Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Mahalingam
Berichten: 33404
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 02, 2017 10:48 am

Onderstaande krantenkop moet je niet letterlijk opvatten.
Burgemeester Bart De Wever ligt onder vuur na uitspraak over migranten in Borgerhout
"Kijk naar de foto's van de daders in Barcelona. Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout kom je op een avond gemakkelijk twintig mannen van dat type tegen." Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in Gazet Van Antwerpen. Die uitspraak wordt hem door velen niet in dank afgenomen.

Reacties van de usual suspects:
Een van hen is Yasmine Kherbache (sp.a): "Op Twitter negeer ik zulke ranzige praat, maar dit gaat over de burgemeester van Antwerpen. Beschouwt zich dan nog als 'proper rechts'." [...]
Stephanie Van Houtven (sp.a), districtsvoorzitter van Borgerhout, postte een foto van een feest op de Turnhoutsebaan met de vraag: "Bedoel je deze Turnhoutsebaan, Bart De Wever? Misschien maar eens naar Borgerhout komen."

Dat laatste is een slecht voorbeeld want kort na deze ophef kwamen er twee agenten op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. En wat toen gebeurde haalde de media:
Politie Antwerpen opnieuw aangevallen door jongeren
Het gaat om twee inspecteurs van de fietspatrouille. "Iets voor zeven merkten twee inspecteurs van de fietspatrouille de wagen van de vrouw op", vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie aan VTM Nieuws. "De bestuurster reed in de richting van de collega's, die gelukkig konden wegspringen.
De vrouw reed een zijstraat in en vernielde daarbij wat straatinfrastructuur. De wagen kwam uiteindelijk tot stilstand waarna de patrouille het wapen trok en de vrouw dwong om uit te stappen."

Meteen verzamelde zich een groep jongeren rond het incident en de agenten zagen zich genoodzaakt om bijstand te vragen. Er vielen rake klappen en een van de fietsen van de agenten werd vernield. Op het ogenblik dat de versterking ter plaatse kwam, waren de jongeren al verdwenen.
https://www.demorgen.be/binnenland/politie-antwerpen-opnieuw-aangevallen-door-jongeren-bb24ce74/
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3248276/2017/09/01/Burgemeester-Bart-De-Wever-ligt-onder-vuur-na-uitspraak-over-migranten-in-Borgerhout.dhtml

Tot slot een stukje uit het interview:
Daarna wordt De Wever de vraag gesteld of "je moet verbinden of verder polariseren"? Zijn antwoord:

"We moeten ons ook niet te veel illusies maken. Het zit op meerdere vlakken niet echt goed tussen de islam en het Westen. Dat is wat het is. (...) We rekruteren nu voor de Antwerpse politie bij de allochtone gemeenschap. Zij moeten zelf ook het gezicht van de straat, van het gezag worden. Maar zeggen dat elke kiezer dat even prettig vindt, dat is liegen. Dan krijg ik mails, en meer dan één, 'dat we terroristen geen wapens moeten geven'. Het maatschappelijk weefsel is ontstoken. Je moet ook erkennen dat er mensen zijn die gewoon schrik hebben, die er niet gerust op zijn. Je moet hen niet benaderen met alleen maar de booschap dat ze verdraagzaam moeten zijn en ze bij het minste uitschelden voor racist. Dat hebben we twintig jaar gedaan, maar het heeft niks opgebracht. De polarisatie is er al twintig jaar, maar altijd was er alleen maar een probleem in de ene richting, het ging altijd over de zogenaamde onverdraagzaamheid."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 4808
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ali Yas » Za Sep 02, 2017 12:12 pm

Waarom is verdraagzaamheid eigenlijk per definitie een deugd? Het is veel beter bepaald kwaad niet te pikken en de verantwoordelijken daarop streng aan te spreken. Alles verdragen is voor de underdog. Die positie krijgen we later nog wel, maar nu nog niet.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 12388
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Sep 02, 2017 6:59 pm

Moslims zijn niet verdraagzaam. Ook al lijkt het soms zo, omdat linkse bestuurders ons dat willen wijs maken.

De leer van moslims staat verdraagzaamheid tegenover niet-moslims niet toe. Duidelijk? Dus laten we moslims de deur wijzen. Laten wij moslims op zijn minst een kenbaar teken geven wanneer wij ze tegen komen. Een teken dat aangeeft dat ze weg moeten uit Europa. Dat ze niet langer gewenst zijn. Omdat ze lang genoeg geparasiteerd hebben op onze kennisbeschaving zonder ook maar één moment te willen integreren en zich op zijn minst gelijkwaardig te voelen. Want moslims voelen zich superieur aan ons en onze beschaving, cultuur, kunst, wetenschap, normen en waarden.

Wanneer de hoofddoek bepalend is voor het geluk van de moslimvrouw kan dat veel beter in een moslimland zonder varkens, honden en alcohol.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Mahalingam
Berichten: 33404
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 03, 2017 10:30 pm

150-tal mensen betogen in Borgerhout, De Wever 'had ander signaal verwacht'
Na de aanval op de Turnhoutsebaan vrijdagavond, waarbij twee politieagenten lichtgewond raakten, had de Antwerpse burgervader om een signaal van de buurt gevraagd: om de daden te veroordelen, maar ook om schuldigen aan te duiden.

En wat werd het signaal? Rood en Groen samen tegen Bruin.
De welkomstwoorden werden uitgesproken door actrice Mitta Van der Maat, die alle deelnemers ‘een fijne wandeling’ wenste. Daarmee benadrukte dat het niet om een betoging gaat met leuzes en protest, wel om een rustige wandeling rond het thema ‘Signaal aan Bart De Wever’.
[...]
Aan het Ecohuis, op de Turnhoutsebaan, zal na de wandeling een menselijke ketting worden gevormd. Het initiatief voor de menselijke ketting was er deze week al gekomen, na het interview met De Wever in Gazet van Antwerpen, waarin hij bepaalde bewoners van Borgerhout vergeleek met de terroristen van de aanslagen in Catalonië.

Ook Wouter Van Besien (Groen) en Tom Meeuws (SP.A) stapten mee op. De optocht verliep zonder incidenten of grote verkeershinder. Aan het einde weerklonk applaus voor de begeleiding van de politie.

En dan de reactie van De Wever:
De Wever zelf is niet onder de indruk van de manifestatie, zo vertelt hij aan vrtnws. 'Ik had een ander signaal verwacht. Ik denk dat het normaal is dat als op twee maanden tijd de politie in uw buurt vier keer wordt aangevallen door jongeren, dat je dat als buurtbewoner niet pikt. Wie zijn die jongeren, wie zijn die ouders, daar moet verantwoordelijkheid worden genomen. Als men niet verder komt dan een betoging om de burgemeester uit te schelden voor racist en neonazi, dan is dat zeer droevig', aldus De Wever.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20170903_03049925
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 33404
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 03, 2017 10:55 pm

Er zijn foto's van de plek van het 'incident'na afloop.
Te zien is de kapotte fiets en de licht beschadigde agenten.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 17620
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor mercator » Ma Sep 04, 2017 9:49 am

Mahalingam schreef:En wat werd het signaal? Rood en Groen samen tegen Bruin.

Een handvol blanke cultuur Marxisten dus, overwegend uit het artistiekerige en welzijnsdenkende wereldje geplukt. De Marokkanen zelf blijven gewoon lekker thuis voor het Offerfeest. Bij de volgende verkiezingen is de racist De Wever toch weg, waarover maken ze zich eigenlijk druk.
onzalig zijn de armen van geest

Mahalingam
Berichten: 33404
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 04, 2017 11:48 am

Ik heb nog even de video bekeken van de wandeling en ja ze zien er uit als blanke cultuur Marxisten.
Ik denk dat ze vast en zeker wel in de kast een doos hebben staan vol met waxinelichtjes voor een volgende slachtoffers herdenking.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62755
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Do Sep 07, 2017 7:24 pm

Er is ophef ontstaan over de reactie van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op de resultaten van een masterproef van een studente aan de Vrije Universiteit Brussel. Uit 602 praktijktesten bleek dat winkeliers klanten van vreemde origine anders behandelen dan klanten van Belgische origine. Het getuigt van "goed ondernemerschap" dat de handelaar diegene in de gaten houdt die statistisch gezien het meest steelt, aldus Christine Mattheeuws van het NSZ.

Waar gaat het over? Over dit onderzoek.

Spoiler! :
Voor blanke Belgen sloven kledingverkoopsters zich veel meer uit dan voor klanten van vreemde origine. Dat blijkt uit zeshonderd praktijktests in Vlaamse en Brusselse kledingzaken voor de masterproef van een studente sociologie, waarover Knack schrijft. Niet alleen is die verdoken discriminatie nefast voor het imago van die winkels, het kost winkeliers ook geld.

Studente Dounia Bourabain van de Vrije Universiteit Brussel organiseerde het voorbije jaar 602 praktijktests in 301 kledingwinkels in Brussel, Mechelen, Antwerpen en Leuven. In elke kledingzaak ging eerst een testpersoon binnen die even rondkeek en de verkoopster daarna om een kledingstuk in een andere maat vroeg. Een halfuur later werd een controlepersoon naar binnen gestuurd die net hetzelfde deed. Op basis van het antwoord op die vraag berekende Bourabain netto-discriminatiegraden: het percentage winkelbezoeken waarbij iemand van vreemde origine anders wordt behandeld dan iemand van Belgische origine.

Het zijn vooral mannen van Maghrebijnse origine die op een aparte service getrakteerd worden. In 1 op de vijf gevallen worden ze zodra ze een winkel binnenstappen nauwlettend in de gaten gehouden. Vraagt een man van vreemde origine om hulp, dan blijft de verkoopster in bijna een kwart van de gevallen waar ze is, terwijl ze autochtone mannen volgt naar het bewuste rek om daarna in de voorraadkamer de juiste maat te zoeken. Bij vrouwelijke klanten is het verschil iets minder afgetekend.

Opvallend is dat in chique boetieks over het algemeen minder wordt gediscrimineerd dan in goedkope winkels. "Uit onderzoek bleek eerder al dat discriminatie vermindert naarmate de prijsklasse toeneemt", licht Bourabain toe.

Mond-tot-mondreclame
"Mijn onderzoek toont zwart op wit aan hoe vergaand gender en etniciteit het denken van mensen bepalen", aldus Bourabain. Ze hoopt dat de kledingsector meer inzet op preventie en sensibilisering, maar sectororganisatie Mode Unie lijkt dat niet van plan. "Voor ons is het evident dat een winkelbediende elke klant op dezelfde manier moet behandelen, en dus organiseren we geen opleidingen die specifiek over allochtone klanten gaan", aldus Chiel Sterckx.

Rachid Lamrabet, van etnomarketingbureau Tiqah merkt op dat winkeliers daar nochtans voordeel mee doen. "Veel bedrijven onderschatten de sociale cohesie van de allochtone gemeenschap. Mond-tot-mondreclame gaat er veel sneller en heeft ook een enorm grote invloed."

Overheid
Bij staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) is te horen dat ze meer kennis wil nemen van het onderzoek. "We hebben de onderzoekster en haar promotor, Pieter-Paul Verhaeghe, uitgenodigd voor een gesprek, hopelijk volgende week", zegt Demirs woordvoerder Bart Suys. "Het spreekt voor zich dat ondernemers moeten inzetten op diversiteit: de klant moet koning zijn. Het is positief dat het onderzoek gevoerd is: het zet aan tot nadenken."

In het artikel hadden Bourabain en Verhaeghe de hoop uitgedrukt dat het onderzoek de ogen van de overheid zou openen. Ze noemden het "cruciaal" dat Demir en haar Vlaamse collega Liesbeth Homans "het probleem ernstig nemen". De woordvoerder van Homans was deze namiddag niet meer bereikbaar voor een reactie.

"Ondernemers houden doelgroep in de gaten die het meest steelt"
Het getuigt van "goed ondernemerschap" dat de handelaar diegene in de gaten houdt die statistisch gezien het meest steelt. "En de feiten tonen aan dat dat vaak rondtrekkende daderbendes zijn: vaak mannen van vreemde origine." Dat zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

De NSZ-voorzitter betreurt dat handelaars door de studie in een slecht daglicht worden gesteld. "Dit heeft niets te maken met discriminatie of vooroordelen. Voor een handelaar maakt het immers niet uit aan wie hij verkoopt", argumenteert ze. Wel vindt ze het van goed ondernemerschap getuigen dat mensen in de gaten worden gehouden van "wie de feiten aantonen dat ze het meest stelen". En dat, aldus Mattheeuws, zijn nu eenmaal vaak rondtrekkende daderbendes. "Vaak gaat het om mensen van vreemde origine, en vaak om mannen. Als je ogen te kort hebt, dan kijk je naar wie statistisch gezien het meest steelt."

De NSZ-voorzitter betreurt overigens dat de studie is gebeurd door een onderzoekster van vreemde origine. Ze vindt het onderzoek daardoor gekleurd. "Het was aangewezen dat de onderzoekster ook naar de handelaar had geluisterd."


Men is het in Belgie dus niet met deze onderzoekster van vreemde origine eens... :smile7: Marokkanen jatten nu eenmaal meer uit winkels dan de witman.

Winkeliers die klanten van vreemde origine nauwlettend in de gaten houden? "Goed ondernemerschap", zegt NSZ

Sociologiestudente Dounia Bourabain van de Vrije Universiteit Brussel organiseerde het voorbije jaar voor haar masterproef 602 praktijktests in 301 kledingwinkels in Brussel, Mechelen, Antwerpen en Leuven. Daarbij werd het gedrag van het personeel tegenover een klant van Belgische en een klant van vreemde origine vergeleken.

Uit de resultaten concludeert Bourabain dat vooral mannen van Maghrebijnse origine een andere behandeling krijgen. Zo worden ze in 1 op de 5 gevallen nauwlettend in de gaten gehouden. En wanneer een man van vreemde origine om hulp vraagt, blijft de verkoper of verkoopster in bijna een kwart van de gevallen waar ze is. Terwijl ze autochtone mannen volgt naar het bewuste rek om daarna in de voorraadkamer de juiste maat te zoeken. Bij vrouwelijke klanten is het verschil iets minder afgetekend.

"Niet overtuigd"

Voor Bourabain toont haar onderzoek "zwart op wit aan hoe vergaand gender en etniciteit het denken van mensen bepalen." Maar Christine Mattheeuws, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), verdedigt de winkeliers die nauwlettender toezien op mannen van vreemde origine. Ze betreurt ook dat handelaars door de studie in een slecht daglicht worden gesteld.

"Het NSZ is er niet van overtuigd dat klanten van vreemde origine anders worden behandeld in kledingwinkels", zo klinkt het bij de zelfstandigenorganisatie. "Handelaars hebben er net baat bij om al hun klanten op dezelfde, klantvriendelijke manier te behandelen", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

"Geen discriminatie, wel realiteit"

Het NSZ kan begrip opbrengen voor winkeliers die mannen van vreemde origine nauwlettender controleren. "Dat heeft niets te maken met discriminatie of vooroordelen, voor een handelaar maakt het immers niet uit aan wie hij verkoopt. Wel getuigt het volgens Mattheeuws van "goed ondernemerschap" dat winkeliers rekening houden met "de realiteit dat veel winkeldiefstallen nog steeds het werk zijn van rondtrekkende, buitenlandse daderbendes, hoofdzakelijk bestaande uit mannen. Als je ogen te kort hebt, dan kijk je naar wie statistisch gezien het meest steelt."

De ondernemersorganisatie merkt overigens nog op dat het aantal geregistreerde winkeldiefstallen in 2016 met 8 procent toenam (van 42.400 artikelen in 2015 naar 45.500 artikelen in 2016), zo blijkt uit de cijfers van de vzw Preventie & Veiligheid. Kleding blijft daarbij één van de meest gegeerde objecten voor winkeldieven.

De reactie van Mattheeuws op het onderzoek zet bij heel wat mensen kwaad bloed. Onder meer de Genste CD&V'er Veli Yuksel reageert op Twitter: "Dit soort gedrag en praktijken goedpraten, het is ver gekomen", zo schrijft hij. "Verwerpelijk vanuit menselijk en ethisch oogpunt #fail". Nog een Twitteraar laat weten dat "deze zelfstandige alvast geen lid wordt van het NSZ.

"Etnisch profileren"
Ook Unia, het Interfederale Gelijkekansencentrum, zegt de uitspraken van Mattheeuws "betreurenswaardig en stigmatiserend" te vinden. "Mattheeuws ontketent met haar reactie een heksenjacht op mensen met een andere achtergrond", reageert Unia-directeur Els Keytsman.

"Dat is etnisch profileren. Verschillende wetenschappelijke studies hebben al aangetoond dat die strategie niet werkt. Bij etnisch profileren focust men namelijk zo hard op één doelgroep, dat mogelijke problemen bij een andere groep niet meer opgemerkt worden. Op die manier vergroot je net de onveiligheid. Je kijkt dus beter naar iemands gedrag dan naar iemands uiterlijk."

Unia roept het NSZ en de retailsector op om de bevindingen van de studie ter harte te nemen. "Door bijvoorbeeld in te zetten op sensibilisering en vorming en training van het winkelpersoneel, kan er iets gedaan worden aan het belangrijk maatschappelijk probleem dat het onderzoek van Dounia Bourabain blootlegt."
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

mercator
Berichten: 17620
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor mercator » Vr Sep 08, 2017 9:08 am

Ik denk dat ik maar s een lidkaart van dat NSZ ga kopen. Uiteraard zegt mevr Mattheeuws de waarheid: bruine types stelen vaker en meer dan gemiddeld dus is het niet meer dan normaal om die extra in het oog te houden. Maar dat willen de linksmensen niet gezegd hebben natuurlijk. Die dwazen hebben het dan over een "heksenjacht" op allochtonen pfff....de linksmensen haten zelfstandigen en ondernemers . Dat zijn immers kapitalisten en die mogen rustig bestolen worden. Bezit is diefstal!
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 14332
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor King George » Vr Sep 08, 2017 11:33 am

Luciferdoosje leidt speurders naar Ramblas: loodgieter ontdekt bommenlab in Parijse flat

REACTIES 13

GUY VAN VLIERDEN
8/09/17 - 05u00


Afbeelding
© LCI.

In Villejuif nabij Parijs is een explosievenlab ontmanteld dankzij een alerte loodgieter. Twee opgepakte verdachten beweren dat de springstof diende om een bank te beroven. Maar de Franse binnenlandminister zegt dat er banden met Syrië zijn - en ook een link met de terreur in Spanje wordt nog onderzocht.

Afbeelding
© LCI.

Het was een telefoontje van een loodgieter aan een lokale politieagent dat mogelijk een nieuwe aanslag heeft verijdeld. De stielman was woensdagochtend naar een appartementsgebouw in Villejuif getrokken voor een waterlek. Op het balkon van een flat op de derde verdieping trof hij een tentje aan waarin verdachte voorwerpen stonden. Of de flessen met chemicaliën, gasbranders, soldeerbout en bedrading dienden om een bom dan wel drugs te produceren, wist hij niet. Maar hij vond ze wel het melden waard.

Specialisten van de politie ontdekten al gauw dat er TATP was vervaardigd, de springstof die al vaak is gebruikt door IS. Honderd gram lag klaar voor gebruik, terwijl er voldoende grondstof resteerde om aanzienlijk meer te maken. De twee verdachten die dezelfde dag nog opgepakt werden - onder wie de huurder van het appartement en de gebruiker van een garage waarin ondertussen ook nog bestanddelen voor een bom werden ontdekt - stonden niet voor radicalisme bekend. Zij beweren dat de springstof diende om een bank te beroven.

Eiffeltoren
Maar de Franse binnenlandminister Gérard Collomb verklaarde gisterochtend dat er wel degelijk terroristische motieven worden vermoed. Hij onthulde dat de verdachten - een Fransman van Tunesische afkomst en één met wortels elders in Europa - via een derde persoon gelinkt kunnen worden aan jihadisten in Irak of Syrië. Die derde persoon werd gisterochtend gevat en stond wel als extremist geficheerd. Op foto's van het explosievenlab was ondertussen ook een papiertje te zien waarop tot vier keer toe "Allahoe akbar" staat geschreven - "God is groot".

Tussen de laboratoriumspullen viel ook een doosje lucifers op. Dat trok de aandacht van de speurders omdat het in het Spaans is bedrukt. Gevraagd of er misschien een verband is met de recente Spaanse terreur, antwoordde de binnenlandminister dat die link wordt onderzocht. Eerder was al duidelijk geworden dat de Audi die voor de aanslag in Cambrils werd gebruikt, zich korte tijd eerder in Parijs bevond. Daar stapten twee inzittenden, onder wie vermoedelijk ook de dader van de aanslag op de Ramblas in Barcelona, tot twee keer toe bij de Eiffeltoren uit.


HLN.be
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62755
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 11, 2017 12:09 pm

Drie keer raden...Moslims? Of Moslims, of misschien moslims.

‘Jongeren’ en politie slaags in Borgerokko – ‘jongeren’ winnen, politie vlucht

Twee politiemensen zijn zondagmiddag lichtgewond geraakt bij een interventie in Borgerhout. Het politieoptreden lokte opnieuw veel toeschouwers, die zich tegen de politie keerden. Drie personen werden opgepakt.

De inspecteur zag de agressieveling een gebouw ingaan, waar ploegen in bijstand en het SRT hem in de boeien konden slaan. “De grote politie-aanwezigheid had intussen veel toeschouwers gelokt, die leuzen tegen de politie begonnen te roepen en met eieren begonnen te gooien.

De politie vertrok na de arrestaties om de gemoederen in de buurt te laten bedaren.

Weer, want vorige week was het ook al raak. Toen presteerde het Belgische journaal het om de schuld in de schoenen te schuiven van de burgemeester van Antwerpen, Bart de Wever. Die had namelijk gezegd dat hij op de Turnhoutse baan dezelfde porems zag als van hetzelfde soort geteisem dat de aanslag in Barcelona gepleegd had. Dus toen die ‘jongeren’ de politie aanvielen, was dat daardoor wel te verklaren wist de presentatrice van dienst te melden.


Jongeren en politie raken weer slaags in Borgerhout: twee agenten naar ziekenhuis

Twee politiemensen zijn vanmiddag lichtgewond geraakt bij een interventie in Borgerhout. Het politieoptreden lokte opnieuw veel toeschouwers, die zich tegen de politie keerden. Drie personen werden opgepakt.
Rond 14.15 uur liep er bij de noodcentrale 100 een oproep binnen van een man uit de Zendelingenstraat in Borgerhout die hulp nodig had voor zijn broer. Die was dronken en gedroeg zich agressief tegenover de buren. Toen een ploeg ter plaatse kwam, keerde de agressieveling zich tegen één van de inspecteurs, die een klap in het gezicht kreeg. De tweede inspecteur werd door een andere man tegen de grond geduwd.

"Vanuit de allochtone gemeenschap is toen meteen gereageerd en de aanvaller werd van de inspecteur getrokken. Daardoor kon hij meteen de achtervolging inzetten op de dronken agressieveling die intussen gevlucht was richting Florastraat en Jan De Laetstraat", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

Bekogeld en uitgejouwd
De inspecteur zag de agressieveling een gebouw ingaan, waar ploegen in bijstand en het SRT hem in de boeien konden slaan. "De grote politie-aanwezigheid had intussen veel toeschouwers gelokt, die leuzen tegen de politie begonnen te roepen en met eieren begonnen te gooien. Er werden nog twee personen bestuurlijk aangehouden voor openbare ordeverstoring", aldus Sven Lommaert.

Arbeidsongeschikt
De politie vertrok na de arrestaties om de gemoederen in de buurt te laten bedaren. Twee politiemensen waren bij het incident lichtgewond geraakt. De agent die een klap had gekregen, is twee dagen arbeidsongeschikt. Zijn collega die geduwd werd, is een dag arbeidsongeschikt. "Het onderzoek zal zich nu focussen op de man die de inspecteur op de grond heeft gewerkt, want die is kunnen ontkomen", zegt Sven Lommaert.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

mercator
Berichten: 17620
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor mercator » Ma Sep 11, 2017 12:32 pm

Ariel schreef:Drie keer raden...Moslims? Of Moslims, of misschien moslims.

Armoedig getto Borgerhout staat al sinds de jaren 1970 bekend als BORGEROKKO. Wordt uitsluitend bewoond door moslims en linkse goedmenschen werkzaam in onderwijs en ambtenarij.
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62755
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 11, 2017 2:21 pm

mercator schreef:Armoedig getto Borgerhout staat al sinds de jaren 1970 bekend als BORGEROKKO. Wordt uitsluitend bewoond door moslims en linkse goedmenschen werkzaam in onderwijs en ambtenarij.


Dit viel me op in het bericht van HLN. :cool:

"Vanuit de allochtone gemeenschap is toen meteen gereageerd en de aanvaller werd van de inspecteur getrokken. Daardoor kon hij meteen de achtervolging inzetten op de dronken agressieveling die intussen gevlucht was richting Florastraat en Jan De Laetstraat", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.


Gelukkig bestaat er ook een goeie allochtone gemeenschap. Zie je nou wel????? :rolleyes:
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 12388
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Sep 11, 2017 5:36 pm

Misschien heb ik het niet goed begrepen. Er was sprake van een dronken broer. En ik neem aan dat hij Marokkaan is. Maar is hij ook moslim? Want Allah ligt immers al meer dan 1400 jaar op de loer. :hypocrite:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 14332
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor King George » Di Sep 12, 2017 10:10 am

Burgemeester Waalse gemeente Moeskroen de keel doorgesneden

Dood gevonden op kerkhof bij eigen huis

http://nieuws.tpo.nl/2017/09/12/belgie-burgemeester-vermoord-mes/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 14332
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor King George » Di Sep 12, 2017 10:12 am

De feiten en omstandigheden doen mij een geïmporteerde rituele slacht vermoeden. Maar het heeft natuurlijk niks met de Islam te maken hoor...
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

mercator
Berichten: 17620
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor mercator » Di Sep 12, 2017 10:42 am

King George schreef:De feiten en omstandigheden doen mij een geïmporteerde rituele slacht vermoeden. Maar het heeft natuurlijk niks met de Islam te maken hoor...

Dat dacht ik uiteraard ook direct. Als we niets meer te weten komen over de keelsnijder weten we dat het vermoeden juist was.
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62755
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Di Sep 12, 2017 12:26 pm

Er is meer nieuws. Deze keer is het een blanke jongen die een mes gebruikt heeft.

Nathan Duponcheel était le fils de « Ponpon », un pompier qui travaillait aussi à l’administration communale de Mouscron.

Afbeelding

Burgemeester Moeskroen vermoord. De 18-jarige verdachte is een zoon van een ontslagen ambtenaar.

Volgens de Waalse krant Sudpresse is de moord op de burgemeester van Moeskroen een wraakactie. De achttienjarige N.D. zou de dood van zijn vader hebben willen wreken. Die werkte op de dienst bevolking van de gemeente Moeskroen. Twee jaar geleden is de man ontslagen.

De gemeenteambtenaar zou na zijn ontslag in een depressie zijn geraakt. Uiteindelijk zou hij uit het leven zijn gestapt. Zijn zoon heeft nu wraak genomen door de burgemeester te vermoorden, melden verschillende Waalse media. Dat nieuws is nog niet bevestigd door het parket.

De politie stelde meteen een veiligheidsperimeter in en kon een verdachte oppakken. Die is wel een verdachte opgepakt omdat “hij zou hebben deelgenomen aan bepaalde feiten”, aldus het parket. In de loop van de dag zal de verdachte voor de onderzoeksrechter komen
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62755
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Di Sep 19, 2017 1:34 pm

Honderden Iraniërs naar Verenigd Koninkrijk gesmokkeld via Belgische hotels en (vakantie)woningen

Het Antwerpse gerecht voert een onderzoek naar een bende mensensmokkelaars die allicht honderden Iraanse burgers onderbracht in privéwoningen, hotels en vakantiewoningen in België om hen vervolgens met valse papieren naar het Verenigd Koninkrijk te laten afreizen. Dat schrijven de kranten van het Mediahuis vandaag en het Antwerpse parket bevestigt het nieuws. Vorige week werden elf verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen.

Het onderzoek loopt al sinds juni 2016. De slachtoffers betaalden tot 10.000 euro per persoon en werden via luchthavens in Turkije en Cyprus naar West-Europa geloodst. Ze kregen vervalste identiteitsbewijzen of papieren van personen die op hen leken. In ons land werden ze onder meer ondergebracht in vakantiewoningen van Sunparks, om vervolgens via de luchthavens van Brussel, Düsseldorf of Rotterdam naar het Verenigd Koninkrijk te trekken.

In samenwerking met de Cypriotische, Duitse en Griekse autoriteiten werden verschillende verdachten gevat. Het gaat volgens het parket onder meer om de vermoedelijke leiders van de organisatie: twee Iraniërs die in Griekenland en Cyprus aangetroffen werden en inmiddels uitgeleverd zijn aan ons land. In België werden in november vorig jaar al vijf verdachten aangehouden na huiszoekingen in Zwijndrecht, Aartselaar, Hoboken en Elsene.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62755
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 20, 2017 10:21 am

Borgerhout, politie, eieren, we hoeven niet lang naar de religie van de buurtbewoners te gissen. Het zou mij niet verbazen als deze buurtbewoners een aantal keren per dag hun hoofd naar het oosten buigen.

En dat moet een flinke ontploffing geweest zijn als de garage uit zijn voegen ligt.

Drie gewonden bij ontploffing in Borgerhout, politie bekogeld met eieren

Bij een ontploffing in een garage in de Somméstraat in Borgerhout zijn deze namiddag drie mensen zwaargewond geraakt. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, ontstond er herrie met de talrijk opgekomen buurtbewoners. De politie werd bekogeld met eieren. Door tussenkomst van oudere buurtbewoners keerde de rust snel weer terug.

In een kleine garage achter een huizenrij werd vanmiddag aan auto's gesleuteld, toen er plots een vrij zware ontploffing was. Twee personeelsleden van de garage en een klant raakten daarbij zwaar verbrand. Een van de gewonden zou de broer zijn van de garage-uitbater, die op dit moment zelf in het buitenland vertoeft. De drie slachtoffers werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis Stuivenberg in Antwerpen. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. De schade is aanzienlijk. De stadsingenieur moest ter plaatse komen om de stabiliteit van het gebouw te inspecteren.

Eieren
Toen de hulpdiensten arriveerden, ontstond er opnieuw een discussie met buurtbewoners, die enkele eieren in de richting van de politie gooiden. "Met de hulp van oudere omwonenden is er meteen bemiddeld en is de situatie snel gekalmeerd", stelt de lokale politie. Er werd niemand opgepakt, ook al omdat het afvoeren van de slachtoffers op dat moment prioritair was.

"Het positioneren van onze eerste wagens verliep even moeilijk", vult brandweervoerster Jasmien O aan. "Dat is niet zo uitzonderlijk, dat zien we ook bij andere interventies. De politie heeft de toeschouwers aangemaand om plaats te maken zodat de brandweer aan de interventie kon beginnen. Er is dan met eieren gegooid, maar niet naar onze brandweermannen. Zij zijn zonder problemen aan hun interventie kunnen beginnen."

Bart De Wever
Burgemeester Bart De Wever heeft al gereageerd op het nieuwe incident. "Er zijn vandaag bij deze verschrikkelijke gebeurtenis drie gewonden gevallen, met onder meer zeer ernstige brandwonden", zegt hij. "Mijn gedachten gaan momenteel eerder uit naar deze slachtoffers en hun familie dan naar mensen die geen respect hebben voor hulpdiensten die zich elke dag en in moeilijke omstandigheden inzetten voor onze veiligheid."
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62755
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 20, 2017 10:48 am

De scouts in Vlaanderen richten een speciale groep op enkel voor moslims, om de jeugdbeweging "multicultureler" te maken. Dat is dus geen appartheid, maar een experiment... :thinking:

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten