Wat weten we nu van de coronacrisis?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Verpleegkundige Ivy: Mondkapjes zijn buitengewoon effectief

Door Ivy Stuart, 31 jul. 2020

Afbeelding

Ivy Stuart (57) is verpleegkundige met specialisatie Operatieassistent Chirurgie. Zij deelt in deze lezerscolumn haar kijk op het gebruik van mondmaskers. „De belangrijkste reden om een masker te dragen is om ANDEREN TE BESCHERMEN.”

„De heftige onrust in de samenleving heeft mij er toe aangezet mij te gaan verdiepen in studies met betrekking tot de veiligheid van het gebruik van maskers en het lezen van reacties op social media, nationaal en internationaal. Hierop heb ik mijn mening gebaseerd.

Ik heb de afgelopen 30 jaar op operatiekamers gewerkt en ik ben er nog steeds werkzaam. Een groot deel van die tijd draag ik, of heb ik een masker gedragen. Ik heb in die jaren met honderden (waarschijnlijk duizenden) collega’s gewerkt, die ook maskers droegen.
 • Geen van ons werd ziek, viel flauw of stierf door gebrek aan zuurstof.
 • Niemand van ons werd ziek, viel flauw of stierf door te veel kooldioxide in te ademen.
 • Niemand van ons werd ziek, viel flauw of stierf door het inademen van een beetje van onze eigen uitgeademde lucht.
Laten we hiermee beginnen en een einde maken aan die bangmakerij!

Dwars door het masker
Het is waar dat sommige mensen met gevorderde longaandoeningen zo kwetsbaar kunnen zijn dat een masker hun toch al zwakke ademhaling moeilijker kan maken. Als je longen zo slecht zijn, zou je op dit moment waarschijnlijk niet in het openbaar uit moeten gaan; de gevolgen als je wordt blootgesteld aan Covid-19 zouden waarschijnlijk vernietigend zijn.

Maar, vragen mensen zich af, kunnen virussen niet dwars door het masker gaan, omdat ze zo klein zijn? („Maskers houden virussen net zo goed buiten als een hek met kettingschakels muggen buiten houdt,” hoor ik sommigen zeggen.)

Het is waar dat individuele virusdeeltjes door de poriën van een masker kunnen gaan; virussen bewegen echter niet vanzelf. Ze vliegen niet door de kamer als een mug, wiebelen als een worm door je masker of vliegen als een mug over je neus. Het virus is in wezen niets meer dan een kleine klodder genetisch materiaal.

Wat heb je te verliezen?
Covid-19 reist in een carrier - de drager is een vloeibare druppel; vloeibare druppels die je uitdrijft als je hoest, niest, zingt, lacht, praat of gewoon uitademt. De meeste van die vloeistofdruppels krijgen de kans niet om zich te verspreiden als je een masker draagt wanneer je een ruimte binnenkomt.

Het dragen van een masker is een zeer efficiënte manier om ánderen te beschermen als je het virus bij je draagt (zelfs als je niet weet dat je besmet bent). Bovendien, als de vloeistofdruppels van iemand anders op jouw masker terechtkomen, zullen veel van die druppels daar niet doorheen gaan. Dit geeft de drager ook wat extra bescherming. Maar de belangrijkste reden om een masker te dragen, is om ANDEREN TE BESCHERMEN.

Zelfs als je niet om jezelf geeft, draag je masker om je buren, collega’s en vrienden te beschermen! Een masker is zeker niet 100% beschermend. Het lijkt er echter op dat de ernst van een Covid-19-infectie op zijn minst gedeeltelijk ’dosisafhankelijk’ is. Met andere woorden: hoe meer virusdeeltjes je lichaam binnenkomen, hoe zieker je wordt. Waarom zou je dat volume niet verlagen als je kunt? Wat heb je te verliezen?!

Drie minuten handen wassen
Op de opmerking dat de lucht op de operatiekamers steriele lucht is en dus niet hetzelfde als de buitenlucht, kan ik het volgende antwoorden: een operatiekamer bevat schone, koude gefilterde lucht (door Hepa-filters) en afgesloten ruimtes, maar de kamer zelf is niet steriel. Alleen het te opereren gebied/lichaamsdeel wordt vóór de operatie gedesinfecteerd.

Het OK-team wast de handen 3 minuten voor de ingreep, volgens een vast protocol. De handen zijn dan ’schoon’, maar niet steriel. Daarna gebruiken we handalcohol om de handen extra te desinfecteren. De operatiejassen, handschoenen, overige spullen en de instrumenten die gebruikt worden tijdens de ingreep, zijn wel steriel. Eenmaal aangekleed en ready om te opereren, mag je nergens meer aan zitten, dus ook niet aan je masker. Dit kan soms uren duren. Wij kunnen tijdens het opereren ook niet effe het masker op- en afzetten.

Het is gemiddeld 17 /18 graden Celsius op een OK. De temperatuur wordt laag gehouden om de groei van bacteriën tegen te gaan. Niet kouder, omdat wij als operatiekamer-personeel de lage temperaturen niet aankunnen. Met als gevolg lichamelijke klachten, en dan komt onze gezondheid in gevaar.

Zet ’m op
Vanaf 5 augustus 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht op drukke plekken in Amsterdam en Rotterdam. De veiligheidsregio’s benadrukken dat het geen vervanging is van de anderhalve meter maatregel. Zorg er trouwens voor bij het opzetten van het neus/mondmasker, dat zowél je neus als mond is bedekt!

Aanbevelingen rond maskergebruik zijn verwarrend. De wetenschap is dat niet! Er zijn aanwijzingen dat maskers buitengewoon effectief zijn om het coronavirus te vertragen en misschien wel het beste hulpmiddel dat momenteel beschikbaar is om het te bestrijden.”

https://www.telegraaf.nl/vrouw/12599036 ... -effectief
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Nu moeten ook in de klas mondkapjes op...
Maskerplicht voor leerlingen is massatraumatisering

Geplaatst op 4 augustus 2020

Afbeelding

Leren zonder zuurstoftoevoer

De politiek bedreven en gestimuleerde coronawaanzin* deinst nu ook niet meer terug voor de bewuste massatraumatisering van leerplichtige kinderen en jongeren: deelstaten zoals Hamburg, Nordrhein-Westfalen, Beieren of Mecklenburg-Vorpommern willen de leerlingen verplichten tot het dragen van mondmaskers op het schoolterrein of zelfs ook tijdens de les. Deze maatregelen worden gemotiveerd met verhoogde besmettingscijfers. Terwijl bekend is dat juist kinderen en jongeren uitermate immuun voor het virus zijn, wat ook bewezen wordt door een actueel onderzoek in de deelstaat Sachsen.


Er is geen fundamentele pessimistische instelling voor nodig om te voorspellen dat ook het nieuwe schooljaar chaotisch beloofd te worden. Daarmee worden echter niet alleen de psychische schades van komende generaties steeds groter, ook de tekorten op onderwijsgebied en sociaal gebied in een land dat existentieel aangewezen is op slimme, goed opgeleide koppen, nemen in zorgwekkende omvang toe. En met de maskerdwang wordt de afgelopen zaterdag in Berlijn duidelijk geworden splijting van de Duitse samenleving nu ook de scholen ingedragen. Of, zoals de vicefractievoorzitter van de AfD in de Duitse Bondsdag, Beatrix von Storch, het tegenover “PI-News”uitdrukte: “Leren zonder zuurstoftoevoer – op zo´n idee moet je eerst maar eens komen.”

“Dan ik tegelijk wel doodgaan”, was de spontane reactie van een leerlinge uit Nordrhein-Westfalen op de plannen van een maskerplicht tijdens de les. Ze kan niet weten dat deze plannen heel weinig met haar bescherming tegen het virus, maar heel veel met de strijd om het kanselierschap tussen de minister-president van Nordrhein-Westfalen, Armin Laschet (CDU), en zijn Beierse concurrent Markus Söder (CSU), de tot nu toe grootste coronaprofiteur, te maken hebben. Geen van deze politici schijnt het echter te interesseren wat het voor kinderen en jongeren betekent om op school, in de pauzes of zelfs tijdens de les adem- en spraakgehandicapt te zijn. Wat dit voor het onderwijzend personeel betekent, kan iedereen zelf bedenken.

De smoes dat dit altijd nog beter zou zijn dan nog meer lesuitval, is maar gedeeltelijk juist, omdat voortgezette schoolsluitingen volgens bestaande onderzoeken in Leipzig en Dresden empirisch vastgestelde dramatische negatieve gevolgen hebben, die niet meer goed te praten zijn. Maar de komende onderzoeken over de gevolgen van de maskerplicht voor scholieren zullen geen beter resultaat hebben: deze beproeving, die bovendien gezondheidspolitiek schadelijk is (bijvoorbeeld longklachten), raakt geen kind meer kwijt in het latere leven.

Desalniettemin is geen van de in Duitsland verantwoordelijke politici in de deelstaten of in Berlijn tot nu toe bereid om de ingeslagen corona-dwaalweg te verlaten. Daarom is het te hopen dat er nu van de kant van de ouders vastberaden verzet komt tegen de maskerdwang voor hun kinderen en jongeren. Want wie heeft er per slot van rekening kinderen op de wereld gezet om ze door de staat gedwongen te laten traumatiseren?!

Bron: www.pi-news.net

Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/08/04 ... atisering/
(* De gebruikte terminologie is geheel op de verantwoordelijkheid van de auteur.)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Het spul moet aan de man gebracht worden, als het even kan ‘vrijwillig’...
Amerikaanse overheid en Yale University testen hoe mensen gemanipuleerd kunnen worden het Covid-19 vaccin te nemen

Door admin - 4 augustus 2020

Afbeelding

Met operatie Warp Speed in de VS en met het AstraZeneca vaccin, ook wel het Oxford-vaccin genoemd, welke in record tempo klaar wordt gestoomd voor Nederland, test de Amerikaanse overheid met behulp van de Yale universiteit hoe mensen het beste gemanipuleerd kunnen worden, zodat zoveel mogelijk personen het Covid-19 vaccin zullen nemen.

De overheid en Big Pharma willen namelijk koste wat kost jouw leven ‘redden’ en dat van alle mensen om jou heen. Omdat ze zoveel liefde voor je voelen zullen we maar zeggen. Echter om dit voor mekaar te krijgen en zoveel mogelijk mensen niet een echt vrije keuze te geven, maar een schijn vrije keuze, doen ze er alles aan om jou op je zwakke punt te pakken zodat je tóch de keuze vóór het corona vaccin zal gaan nemen.

De 12 manieren om jou te manipuleren
Hoe ze het corona vaccin gaan promoten wordt op dit moment onderzocht door de Yale universiteit in de Verenigde Staten. Er zijn 12 uitgangspunten genomen waarvan men denkt dat dit jou op een emotionele basis kan beïnvloeden.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Hugo de Jonge - Jokerman – Coronavirus
4 aug. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Weer allemaal verhalen over ‘besmettingen’...
Zomerse opleving laat zien dat COVID-19 geen 'wintervirusje' is

04 augustus 2020

Hebben we het hele jaar hetzelfde risico om ziek te worden van het coronavirus? Of is COVID-19 een seizoensgebonden ziekte? Sinds de eerste besmettingen in China afgelopen winter wordt hier veel over gespeculeerd. De wereldwijde toename van dit moment suggereert dat het 'seizoenseffect' zwak is en beleid een veel grotere factor.

Een griepgolf valt vaak in het vroege voorjaar en ook gewone verkoudheden komen vaker voor in het winterhalfjaar. Bij relatief onschuldige virussen is het een gegeven waar we weinig bij stilstaan, maar bij het COVID-19-virus zijn de maatschappelijke belangen groot: als de kans op besmetting in de winter duidelijk hoger is, kan dit betekenen dat ons zorgstelsel dan onder grote druk komt te staan.

Aan de andere kant zou een sterk seizoenseffect extra ademruimte geven in de zomer, waardoor versoepelingen mogelijk zijn in het beleid. NU.nl probeert daarom de vinger aan de pols te houden bij dit onderwerp.

Winterse omstandigheden vaak ideaal voor verspreiding
Eind februari interviewden we virologen over de theorie. Veel virussen verspreiden minder goed in warme en vooral in vochtige lucht. In de wintermaanden is het niet alleen buiten koud, maar is de lucht in gebouwen ook erg droog, een ideale omstandigheid voor verspreiding van virussen. Zeker aangezien we in de winter vaak dichter op elkaar zitten.

Toen bleef alleen de vraag hoe sterk dit mechanisme is. Twee maanden later bood laboratoriumonderzoek een voorzichtig antwoord: het nieuwe coronavirus blijkt ook bij temperaturen van 37 graden twee dagen buiten het menselijk lichaam besmettelijk te blijven. Het temperatuureffect is dus zwak.

Onze conclusie eind april: "Zolang immuniteit ontbreekt, kan het virus makkelijk de kop opsteken als menselijk contact weer toeneemt. Ook in het midden van de zomer."

Actuele statistieken tonen toename in warme klimaten
Een nieuwe lijn van bewijs komt uit de actuele statistieken. Zo wordt een sterke toename gezien van het virus in warme en vochtige Afrikaanse landen, in Brazilië en in India, waar de luchtvochtigheid door het regenseizoen momenteel juist zeer hoog is.

En bijvoorbeeld Iran heeft midden in de hete zomer van dat land een tweede golf te pakken. Dat is vergelijkbaar met veel Europese landen, waar het virus weer toeneemt terwijl het hoogzomer is.

Ook omgekeerd lijkt het seizoenseffect zwak: Nieuw-Zeeland heeft het virus relatief goed onder controle, terwijl het er juist winter is; de periode dat je daar theoretisch juist de piek zou verwachten.

Tienduizend besmettingen in Nederland
En Nederland dan? Volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid is het actuele reproductiegetal 1,4 - maar dat cijfer dateert van half juli. Als het nog zou gelden, zou het betekenen dat de circa 16.000 besmettelijke mensen die er momenteel naar schatting van het RIVM in Nederland zijn, ruim 22.000 anderen zullen besmetten.

De toename blijkt ook uit de weekcijfers. Er zijn afgelopen week bijna twee maal zo veel nieuwe besmettingen gemeld als de week ervoor, terwijl er minder is getest.

Pas als het reproductiegetal weer onder de 1 is, neemt het aantal besmettingen af. Zo'n lage reproductiewaarde werd in Nederland onder andere in april bereikt, toen relatief strenge maatregelen golden.

Regels voor hygiëne en afstand bewaren, en de naleving daarvan, lijken dus de belangrijkste factor om verspreiding tegen te gaan. Ongeacht of het lente, herfst, zomer of winter is.

https://www.nu.nl/klimaat/6068553/zomer ... je-is.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 19177
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef:
Verpleegkundige Ivy: Mondkapjes zijn buitengewoon effectief
Onze verpleegkundige-die ik ervan verdenk moslim te zijn-vergeet 1 ding: het dragen van de muilkorf is zinloos zolang je niet besmet bent . De situatie in de OK is totaal niet vergelijkbaar met die in de buitenwereld.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Met volle kracht vooruit richting “de tweede golf”: Franse gemeenten leggen maskerplicht op straat op

Geplaatst op 5 augustus 2020

Afbeelding

Ook Frankrijk bereidt zichzelf en haar burgers innerlijk voor op de komende “tweede” coronagolf. In nog eens 69 gemeenten van het noordwestelijke departement Mayenne moeten sinds maandag ook mondmaskers op straat gedragen worden. De prefectuur deelde ongeveer 650.000 mondmaskers uit.

Wegens zogenaamd stijgende besmettingscijfers had de Franse regering de plaatselijke autoriteiten onlangs meer speelruimte bij de maskerplicht gegeven. Ook in de kustplaats Nice moet nu op bij toeristen geliefde plekken een mondmasker gedragen worden. Bij overtreding dreigt een boete van € 35,-

Ook de prefectuur van Lille in het noorden van het land kondigde een mondmaskerplicht voor de stad aan, bijvoorbeeld in de voetgangerszone. Ook op parkeerplaatsen bij winkelcentra of in parkeergarages is het mondmasker vanaf nu verplicht.

De maskerplicht gold in Frankrijk tot nu toe eigenlijk alleen maar in gesloten ruimtes met veel mensen, bijvoorbeeld in winkels, restaurants en overheidsinstellingen. Ook in het openbaar vervoer geldt de maskerplicht. Enkele steden – bijvoorbeeld in Bretagne – hadden zelf al een maskerplicht in de openlucht ingevoerd. Als je de autoriteiten mag geloven, neemt ook in Frankrijk het aantal nieuwe besmettingen met corona weer toe.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/08/05 ... straat-op/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Fabrikanten definitief niet aansprakelijk voor eventuele schade door corona vaccins

Vaccinfabrikanten zoals AstraZeneca scheppen er inmiddels openlijk over op dat ze wettelijk nergens voor aansprakelijk kunnen worden gesteld als hun coronavaccins schade aan de volksgezondheid aanrichten. Ondanks het feit dat er van een pandemie geen enkele sprake meer is, en het aantal IC-opnames en doden wereldwijd amper de aantallen van een gewone griep benadert, lijken de meeste landen nog steeds vast van plan om hun complete bevolking desnoods met dwingende maatregelen in te enten. Deze uiterst kwalijke, giftige combinatie voedt complottheorieën dat deze vaccins in werkelijkheid zullen worden gebruikt om het ‘heilige’ einddoel van de internationale klimaatsekte te realiseren, namelijk het ‘opruimen’ van miljarden mensen.

Het internationale persbureau Reuters berichtte op 30 juni dat AstraZeneca van ‘de meeste landen waar het overeenkomsten mee heeft bescherming heeft gekregen voor toekomstig schadeclaims in verband met hun Covid-19 vaccin.’
[...]
Op de website van het Nederlandse RIVM en het Rijksvaccinatieprogramma wordt keer op keer benadrukt hoe veilig vaccins zouden zijn, en dat alle twijfels ongegrond zijn. Waarom dan (voor zover wij konden ontdekken) helemaal niets over eventuele aansprakelijkheid? Daar geeft het RIVM een even simpel als onrustbarend antwoord op: omdat ‘wetenschappelijk onderzoek’ zou hebben uitgewezen dat vaccins geen ernstige, blijvende gevolgen voor de gezondheid hebben.

Dat is een glasharde leugen. Het rijk heeft onlangs tientallen miljoenen euro’s uitgetrokken om de ouders van zo’n 7000 Nederlandse kinderen schadeloos te stellen, omdat die na het Mexicaanse griepvaccin in 2009 narcolepsie hebben gekregen. Bovendien zijn er al vele honderden onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken geweest waarmee de gevaren dat vaccinaties blijvende schade kunnen aanrichten, ondubbelzinnig zijn aangetoond. Het RIVM baseert zich klaarblijkelijk uitsluitend op de ‘wij van wc eend’ onderzoeken van instituten die vrijwel zonder uitzondering afhankelijk zijn van de farmaceutische industrie en/of subsidies.
[...]
Volgens Bill Gates, die tijdens een TV-interview in het voorjaar zei dat we met 700.000 slachtoffers rekening moeten houden, zullen er ‘meerdere doses’ van coronavaccins moeten worden gegeven, en dat terwijl de testfasen met diverse vaccins ronduit desastreus zijn verlopen. De kans op blijvende ernstige gezondheidsschade zal met iedere nieuwe vaccinatie exponentieel toenemen, mede omdat er steeds meer aanwijzingen zijn dat ‘gestapelde’ vaccins het menselijke immuunsysteem overbelasten, en juist zwakker maken.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/f ... a-vaccins/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Een kritisch artikel van Niburu; waar zijn de griepdoden gebleven...?
RIVM betrapt: griepdoden worden coronadoden

Dinsdag, 28 juli 2020 23:58

Cijfers liegen niet, overheden en hun instanties des te meer en zij zullen er dan ook alles aan doen om echte cijfers verborgen te houden

Er wordt een geraffineerd spel gespeeld, waarbij de normale griepdoden ineens zijn verdwenen.

Hoelang duurt het nog voordat de grote massa eindelijk in de gaten gaat krijgen dat ze worden bespeeld en het covid-19 virus wordt gebruikt om ze massaal beperkingen op te leggen?

Wanneer je logische vragen stelt over wat er gebeurt, dan wordt dit automatisch een complottheorie, zoals we gezien hebben bij Doutzen Kroes en krijg je de collectieve Nederlandse mainstream media over je heen.

Je vraagt je af wat die journalisten bij die mainstreammedia de hele dag uitvreten, want simpele dingen onderzoeken en kritische vragen stellen doen ze niet, mensen afbranden die wel vragen durven stellen, maar wat graag.

Een man in Australië stelt ook een logische vraag aan de premier van de staat Victoria. Een vraag over het aantal griepdoden. Nu hebben ze niet zo vaak griep in Australië vanwege het klimaat, maar toch gaan er ieder jaar een paar honderd mensen aan dood.

Alleen, dit griepseizoen niet. De donkerblauwe lijn laat het aantal griepdoden zien van vorig jaar en de lichtblauwe lijn het aantal griepdoden dit jaar, gerekend over dezelfde periode.

Afbeelding

Dan zie je een nogal spectaculaire daling van het aantal griepdoden dit jaar naar 36, terwijl het er vorig jaar meer dan 200 waren.

Het bijzondere is verder dan wanneer je kijkt naar het aantal coronadoden in Australië, je uit komt op 139 doden.

Waar het dus op lijkt is dat het aantal griepdoden opeens coronadoden zijn geworden. Maar, je kunt dat natuurlijk niet stellen op basis van één land. Maar, als hetzelfde verschijnsel zich ook voor doet in een ander land, dan kan je met recht zeggen dat de griepdoden dit jaar het etiket “coronadoden” hebben meegekregen.

Als we dan toch een land moeten nemen om wat nader naar de cijfers te kijken, dan is Nederland uitstekend, aangezien wij hier wonen.

Wanneer je naar de website van het RIVM gaat om informatie te krijgen over de huidige stand van zaken betreffende het coronavirus, dan valt één ding onmiddellijk op. Het aantal coronadoden dat voorheen prominent werd getoond is opeens helemaal verdwenen.

Als je op de coronapagina komt, dan staat er allerlei informatie over het aantal besmettingen, maar niets over het totaal aantal doden. Dat is vreemd als je spreekt van een pandemie die de hele economie van het land naar de Filistijnen helpt.

Geen nood, daar zullen ze dan wel geen tijd hebben gehad bij het RIVM, want ze zijn natuurlijk heel druk met het berekenen van de stikstof, dus kijken we naar het dashboard van de overheid over het coronavirus. Vreemd, wederom niets over het aantal doden.

Dan maar terug naar het RIVM en als je goed kijkt, vind je daar een link naar een pdf bestand, waar je uiteindelijk het aantal coronadoden kunt vinden per 21 juli 2020. Dat aantal staat nu op 6.136, een aantal dat zo goed als gelijk blijft.

Maar, hoe zit het nu met de griepdoden in ons land? Zien wij hetzelfde beeld als in Australië of hebben wij dit jaar een “normaal” aantal griepdoden.

Het RIVM geeft uitsluitsel:

In de winter van 2019/2020 was de influenza-epidemie kort en mild (week 5 tot en met 7 2020). De oversterfte was in deze periode met 404 veel lager dan de gemiddelde oversterfte in de afgelopen 5 griepepidemieën (6.443).

Nog een keer goed lezen. Wat het RIVM zegt is dat we gerekend over de laatste vijf jaar gemiddeld 6.443 griepdoden per jaar kennen. Dit jaar hebben we er maar 404!!!!!

Wel hebben we 6.136 coronadoden.

Wat we dus zien is dat ook in ons land precies hetzelfde gebeurt als in Australië. De normale griepdoden zijn weg en vervangen door coronadoden.

Wanneer het gemiddeld aantal griepdoden per 12 maanden jarenlang ruim 6.000 is en dan opeens 404, dan weet je honderd procent zeker dat er iets niet klopt.

Het volgende is te lezen in de Wikipedia:

In de periode van 2008 tot en met 2018 is er een geleidelijke toename zichtbaar in het jaarlijkse aantal doden tijdens de griepperiode.

Daarbij komt nog een keer bij dat de coronatesten niet betrouwbaar zijn zoals wij eerder schreven en, volgens de Amerikaanse CDC (Amerikaande RIVM), alleen aantonen dat er antilichamen zijn gemaakt, iets dat uiteraard ook gebeurt bij de griep.

De symptomen van covid-19 lijken heel veel op die van de griep, de slachtoffers bij de groep zijn ook meestal de ouderen, de besmettingen verlopen identiek en de adviezen ter voorkoming van de griep zijn ook volkomen gelijk aan die van covid-19.

Of de griep is op miraculeuze ineens verdwenen of de griepdoden worden aangemerkt als coronadoden. Meer smaken zijn er niet. Wie gelooft dat de griep is verdwenen mag de vinger opsteken.

https://niburu.co/het-complot/15368-riv ... oronadoden
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

UN Officials Cite Study That Finds Lockdowns, School Closures KILLING More Children Than COVID

Published on 29 July, 2020 - Steve Watson

Afbeelding

There will be “intergenerational consequences for child growth and development.”

UN officials have pointed to a study that reveals lockdowns and school closures are doing more harm to children than the coronavirus itself, with many more deaths expected to come from the reaction to the outbreak, rather than the pandemic itself.


In a presentation seeking extra funding for coronavirus efforts, UNICEF director Henrietta H Fore said Monday, “The repercussions of the pandemic are causing more harm to children than the disease itself.”

UNICEF nutrition program chief Victor Aguayo noted that the most harm is being done “by having schools closed, by having primary health care services disrupted, by having nutritional programs dysfunctional.”

The officials pointed to a study published in The Lancet that notes “physical distancing, school closures, trade restrictions, and country lockdowns” are worsening global child malnutrition.

The study estimates that an extra 6.7 million children will be at risk, and that lockdowns and other coronavirus responses could lead to more than 10,000 additional child deaths every month.

The UNICEF officials noted that would mean 128,000 more deaths among children within the next year.

The study complies research from the Washington-based International Food Policy Research Institute (IFPRI) and the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

It concludes that shut down strategies could lead to “life-long impacts on education, chronic disease risks, and overall human capital formation,” in addition to “intergenerational consequences for child growth and development.”

The estimates are said to “likely to be conservative, given that the duration of this crisis is unknown, and its full impacts on food, health, and social protection systems are yet to be realized.”

The study dovetails with other research that has concluded lockdowns will conservatively “destroy at least seven times more years of human life” than they save.

The German government has concluded that the impact of the country’s lockdown could end up killing more people than the coronavirus due to victims of other serious illnesses not receiving treatment.

As we have previously highlighted, in the UK there have already been up to 10,000 excess deaths as a result of seriously ill people avoiding hospitals due to COVID-19 or not having their hospital treatments cancelled.

A data analyst consortium in South Africa also found that the economic consequences of the country’s lockdown will lead to 29 times more people dying than the coronavirus itself.

Hundreds of doctors are also on record as opposing lockdown measures, warning that they will cause more death than the coronavirus itself.

While globalists have urged that lockdowns need to continue, medical and economic experts across the board in multiple countries are warning that the loss of life will be much greater than that caused directly by the virus itself, if lockdowns are not scrapped.

https://summit.news/2020/07/29/un-offic ... han-covid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76648
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

:shock: Nou zeg. Dit gaat wel heel erg ver. In Nederland is winkelen nog toegestaan met maximaal 2 personen.
Koppel uit Ikea gezet omdat ze bubbelregels overtraden: “Manu militari, maar ik begrijp het”

Ikea speurt actief naar zogenaamde ‘bubbelshoppers’. Dat ondervond Hendrik Wallijn uit Oostende. Hij glipte naar eigen zeggen ‘stiekem’ met zijn vrouw mee in de Ikea van Gent. Toen een winkelmedewerker dat opmerkte, moest hij de winkel verlaten. Het woonwarenhuis zegt louter het ministerieel besluit te handhaven. Niet onlogisch, want dit oogluikend toelaten kan hen zuur opbreken. “250 euro boete voor de overtreder en 750 euro voor de winkelier”, aldus de politie van Gent.

“Manu militari”, maar wel “vriendelijk”. Zo werd Hendrik Wallijn naar eigen zeggen uit Ikea Gent gezet nadat een werknemer doorhad dat hij stiekem met zijn vrouw aan het shoppen was. Ter herinnering: door de verscherpte coronamaatregelen moeten we opnieuw alleen gaan shoppen. Wie die regel vergeten is, wordt daar bij de ingang van de parking aan herinnerd. Daar staat een steward die bandjes uitdeelt. Elke wagen of bubbel krijgt er eentje. Enkel wie zo’n bandje draagt, mag de winkel binnen.

Koppel uit Ikea gezet omdat ze bubbelregels overtraden: “Manu militari, maar ik begrijp het”
Hendrik Wallijn glipte stiekem achter zijn vrouw de winkel binnen. FOTO: SIMON MOUTON
“Ik heb ons bandje dan maar aan mijn vrouw gegeven”, zegt Wallijn. “Nadat ik de wagen geparkeerd had, ben ik wat blijven hangen. Niet veel later bood een vreemde die klaar was met winkelen zijn bandje aan. Vervolgens ben ik de winkel binnengegaan. Daar hielden ik en mijn vrouw netjes afstand en deden we alsof we elkaar niet kenden. Bij de afdeling met de bedden hebben we drie woorden gewisseld, over het bed dat we al dan niet zouden kopen. Direct kwam een winkelbediende op ons af. Meneer, jullie zijn samen aan het shoppen. Dat is niet conform de regels, ik ga één van jullie beiden naar de uitgang moeten begeleiden, zei hij. Ik snap het wel, ik heb de regels gebogen, al zie ik het probleem niet echt. In Oostende, waar wij wonen, zitten de mensen op een halve meter van elkaar op het strand. Ook vind ik dat je zulke dure aankopen, zoals een bed, samen moet kunnen doen.”

Ikea bevestigt dat het wel degelijk actief speurt naar ‘bubbel-overtreders’ en de coronamaatregelen handhaaft. “We voeren het ministerieel besluit uit voor de gezondheid van iedereen”, zegt Ikea-woordvoerder Colombine Nicolay. “Dat wil zeggen dat we erop toezien dat mensen wel degelijk alleen komen shoppen. Zowel personeel als bewakingsagenten moeten daarop letten.”

Wie de regel overtreedt, wordt daarop aangesproken. Als personen weigeren mee te werken of weerspannig zijn, wordt de politie ingeschakeld. “Helaas hebben we dat al moeten doen. Er zijn al meerdere incidenten met agressie geweest, in meerdere winkels. Gelukkig raakte tot nu toe niemand van ons personeel gewond.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Aboutaleb over mondkapjes: 'Ik hoop dat dit een schokeffect teweeg brengt'

05 augustus 2020

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb hoopt dat de mondkapjesplicht "een schokeffect" teweeg brengt. Dat zegt hij woensdagmiddag in gesprek met NU.nl. Vanaf woensdag is het dragen van een mondkapje verplicht in delen van het centrum van Rotterdam en Amsterdam, in de hoop dat mensen aan de anderhalvemeterregel worden herinnerd en op die manier meer afstand van elkaar houden.

"Die 1,5 meter is heel belangrijk als we het virus onder controle willen krijgen", zegt Aboutaleb, die de laatste weken het aantal besmettingen in zijn stad vooral onder jongeren flink toe zag nemen.

Om jongeren bewust te maken van de rol die ze kunnen spelen in het besmetten van ouderen, gaf Aboutaleb dinsdag al in het centrum van Rotterdam uitleg aan studenten.

Ook woensdag liep hij door de stad om te zien hoe aan de mondkapjesplicht werd voldaan. De burgervader was tevreden met wat hij zag. "Gister droeg niemand hier een mondkapje en nu zie ik dat veel mensen een mondkapje dragen. Het is geen 100 procent, maar dat hadden we ook niet verwacht. Maar tussen gisteren en vandaag zit toch een behoorlijk verschil."

'Mondkapjesplicht niet laatste redmiddel'
Aboutaleb en zijn Amsterdamse collega Femke Halsema voerden de lokale mondkapjesplicht dus in in de hoop het gedrag van mensen te beïnvloeden. Als ze daar niet in slagen, dan was het invoeren van mondkapjes niet het laatste redmiddel, zegt Aboutaleb.

"Het zou kunnen dat we in de ontspanning die we vanaf 1 juli hebben gekregen terug moeten. Maar daar ga ik uiteindelijk niet over, het is aan het kabinet om daar een oordeel over te hebben."

Het besluit om het dragen van mondkapjes in bepaalde delen van de stad verplicht te stellen, kwam Aboutaleb op kritiek te staan van hoogleraren staatsrecht, die stelden dat het besluit tegen de grondwet in gaat. Dat bestrijdt Aboutaleb.

"De wet is helder: onder infectieziekten A is het mogelijk dat de voorzitter van de veiligheidsregio ruim mandaat krijgt. Ik krijg dat mandaat toegeschoven van de minister van Volksgezondheid. Die wet is ooit gemaakt door de regering, gesanctioneerd door de Tweede Kamer en daar moeten we mee dealen. Ik kan natuurlijk niet eigenstandig de grondwet naast mij neerleggen."

Verbazing bij Aboutaleb over mondkapjesdiscussie
Daarnaast heeft Aboutaleb zich ook verbaasd over de discussie die er de laatste weken in Nederland werd gevoerd over het al dan niet dragen van mondkapjes. "De discussie over mondkapjes is redelijk geëscaleerd en ik snap nog steeds niet waarom."

"De WHO (World Health Organization, red.) heeft gisteren besloten om een wereldwijde campagne te starten om iedereen aan een mondkapje te krijgen. De Wereldgezondheidsorganisatie!", vervolgt hij. "Maar de discussie in Nederland heeft zijn eigen dynamiek en ik laat hem daar waar die thuishoort: bij de nationale politiek."

https://www.nu.nl/coronavirus/6068911/a ... rengt.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 19177
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ariel schreef::shock: Nou zeg. Dit gaat wel heel erg ver. In Nederland is winkelen nog toegestaan met maximaal 2 personen.
Nog besmettelijker dan het virus is de waanzin en onkunde van onze bestuurders. Al weken doen de media daar volop aan mee. Een zgz. 2de golf wordt ons elke dag aangepraat om toch maar verdere absurde verplichtingen op te leggen.
Wat mij nog het meest verbaast is de gretigheid waarmee veel-niet allemaal-burgers die zotternijen aanvaarden, verlamd van angst zoals ze zijn.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6447
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door hans van de mortel »

mercator schreef: Wat mij nog het meest verbaast is de gretigheid waarmee veel-niet allemaal-burgers die zotternijen aanvaarden, verlamd van angst zoals ze zijn.
Het zou je niet mogen verbazen. Want wij weten beter. Het waardeloze Duitse volk liet zich gelaten de oorlog aanpraten. Vijf jaar lang. Een normaal mens gaat daar toch wat van zeggen. Maar niks hoor. Je kon hoogstens opgepakt worden door de politie. Maar je werd niet opgehangen vanwege je protest.

En dat er geen aanslag lukte op Hitler bewijst voor mij hoe corrupt het Duitse volk was. Angst was wat speelde. Laffe angst welteverstaan. En dan te bedenken dat de Duitser die voor generaal in aanmerking wilde komen op zij minst een diploma van het Gymnasium moest laten zien. Over de Duitse beschaving gesproken. GELUL!

Dat iedereen voorzichtig is met het virus vind ik begrijpelijk. Daar doen we allemaal aan mee. Tenminste dat zeggen we. Maar in werkelijkheid zie je de domme massa de anderhalve meter niet in acht nemen. En de bedrijfsleiding in de supermarkten treedt niet op. Wel overal uitgebreide aankondigen e waarschuwingen. Hahaha!

Het is van een ongeëvenaarde dictatoriale orde waar te nemen hoe onze democratische rechtsbeginselen met voeten worden getreden door lamlendige arrogante op machtswellust beluste politieke idioten wereldwijd.

De Tijdgeest laat zich gelden met de niet-vrije wil van de mens.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

mercator
Berichten: 19177
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

hans van de mortel schreef: Dat iedereen voorzichtig is met het virus vind ik begrijpelijk. Daar doen we allemaal aan mee. Tenminste dat zeggen we.
In Antwerpen is er nu een onwettige avondklok van kracht. Voor mij niet gelaten, ik lig s nachts gewoon in mijn bed. Ik weet wat daar achter zit. Een samenscholingsverbod was er al dus dat had kunnen volstaan. Maar de politiek en de politie is bang van die groep die het lollig vindt om s nachts rond te hangen en overdag te slapen met name de talrijk aanwezige moslim mannen. Dus iedereen maar opgehokt. Prima, maar heb dan ook het lef om dat onomwonden te zeggen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6447
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door hans van de mortel »

mercator schreef: In Antwerpen is er nu een onwettige avondklok van kracht. Voor mij niet gelaten, ik lig s nachts gewoon in mijn bed. Ik weet wat daar achter zit. Een samenscholingsverbod was er al dus dat had kunnen volstaan. Maar de politiek en de politie is bang van die groep die het lollig vindt om s nachts rond te hangen en overdag te slapen met name de talrijk aanwezige moslim mannen. Dus iedereen maar opgehokt. Prima, maar heb dan ook het lef om dat onomwonden te zeggen.
Hahaha! [icon_lol.gif] Daar zijn wij voor in het leven geroepen. Om de waarheid te schrijven die de politiek beschouwt als angstaanjagend.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21050
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door King George »

Zieke gebouwen bestaan en maken ziek. Een intern luchtsysteem slaat corona op en verspreidt corona.


 • 'Ventilatiesysteem verspreidde waarschijnlijk coronavirus in verpleeghuis'

  05 augustus 2020 20:52
  Laatste update: een uur geleden
  352 NUjij-reacties


  Het ventilatiesysteem in een verpleeghuis in Maassluis heeft waarschijnlijk een rol gespeeld bij de verspreiding van het coronavirus in het pand, melden de Volkskrant en EenVandaag woensdag op basis van een vertrouwelijk rapport van diverse betrokken partijen, waaronder GGD Rotterdam-Rijnmond en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

  Zeventien bewoners en achttien medewerkers van verpleeghuis De Tweemaster raakten in juni besmet, terwijl het personeel chirurgische mondmaskers droeg. Alleen in de pauzes gingen de maskers af. Zes bewoners overleden aan COVID-19.

  Omdat het aantal besmettingen door onbekende oorzaak snel steeg, werd het ventilatiesysteem in de gedeelde woonkamer onderzocht. Deeltjes van het coronavirus zouden toen zijn aangetroffen op onderdelen van het systeem dat lucht door één ruimte laat circuleren.

  "De combinatie van bevindingen (…) zijn suggestief voor een verdere verspreiding van het SARS-CoV-2-virus door een ventilatiesysteem", citeert de Volkskrant. SARS-CoV-2 is het specifieke type coronavirus dat momenteel wereldwijd rondwaart.

  Het RIVM laat NU.nl donderdag weten dat er inderdaad virusdeeltjes zijn aangetroffen in een ventilatiesysteem. Een causaal verband tussen het systeem en de besmettingen is echter nog niet aangetoond. De uitslag van een vervolgonderzoek wordt nog afgewacht.

  'Ventilatierichtlijn aangepast na rapportage'

  De Volkskrant schrijft ook dat de bevindingen van 23 juli zijn besproken door het RIVM. In de week daarop zou de richtlijn voor ventilatie zijn aangepast, maar dit klopt volgens een RIVM-woordvoerder niet. "Daar had deze casus niets mee te maken", zegt hij.

  Over systemen zoals die in Maassluis wordt gemeld dat de "verspreiding van zowel druppels als eventuele aerosolen verder dan 1,5 meter niet uit te sluiten is". Hierbij wordt ook gemeld dat bewijs nog ontbreekt.

  Het RIVM adviseert uit voorzorg recirculatie binnen één ruimte waarin meerdere personen gedurende langere tijd samen zijn "zo veel mogelijk te vermijden". Ook wordt geadviseerd de lucht in de ruimte voldoende te verversen door bijvoorbeeld een raam open te zetten, omdat bij recirculatie alleen gebruikgemaakt wordt van de lucht die al in de ruimte aanwezig is.

  Een groep van 239 wetenschappers schreef vorige maand in een open brief aan gezondheidsorganisatie WHO dat ventilatie een rol kan spelen bij de verspreiding van het coronavirus, omdat ook kleine druppels het virus kunnen overdragen. Zowel de WHO als het RIVM richt zich bij het voorkomen van verdere verspreiding op grote druppels. Die komen vrij als iemand bijvoorbeeld niest.

https://www.nu.nl/coronavirus/6068987/v ... ghuis.html
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6447
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door hans van de mortel »

King George schreef:
'Ventilatiesysteem verspreidde waarschijnlijk coronavirus in verpleeghuis'

Het ventilatiesysteem in een verpleeghuis in Maassluis heeft waarschijnlijk een rol gespeeld bij de verspreiding van het coronavirus in het pand, melden de Volkskrant en EenVandaag woensdag op basis van een vertrouwelijk rapport van diverse betrokken partijen, waaronder GGD Rotterdam-Rijnmond en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)
Waarschijnlijk - vertrouwelijk: allemaal slap gelul.

Het is allang genoegzaam bekend - ik weet het al veertig jaar - dat airconditioning vuil en bacteriën ophoopt die de mens ziek maken. Covid-19 is echter een virus. Maakt niet uit. De opgehoopte rotzooi blaast naar binnen en wordt ingeademd. Vandaar de vele zieken die ik meemaakte bij de grootste drukkerij in Nederland: Van Boekhoven-Bosch te Utrecht. Door vragen te stellen - wat moslims nooit doen, vandaar hun eeuwige achterlijkheid in denken en doen - kom je wat aan de weet. Ik vroeg: "Hoe komt het dat er ALTIJD zoveel zieken zijn bij jullie het hele jaar door?" Het antwoord luidde: "Dat komt door de airconditioning."

Maar . . . dan was er toen van een virus mogelijk (nog) geen sprake. De zieken werden vanzelf weer beter. Ach . . . hahaha! Dat gebeurt ook hier en daar met door Covid-19 aangestoken slachtoffers.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76648
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

mercator schreef: In Antwerpen is er nu een onwettige avondklok van kracht. Voor mij niet gelaten, ik lig s nachts gewoon in mijn bed. Ik weet wat daar achter zit. Een samenscholingsverbod was er al dus dat had kunnen volstaan. Maar de politiek en de politie is bang van die groep die het lollig vindt om s nachts rond te hangen en overdag te slapen met name de talrijk aanwezige moslim mannen. Dus iedereen maar opgehokt. Prima, maar heb dan ook het lef om dat onomwonden te zeggen.
De politie van de stad Antwerpen heeft in een week tijd 84 processen-verbaal uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. De boete voor mensen die zonder geldige reden op straat zijn kan oplopen tot 1600 euro.

Afbeelding

Dat doen ze anders nooit. :finger: Ongehoorzaam zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19177
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ariel schreef: De politie van de stad Antwerpen heeft in een week tijd 84 processen-verbaal uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. De boete voor mensen die zonder geldige reden op straat zijn kan oplopen tot 1600 euro.
Die boetes worden toch niet betaald als het om allochtonen gaat. Die weten dat ze daar zonder meer mee wegkomen.
Dat gaat zo: de overtreder krijgt de boete in de bus en loopt daar linea recta mee naar zijn uitkeringsinstelling en daar wordt de boete betaald met belastinggeld.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76648
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Die boetes worden toch niet betaald als het om allochtonen gaat. Die weten dat ze daar zonder meer mee wegkomen.
Dat gaat zo: de overtreder krijgt de boete in de bus en loopt daar linea recta mee naar zijn uitkeringsinstelling en daar wordt de boete betaald met belastinggeld.
Je had wel gelijk de goede daders aangewezen. icon_thumbup.gif
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

De extra coronamaatregelen op een rij

06 augustus 2020

Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge kwamen terug van hun vakantie om donderdag enkele extra maatregelen in te voeren in de strijd met het weer oplaaiende coronavirus. Dit zijn de belangrijkste op een rij.

Strengere regels in de horeca

Bij een bezoek aan een horecagelegenheid wordt gevraagd of je je naam en contactgegevens wil invullen. Daarmee kan de GGD snel contact opnemen als er een besmetting is aangetroffen rond die horecagelegenheid. Daarnaast blijft het zo dat je binnen én buiten voor een plek moet reserveren, een gezondheidscheck moet ondergaan en een vaste plaats krijgt aangewezen.

Als de GGD ontdekt dat er een besmetting is bij een recreatieve instelling zoals een horecaonderneming, bioscoop, pretpark, theater of museum, dan wordt deze instelling door de veiligheidsregio voor maximaal veertien dagen gesloten.

Regionaal mogelijk extra maatregelen
De voorzitters van de veiligheidsregio's mogen op lokaal en regionaal niveau maatregelen nemen om brandhaarden van het coronavirus te voorkomen.

Zo kunnen zij de openingstijden van de horeca beperken, een mondkapjesplicht invoeren zoals dat nu al gebeurd in delen van Amsterdam en Rotterdam, of locaties sluiten zoals parken, winkelcentra of parkeergelegenheden.

Teststraat op Schiphol, quarantaine-controle
Reizigers die uit risicogebieden (landen met een oranje reisadvies) komen, moeten bij thuiskomst veertien dagen in quarantaine. Dat moesten ze al, maar nu krijgen ze een telefoontje van de GGD om hen eraan te herinneren en te controleren. Verder wordt reizigers dringend gevraagd zich te laten testen, ook als ze (nog) geen klachten hebben. Daarvoor zal er op Schiphol en later ook op andere luchthavens een teststraat worden ingericht.

Ook bij een negatieve test moeten reizigers nog steeds veertien dagen in quarantaine, omdat ze misschien na de test pas besmettelijk worden.

Introductieweken studenten
Studentenverenigingen moeten hun introductieactiviteiten online organiseren, dus er mogen geen ontgroeningen plaatsvinden. Alleen als die activiteiten direct zijn verbonden aan de studie of aan sport, mogen er fysieke bijeenkomsten voor kleine groepen worden georganiseerd, waarbij geen alcohol mag worden geschonken en er een eindtijd is van 22.00 uur.

https://www.nu.nl/coronavirus/6069245/d ... n-rij.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6447
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door hans van de mortel »

mercator schreef: Die boetes worden toch niet betaald als het om allochtonen gaat. Die weten dat ze daar zonder meer mee wegkomen.
Dat gaat zo: de overtreder krijgt de boete in de bus en loopt daar linea recta mee naar zijn uitkeringsinstelling en daar wordt de boete betaald met belastinggeld.
Nou, volgens mij gaat het niet zo in Nederland. Ze mogen het zelf van hun uitkering betalen. Maar . . . als moslims uitgekookt zijn dan betalen ze niks en gaan niet bij de Bijstand zitten jammeren. De kans dat ze met politiegeweld tot betalen worden gedwongen of dat er beslag wordt gelegd op hun inboedel is zeer gering. Immers, inboedel weg, bijstand springt bij, en je hebt dan al heel snel nieuwe spullen in je huis. :sheik:
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2553
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door silkyboxershortXL »

Covid 19.
Ik beschouw Nederland/Europa?Australië/Nz al als verloren in dit NWO offensief. Mijn laatste hoop om de westerse beschaving te behouden is Trump, de oorlog is daar reeds stevig opgewarmt. In tijden van oorlog is informatie niet te vertrouwen. Voor de 4e maal laat Trump mijn bloed zowat stollen, nu weer door dte stellen militairen in te zetten voor het vaccineren..... Trump is een superintelligente strateeg die ook mededelingen naar de andere kant van het front ventileert..althans dat hoop ik dan maar.
Tevens tijd op een laag profiel aan te nemen. gecensureerd;
.......
.......
.......
.......
Alex Newman 34 jaar en wat een geweldige inzichten heeft ie, verbluffend gewoon.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48932
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

silkyboxershortXL schreef:Voor de 4e maal laat Trump mijn bloed zowat stollen, nu weer door dte stellen militairen in te zetten voor het vaccineren.....
Maar dit las ik er over:
Vaccins vrijwillig gemaakt, niet verplicht. Militairen zullen de zuiverheid controleren en vaccins verdelen.

viewtopic.php?f=22&t=27303&start=175#p496315
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie