Islamitische scholen

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 6495
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Islamitische scholen

Berichtdoor xplosive » Do Mei 28, 2015 8:10 am

Mechelen niet blij met islamitische basisschool

Mechelen krijgt binnenkort de eerste islamitische basisschool van Vlaanderen. Het Mechelse stadsbestuur erkent dat veel allochtone jongeren uit de boot vallen. "Maar een aparte school voor moslims is geen oplossing”, zegt de schepen van Integratie en Onderwijs.

De plannen zijn ambitieus. De vzw Islamitisch Onderwijs Mechelen (IOM) wil een terrein aankopen in de Caputsteenstraat, een gemengde buurt vlak bij de Al Buraq-moskee. Volgens de vzw maken veel jongeren hun school niet af en halen ze geen diploma hoger secundair onderwijs. Een islamitische basisschool moet de jongeren helpen en de kans op werk later verhogen. Voorts zou het de leerlingen helpen om een eigen identiteit te vormen. IOM benadrukt wel dat ook niet-moslims welkom zijn.

"Dit ruikt naar segregatie"

Marc Hendrickx (N-VA), bevoegd voor Integratie en Onderwijs, vindt de plannen maar niks. “We hebben een grote moslimgemeenschap in Mechelen, waarmee we goede contacten onderhouden. En we weten dat veel van die kinderen uit de boot vallen. We trachten daar ook iets aan te doen. Maar dit is geen oplossing. Dit ruikt naar segregatie. Het laatste wat we willen, zijn concentratiecholen. Een tiental meisjes volgt nu al les in een lokaal in één van onze twee moskeeën, omwille van het hoofddoekenverbod. Dat betreuren we. De toekomst is juist dat we beter gaan samenwerken.”

500.000 euro nodig

Hendrickx ziet ook praktische bezwaren. “De initiatiefnemers zijn hier de voorbije 2 jaar een 4-tal keer geweest. Er zitten succesvolle zakenmensen tussen. Maar ik vrees dat ze de problemen onderschatten. Ze willen 500.000 euro ophalen. Dat is te weinig omdat je met veel verschillende zaken rekening moet houden. Onder meer met de brandveiligheid. De plannen zijn ook weinig concreet. De vzw heeft inderdaad een locatie op het oog maar ze hebben nog niks aangekocht.”
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = de hel op aarde voor mens en dier
                                                                    koran = handboek voor criminelen
Moslimlanden bewijzen dagelijks: meer islam = meer verkrachte mensenrechten

mercator
Berichten: 17497
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor mercator » Do Mei 28, 2015 10:10 am

“We hebben een grote moslimgemeenschap in Mechelen,

En dat is dus de reden dat ik niet meer in mijn geboortestad kom.
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27803
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 29, 2015 9:02 pm

Islamschool in Mechelen

27 mei 2015

Vandaag raakte bekend dat binnenkort de eerste steen wordt gelegd van een islamitische basisschool in Mechelen. De islamisering van onze steden zet zich gestaag voort.

Het schoolproject is een initiatief van een islamitische vzw. Hoewel de voorzitter van de vzw, Saïd Bouazza, aangeeft open te staan voor alle leerlingen, maakt de missie van de school duidelijk waar het echt om gaat. Zo is één van de drie uitgangspunten van de school het versterken van de islamitische identiteit. Het stimuleren van een sterk islamitisch bewustzijn wordt hierbij niet beperkt tot het klassiek islamonderricht. Bij aanvang van de lessen wil de school dat er telkens een hoofdstuk uit de Koran wordt voorgelezen. Wetende welke gruwelijke passages dit boek bevat, mogen we er niet aan denken wat voor een invloed dit heeft op jonge kinderen.

Handleiding stenigen
Buitenlandse voorbeelden tonen dit overigens aan. Zo zijn de islamitische scholen in Groot-Brittannië uitgegroeid tot ware shariascholen. De kinderen leren onder meer dat op homoseksualiteit de doodstraf staat door de brandstapel of door de ‘schuldige’ in een afgrond te duwen. Er wordt hen geleerd dat niet-moslims zullen branden in de hel en ze krijgen eveneens een geïllustreerde handleiding stenigen. Een studie van de universiteit van Bristol toonde overtuigend aan dat deze moslimkinderen het minst geïntegreerd zijn in de Britse samenleving. Of hoe de integratie van generatie op generatie niet toeneemt, maar actief wordt afgeremd.

Ook de leerlingen van de Mechelse islamschool dreigen hierdoor van jongs af aan te worden opgevoed in de islamitische traditie, waarvan we weten dat ze haaks staat op de onze. Dit initiatief is weer een stap in het ontstaan van een parallelle moslimsamenleving.

Een aparte gemeenschap die ostentatief weigert om zich aan te passen aan onze waarden, regels en wetten heeft hier geen plaats. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zal vandaag in het Vlaams Parlement onderwijsminister Hilde Crevits dan ook aan de tand voelen over dit initiatief.

http://www.vlaamsbelang.org/nieuws/11064
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61929
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 17, 2015 10:23 pm

Moslims? Of mogen wij dat niet weten.

Examenfraude in Belgisch voortgezet onderwijs

Het voortgezet onderwijs in Franstalig België wordt geplaagd door een grootschalige examenfraude. Minister Joelle Milquet van Onderwijs heeft deze week een aantal examens moeten schrappen omdat ze voortijdig op sociale media waren verschenen.

Woensdag liet de minister weten dat onder meer examens in de exacte wetenschappen en Nederlands die gepland stonden voor donderdag niet doorgaan.

Maandag schrapte de minister al delen van de eindexamens voor de vakken Frans en geschiedenis die gepland stonden op dinsdag, omdat belangrijke informatie over het examen Frans en een foto van een van de vragen van het examen geschiedenis op Facebook stonden.

Milquet betreurt „de nooit eerder geziene opeenstapeling van lekken”.

Nederland maakte in 2013 de grootste eindexamenfraude in de eigen geschiedenis mee. Leerlingen van scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam stalen 27 eindexamens en verkochten deze door. De fraude kwam aan het licht toen een man een van de eindexamens op het internet publiceerde.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61929
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Za Jul 15, 2017 10:27 am

Islamitische ouders die slim zijn, gaan voor de elektrische fiets. Die is vijf keer zo duur als een laptop.

Islamschool lokt jongeren met gratis laptop of elektrische fiets

In een ultieme poging om een islamitische middelbare school te openen, haalt de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) alles uit de kast om leerlingen te ronselen.

Het ministerie van Onderwijs en de stad Amsterdam maken zich zorgen over de stichting, die al jaren procedeert om les te mogen geven. De stad en het ministerie proberen dat te voorkomen. Een oud-bestuurslid van de school sympathiseerde met terreurorganisatie Islamitische Staat.

Ondanks dat er nog geen school is, worden in moskeeën inschrijfformulieren - vol taalfouten - uitgedeeld. Wie zich snel inschrijft, wordt een gratis laptop of elektrische fiets in het vooruitzicht gesteld, blijkt uit het aanmeldformulier.

Het ministerie van Onderwijs laat weten dat het aanbieden van cadeautjes als tegenprestatie voor een inschrijving niet bekostigd mag worden van (toekomstig) onderwijsgeld. Het hoofd van SIO, Soner Atasoy, zegt de fietsen en laptops uit eigen zak te betalen. Hij begrijpt de ophef niet. „Nu niet zeuren over de gratis fiets anders geef ik er nog klompen gratis bij.”Spoiler! :
Premium telegraaf.

Het ministerie van Onderwijs en de stad Amsterdam hebben grote twijfels over de achtergrond van de nieuwe islamitische middelbare school die wil openen in Amsterdam.

De Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) probeert leerlingen over te halen met een nieuwe laptop of elektrische fiets. Het formulier waarmee de school zichzelf aanprijst werd volgens de gemeente in diverse moskeeën rondgedeeld. Op het van taalfouten wemelende stencil krijgen aspirant-leerlingen en ouders een voorproefje van wat hen op de SIO-school wacht.


„De SIO biedt de mogelijkheid om met extra twee lesuren per dag kosteloos de Edele Koran te memoriseren”, zo leest het formulier. „Dit doe je naast de reguliere onderwijstijd in een vier jaar durend cursus. Voor meer info zie schoolgids. Meld je aan?”

Gymlessen, voetballen en trainingen in vechtsporten (martial arts) zullen gescheiden plaatsvinden. Op schoolreisjes zullen meisjes een andere behandeling gaan genieten dan jongens, zo wordt de inschrijvers duidelijk gemaakt. Meiden die mee willen naar de Ardennen, Andalusië of Istanboel, krijgen gezelschap van een ’ouder/voogd/mahram’ (chaperonne, red.).

Brief aan verslaggever Muller van SIO-voorzitter Atasoy.
Brief aan verslaggever Muller van SIO-voorzitter Atasoy.
Op het departement heersen grote twijfels over de veronderstelde oprichting van de SIO-school. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) heeft zich er eerder tegen uitgesproken, omdat hij vreest dat de leerlingen zich van de Nederlandse maatschappij zullen afkeren. „Ik had al weinig vertrouwen in dit bestuur”, zegt Dekker. „Het ene akkefietje volgt op het andere. Nu dit weer. Het bestuur probeert leerlingen te trekken met elektrische fietsen en laptops. Onderwijsgeld is bedoeld voor onderwijs, niet voor dit soort lokkertjes. Daar zien we altijd streng op toe.”

Een bestuurslid, Abdoe Khoulani, van SIO betuigde in 2014 namelijk openlijk zijn sympathie voor de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Hij is inmiddels vertrokken. Hoewel er in 2011 nog positief over de oprichting van de school was besloten, oordeelde Dekker daarop dat de school er toch niet moest komen. „Een van de bestuurders heeft op Facebook terreurorganisatie Islamitische Staat verheerlijkt. De rest van het bestuur heeft daar onvoldoende afstand van genomen. Ik heb er geen vertrouwen in dat zo’n bestuur in staat is leerlingen te leren wat het betekent om burger te zijn in dit land. Daarom heb ik geweigerd om bekostiging over te maken”, aldus Dekker.

De Raad van State bepaalde eerder deze maand dat de VVD-bewindsman echter alleen de oprichting kan stoppen door aannemelijk te maken dat de voorspelde leerlingenaantallen niet gehaald gaan worden. Het offensief van SIO om leerlingen met douceurtjes te gaan verleiden, zou die mogelijkheid beperken. De tijd dringt voor de instelling, want de wet bepaalt dat uiterlijk zes jaar na het stichtingsbesluit moet worden begonnen met het geven van onderwijs. Voor SIO is dat uiterlijk 1 augustus.

Onbehoorlijk
De Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (D66) noemt de gang van zaken een schoolvoorbeeld van „onbehoorlijk bestuur”. Volgens Kukenheim worden ouders op het verkeerde been gezet door het aanmeldformulier. „Het is schandalig, want er is nog helemaal geen sprake van een school. Het is ongelooflijk dat je ouders lokt met cadeaus.”

Voorzitter Soner Atasoy van de SIO laat in een reactie weten dat de school „hoe dan ook zal starten. Met of zonder de centen van de Staat.” Hij heeft geen vertrouwen in de Nederlandse rechtsstaat. „Als u vragen heeft over de samenwerking tussen rechtbank, de Raad van State, het ministerie van Onderwijs en de gemeente Amsterdam welke gezamenlijk structureel islamitische initiatieven tegenwerken en grondrechten schenden, verneem ik dat graag.”

Hij schrijft dat de fietsen en laptops uit eigen zak worden betaald. „De leerlingen krijgen op mijn kosten een elektrische fiets of laptop. Wilt u ook weten wie de procedurekosten van meer dan 500.000 euro heeft betaald? Of is dat niet interessant voor u wat een moslim mee moet maken om gebruik te mogen maken van de grondrechten. Vraag dan tenminste hoeveel Nauta Dutilh voor gemeente Amsterdam en Pels Rijcken (advocatenkantoren, red.) voor het ministerie de belastingbetaler heeft gekost. Hint: richting de miljoen! By the way: proceskosten van de stichting heb ik ook zelf betaald. Nu niet zeuren over die gratis fiets, anders geef ik er nog gratis klompen bij.”
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 11890
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Jul 15, 2017 7:00 pm

Ariel schreef:
Islamschool lokt jongeren met gratis laptop of elektrische fiets[/size]
Hans van de Mortel sr. schreef:In een ultieme poging om een islamitische kleuterschool te openen, haalt de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) alles uit de kast om analfabete aanhangers van de profeet te ronselen.

Het hoofd van SIO, Soner Atasoy, zegt de fietsen en laptops uit eigen zak te betalen. Hij begrijpt de ophef niet. „Nu niet zeuren over de gratis fiets anders geef ik er nog klompen gratis bij.”

Hij vergeet het belangrijkste vanaf de minaret te reciteren over wat in de aanbieding is: de Koran.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 930
Lid geworden op: Do Apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Pizzaman » Zo Jul 16, 2017 1:27 am

Ariel schreef:Islamitische ouders die slim zijn, gaan voor de elektrische fiets. Die is vijf keer zo duur als een laptop.


Was het nou een gratis fiets of een gejatte fiets?
Een vertaalfoutje is tenslotte zo gemaakt....
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3458
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor sjun » Zo Jul 16, 2017 11:00 am

Briefje van Jan Aan Soner Atasoy.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61929
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Zo Jul 16, 2017 11:27 am

Pizzaman schreef:
Ariel schreef:Islamitische ouders die slim zijn, gaan voor de elektrische fiets. Die is vijf keer zo duur als een laptop.


Was het nou een gratis fiets of een gejatte fiets?
Een vertaalfoutje is tenslotte zo gemaakt....Er worden tegenwoordig inderdaad heel veel elektrische fietsen gejat.

Ik begrijp niet waarom kinderen een electrische fiets nodig hebben. Het is gezonder voor ze om ze een normale fiets te geven.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 11890
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jul 17, 2017 7:29 pm

Pizzaman schreef:
Ariel schreef:Islamitische ouders die slim zijn, gaan voor de elektrische fiets. Die is vijf keer zo duur als een laptop.

Was het nou een gratis fiets of een gejatte fiets?
Een vertaalfoutje is tenslotte zo gemaakt....

Ik weet uit eerste bron dat het gebruikelijk is dat Marokkaanse kinderen fietsen jatten en die bewaren tot de familie afreist voor een lange vakantie naar het land dat hen het meest trekt: Allahland Marokko. Dit is niet polariserend of leugenachtig haatdragend bedoeld . . . maar de keiharde waarheid.

Ik ben niet voor niets twaalf jaren lang als Jehovah's Getuige een liefhebber van de afschuwelijke god van de joden geweest. In die tijd had in ontzettend veel (leuk) contact met allerlei mensen van verschillend kaliber. Tsja . . . en zo hoor je nog weleens wat dat de ander (politicus) niet wil weten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten