Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17299
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor King George » Za Aug 11, 2018 12:37 pm

De staatssecretaris herhaalde nog eens zijn pleidooi voor het Australische model op de Middellandse Zee. Dat betekent dat migranten op zee worden tegengehouden en naar Afrika worden teruggebracht.

Hoe lang roepen wij dat al niet op FFI?
'Het zal er komen, ik ben vastberaden.

Eerst zien, dan geloven. Overigens: Hoe eerder, hoe beter.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14739
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Aug 17, 2018 6:21 pm

Verstandige mensen vallen elkaar niet (steeds) in de haren.

Een opvallend verschijnsel in de politiek. En ik weet waarom.

POLITIEK IS SMERIG
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68480
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 17, 2018 11:48 am

Politieman aangevallen met mes bij Maximiliaanpark, verdachte neergeschoten

In de buurt van het Brusselse Maximiliaanpark, op de Antwerpsesteenweg, is deze ochtend rond 9.15 uur een agent van de Brusselse lokale politie aangevallen met een mes. De politieman raakte lichtgewond aan het hoofd. Het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket en de Brusselse politie.

Het incident vond plaats tijdens een politiecontrole aan de WTC-torens, vlak bij Brussel-Noord en het Maximiliaanpark, waar veel trans-migranten-illegalen verblijven en regelmatig controles worden uitgevoerd.

Volgens een getuige was de persoon aan het slapen bij de Dienst Vreemdelingenzaken. De gecontroleerde man weigerde de plek te verlaten en haalde een mes boven. Hij sloeg verschillende oproepen om het mes weg te leggen in de wind, waarop de politie pepperspray inzette. De man kon uiteindelijk toch uithalen naar de agent. Die raakte lichtgewond aan het hoofd.

Een collega van de politieman opende vervolgens twee keer het vuur op de aanvaller en verwondde de verdachte in de borst en het been. De identiteit van de aanvaller is nog niet bekend. Hij verkeert niet in levensgevaar, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Volgens het Brusselse parket is er geen reden om aan te nemen dat het om een terroristisch incident gaat.

Politievakbond NSPV heeft op Twitter scherp gereageerd op de aanval. “Tweede resultaat 9 puntenplan Jambon-Francken... Politieman aangevallen met mes door illegaal aan Maximiliaanpark.”

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken hebben eerder deze maand een actieplan voorgesteld in de strijd tegen transmigrantie. Onder andere de ontmanteling van het Maximiliaanpark en intensievere politiecontroles op de reisroutes van de transmigranten maken deel uit van het 9 puntenplan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17299
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor King George » Ma Sep 17, 2018 12:04 pm

Ongeveer 900 stuks zwerfvuil daar.

Het RTL Nieuws heeft het over een parkslaper. Is het volgende creatieve woordje tapijtknieler?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68480
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Ariel » Di Sep 18, 2018 1:41 pm

Komt er een hek rond Maximiliaanpark? ‘Sluit park af met traliewerk’

Komt er binnenkort een groot hek rond het Brusselse Maximiliaanpark? Als het van de MR in Brussel afhangt alleszins wel. “Sluit het park af met traliewerk, ook ’s nachts”, klinkt het bij MR. De steekpartij waarbij een illegale migrant een agent stak met een mes was voor de partij “de druppel” en moet er nu echt een oplossing gezocht worden voor het intussen beruchte park. Dat meldt Belga.

De problematiek van illegalen in onze hoofdstad sleept al jaren aan. Twee jaar geleden was het aantal migranten en vluchtelingen in het Maximiliaanpark zo groot dat het zelfs wereldnieuws werd. Honderden, misschien zelfs duizenden migranten verbleven er in tenten in hartje Brussel, met wantoestanden tot gevolg. Het kamp werd ontruimd, maar het probleem werd nooit helemaal opgelost.

Tot op de dag van vandaag verblijven er nog steeds honderden migranten in het beruchte Brusselse park, wat voor veel overlast en onrust zorgt in en rond het park. Gisterenochtend werd een agent van de lokale politie er door een illegale migrant neergestoken met een mes. Zowel bij de politie als bij de linkse ngo’s die migranten opvangen in het Brusselse Maximiliaanpark vreest men voor meer geweld.

Voor de Brusselse MR was die steekpartij “de druppel” en moet er nu dringend een echte oplossing gevonden worden voor de problemen in het Maximiliaanpark. Brussels schepen Alain Courtois (MR) stelt voor om een hek te plaatsen rond het park. “Sluit het park af met traliewerk, ook ’s nachts”, klinkt het. “Het park moet opnieuw een plek van ontspanning en rust worden, in plaats van het grootste knooppunt van transmigranten in ons land.”

Bij Open Vld steunt men het voorstel van Courtois. “Er zijn heel veel parken zoals bijvoorbeeld het Warandepark waar een hek rond staat en die ’s nachts worden afgesloten”, aldus Els Ampe in De Ochtend op Radio 1.

Daarnaast wijst ze met een beschuldigende vinger naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Dat Francken de problemen oplost. In de tijd dat Maggie De Block staatssecretaris was, waren er veel minder problemen. Als De Block het kon oplossen, kan meneer Francken het toch ook?”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68480
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 21, 2018 1:00 pm

Ngo’s willen onthaalcentrum voor illegalen in Brussel

Verschillende ngo’s in ons land hebben premier Charles Michel (MR) in een open brief gevraagd om in Brussel een ‘onthaal- en oriëntatiecentrum’ op te richten voor migranten (en/of illegalen). Op die manier willen de ngo’s het probleem van de honderden of zelfs duizenden illegalen in en rond het Brusselse Maximiliaanpark aanpakken. Ze pleiten voor “een andere benadering”.

De problematiek van illegalen in onze hoofdstad sleept al jaren aan. Het gaat veelal om migranten die hier geen asiel willen aanvragen en illegaal in ons land verblijven. Twee jaar geleden was het aantal illegale migranten in het Brusselse Maximiliaanpark zo groot dat het zelfs wereldnieuws werd. Honderden, misschien zelfs duizenden illegalen verbleven er in tenten in hartje Brussel, met wantoestanden tot gevolg. Het kamp werd ontruimd, maar het probleem werd nooit helemaal opgelost.

Tot op de dag van vandaag verblijven er nog steeds honderden illegalen in het beruchte Brusselse park, wat voor veel overlast en onrust zorgt in en rond het park. Zo werd enkele dagen geleden nog een agent neergestoken door een illegale migrant. De politieke druk voor een oplossing voor het Maximiliaanpark stijgt dag na dag. Vandaag moet staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) van premier Charles Michel (MR) op de ministerraad met concrete maatregelen op de proppen komen.

Onthaalcentrum

Aan de vooravond van die ministerraad hebben verschillende ngo’s een open brief gestuurd naar premier Michel met hun oplossing voor het probleem. Ze vragen dat ons land in Brussel een ‘onthaal- en oriëntatiecentrum’ opricht waar illegalen terechtkunnen voor medische hulp, psychologische bijstand en allerhande informatie zoals hun rechten. “Bied migranten een rustpunt”, klinkt het in de open brief.

De ngo’s vinden de aanpak van de huidige regering fout, en pleiten voor een ommezwaai in het beleid omtrent illegalen. “Die mensen hebben dringend nood aan een andere benadering, die focust op informeren over rechten en mogelijkheden op maat en begeleiding naar een realistisch toekomstplan. Daarvoor is tijd en ruimte nodig en vooral vertrouwen. De huidige aanpak van ontraden en verjagen is contraproductief, zowel voor de migranten als voor onze eigen samenleving.”

Het onthaalcentrum moet een open centrum zijn, benadrukken de ngo’s. De illegalen moeten kunnen gaan en staan waar ze willen en er kan dus geen sprake zijn van een gesloten centrum. Opsluiting zou immers schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid en integratie van migranten, klinkt het. Bovendien zou het opsluiten van illegalen ingaan tegen de mensenrechten en niet doeltreffend zijn.


De ngo’s die de open brief ondertekenden zijn Artsen Zonder Grenzen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Dokters van de Wereld, Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen en de ngo Ciré.

Tja...The Usual Suspects. “Bied migranten een rustpunt”.
Mag het een 3 sterren hotel zijn, of gaan we voor een 5 sterren hotel.

En de volgende stap is?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68480
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 05, 2018 9:08 pm

Ariel schreef:
En de volgende stap is?


Brusselse overheid roept ambtenaren op Maximiliaanpark te vermijden en raadt andere weg aan

Het Brusselse departement Leefmilieu roept haar personeel op om het Brusselse Maximiliaanpark te vermijden. De dienst verwijst naar de recente gevallen van agressie en de dagen die donkerder worden.

Het Brusselse overheidsdepartement huist sinds 2014 op de Thurn & Taxis-site. “Toen al waren er enkele gevallen van agressie op de route tussen het gebouw en het Noordstation. Wij hebben het personeel toen opgeroepen om de veiligste route te nemen en het park te vermijden”, vertelt adjunct directeur-generaal Barbara Dewulf.

“Door de recente gevallen van agressie en de dagen die korter worden, vonden we het nodig om die veiligheidsaanbeveling nog eens onder de aandacht te brengen.” De dienst raadt aan om beter verlichte wegen te nemen, verlaten gebieden te vermijden, het openbaar vervoer te gebruiken en zich te voet in groep te verplaatsen. “We wijzen geen specifieke groep met de vinger.”


“We wijzen geen specifieke groep met de vinger.”

Nee, nee. : nono3: Dat is racisme..

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68480
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Ariel » Di Okt 09, 2018 12:12 am

België rolt Sudanese mensensmokkelbende op

De Belgische politie heeft zeven Sudanese mensensmokkelaars opgepakt, die tientallen migranten in de laadruimten van vracht- en koelwagens naar het Verenigd Koninkrijk zouden hebben gesmokkeld. Hun klanten, van wie de meesten uit Sudan en Eritrea, betaalden de smokkelaars tot wel 2500 euro voor de overtocht.

De mensensmokkelbende is opgepakt bij huiszoekingen op verschillende adressen in Luik en de Brusselse gemeenten Sint-Gillis en Watermaal-Bosvoorde. Daarbij zijn ook acht migranten opgepakt. Zij zijn overgedragen aan de Belgische Dienst Vreemdelingenzaken, meldt het Nieuwsblad. "Vermoedelijk gaat het om slachtoffers in afwachting van een nakend transport", zegt een woordvoerder van het OM tegen de krant.

Het politieonderzoek richt zich op een smokkelaarsnetwerk rondom het Brusselse Maximiliaanpark. Het park is een verzamelplaats van migranten, van wie een aantal geen kans maakt op asiel, en komt regelmatig negatief in de Belgische publiciteit. Het nabijgelegen station Brussel Noord zou het beginpunt zijn van de smokkelroute van de Sudanese bende.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68480
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Ariel » Di Okt 09, 2018 10:46 am

Ruimtes verhuurd voor parkseks

Brusselse jongerenbendes verdienen goed geld aan de trans­migranten in het Maximiliaanpark. Ze verkopen er niet ­alleen drugs, gestolen goederen en zelfs wapens, maar verhuren in de buurt ook ruimtes voor “intieme ­momenten”. De politie kan er weinig tegen beginnen en ziet het geweld in en rond het park enkel toenemen.

Pooiers sturen steeds vaker vrouwen naar het Maximiliaanpark, op loopafstand van de prostitutiebuurt achter het Noordstation. “Daar hebben ze voor een prijsje (maximaal 20 à 25 euro, nvdr.) seks met trans­migranten. De meeste mannen die er verblijven zijn jonge twintigers die al maanden van huis zijn. Die hebben weleens nood aan een verzetje”, klinkt het bij de politie die er dag en nacht patrouilleert.

Hoewel er waarschijnlijk weinig geld te rapen valt bij de vaak arme transmigranten, vinden ze het bij Utsopi, de vereniging die zich het lot van sekswerkers in Brussel aantrekt, niet vreemd dat de meisjes naar daar worden gestuurd. “Elders in Brussel wordt het voor sekswerkers steeds moeilijker om klanten te vinden. Bars worden ­afgebroken en overal worden no-gozones gecreëerd. Dus moeten de meisjes uitwijken om geld te verdienen”, klinkt het.

Van prostituees die hun diensten aanbieden in het Maximiliaanpark is Mehdi Kassou van het Brusselse Burgerplatform niet op de hoogte. “Wel rond het park. En we weten ook dat die jongeren hier geregeld vrouwelijke transmigranten voorstellen doen om hen iets te laten verdienen. Telkens wanneer ons dat gesignaleerd wordt, melden we dat aan de politie.”

Uit een interne nota van de politie die onze redactie kon inkijken, blijkt dat criminele bendes ook zones verhuren (vanaf 10 euro) waar trans­migranten ongestoord seks kunnen hebben. Geen kamers met bed, wc en douche maar bergruimtes in flatgebouwen of zelfs het openbare toilet aan de achterkant van het park. Ook in de bosjes in het park zelf worden hoekjes of tentjes ter beschikking gesteld. Tegen betaling. In ruil houden jongeren de wacht en sturen ze passanten, voor zover die daar nog durven te komen, weg.

“De interventieploegen kennen de meeste leden van die jeugdbendes omdat ze in de flatgebouwen vlak achter het park wonen en al vaak in contact zijn gekomen met politie en gerecht. Met de komst van de trans­migranten hebben ze vlak bij huis een lucratieve bezigheid gevonden”, zegt Mario Thijs van politievakbond NSPV.

Steen in het gezicht

Naast prostitutie tieren ook drugshandel, heling van gestolen goederen, wapenhandel en mensenhandel welig. Politiediensten en het Brusselse Burgerplatform, dat alle ngo’s verzamelt die zich het lot van de transmigranten aantrekken, maken zich steeds meer zorgen over de veiligheid in en rond het park. De Brusselse burgemeester Close (PS) zegt dat de politie op zijn verzoek een actieplan heeft opgesteld. Daarbij wordt ­preventief en repressief opgetreden. Maar een structurele oplossing is er nog altijd niet.

“Wij houden al sinds de zomer permanent controles in de buurt. Criminaliteit wordt uiteraard streng aangepakt. Is er meer geweld? Dat wordt gezegd, maar ik heb daar geen objectieve cijfers van”, zegt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie.

Bij de manschappen op het terrein klinkt een heel ander verhaal. Niet de transmigranten zelf, wel de Brusselse criminele bendes in het park, baren hen zorgen. “Omdat ze zich door de politie geboycot voelen, gebruiken ze geweld tegen agenten. Deze zomer nog raakte een politieman zwaargewond toen hij een steen in het gezicht kreeg”, zegt Mario Thys van politievakbond NSPV. De agent, zo bevestigt de Brusselse politie, is nog altijd niet hersteld van de verwondingen die hij toen opliep.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18157
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor mercator » Do Okt 11, 2018 12:28 pm

Ariel schreef:Brusselse jongerenbendes verdienen goed geld aan de trans­migranten in het Maximiliaanpark.

"Goed geld" zou ik dat niet noemen, 10 tot 25 euro voor seks met een illegaal, ik zou minstens het tienvoudige vragen. Die zwarten hebben geld genoeg, ze lopen rond met Iphones van 800 €. Blijkbaar hebben ze daar hun Afrikaanse levenswijze heel goed nagebootst: in vuiligheid en drek leven in miserabele tentjes, groezelige winkeltjes, nu een hoerenkot in een publiek toilet, een moskee niet te vergeten. In de begindagen van het Belgische kolonialisme werden in Brussel en Antwerpen ook zgz. "negerdorpen" gebouwd waar de blanke bevolking dan naar kon komen kijken, een soort Apenheul maar dan voor negers zeg maar. Daar wordt nu nog schande over gesproken door de anti Zwarte Piet activisten, maar nu doen die zwarten dat zelf, helemaal uit eigen beweging! Het kan een toeristische attractie worden naast het Atomium en Manneke Pis, het Maximiliaan park in Brussel waar je kan komen beleven hoe de zwarten eten, slapen, vechten en paren in hun natuurlijke habitat zonder daaarvoor een dure vliegreis te moeten ondernemen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68480
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 07, 2018 7:03 pm

Transmigranten en vrijwilligers Maximiliaanpark staan terecht voor mensensmokkel

Twaalf mannen en vrouwen, waaronder drie vrijwilligers die in het Brusselse Maximiliaanpark werkten, staan terecht voor mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. Onder hen twee journalistes en een sociaal assistent.

Voor de correctionele rechtbank van Brussel is het proces gestart tegen negen transmigranten en drie vrijwilligers van het Brusselse Maximiliaanpark. Het park, in de buurt van het Noordstation, is een verzamelplaats voor transmigranten. Vrijwilligers leiden er alles in goede banen. Enkelen van hen staan nu terecht voor mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Journalisten zouden transmigranten geholpen hebben de grens over te steken
Onder de beklaagden zijn twee journalistes. Anouk Van Gestel is hoofdredactrice van het Franstalige vrouwenmagazine Marie-Claire. Myriam Berghe is journaliste bij Femmes d’Aujourd’hui. Zij worden ervan verdacht smokkelaars onderdak te hebben verleend en migranten over de grens te hebben geholpen.

Een andere verdachte is Walid. Hij werd elf maanden geleden opgepakt. Hij moet voor de rechtbank verschijnen omdat hij een dakloze jongere eten en onderdak heeft gegeven. Die jongeman verblijft illegaal in België en wordt ervan verdacht een mensensmokkelaar te zijn. Zelf verklaarde hij een gewone migrant te zijn die naar Engeland wil gaan.

Ook de Belgisch-Marokkaanse Zakia werd in dit dossier aangehouden. Hij zat al twee maanden in voorlopige hechtenis.

De advocaten van de verdachten betreuren dat hun cliënten vervolgd worden, terwijl ze enkel maar mensen wilden helpen die gevlucht zijn uit oorlogsgebieden.

Advocaat Dimitri de Béco: "Onderscheid maken tussen transmigranten en echte mensensmokkelaars"
Volgens Dimitri de Béco, advocaat van een van de transmigranten, moet er in dit dossier een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen de echte mensensmokkelaars en de transmigranten. "De mensensmokkelaars verdienen daar enorm veel geld mee in weerwil van het belang van de migranten. De beklaagden hier, zelf migranten zonder geld die in Engeland willen geraken, helpen smokkelaars enkele dagen of weken om een mindere prijs te krijgen."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

orfeus
Berichten: 78
Lid geworden op: Do Aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor orfeus » Wo Nov 07, 2018 8:27 pm

De mensensmokkelaars verdienen daar enorm veel geld mee

Hun advocaatjes ook wel zeker...:smartass: en wij (belastingbetalers) dat maar betalen.

mercator
Berichten: 18157
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor mercator » Do Nov 08, 2018 11:33 am

orfeus schreef:Hun advocaatjes ook wel zeker...:smartass: en wij (belastingbetalers) dat maar betalen.

Niet alleen op die manier betalen wij, maar ze gaan nu ook het Noordstation verbouwen zodat die bruine lastpakken minder opvallen. De omgekeerde wereld dus.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14739
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Nov 09, 2018 11:00 am

mercator schreef:Het kan een toeristische attractie worden naast het Atomium en Manneke Pis, het Maximiliaan park in Brussel waar je kan komen beleven hoe de zwarten eten, slapen, vechten en paren in hun natuurlijke habitat zonder daaarvoor een dure vliegreis te moeten ondernemen.

Met een 'Goldcard' heb je recht om ook met hen te eten en te slapen. En niet te vergeten te paren. Helaas zijn de Goldcards uitverkocht. Hoezo dat? Alle linkse Gutmenschen waren er als eerste bij. :ohmy2:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten