Wat weten we nu van de coronacrisis?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 22, 2020 12:42 am

Koen Geens is onwrikbaar over vaccin tegen corona: "Wie niet wil, verplichten we"

19/05/20 I 07:00

Afbeelding

Minister Koen Geens van CD&V laat er geen twijfel over bestaan: wanneer er een vaccin tegen het coronavirus gevonden is, kunnen mensen verplicht worden tot inenting.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het ontwikkelen van een vaccin tegen COVID-19, maar wanneer het op de markt komt, zou iedereen gevaccineerd moeten worden, ook de mensen die tegen vaccinatie zijn.

Op de vraag of het verplicht kan worden, antwoordde Koen Geens in De Zondag namelijk: "Natuurlijk. We doen dat nu ook al, voor polio, bijvoorbeeld. Als dat nodig is, dan moeten we dat doen."

"Dat is voor een stuk een aanslag op de individuele vrijheid. Maar soms moet iets van die vrijheid opgeofferd worden voor het algemeen belang, in deze de volksgezondheid. Dat staat voorop en daarover kunnen we geen compromissen sluiten", aldus Geens.

https://www.redactie24.be/news/koen-gee ... vMXPpfsG-U

Dus toch gedwongen vaccinatie!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 22, 2020 12:44 am

Een bijdrage van Germen Roding (oud FFI-lid).

Covid-19: de onzin van de anderhalve meter afstandsregel

Door Germen · 20 mei 2020

Afbeelding
Bron: Nederlandse Rijksoverheid

De maatregelen van de Nederlandse regering op advies van het RIVM om de coronavirus-uitbraak te stoppen lopen voortdurend achter de wetenschappelijke feiten aan en doen meer kwaad dan goed. Ook na de versoepeling van de zogenoemde “intelligent lock down” blijkt er weinig doortastend te worden nagedacht over werkelijk effectieve maatregelen. Een uitstekend voorbeeld is de anderhalve meter maatregel.

Draconische maatregelen en boetes

Het zal u als lezer niet ontgaan zijn. Overal worden winkels en andere publieke ruimten opgesierd met waarschuwingsborden en afgezette vakken om de bezoekers op anderhalve meter afstand te houden. De maatschappelijke kosten zijn enorm. Winkels kunnen veel minder klanten ontvangen dan gewoonlijk. Voor contactberoepen was het uitgesloten om cliënten te ontvangen. Deze eis is nu voor onder meer kappers versoepeld, maar verder wordt aan de anderhalve-metereis streng de hand gehouden: individuen krijgen tot 390 euro boete, bedrijven in theorie tot tienduizenden euro’s. Zo werd een ‘illegaal’ thuiskappende kapper beboet voor meer dan drieduizend euro, plus uiteraard de klant. Door juristen wordt overigens ernstig getwijfeld aan de rechtmatigheid van deze maatregelen. Elke “samenscholing” van meer dan twee personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren, is reden tot het uitdelen van boetes.

Gaan deze maatregelen niet veel te ver?
De maatregelen zoals deze nu worden aangekondigd tasten de burgerlijke vrijheden in ernstige en ook ongrondwettelijke wijze aan. Zo is er de vrijheid van vereniging (de hoge boetes voor het negeren van het samenscholingsverbod, laat staan voor huisfeestjes zijn hiermee zeer in strijd). In feite kunnen deze maatregelen juridisch gesproken alleen, als de noodtoestand wordt afgekondigd, zoals in Frankrijk. Een groot deel van Europa, waaronder Nederland en België, veranderden in een de facto politiestaat. Klikkende buren en een steeds levendiger ondergrondse verzetsbeweging maken het plaatje compleet.

Hebben deze maatregelen zin?
De vraag is of deze maatregelen wel zin hebben. De Nederlandse RIVM, die slaafs de WHO volgt, liep, en loopt, voortdurend achter de feiten aan. Zo beweerde de RIVM bij hoog en bij laag dat symptoomvrije patiënten het virus niet konden verspreiden, terwijl al eind februari uit de literatuur bekend was dat er wel degelijk massale uitbraken waren door symptoomloze besmette personen. Mondkapjes waren ‘ineffectief’ (ook hier geldt dat landen met een mondkapjesplicht veel minder besmettingen kennen, vooral omdat mondkapjes de hoestbui binnensmonds houden). Verder werd het sterftecijfer enorm overschat. De Diamond Princess, een cruiseschip met voornamelijk bejaarden, kende boven de zevenhonderd besmettingen maar slechts dertien doden. Ook dit was eind februari al bekend.

Reizen naar China, Iran en Italië, toen de belangrijkste uitbraakhaarden, werden niet stopgezet omdat dat politiek gevoelig lag en de WHO dat afried. Carnaval kon doorgaan, de reden dat er vooral in Brabant een enorme uitbraak plaatsvond. Testen werd uiterst beperkt uitgevoerd omdat er volgens de RIVM onvoldoende testmateriaal was. Dit was onjuist: laboratoria waar handmatig werd getest, zoals in het noorden van Nederland kenden deze problemen niet.

Binnen het openbaar vervoer worden nu mondkapjes verplicht, op straffe van hoge boetes. Effectieve, medische mondkapjes, zoals N95 en beter, zijn dan weer “niet aangeraden”.

Uit onderzoek blijkt verder dat hoestdruppeltjes tot acht meter ver reiken. De anderhalve meter afstandsregel heeft dus weinig zin, zolang de virusdeeltjes van een hoestbui zich ongehinderd kunnen verspreiden. Van het eerdere SARS-virus en andere coronavirussen is al bekend dat het buitengewoon slecht tegen UV-straling kan en buiten vrij snel het loodje legt. Het is dus onzinnig om ook buiten strikt aan de 1,5 meter regel vast te houden.

Ook de draconische censuur op Facebook, YouTube en andere kanalen op zogenaamde misinformatie is een zeer ernstige aantasting van onze burgerlijke vrijheden. Mede, aangezien de meeste misinformatie van de WHO en RIVM zelf blijkt te komen en burgers dus bloot zijn gesteld aan onjuiste informatie. Dit heeft de covid-19 uitbraak enorm verergerd.

Een groot deel van de schade is al aangericht. In meerdere verpleeghuizen met veel kwetsbare ouderen is een ware slachting aangericht, met in enkele gevallen meer dan de helft van de bewoners overleden. Dit, omdat de RIVM het niet nodig achtte om bejaardenverzorgsters op het virus te testen. De gewetenloosheid en incompetentie die hieraan ten grondslag ligt, is werkelijk verbijsterend en kan niet zonder gevolgen blijven.

Welke maatregelen hebben wel zin?
In feite zijn de beste maatregelen het omgekeerde van wat de RIVM aanraadt. Buiten is een veiliger plaats dan binnen, omdat de UV-straling van de zon op het hoogste punt virusdeeltjes vrij snel deactiveert. Mondkapjes moeten verplicht worden gesteld, omdat deze voorkomen dat hoestbuien het virus verspreiden. UV-C lampen deactiveren het virus. UV-C lampen met een golflengte van 222 nm dringen niet door de dode opperhuid heen, maar vernietigen wel het RNA van het virus. Deze lampen moeten massaal worden geproduceerd of geïmporteerd en vervolgens verplicht worden gesteld in publieke ruimtes. De anderhalve-meter regel is onzin en kan het beste direct worden afgeschaft. Alleen voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken moet het aantal contacten worden beperkt. Feestjes en bijeenkomsten zouden alleen overdag, bij zonnig weer moeten zijn toegestaan, waarbij mondkapjes verplicht zijn. Bijna alle superspreader events, zoals in Korea, vonden plaats in afgesloten ruimtes.

Hydroxychloroquine is, anders dan in de main stream media wordt beweerd, relatief veilig en ook enigszins werkzaam bij symptomatische covid-19 gevallen. Althans: als het in combinatie met zinksulfaat en vermoedelijk azitromycine wordt toegediend. In vitro is de werkzaamheid tegen virusreplicatie ondubbelzinnig aangetoond, in klinische proeven is het beeld wisselender. Uit andere onderzoeken blijkt ook het wegwerken van een tekort aan vitamine C en D sterk positief te werken.

Verder: testen, testen en nog eens testen. Bij voorkeur sneltests. Wie positief wordt getest, moet wettelijk worden verplicht om 14 dagen in zelfquarantaine te gaan.

https://www.visionair.nl/politiek-en-ma ... ter-regel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 22, 2020 12:45 am

Blijf waakzaam!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 22, 2020 12:46 am

Geert Wilders en Thierry Baudet slaan de handen ineen: Organiseren gezamenlijke ‘Question & Answer-sessie!’

Door Kenneth Steffers, 21 mei 2020

Afbeelding

Geert Wilders maakte onlangs op zijn Twitter-pagina bekend dat hij binnenkort, samen met Thierry Baudet, een zogeheten ‘Question & Answer’ organiseert. Mensen mogen dan dus allerhande vragen stellen aan beide politici. Een exacte datum voor de ‘Q&A’ is vooralsnog niet bekend gemaakt.

Vermoedelijk zal de ‘Q&A’ voornamelijk gaan over de overheidsaanpak van de coronacrisis. Wat dat betreft liggen Wilders en Baudet dan ook op één lijn. Beiden waren voorstander geweest van een korte totale lockdown in plaats van de ‘intelligente lockdown’ van Rutte en RIVM’s Jaap van Dissel. Ook zijn zowel Wilders als Baudet van mening dat we de samenleving nu weer sneller moeten opstarten om meer economische schade te voorkomen. Het kabinet Rutte III doet laatste liever in fases.

Dat Wilders en Baudet nu gezamenlijk optreden is om vertrouwen, samenwerking en gezag op rechts uit te stralen. Er komen binnenkort natuurlijk verkiezingen aan, dus dan zullen Wilders en Baudet de verschillen tussen de PVV en FVD wel zichtbaar maken omdat ze allebei hopen de grootste te worden aan de rechterkant van het politieke spectrum.

Maar interessant is het komende gezamenlijke optreden van Wilders en Baudet wel. Het wil namelijk zeggen dat beide heren het op politiek gebied erg goed met elkaar kunnen vinden. Dat geeft in ieder geval genoeg vertrouwen voor een mogelijke stabiele samenwerking tussen beide partijen na de Tweede Kamerverkiezingen in 2021.

De heren Wilders en Baudet hebben een punt. Als bijna alle partijen samenwerking met de PVV en FVD maar blijven uitsluiten (recentelijk nog het CDA), dan zit er niets anders op dan een robuuste samenwerking op rechts. Als de verkiezingsuitslag op woensdag 17 maart 2021 het toelaat, zit er in de nabije toekomst misschien wel een kabinet Wilders-Baudet in het verschiet. Het worden weer spannende tijden, dat is een ding dat alvast zeker is!

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... er-sessie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 22, 2020 12:48 am

BOA´s in Rotterdam weigeren corona-boetes uit te delen

Leslie Alexis, 21/05/2020

Afbeelding

Zij vertikken het om nog langer schending van de 1,5 meter regel te beboeten.

Drie dagen lang leggen zij hun werk neer! MAAR dit is niet omdat de heren toezichthouders het beu zijn mee te werken aan de bouw van het Vierde Rijk. Ook niet omdat ze knagende gewetenswroeging hebben door het uitdelen van diabolische bekeuringen aan onschuldige burgers. De handhavers zijn tevens nog steeds niet te moe om voor de duivel te dansen.

Nee, de Boa’s willen juist nog veel HARDER kunnen optreden tegen de Nederlanders. Zij eisen PEPPERSPRAY en een wapenstok. De buitengewone opsporingsambtenaren voelen zich niet veilig met al die wandelaars en fietsers buiten in de zon.

CDA-er Madeleine van Toorenburg is het eens met de boa’s: ‘De handhavers van de social distancing-regels vragen om bewapening, wij nemen dit verzoek zeer serieus.’https://commonsensetv.nl/boas-in-rotter ... -te-delen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Vr Mei 22, 2020 5:24 am

Ze oogsten wat ze zaaien.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Maarten
Berichten: 475
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Maarten » Vr Mei 22, 2020 9:25 am

Ik volg het Corona nieuws zo min mogelijk...vooral omdat ik er vermoed dat het een grote hoax is. Ik was mijn handen niet, hou geen anderhalve meter afstand, blijf niet thuis , draag geen mondkapje, en nog steeds ben ik onder de levenden...

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Vr Mei 22, 2020 11:15 am

OK Karen. That's not social distancing!

:rolleyes:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Vr Mei 22, 2020 11:38 am

‘Health fascists’ are ‘bullying us on coronavirus lockdowns'
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6485
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Ali Yas » Vr Mei 22, 2020 11:42 am

Pilgrim schreef:
CDA-er Madeleine van Toorenburg is het eens met de boa’s: ‘De handhavers van de social distancing-regels vragen om bewapening

Ik vraag om herstel van de rechtsstaat.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 22, 2020 12:25 pm

Maarten schreef:Ik volg het Corona nieuws zo min mogelijk...vooral omdat ik er vermoed dat het een grote hoax is. Ik was mijn handen niet, hou geen anderhalve meter afstand, blijf niet thuis , draag geen mondkapje, en nog steeds ben ik onder de levenden...


Heel goed. icon_thumbup.gif Behalve als jij of één van je familieleden stikt door dat longvirus, dan is het ineens geen hoax meer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20183
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor King George » Vr Mei 22, 2020 12:38 pm

Ali Yas schreef:
Pilgrim schreef:
CDA-er Madeleine van Toorenburg is het eens met de boa’s: ‘De handhavers van de social distancing-regels vragen om bewapening

Ik vraag om herstel van de rechtsstaat.


Je ziet het juist dat de fase van handhaven van de rechtstaat al is gepasseerd. Het gaat nu om herstel. Dat kunnen we inmiddels ook al zeggen van de democratie. Dat is ook geen kwestie meer van de democratie te redden, maar van de democratie te herstellen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Vr Mei 22, 2020 3:46 pm

CDC reverses stance, says coronavirus ‘does not spread easily’ on surfaces
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Vr Mei 22, 2020 4:03 pm

Ingraham: Without a trace?
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 22, 2020 4:12 pm

Corona-dictatuur: kinderen wegnemen bij ongehoorzaamheid van de ouders

Geplaatst op 22 mei 2020

Afbeelding

Wie niet buigt voor het regime, wordt gedreigd met represailles. Dat is een in de DDR goed beproefde strategie, die de deelstaat Sachsen zich nu blijkbaar weer herinnert. In zogezegd oude traditie dreigt men daar nu corona-ongehoorzame ouders met “onder de hoede nemen” van hun kinderen. Sinds 18 mei moeten ouders van kinderen die naar de crèche of de basisschool gaan dagelijks heel nauwkeurig informatie verschaffen over de gezondheidstoestand van alle in de huishouding levende personen.

Op een speciaal formulier, dat het ministerie van Culturele Zaken als download ter beschikking stelt, moet worden aangegeven of een familielid zou lijden aan hoesten, keelpijn, verkoudheid, verhoogde lichaamstemperatuur, diarree of verminderd reuk- en smaakvermogen. Dit van de handtekening van de opvoeder voorziene formulier moet elke dag opnieuw worden voorgelegd. Wie het ingevulde en ondertekende formulier niet kan laten zien, mag in de eerste vier klassen van de basisschool vanaf 25 mei niet aan de lessen deelnemen. Dat is echter lang niet de enige consequentie.

Bij overtreding komt de afdeling Burgerzaken in actie
Niet alleen de strikte weigering, maar ook de bevestiging een keer vergeten, wordt beoordeeld als overtreding van de corona-voorschriften en kan tot ingrijpende represailles leiden. De uitsluiting van het kind van het school- of crèchebezoek is daarbij een van de laagste niveaus van straf. Mochten de ouders na zo´n vergrijp niet onmiddellijk met het formulier op school komen, dan zou de afdeling Burgerzaken worden ingeschakeld, zegt men. De opvoeders worden dan gedreigd met het wegnemen van hun kinderen.

Veel ouders zijn geschokt, de vertegenwoordigers van de ouders eisen de onmiddellijke intrekking van dit dictaat, niet alleen om privacyredenen.

In tijden van de corona-dictatuur en het zich op dit moment vestigende besmettelijke socialisme is nauwelijks te verwachten dat de autoriteiten onder de indruk zullen zijn van deze eisen. Ogenschijnlijk breiden de ergste almachtigheidfantasieën van politici en verantwoordelijke autoriteiten zich sneller uit dan Covid-19. Velen op geschikte posities leven op dit moment hun dapperste dictatordromen uit. Omdat het pressiemiddel “angst voor ziekte en dood door het virus” naar eigen zeggen niet meer echt goed werkt, dient het “ongehoorzame” volk nu met beproefde methodes volgzaam gemaakt te worden.

Er moet voor een ander trauma gezorgd worden
Wie zich verzet, verliest nu niet alleen zijn baan, die door de waanzinnige corona-maatregelen sowieso vaak al is weggerukt, en na zijn oude ouders of grootouders, die hij niet meer mag bezoeken, maar ook nog zijn jongste kinderen. Niet alleen een traumatische ervaring voor de ouders, ook kinderen die zoiets overkomt, zullen deze brute ingreep in hun leven vermoedelijk nooit helemaal kunnen verwerken. Nog een trauma dat de Duitsers moet worden aangedaan.

Uiteindelijk – mocht er ooit een einde aan komen – zullen meer mensen vanwege de maatregelen, die uitgevaardigd werden onder het voorwendsel van epidemiebescherming, beschadigd zijn dan er daadwerkelijk aan het virus zijn gestorven.

Bron: www.pi-news.net

Door: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/22 ... de-ouders/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 22, 2020 4:14 pm

Trump wijst nieuwe lockdown bij tweede Covid-19 golf af

Geplaatst op 22 mei 2020

Afbeelding

De Amerikaanse president wil geen nieuwe lockdown, mocht er een tweede Covid-19 golf komen. Bovendien roept hij de gouverneurs van de Amerikaanse staten ertoe op om de corona-restricties snel te versoepelen.

Gisteren appelleerde president Donald Trump opnieuw aan de gouverneurs van de deelstaten om tempo te maken bij de versoepeling van de corona-restricties. Het zou het land “stukbreken” wanneer dit niet zou gebeuren, waarschuwde de president tijdens een bezoek aan de staat Michigan.

Verder verklaarde hij dat de VS niet opnieuw een lockdown zouden instellen, mocht het tot nog een Covid-19 golf komen. “Of het een gloed of een vlam is, we zullen haar blussen. Maar we zullen ons land niet op slot doen”, zei de president tijdens een bezoek aan een Ford-fabriek in Michigan.

Trump vertrouwt erop dat de VS in staat zullen zijn om toekomstige virus-uitbraken van de Communistische Partij van China in te dammen.

“Om de gezondheid van onze bevolking te beschermen, hebben we een functionerende economie nodig”, zei Trump. Hij was er opnieuw van overtuigd dat de Amerikaanse economie zich uiterlijk vanaf het 4e kwartaal zou herstellen. “We zullen volgend jaar een ongelooflijk jaar hebben.” Hij voegde er aan toe: “Dit land staat voor een epische comeback.”

In de Ford-fabriek in Ypsilanti produceert de Amerikaanse autobouwer op dit moment beademingsapparatuur vanwege de corona-crisis.

Unieke instorting van de arbeidsmarkt
Op dit moment blijkt uit de cijfers dat er tot nu toe al meer dan 90.000 mensen in de VS aan het virus zijn gestorven. Sinds maart heeft een serie gouverneurs strenge verboden opgelegd, die geleid hebben tot ontslagen en sluiting van bedrijven. Alle 50 staten zijn echter in bepaalde omvang weer begonnen met de heropening, waaronder ook New York, de staat met de meeste Covid-19 sterfgevallen.

Het aantal Amerikanen dat in de eerste twee maanden sinds het virus voet vatte in de VS een werkloosheidsuitkering aanvroeg, is tot bijna 39 miljoen gestegen, berichtte de regering gisteren, ook al openen alle staten langzamerhand hun economie en de mensen weer laten werken. Meer dan 2,4 miljoen mensen hebben in de afgelopen week in het kader van de nieuwste golf van ontslagen i.v.m. de sluiting van ondernemingen, die op de knieën werden gedwongen door de economie, een werkloosheidsuitkering aangevraagd, zei het ministerie van Arbeidszaken.

Zodoende bedraagt het aantal ontslagen zegge en schrijve 38,6 miljoen, een qua snelheid unieke instorting van de arbeidsmarkt.

Het aantal wekelijkse sollicitaties is zeven weken lang afgenomen. Desondanks blijven de cijfers nog steeds adembenemend hoog – tien keer hoger dan normaal gesproken voor de uitbraak van de crisis.

Vlaggen halfstok
Als officiële geste van rouw om de dodelijke slachtoffers van de corona-virus pandemie in de VS zullen de vlaggen in het hele land drie dagen lang halfstok hangen. Dit gebeurt in opdracht van president Trump, zoals hij donderdag op Twitter meedeelde. De Amerikaanse vlaggen op overheidsgebouwen en nationale monumenten zullen volgens hem van vrijdag tot zondag vanwege de corona-crisis halfstok hangen.

Ook maandag zullen de vlaggen halfstok blijven hangen – dan echter ter ere van de in dienst gesneuvelde Amerikaanse soldaten. Maandag is het in de VS Memorial Day, de dag die gewijd is aan in de oorlog gesneuvelde Amerikaanse militairen.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/22 ... 9-golf-af/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 19015
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor mercator » Vr Mei 22, 2020 4:42 pm

Pilgrim schreef:Uiteindelijk – mocht er ooit een einde aan komen – zullen meer mensen vanwege de maatregelen, die uitgevaardigd werden onder het voorwendsel van epidemiebescherming, beschadigd zijn dan er daadwerkelijk aan het virus zijn gestorven.

Dat zal nog wel meevallen. Op voorwaarde natuurlijk dat de schadelijke maatregelen helemaal verdwijnen. Ik heb er een dubbel gevoel bij: enkele maatregelen mogen gerust permanent worden, nl. verdwijnen van massa evenementen, massa toerisme en sportwedstrijden. Die zijn niet alleen gevaarlijk voor ev. besmettingen maar ook nog milieu-en beschaving verwoestend. De enigen die daar beter van worden zijn omhooggevallen en overbetaalde popsterren en voetballers. Voor de rest mag de 150 cm -en mondmasker onzin verdwijnen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 22, 2020 11:47 pm

Wegens “corona-kritiek”: boycotoproepen en bestaansvernietiging tegen bio-ondernemers

Geplaatst op 22 mei 2020

Afbeelding

De “corona-dictatuur” begint in Europa steeds meer op snelheid te komen. Terwijl critici van de maatregelen op straat door de politie in elkaar geslagen en gearresteerd, evenals sociaal uitgestoten en als “samenzweringstheoretici” bestempeld worden, zijn nu ook ondernemers de dupe die zich kritisch over het virus en de omgang van de elites ermee uitlaten. Zodoende blijkt steeds meer dat het corona-virus een voorwendsel voor het totale rechteloos maken en de controle van de Europese bevolkingen vormt, zoals te zien is aan de harde reacties tegen “dissidenten”.

Boycotoproep tegen biologische ondernemers na corona-kritiek

Nu was de in Beieren gevestigde ondernemer Joseph Wilhelm, de oprichter en baas van “Rapunzel Natuurkost”. Het werd hem noodlottig dat hij openlijk kritiek had op de dwangmaatregelen ter indamming van de corona-epidemie en de (sowieso ineffectieve) gezichtsmaskers “muilkorven” noemde. Dat volstond al om het politieke kartel tegen hem op te hitsen.

Eerst kondigde de Zwitserse apotheek Coop Vitality aan geen producten meer van Wilhelm en zijn merk Rapunzel meer te verkopen. Over het algemeen reageert men in Zwitserland heel “gevoelig” op corona-kritiek, zoals ook ons exclusieve bericht over de arrestatie en gedwongen psychiatrische opsluiting van de corona-kritische arts Dr. Thomas Binder door Zwitserse autoriteiten verduidelijkte.

Ook “linkse” reformketens willen Rapunzel boycotten
En nu volgen ook diverse reformketens in Duitsland het voorbeeld, die tot nu toe de belangrijkste afnemers van producten van Rapunzel waren. De in het algemeen eerder door een links publiek bezochte biologische winkels overwegen de producten van Wilhelm uit het assortiment te halen.

Bijna in vooruitsnellende gehoorzaamheid liet het bestuur van de coöperatie van reformwinkels, Rainer Plum, tegenover “t-online.de” over de zaak weten: “Ik distantieer mij hierbij duidelijk en volledig van theses en uitspraken dee ontkenning van het corona-virus en zijn effecten op de gezondheid als basis hebben. Als voorzitter van het Reformhaus eG en werkgever is het mijn taak om mijn zorgvuldigheidsplicht nauwgezet na te komen.”

De zorgvuldigheidsplicht bestaat er voor de “oprechte” heer Plum dus schijnbaar in om mensen te betuttelen en elke gerechtvaardigde kritiek de nek om te draaien respectievelijk in diskrediet te brengen. Welkom in Merkel-Duitsland zou je daarbij kunnen denken.

Bron: https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/22 ... dernemers/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 23, 2020 12:13 am

'Coronabeleid is inhumaan', zegt Klinisch Ethicus Dr. Erwin Kompanje
14 mei 2020


Dr. Erwin Kompanje (klinisch ethicus aan het Erasmus M.C. Rotterdam) schreef 15 april een openhartige column op zijn persoonlijke Blog.
"Een verwacht overlijden op hoge leeftijd of een corona-dode?" was de titel en daarin relativeerde hij de Covid 19 sterfte maar vooral benadrukte hij de humanitaire ramp die zich voltrekt t.g.v. de maatregelen. De tekst was de aanleiding waarom ik contact met hem zocht. Ik haalde Erwin op in zijn woonplaats Barendrecht en reed met hem naar zijn favoriete plek, de Europoort. Op deze plek nestelt een mantelmeeuwenkolonie. De plek brengt nieuwe meeuwen voort maar is tevens de laatste rustplaats voor veel zwakke meeuwen. De column werd verfilmd in een "Spoken Word" vorm, na aanpassing van de initiële webtekst ( www.kompanje.org ) en vormt een filosofisch manifest voor het wijdere perspectief dat verder kijkt dan enkel de IC krapte en de sterftecijfers op korte termijn. Laten we hopen dat er meer kritische geluiden komen van dit intellectuele niveau.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor sjun » Za Mei 23, 2020 6:28 am

Gutfeld blasts Cuomo for 'creating death, disaster' with nursing home policy
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6485
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Ali Yas » Za Mei 23, 2020 10:09 am

Het wordt wel duidelijk dat met de lockdown en de aanpak van verzorgingstehuizen zo ongeveer het tegenovergestelde wordt bereikt van wat men zegt te willen bereiken. De kwetsbare groepen zijn het haasje en de economie gaat naar z'n grootje. Wat intussen wél goed lukt is het voorbereiden van volk en machthebbers op een socialistische superstaat waar iedereen even arm is en burgerrechten tot het verleden behoren. Als de afrekening bij de volgende verkiezingen niet komt (verkiezingen die vice-premier Ollongren liever helemaal niet houdt) dan zie ik het somber in voor dit land. O, dat was ik haast nog vergeten: de islamisering gaat er ook op vooruit, met de (versterkte) "oproep tot gebed", een "tijdelijke" maatregel die natuurlijk nooit meer wordt opgeheven. :sick:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5661
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor hans van de mortel » Za Mei 23, 2020 10:13 am

Ali Yas schreef:Het wordt wel duidelijk dat met de lockdown en de aanpak van verzorgingstehuizen zo ongeveer het tegenovergestelde wordt bereikt van wat men zegt te willen bereiken. De kwetsbare groepen zijn het haasje en de economie gaat naar z'n grootje. Wat intussen wél goed lukt is het voorbereiden van volk en machthebbers op een socialistische superstaat waar iedereen even arm is en burgerrechten tot het verleden behoren. Als de afrekening bij de volgende verkiezingen niet komt (verkiezingen die vice-premier Ollongren liever helemaal niet houdt) dan zie ik het somber in voor dit land. O, dat was ik haast nog vergeten: de islamisering gaat er ook op vooruit, met de (versterkte) "oproep tot gebed", een "tijdelijke" maatregel die natuurlijk nooit meer wordt opgeheven. :sick:

Niets, maar dan ook helemaal niets aan toe te voegen. Dat is opvallend te noemen, nietwaar? :roll:
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5661
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor hans van de mortel » Za Mei 23, 2020 10:27 am

“We zijn erachter gekomen dat het virus vooral opduikt op plekken waar grote groepen mensen hard naar elkaar roepen,” zegt de Nederlandse hoogleraar epidemiologie Frits Rosendaal. “Carnaval, kerkkoren, voetbalstadions, de après-skibar op wintersport. Waarschijnlijk is de kans dat je het krijgt van je karretje bij de supermarkt veel kleiner. Maar je voert beleid met de kennis van het moment.”

Hahaha! Ja, zo lust ik er nog een paar. En wie zijn 'we' die tot deze luidruchtige ontdekking zijn gekomen?

Ik stel de volgende proef op de som voor:
laat het aantal bewoners op de Noordpool in close harmony tot elkaar komen en gedurende tien minuten wat naar elkaar roepen over en weer. Want ik heb gelezen of gehoord dat het Chinese virus daar geen voet aan de grond kan krijgen. En, ook niet geheel onbelangrijk, volgens mij verdwijnen griepvirussen met de zomer als het warm wordt. Maar nu heb ik weer gehoord dat het Chinese virus geen griepvirus is. Eerst wel en nu weer niet. Voor mij is hoesten en last van je longen krijgen een indicatie van ernstige griep waar jaarlijks vroegtijdig een paar duizend mensen de eindstreep mee halen wat voor hen een rustgevende dood betekent. Corona is - denk ik - een ontsnapte griepmutatie die erger is dan de rest. Goeiemorgen! Dit was Hans Smetvrij vanuit Diemen. :wink2:
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Mahalingam » Za Mei 23, 2020 1:00 pm

Volgend jaar gaan we allemaal meer betalen voor het ziekenfonds. Met 150 euro of meer per jaar.
In Duitsland is de schatting 400 euro.
Zorgpremie fors hoger door corona
[...]Gezondheidseconoom Wim Groot denkt dat de zorgpremies volgend jaar met gemiddeld 150 euro zullen stijgen. Dat schrijft hij in het vakblad Zorgvisie. [...]
Dát de zorgpremies stevig zullen gaan stijgen lijdt geen twijfel. Want de zorgverzekeraars moeten hoe dan ook diep in de buidel tasten. Het gaat dan niet alleen om de kosten van de coronacrisis zelf. Ook de vergoedingen voor niet-geleverde zorg (om te voorkomen dat zorgverleners vanwege omzetverlies omvallen) en de gestegen kosten van de reguliere zorg (noodzakelijke aanpassingen) spelen een rol.
https://www.ad.nl/economie/zorgpremie-fors-hoger-door-corona~aa383f47/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 23, 2020 7:53 pm

Corona-kruidensiroop in een kwaad daglicht gesteld: Afrika-opstand tegen WHO

Geplaatst op 22 mei 2020

Afbeelding

Waarschuwing aan Wereldgezondheidsorganisatie

In Afrika vormt zich massaal verzet tegen de WHO. Reden daarvoor is een in Madagaskar ontwikkelde kruidensiroop, die al met succes bij Covid-19 patiënten wordt gebruikt.


De WHO waarschuwde daar herhaaldelijk voor. Het medicijn zou niet klinisch getest zijn. Madagaskar maakte echter in een interview met “France 24” duidelijk: Noch de WHO noch een ander land zouden zich daarmee moeten bemoeien. Een serie andere Afrikaanse landen zou de siroop “Covid-Organic” al besteld hebben.

Big Pharma wil Afrikaanse markt
Dat het hier om een machtsstrijd van de farmaceutische industrie om veel geld gaat, is duidelijk. Mocht Afrika het corona-virus met “Covid-Organic” uit Madagaskar bestrijden en niet met westelijke vaccins, dan gaat er een gigantische markt verloren.

De nieuwste berichten, namelijk dat Bill Gates het Nigeriaanse parlement zou hebben omgekocht om snel een wet over gedwongen vaccinatie aan te nemen, zouden erbij kunnen helpen om deze verdenking harder te maken. Terwijl er nog helemaal geen vaccin is.

Wetenschapsracisme tegen Afrika
Vanwege de aanhoudende kritiek van de WHO en de duidelijke minachting van Afrikaanse wetenschappers, raakte het geduld van de president van Madagaskar, Andry Rajoelina (foto), nu op. In een tv-interview stelde hij de vraag: “Zou deze twijfel ook bestaan wanneer niet Madagaskar, maar een Europees land dit medicijn ontwikkeld zou hebben?”

Men zou gewoon niet willen toegeven dat een land als Madagaskar een formule zou ontwikkelen waarmee men de wereld zou kunnen redden. De siroop heeft Covid-19 patiënten binnen 10 dagen genezen. Ze wordt gemaakt van Artemisia, een plant die helpt tegen malaria. Ook andere, lokale, kruiden maken deel uit van de siroop. “Geen land, geen organisatie zal ons er van afhouden daarmee door te gaan”, zei Rajoelina.

Rwanda waarschuwt WHO: “Wees voorzichtig!”
Ook de president van Rwanda, Paul Kagame, vuurde terug. Hij stelde al meerdere malen het “westelijke superioriteitscomplex” aan de kaak. “Genoeg is genoeg. Geen vreemd land zal ooit Afrika regeren of controleren”, maakte ook hij duidelijk. Men zou de eigen volkeren en het continent Afrika verdedigen. Men zou zich noch door de WHO, noch door andere kwaadaardige personen laten corrumperen.

Hij riep ertoe op om Rajoelina te ondersteunen en er gezamenlijk aan te werken om van de Afrikaanse plantengeneeskunde het geneesmiddel voor corona in Afrika te maken. Men zou sterk genoeg zijn om deze Goliath te bestrijden en hem te doden. De WHO zou voorzichtig moeten zijn, waarschuwde hij.

Bron: www.wochenblick.at

Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/22 ... tegen-who/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 17 gasten