Islamitische scholen

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 6950
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Islamitische scholen

Berichtdoor xplosive » Do Mei 28, 2015 8:10 am

Mechelen niet blij met islamitische basisschool

Mechelen krijgt binnenkort de eerste islamitische basisschool van Vlaanderen. Het Mechelse stadsbestuur erkent dat veel allochtone jongeren uit de boot vallen. "Maar een aparte school voor moslims is geen oplossing”, zegt de schepen van Integratie en Onderwijs.

De plannen zijn ambitieus. De vzw Islamitisch Onderwijs Mechelen (IOM) wil een terrein aankopen in de Caputsteenstraat, een gemengde buurt vlak bij de Al Buraq-moskee. Volgens de vzw maken veel jongeren hun school niet af en halen ze geen diploma hoger secundair onderwijs. Een islamitische basisschool moet de jongeren helpen en de kans op werk later verhogen. Voorts zou het de leerlingen helpen om een eigen identiteit te vormen. IOM benadrukt wel dat ook niet-moslims welkom zijn.

"Dit ruikt naar segregatie"

Marc Hendrickx (N-VA), bevoegd voor Integratie en Onderwijs, vindt de plannen maar niks. “We hebben een grote moslimgemeenschap in Mechelen, waarmee we goede contacten onderhouden. En we weten dat veel van die kinderen uit de boot vallen. We trachten daar ook iets aan te doen. Maar dit is geen oplossing. Dit ruikt naar segregatie. Het laatste wat we willen, zijn concentratiecholen. Een tiental meisjes volgt nu al les in een lokaal in één van onze twee moskeeën, omwille van het hoofddoekenverbod. Dat betreuren we. De toekomst is juist dat we beter gaan samenwerken.”

500.000 euro nodig

Hendrickx ziet ook praktische bezwaren. “De initiatiefnemers zijn hier de voorbije 2 jaar een 4-tal keer geweest. Er zitten succesvolle zakenmensen tussen. Maar ik vrees dat ze de problemen onderschatten. Ze willen 500.000 euro ophalen. Dat is te weinig omdat je met veel verschillende zaken rekening moet houden. Onder meer met de brandveiligheid. De plannen zijn ook weinig concreet. De vzw heeft inderdaad een locatie op het oog maar ze hebben nog niks aangekocht.”
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

mercator
Berichten: 18060
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor mercator » Do Mei 28, 2015 10:10 am

“We hebben een grote moslimgemeenschap in Mechelen,

En dat is dus de reden dat ik niet meer in mijn geboortestad kom.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 29, 2015 9:02 pm

Islamschool in Mechelen

27 mei 2015

Vandaag raakte bekend dat binnenkort de eerste steen wordt gelegd van een islamitische basisschool in Mechelen. De islamisering van onze steden zet zich gestaag voort.

Het schoolproject is een initiatief van een islamitische vzw. Hoewel de voorzitter van de vzw, Saïd Bouazza, aangeeft open te staan voor alle leerlingen, maakt de missie van de school duidelijk waar het echt om gaat. Zo is één van de drie uitgangspunten van de school het versterken van de islamitische identiteit. Het stimuleren van een sterk islamitisch bewustzijn wordt hierbij niet beperkt tot het klassiek islamonderricht. Bij aanvang van de lessen wil de school dat er telkens een hoofdstuk uit de Koran wordt voorgelezen. Wetende welke gruwelijke passages dit boek bevat, mogen we er niet aan denken wat voor een invloed dit heeft op jonge kinderen.

Handleiding stenigen
Buitenlandse voorbeelden tonen dit overigens aan. Zo zijn de islamitische scholen in Groot-Brittannië uitgegroeid tot ware shariascholen. De kinderen leren onder meer dat op homoseksualiteit de doodstraf staat door de brandstapel of door de ‘schuldige’ in een afgrond te duwen. Er wordt hen geleerd dat niet-moslims zullen branden in de hel en ze krijgen eveneens een geïllustreerde handleiding stenigen. Een studie van de universiteit van Bristol toonde overtuigend aan dat deze moslimkinderen het minst geïntegreerd zijn in de Britse samenleving. Of hoe de integratie van generatie op generatie niet toeneemt, maar actief wordt afgeremd.

Ook de leerlingen van de Mechelse islamschool dreigen hierdoor van jongs af aan te worden opgevoed in de islamitische traditie, waarvan we weten dat ze haaks staat op de onze. Dit initiatief is weer een stap in het ontstaan van een parallelle moslimsamenleving.

Een aparte gemeenschap die ostentatief weigert om zich aan te passen aan onze waarden, regels en wetten heeft hier geen plaats. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zal vandaag in het Vlaams Parlement onderwijsminister Hilde Crevits dan ook aan de tand voelen over dit initiatief.

http://www.vlaamsbelang.org/nieuws/11064
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 17, 2015 10:23 pm

Moslims? Of mogen wij dat niet weten.

Examenfraude in Belgisch voortgezet onderwijs

Het voortgezet onderwijs in Franstalig België wordt geplaagd door een grootschalige examenfraude. Minister Joelle Milquet van Onderwijs heeft deze week een aantal examens moeten schrappen omdat ze voortijdig op sociale media waren verschenen.

Woensdag liet de minister weten dat onder meer examens in de exacte wetenschappen en Nederlands die gepland stonden voor donderdag niet doorgaan.

Maandag schrapte de minister al delen van de eindexamens voor de vakken Frans en geschiedenis die gepland stonden op dinsdag, omdat belangrijke informatie over het examen Frans en een foto van een van de vragen van het examen geschiedenis op Facebook stonden.

Milquet betreurt „de nooit eerder geziene opeenstapeling van lekken”.

Nederland maakte in 2013 de grootste eindexamenfraude in de eigen geschiedenis mee. Leerlingen van scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam stalen 27 eindexamens en verkochten deze door. De fraude kwam aan het licht toen een man een van de eindexamens op het internet publiceerde.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Za Jul 15, 2017 10:27 am

Islamitische ouders die slim zijn, gaan voor de elektrische fiets. Die is vijf keer zo duur als een laptop.

Islamschool lokt jongeren met gratis laptop of elektrische fiets

In een ultieme poging om een islamitische middelbare school te openen, haalt de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) alles uit de kast om leerlingen te ronselen.

Het ministerie van Onderwijs en de stad Amsterdam maken zich zorgen over de stichting, die al jaren procedeert om les te mogen geven. De stad en het ministerie proberen dat te voorkomen. Een oud-bestuurslid van de school sympathiseerde met terreurorganisatie Islamitische Staat.

Ondanks dat er nog geen school is, worden in moskeeën inschrijfformulieren - vol taalfouten - uitgedeeld. Wie zich snel inschrijft, wordt een gratis laptop of elektrische fiets in het vooruitzicht gesteld, blijkt uit het aanmeldformulier.

Het ministerie van Onderwijs laat weten dat het aanbieden van cadeautjes als tegenprestatie voor een inschrijving niet bekostigd mag worden van (toekomstig) onderwijsgeld. Het hoofd van SIO, Soner Atasoy, zegt de fietsen en laptops uit eigen zak te betalen. Hij begrijpt de ophef niet. „Nu niet zeuren over de gratis fiets anders geef ik er nog klompen gratis bij.”Spoiler! :
Premium telegraaf.

Het ministerie van Onderwijs en de stad Amsterdam hebben grote twijfels over de achtergrond van de nieuwe islamitische middelbare school die wil openen in Amsterdam.

De Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) probeert leerlingen over te halen met een nieuwe laptop of elektrische fiets. Het formulier waarmee de school zichzelf aanprijst werd volgens de gemeente in diverse moskeeën rondgedeeld. Op het van taalfouten wemelende stencil krijgen aspirant-leerlingen en ouders een voorproefje van wat hen op de SIO-school wacht.


„De SIO biedt de mogelijkheid om met extra twee lesuren per dag kosteloos de Edele Koran te memoriseren”, zo leest het formulier. „Dit doe je naast de reguliere onderwijstijd in een vier jaar durend cursus. Voor meer info zie schoolgids. Meld je aan?”

Gymlessen, voetballen en trainingen in vechtsporten (martial arts) zullen gescheiden plaatsvinden. Op schoolreisjes zullen meisjes een andere behandeling gaan genieten dan jongens, zo wordt de inschrijvers duidelijk gemaakt. Meiden die mee willen naar de Ardennen, Andalusië of Istanboel, krijgen gezelschap van een ’ouder/voogd/mahram’ (chaperonne, red.).

Brief aan verslaggever Muller van SIO-voorzitter Atasoy.
Brief aan verslaggever Muller van SIO-voorzitter Atasoy.
Op het departement heersen grote twijfels over de veronderstelde oprichting van de SIO-school. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) heeft zich er eerder tegen uitgesproken, omdat hij vreest dat de leerlingen zich van de Nederlandse maatschappij zullen afkeren. „Ik had al weinig vertrouwen in dit bestuur”, zegt Dekker. „Het ene akkefietje volgt op het andere. Nu dit weer. Het bestuur probeert leerlingen te trekken met elektrische fietsen en laptops. Onderwijsgeld is bedoeld voor onderwijs, niet voor dit soort lokkertjes. Daar zien we altijd streng op toe.”

Een bestuurslid, Abdoe Khoulani, van SIO betuigde in 2014 namelijk openlijk zijn sympathie voor de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Hij is inmiddels vertrokken. Hoewel er in 2011 nog positief over de oprichting van de school was besloten, oordeelde Dekker daarop dat de school er toch niet moest komen. „Een van de bestuurders heeft op Facebook terreurorganisatie Islamitische Staat verheerlijkt. De rest van het bestuur heeft daar onvoldoende afstand van genomen. Ik heb er geen vertrouwen in dat zo’n bestuur in staat is leerlingen te leren wat het betekent om burger te zijn in dit land. Daarom heb ik geweigerd om bekostiging over te maken”, aldus Dekker.

De Raad van State bepaalde eerder deze maand dat de VVD-bewindsman echter alleen de oprichting kan stoppen door aannemelijk te maken dat de voorspelde leerlingenaantallen niet gehaald gaan worden. Het offensief van SIO om leerlingen met douceurtjes te gaan verleiden, zou die mogelijkheid beperken. De tijd dringt voor de instelling, want de wet bepaalt dat uiterlijk zes jaar na het stichtingsbesluit moet worden begonnen met het geven van onderwijs. Voor SIO is dat uiterlijk 1 augustus.

Onbehoorlijk
De Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (D66) noemt de gang van zaken een schoolvoorbeeld van „onbehoorlijk bestuur”. Volgens Kukenheim worden ouders op het verkeerde been gezet door het aanmeldformulier. „Het is schandalig, want er is nog helemaal geen sprake van een school. Het is ongelooflijk dat je ouders lokt met cadeaus.”

Voorzitter Soner Atasoy van de SIO laat in een reactie weten dat de school „hoe dan ook zal starten. Met of zonder de centen van de Staat.” Hij heeft geen vertrouwen in de Nederlandse rechtsstaat. „Als u vragen heeft over de samenwerking tussen rechtbank, de Raad van State, het ministerie van Onderwijs en de gemeente Amsterdam welke gezamenlijk structureel islamitische initiatieven tegenwerken en grondrechten schenden, verneem ik dat graag.”

Hij schrijft dat de fietsen en laptops uit eigen zak worden betaald. „De leerlingen krijgen op mijn kosten een elektrische fiets of laptop. Wilt u ook weten wie de procedurekosten van meer dan 500.000 euro heeft betaald? Of is dat niet interessant voor u wat een moslim mee moet maken om gebruik te mogen maken van de grondrechten. Vraag dan tenminste hoeveel Nauta Dutilh voor gemeente Amsterdam en Pels Rijcken (advocatenkantoren, red.) voor het ministerie de belastingbetaler heeft gekost. Hint: richting de miljoen! By the way: proceskosten van de stichting heb ik ook zelf betaald. Nu niet zeuren over die gratis fiets, anders geef ik er nog gratis klompen bij.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13994
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Jul 15, 2017 7:00 pm

Ariel schreef:
Islamschool lokt jongeren met gratis laptop of elektrische fiets[/size]
Hans van de Mortel sr. schreef:In een ultieme poging om een islamitische kleuterschool te openen, haalt de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) alles uit de kast om analfabete aanhangers van de profeet te ronselen.

Het hoofd van SIO, Soner Atasoy, zegt de fietsen en laptops uit eigen zak te betalen. Hij begrijpt de ophef niet. „Nu niet zeuren over de gratis fiets anders geef ik er nog klompen gratis bij.”

Hij vergeet het belangrijkste vanaf de minaret te reciteren over wat in de aanbieding is: de Koran.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1502
Lid geworden op: Do Apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Pizzaman » Zo Jul 16, 2017 1:27 am

Ariel schreef:Islamitische ouders die slim zijn, gaan voor de elektrische fiets. Die is vijf keer zo duur als een laptop.


Was het nou een gratis fiets of een gejatte fiets?
Een vertaalfoutje is tenslotte zo gemaakt....
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3928
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor sjun » Zo Jul 16, 2017 11:00 am

Briefje van Jan Aan Soner Atasoy.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Zo Jul 16, 2017 11:27 am

Pizzaman schreef:
Ariel schreef:Islamitische ouders die slim zijn, gaan voor de elektrische fiets. Die is vijf keer zo duur als een laptop.


Was het nou een gratis fiets of een gejatte fiets?
Een vertaalfoutje is tenslotte zo gemaakt....Er worden tegenwoordig inderdaad heel veel elektrische fietsen gejat.

Ik begrijp niet waarom kinderen een electrische fiets nodig hebben. Het is gezonder voor ze om ze een normale fiets te geven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13994
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jul 17, 2017 7:29 pm

Pizzaman schreef:
Ariel schreef:Islamitische ouders die slim zijn, gaan voor de elektrische fiets. Die is vijf keer zo duur als een laptop.

Was het nou een gratis fiets of een gejatte fiets?
Een vertaalfoutje is tenslotte zo gemaakt....

Ik weet uit eerste bron dat het gebruikelijk is dat Marokkaanse kinderen fietsen jatten en die bewaren tot de familie afreist voor een lange vakantie naar het land dat hen het meest trekt: Allahland Marokko. Dit is niet polariserend of leugenachtig haatdragend bedoeld . . . maar de keiharde waarheid.

Ik ben niet voor niets twaalf jaren lang als Jehovah's Getuige een liefhebber van de afschuwelijke god van de joden geweest. In die tijd had in ontzettend veel (leuk) contact met allerlei mensen van verschillend kaliber. Tsja . . . en zo hoor je nog weleens wat dat de ander (politicus) niet wil weten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 26, 2017 1:29 pm

De Islamitische school die met IS flirtte en kinderen lokte met laptops mag van start. De Stichting Islamitisch Onderwijs (ISO) krijgt geld van de overheid om een middelbare school te openen in Amsterdam. Daartoe heeft de Raad van State vandaag besloten

Islamitische school mag deuren openen in Amsterdam

De islamitische middelbare school mag beginnen in de stad. Na zes jaar lang getouwtrek besliste de Raad van State woensdagochtend dat Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) een school voor mavo, havo en vwo mag oprichten in Amsterdam.

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) moet voor 1 augustus 2017 zijn beslissing herzien en de nieuwe school bekostigen.

De gemeente en de rijksoverheid hebben lang geprobeerd de school tegen te houden. Grootste bezwaar was dat een van de ex-bestuursleden zich in 2014 een facebookbericht positief had uitgelaten over ISIS, waarvan hij pas later afstand deed.

Maar ook het feit dat bestuurders van het in 2010 gesloten Islamitisch College Amsterdam (ICA) deel uitmaken van SIO was voor staatssecretaris Dekker en voor wethouder Simone Kukenheim een reden om de school tegen te houden. Destijds sloot het ICA in Nieuw-West vanwege wanbeleid en slecht onderwijs.

Gebouw beschikbaar
Dekker had bovendien weinig fiducie in het SIO omdat zij volgens hem weigerde de onderwijsinspectie toe te laten om alvast te kijken naar de kwaliteit van de school. De Raad van State weerspreekt dat. Het SIO, voorgezeten door Söner Atasoy, vocht alle tegenstand via de rechter aan.

De gemeente Amsterdam heeft een gebouw beschikbaar gesteld voor de school. Het is nog de vraag of de nieuwe islamitische middelbare school op stel en sprong kan beginnen per september 2017. Atasoy zei onlangs dat iedereen klaar staat om van start te gaan, maar een gebouw schoolklaar maken kost tijd.

Vrijheid van onderwijs
Voor scholen in Amsterdam zal de komst van een nieuwe islamitische middelbare school ingrijpend zijn. Volgens ramingen van de gemeente hebben 186 leerlingen interesse in de school. Het SIO verwacht dat meer dan 1200 leerlingen zich inschrijven.

De overheid heeft weinig mogelijkheden om een school tegen te houden. Wie een school wil oprichten en genoeg potentiële leerlingen heeft, en een erkende religie als basis, kan in principe van start, volgens de wet op vrijheid van onderwijs. Pas als de lessen zijn begonnen kan de Onderwijsinspectie de kwaliteit beoordelen.

Het Avicenna College in Rotterdam is nu nog de enige islamitische middelbare school in Nederland. Die school is begonnen nadat Ibn Ghaldoun in 2013 failliet ging vanwege wanbeleid.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Do Jul 27, 2017 1:23 am

Het is niet gauw goed voor een moslim. Nu mogen ze een islamitische school openen, en nu is het aangeboden gebouw weer niet deftig genoeg. :scratch:

Voorzitter islamitische school vindt toegewezen gebouw niet goed genoeg

De voorzitter van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) is niet blij met het door de gemeente toegewezen schoolgebouw aan de Naritaweg, vlakbij Station Sloterdijk.

'Een containerpark op een industrieterrein is niet geschikt te noemen', zegt Soner Atasoy van de SIO. De stichting kreeg vanochtend te horen dat het een islamitische school mag beginnen in de stad. De Raad van State sprak zich uit tegen staatssecretaris Sander Dekker die de school geen subsidie wil verlenen. De staatssecretaris weigerde de subsidieverstrekking omdat een bestuurslid van de SIO in 2014 berichten op Facebook plaatste, waarin hij steun uitsprak voor terreurbeweging IS. Maar volgens de Raad van State heeft het huidige bestuur voldoende afstand genomen van die uitingen.

Opnieuw naar de rechter
De gemeente liet vanochtend weten dat er een locatie voor de nieuwe school is toegewezen. Maar volgens het SIO is het gebouw aan de Naritaweg ook aan een andere school beloofd. 'De gemeente Amsterdam is op zijn minst onbehoorlijk bezig', zegt Atasoy. Hij dreigt opnieuw naar de rechter te stappen, omdat hij het gebouw en de locatie niet geschikt acht.

Intussen reageerde de Amsterdamse politiek vanmiddag teleurgesteld op de uitspraak van de Raad van State. Wethouder Onderwijs, Simone Kukenheim zei weinig vertrouwen te hebben in de SIO: 'Dit bestuur staat met z'n rug naar de samenleving in plaats dat ze met een open blik islamitische kinderen goed onderwijs bieden. Voor kinderen is het belangrijk dat ook een islamitische school goede onderwijskwaliteit biedt met een sterk verhaal op burgerschap, zodat kinderen leren over hun islamitische achtergrond in de context van de Amsterdamse en Nederlandse samenleving.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Do Jul 27, 2017 1:25 am

Islamitische school komt meteen onder vergrootglas: 'Frustrerend dat ze kunnen starten'

De uitspraak van de Raad van State ten spijt, het stadsbestuur en staatssecretaris Sander Dekker blijven hun zorgen houden over de kwaliteit van de Islamitische middelbare school die er nu dan echt gaat komen. De locatie is ook bekend, de school komt te staan aan de Naritaweg bij station Sloterdijk.

De SIO (Stichting Islamitisch Onderwijs) kreeg vanochtend gelijk, staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs heeft de stichting ten onrechte geweigerd subsidie te verstrekken. Wethouder Simone Kukenheim noemt de beslissing teleurstellend en lijkt weinig vertrouwen te hebben in het bestuur de nieuwe school.

Met rug naar de samenleving
'Dit bestuur staat met z'n rug naar de samenleving in plaats dat ze met een open blik islamitische kinderen goed onderwijs bieden. Voor kinderen is het belangrijk dat ook een islamitische school goede onderwijskwaliteit biedt met een sterk verhaal op burgerschap, zodat kinderen leren over hun islamitische achtergrond in de context van de Amsterdamse en Nederlandse samenleving.'

De staatssecretaris weigerde de subsidieverstrekking omdat een bestuurslid van de SIO in 2014 berichten op Facebook plaatste waarin hij steun uitsprak voor terreurbeweging IS. Het huidige bestuur heeft voldoende afstand genomen deze uitingen, vindt de Raad van State.

Dekker baalt
De mening van staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker is echter onveranderd. 'Ik heb nog altijd weinig vertrouwen in dit bestuur. Ik vind het dan ook frustrerend dat deze school nu kan starten.' Dekker heeft de inspectie al opgedragen de ontwikkeling scherp in de gaten te houden. 'Is dit niet het geval, dan zal de inspectie handhaven.'

'We moeten er alles aan doen om te zorgen dat kinderen het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben en dat ze leren wat het betekent om deel uit te maken van onze Nederlandse samenleving. Ouders hebben daarbij ook een verantwoordelijkheid: ik hoop dat zij goed nadenken of zij hun kind op deze school willen inschrijven.'

Ongewild gevolg onderwijsvrijheid
VVD-wethouder Eric van der Burg vraagt zich af of je er als ouder goed aan doet om je kind naar een Islamitische school te sturen. 'Helaas is dit het gevolg van de vrijheid van onderwijs maar ouders kunnen er voor kiezen hun kinderen niet op deze school te plaatsen', twittert Van der Burg. 'Als ouders hun kinderen naar deze school brengen met dit bestuur, wil je dan wel het beste voor je kinderen?'

Het stadsbestuur heeft met het de geschiedenis van het Islamitisch College Amsterdam (ICA) in het achterhoofd niet al te beste herinneringen. De school kwam in 2006 als allerslechtste school van Nederland uit de bus.

ICA was zeer zwak
PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman haalt het voorbeeld aan om haar zorgen te uiten. 'Het ICA was een zeer zwakke school. Vrijheid van onderwijs mag geen vrijheid zijn om slecht onderwijs te geven', twittert Moorman.

Het ICA kreeg in 2010 geen geld meer van het rijk omdat er te weinig leerlingen ingeschreven stonden en de kwaliteit onder de maat was. In 2012 ging de school failliet en moest het de deur sluiten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16326
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor King George » Do Jul 27, 2017 1:29 am

Onze rechterlijke macht is dus al volledig geïnstutitionaliseerd als een instrument voor de voortgaande rechterlijke Jihad als onderdeel van de voortschrijdende juridische Jihad, waarvan akte. M.a.w.: De rechtstaat is een farce, want recht is verworden tot onrecht.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 28, 2017 1:23 am

Achteraf toetsen hoe onverdraagzaam islamschool is? Raar!

Door: Nikki Sterkenburg, 27 jul 2017

Afbeelding

Het is gek dat de wettelijke burgerschapstaak van islamitische scholen met opruiende bestuursleden alleen achteraf kan worden getoetst. De schade is dan mogelijk al onomkeerbaar, schrijft Nikki Sterkenburg.

Staatssecretaris Sander Dekker (VVD) heeft het écht geprobeerd: het verhinderen van de komst van een islamitische school waarvan een (inmiddels ex-) bestuurslid de Islamitische Staat toejuichte. Een jaar geleden meldde Dekker deze Stichting Islamitisch Onderwijs geen geld te geven, omdat hij twijfelt aan de inhoudelijke invulling die SIO geeft aan de wettelijke burgerschapstaak.

Een unicum, want hoewel er in de wandelgangen bij gemeenten en ministerie onvrede bestaat over de lesinhoud van sommige islamitische scholen, is de aangevoerde reden tot sluiting vaak financieel. Zowel het Rotterdamse Ibn Ghaldoun als het Islamitisch College Amsterdam werd om financiële redenen gesloten.

Onverdraagzaamheid
De strafzaak van de leerlingen die eindexamens stalen van Ibn Ghaldoun schetste eerder een weinig vrolijk beeld van de school. Sommige leerlingen weigerden Nederlandse boeken te lezen, omdat ze ‘pervers’ zouden zijn.

Over het Islamitisch College Amsterdam vertelden oud-medewerkers in 2014 in Elsevier dat fanatieke salafisten op school een klimaat van onverdraagzaamheid creëerden jegens de Nederlandse samenleving. Ex-jihadist Dennis Honing onthult in zijn boek dat diezelfde salafisten de leslokalen ook na schooltijd gebruikten om beladen lessen te geven over islamitische oorlogvoering.

‘Leve ISIS’
Het was daarom dapper dat Dekker op inhoudelijke gronden besloot het SIO geen geld te geven. Vrijheid van onderwijs vormt geen vrijbrief voor de verspreiding van onverdraagzame opvattingen. Hoe kon het SIO zijn burgerschapstaak vervullen, als het bestuur niet eens onmiddellijk afstand nam van een collega die op Facebook schreef: ‘leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken’?

Abdoe Khoulani (#PvdE) op #Facebook: Welkom in de hypocriete wereld waar tokkies op fora mogen roepe… pic.twitter.com/piEFyu6poE

— Arnoud van Doorn (@ArnoudvDoorn) June 19, 2014

Maar van de Raad van State mag Dekker de school pas inhoudelijk toetsen op haar burgerschapstaak wanneer er al onderwijs wordt gegeven. Bovendien heeft het SIO later wél afstand genomen van de uitspraak. Kortom, wie ten halve keert, mag nog steeds een school beginnen.

Dekker heeft nog altijd weinig vertrouwen in het bestuur van de school en wil dat de inspectie erbovenop zit.

Deradicaliseren is moeilijker
Het is gek dat bij zoiets vormends als onderwijs de burgerschapstaak alleen achteraf kan worden getoetst. Mocht bij het SIO onverdraagzaamheid en steun voor jihadistische groepen inderdaad onderdeel van het curriculum worden, dan kan de school alsnog worden gesloten. Maar lukt het dan nog wel om leerlingen op andere gedachten te brengen en de onverdraagzaamheid een halt toe te roepen?

Deradicaliseren is immers een stuk moeilijker gebleken dan radicaliseren.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 35836
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 31, 2017 7:05 pm

Weet je wie wel vooraf toetsen? Islamitische basisscholen. Die nieuwe islamschool is van de verkeerde sekte. Ik denk aan potten en ketels.
Moslimbasisscholen: mijd middelbare islamschool SIO
Islamitische basisscholen uit de regio Amsterdam zullen ouders niet adviseren hun kinderen naar de nieuwe middelbare school van Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) te sturen. Ze hebben geen vertrouwen in het bestuur, dat volgens hen „totaal geen ervaring of affiniteit met onderwijs” heeft. Dat schrijven vier islamitische schoolbesturen van vijftien basisscholen in een gezamenlijke verklaring die ze deze maandag naar buiten brengen.

„De bestuursleden van SIO zijn in onze ogen cowboys zonder oog voor het algemeen belang”, zegt Redouan Boudil, directeur-bestuurder van Stichting Noor en As-Siddieq, waaronder acht islamitische basisscholen vallen. „Ze hebben nog nooit een school gerund of zelfs maar in het onderwijs gewerkt. We willen niet dat kinderen daar de rekening voor betalen.”
[...]
SIO is niet bereikbaar voor commentaar. Zowel de stichting als de nieuw op te richten middelbare school heeft geen website. Ook de gemeente Amsterdam heeft moeizaam contact met SIO, laat een woordvoerder weten.

Voorzitter van het driekoppige SIO-bestuur is Söner Atasoy, die de afgelopen jaren heeft geprobeerd ook in Den Haag een islamitische middelbare school op te richten via een andere stichting. Dekker trok hiervoor in december zijn goedkeuring in vanwege een onrealistische leerlingenprognose. De Islamitische Schoolbesturen Organisatie zei eerder dat Atasoy „lukraak aanvragen” doet voor middelbare scholen.

En wie zijn tegen?
De verklaring tegen SIO wordt ondersteund door islamitische basisscholen van As-Siddieq, stichting Noorscholen, basisscholen El Amien en Stichting El Amal. In totaal gaan daar zo’n 4.000 kinderen naar school. As-Soeffah is de enige islamitische basisschool in Amsterdam die niet meedoet met de verklaring. De scholen willen graag islamitisch voortgezet onderwijs, maar niet door SIO. De komende tijd gaan zij met bestaande middelbare scholen in gesprek over de mogelijkheid een islamitische afdeling op te richten. „Alles om te voorkomen dat leerlingen kwalitatief slecht onderwijs krijgen”, zegt Redouan Boudil.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/30/moslimbasisscholen-mijd-middelbare-islamschool-sio-12302358-a1568435
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 31, 2017 8:20 pm

De komende tijd gaan zij met bestaande middelbare scholen in gesprek over de mogelijkheid een islamitische afdeling op te richten. „Alles om te voorkomen dat leerlingen kwalitatief slecht onderwijs krijgen”, zegt Redouan Boudil.


Ja, ja...Mijn onderbuik borrelt weer. Ik zie dit als een poging om NOG MEER islamitisch onderwijs te geven. SIO is niet goed, dus richten we zelf islamitische scholen op.

Dus dan krigen ze daar in Amsterdam niet één islamitische school, maar meerdere.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 18, 2018 12:19 pm

Wat een schattige foto. Jongens en meisjes apart. En de meisjes met een keurige hoofddoek. Aan de muur hangt het meisje met de parel van Johannes Vermeer. Om te laten zien dat meisjes in 1600 ook al hoofddoekjes droegen. Deze leerlingen zitten op het Avicenna College, de enige islamitische middelbare school van Nederland, en die school wil uitbreiden.

Afbeelding


Islamitische middelbare school wil uitbreiden naar Rotterdam-Noord.

Het Avicenna College, de enige islamitische middelbare school van Nederland, wil uitbreiden. Nu de vestiging in Rotterdam- Zuid uit haar voegen barst, lonkt de noordoever.

Een fonkelnieuw gebouw, lovende inspectierapporten en veel aanmeldingen: het Avicenna College staat er zó goed voor, dat het bestuur een tweede vestiging wil in Rotterdam. Ditmaal in West, zodat leerlingen uit Noord en Schiedam ook islamitisch onderwijs kunnen volgen.

Nog niet zolang geleden was het Avicenna College een paria. Het werd gezien als een doorstart van het frauduleuze Ibn Ghaldoun. Maar na de ontmanteling daarvan ontfermde het christelijke schoolbestuur CVO zich over de leerlingen die plotsklaps zonder school zaten, door in 2013 een volledig nieuwe islamitische school op te richten. Met nieuwe docenten en een nieuwe naam. En véél minder leerlingen, de meesten waren geschrokken vertrokken.

Dat tij is gekeerd. Het Avicenna College is sinds 2014 zelfstandig. ,,We zijn in korte tijd gegroeid van 500 leerlingen naar 850 leerlingen", zegt bestuurder Wim Littooij. ,,Daarmee zit ons gebouw vol. Maar om de begroting sluitend te krijgen én alle afdelingen te behouden, hebben we 1.500 leerlingen nodig. We moeten uitbreiden."

Concurrent
Het Avicenna is voor andere Rotterdamse scholen een serieuze concurrent geworden. Onlangs spraken grote schoolbesturen een maximum aantal leerlingen af, in een poging scholieren gelijkmatig over de stadshelft te verdelen. Het Avicenna College is bereid mee te werken aan dat doel, maar wil daar dan wel iets voor terug. ,,Als wij niet mogen doorgroeien op Zuid, willen we naar Noord", aldus Littooij.

Doorgroeien, zodat de school zowel vmbo, havo als vwo kan blijven aanbieden, is voor Littooij de enige optie. ,,Juist voor islamitische kinderen is een brede school belangrijk", zegt hij. ,,Hier krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen en te integreren, ook als hun potentie niet eerder is opgemerkt."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Mahalingam
Berichten: 35836
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Mahalingam » Do Apr 19, 2018 10:24 am

Zo ziet her er van binnen uit:

Afbeelding
als een school voor de elitekinderen in Allahstan. Maar anders dan daar, voor de ouders wel gratis.
’School hoeft geen paleis voor sultan te zijn'
De school is nu compleet gerenoveerd, met marmeren vloeren, kroonluchters, aparte gebedsruimtes, mozaïek en meerdere Arabische elementen. De school noemt het zelf geen moskee maar wil de identiteit van de islamitische school zichtbaar laten zijn.

De verbouwing komt voor rekening van de gemeente. En dat is tegen het zere been van Leefbaar Rotterdam. Raadslid Tanya Hoogwerf heeft schriftelijke vragen ingediend bij het stadsbestuur over de verbouwing en de uitbreidingsplannen van de school.
„We betalen als gemeente graag voor deugdelijke schoolgebouwen. Maar we investeren niet in marmer en kroonluchters met gemeentegeld.”

Had wat soberder gekund
Wat haar partij betreft moet er in beeld worden gebracht hoeveel extra geld de verbouwing tot een ’sultanesk pand’ heeft gekost. „Dat had een stuk soberder gekund, het meerbedrag moet de school terugbetalen.” Daarnaast verzet Hoogwerf zich tegen de gescheiden gebedsruimtes. „Die hadden niet van gemeentegeld gebouwd mogen worden.”


" Maar we investeren niet in marmer en kroonluchters met gemeentegeld"
Wat klinkt dat stoer nu bij wijze van spreken de deur van de stal wordt gesloten nadat het paard is ontsnapt.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1935000/school-hoeft-geen-paleis-voor-sultan-te-zijn
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Do Apr 19, 2018 12:45 pm

Dat geld voor onnodige meerkosten en kosten van gebedsruimten komt echt nooit meer terug. Maar ja, we mogen de goden kinderen van islam niets onthouden. En.....Dat vinden wij niet raar. Dat vinden wij alleen maar heel bijzonder! om met Juf Ank te spreken.

Maar... :thinking:
Heel veel scholen moeten concierges ontslaan, hebben weinig geld te besteden, maar mohammedanen kunnen marmeren vloeren en kroonluchters bekostigen van het geld van domme dhimmi's.

Dit ruikt al een beetje naar het pact van Omar...Wij zullen de moslims respect tonen en wij zullen onze huizen niet hoger maken dan die van de moslims.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Do Apr 19, 2018 12:57 pm

De missie van het Avicenna College.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re:Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Do Apr 19, 2018 1:00 pm

Hebben de leerlingen van het Avicenna College deze hadith van Tabari al meegekregen?

Tabari 9:69 “Killing Unbelievers is a small matter to us” The words of Muhammad, prophet of Islam
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Do Apr 19, 2018 1:16 pm

Ik wil jullie deze prachtige foto's niet onthouden. Het is ons recht om de foto's te bekijken. Wij hebben aan dat marmer en kroonluchters mee betaalt.

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Ariel » Do Apr 19, 2018 1:23 pm

En ik kan me niet voorstellen dat de gemeente Rotterdam niet op de hoogte was van alle pracht en praal plannen, want dit zijn computer tekeningen die voor de bouw van de school al te bewonderen waren. Als gemeente ambtenaar moet er toch een lichtje gaan branden als je dit soort foto's voor je neus ziet. Dan moet je toch denken...Wie gaat dat betalen. Zoete lieve Gerritje???

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1502
Lid geworden op: Do Apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Islamitische scholen

Berichtdoor Pizzaman » Do Apr 19, 2018 2:41 pm

Ariel schreef:En ik kan me niet voorstellen dat de gemeente Rotterdam niet op de hoogte was van alle pracht en praal plannen, want dit zijn computer tekeningen die voor de bouw van de school al te bewonderen waren. Als gemeente ambtenaar moet er toch een lichtje gaan branden als je dit soort foto's voor je neus ziet. Dan moet je toch denken...Wie gaat dat betalen. Zoete lieve Gerritje???


Ik kan slechts concluderen dat gemeenteambtenaren inderdaad een stel domme dhimmies zijn.
Er ging geen lichtje branden. Bij sommigen zijn de lichtjes al jarenlang uit.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten