Wat allah doet is blijkbaar goed

nina
Berichten: 1885
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 10:53 pm

Wat allah doet is blijkbaar goed

Berichtdoor nina » Wo Feb 11, 2004 8:35 am

Wat zou er hier gebeuren als ergens veel mensen bij omkomen? Er wordt volgens mij in detail uitgezocht wat de oorzaken zijn, hoe het voorkomen had kunnen worden, er wordt uitgezocht wie de verantwoordelijken waren, of zij zich aan de vorrschriften hebben gehouden, mensen die regels hebben overtreden worden ontslagen en krijgen eventueel een straf, soms zelfs rollen er koppen op hoog niveau.

In Saoedi-Arabië gelden blijkbaar andere maatstaven. Ik kwam dit stukje tegen, weet verder niet waar het vandaan komt.

MECCA: The Haj season was a ‘great success,’ Saudi Interior Minister Prince Nayef bin Abdul Aziz said on Wednesday, adding that the 251 people trampled to death during the stoning of the devil ritual had “met their fate”.“I want to congratulate you on your great achievement,” Prince Nayef told the men charged with the security of the annual pilgrimage to Mecca, the official Saudi Press Agency reported. —AFP

Dutch
Berichten: 3271
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Berichtdoor Dutch » Wo Feb 11, 2004 5:43 pm

Voor een moslim is het eigenlijk een puur geluk om in Mekka te sterven tijdens hajj, want dan komt die moslim regelrecht de hemel in... Daarom ook wordt er niet zoveel bij stilgestaan als er daar mensen vertrappeld worden. Zoals in het Arabisch wordt gezegd "ze hebben hun lot ontmoet" en dat lot was regelrecht de hemel invliegen...Bovendien nooit de fatalistische instelling van de moslims onderschatten!

Er zou wel een hele rel ontstaan moesten deze moslims nu bvb. in Europa ergens vertrappeld geworden zijn, door de nalatigheid van de kafir-organisatoren... :twisted: :twisted: :twisted:

In moslimlanden heeft een mensenleven ook een heel andere betekenis dan voor de meeste niet-moslims.
Zij beschouwen dit leven als iets zeer verwaarloosbaar. Dit leven bestaat enkel om de hemel te verdienen door zo goed mogelijk de wetten van allah op te volgen. Leed in deze wereld kan wel eens helpen om in de hemel te geraken...
Duffe bedoening :? , en bovendien hebben ze dan nog geen enkele absolute garantie dat allah bestaat...
Heb diep medelijden met deze zombies...

Dutch

Jasmijn
Berichten: 233
Lid geworden op: Wo Jan 07, 2004 5:03 pm

Berichtdoor Jasmijn » Za Feb 14, 2004 8:06 am

Allah heeft een reden voor alles wat hij doet,,zelfs al begrijpen we het nu niet,in het hiernamaals zullen we het wel begrijpen.

Een voorbeeld -> 11/9. Door die aanslag zijn juist veel mensen moslim geworden ook al was het in het begin erg slecht voor alle moslims.

Dutch
Berichten: 3271
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Berichtdoor Dutch » Za Feb 14, 2004 12:39 pm

Juist ja.
De bovenstaande reactie van Jasmijn is nu juist wat ik bedoelde met het
verregaande fatalisme van de moslims


Jasmijn, hou dus nu gelijk maar op met ademen, niks loont de moeite en volgens mij bespaar jij jezelf zo nog heel wat ellende in moslimland...
Hoe kan je nu in "hemelsnaam" dergelijke fatalistische houding aannemen. Komaan zeg, door welk enorm trauma werd jij gekwetst om zo te moeten redeneren op zo'n jonge leeftijd (ik ben er namelijk zeker van dat jij nog zeer jong bent...)?

Dutch

nina
Berichten: 1885
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 10:53 pm

Berichtdoor nina » Za Feb 14, 2004 9:48 pm

Allah heeft een reden voor alles wat hij doet,,zelfs al begrijpen we het nu niet,in het hiernamaals zullen we het wel begrijpen.


Nou, ik kan alvast wel een tipje van de sluier oplichten, jasmijn.

De jaarlijkse bedevaart naar Mekka is een miljoenenindustrie. Alle moslims ter wereld moeten hem maken (al is dit in de praktijk onmogelijk). Het is één grote commerciële hype, en een grote bron van inkomsten voor Saoedi-Arabië.

Voor de islam bestonden er meer belangrijke bedevaartplaatsen, dus werd de druk verdeeld. Maar 'bedevaart' betekende macht, dus verbood de islam alle andere centra, en liet iedereen naar Saoedi Arabië komen. KASSA!!!!

Nou zijn er veel te veel moslims voor één stad, en de toestroom wordt bij mijn weten niet geremd. In normale landen moet er aan allerlei veiligheidseisen worden voldaan. Vallen er doden of gewonden, dan worden er maatregelen genomen en rollen er koppen.

Maar niet in Saoedi Arabië. Zij hebben iets slimmers bedacht: ze zeggen gewoon dat dit het lot van de doden was, en de moslims zeggen in koor: Allah weet het!!

Voor Saoedi Arabie telt alleen het geld dat binnenstroomt. Een mensenleven telt voor hen niet. Het is niet Allah waardoor deze mensen omkwamen, het was inhaligheid, nalatigheid en een godsdienst die deze eigenschappen een podium geeft.

Jasmijn
Berichten: 233
Lid geworden op: Wo Jan 07, 2004 5:03 pm

Berichtdoor Jasmijn » Za Feb 14, 2004 11:45 pm

Ze doen het echt niet voor geld,waar slaat dat nou weer op?!
Ja het kost veel geld om de bedevaartstocht te doen,maar dat is zo,omdat als het goedkoop was,dat iedereen het elk jaar zou willen doen en dat kan niet omdat er geen plek voor is.

Ik bedoel niet dat ik het er mee eens ben wat er is gebeurd op 9/11,want absoluut niet,dit is niet de manier om meer moslims te trekken en mensen uit te nodigen voor Islam. In het begin zorgde het er ook voor dat iedereen dacht dat alle moslims terroristen waren,maar de intelligente mensen gaan daarom juist Islam bestuderen en komen erachter dat t geen godsdienst is van oorlogen,want dat is het niet.

Ik vind dat mensen elkaar gewoon moeten respecteren ook al hebben ze niet dezelfde godsdienst/mening. Uitnodigen tot Islam moet natuurlijk,maar niet op zo'n manier.

ancarlo
Berichten: 11
Lid geworden op: Vr Feb 20, 2004 10:11 pm
Locatie: rotterdam

Berichtdoor ancarlo » Vr Feb 20, 2004 10:39 pmJasmijn, heb je er ook wel eens bij stil gestaan dat er een heleboel mensen UIT angst voor de Islam, Islamiet zijn geworden??

If you can't beat them, join them, idee of zo????

En weet je ook dat dat hoofddoekje wat ik zie op het plaatje, dat dat alleen bedoeld was voor de vrouwen van Mohammed ter voorkoming van aanranding en verkrachting (in die tijd was dat schering en inslag!) en dat het een raad van hem was waar zij zelf over konden beslissen om het wel of niet te doen!?
En weet je ook dat de nijaab en/of burqua in de Koran VERBODEN zijn????? Hoezo wordt het woord van Allah nageleefd???

Waar haal je het vandaan die gegevens dat er meer Moslims zijn gekomen na 11/9??????? Propaganda????

Veel zwarte (zwaar) criminele Amerikanen zijn moslim geworden uit protest en om zichzelf te kunnen profileren naar buiten toe,
Ze hadden namelijk geen vat meer op mensen om hen heen als crimineel en het werd dus een HYPE om moslim te worden!
Wist je dat???

Weet je ook dat er heel veel vrouwen zijn in Islamitische landen die zich tegen heel veel dingen verzetten die cultureel bepalend zijn en voor Islam doorgaan, en wat mensen hier VRIJWILLIG doen, een doorn in het oog van deze vrouwen, zij voelen zich alles behalve begrepen en gesteund!

Wat de saoudi's betreft, zij zijn niet uit op pure winst???? be real zeg, er is geen land waar er zoveel miljonaire's bij elkaar wonen als daar, en geld is de duivel volgens de Islam, geld mag je niet zelf houden moet je delen, materiele zaken zijn van ondergeschikt belang, heb je wel eens gezien waar ze inwonen, rijden, zwemmen, telefoneren, kijken, etc,etc, Het is pure winst!

En dat is niet vreemd hoor, dat doen er wel meer, kijk maar naar de katholieke kerk, idem, maar wij zeggen het gewoon!
Dat is het fijne van een democratie!

God/Allah is liefde, mededogen, begrip, geduld, God/Allah bepaald wie er goed is en wie niet, een ieder die probeert om boven God/Allah te staan is het niet waard in de ogen van God, lees de Koran, en niet de verhalen die opgeschreven zijn door de 4 wraakzuchtige kalieven! Dan krijg je een heel andere kijk op wat en wie God/Allah werkelijk is en wat hij werkelijk met ons voor heeft! :roll:

Ancarlo :roll:
God straft die gene, die voor God denken te kunnen spelen, er is maar 1 rechtvaardige en maar 1 die het recht heeft om te oordelen en te straffen, en dat is hij!

nina
Berichten: 1885
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 10:53 pm

Berichtdoor nina » Vr Feb 20, 2004 10:57 pm

jasmijn schreef:Ze doen het echt niet voor geld,waar slaat dat nou weer op?!


Beste Jasmijn,

De bedevaart is voor Saoedi Arabië de tweede bron van inkomsten. Het levert enorm veel geld op. Dat is niet helemaal slecht voor de economie en voor gewone mensen, maar er zijn teveel mensen op belangrijke functies die hier teveel van profiteren.
En juist het feit dat iemand suggereert dat de jaarlijkse dodelijke ongelukken de wil van Allah is, toont aan dat er vuil spel bij komt kijken. Dat wil dus zeggen dat de winst belangrijker is dan het welzijn van de mensen. Als er zoveel mensen omkomen, verwacht je toch eerder dat de overheid geschokt is.

jasmijn schreef:Ja het kost veel geld om de bedevaartstocht te doen,maar dat is zo,omdat als het goedkoop was,dat iedereen het elk jaar zou willen doen en dat kan niet omdat er geen plek voor is.


Jasmijn, je hebt aanleg om adviseur marketing en promotie te worden. :P
Dit zijn net de gratis praatjes die dienen om te zorgen dat de overheid niet teveel geld in veiligheidsmaatregelen hoeft te steken. Dat kunnen ze dan weer in eigen zak steken.

De bedevaart levert gewoon heel veel geld op. Waarom zul je dat dan niet investeren in alle veiligheid die nodig is?


Terug naar “Prullenbak”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten