?

Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/12 ... vanaf-110/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 12, 2020 8:17 pm

Toespraak president van Tanzania betreffende corona tests

7 mei 2020Tanzania testte motorolie, planten en diverse dieren op corona. Met verbazingwekkende resultaten. De video laat een openbare toespraak van president Magufuli in Tanzania zien. Daar werden monsters genomen van motorolie, diverse vruchten en planten, evenals vele dieren. De monsters werden van fictieve mensennamen voorzien en in het laboratorium op Covid-19 respectievelijk Sars-Cov2 getest. Interessant genoeg kwam het in veel gevallen tot positieve resultaten.

In de video plaatst de president vraagtekens bij de betrouwbaarheid van de tests en roept hij de WHO ertoe op om voor een desbetreffende betrouwbaarheid te zorgen. Er bestaat grote twijfel aan het internationale optreden en men bekritiseert eveneens, of men vermoedt in ieder geval, dat de teststaafjes al besmet werden afgeleverd om valse resultaten te verkrijgen.

Geplaatst/vertaald door: E.J. Bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 12, 2020 8:19 pm

Adviesraad van kabinet: Trek € 1 miljard uit voor corona-steun aan arm buitenland

11 mei 2020

Afbeelding
Jaap de Hoop Scheffer, de voorzitter van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV).

Sigrid Kaag had al € 100 miljoen overgemaakt

Nederland moet € 1 miljard uittrekken om kwetsbare landen in bijvoorbeeld Afrika te helpen het corona-virus te bestrijden. Dat is niet alleen “medemenselijk”, maar ook “welbegrepen eigenbelang”, stelt een belangrijke adviesraad van het kabinet. Europa moet in actie komen om niet vermalen te worden in de tweestrijd tussen de Verenigde Staten en China.

In Afrikaanse landen is soms zelfs niet genoeg handzeep en schoon water om de handen te wassen, waarschuwt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). Dat geldt als een van de simpelste én belangrijkste verdedigingslinies tegen de corona-pandemie.

Nederland moet te hulp schieten, want “de coronacrisis is in eigen land niet voorbij zolang ze elders op de wereld voortwoekert”. Het virus blijft dan op de loer liggen en kan opnieuw in Nederland opduiken. De wereldeconomie, waarvan handelsland Nederland afhankelijk is, kan dan niet weer op volle toeren komen. En er dreigt ook een nieuwe vluchtelingenstroom uit Afrika en het Midden-Oosten, met alle gevolgen van dien.

Maar Nederland en de Europese Unie dreigen ook in de knel te komen door de machtsstrijd tussen de VS en China, waarschuwt de AIV. Europa wordt afgetroefd in de “meedogenloze race” om mondkapjes en een vaccin. En de Wereldgezondheidsorganisatie en andere instellingen die de wereldorde van afspraken en overleg schragen, worden ondermijnd.

Nu maakt China met ‘mondkapjesdiplomatie’ aan de lopende band vrienden in Afrika. Europa moet snel met “tastbare, substantiële steun” komen om China de pas af te snijden. Nederland zou moeten beginnen door de hulp van vrachtvliegtuigen aan te bieden, vindt de AIV.

De miljard euro die de AIV nodig acht, moet volgens de raad niet ten koste gaan van andere ontwikkelingssamenwerking.

Lees ookKabinet is bereid eenmalig 1 miljard euro in Zuid-Europa te steken

ANP

https://tpo.nl/2020/05/11/adviesraad-va ... uitenland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 12, 2020 8:20 pm

Café Weltschmerz: #6 Het corona geneesmiddel werkt en kost € 15 I Ab Gietelink interviewt Rob Elens
Café Weltschmerz - 12 mei 2020


Patiënten met vroege corona verschijnselen kunnen makkelijk herstellen. Je moet er wel vroeg bij zijn. Huisarts Rob Elens uit het Limburgse Meijel is de man die het geneesmiddel Hydroxychloroquine in een combinatietherapie met zink en antibiotica met succes toepaste op een 10-tal patiënten. Hoewel het middel (een bekend anti-malaria middel) door meerdere onderzoekslaboratoria is getest, werd het Elens door de inspectie verboden het voor te schrijven. Hij protesteerde en geeft hier zijn visie.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6482
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Ali Yas » Di Mei 12, 2020 11:05 pm

Het is al een tijdje zo dat Nederland het aantal besmettingen niet goed bijhoudt. Op Worldometer van vandaag vinden we daardoor een mortaliteit van maar liefst 13%, waarmee we alleen nog in de schaduw van België staan waar je sterfkans bij besmetting maar liefst 16% lijkt. Complete kolder.

De werkelijkheid is dat een goed deel van de bevolking besmet is (geweest), dat een nog groter deel de ziekte niet meer gaat krijgen en we, lockdown of niet, gewoon over de top heen zijn. Nu moeten we nog zien hoe we van de maatregelen af komen, die zo langzamerhand een groter gevaar voor onze gezondheid zijn gaan vormen dan het virus waartegen die maatregelen zogenaamd zouden zijn bedoeld.

Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 12, 2020 11:24 pm

Ali Yas schreef:Nu moeten we nog zien hoe we van de maatregelen af komen, die zo langzamerhand een groter gevaar voor onze gezondheid zijn gaan vormen dan het virus waartegen die maatregelen zogenaamd zouden zijn bedoeld.

Dat is mijn idee ook. :emm2:

Spoiler! :
Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 12, 2020 11:25 pm

Volgens dit artikel is de lockdown is veel erger dan het Corona-virus zelf…

Veel Europese landen zijn ‘op slot’ in de strijd tegen het Wuhan-coronavirus. Maar Zweden houdt de deuren van scholen, cafés en restaurants open. Landen die geen lockdown hadden hebben betere resultaten. Zweden (10 miljoen inwoners) doet het beter dan Spanje, Italië, Frankrijk, Nederland of België. De corona-aanpak in Singapore (zonder lockdown-met 5 miljoen inwoners) leek goed te werken (er zijn tot nu toe 11 mensen aan het virus overleden). Hong Kong -zonder lockdown-, met iets meer dan 1000 besmettingen en ‘slechts’ 4 doden, komt de 7,5 miljoen inwoners tellende regio er relatief goed van af. De Zuid-Koreaanse aanpak van het coronavirus lijkt ook behoorlijk succesvol te zijn, zonder het land in lockdown te brengen en zonder andere totalitaire maatregelen te nemen. Japan (120 miljoen inwoners) -geen lockdown, er zijn 2.971 bevestigde gevallen en 77 doden. Taiwan heeft ook bewezen dat lockdowns niet nodig is. Taipei de leugens van Peking niet als de waarheid accepteerde, noch geloofden ze de leugens van de WHO...

‘Om corona te bestrijden hoef je vrijwel niets te doen. Je hoeft alleen maar de ouderen te beschermen’, zegt dr. Knut M. Wittkowski, die meer dan 20 jaar lang aan het hoofd stond van de afdeling epidemiologie van de Rockefeller University in Amerika. En door deze koers te volgen-zonder lockdown, veel beter zijn voorbereid op de tweede corona golf, die ergens in het najaar wordt verwacht. [...]

[...] En de ‘COVID-19-test’ meet niet de aanwezigheid van het Cov19 virus, maar symptomen van cel reacties zoals eerdere griep, stress, hooikoorts enz. Dus andere factoren kunnen een ‘positieve’ screening veroorzaken met de Cov-19-test en worden meegerekend. Dergelijke test is al bekend van vroeger en bleek niet accuraat te zijn. [...] Dr. Claus Köhnlein, met zijn eigen praktijk in Kiel, is meer dan sceptisch over de Corona-crisis: “De epidemie is er omdat de test is er, zegt hij. Zonder dat, zou men geen klinisch verschil zien met andere respiratoire virale ziekten zoals seizoensgebonden influenza”...

[...]

https://zlj13051967.wordpress.com/2020/05/12/42796/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 12, 2020 11:27 pm

Lockdowns kosten miljoenen levens: TBC, kanker, zelfmoord explodeert

Posted on 12/05/2020

Overgrote deel oversterfte veroorzaakt omdat mensen met ernstige aandoeningen thuis moeten blijven – Epidemioloog professor Nilsson: ‘Aantal Covid-19 doden zal veel lager zal zijn dan het aantal doden die het gevolg zijn van de lockdown van de samenleving en de verwoesting van de economie’

[...] In veel Europese landen, waaronder ook Nederland, is de afgelopen weken een flinke oversterfte geregistreerd. Maar wat blijkt? Het overgrote deel daarvan wordt veroorzaakt door mensen met allerlei ernstige aandoeningen, die door de lockdowns niet of niet tijdig in het ziekenhuis konden worden opgenomen. De mainstream media wekken echter nog steeds de valse indruk dat de oversterfte direct aan Covid-19 is gerelateerd, en helpen zo niet alleen doelbewust mee de bevolking in angst en gehoorzaamheid te houden, maar werken daardoor ook nog eens enorme aantallen extra doden in de hand.
[...]
Een data analytisch consortium in Zuid Afrika berekende dat door de economische gevolgen van de lockdown maar liefst 29 keer meer mensen zullen omkomen dan door het coronavirus zelf. Een van de voornaamste doodsoorzaken zal zelfmoord zijn; uit een recente, in The Lancet gepubliceerde studie bleek dat werkloosheid het risico op zelfmoord met 20% tot 30% doet stijgen. (4)

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 12, 2020 11:28 pm

Corona bereikt de arbeidsmarkt: bijna een vijfde deel van de ondernemingen heeft al arbeidsplaatsen geschrapt

Geplaatst op 12 mei 2020

Afbeelding

De corona-crisis werkt nu merkbaar op de arbeidsmarkt door: volgens een peiling van het Ifo-instituut in München zijn ondernemingen in talrijke branches van plan om werknemers te ontslaan of tijdelijke contracten niet te verlengen. Volgens de peiling werd dit in april door 58% van de bedrijven in de gastronomie, 50% van de hotels en 43% van de reisbureaus besloten. In de automobielbranche zijn dat 39% van de bedrijven. Bovengemiddeld veel ontslagen vallen er ook in ondernemingen die arbeidskrachten bemiddelen (57%). Bij producenten van leer, lederwaren en schoenen is dat 48%.

Volgens de peiling van het Ifo-instituut heeft gemiddeld al 18% van de bedrijven in Duitsland, bijna een vijfde deel, arbeidsplaatsen geschrapt. “Vanaf dit moment werkt de crisis op de Duitse arbeidsmarkt door”, zei Ifo-deskundige Klaus Wohlrabe.

Ook in de productiesector staat de Duitse industrie een nog nooit eerder vertoonde inzakking te wachten. De Ifo-index, die gebaseerd is op een peiling onder ondernemingen, daalde in april naar het diepste punt sinds de Duitse hereniging. Voor de maand maart, toen de shutdown begon, meldde het Duitse Bureau voor de Statistiek vorige week een daling van de industriële productie van 9,2%. Het Duitse ministerie van Economische Zaken waarschuwde voor een “nogmaals duidelijk sterkere daling van de productie” voor april. Volgens de officiële statistiek was de daling in maart met 9,2% in vergelijking met de maand daarvoor de grootste sinds het begin van de metingen in januari 1991.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/12 ... geschrapt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten