Hij ontsnapte per ongeluk

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72349
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Hij ontsnapte per ongeluk

Berichtdoor Ariel » Do Nov 01, 2007 10:56 pm

Het is zo'n lieve jongen, en eigenlijk is het de schuld van de maatschappij dat Nordin het slechte pad opgegaan is.


Hij ontsnapte per ongeluk’

BRUSSEL - De zwaarbewapende misdadigers die zondagavond de Belgische crimineel Nordin Benallal (27) uit de strafgevangenis van Itter hielpen ontsnappen, wilden niet hém, maar twee andere gedetineerden bevrijden.

Dat zegt de zus van Benallal, Samira.

,,Nordin hééft geen netwerk. Zijn ontsnapping was een pure wanhoopsdaad. Waarom, als hij zondag nog de beschikking had over een helikopter en twee vluchtwagens, zou hij dinsdag al een motor moeten gaan stelen? Kom, even reëel: dat is toch niet logisch?’’

Samira Benallal (33) heeft al sinds haar tienerjaren de handen vol aan haar lastige broertje. Ze verdedigt hem door dik en dun en roept daarmee wrevel op.

,,Sommige kranten bestempelen hem tot staatsvijand en topcrimineel. Natuurlijk heeft hij fouten, dat erkent hij zelf ook, maar in realiteit heeft hij niks gevaarlijks, is hij scherpzinnig en stabiel. Hij betreurt het dat hij steeds dichtbij stond als er geschoten werd, want hij realiseert zich dat hij daarmee mensen heeft getraumatiseerd.’’

Ze gaat daarmee voorbij aan het feit dat de rechter haar broer voor die schietpartijen veroordeelde, wat de juridische waarheid is.

Volgens Samira ging het fout met Nordin op de middelbare school. ,,Hij werd van school gestuurd, ten onrechte, en begon hele dagen over straat te zwerven. Kreeg foute vrienden, maar had het niet in zijn hoofd moeten halen om met gestolen sneakers thuis te komen.’’ Wat eerst nog diefstal was, werd een reeks van vele tientallen, vaak gewelddadige roofovervallen.

Volgens Samira krijgen haar broer en andere lotgenoten van Marokkaanse origine geen eerlijke kans. ,,Ze worden tijdens verhoren in elkaar gemept. Hij is al met een gebroken neus en kapotte tanden voor de onderzoeksrechter verschenen. Als dat de wetsbeleving is van wetshandhavers, wat mag je dan van kleine criminelen verwachten?’’

Ze wil over de telefoon niet veel meer kwijt, bang dat ze afgeluisterd wordt, maar spreekt haar vermoeden uit dat de ontsnapping zondag een direct gevolg is van Nordins overplaatsing naar Itter.

,,In zijn vorige gevangenis, in Andene, was hij veel gelukkiger, daar is hij nooit weggelopen. Hier was geen opleiding, geen werk, geen medische en psychologische hulp. Zijn enige geluk is dat hij in Nederland is aangehouden, want in België had hij misschien zijn arrestatie niet overleefd.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

alice
Berichten: 259
Lid geworden op: Di Dec 26, 2006 2:54 pm
Locatie: Antwerpen

Berichtdoor alice » Vr Nov 02, 2007 1:34 am

Ik kan begrijpen dat een crimineel je broer blijft maar dit is te gek voor woorden, de man is gene slachtoffer maar iemand die slachtoffers maakt!!!

Dutch
Berichten: 3268
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Berichtdoor Dutch » Vr Nov 02, 2007 6:00 pm

Volgens Samira krijgen haar broer en andere lotgenoten van Marokkaanse origine geen eerlijke kans. ,,Ze worden tijdens verhoren in elkaar gemept. Hij is al met een gebroken neus en kapotte tanden voor de onderzoeksrechter verschenen. Als dat de wetsbeleving is van wetshandhavers, wat mag je dan van kleine criminelen verwachten?’’


En steeds maar weer in de rol van het slachtoffer kruipen...typisch toch ?

Raad aan Samira en broer Nordin : neem eens een kijkje of beter nog verblijf enige tijd in een Marokkaanse gevangenis, dan pas weet je wat in elkaar gemept worden is, daar moet je het rooien in mensonwaardige toestanden. Pure luxe hier in onze gevangenissen.

Zelf zou ik me kapot schamen over zo'n broer, zou wel mijn broer blijven, maar ik zou hem zeker niet verdedigen en goedpraten.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Vr Nov 02, 2007 8:40 pm

maar ik zou hem zeker niet verdedigen en goedpraten.


En het ergst van al: in een valse slachtofferrol steken.
De oorzaak van zijn misdadig gedrag bij discriminatie & rascisme leggen.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Berichtdoor hans van de mortel » Zo Nov 04, 2007 12:22 pm

BFA schreef:
maar ik zou hem zeker niet verdedigen en goedpraten.


En het ergst van al: in een valse slachtofferrol steken.
De oorzaak van zijn misdadig gedrag bij discriminatie & rascisme leggen.


Niet iedereen kan zich aanpassen. De grootste bevolkingsgroep die zich niet kan aanpassen zijn de Marokkanen. Zelfs Chaimae heeft nog steeds aanpassingsproblemen ondanks dat zij best wel aardig is.

Er vele Hollanders die naar een ander land zoals Australië of Nieuw-Zeeland zijn geëmigreerd. Dat was de mouwen opstroken en heel hard werken. De meest Marokkanen hebben een zichtbaar uitgesproken hekel om te werken, laat staan hard te werken. Waarom zou je ook? De staat zorgt wel lekker voor je.

Niet alle Hollanders konden aarden in hun nieuwe vaderland. Heimwee dreef hen terug naar Nederland. Dat is een eerlijke zaak. Zij gingen hun frustraties en tekortkomingen niet afreageren op de Australische gemeenschap, maar namen een consequent besluit dat zeker niet makkelijk is te noemen.

Laat ik duidelijk zijn. Het wordt hoog tijd dat er werkkampen komen, speciaal voor al die nietwillende criminele Marokkanen, met hoog prikkeldraad dat onder stroom staat. Daarin kunnen zij de rest van hun leven doorbrengen met water, brood, kusch-kusch en keihard werken volgens de ouderwetse miliaire drilmethode. Het is dan aan ’allah’ voor eventuele clementie.

Maar voor die tijd mogen ze nog even hun Nederlands paspoort inruilen en kiezen voor een enkele reis Marokko! Dat is toch redelijk, beschaafd en menslievend, toch?

Vroeger was militaire dienstplicht een optie, daar werd je gedrild tot een gehoorzaam burger en klaargestoomd voor de maatschappij. Maar het moderne leger is slechts een afspiegeling geworden van geestelijk zwakbeschaafde avonurierzoekers die als het even kan de beest uithangen met extreem alcohol gebruik. Zien zij bloed dan volgt de weg naar de psychiater vanwege het opgelopen trauma.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72349
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Hij ontsnapte per ongeluk

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 08, 2011 1:48 am

Zielig hoor.... :rolleyes:

Ontsnappingskoning Benallal wil met kort geding weg uit hoogbeveiligde cel

Afbeelding


Vandaag is een kort geding ingediend om nieuwe detentieomstandigheden voor Nordin Benallal te vragen. Dat is vernomen van zijn advocaat Sven Mary. De vluchtgevaarlijke zware jongen verblijft sinds negen maanden in een hoogbeveiligde afdeling in de gevangenis van Brugge.
"Zijn enige recht is geen rechten te hebben", zo stelde Mary. "Verblijven in deze sectie hindert hem niet, maar hij zou graag universitaire cursussen volgen en zich zo stilaan in de maatschappij herintegreren", argumenteert de advocaat.

Benallal ontsnapte in oktober 2007 uit de gevangenis van Itter. Twee dagen later werd hij in Nederland gevat na een overval op een motorwinkel, wat hem vier jaar celstraf opleverde. Voor de gijzeling bij de helikopterontsnapping in Itter werd hij vorige maand in Nijvel veroordeeld tot tien jaar celstraf.

Sinds oktober 2010 zit de 'ontsnappingskoning' in de gevangenis van Brugge. Wegens het risico op ontsnappen is hij er opgenomen in een hoogbeveiligde afdeling. Op 1 augustus heeft advocaat Mary een afspraak met directeur-generaal Meurisse van de strafinrichtingen, in het kader van de onderhandelingen over de detentievoorwaarden van zijn cliënt. (belga/ypu)

http://www.hln.be/hln/nl/4833/Gevangeni ... -cel.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten