Vrouw en Paradijs

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Struikrover
Berichten: 8
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 6:48 am
Locatie: Ergens in Noorwegen

Vrouw en Paradijs

Bericht door De Struikrover »

Excuses als het antwoord op de volgende vraag te vinden is op andere secties van het forum. Ik heb een beetje last van e-tunnelvisie.

Wat krijgen vrouwen in het paradijs, volgens de Koran?

En nee, het is geen opzet voor een ranzige, gevatte grap. Die heb ik in mn hoofd al honderden keren gemaakt :P
I've got an idea--an idea so smart that my head would explode if I even began to know what I'm talking about.

Gebruikersavatar
Afghan
Berichten: 589
Lid geworden op: za aug 26, 2006 8:19 pm
Locatie: Uruzgan
Contacteer:

Re: Vrouw en Paradijs

Bericht door Afghan »

De Struikrover schreef:Excuses als het antwoord op de volgende vraag te vinden is op andere secties van het forum. Ik heb een beetje last van e-tunnelvisie.

Wat krijgen vrouwen in het paradijs, volgens de Koran?

En nee, het is geen opzet voor een ranzige, gevatte grap. Die heb ik in mn hoofd al honderden keren gemaakt :P
72 puzzelboekjes :lol:
Islam veroorzaakt blindheid. Wie wil er nog blind worden?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76165
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Volgens mij niet veel De Struikrover

Sha'rawi zegt dat als een vrouw met meer dan één man getrouwd is geweest, omdat de man stierf of omdat zij gescheiden was, zij in het paradijs het recht heeft om één van hen te kiezen.

Ze staat in rang wel boven de houri's , en ze zal niet jaloers zijn.
Ik hoop inderdaad dat er voor vrouwen puzzelboekjes :lol: zijn, want anders is het een saai levenHier verteld een Moslim hoe de hemel er uit zal zien.

Wanneer de moslims over de Sirath zijn de brug die over de Hel gespannen is zo scherp als een zwaard en zo dun als een haar zullen ze wachten. Ze zullen wachten bij de poorten van het Paradijs, zo breed als van Mekkah tot Irak, Zo breed als het afstand van 40 jaar lopen. Mohammad, Allah's vrede zij met hem, zal degene zij die zal kloppen en de poorten zullen geopend worden, voor deze massa's gelovigen. Deze gemeenschap was de laatste maar het zal als eerst berecht worden. Het Paradijs heeft 8 poorten, en duizenden graden, de mensen zullen naar de hogere graden boven zich kijken, zoals wij nu naar sterren kijken. In het Paradijs zal zijn wat geen oog gezien heeft, geen oor gehoord heeft en geen hart begeert heeft. Een plaats ter grootte van een zweep in het Paradijs is beter dan deze werled en alles wat erop haar is. En bij het binnenkomen zal het zo'n grote massa van mensen worden, zoals het drinken bij dorstige kamelen.

De inwoners van het Paradijs zullen daar leven en nooit sterven, gezond zijn en nooit ziek worden, jong zijn en nooit oud worden. In het paradijs zijn er paleizen waarvan het binnenkant van buiten gezien kan worden, en het buitenkant kan door het binnenkant gezien worden. De tenten zijn uit een holte van parels, dertig mijlen hoog, in elke hoek ervan zal de gelovige een vrouw hebben die niemand anders kan zien. De mensen zullen het Paradijs intreden met de grootte van Adam, Adam was net zo groot als een hoge palmboom, 30 meter hoog. De gezichten van de eerste groep die het Paradijs intreedt zal schijnen als de maan. Iemand met de laagste graad zal getrouwd worden met 72 vrouwen van het Paradijs, die Allah zal scheppen voor ze.

De mensen zullen het Paradijs intreden zonder haren op hun lichaam, en het zal lijken alsof er kohl in hun ogen zit. Ze zullen 33 jaar oud zijn, en de schoonheid van profeet, Yusuf, vrede zij met hem, krijgen. Ze zullen niet spugen, of hun neuzen snuiten of behoefte doen, het eten zal eruit komen als zweet met de geur van muskus. De mensen van het Paradijs zullen niet slapen, want slapen is een broeder van de dood, ze zullen er eeuwig genieten. De gelovigen zullen in het Paradijs zullen de kracht van 100 man gegeven worden. De allerhoogste plaats is Alwaseelah dus het is een graad waarboven geen andere zal zijn, en die is voor de beste mens, Mohammad. De ongelovigen zullen de geur van het Paradijs niet ruiken, al is het te ruiken op een reisafstand van 500 jaar. Als eerst zullen ze een gigantishe stier eten die nu daar rondgraast, en gigantische vissen, 70.000 mensen zullen alleen uit hun leverlellen eten.

De gelovigen zullen als koningen op tronen en hoge op sofa's doorvlochten met goud en edelgesteenten zitten, en roepen om eten en fruit. De man met de laagste graad in het Paradijs zal 80.000 bedienden hebben, die Allah zal scheppen voor hem. Er zijn overleveringen die duidelijk maken dat sommigen vleugels krijgen om te vliegen waar ze maar heen willen. En andere overleveringen geven aan dat mensen naast engelen vlogen. Ze zullen liggen op prachtige tapijten, onder de schaduwen van bomen, en het fruit zal bij de hand liggen. In het paradijs is er een boom, waar een ruiter van een snelle paard er 100 jaar voor nodig zal om er onderuit te komen. Sidrat Al Muntaha is ook een boom zo groot, dat onder één blad ervan een hele gemeenschap past, en de bladeren lijken op olifanten oren.

De Profeet vertelde ons over een andere boom Tooba, uit de bloemen van deze boom worden de kleren van de mensen van het paradijs gemaakt. Alle bomen in het Paradijs zullen stammen van goud hebben, en er zullen grote en kleine bomen zijn in het Paradijs. De mensen van het Paradijs zullen ginspireerd worden om Allah te gedenken, zoals ze geinspireerd waren te ademen. De armen onder de moslims zullen het Paradijs 500 jaar eerder betreden dan de rijke moslims, de rijken moeten langer uitleg geven over hun geld. De voorbijstrevenden gaan zonder ondervraging het Paradijs in, het zijn er 70.000 en elke van hen neemt 70.000 met zich mee. Hij met de laagste graad zal tien keer de grootte van de aarde krijgen hij zal zeggen, 'Niemand is ooit zoiets gegeven als aan mij is gegeven'. De ziel van een gelovige is een vogel die rondhangt in de bomen van paradijs tot Allah het terugzet in zijn lichaam op de Dag der Opstanding.

In het Paradijs zullen veel bronnen en rivieren zijn, zoals Gember, Kamfer, Wijn, Melk, Honing, Tasneem, Water, etc. Er zijn schitterende lichten van parels, geurige planten, hoge paleizen, stromende rivieren, rijpe fruiten, een mooie vrouw en overvloedig kleren. Ze zullen verblijven in een eeuwige verblijfplaats met schitterende genietingen, in mooi op elkaaar gebouwd hoge huizen. Gebouwd van bakstenen van goud en zilvers en metselkalk van geurige muskus met kiezelstenen van parels en saffier en de grond met saffraan. De moslimstrijder zal voor iedere pijl die hij op de vijand schiet een graad omhoog gaan en het afstand tussen twee rangen is honderd jaar. In het Paradijs zullen ook verschillende dieren zijn, en prachtig groene vogels, ze zullen uit de rivieren drinken met nekken zo lang als kamelen. Ondanks al deze prachtige beschrijvingen, weten we niet wat Allah heeft voorbereidt voor ons, zoals de profeet zei.

De martelaar zullen alle zonden vergeven worden, en hij zal de Sirat oversteken met de snelheid van het licht. Er is geen zon of een maan in het paradijs, ze zullen ochtend en avond herkenen door een licht dat schijnt vanuit de richting van de Troon. Kristal Helder water zullen ze drinken uit bekers van goud en zilvers. Er zijn rivieren van honing, rivieren van wijn, rivieren van melk etc. De moslim's zullen uit het vuur worden gered en al had hij ter grootte van een atoom zaadje aan goedheid in zijn hart, hij zal uit het vuur komen. Alle soorten vlees zullen ze daar hebben, vlees van vogels en andere dieren, wat ze maar willen. Daar zullen paleizen van soms wel zestig mijlen hoog zijn! Terwijl we op aarde maar een paar soorten fruiten hebben zullen we in het paradijs alle soorten hebben. De bomen van het paradijs zullen voortdurend fruit dragen, niet zoals op aarde in seizoenen. Ze zullen zich bevinden in groen beschutte tuinen met fruit dat bij de hand zal liggen en wijnbergen. De zielen van de martelaren zullen in de harten van groene vogels worden gehouden, die rond vliegen in het Paradijs.

Op de Dag der Opstanding zal hij komen met zijn wond die het geur van muskus zal hebben. De martelaar zal voorspraak mogen doen voor 70 van zijn familieleden. In het Paradijs zijn honderd niveau's die door Allah zijn voorbereid voor de Mujahideen. En het verschil tussen twee van deze niveau’s is als het verschil tussen hemel en aarde. De mensen in het Paradijs zullen luxe kleren dragen, zelfs hun kammen, vaten, bekers en armbanden zullen van goud en zilver en parels zijn. Zij zullen daarin worden getooid met armbanden van goud en zullen groene gewaden van fijne zijde en zwaar brokaat dragen. Een martelaar zal een kroon van waardigheid krijgen, één robijn ervan is beter dan deze wereld en wat er op haar is. Als een vrouw van het Paradijs naar de aarde zou kijken, zou ze alles ertussenin verlichten, en vervullen met haar geuren. Alleen haar doek over haar hoofd is beter dan deze wereld en alles wat zich erop bevindt.

De paradijsvrouwen zijn geschapen van licht, grootgebracht in de schaduwen van paleizen met jeugdigen en bedienenden. De ogen genieten van haar schitterde aanblik, haar grote ogen, haar schoonheid, haar maagdelijkheid, alsof ze een robijn is. Geen mens of jinn heeft ooit gemeenschap met haar gehad. Elke keer dat jij haar bekijkt, zal zij er nog beter gaan uitzien en elke keer dat jij naast haar zit, zal haar schoonheid vermeerderen. Ze heeft een zachte stem, perfecte figuur, mooie haar, seksuele drang, lange wimpers, ze is oogverblindend! Ze wil niets anders dan jou behagen, haar ogen zijn versierd met kohl, ze is elegant en gebruikt zoete woorden. Ze is goedgemanierd, stralend verfraaid, vol van liefde, vrij van verveling, haar ogen zijn geschapen om alleen jou te bekijken. De verschijning van alleen haar nagel zou het licht van de volle maan doen verduisteren. Haar armband zou de duisternis van de nacht doen verlichten.

De verschijning van haar pols zou de Hele mensheid kunnen betoveren. Wanneer zij haar aanblik zou werpen tussen de hemel en de aarde, zou deze vervuld worden van heerlijke geuren. En haar speeksel zou zeewater omzetten in Helder en fris water. Hij met de laagste gradatie heeft een bezit, die zo groot is, dat hij er meer dan 1.000 jaar ervoor nodig heeft om het Helemaal te bezichtigen. De harten van de gelovigen zullen als één zijn, ze zullen geen problemen hebben en zullen als broeders naar binnengaan. Ze zullen zich nedervlijen op divans met tapijten waarvan de voeringen van dikke zijde zullen zijn. De gelovigen zullen Allah zien, zonder zijn sluiers van licht! En dat is de beste genieting in het Hiernamaals. Moge Allah ons helpen dit doel te bereiken. Amien.
http://forums.marokko.nl/archive/index. ... 3-p-3.htmlEven of topic, Ik bemerk ineens dat ook in de hemel onrecht aangedaan word. :? Niet veel, maar toch. Wat voor onrecht kan dat zijn?
'Maar wie - hetzij man of vrouw - deugdelijke daden doet als gelovige, zij zullen de tuin binnengaan en jullie wordt nog niet zoveel als de holte in een dadelpit onrecht aangedaan.' (Koran 4:124)
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
De Struikrover
Berichten: 8
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 6:48 am
Locatie: Ergens in Noorwegen

Bericht door De Struikrover »

Dank jullie voor je reacties. Dus moslimas hebben geen reet om naar uit te kijken (ook letterlijk niet).
En eens kom je aan t eind van je sudokuutje, tenzij t ingestraald is door Allah natuurlijk.

Mijn verloofde maakte een opmerking die even hard, en toch wel als een symbool, een kern van het probleem aankaartte:

In het paradijs krijgen ze misschien hun clitoris terug.

Ik wil vragen, als er (ex) moslimas willen reageren, hoe het voelt om zo emotioneel ingesloten te zitten.
Neemt het leven voor jouw god de plaats in van het vrouw-zijn, zodat het in je hoofd geen issue is? (erg dwingende vraagstelling, maarja)
En wat dacht/denk jij dat er in het paradijs voor je zou/zal zijn?

(edit: ja stom, er is een aparte forumsectie voor dit, maar toch..als je wilt reageren)

Ik wil er graag duidelijk bij melden (zoals ik ook in mijn introductie gedaan heb), dat ik erg geinteresseerd ben in de menselijke kant, niet in passages uit de Koran e.d. Alhoewel dat natuurlijk bijna onlosmakelijk is.

Wat een bedankje zou worden is nu uitgegroeid tot een soort begrijpend lezen SO van de HAVO. Excuses daarvoor.

Hij telt wel voor 10% voor je examen
I've got an idea--an idea so smart that my head would explode if I even began to know what I'm talking about.

Plaats reactie