Voor het eerst meer moslims dan katholieken in de wereld

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Voor het eerst meer moslims dan katholieken in de wereld

Bericht door sprot »

Wereldwijd zijn er voor het eerst meer moslims dan katholieken, zo heeft KerkNet Vlaanderen op gezag van Amerikaanse media gemeld. Volgens door KerkNet aangegehaalde statistieken van de World Christian Database telt de wereld 1,115 miljard katholieken, terwijl het aantal soennitische moslims op 1,152 miljard wordt geschat en het aantal sjiieten op 170 miljoen. Het totale aantal christenen bedraagt 2,15 miljard.
Vaticaan
Het Vaticaan betwijfelt de correctheid van de cijfers, aldus het katholieke internetpersbureau. Het wijst erop dat het aantal katholieken niet hoeft geschat, aangezien elke parochie het aantal gedoopten moet melden. Wat het aantal moslims betreft, bestaan enkel schattingen.

Hindoes
Volgens de World Christian Database vormen hindoes met 860 miljoen aanhangers de derde grootste geloofsgemeenschap. Daarnaast zijn er 773 miljoen ongelovigen (onder wie 152 miljoen overtuigde atheisten :evil: :twisted: ), 384 miljoen Chinese taoisten, 379 miljoen boeddhisten en 259 miljoen aanhangers van natuurgodsdiensten. De World Christian Database is een project van een Amerikaanse baptistische hogeschool. (belga/hln)

En als men het allemaal te samen telt komt men aan zo'n 6,1 miljard .... betekent 1/5 is moslim, 1/3 is christen, enz .... waarvan nog heel wat in 'naam' .....
Moslimwereldheerschappij is nog veraf !!!!!!!!!!!! Still much work to do, boys !!! En gezien ulle speicalist zijt in het 'eigen bevolking' op peil houden ... :evil:
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Die cijfers zeggen niet zo veel aangezien Moslims niet openlijk de Islam kunnen verlaten en de meeste Moslims weinig van hun geloof weten.
bijwoner
Berichten: 904
Lid geworden op: ma jun 11, 2007 2:45 pm
Locatie: Camping Mosterdzaadje
Contacteer:

Topics allerhande

Bericht door bijwoner »

Linda Danvers schreef:Die cijfers zeggen niet zo veel aangezien Moslims niet openlijk de Islam kunnen verlaten en de meeste Moslims weinig van hun geloof weten.
Linda Danvers, dat klopt helemaal.
Een belangrijke inspiratiebron voor de moslims is het groepsgedrag.
Zij geloven, dat het aantal decibellen van de Moskeeomroeper omgekeer evenredig is aan het gelijk van de Koran. Met andere woorden, zij denken dat de Koran staat voor het recht van de strekste.
Daarin hebben zij gelijk: het bevat de omgekeerde boodschap -tegengesteld- van die van de Bijbel. Allah voldoet exact aan de Bijbelse beschrijving van een afgod: hij hoort-, ziet-, spreekt niet en bestaat alleen in een gebrainwascht collectief geheugen!
In de Naaam van de HJC zijn in de vorige eeuw 35 mensen opgewekt uit de dood! Kijk, dat zijn sprekende cijfers! Helaas zijn de laatste drie van die eeuw binnen een week nadien door Moslims onthoofd: zij volgden de richtlijn van de EHBO, dat de dood pas kan worden geconstateerd, als het hoofd van de romp gescheiden is( een zeer vroege EHBO definite, die ik tegenkwam bij de Zelfhulp/Kameradenhulp in militairedienst in 1980).
Groetend, bijwoner.
Plaats reactie