Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Over het beschadigen van kerken hoor je bijna nooit, maar als er een ei naar een moskee gegooid is, dan staat Europa op zijn kop.
“Kerkgebouwen in Brussel 53 keer vaker doelwit van vandalisme dan moskeeën”

Tussen 2019 en 2022 werden er in het Brussels Gewest 53 beschadigingen aan kerken of kapellen vastgesteld. In diezelfde periode was er slechts één keer een moskee het doelwit van vandalen. “Kerkgebouwen zijn in Brussel dus 53 keer vaker het doelwit van vandalisme dan moskeeën”, leidt Brussels parlementslid voor Vlaams Belang, Dominiek Lootens af uit de cijfers die hij kreeg van minister-president Rudi Vervoort.

“Deze cijfers werpen licht op iets waar men liever over zwijgt: namelijk dat een deel van de Brusselse bevolking ons cultureel erfgoed, allicht om religieuze redenen, verafschuwt en zelfs zo ver gaat om die afschuw in daden om te zetten”, stelt senator en Brussels Vlaams Belang-voorzitter Bob De Brabandere.

De aanleiding om de cijfers op te vragen was het recente nieuws dat zelfs een iconisch gebouw als de Basiliek van Koekelberg niet veilig is. “Dat nieuws werd opgepikt, maar situeert zich slechts in een ganse reeks van gelijkaardige incidenten en vandalenstreken die ons werden en worden gemeld”, aldus Dominiek Lootens. “De cijfers die ik van Rudi Vervoort ontving, bevestigen enkel wat wij al langer wisten.”
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 46566
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Over die Basiliek van Koekelberg in bovenstaande:
Extra patrouilles en permanente politiepost voor Basiliek in Koekelberg

Politiezone Brussel West heeft besloten een permanente politiepost op het terrein van de Basiliek in Koekelberg op te stellen. Dit naar aanleiding van aanhoudend vandalisme. Ook zal er doorheen de dag worden gepatrouilleerd.

De Basiliek in Koekelberg was de afgelopen twee weken het doelwit van aanhoudend vandalisme. Afgelopen weekend werden straatstenen door de ramen van de kerk gegooid. Het gaat in totaal om 37 ingegooide ramen. Dinsdagavond sloegen de vandalen terug toe.

“Ik was aan de telefoon toen er opeens een stuk steen langs mijn gezicht vloog”, getuigt directeur-generaal Martine Motteux-Abeloos. “Ik had geluk dat ik niet achter mijn bureau zat, want dan was het gedaan geweest. Het wordt nu echt oppassen.”

Na overleg met de gemeente en de lokale politie is besloten een permanente politiepost op het terrein van de kerk op te stellen. “Om de veiligheid te garanderen komt er een permanente politiepost op het terrein vanaf vandaag. Ook zullen de verschillende diensten van de politie de kerk bijstaan met extra patrouilles doorheen de dag”, vertelt woordvoerder politiezone Brussel West François Ganzeman.

“Wij hebben een goede relatie met de kerkfabriek en de gemeente, en zullen ons uiterste best doen om de situatie in handen te krijgen.”
https://www.bruzz.be/veiligheid/extra-p ... 2022-03-16

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Brusselse politie stopt verboden wandeling Wilders

Afbeelding

PVV-leider Geert Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter wilden ondanks een verbod gaan wandelen in een stadsdeel van Brussel, maar zijn daarbij tegengehouden door de Belgische politie. Filip Dewinter wil het wandelverbod aanvechten bij de Raad van State. „Ze maken de vrijheid van meningsuiting dood.”

Beide politici willen de ’islamisering’ van Brusselse wijken bekijken. Meerdere burgemeesters hebben het duo preventief de toegang ontzegd.

Aanvankelijk zouden de twee uiterst rechtse politici naar het beruchte stadsdeel Molenbeek gaan, maar de linkse burgemeester besloot op het laatste moment om een wandeling te verbieden. Volgens Vlaamse media uit vrees voor onrust. Activisten die tegen de komst van Wilders wilden protesteren zijn door de politie meegenomen. Ze worden gefouilleerd en moeten zich legitimeren.

PVV-leider Geert Wilders reageert tijdens een persconferentie in het Vlaams Parlement woedend: „Molenbeek is een kalifaat, een islamitische exclave geworden en een no go-zone voor parlementariërs zoals ik.”

Gastheer Dewinter noemt het een schande: „Wilders is blijkbaar persona non grata in deze stad. Burgemeesters gedragen zich als kleine imams die een fatwa afkondigen.” Volgens de Vlaamse politicus heeft ook de burgemeester van Sint-Joost een wandeling verboden via de politieverordening. Toch gaan de twee politici een wandeling maken.

De gemeente Molenbeek is niet bereikbaar voor commentaar. Vlaams Belang gaat het besluit van de burgemeester aanvechten bij de Raad van State. Vijf jaar geleden wilde het duo ook al op ’islamsafari’ in de wijk die wereldberoemd werd als schuilplaats van terreurverdachten van islamitische aanslagen in Parijs en Brussel. Ook toen werd een wandeling verboden. De rechter gaf de twee politici uiteindelijk gelijk, maar door de coronacrisis kwam het niet eerder van een bezoek.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 46566
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie