De ondergang der Belgen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Ariel » Vr Nov 16, 2018 4:10 pm

Kortrijk: illegalen beroven marktkramers

Op een versmarkt in Kortrijk bestolen illegalen enkele marktkramers. Vlaams Belang vraagt dat illegalen actief worden opgespoord.

Opbrengsten gestolen
De jongste versmarkt in Kooigem bij Kortrijk verliep donderdagnamiddag niet zoals gepland. Enkele inwoners hadden op het einde van de markt, toen het donker werd, twee mannen opgemerkt die rond en achter de kramen liepen. Ze gingen aan de haal met een handtas gevuld met de opbrengsten van twee markten, sleutels en bankkaarten uit een groenten- en fruitkraam. Ze stalen ook de lederen vest uit de cabine van de visboer.

Illegalen
De organisatoren van de markt verwittigden onmiddellijk de politie en konden deze op weg zetten om de daders te vatten. Ze hadden immers de daders kunnen volgen tot een woning in de Lentewijk. De politie hield met de hondenbrigade de woning in het oog en riep versterking in om uiteindelijk de woning binnen te dringen. Daarbij werden twee illegalen geboeid buiten geleid, dat stond ook te lezen in De Standaard. Er werd een pak geld aangetroffen. In het huis staat slechts één iemand gedomicilieerd, maar regelmatig verblijven er meerdere personen, vermoedelijk ook illegalen.

Maandagmarkt
Ook op de wekelijkse markt in het centrum van Kortrijk werd afgelopen maandag 1.800 euro gestolen uit een kippenkraam. Vermoedelijk gaat het om een vreemdeling. “Ik was nog alles aan het klaar zetten toen een man mij rond 4.15 uur in vier verschillende talen al om een kip kwam vragen”, vertelde marktkramer Peter Van Colenberghe van de Kipkar aan Het Laatste Nieuws.

Actieve opsporing illegalen
Illegalen laten vaak een pad van ellende achter, gaande van zwartwerk over zware criminaliteit tot recent zelfs terreur. De feiten, gepleegd door illegalen, gemeld in onze lokale kranten stapelen zich op: steekpartijen, drugshandel, diefstallen, enz. Concreet pleit Vlaams Belang ervoor om illegalen in Kortrijk actief op te sporen. Illegaliteit is en blijft criminaliteit.

Bovendien betaalt de belastingbetaler in Kortrijk jaarlijks een half miljoen euro voor ‘dringende medische hulp’ aan deze illegalen. Geld dat volgens Vlaams Belang veel beter zou kunnen worden besteed. Het gaat hierbij niet alleen om spoedeisende behandelingen, maar ook om luxe-ingrepen zoals neuscorrecties. Kortrijk speelt hierbij niet alleen het OCMW van de wereld, maar dreigt ook steeds meer een trekpleister voor medisch toerisme te worden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Ariel » Di Nov 20, 2018 1:48 pm

9 op 10 Brusselse leefloners van buitenlandse komaf

Het gros van de leefloners in ons land is van niet-Belgische origine. Een gevolg van hun gebrekkige kansen op de arbeidsmarkt.

Het zijn cijfers die goed uit elkaar moeten worden gehouden. Drie op de tien leefloners in België hebben niet de Belgische nationaliteit. Maar zeker zeven op de tien leefloners zijn niet van Belgische origine.

Die categorie omvat naast de buitenlanders ook Belgen die met een andere nationaliteit geboren zijn of van wie een van de ouders een andere nationaliteit had. Eerste én tweede generatie migranten dus.

Ook armoedespecialist Bea Cantillon (UA) haalde beide concepten door elkaar toen ze een rechtzetting vroeg van een artikel over de kwestie in de krant. Maar wat afgelopen maandag in De Standaard stond, klopt wel degelijk: zeventig procent van de leefloners hebben een recente migratieachtergrond. Of dat is toch het laatst beschikbare cijfer voor België, uit de doctoraatsstudie van Sarah Carpentier (UCL). Het geeft de situatie weer in 2004-2005.

De kans is groot dat het percentage ondertussen is gestegen. Voor Vlaanderen en Brussel bestaan er gedetailleerde tabellen tot begin 2015, dankzij de Vlaamse Integratiemonitor. Volgens die cijfers is 80 procent van de leefloonpopulatie intussen van buitenlandse komaf, waaronder 10,7 procent met roots elders in Europa en 70 procent die van buiten de Europese Unie afkomstig is.

In Brussel loopt het aandeel zelfs op tot 90 procent, in Sint-Jans-Molenbeek zijn bijna alle leefloners van buitenlandse komaf. Het doet Vlaams Belang-lid Hans Verreyt, die de cijfers ook reconstrueerde, besluiten dat de situatie nog ‘veel extremer’ is.

Onderschatting

Cantillon bevestigt: ‘Voor heel België hebben we niet zulke recente cijfers. Maar zeventig procent is ondertussen eerder een onderschatting dan een overschatting’.

Het leefloon krijgt door deze sociologische verschuivingen een andere functie, zegt armoede-onderzoeker Wim Van Lancker (KU Leuven). ‘Vroeger was het leefloon vooral het allerlaatste vangnet voor Belgen. Voor nieuwkomers is het vaak hun eerste opstap.’

Te weinig begeleiding

De volgende stap zetten, blijkt niet evident. ‘We zien dat allochtonen vaak sneller dan autochtonen de bijstand verlaten, maar ze keren ook sneller terug’, stelt Marjolijn De Wilde (UA), die onderzoek doet naar OCWM’s en bijstand. ‘Ze belanden in precaire arbeidsomstandigheden waarbij ze te weinig sociale rechten opbouwen. Allochtonen volgen ook minder vaak een activeringstraject bij OCMW’s.’

Carpentier nuanceert: 'We zien dat personen met een migratie-achtergrond doorgaans een langere duur hebben in de bijstand, maar niet-Europese migranten worden niet bijstandsafhankelijk. Het is niet zo dat ze een lagere kans hebben om uit te stromen uit de bijstand als ze langer in de bijstand blijven.' Maar Carpentier bevestigt dat migranten inderdaad vaker terugstromen naar bijstand, vooral omdat ze in kortdurende jobs werken.

De leeflooncijfers zijn vanuit dat perspectief bekeken een neveneffect van de zwakkere arbeidsmarktparticipatie van Belgen met een migratieachtergrond. ‘En die is dan weer gelinkt aan een waaier aan problemen zoals gebrekkige scholing, te weinig kwalificaties, een te gesloten arbeidsmarkt, discriminatie, enzovoort,’ zo vult Cantillon aan.

OCMW’s proberen die problemen met maatwerk op te lossen, maar volgens De Wilde is er ‘massaal te weinig personeel’ om die job naar behoren te doen. ‘Er kruipt zoveel tijd in de administratie dat er te weinig overblijft voor de begeleiding zelf.’

Bevoegd staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) wil de OCMW’s versterken voor hun taak, meldde ze maandag nog in De Afspraak. ‘Het gaat vaak over mensen die het niet alleen moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, maar ook kampen met emotionele en psychologische problemen. Dat vraagt om een totaalaanpak’. Demir heeft hiervoor 12,5 miljoen euro extra vrijgemaakt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18244
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor mercator » Wo Nov 21, 2018 6:06 pm

Ariel schreef:Bevoegd staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) wil de OCMW’s versterken voor hun taak, meldde ze maandag nog in De Afspraak. ‘Het gaat vaak over mensen die het niet alleen moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, maar ook kampen met emotionele en psychologische problemen. Dat vraagt om een totaalaanpak’. Demir heeft hiervoor 12,5 miljoen euro extra vrijgemaakt.
[/quote]
Stopt die flauwekul nu nooit ? Moslims hebben geen arbeidscultuur en zijn te achterlijk om mee te kunnen in een moderne maatschappij en daar zal geen tonnen gepamper aan kunnen verhelpen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 22, 2018 1:24 pm

De protesten in Frankrijk vanwege meer belastingen op brandstof (vanwege het klimaat) zijn overgewaaid naar Wallonië. Een meute plunderde vrachtauto's.
Een groep mensen die actie voert tegen de hoge brandstofprijs heeft al sinds dit weekend een blokkade opgesteld in het Belgisch Feluy, waar oliebedrijf Total een vestiging heeft. Na verschillende dagen van relletjes, sprak de RTBF woensdagavond van ’oorlogstoestanden’. Naar schatting driehonderd mensen blokkeerden een tijdlang de E19.
[...]
Op beelden, gemaakt door een demonstrant, is te zien dat er met molotovcocktails en stenen gegooid wordt naar de politie. Dat gebeurt van bovenop een brug. Op de beelden is ook te zien dat er een vuur werd gestookt op de rijweg. Een cameraman van de Franstalige openbare omroep werd er ook aangevallen.
[...]
„Rond 23 uur werd onze vrachtwagen tot stilstand gebracht”, zegt Tom Thienpont, eigenaar van Lindd, het transportbedrijf van een van de getroffen vrachtwagens, tegen Nieuwsblad.be.
„Zo’n twee uur later laaiden de gemoederen op, er waren een driehonderdtal mensen. Ze zijn eerst de wagen van Colruyt gaan plunderen. Die werd helemaal leeggehaald; alle producten werden er uit gehaald en die werden daarna in wagens gestoken, waarmee dan werd weggereden.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2828309/oorlogstoestanden-op-belgische-e19
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Ariel » Do Nov 22, 2018 1:40 pm

Wie bedenkt dit soort onzin. :nietverstaan: Kost maar € 600.000 aan belastinggeld .

Afbeelding

Nieuwe toegangspoorten Handelstraat krijgen Arabische motieven

Twee rode poorten aan het begin en het einde van de Handelstraat in de Seefhoek moeten binnenkort een duidelijke toegang tot de winkelstraat vormen. De poorten zijn al geplaatst en worden deze maand nog afgewerkt. De poorten worden op een feestelijke manier ingehuldigd.

De poorten moeten een landmark worden in de buurt, zoals de Chinese poorten in de Van Wesenbekestraat in Chinatown dat al een aantal jaren zijn. Chinese tekens zullen er aan beide zijden van de Handelstraat niet te zien zijn.

Op de poorten komen Arabische motieven, die verwijzen naar het typische aanbod van de Handelstraat. In de loop der jaren is de straat uitgegroeid tot een plek waar veel Antwerpenaren mediterrane en andere exotische producten komen kopen.

Voor de bouw van de poorten is een budget van iets meer dan 600.000 euro uitgetrokken. Ook de Handelstraat zelf is comfortabeler gemaakt voor de bezoekers.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 22, 2018 3:14 pm

Max Euweplein in Amsterdam:

Afbeelding

Hier moest ik aan denken vanwege het opschrift op de latrij:
"Homo sapiens non urinat in ventum"

En dan kan het lang duren voordat iemand door heeft dat de Arabische calligrafie op die poorten van de Handelsstraat zegt "sharia gebied".
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Ariel » Do Nov 22, 2018 4:06 pm

Mahalingam schreef:Max Euweplein in Amsterdam:Homo sapiens non urinat in ventum – een wijs man urineert niet tegen de wind in.

Nou ja, [icon_lol.gif] die spreuk hoeft inderdaad niet op de toegangspoorten in de Handelstraat. De meeste moslims weten dat, want ze hurken of gaan door de knieën om te urineren. Dat verkleint de kans dat er urine spat op het lichaam of kleding en het hierdoor onrein maakt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 22, 2018 8:58 pm

Ik kwam erop vanwege 'hoe het zo gekomen is':
Spoiler! :
Het Max Euweplein is nieuw, vlakbij het Leidseplein. Romeinse tijden en Parijse Hallen herleven tussen Indiaas graniet
Lang gehoopt dat het een grapje was, dat wel weer zou verdwijnen. Homo sapiens non urinat inventum (een wijs man pist niet tegen de wind in) in koeienletters boven de colonnade die de pontificale ingang vormt tot het Max Euweplein in Amsterdam. Wat moet het buitenland daar nu weer van denken? De „aanstichter dezes" Kees Spanjers: „Toen de colonnade als idee was geboren, vond ik dat daar ook een tekst op hoorde. Die tekst heeft van meet af aan op de tekeningen gestaan, maar geen mens die natuurlijk latijn begrijpt." Ook niemand die er maar over heeft gepiekerd er een vraag over te stellen
http://www.spanjers.info/archief/dec91132.htm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Nov 25, 2018 2:25 pm

Afbeelding

Ook Charleroi lijkt steeds meer op het Middenoosten. Aan gooistenen nooit geen gebrek.
Opnieuw rellen in Charleroi, ondanks waarschuwingen van de politie
Relschoppers hebben ook afgelopen nacht grote schade aangericht in de Belgische stad Charleroi. Op verscheidene plaatsen probeerden ze bijvoorbeeld met molotovcocktails brand te stichten. Het paleis van justitie en een reeks bankfilialen en winkels moesten het ontgelden.
[...]
Een politiewoordvoerder sprak van een stadsguerrilla en sommige media tonen beelden van ‘oorlogsscènes’ in Charleroi. Er zijn meer dan twintig aanhoudingen verricht.
[...]
Sommige mannen wrikten straatstenen los om ze als projectielen te lanceren. Bij de politie zelf is er sprake van materiële schade aan voertuigen en fysieke schade.
https://www.ad.nl/buitenland/opnieuw-rellen-in-charleroi-ondanks-waarschuwingen-van-de-politie~a65f1857/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Ariel » Zo Nov 25, 2018 2:41 pm

Mahalingam schreef:
Ook Charleroi lijkt steeds meer op het Middenoosten.


En heel, heel toevallig las ik op internet dat de relschoppers Afa lieden en islamboys zijn.

Dus deze rellen hebben NIKS maar dan ook NIKS met de gele hesjes te maken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18244
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor mercator » Zo Nov 25, 2018 3:51 pm

Ariel schreef:En heel, heel toevallig las ik op internet dat de relschoppers Afa lieden en islamboys zijn.

Dat is duidelijk. Dat kan iedereen vaststellen aan het uitzicht en het taalgebruik. Gepamperde, bruine "jongeren" die aan het rellen en plunderen slaan.
Uiteraard vertellen de politici en de leugenmedia nu dat het -hoe kan het ook anders" "extreem rechtse" vandalen zijn.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Nov 26, 2018 12:43 am

Emmanuelle Praet, een chroniqueur van radio en tv, mag haar mond niet meer open doen op radio en TV.
Wat voor vreselijks heeft ze gezegd?
Emmanuelle Praet nam vertegenwoordigers van “gele hesjes” die aanwezig waren in de uitzending, op de korrel door hen erop te wijzen dat ze “altijd voor dezelfden hadden gestemd in Wallonië” en dat “Ecolo bij de jongste verkiezingen een sprong gemaakt had, dat al de taksen die u betaalt, milieutaksen zijn, dus denk toch een beetje na bij de volgende verkiezingen”.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/rtl-schorst-opiniemaker-wegens-buitensporige-uitspraken-over-gele-hesjes-jullie-hebben-altijd-voor-dezelfden-gestemd-in-wallonie~af9280d6/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 18244
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor mercator » Ma Nov 26, 2018 11:33 am

Mahalingam schreef:Emmanuelle Praet, een chroniqueur van radio en tv, mag haar mond niet meer open doen op radio en TV.
Wat voor vreselijks heeft ze gezegd?

Ze heeft het goed gezegd maar helemaal correct is het niet. Die zgz. milieutaksen gaan helemaal niet naar het milieu zelf maar dienen om een moddervet staats profitariaat te betalen, zeker in Wallonië waar haast niemand nog werkt.
Die gele hesjes die van karige uitkeringen leven moeten s goed nadenken voor ze tegen te hoge belastingen zijn. Ze betalen immers helemaal geen belastingen maar worden er zelf 100 % door gevoed.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 03, 2018 4:10 pm

Kijk...Misschien is het slim om de werkelijke reden van het dalende onderwijsniveau te benoemen. Namelijk...de aanhoudende instroom van migranten uit zwak tot zeer zwak presterende landen uit Afrika en het Midden-Oosten. Zolang die niet gestopt wordt zal het onderwijsniveau in Belgie blijven dalen.

80% VAN LEERKRACHTEN VINDT DAT NIVEAU VAN ONDERWIJS DAALT

Acht op de tien leerkrachten vinden dat het niveau van ons onderwijs zienderogen aan het dalen is. Dat blijkt uit een enquête dat onderzoeksbureau iVOX heeft uitgevoerd in opdracht van Het Nieuwsblad.

De enquête werd ingevuld door 2.920 leerkrachten. Acht op de tien leerkrachten geeft dus aan dat de kwaliteit van ons onderwijs daalt, één op de zes heeft het zelfs over een sterke daling. Zo’n 44 procent van de leerkrachten vindt het niveau nog gemiddeld, 38 procent noemt het niveau hoog.

Leerkrachten in het middelbaar onderwijs zijn nog strenger over de kwaliteit: meer dan één op vijf vindt dat het niveau laag ligt. Bijna 67 procent is van mening dat het makkelijker is geworden om een diploma secundair onderwijs te behalen. Volgens 27 procent wordt de jeugd onvoldoende voorbereid op het “echte leven” na de schoolbanken.

Slechts één op de drie leerkrachten denkt overigens dat de onderwijshervorming op 1 september volgend jaar verbetering zal brengen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18244
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor mercator » Di Dec 04, 2018 4:48 pm

Ariel schreef:Kijk...Misschien is het slim om de werkelijke reden van het dalende onderwijsniveau te benoemen. Namelijk...de aanhoudende instroom van migranten uit zwak tot zeer zwak presterende landen uit Afrika en het Midden-Oosten. Zolang die niet gestopt wordt zal het onderwijsniveau in Belgie blijven dalen.

Dat zeker, maar het is ook zo dat de decennia lange linkse pampercultuur ook de eigen Vlaamse jeugd heeft aangetast en die zich naar Afrikaanse normen begint te gedragen zonder dat ze een donker vel hebben.
Ook de leraars zelf zijn ofwel mannelijke linkse luiaards die daar alleen maar staan voor de vele vakanties en de privileges die ze genieten als ambtenaartjes of meer en meer vrouwen die part time werken en tijdens de werktijd altijd een oog houden op het eigen gezinnetje.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17678
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor King George » Ma Dec 17, 2018 7:11 pm

Een plaatje zegt soms meer dan 1000 woorden. Dit is Maggie de Block, de nieuwe staatssecretaris asiel van België.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 11, 2019 1:35 pm

Afgeperste jongen (17) durft geen klacht indienen uit vrees voor represailles én omdat noodcentrale hem niet geloofde

Jongeren durven vaak geen klacht indienen bij de politie uit vrees voor represailles. Het overkwam O. op oudejaar. Zijn ervaring met de noodcentrale was evenmin positief. “Het was mijn schuld”, volgens die dame.

Sinds 4 januari krijgen Tsjetsjenen en Afghanen verbod om in de buurt van de Kortrijkse uitgaansbuurt te komen. Ze gingen met elkaar op de vuist en de Kortrijkse burgemeester greep in. Voordien waren er ook incidenten. Maar jongeren durven vaak geen klacht indienen uit vrees voor represailles. Het overkwam O..

Bende Tsjetsjenen

De 17-jarige Kortrijkzaan gaat al eens een pintje drinken. Op oudejaar deed hij dat eveneens met twee vrienden. Hij en één van zijn vrienden werden geld afhandig gemaakt. “We bezochten op oudejaar een café in de Kortrijkse uitgaansbuurt. We dronken een pint en gingen naar buiten om een sigaretje te roken. Er stond een aantal Tsjetsjeense jongemannen buiten te praten. Op het eerste gezicht was er niets aan de hand. Tot ik mijn portefeuille op het tafeltje legde om mijn aansteker uit te halen. Eén van die jongens nam 10 euro uit mijn portefeuille. Ik zei dat hij dat geld moest teruggeven. Hij antwoordde dat hij me verrot zou slaan. Eén van mijn vrienden haalde toen ook zijn portefeuille boven om wat geld voor een biertje. Dezelfde jongeman rukte zijn portefeuille uit zijn handen en haalde er 25 euro uit. We lieten dat niet zomaar gebeuren, maar plots werden we bedreigd door andere Tsjetsjenen. Met zijn drieën ben je dan machteloos.”

O. belde de politie. Hij werd doorverwezen naar het politiebureau in de Oude Vestigingsstraat. “Net toen we vertrokken vanuit de Oude Vestingstraat werd ik teruggebeld met de opdracht om naar het nieuwe politiebureau in de Minister de Taeyelaan te gaan. Onderweg naar daar werd ik opnieuw door de noodcentrale opgebeld, dit keer met de boodschap dat het ook daar gesloten was. Tot slot kreeg ik een vrouw aan de lijn die me vroeg waarom ik niets ondernomen had. ‘Met drie tegen twintig delf je het onderspit’, zei ik. ‘Waarom leg je dan je portefeuille op tafel’, vroeg ze. Het was dus mijn schuld. Ze zei me tot slot dat ik twee dagen later naar het politiebureau in de Minister de Taeyelaan moest gaan.”

Cafébaas vergoedde gestolen geld

O. ging niet naar het politiebureau, nog altijd niet. De cafébaas heeft het gestolen bedrag vergoed. O.: “Het gaat me niet om het geld maar hoe kan het dat we niet op een normale manier oudejaar kunnen vieren? En waarom worden wij niet ernstig genomen? Ik heb nog altijd geen klacht ingediend. Ik heb angst om me kenbaar te maken en ik ben bang voor represailles. Ik ben ook zeker van de nationaliteit van de dader.”

O. wil niet zijn volledige naam prijsgeven noch de exacte locatie waar het gebeurde. De politie gaat de feiten intern na. De dader lijkt gekend voor gelijkaardige feiten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Ariel » Zo Jan 13, 2019 2:46 pm

Is dit een gevalletje mohammedaanse folklore? "Man achter auto gebonden en meegesleept in centrum Luik"

Man (26) aan auto vastgebonden en voortgesleept door straten van Luik, slachtoffer in levensgevaar

Twee mannen zijn vannacht opgepakt in Ans (Luik) nadat ze een jongeman van 26 jaar aan hun auto hadden vastgebonden en voortgesleept. Het slachtoffer, afkomstig uit Louvain-la-Neuve, is in levensgevaar. Het motief van de daad is nog niet bekend.

Getuigen verwittigden vannacht de politie nadat ze rond 02.30 uur hadden gezien hoe een persoon aan een auto was vastgebonden en achter een rijdende auto werd voortgesleept ter hoogte van de Place Saint-Lambert, pal in het centrum van Luik.

De politie ging ter plaatse, maar vond enkel een schoen terug. In Ans kon een patrouille even later wel een auto zoals beschreven door de getuigen terugvinden. De twee inzittenden werden opgepakt. Over hun motief is nog niets bekend.

Het slachtoffer raakte zeer zwaar gewond. Hij kreeg de eerste zorgen van de ambulanciers en werd dan overgebracht naar het Citadelziekenhis. De jongeman is in levensgevaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

orfeus
Berichten: 79
Lid geworden op: Do Aug 25, 2011 4:36 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor orfeus » Zo Jan 13, 2019 8:35 pm

Oppassen met journalisten : wijzigen soms hun tekst van hun online artikel... als ze maar met iets opmerkelijks kunnen uitpakken.
Twee personen zijn vannacht opgepakt voor ondervraging in Ans, zo is vernomen bij de politie van Luik. Volgens de politie zou een jongeman vastgebonden en voortgesleept zijn door een auto in het centrum van Luik, maar het parket van Luik nuanceert de feiten. Het slachtoffer, afkomstig uit Louvain-la-Neuve, verkeert wel in levensgevaar.
Volgens het parket kwam de jongeman vannacht in de buurt van de place Saint-Lambert om een nog onbekende reden op de weg terecht. Een eerste wagen die aan kwam rijden, kon de man ontwijken. Op camerabeelden is te zien dat wanneer een tweede voertuig langskomt, een Dacia bestelwagen, de jongeman niet meer te zien is op de beelden. Hij zou zich onder aan het tweede voertuig hebben vastgeklampt.
Toen de bestuurder en zijn passagier in Ans aankwamen, zagen ze dat er iemand onder hun auto vasthing. Zij hebben dan de hulpdiensten verwittigd.

De Luikse politie zegt dat ze rond 2.25 uur werd opgeroepen door ooggetuigen die op de place Saint-Lambert reden ter hoogte van het prinsbisschoppelijk paleis. Zij zouden gezien hebben dat een auto een lichaam voortsleepte. Toen agenten ter plaatse kwamen, vonden ze enkel een schoen.
De inzittenden van de bestelwagen, twee vijftigers, zijn opgepakt voor ondervraging.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 14, 2019 9:26 pm

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten