Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor Ariel » Do Mei 21, 2020 4:13 pm

Jongeren betrapt die op deurklinken van politiecombi’s spuwden “in de hoop agenten te besmetten met corona”

De politie van Molenbeek heeft vorige week drie jongeren betrapt die de klinken van de politiecombi’s bespuwden. “Ze deden dat “in de hoop” dat ze zelf besmet waren met corona en ze zo op hun beurt politiemensen ziek konden maken”, vertelt een politiebron ons.

De jongeren in kwestie bleken zowaar “witte hesjes” te zijn. Dat is een groep van een vijftigtal jongeren uit de gemeente die door schepen van sociale cohesie Gloria Garcia Fernandez zijn aangezocht om tegen vergoeding de mensen in de gemeente “te sensibiliseren tegen corona”. De jongeren waarschuwen daarbij de mensen in de straat om afstand te bewaren en om goede handhygiëne te onderhouden.

Het is niet de eerste keer dat de schepen met haar witte hesjes in opspraak komt. Vorige week raakte bekend dat ze in weerwil van de coronamaatregelen toch “een feestje” had gegeven voor diezelfde witte hesjes in een gemeentelijk centrum. Zijzelf nuanceerde dat het maar om een vergadering ging. Het parket onderzoekt de twee incidenten.


Witte hesjes?.... Juist! :scratch:

De vijftig jongeren zijn te herkennen aan hun witte hesjes, met daarop het logo van de gemeente in fuchsiakleur. Het zijn allemaal sleutelfiguren uit hun wijk en betrokken in de lokale jeugdverenigingen Centrum-West, MOVE, La J of Futsal.

Ze zullen aanwezig zijn in de Maritiemwijk, rond het Zwarte Vijversplein, metrostation Beekkant en het Pierronspark. Ook op drukbezette straten kunnen ze hun leeftijdsgenoten aanspreken.

Alle vijftig krijgen zij een vrijwilligersvergoeding en worden ze ondersteund door de straat- en buurthoekwerkers. Bovendien zullen ze de gemeenschapswachten helpen bij het verdelen van voedselpakketten onder de inwoners.

“Dit is slechts het begin van een positief en constructief avontuur met de jongeren van Molenbeek”, aldus de schepen. De gemeente, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), de Vlaamse Gemeenschap en vzw MOVE werken samen om dit project te realiseren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 21, 2020 5:22 pm

Agenten worden beschadigd door verrijkers. Niks bijzonders, gebeurt zo vaak.
Maar deze keer is er video van die viral gaat. En dan moet er iets gedaan worden:
Brussels parket start onderzoek naar geweld tegen agenten in Anderlecht na online filmpje
[...]

Het Brussels parket heeft een onderzoek geopend om de identiteit van de geweldplegers uit de video te achterhalen. Dat meldt de RTBF en wordt bevestigd aan Belga door het parket van Brussel. Tot nu toe is alleen de vermeende dief opgepakt. “Een onderzoek naar opzettelijke slagen en verwondingen is lopende om de verdachten te identificeren”, bevestigt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse.

[...]
Houssin vraagt om een nultolerantie in te voeren. “In Mechelen pakten ze dit in het verleden kordaat aan en stonden besturen achten hun politiemensen. Nu is dat probleem er verholpen. Wij willen geen politiek spel tussen kleuren, wij willen een statement maken. Dit is al twintig jaar lang een groeiend probleem. Ik wijs niet enkel naar de huidige politici, maar ook naar hun voorgangers en dat waren zowat alle partijen. Er werd bespaard in plaats van geïnvesteerd.”
https://www.topics.nl/brussels-parket-start-onderzoek-naar-geweld-tegen-agenten-in-anderlecht-na-online-filmpje-a14410752hln/?context=brand/hln/

Ook politievakbond NSPV reageert boos: “Waar zijn de Sabbes, Rochettes, Smets, François van deze wereld?", tweet provinciaal voorzitter voor Brussel, Mario Thys. “Om de context te geven: dit was geen Covid-19-controle, maar een vrijheidsberoving na een steekpartij. Wat stellen jullie voor?”

Hij verwijst in zijn tweet naar politici Hilde Sabbe en Els Rochette (one.brussels), die aandrongen op hoorzittingen in het Brussels Parlement over de politiewerking. Die actie is bij veel politiemensen in het verkeerde keelgat geschoten. Thys vreest dat de hoorzittingen starten uit vooringenomenheid tegenover de politie. “Iemand die vroeger dweepte met Dyab Abou Jahjah en nu vraagt om hoorzittingen in het Brussels Parlement. Dat zo iemand nu komt beweren dat dat niet tégen de politie is. Dat is gewoon een leugen.”
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor Ariel » Za Mei 23, 2020 4:51 pm

Gisteren was het einde ramadan, en dan mag er na de maaltijd "gefeest "worden. Er vielen zover men weet geen doden.

Grote vechtpartij met geweerschoten in Brussel: ‘Rivaliteit tussen jongeren uit verschillende wijken’

Een veertigtal Brusselse jongeren is donderdag met elkaar op de vuist gegaan in het centrum van de stad. Bezorgde buurtbewoners belden rond 23.20 uur de politie. De politie vermoedt dat twee rivaliserende groepen uit Brusselse centrumwijken afgesproken hadden om te vechten. Er komt extra toezicht om te voorkomen dat het weer gebeurt.

Rond 23.20 uur kwam bij de politie een eerste oproep binnen. Verschillende bellers volgden. Allemaal maakten ze melding van een grote vechtpartij. Zeker veertig jongeren zouden in de buurt van de Papenvest en de Dansaertlaan met elkaar op de vuist zijn gegaan. “Maar toen onze ploegen ter plaatse waren, zagen we niemand meer.”

Sommige bellers meldden de politie dat ze schoten hadden gehoord. “Zeker vier”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. “Onze agenten vonden ’s nachts nergens kogelhulzen of andere sporen van een schietpartij. We hebben intussen contact gehad met een getuige die een huls gevonden heeft op straat. Die huls onderzoeken we.”

Aanleiding?
De politie weet niet of er gewonden zijn gevallen. Op sociale media circuleert een video waarin iemand roept dat er iemand is neergestoken. Maar ook dat kon de politie niet verifiëren. “Er is niemand binnengebracht in de ziekenhuizen die gewond kan zijn geraakt bij de vechtpartij”, zegt Olivier Slosse.

Wat de aanleiding voor de vechtpartij was, is nog niet helemaal duidelijk. “We denken dat het iets te maken heeft met twee rivaliserende groepen jongeren uit de wijken in de buurt. Er zijn af en toe spanningen, maar zulke massale vechtpartijen, die zijn ongewoon.”

De politie houdt sowieso extra toezicht om de coronamaatregelen te handhaven en vanwege het einde van de Ramadan. “We zijn na dit incident uiteraard waakzaam in deze wijk. We willen voorkomen dat jongeren wéér samenkomen om te vechten.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Berichtdoor Mahalingam » Za Mei 23, 2020 6:42 pm

‘Rivaliteit tussen jongeren uit verschillende wijken’

Wat ik zou willen weten: "jongeren uit verschillende thuislanden"?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten