Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62796
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Do Sep 07, 2017 7:24 pm

Er is ophef ontstaan over de reactie van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op de resultaten van een masterproef van een studente aan de Vrije Universiteit Brussel. Uit 602 praktijktesten bleek dat winkeliers klanten van vreemde origine anders behandelen dan klanten van Belgische origine. Het getuigt van "goed ondernemerschap" dat de handelaar diegene in de gaten houdt die statistisch gezien het meest steelt, aldus Christine Mattheeuws van het NSZ.

Waar gaat het over? Over dit onderzoek.

Spoiler! :
Voor blanke Belgen sloven kledingverkoopsters zich veel meer uit dan voor klanten van vreemde origine. Dat blijkt uit zeshonderd praktijktests in Vlaamse en Brusselse kledingzaken voor de masterproef van een studente sociologie, waarover Knack schrijft. Niet alleen is die verdoken discriminatie nefast voor het imago van die winkels, het kost winkeliers ook geld.

Studente Dounia Bourabain van de Vrije Universiteit Brussel organiseerde het voorbije jaar 602 praktijktests in 301 kledingwinkels in Brussel, Mechelen, Antwerpen en Leuven. In elke kledingzaak ging eerst een testpersoon binnen die even rondkeek en de verkoopster daarna om een kledingstuk in een andere maat vroeg. Een halfuur later werd een controlepersoon naar binnen gestuurd die net hetzelfde deed. Op basis van het antwoord op die vraag berekende Bourabain netto-discriminatiegraden: het percentage winkelbezoeken waarbij iemand van vreemde origine anders wordt behandeld dan iemand van Belgische origine.

Het zijn vooral mannen van Maghrebijnse origine die op een aparte service getrakteerd worden. In 1 op de vijf gevallen worden ze zodra ze een winkel binnenstappen nauwlettend in de gaten gehouden. Vraagt een man van vreemde origine om hulp, dan blijft de verkoopster in bijna een kwart van de gevallen waar ze is, terwijl ze autochtone mannen volgt naar het bewuste rek om daarna in de voorraadkamer de juiste maat te zoeken. Bij vrouwelijke klanten is het verschil iets minder afgetekend.

Opvallend is dat in chique boetieks over het algemeen minder wordt gediscrimineerd dan in goedkope winkels. "Uit onderzoek bleek eerder al dat discriminatie vermindert naarmate de prijsklasse toeneemt", licht Bourabain toe.

Mond-tot-mondreclame
"Mijn onderzoek toont zwart op wit aan hoe vergaand gender en etniciteit het denken van mensen bepalen", aldus Bourabain. Ze hoopt dat de kledingsector meer inzet op preventie en sensibilisering, maar sectororganisatie Mode Unie lijkt dat niet van plan. "Voor ons is het evident dat een winkelbediende elke klant op dezelfde manier moet behandelen, en dus organiseren we geen opleidingen die specifiek over allochtone klanten gaan", aldus Chiel Sterckx.

Rachid Lamrabet, van etnomarketingbureau Tiqah merkt op dat winkeliers daar nochtans voordeel mee doen. "Veel bedrijven onderschatten de sociale cohesie van de allochtone gemeenschap. Mond-tot-mondreclame gaat er veel sneller en heeft ook een enorm grote invloed."

Overheid
Bij staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) is te horen dat ze meer kennis wil nemen van het onderzoek. "We hebben de onderzoekster en haar promotor, Pieter-Paul Verhaeghe, uitgenodigd voor een gesprek, hopelijk volgende week", zegt Demirs woordvoerder Bart Suys. "Het spreekt voor zich dat ondernemers moeten inzetten op diversiteit: de klant moet koning zijn. Het is positief dat het onderzoek gevoerd is: het zet aan tot nadenken."

In het artikel hadden Bourabain en Verhaeghe de hoop uitgedrukt dat het onderzoek de ogen van de overheid zou openen. Ze noemden het "cruciaal" dat Demir en haar Vlaamse collega Liesbeth Homans "het probleem ernstig nemen". De woordvoerder van Homans was deze namiddag niet meer bereikbaar voor een reactie.

"Ondernemers houden doelgroep in de gaten die het meest steelt"
Het getuigt van "goed ondernemerschap" dat de handelaar diegene in de gaten houdt die statistisch gezien het meest steelt. "En de feiten tonen aan dat dat vaak rondtrekkende daderbendes zijn: vaak mannen van vreemde origine." Dat zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

De NSZ-voorzitter betreurt dat handelaars door de studie in een slecht daglicht worden gesteld. "Dit heeft niets te maken met discriminatie of vooroordelen. Voor een handelaar maakt het immers niet uit aan wie hij verkoopt", argumenteert ze. Wel vindt ze het van goed ondernemerschap getuigen dat mensen in de gaten worden gehouden van "wie de feiten aantonen dat ze het meest stelen". En dat, aldus Mattheeuws, zijn nu eenmaal vaak rondtrekkende daderbendes. "Vaak gaat het om mensen van vreemde origine, en vaak om mannen. Als je ogen te kort hebt, dan kijk je naar wie statistisch gezien het meest steelt."

De NSZ-voorzitter betreurt overigens dat de studie is gebeurd door een onderzoekster van vreemde origine. Ze vindt het onderzoek daardoor gekleurd. "Het was aangewezen dat de onderzoekster ook naar de handelaar had geluisterd."


Men is het in Belgie dus niet met deze onderzoekster van vreemde origine eens... :smile7: Marokkanen jatten nu eenmaal meer uit winkels dan de witman.

Winkeliers die klanten van vreemde origine nauwlettend in de gaten houden? "Goed ondernemerschap", zegt NSZ

Sociologiestudente Dounia Bourabain van de Vrije Universiteit Brussel organiseerde het voorbije jaar voor haar masterproef 602 praktijktests in 301 kledingwinkels in Brussel, Mechelen, Antwerpen en Leuven. Daarbij werd het gedrag van het personeel tegenover een klant van Belgische en een klant van vreemde origine vergeleken.

Uit de resultaten concludeert Bourabain dat vooral mannen van Maghrebijnse origine een andere behandeling krijgen. Zo worden ze in 1 op de 5 gevallen nauwlettend in de gaten gehouden. En wanneer een man van vreemde origine om hulp vraagt, blijft de verkoper of verkoopster in bijna een kwart van de gevallen waar ze is. Terwijl ze autochtone mannen volgt naar het bewuste rek om daarna in de voorraadkamer de juiste maat te zoeken. Bij vrouwelijke klanten is het verschil iets minder afgetekend.

"Niet overtuigd"

Voor Bourabain toont haar onderzoek "zwart op wit aan hoe vergaand gender en etniciteit het denken van mensen bepalen." Maar Christine Mattheeuws, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), verdedigt de winkeliers die nauwlettender toezien op mannen van vreemde origine. Ze betreurt ook dat handelaars door de studie in een slecht daglicht worden gesteld.

"Het NSZ is er niet van overtuigd dat klanten van vreemde origine anders worden behandeld in kledingwinkels", zo klinkt het bij de zelfstandigenorganisatie. "Handelaars hebben er net baat bij om al hun klanten op dezelfde, klantvriendelijke manier te behandelen", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

"Geen discriminatie, wel realiteit"

Het NSZ kan begrip opbrengen voor winkeliers die mannen van vreemde origine nauwlettender controleren. "Dat heeft niets te maken met discriminatie of vooroordelen, voor een handelaar maakt het immers niet uit aan wie hij verkoopt. Wel getuigt het volgens Mattheeuws van "goed ondernemerschap" dat winkeliers rekening houden met "de realiteit dat veel winkeldiefstallen nog steeds het werk zijn van rondtrekkende, buitenlandse daderbendes, hoofdzakelijk bestaande uit mannen. Als je ogen te kort hebt, dan kijk je naar wie statistisch gezien het meest steelt."

De ondernemersorganisatie merkt overigens nog op dat het aantal geregistreerde winkeldiefstallen in 2016 met 8 procent toenam (van 42.400 artikelen in 2015 naar 45.500 artikelen in 2016), zo blijkt uit de cijfers van de vzw Preventie & Veiligheid. Kleding blijft daarbij één van de meest gegeerde objecten voor winkeldieven.

De reactie van Mattheeuws op het onderzoek zet bij heel wat mensen kwaad bloed. Onder meer de Genste CD&V'er Veli Yuksel reageert op Twitter: "Dit soort gedrag en praktijken goedpraten, het is ver gekomen", zo schrijft hij. "Verwerpelijk vanuit menselijk en ethisch oogpunt #fail". Nog een Twitteraar laat weten dat "deze zelfstandige alvast geen lid wordt van het NSZ.

"Etnisch profileren"
Ook Unia, het Interfederale Gelijkekansencentrum, zegt de uitspraken van Mattheeuws "betreurenswaardig en stigmatiserend" te vinden. "Mattheeuws ontketent met haar reactie een heksenjacht op mensen met een andere achtergrond", reageert Unia-directeur Els Keytsman.

"Dat is etnisch profileren. Verschillende wetenschappelijke studies hebben al aangetoond dat die strategie niet werkt. Bij etnisch profileren focust men namelijk zo hard op één doelgroep, dat mogelijke problemen bij een andere groep niet meer opgemerkt worden. Op die manier vergroot je net de onveiligheid. Je kijkt dus beter naar iemands gedrag dan naar iemands uiterlijk."

Unia roept het NSZ en de retailsector op om de bevindingen van de studie ter harte te nemen. "Door bijvoorbeeld in te zetten op sensibilisering en vorming en training van het winkelpersoneel, kan er iets gedaan worden aan het belangrijk maatschappelijk probleem dat het onderzoek van Dounia Bourabain blootlegt."
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

mercator
Berichten: 17628
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor mercator » Vr Sep 08, 2017 9:08 am

Ik denk dat ik maar s een lidkaart van dat NSZ ga kopen. Uiteraard zegt mevr Mattheeuws de waarheid: bruine types stelen vaker en meer dan gemiddeld dus is het niet meer dan normaal om die extra in het oog te houden. Maar dat willen de linksmensen niet gezegd hebben natuurlijk. Die dwazen hebben het dan over een "heksenjacht" op allochtonen pfff....de linksmensen haten zelfstandigen en ondernemers . Dat zijn immers kapitalisten en die mogen rustig bestolen worden. Bezit is diefstal!
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 14339
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor King George » Vr Sep 08, 2017 11:33 am

Luciferdoosje leidt speurders naar Ramblas: loodgieter ontdekt bommenlab in Parijse flat

REACTIES 13

GUY VAN VLIERDEN
8/09/17 - 05u00


Afbeelding
© LCI.

In Villejuif nabij Parijs is een explosievenlab ontmanteld dankzij een alerte loodgieter. Twee opgepakte verdachten beweren dat de springstof diende om een bank te beroven. Maar de Franse binnenlandminister zegt dat er banden met Syrië zijn - en ook een link met de terreur in Spanje wordt nog onderzocht.

Afbeelding
© LCI.

Het was een telefoontje van een loodgieter aan een lokale politieagent dat mogelijk een nieuwe aanslag heeft verijdeld. De stielman was woensdagochtend naar een appartementsgebouw in Villejuif getrokken voor een waterlek. Op het balkon van een flat op de derde verdieping trof hij een tentje aan waarin verdachte voorwerpen stonden. Of de flessen met chemicaliën, gasbranders, soldeerbout en bedrading dienden om een bom dan wel drugs te produceren, wist hij niet. Maar hij vond ze wel het melden waard.

Specialisten van de politie ontdekten al gauw dat er TATP was vervaardigd, de springstof die al vaak is gebruikt door IS. Honderd gram lag klaar voor gebruik, terwijl er voldoende grondstof resteerde om aanzienlijk meer te maken. De twee verdachten die dezelfde dag nog opgepakt werden - onder wie de huurder van het appartement en de gebruiker van een garage waarin ondertussen ook nog bestanddelen voor een bom werden ontdekt - stonden niet voor radicalisme bekend. Zij beweren dat de springstof diende om een bank te beroven.

Eiffeltoren
Maar de Franse binnenlandminister Gérard Collomb verklaarde gisterochtend dat er wel degelijk terroristische motieven worden vermoed. Hij onthulde dat de verdachten - een Fransman van Tunesische afkomst en één met wortels elders in Europa - via een derde persoon gelinkt kunnen worden aan jihadisten in Irak of Syrië. Die derde persoon werd gisterochtend gevat en stond wel als extremist geficheerd. Op foto's van het explosievenlab was ondertussen ook een papiertje te zien waarop tot vier keer toe "Allahoe akbar" staat geschreven - "God is groot".

Tussen de laboratoriumspullen viel ook een doosje lucifers op. Dat trok de aandacht van de speurders omdat het in het Spaans is bedrukt. Gevraagd of er misschien een verband is met de recente Spaanse terreur, antwoordde de binnenlandminister dat die link wordt onderzocht. Eerder was al duidelijk geworden dat de Audi die voor de aanslag in Cambrils werd gebruikt, zich korte tijd eerder in Parijs bevond. Daar stapten twee inzittenden, onder wie vermoedelijk ook de dader van de aanslag op de Ramblas in Barcelona, tot twee keer toe bij de Eiffeltoren uit.


HLN.be
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 14339
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor King George » Di Sep 12, 2017 10:10 am

Burgemeester Waalse gemeente Moeskroen de keel doorgesneden

Dood gevonden op kerkhof bij eigen huis

http://nieuws.tpo.nl/2017/09/12/belgie-burgemeester-vermoord-mes/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 14339
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor King George » Di Sep 12, 2017 10:12 am

De feiten en omstandigheden doen mij een geïmporteerde rituele slacht vermoeden. Maar het heeft natuurlijk niks met de Islam te maken hoor...
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

mercator
Berichten: 17628
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor mercator » Di Sep 12, 2017 10:42 am

King George schreef:De feiten en omstandigheden doen mij een geïmporteerde rituele slacht vermoeden. Maar het heeft natuurlijk niks met de Islam te maken hoor...

Dat dacht ik uiteraard ook direct. Als we niets meer te weten komen over de keelsnijder weten we dat het vermoeden juist was.
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62796
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Di Sep 12, 2017 12:26 pm

Er is meer nieuws. Deze keer is het een blanke jongen die een mes gebruikt heeft.

Nathan Duponcheel était le fils de « Ponpon », un pompier qui travaillait aussi à l’administration communale de Mouscron.

Afbeelding

Burgemeester Moeskroen vermoord. De 18-jarige verdachte is een zoon van een ontslagen ambtenaar.

Volgens de Waalse krant Sudpresse is de moord op de burgemeester van Moeskroen een wraakactie. De achttienjarige N.D. zou de dood van zijn vader hebben willen wreken. Die werkte op de dienst bevolking van de gemeente Moeskroen. Twee jaar geleden is de man ontslagen.

De gemeenteambtenaar zou na zijn ontslag in een depressie zijn geraakt. Uiteindelijk zou hij uit het leven zijn gestapt. Zijn zoon heeft nu wraak genomen door de burgemeester te vermoorden, melden verschillende Waalse media. Dat nieuws is nog niet bevestigd door het parket.

De politie stelde meteen een veiligheidsperimeter in en kon een verdachte oppakken. Die is wel een verdachte opgepakt omdat “hij zou hebben deelgenomen aan bepaalde feiten”, aldus het parket. In de loop van de dag zal de verdachte voor de onderzoeksrechter komen
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62796
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Di Sep 19, 2017 1:34 pm

Honderden Iraniërs naar Verenigd Koninkrijk gesmokkeld via Belgische hotels en (vakantie)woningen

Het Antwerpse gerecht voert een onderzoek naar een bende mensensmokkelaars die allicht honderden Iraanse burgers onderbracht in privéwoningen, hotels en vakantiewoningen in België om hen vervolgens met valse papieren naar het Verenigd Koninkrijk te laten afreizen. Dat schrijven de kranten van het Mediahuis vandaag en het Antwerpse parket bevestigt het nieuws. Vorige week werden elf verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen.

Het onderzoek loopt al sinds juni 2016. De slachtoffers betaalden tot 10.000 euro per persoon en werden via luchthavens in Turkije en Cyprus naar West-Europa geloodst. Ze kregen vervalste identiteitsbewijzen of papieren van personen die op hen leken. In ons land werden ze onder meer ondergebracht in vakantiewoningen van Sunparks, om vervolgens via de luchthavens van Brussel, Düsseldorf of Rotterdam naar het Verenigd Koninkrijk te trekken.

In samenwerking met de Cypriotische, Duitse en Griekse autoriteiten werden verschillende verdachten gevat. Het gaat volgens het parket onder meer om de vermoedelijke leiders van de organisatie: twee Iraniërs die in Griekenland en Cyprus aangetroffen werden en inmiddels uitgeleverd zijn aan ons land. In België werden in november vorig jaar al vijf verdachten aangehouden na huiszoekingen in Zwijndrecht, Aartselaar, Hoboken en Elsene.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62796
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 20, 2017 10:48 am

De scouts in Vlaanderen richten een speciale groep op enkel voor moslims, om de jeugdbeweging "multicultureler" te maken. Dat is dus geen appartheid, maar een experiment... :thinking:

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28959
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 22, 2017 9:50 pm

Allochtone scouts is een sprong terug in de tijd

Segregatie om moslims te lokken

21 september 2017, Klaas Cobbaut

Afbeelding

Bent u ooit wel eens zo verontwaardigd geweest dat de protesten zich bijna voelbaar verdringen in uw keel en u heel even niets gezegd krijgt? Zo is het een beetje bij die exclusief allochtone jeugdgroep die Scouts en Gidsen Vlaanderen gaat oprichten in Antwerpen-Noord. Er is zoveel mis met dat plan dat je gewoon niet weet waar je moet beginnen.

Allochtoon = Moslim
Eerst even dit: zeg niet ‘allochtoon’ als je eigenlijk ‘moslim’ bedoelt. Alle krantenartikels over het plan spreken aanvankelijk over een ‘aparte groep voor kinderen van buitenlandse origine’ of ‘een allochtone scouts’. De aandachtige lezer merkt echter al snel waar het schoentje echt knelt: bij onze mohammedaanse medeburgers.

Het Laatste Nieuws laat de 24-jarige Dina uitleggen wat er allemaal mis is met de Vlaams jeugdbewegingen: ‘Ik hoor dat de scouts de max is, maar ik voelde er nooit iets voor. Ten eerste kan ik volgens de islamitische voorschriften geen rokje of schortje aan. En naar een scoutsfuif gaan is voor ons not done. Samen met jongens op kamp is ook niet makkelijk. En dan die spaghetti-avonden, daar zit dan gehakt in en zo. No thanks’.

De koppenmaker van Gazet van Antwerpen is nog het eerlijkst: ‘Meer Ali’s en Amina’s bij de jeugdbeweging’. Versta: er wordt niet in eerste instantie gedacht aan de kleine Dieudonné of de schattige Mei-Lan. Een goede jeugdbeweging moet vooral genoeg moslims in de rangen tellen. Het lijkt ondertussen een vaste gewoonte geworden om in ons publieke debat ‘diversiteit’ en ‘allochtoon’ zeer islamitisch in te vullen. Hoe zouden Vlamingen met Thaise of Peruviaanse roots zich daar eigenlijk bij voelen?

Twee maten
De moslimscouts zou nodig zijn om de drempel naar de jeugdbeweging te verlagen. Het Nieuwsblad citeert de woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen: ‘Allochtonen willen een vertrouwde omgeving. Dus zetten we hen eerst apart’. Steeds komt datzelfde argument terug: allochtonen voelen zich ‘onwennig’ in een zo blanke omgeving als de scouts of chiro. En wij moeten daar begrip voor opbrengen.

De dubbele standaard is grotesk. Zo wil men de moslimscouts na enkele jaren ‘openstellen’ voor álle kinderen. Stel je eens even voor dat een blank kindje op dat moment zegt dat hij zich ‘onwennig’ voelt tussen al die allochtone kindjes die al langer lid zijn van de scoutsgroep. Dat kind vinden we dan natuurlijk een kleine racist, die maar moet leren samenleven met andere kindjes – ook al hebben ze een ander kleurtje.

Moslims hebben blijkbaar een ‘recht op Apartheid’. Niemand brengt begrip op voor blanke kindjes die zich willen opsluiten in een comfortabele cocon van herkenbaarheid en vertrouwelijkheid. Er wordt meewarig gedaan over de Oude Belgen die een minderheid geworden zijn in hun eigen verkleurde buurt en zich daar onwennig bij voelen. Maar segregatie is wél een legitiem instrument om moslims terwille te zijn. Als zij zich ongemakkelijk voelen, gelden andere wetten.

Stap terug in de tijd
Een kleine voorspelling: het zal niet volstaan om de blanke kindjes te weren bij inschrijving. Een scoutsgroep die genoeg moslimkindjes wil werven, zal nog vele andere toegevingen moeten doen. De 24-jarige Dina uit Het Laatste Nieuws reikt de ideeën zo aan: een preutser uniform, gedaan met scoutsfuiven, alleen nog halal keuken en geen gemengde bivak.

Dat klinkt allemaal bekend in autochtone oren. Een jeugdbeweging waar in de leiderstent geen pintjes worden gedronken (of toch niet zolang de proost nog wakker is), waar jongens en meisjes strikt gescheiden worden, waar geen wilde fuiven georganiseerd worden en waar de kledij zedig blijft: dat hebben we al eens gehad. Zo zag elke Vlaamse jeugdbeweging eruit in de jaren 1950.

Het plan om exclusief-allochtone scoutsgroepen op te richten is een sprong terug in de tijd. Het is de wanhoopsdaad van een verbondsleiding die elke vooruitgang teniet zou doen om toch wat minder blank te zijn. Want blank is slecht. Desnoods draai je alle klokken terug: het zal pas goed zijn als het populairste product in de Hopper-winkels van de scouts een scouts-hoofddoek is.

Dogma diversiteit
De jeugdbeweging was nooit voor iedereen. Er zijn massa’s oervlaamse jongeren die nog liever doodvallen dan tien dagen te kamperen in een tent. De jeugdbeweging was altijd een heel aparte plaats, waar kinderen vuil werden, schaafwonden opliepen en zelfrelativering leerden door elkaar goedmoedig de duvel aan te doen. Dat spreekt niet iedereen aan. Dat is ook niet erg.

Niet elke club moet een perfecte afspiegeling van de samenleving zijn. Een club moet openstaan voor iedereen en niet discrimineren op huidskleur. Nergens staat geschreven dat men zich moet dubbelplooien om elke doelgroep te plezieren. Dat is de snelste manier om je hele identiteit te verkwanselen. Wie bij de club wil komen, moet maar meedoen met de club. Dat is hoe een jeugdbeweging zou moeten werken. En weet je wat: het is ook hoe een samenleving zou moeten werken.

https://doorbraak.be/allochtone-scouts- ... erug-tijd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten