Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 59930
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor Ariel » Di Feb 21, 2017 2:12 pm

CHAUFFEURS DE LIJN LEGGEN WERK NEER NA TWEE INCIDENTEN IN MOLENBEEK

"Bespuwd worden is zo vernederend"

De chauffeurs van De Lijn van de stelplaatsen van Meerbeke en Dilbeek hebben gisteren het werk neergelegd. Twee chauffeurs werden afgelopen weekend bespuwd aan het station Brussel-West in Molenbeek. Het gaat om twee afzonderlijke incidenten.

De bewuste feiten speelden zich zaterdagmiddag omstreeks 12 uur af aan het station Brussel-West. Een man ging in discussie met een chauffeur van De Lijn omdat die te laat aan de halte toekwam. Na een woordenwisseling spuwde de man in het gezicht van de chauffeur. Een uur later gebeurde een gelijkaardig incident, ook aan het station Brussel-West. Een bestuurder sneed buschauffeur M.D.B. de pas af. "Ik kon op het nippertje een aanrijding vermijden", vertelt de chauffeur van De Lijn. "Tijdens onze opleiding trainen we om ongevallen te ontwijken. Geen enkele reiziger raakte gewond, maar de man in de auto stapte meteen uit. Ik deed mijn ruit open om te vragen waarom hij mij had klemgereden. Daarna volgde een woordenwisseling. Hij verweet mij en spuwde daarna in mijn gezicht. Hij stapte daarna meteen in zijn auto om weg te rijden. Ik heb zijn nummerplaat wel kunnen noteren. Daarna reed ik naar de stelplaats in Dilbeek, maar ik was te aangeslagen om nog verder te rijden. Een collega heeft mijn busrit overgenomen."

Nog nooit meegemaakt
M.D.B deed na het voorval meteen aangifte bij De Lijn en de lokale politie. De dader wordt nog opgespoord. De buschauffeur reageert erg aangeslagen. "Ik ben al meer dan vijf jaar chauffeur voor De Lijn", zegt hij. "Ik doe dat met het grootste plezier. Maar het is de eerste keer dat ik dit meemaak. Ik heb nog liever dat ze mij een klap op mijn hoofd geven. Bespuwd worden is gewoon vernederend. Waarom de man het deed? Geen idee. Hij sneed me zonder reden de pas af. Misschien was hij ook al aanwezig bij het eerste spuwincident. Ik laat me in ieder geval niet kennen. Morgen (vandaag, red.) heb ik nog een dagje verlof, maar woensdag zit ik weer achter het stuur. Ik doe mijn job gewoon graag. Ik laat me niet doen door één individu."

Negatieve reacties
De chauffeur is wel ontgoocheld over de reactie van de reizigers. Niemand wilde een getuigenis afleggen bij de politie. "De mensen willen niet bij het conflict betrokken geraken, maar het is wel jammer. Ik vroeg aan de passagiers om te getuigen, maar niemand zag dat zitten. Wat me verder nog raakt, zijn de reacties van allerlei mensen over de staking. Ze verwijten ons dat we luieriken zijn. Wij doen dat niet voor ons plezier, maar voor de veiligheid van onze collega's en de reizigers. Die negatieve reacties raken me hard."

Niet de eerste keer
De vakbonden beslisten zondagavond om het werk deels stil te leggen. Vooral op de lijnen 127 en 128, die van Ninove door Roosdaal en Dilbeek naar Brussel gaan, was er veel hinder. "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt", zegt Peter Vandenborre, vakbondslid van ACOD voor de stelplaats Meerbeke. "De voorbije weken vonden er meerdere incidenten plaats, onder meer aan het station Brussel-West in Molenbeek. Hopelijk is dit een signaal voor de directie om meer controles uit te voeren. De veiligheid van onze buschauffeurs én passagiers staat voorop. De staking duurt slechts één dag. Morgen (vandaag, red.) rijden alle bussen weer op de normale uurregeling."

Voortaan meer controle
Na een gesprek tussen de vakbondsafgevaardigden en de directieleden van De Lijn werd er beslist om de controles op de bussen gevoelig te verhogen. "Op de lijn Ninove-Brussel waren er al controleploegen aanwezig", zegt woodvoerster van De Lijn Sara-Jane Deputte. "Die controles worden nu verscherpt, vooral aan de halte Brussel-West waar beide voorvallen zijn gebeurd. We gaan ook politie en burgerwachten meer aanspreken om het veiligheidsgevoel te verhogen. Onze chauffeurs krijgen tijdens hun opleiding en werkuren ook opleidingen over het omgaan en vermijden van verbale en fysieke agressie."

Voor de schoolgaande scholieren bleek er gisteren geen probleem. Ondanks de staking zorgde De Lijn voor een busregeling naar alle scholen, zodat geen enkele leerling een les moest missen.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

mercator
Berichten: 17007
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor mercator » Di Feb 21, 2017 6:59 pm

Ik vraag me af of Belgisch PM Michel gisteren Mike Pence een rondleiding in hellhole Molenbeek heeft gegeven. Ik wed van niet, ze zullen alleen de EU paleizen bezocht hebben. Maar dan nog kan een gemiddeld opmerkzaam bezoeker-en ik neem aan dat pence zo is-duidelijk zien dat Trump gelijk heeft over dat hellhole vol vuilnis en moslims.
onzalig zijn de armen van geest

Mahalingam
Berichten: 31921
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 03, 2017 8:26 pm

Zou het in andere grote steden veel anders zijn dan in Brussel?
Onderzoek naar 144 vzw's vanwege link met terreur en radicalisme
Het parket is een onderzoek gestart naar 144 vzw's in de Brusselse ­kanaalzone. Het parket linkt al die verenigingen met radicalisme of terrorisme. Dat is gebleken uit een grootschalige screening van de 3.308 vzw's in ­Molenbeek en omgeving, schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

Een kruising van de databanken van de vzw's met die van het parket leerde dat er 144 vzw's waren waarvan één of meerdere beheerders een link hadden met gewelddadig radicalisme of terrorisme.

In 74 gevallen hebben die beheerders een rechtstreekse band met radicalisme of terrorisme. Bij de rest gaat het om wapenhandel, drugshandel of andere zware criminele feiten. Een gerechtelijk onderzoek moet nu uitwijzen of de vzw's zelf ook een link hebben met terreur of radicalisme, aldus korpschef ­Johan De Becker van Zone West.
http://www.demorgen.be/binnenland/onderzoek-naar-144-vzw-s-vanwege-link-met-terreur-en-radicalisme-bfaa8848/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 25836
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor Pilgrim » Di Mar 21, 2017 2:17 am

In Molenbeek worden 51 vzw’s verdacht van terreurbanden. Dat leert een vertrouwelijk rapport van de politie. Het voorbije jaar is er wel niemand meer vanuit de gemeente naar Syrië vertrokken.

Afbeelding

“We gaan Molenbeek opkuisen.” Na de aanslagen in Parijs en de verhoogde terreur¬dreiging in ons land beloofde binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) vorig jaar een strengere aanpak van radicaliserende moslims. Het Kanaal¬plan moest de Brusselse gemeenten Molenbeek, Koekelberg, Anderlecht, Sint-Gillis, Schaarbeek, Laken, Sint-Joost-ten-Node, Brussel-stad en het Vlaamse Vilvoorde helpen in de strijd tegen terreur.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 17007
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor mercator » Di Mar 21, 2017 1:16 pm

Pilgrim schreef:
In Molenbeek worden 51 vzw’s verdacht van terreurbanden. Dat leert een vertrouwelijk rapport van de politie. Het voorbije jaar is er wel niemand meer vanuit de gemeente naar Syrië vertrokken.

Dat laatste is dan heel spijtig, dan waren we ervan af geweest. Kennelijk is de zin om naar Syrië te tijgen heel wat minder nu de dappere strijders in vrouwenkleren moeten gaan lopen of afgeknald worden.
Molenbeek en gelijkaardige getto's zijn alleen nog te saneren door de volledige populatie te deporteren en de krotwoningen af te breken.
onzalig zijn de armen van geest

Mahalingam
Berichten: 31921
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 24, 2017 5:43 pm

Brussel krijgt er een nieuwe toeristische attractie bij: Klein-Afrika bij het station Brussel-Noord. Zo'n 300 Soedanezen klitten dan daar bij elkaar en tonen hun exotische levensstijl.
Driehonderd vluchtelingen dreigen nieuw kamp op te zetten aan Brussel-Noord
De groep vluchtelingen kwam na nieuwjaar aan in het opvangcentrum van Samusocial in Haren. Ze waren toen uit Calais gekomen en willen nog altijd de oversteek maken naar Engeland. Daardoor is een asielaanvraag uitgesloten en vinden ze evenmin plaats bij Fedasil.

"In het begin wilden de mensen niet meekomen in de centra, omdat ze bang waren de mogelijkheid niet meer te hebben om naar Engeland te gaan. Nu merkten ze dat ze hier goed zitten en eten krijgen, en willen ze natuurlijk graag blijven", vertelt ook Marie-Anne Robberecht van Samusocial.

Dit klantenverlies zint Fedasil helemaal niet.
"Ze hebben geen middelen, geen geld en geen mogelijkheden, dus vanaf maandag gaan ze ofwel een nieuw kamp opbouwen aan het station Brussel-Noord of organiseren ze een zitstaking om hier alsnog te kunnen blijven", vertelt dakloze Jo, die in naam van de vluchtelingen het verhaal naar buiten brengt. "De vluchtelingen zijn het beu om constant te verhuizen en ik kan me voorstellen dat het publiek er ook niet mee gediend is dat er opnieuw 300 vluchtelingen kamperen aan Brussel-Noord."
http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/3113536/2017/03/24/Driehonderd-vluchtelingen-dreigen-nieuw-kamp-op-te-zetten-aan-Brussel-Noord.dhtml

Zitstaking. Maar waarom geen protestmars?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 31921
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mar 27, 2017 12:00 am

De socialisten streven toch naar meer officieele moskeeten? Die dan subsidie gaan krijgen.
En wat krijgen ze ervoor terug?
Brussels mayor warns: All our mosques are being controlled by Salafists
THE MAYOR of Brussels has warned that all of the Belgium capital's mosques are being controlled by Salafists.
And he said there has to be penalties for mosques that support Salafism, an ultra-orthodox religious-political ideology based on a belief in "physical" jihadism practised by some followers of the Sunni faith.

The comments, made by Yvan Mayeur, come just over a year after the terror attacks that rocked the city and its airport killing 16 people and injuring 300 more on March 22 2016.

In an interview with newspaper De Morgen, the 57-year-old Socialist Party mayor said more has to be done to combat the spread of radicalism in Europe.
http://www.express.co.uk/news/world/783827/Brussels-Mosques-Salafist-Jihad-Anniversary-Attack
http://www.demorgen.be/binnenland/-alle-moskeeen-hier-zijn-in-handen-van-salafisten-baaf638b/ (betaalmuur)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 17007
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor mercator » Ma Mar 27, 2017 10:41 am

Mahalingam schreef:De socialisten streven toch naar meer officieele moskeeten? Die dan subsidie gaan krijgen.
En wat krijgen ze ervoor terug?
Brussels mayor warns: All our mosques are being controlled by Salafists

Yvan Mayeur is de extreem linkse burgervader van hellhole Brussel. Hij is blijkbaar nog lang niet links genoeg want hij wordt nu als "racist" beschouwd omwille van die ene uitspraak. Moslim zijn is een ras zoals we weten, maar daarbinnen bestaat nog het sub-ras Salafist .
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 3905
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor Ali Yas » Ma Mar 27, 2017 7:59 pm

Maar dit is toch wel uiterst zorgwekkend (hoewel voorspelbaar). De meest radikale moslims bedreigen de minder radikalen, en als ze zelf niet worden bedreigd worden zij dus overal de baas. Eerst alleen in de moskeeën, dan op de straten eromheen en uiteindelijk ook in de politiek. Tenzij wij ergens een streep trekken, maar dan moeten we wel opschieten. De wapenvondsten in moskeeën op verschillende plaatsen in Europa maken vrij duidelijk wat de plannen zijn.
Alle waarheden zijn eenvoudig te begrijpen als ze eenmaal zijn ontdekt; de kunst is ze te ontdekken. - Galileo Galilei

Lees ook korancommentaar!


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast