Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Do Sep 07, 2017 7:24 pm

Er is ophef ontstaan over de reactie van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op de resultaten van een masterproef van een studente aan de Vrije Universiteit Brussel. Uit 602 praktijktesten bleek dat winkeliers klanten van vreemde origine anders behandelen dan klanten van Belgische origine. Het getuigt van "goed ondernemerschap" dat de handelaar diegene in de gaten houdt die statistisch gezien het meest steelt, aldus Christine Mattheeuws van het NSZ.

Waar gaat het over? Over dit onderzoek.

Spoiler! :
Voor blanke Belgen sloven kledingverkoopsters zich veel meer uit dan voor klanten van vreemde origine. Dat blijkt uit zeshonderd praktijktests in Vlaamse en Brusselse kledingzaken voor de masterproef van een studente sociologie, waarover Knack schrijft. Niet alleen is die verdoken discriminatie nefast voor het imago van die winkels, het kost winkeliers ook geld.

Studente Dounia Bourabain van de Vrije Universiteit Brussel organiseerde het voorbije jaar 602 praktijktests in 301 kledingwinkels in Brussel, Mechelen, Antwerpen en Leuven. In elke kledingzaak ging eerst een testpersoon binnen die even rondkeek en de verkoopster daarna om een kledingstuk in een andere maat vroeg. Een halfuur later werd een controlepersoon naar binnen gestuurd die net hetzelfde deed. Op basis van het antwoord op die vraag berekende Bourabain netto-discriminatiegraden: het percentage winkelbezoeken waarbij iemand van vreemde origine anders wordt behandeld dan iemand van Belgische origine.

Het zijn vooral mannen van Maghrebijnse origine die op een aparte service getrakteerd worden. In 1 op de vijf gevallen worden ze zodra ze een winkel binnenstappen nauwlettend in de gaten gehouden. Vraagt een man van vreemde origine om hulp, dan blijft de verkoopster in bijna een kwart van de gevallen waar ze is, terwijl ze autochtone mannen volgt naar het bewuste rek om daarna in de voorraadkamer de juiste maat te zoeken. Bij vrouwelijke klanten is het verschil iets minder afgetekend.

Opvallend is dat in chique boetieks over het algemeen minder wordt gediscrimineerd dan in goedkope winkels. "Uit onderzoek bleek eerder al dat discriminatie vermindert naarmate de prijsklasse toeneemt", licht Bourabain toe.

Mond-tot-mondreclame
"Mijn onderzoek toont zwart op wit aan hoe vergaand gender en etniciteit het denken van mensen bepalen", aldus Bourabain. Ze hoopt dat de kledingsector meer inzet op preventie en sensibilisering, maar sectororganisatie Mode Unie lijkt dat niet van plan. "Voor ons is het evident dat een winkelbediende elke klant op dezelfde manier moet behandelen, en dus organiseren we geen opleidingen die specifiek over allochtone klanten gaan", aldus Chiel Sterckx.

Rachid Lamrabet, van etnomarketingbureau Tiqah merkt op dat winkeliers daar nochtans voordeel mee doen. "Veel bedrijven onderschatten de sociale cohesie van de allochtone gemeenschap. Mond-tot-mondreclame gaat er veel sneller en heeft ook een enorm grote invloed."

Overheid
Bij staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) is te horen dat ze meer kennis wil nemen van het onderzoek. "We hebben de onderzoekster en haar promotor, Pieter-Paul Verhaeghe, uitgenodigd voor een gesprek, hopelijk volgende week", zegt Demirs woordvoerder Bart Suys. "Het spreekt voor zich dat ondernemers moeten inzetten op diversiteit: de klant moet koning zijn. Het is positief dat het onderzoek gevoerd is: het zet aan tot nadenken."

In het artikel hadden Bourabain en Verhaeghe de hoop uitgedrukt dat het onderzoek de ogen van de overheid zou openen. Ze noemden het "cruciaal" dat Demir en haar Vlaamse collega Liesbeth Homans "het probleem ernstig nemen". De woordvoerder van Homans was deze namiddag niet meer bereikbaar voor een reactie.

"Ondernemers houden doelgroep in de gaten die het meest steelt"
Het getuigt van "goed ondernemerschap" dat de handelaar diegene in de gaten houdt die statistisch gezien het meest steelt. "En de feiten tonen aan dat dat vaak rondtrekkende daderbendes zijn: vaak mannen van vreemde origine." Dat zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

De NSZ-voorzitter betreurt dat handelaars door de studie in een slecht daglicht worden gesteld. "Dit heeft niets te maken met discriminatie of vooroordelen. Voor een handelaar maakt het immers niet uit aan wie hij verkoopt", argumenteert ze. Wel vindt ze het van goed ondernemerschap getuigen dat mensen in de gaten worden gehouden van "wie de feiten aantonen dat ze het meest stelen". En dat, aldus Mattheeuws, zijn nu eenmaal vaak rondtrekkende daderbendes. "Vaak gaat het om mensen van vreemde origine, en vaak om mannen. Als je ogen te kort hebt, dan kijk je naar wie statistisch gezien het meest steelt."

De NSZ-voorzitter betreurt overigens dat de studie is gebeurd door een onderzoekster van vreemde origine. Ze vindt het onderzoek daardoor gekleurd. "Het was aangewezen dat de onderzoekster ook naar de handelaar had geluisterd."


Men is het in Belgie dus niet met deze onderzoekster van vreemde origine eens... :smile7: Marokkanen jatten nu eenmaal meer uit winkels dan de witman.

Winkeliers die klanten van vreemde origine nauwlettend in de gaten houden? "Goed ondernemerschap", zegt NSZ

Sociologiestudente Dounia Bourabain van de Vrije Universiteit Brussel organiseerde het voorbije jaar voor haar masterproef 602 praktijktests in 301 kledingwinkels in Brussel, Mechelen, Antwerpen en Leuven. Daarbij werd het gedrag van het personeel tegenover een klant van Belgische en een klant van vreemde origine vergeleken.

Uit de resultaten concludeert Bourabain dat vooral mannen van Maghrebijnse origine een andere behandeling krijgen. Zo worden ze in 1 op de 5 gevallen nauwlettend in de gaten gehouden. En wanneer een man van vreemde origine om hulp vraagt, blijft de verkoper of verkoopster in bijna een kwart van de gevallen waar ze is. Terwijl ze autochtone mannen volgt naar het bewuste rek om daarna in de voorraadkamer de juiste maat te zoeken. Bij vrouwelijke klanten is het verschil iets minder afgetekend.

"Niet overtuigd"

Voor Bourabain toont haar onderzoek "zwart op wit aan hoe vergaand gender en etniciteit het denken van mensen bepalen." Maar Christine Mattheeuws, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), verdedigt de winkeliers die nauwlettender toezien op mannen van vreemde origine. Ze betreurt ook dat handelaars door de studie in een slecht daglicht worden gesteld.

"Het NSZ is er niet van overtuigd dat klanten van vreemde origine anders worden behandeld in kledingwinkels", zo klinkt het bij de zelfstandigenorganisatie. "Handelaars hebben er net baat bij om al hun klanten op dezelfde, klantvriendelijke manier te behandelen", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

"Geen discriminatie, wel realiteit"

Het NSZ kan begrip opbrengen voor winkeliers die mannen van vreemde origine nauwlettender controleren. "Dat heeft niets te maken met discriminatie of vooroordelen, voor een handelaar maakt het immers niet uit aan wie hij verkoopt. Wel getuigt het volgens Mattheeuws van "goed ondernemerschap" dat winkeliers rekening houden met "de realiteit dat veel winkeldiefstallen nog steeds het werk zijn van rondtrekkende, buitenlandse daderbendes, hoofdzakelijk bestaande uit mannen. Als je ogen te kort hebt, dan kijk je naar wie statistisch gezien het meest steelt."

De ondernemersorganisatie merkt overigens nog op dat het aantal geregistreerde winkeldiefstallen in 2016 met 8 procent toenam (van 42.400 artikelen in 2015 naar 45.500 artikelen in 2016), zo blijkt uit de cijfers van de vzw Preventie & Veiligheid. Kleding blijft daarbij één van de meest gegeerde objecten voor winkeldieven.

De reactie van Mattheeuws op het onderzoek zet bij heel wat mensen kwaad bloed. Onder meer de Genste CD&V'er Veli Yuksel reageert op Twitter: "Dit soort gedrag en praktijken goedpraten, het is ver gekomen", zo schrijft hij. "Verwerpelijk vanuit menselijk en ethisch oogpunt #fail". Nog een Twitteraar laat weten dat "deze zelfstandige alvast geen lid wordt van het NSZ.

"Etnisch profileren"
Ook Unia, het Interfederale Gelijkekansencentrum, zegt de uitspraken van Mattheeuws "betreurenswaardig en stigmatiserend" te vinden. "Mattheeuws ontketent met haar reactie een heksenjacht op mensen met een andere achtergrond", reageert Unia-directeur Els Keytsman.

"Dat is etnisch profileren. Verschillende wetenschappelijke studies hebben al aangetoond dat die strategie niet werkt. Bij etnisch profileren focust men namelijk zo hard op één doelgroep, dat mogelijke problemen bij een andere groep niet meer opgemerkt worden. Op die manier vergroot je net de onveiligheid. Je kijkt dus beter naar iemands gedrag dan naar iemands uiterlijk."

Unia roept het NSZ en de retailsector op om de bevindingen van de studie ter harte te nemen. "Door bijvoorbeeld in te zetten op sensibilisering en vorming en training van het winkelpersoneel, kan er iets gedaan worden aan het belangrijk maatschappelijk probleem dat het onderzoek van Dounia Bourabain blootlegt."
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

mercator
Berichten: 18060
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor mercator » Vr Sep 08, 2017 9:08 am

Ik denk dat ik maar s een lidkaart van dat NSZ ga kopen. Uiteraard zegt mevr Mattheeuws de waarheid: bruine types stelen vaker en meer dan gemiddeld dus is het niet meer dan normaal om die extra in het oog te houden. Maar dat willen de linksmensen niet gezegd hebben natuurlijk. Die dwazen hebben het dan over een "heksenjacht" op allochtonen pfff....de linksmensen haten zelfstandigen en ondernemers . Dat zijn immers kapitalisten en die mogen rustig bestolen worden. Bezit is diefstal!
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16298
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor King George » Vr Sep 08, 2017 11:33 am

Luciferdoosje leidt speurders naar Ramblas: loodgieter ontdekt bommenlab in Parijse flat

REACTIES 13

GUY VAN VLIERDEN
8/09/17 - 05u00


Afbeelding
© LCI.

In Villejuif nabij Parijs is een explosievenlab ontmanteld dankzij een alerte loodgieter. Twee opgepakte verdachten beweren dat de springstof diende om een bank te beroven. Maar de Franse binnenlandminister zegt dat er banden met Syrië zijn - en ook een link met de terreur in Spanje wordt nog onderzocht.

Afbeelding
© LCI.

Het was een telefoontje van een loodgieter aan een lokale politieagent dat mogelijk een nieuwe aanslag heeft verijdeld. De stielman was woensdagochtend naar een appartementsgebouw in Villejuif getrokken voor een waterlek. Op het balkon van een flat op de derde verdieping trof hij een tentje aan waarin verdachte voorwerpen stonden. Of de flessen met chemicaliën, gasbranders, soldeerbout en bedrading dienden om een bom dan wel drugs te produceren, wist hij niet. Maar hij vond ze wel het melden waard.

Specialisten van de politie ontdekten al gauw dat er TATP was vervaardigd, de springstof die al vaak is gebruikt door IS. Honderd gram lag klaar voor gebruik, terwijl er voldoende grondstof resteerde om aanzienlijk meer te maken. De twee verdachten die dezelfde dag nog opgepakt werden - onder wie de huurder van het appartement en de gebruiker van een garage waarin ondertussen ook nog bestanddelen voor een bom werden ontdekt - stonden niet voor radicalisme bekend. Zij beweren dat de springstof diende om een bank te beroven.

Eiffeltoren
Maar de Franse binnenlandminister Gérard Collomb verklaarde gisterochtend dat er wel degelijk terroristische motieven worden vermoed. Hij onthulde dat de verdachten - een Fransman van Tunesische afkomst en één met wortels elders in Europa - via een derde persoon gelinkt kunnen worden aan jihadisten in Irak of Syrië. Die derde persoon werd gisterochtend gevat en stond wel als extremist geficheerd. Op foto's van het explosievenlab was ondertussen ook een papiertje te zien waarop tot vier keer toe "Allahoe akbar" staat geschreven - "God is groot".

Tussen de laboratoriumspullen viel ook een doosje lucifers op. Dat trok de aandacht van de speurders omdat het in het Spaans is bedrukt. Gevraagd of er misschien een verband is met de recente Spaanse terreur, antwoordde de binnenlandminister dat die link wordt onderzocht. Eerder was al duidelijk geworden dat de Audi die voor de aanslag in Cambrils werd gebruikt, zich korte tijd eerder in Parijs bevond. Daar stapten twee inzittenden, onder wie vermoedelijk ook de dader van de aanslag op de Ramblas in Barcelona, tot twee keer toe bij de Eiffeltoren uit.


HLN.be
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16298
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor King George » Di Sep 12, 2017 10:10 am

Burgemeester Waalse gemeente Moeskroen de keel doorgesneden

Dood gevonden op kerkhof bij eigen huis

http://nieuws.tpo.nl/2017/09/12/belgie-burgemeester-vermoord-mes/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16298
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor King George » Di Sep 12, 2017 10:12 am

De feiten en omstandigheden doen mij een geïmporteerde rituele slacht vermoeden. Maar het heeft natuurlijk niks met de Islam te maken hoor...
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

mercator
Berichten: 18060
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor mercator » Di Sep 12, 2017 10:42 am

King George schreef:De feiten en omstandigheden doen mij een geïmporteerde rituele slacht vermoeden. Maar het heeft natuurlijk niks met de Islam te maken hoor...

Dat dacht ik uiteraard ook direct. Als we niets meer te weten komen over de keelsnijder weten we dat het vermoeden juist was.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Di Sep 12, 2017 12:26 pm

Er is meer nieuws. Deze keer is het een blanke jongen die een mes gebruikt heeft.

Nathan Duponcheel était le fils de « Ponpon », un pompier qui travaillait aussi à l’administration communale de Mouscron.

Afbeelding

Burgemeester Moeskroen vermoord. De 18-jarige verdachte is een zoon van een ontslagen ambtenaar.

Volgens de Waalse krant Sudpresse is de moord op de burgemeester van Moeskroen een wraakactie. De achttienjarige N.D. zou de dood van zijn vader hebben willen wreken. Die werkte op de dienst bevolking van de gemeente Moeskroen. Twee jaar geleden is de man ontslagen.

De gemeenteambtenaar zou na zijn ontslag in een depressie zijn geraakt. Uiteindelijk zou hij uit het leven zijn gestapt. Zijn zoon heeft nu wraak genomen door de burgemeester te vermoorden, melden verschillende Waalse media. Dat nieuws is nog niet bevestigd door het parket.

De politie stelde meteen een veiligheidsperimeter in en kon een verdachte oppakken. Die is wel een verdachte opgepakt omdat “hij zou hebben deelgenomen aan bepaalde feiten”, aldus het parket. In de loop van de dag zal de verdachte voor de onderzoeksrechter komen
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Di Sep 19, 2017 1:34 pm

Honderden Iraniërs naar Verenigd Koninkrijk gesmokkeld via Belgische hotels en (vakantie)woningen

Het Antwerpse gerecht voert een onderzoek naar een bende mensensmokkelaars die allicht honderden Iraanse burgers onderbracht in privéwoningen, hotels en vakantiewoningen in België om hen vervolgens met valse papieren naar het Verenigd Koninkrijk te laten afreizen. Dat schrijven de kranten van het Mediahuis vandaag en het Antwerpse parket bevestigt het nieuws. Vorige week werden elf verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen.

Het onderzoek loopt al sinds juni 2016. De slachtoffers betaalden tot 10.000 euro per persoon en werden via luchthavens in Turkije en Cyprus naar West-Europa geloodst. Ze kregen vervalste identiteitsbewijzen of papieren van personen die op hen leken. In ons land werden ze onder meer ondergebracht in vakantiewoningen van Sunparks, om vervolgens via de luchthavens van Brussel, Düsseldorf of Rotterdam naar het Verenigd Koninkrijk te trekken.

In samenwerking met de Cypriotische, Duitse en Griekse autoriteiten werden verschillende verdachten gevat. Het gaat volgens het parket onder meer om de vermoedelijke leiders van de organisatie: twee Iraniërs die in Griekenland en Cyprus aangetroffen werden en inmiddels uitgeleverd zijn aan ons land. In België werden in november vorig jaar al vijf verdachten aangehouden na huiszoekingen in Zwijndrecht, Aartselaar, Hoboken en Elsene.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 20, 2017 10:48 am

De scouts in Vlaanderen richten een speciale groep op enkel voor moslims, om de jeugdbeweging "multicultureler" te maken. Dat is dus geen appartheid, maar een experiment... :thinking:

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 22, 2017 9:50 pm

Allochtone scouts is een sprong terug in de tijd

Segregatie om moslims te lokken

21 september 2017, Klaas Cobbaut

Afbeelding

Bent u ooit wel eens zo verontwaardigd geweest dat de protesten zich bijna voelbaar verdringen in uw keel en u heel even niets gezegd krijgt? Zo is het een beetje bij die exclusief allochtone jeugdgroep die Scouts en Gidsen Vlaanderen gaat oprichten in Antwerpen-Noord. Er is zoveel mis met dat plan dat je gewoon niet weet waar je moet beginnen.

Allochtoon = Moslim
Eerst even dit: zeg niet ‘allochtoon’ als je eigenlijk ‘moslim’ bedoelt. Alle krantenartikels over het plan spreken aanvankelijk over een ‘aparte groep voor kinderen van buitenlandse origine’ of ‘een allochtone scouts’. De aandachtige lezer merkt echter al snel waar het schoentje echt knelt: bij onze mohammedaanse medeburgers.

Het Laatste Nieuws laat de 24-jarige Dina uitleggen wat er allemaal mis is met de Vlaams jeugdbewegingen: ‘Ik hoor dat de scouts de max is, maar ik voelde er nooit iets voor. Ten eerste kan ik volgens de islamitische voorschriften geen rokje of schortje aan. En naar een scoutsfuif gaan is voor ons not done. Samen met jongens op kamp is ook niet makkelijk. En dan die spaghetti-avonden, daar zit dan gehakt in en zo. No thanks’.

De koppenmaker van Gazet van Antwerpen is nog het eerlijkst: ‘Meer Ali’s en Amina’s bij de jeugdbeweging’. Versta: er wordt niet in eerste instantie gedacht aan de kleine Dieudonné of de schattige Mei-Lan. Een goede jeugdbeweging moet vooral genoeg moslims in de rangen tellen. Het lijkt ondertussen een vaste gewoonte geworden om in ons publieke debat ‘diversiteit’ en ‘allochtoon’ zeer islamitisch in te vullen. Hoe zouden Vlamingen met Thaise of Peruviaanse roots zich daar eigenlijk bij voelen?

Twee maten
De moslimscouts zou nodig zijn om de drempel naar de jeugdbeweging te verlagen. Het Nieuwsblad citeert de woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen: ‘Allochtonen willen een vertrouwde omgeving. Dus zetten we hen eerst apart’. Steeds komt datzelfde argument terug: allochtonen voelen zich ‘onwennig’ in een zo blanke omgeving als de scouts of chiro. En wij moeten daar begrip voor opbrengen.

De dubbele standaard is grotesk. Zo wil men de moslimscouts na enkele jaren ‘openstellen’ voor álle kinderen. Stel je eens even voor dat een blank kindje op dat moment zegt dat hij zich ‘onwennig’ voelt tussen al die allochtone kindjes die al langer lid zijn van de scoutsgroep. Dat kind vinden we dan natuurlijk een kleine racist, die maar moet leren samenleven met andere kindjes – ook al hebben ze een ander kleurtje.

Moslims hebben blijkbaar een ‘recht op Apartheid’. Niemand brengt begrip op voor blanke kindjes die zich willen opsluiten in een comfortabele cocon van herkenbaarheid en vertrouwelijkheid. Er wordt meewarig gedaan over de Oude Belgen die een minderheid geworden zijn in hun eigen verkleurde buurt en zich daar onwennig bij voelen. Maar segregatie is wél een legitiem instrument om moslims terwille te zijn. Als zij zich ongemakkelijk voelen, gelden andere wetten.

Stap terug in de tijd
Een kleine voorspelling: het zal niet volstaan om de blanke kindjes te weren bij inschrijving. Een scoutsgroep die genoeg moslimkindjes wil werven, zal nog vele andere toegevingen moeten doen. De 24-jarige Dina uit Het Laatste Nieuws reikt de ideeën zo aan: een preutser uniform, gedaan met scoutsfuiven, alleen nog halal keuken en geen gemengde bivak.

Dat klinkt allemaal bekend in autochtone oren. Een jeugdbeweging waar in de leiderstent geen pintjes worden gedronken (of toch niet zolang de proost nog wakker is), waar jongens en meisjes strikt gescheiden worden, waar geen wilde fuiven georganiseerd worden en waar de kledij zedig blijft: dat hebben we al eens gehad. Zo zag elke Vlaamse jeugdbeweging eruit in de jaren 1950.

Het plan om exclusief-allochtone scoutsgroepen op te richten is een sprong terug in de tijd. Het is de wanhoopsdaad van een verbondsleiding die elke vooruitgang teniet zou doen om toch wat minder blank te zijn. Want blank is slecht. Desnoods draai je alle klokken terug: het zal pas goed zijn als het populairste product in de Hopper-winkels van de scouts een scouts-hoofddoek is.

Dogma diversiteit
De jeugdbeweging was nooit voor iedereen. Er zijn massa’s oervlaamse jongeren die nog liever doodvallen dan tien dagen te kamperen in een tent. De jeugdbeweging was altijd een heel aparte plaats, waar kinderen vuil werden, schaafwonden opliepen en zelfrelativering leerden door elkaar goedmoedig de duvel aan te doen. Dat spreekt niet iedereen aan. Dat is ook niet erg.

Niet elke club moet een perfecte afspiegeling van de samenleving zijn. Een club moet openstaan voor iedereen en niet discrimineren op huidskleur. Nergens staat geschreven dat men zich moet dubbelplooien om elke doelgroep te plezieren. Dat is de snelste manier om je hele identiteit te verkwanselen. Wie bij de club wil komen, moet maar meedoen met de club. Dat is hoe een jeugdbeweging zou moeten werken. En weet je wat: het is ook hoe een samenleving zou moeten werken.

https://doorbraak.be/allochtone-scouts- ... erug-tijd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 25, 2017 8:50 pm

Enig al die leuke Afrikaanse tradities waar we op heden kennis mee kunnen maken. Lees en huiver.

Verkoold kindje op barbecue in garage

Een gruwelijke vondst in de Vlaamse plaats Zemst. Daar is zondagavond een verkoold kinderlijkje op een barbecue aangetroffen. Volgens de Belgische politie gaat het om een 2-jarig kind, mogelijk de dochter van een 27-jarige vrouw die met een koolstofmonoxide vergiftiging uit de woning is gehaald.

Dat schrijft HLN.be. Volgens het parket in Halle-Vilvoorde werd het kindje op de barbecue aangetroffen, in de garage van de woning in Zemst. Familieleden van de vrouw zagen rook uit de garagepoort komen en schakelden de brandweer in.

Wat er precies is gebeurd met het kindje, moet uit onderzoek blijken. Mogelijk was het slachtoffertje al overleden voordat ze op de barbecue werd gelegd.

Het jonge kind en de moeder, beiden van Afrikaanse origine, woonden volgens HLN pas kort in de buurt. Belgische media schrijven dat de moeder volgens buurtbewoners depressief was en mogelijk haar kind om het leven heeft gebracht, om vervolgens zelf uit het leven te stappen.

Hoe ernstig de moeder, die in het ziekenhuis werd opgenomen met een zware koolstofmonoxide vergiftiging, er aan toe is, is onduidelijk. Ook is niet bekend of zij verdacht wordt van enige betrokkenheid bij de dood van het kindje. De vrouw was nog niet in staat verhoord te worden.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 20, 2017 11:45 am

Scholen weren papa's om mama's van vreemde origine (lees Islam) te lokken. 'Voor een aantal mama's kon het echt niet gemengd. Zij wilden alleen maar komen als het puur voor vrouwen was'

Scholen proberen drempel voor ouders met migratieachtergrond te verlagen

Turnen, koken, feesten... In sommige scholen zijn alleen de mama’s welkom. Zo hopen ze ook moeders van vreemde origine (lees Islam) over de streep te halen.

In een Antwerpse school mogen alleen de mama’s komen helpen om fruit te snijden. En in een Gentse school zijn enkel moeders welkom voor de turnles. Al laten ze meteen op hun website weten dat de vaders zich geen zorgen moeten maken. "De papa’s komen nog aan de beurt."

Toch lijkt het vreemd dat vaders a priori geweerd worden. Moeten kinderen op school net niet leren dat papa’s evengoed fruit kunnen snijden? En waarom vaders en moeders niet gewoon samen laten sporten? Willen we kinderen echt leren dat mannen en vrouwen bepaalde dingen beter apart doen?

Een rondvraag in scholen leert dat het niet zo zwart-wit is. In het Sint-Jan Berchmanscollege in Antwerpen bijvoorbeeld zijn het enkel mama’s die fruit snijden. “De voorbije jaren hadden we te weinig ouders voor de fruitactiviteit", legt directeur Liselotte Verfaillie uit
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 35814
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 21, 2017 7:56 pm

Kennelijk was er stennis tussen allahtone leerlingen en de rest. De allahtoontjes werden van school verwijderd vanwege geweldgebruik. Dat schreeuwt om wraak. Hoe ik dat weet? Het staat niet in het bericht maar ik kom het getal vijf tegen.
Uit VTI geweerde leerlingen al voor derde keer op de vuist
Leerlingen die recent uit het Vrij Technisch Instituut (VTI) werden geweerd, hebben nu al voor de derde keer in elf dagen tijd klappen verkocht aan leerlingen die nog wél op het VTI zitten. “Een 17-jarige jongen uit Kessel-Lo kreeg vrijdagochtend voor schooltijd enkele slagen in het gezicht aan de buskaaien van het station in Leuven”, bevestigt Stephanie Gille, woordvoerster van de Leuvense politie.
[...]
“De bal ging aan het rollen op 9 oktober. Toen werden er twee 17-jarigen, allebei uit Haacht, door vijf verdachten in het gezicht geslagen aan het KBC-gebouw. Zij hadden geen dringende medische zorg nodig.
https://www.hln.be/regio/leuven/uit-vti-geweerde-leerlingen-al-voor-derde-keer-op-de-vuist~acdbdb05/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 25, 2017 12:37 pm

Een studente van de Vrije Universiteit Brussel is in de nacht van maandag op dinsdag gedrogeerd en verkracht door een onbekende dader. De studente uit de master Geneeskunde zou op weg naar haar kot op de universiteitscampus in Jette achtervolgd zijn door een man. Aan de voordeur zou hij hebben toegeslagen. Na de aanval vluchtte hij weg.


De politie is nog op zoek naar de dader. Volgens het studententijdschrift De Moeial beschikken de speurders over een vage persoonsbeschrijving. Het gaat om een grote man van 20 à 30 jaar oud met zwart haar, een zwarte baard en bruine ogen.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 35814
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 28, 2017 8:32 pm

Er waren in Brussel heethoofden aan het vechten. Zo'n 100 man.
Wat voor soort heethoofden?
In het park kamperenden Syrische Roma-zigeuners tegen buurtbewoners.
Heethoofden op de vuist in Brussel: 'Ze vechten zelfs met verkeersborden'
Een honderdtal heethoofden ontstak vanmiddag in een heuse vechtpartij op straat in de plaats Anderlecht bij Brussel. De politie kreeg een eerste oproep binnen om 15.30 uur, maar trof bij aankomst enkel een lichtgewonde vrouw aan. Even later bleken de vechtersbazen opnieuw te zijn samengekomen aan de Anderlechtsepoort. Daar gingen ze weer met elkaar in de clinch.

,Zo’n 60 tot 100 mensen waren de straat opgetrokken”, zegt de politiewoordvoerder. ,,Ze gingen elkaar te lijf met onder meer losgerukte verkeersborden.” Zodra de politie toekwam, vluchtte de meute weg.

Een getuige heeft het tegen de Franstalige nieuwssite RTL Info over onder meer messen en wapenstokken. De heethoofden zouden ook auto’s beschadigd hebben. ,,Men waant zich in Chicago!”, aldus getuige Bilal.
https://www.ad.nl/buitenland/heethoofden-op-de-vuist-in-brussel-ze-vechten-zelfs-met-verkeersborden~a1fdaa4b/

De onvrijwillige gastheren verdedigen zich tegen de parasieten?
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35814
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 30, 2017 8:41 pm

Trouwstoet terreur in Gent.
Bestuurder in wilde trouwstoet sloeg twee agenten werkonbekwaam bij arrestatie
De automobilist die deel uitmaakte van een trouwstoet die gisteren in Gent het verkeer hinderde, heeft twee agenten verwond tijdens zijn arrestatie. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De politie kreeg gisterennamiddag verschillende meldingen over de trouwstoet. “Een tiental wagens vertoonde onaangepast en agressief rijgedrag”, zegt woordvoerder Matto Langeraert van de Gentse lokale politie. “Ze reden onder meer langs de Sleepstraat en de Brugsevaart en we hebben ze kunnen intercepteren op de Drongensesteenweg. Eén van de chauffeurs reageerde daarbij agressief en werd meegenomen voor verder verhoor. De andere deelnemers zijn kunnen doorrijden.
[...]
Voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid aan de twee politieagenten werd de man gedagvaard in snelrecht. Hij zal zich op 23 november moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent.
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/bestuurder-in-wilde-trouwstoet-sloeg-twee-agenten-werkonbekwaam-bij-arrestatie~aafc0dbc/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35814
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Nov 05, 2017 4:31 pm

Aan het tromgeroofel zou ikdenken dat de Janistsjaren Antwerpen binnen trekken.
Maar nee, het zijn gewone Turken die een trouwstoetfeestje houden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Zo Nov 05, 2017 4:37 pm

milieu vervuiling? Waar...Nooit van gehoord.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Zo Nov 05, 2017 9:25 pm

Mahalingam schreef:Aan het tromgeroofel zou ikdenken dat de Janistsjaren Antwerpen binnen trekken.
Maar nee, het zijn gewone Turken die een trouwstoetfeestje houden.


Het verhaal achter deze trouwstoet Mahalinham.

Opnieuw is een trouwstoet uit de hand gelopen in Antwerpen. Op YouTube zijn beelden van gisteravond opgedoken waarop te zien is hoe vuurwerk wordt afgestoken in het midden van de straat. De politie kwam ter plaatse maar op dat moment was de rust al min of meer teruggekeerd. "De situatie op de beelden hebben we niet kunnen vaststellen, maar wordt nu volop onderzocht”, zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie aan VTM NIEUWS.

Op de beelden is te zien hoe de Lange Lozanastraat geblokkeerd wordt door mannen die vuurwerk midden op straat afsteken. “We kregen een melding dat er een trouwstoet aan de gang was in de Lange Lozanastraat”, zegt Lommaert. "Een wijkteam kwam snel ter plaatse en zag mensen op straat lopen. Enkele wagens stonden ook dubbel geparkeerd. Ze hebben onmiddellijk kordaat opgetreden. De betrokkenen zijn dan op een rustige manier vertrokken.”

Niet toegelaten
“De situatie die te zien is op de beelden hebben we niet kunnen vaststellen. We hebben pas achteraf op beelden gezien dat er gevaarlijke dingen zijn gebeurd. De manier waarop er met vuurwerk omgesprongen is, is gevaarlijk en verboden. Dat kunnen we echt niet toelaten. We gaan de beelden samen met andere bewakingsbeelden analyseren. Voorlopig is er nog niemand opgepakt.”

Geen politiebegeleiding
Het is zeker niet de eerste keer dat een trouwstoet in ons land opduikt en overlast veroorzaakt. Eerder deze week doken er beelden op van een trouwstoet op de E34 in Zwijndrecht. In april en mei doken beelden op van luidruchtige trouwstoeten in Dilbeek, Gent en Vilvoorde.

De Antwerpse politie benadrukt nog eens dat ze geen begeleiding kunnen voorzien voor dergelijke trouwstoeten. “Dat is onbegonnen werk”, klinkt het.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Di Nov 07, 2017 9:37 pm

Muziekacademie trekt aan alarmbel over hangjongeren: “Krijg vaak naar het hoofd geslingerd dat de Belgen moeten oprotten

De situatie rond het Dapperheidsplein in Anderlecht is stilaan onleefbaar geworden. Hangjongeren en Roma teisteren de buurt tot grote frustratie van de plaatselijke handelaars en de Muziekacademie. Zij willen dat de gemeente doortastender optreedt.
Voor veel handelaars van het Dapperheidsplein is de maat nu echt vol. Hun frustraties willen ze maar al te graag uiten, maar liefst anoniem. “Uit vrees voor represailles”, klinkt het. “Maar de laatste jaren is de situatie onhoudbaar geworden. Ik krijg vaak naar het hoofd geslingerd dat het tijd is dat de Belgen oprotten uit Anderlecht”, vertelt één van de handelaars uit de aangrenzende Wayezstraat.

Dialoog werkt niet

Schade aan de handelszaken is er schering en inslag en hangjongeren zorgen voor een groot onveiligheidsgevoel. En dan zijn er nog de Roma die het plein inpalmen. “Vuilniszakken lijken wel niet aan hen besteed en regels lappen ze aan hun laars”, zegt Luc Bartholomeus, directeur van de Muziekacademie aan het plein. “Na schooltijd komen de Roma toe met de metro of zelfs met busjes. Ze laten hier hun kinderen spelen op het plein, met alle overlast tot gevolg. Ze doen hier zelfs hun gevoeg. We kunnen nooit de ramen openen voor wat frisse lucht door het lawaai. Wanneer ik ga vragen dat ze niet voor de ingang van ons gebouw blijven hangen, ben ik natuurlijk kop van jut. Ik heb al vaak flessen en ander afval naar het hoofd gekregen en ook mijn wagen werd beschadigd. Wanneer ik de politie bel, raken de problemen wel opgelost. Maar er moet een structurele oplossing komen vanuit de gemeente. De gewone dialoog werkt hier niet meer.”

Tijdens dit gesprek met Bartholomeus in zijn kantoor op de derde verdieping wordt hij zelfs gejend door kinderen die op het plein toekomen en maar al te goed lijken te weten waar de directeur zich bevindt. “Ongelofelijk toch”, zucht Bartholomeus. “Dit is dagelijkse kost. Ik ben deze situatie echt beu. Ik wil enkel mijn job doen. Gelukkig heeft dit nog geen effect op het aantal inschrijvingen in de academie.”

Harder optreden

De onleefbaarheid op het plein is meteen één van de agendapunten van de N-VA in Anderlecht geworden. “Dit zou een bruisende handelskern moeten zijn, maar in plaats daarvan heerst er een onveiligheidsgevoel”, zegt gemeenteraadslid Nadine Van Lysebetten. “Iedereen vindt dat er wat moet gebeuren, maar er komt maar geen antwoord van de gemeente. Er moet dringend harder worden opgetreden.”
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 27, 2017 2:02 am

Welkom in Antwerpen anno 2017

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 29, 2017 6:10 pm

Afbeelding


Hele nacht incidenten met illegalen

Agenten van de federale politie hebben in de nacht van maandag op dinsdag verschillende malen interventies moeten houden op de snelwegparkings in Wetteren en Kalken. Verschillende Afrikaanse vluchtelingen maakten het daar te bont. Naast het station in Kwatrecht werd bovendien een huis gekraakt en ingericht als geïmproviseerd vluchtelingenkamp. “Het is dweilen met de kraan open”, zegt een bron bij de Federale Wegpolitie.

De snelwegparkings in Wetteren en Kalken worden al maanden geviseerd door vluchtelingen die van daaruit op transport naar Groot-Brittannië proberen te geraken. In de nacht van maandag op dinsdag was de toevloed massaal.

Omstreeks 2 uur werd een eerste golf van transmigranten gesignaleerd op de Shell Parking aan de E40. Enkele vluchtelingen probeerden er in te breken in een vrachtwagen en bekogelden een chauffeur met stenen. Agenten van de Federale Wegpolitie kon niemand onderscheppen. Omstreeks 3 uur liep een Afrikaan het servicestation binnen en vertelde in paniek dat zijn vriend bij een vechtpartij was doodgeslagen. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar konden geen slachtoffer vinden.

Afbeelding
Op de eerste verdieping van het gekraakte huis werd een geïmproviseerd vluchtelingenkamp ingericht.


Ijzeren staven
Om 3.40 uur rukten agenten van de lokale politie, met bijstand van andere korpsen, uit naar het station van Kwatrecht. Daar waren een dertigtal Afrikanen in een gevecht verwikkeld geraakt, waarbij ook ijzeren staven gebruikt werden. Ter plaatse werden zes gewonden aangetroffen en voor verzorging naar het UZ overgebracht. Ondertussen waren een 20-tal vreemdelingen een vrachtwagen aan het openbreken op de parking langs de E17 in Kalken. Daar werden goederen gestolen. Om 4 uur werden opnieuw elf migranten aan de E40 aangetroffen.

Schuiloord
In de buurt van die snelweg, op de N42, werden eind deze zomer nog twee woningen die dienden als schuiloord ontruimd en hermetisch afgesloten. Het probleem heeft zich sindsdien verplaatst naar de stationsbuurt van Kwatrecht. Daar werd een raam stukgegooid en de toegangsdeur van een woning in renovatie ingetrapt. De eerste verdieping is er ingericht als wacht- en slaapoord, compleet met matrassen, voedsel en veldkeuken. Het pand ligt bezaaid met rugzakken en zelfs woordenboeken Arabisch en Bengaals. De politie trok er gisteren op onderzoek.

Herkomst
Ook het bos rond de parking van de E40 richting kust was een favoriet toevluchtsoord. De Vlaamse en Federale Overheid beloofde maatregelen, maar kwam niet verder dan wat gras maaien en lage struiken snoeien. De beloofde bewaking door agenten, private firma’s of camera’s, kwam er -ondanks beloftes- nog niet. “Er woedt een discussie over wie de rekening moet betalen. Ondertussen is het dweilen met de kraan open, hebben we niet voldoende agenten om het probleem het hoofd te bieden en worden we steeds vaker geconfronteerd met zware agressie”, aldus een bron bij de Federale Wegpolitie. Ook aan het station van Melle zijn dinsdagochtend rond 7 uur een twintigtal illegale jongeren opgepakt door de politie. Er was een groot aantal combi’s aanwezig om de situatie onder controle te houden. “We voeren momenteel onderzoek naar de herkomst van de jongeren, die illegaal in ons land verblijven. De personen zijn voor verdere identificatie overgebracht naar ons commissariaat. De dienst Vreemdelingenzaken zal de zaak daarna verder opvolgen”, aldus de woordvoerder bij de politie Schelde-Rode.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 01, 2017 9:54 am

Nee lieve redactie... : nono3: Verkeerde titel....De titel moet zijn: "Agressieve en gewelddadige tegenreactie van moslims kost 38.000 euro aan veiligheidsmaatregelen".

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13978
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Dec 01, 2017 5:21 pm

Negers (uit Afrika) doe ontzettend hun best om zich vooral niet aan te passen aan het te verwachten toekomstbeeld. Of zie ik het te rooskleurig en heeft de Afrikaanse neger sowieso geen toekomstbeeld voor ogen en wordt door wilde instincten gedreven zoals vanouds her? Hij is hier om zijn minderwaardigheidscomplex ten aanzien van blanken bot te vieren.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 35814
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Dec 01, 2017 8:02 pm

Wilde instincten? Of is het gewoon een aangeleerde smaak? Al heel lang worden witte negers (albino's) in de kookpot gestopt. Dit gebruik is doorgegaan toen witte Europeanen daar kwamen (ook de kookpot in). Die vonden dat niet juist. Sindsdien is het verboden.
In korte tijd 18 albino's vermoord in Malawi, lichaamsdelen verwijderd
https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/korte-tijd-18-albinos-vermoord-malawi-lichaamsdelen-verwijderd

En dan komen ze hier en worden omringd door (eetbare?) blanken. Geeft ze dat niet een meerderwaardigheidscomplex (wij zijn beter dan jullie) ? (denkend aan onze zwarte anti-Pieten)

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten