Hoofddoekendebat moet breder

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Hoofddoekendebat moet breder

Berichtdoor sprot » Zo Apr 27, 2008 2:52 am

In De Morgen van 30 januari 2008 pleit zowel Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Marino Keulen (Open VLD) als Etienne Schouppe, voorzitter van CD&V tegen een groot nationaal debat over de hoofddoek voor loketbedienden. Beide wensen zij de keuze voor een verbod op religieuze symbolen aan de lokale partijbesturen te laten.
Daardoor ontstaat volgens ons een heel dubbelzinnige situatie. Een situatie waarin in de ene stad het dragen van religieuze symbolen toegelaten is en in een andere verboden. Bovendien gaat de overheid hierdoor een debat over één van haar fundamentele grondslagen uit de weg.

In België is elke burger vrij om al dan niet te geloven in een godheid. Dat principe wordt gewaarborgd door artikel 19 van de Grondwet. Daarentegen kan in ons land niemand gedwongen worden om deel te nemen aan handelingen en plechtigheden van een eredienst. Op deze manier tracht onze overheid recht te doen aan alle overtuigingen en aldus te komen tot een pluralistische samenleving. Maar daarmee is volgens ons de kous niet af. Op het moment dat een overheid het principe van pluralisme huldigt, wat ook voor ons essentieel is, dient die zich ook neutraal op te stellen ten aanzien van alle levensbeschouwelijke overtuigingen. En met haar ook de mensen die haar vertegenwoordigen. Een drager van gezag (een ambtenaar, een magistraat, een leerkracht…) mag dus geen vermoeden van voorkeur voor een of andere religie of levensbeschouwing in de uitoefening van zijn gezag doen ontstaan. Bovendien wordt het voorgesteld alsof er alleen een verbod is op de hoofddoek, het is veel algemener: het is een verbod op levensbeschouwelijke tekens. Christelijke kruistekens, joodse keppels, islamitische hoofddoeken en, ja, uiteraard ook vrijzinnige fakkels zijn uit den boze in rechtbanken, bij politiediensten en in de ambtenarij, zeker voor mensen die in contact komen met het publiek.
Zowel in Gent als in Lier is het huidige verbod er gekomen met de steun van het Vlaams Belang. Dat klopt. Maar dat nu net die steun wordt aangehaald om het voorstel op zich in ongenade te brengen, vinden wij intellectueel oneerlijk. De essentie van de discussie schuilt niet in de vraag hoe het Vlaams Belang stemt, maar wel of de overheid en haar functionarissen zich neutraal moeten opstellen. Het gaat om respect voor alle opvattingen in onze rechtsstaat, met name respect voor alle inwoners die een dienst van de overheid nodig hebben, de klanten van de overheid dus. En uit respect voor deze mensen moeten diegenen die een dienst leveren zich neutraal opstellen.
Vorig jaar, op 12 maart 2007, legde toenmalig senator Pierre Galand een "wetsvoorstel houdende toepassing van de scheiding van de staat en de religieuze of niet-confessionele organisaties of gemeenschappen" neer. Artikel 5 van dat voorstel stelt dat "overheidsbeambten zich in de uitoefening van hun functies onthouden van elke uiterlijke manifestatie van een niet-confessionele of religieuze levensbeschouwing of van een voorkeur voor een gemeenschap of partij." Op die manier wenste Pierre Galand, nu co-voorzitter van de Centraal Vrijzinnige Raad, de discussie wel op nationaal niveau voeren. En dit om "voor eens en voor altijd het neutraliteitsbeginsel te bevestigen met betrekking tot de beambten en aangestelden van de overheden." (toelichting bij artikel 5)

Daarom pleiten wij ervoor, tegen het advies van minister Keulen en Etienne Schouppe in, dat de overheid zijn verantwoordelijkheid opneemt en het debat niet langer enkel en alleen laat aan de steden en gemeenten. En dit uit respect voor het fundamentele beginsel van de scheiding tussen kerk en staat.
Sonja Eggerickx
voorzitter Unie Vrijzinnige Verenigingen
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: Ma Feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Berichtdoor SDX » Zo Apr 27, 2008 10:43 pm

Als er ooit zo'n debat komt, mag straks nergens meer een kerstboom, kerstversiering, Sinterklaas, paaseieren (en ga zo maar door) te zien zijn.

Verbied toch gewoon die idiote hoofddoeken, is niet eens een symbool van hun religie, is pure provocatie, is trouwens niet eens een religie, dat ze daar maar eerst eens een debat over houden! Kerk &staat moeten gescheiden zijn, islam IS niet te scheiden van staatszaken, wanneer gaan ze dát eens eindelijk inzien!
Laatst gewijzigd door SDX op Za Mei 24, 2008 3:21 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Berichtdoor hans van de mortel » Vr Mei 23, 2008 8:55 am

Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand! Het heeft in de loop der geschiedenis geleid tot de verschrikkelijkste moordpartijen, haat, afgunst, onbegrip en minderwaardigheid onder het menselijke ras.

Een hoofddoek is een uiting van schofterig opdringerig respectloos gedrag tegenover de medemens die er een andere mening op na houdt inzake een god die door de mens zelf bedacht is. Religie leidt automatisch tot godsdienstwaanzin.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: Di Mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor pd7835 » Vr Mei 23, 2008 10:44 pm

Groen! Een partij die je kan vergelijken met de moslimpartij pvda in Nederland vraagt in elk geval de intrekking van het hoofddoekenverebod in Gent. Links Groen ! trekt voluit de islamkaart en de socialistische SPa kan natuurlijk niet achter blijven en doet volop mee in hun gehengel naar de moslimstem bij de volgende verkiezingen in juni 09.

Groen! vraagt intrekking hoofddoekenverbod in Gent


Oppositiepartij Groen! zal bij monde van fractievoorzitter Filip Watteeuw op de Gentse gemeenteraad van 26 en 27 mei een voorstel indienen om het hoofddoekenverbod in te trekken.

Wisselmeerderheid
Op 26 november 2007 keurde een wisselmeerderheid van Open Vld, CD&V/N-VA en Vlaams Belang een voorstel goed dat "het dragen van uiterlijke kentekenen van religieuze, levensbeschouwelijke, filosofische, ideologische of politieke aard door personeelsleden die de stad vertegenwoordigen ten aanzien van derden" verbiedt. Dat voorstel, in de praktijk het hoofddoekenverbod genoemd, zorgde toen voor heel wat commotie.

VLD-spelletje
"In november ging het toen louter om een princiepsbeslissing. Iedereen dacht dat de concrete invulling van het voorstel terug naar de gemeenteraad zou komen, maar dat is door een ergerlijk spelletje van Open Vld niet gebeurt", doelt Watteeuw op de onenigheid die in april ontstond rond de praktische uitvoering van het verbod. "Hiermee daag ik de Open Vld uit."

Steun van sp.a
Volgens Fatma Pehlivan, schepen van Personeelsbeleid in Gent, zal haar partij sp.a wellicht "consequent stemmen met de eerdere stemming in het verleden", en het voorstel tot intrekking van het verbod dus goedkeuren.

Liever tegen
Watteeuw hoopt nu toch een meerderheid te vinden voor zijn voorstel tot intrekking. "Ik hoop dat de mensen die toen zegden dat ze eigenlijk liever tegen een hoofddoekenverbod stemden, dat nu effectief gaan doen."

CD&V-gemeenteraadslid Monica Van Kerrebroeck, die zich op de stemming in november onthield, wenste net als CD&V-fractievoorzitter Filip Van Laecke nog geen commentaar te geven.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/art ... Gent.dhtml

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Za Mei 24, 2008 8:34 am

Zolang het debat maar breder wordt en de hoofddoek niet is het oké voor mij. :wink:
Hoe breder debat, hoe smaller de hoofddoek.... :razz:
Laatst gewijzigd door stropke op Wo Jul 16, 2008 9:40 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Berichtdoor hans van de mortel » Za Mei 24, 2008 8:51 am

Wat is er nou zo moeilijk aan het verbieden van openlijke godsuitingen? Smaken verschillen? Aan mijn hoela!

Ik geef mensen in de discussie altijd de volgende vergelijking. Stel ik loop op straat met een opvallend zichtbare band om mijn arm (om mijn hoofd zou ook kunnen) met daarop een hakenkruis. Kan dit zo maar? Op zijn minst zullen direct vele protesten uit de samenleving volgen. Misschien word ik wel bespuugd. En de eerste de beste flik of smeris zal mij aanhouden en meenemen naar het bureau voor verhoor. Ik word voor de politierechter geleid en krijg waarschijnlijk een veroordeling.

Ter verdediging kan ik aanvoeren dat ik het dragen van een armband met het hakenkruis als een persoonlijke geloofsovertuiging beschouw. Ik ben een aanhanger van de ideologie van Hitler. Dat is de eerste mogelijkheid. Een persoonlijke keus. (vrijheid van godsdienst of vrijheid van waanzin. Wat is het verschil?)

De tweede mogelijkheid is, dat ik onnozel en zogenaamd slim ben, door de rechter voor te houden dat Hitler weliswaar fout was in de oorlog en zijn bende nazi’s ook, maar dat de tijden veranderd zijn en ik alleen het goede van de nazi’s en Hitler wil benadrukken. Ik keur de gaskamers van Hitler niet goed, maar bewonder wél zijn destijds groot opgezet en uitgevoerd Autobahn-project. Kortom, ik ben als Nederlander de files in mijn land meer dan beu. En vandaar mijn band met hakenkruis om de arm. Als duidelijk signaal dat ik tegen de files ben in Nederland.

In principe zou niet één rechter mij mogen veroordelen. Waarom niet? Omdat mijn intensie GOED is. Zou dat lukken, denkt u? Ik vrees van niet. Want een rechter heeft schijt aan wat de mens denkt en voelt.

Het is daarom het zot in de kop krijgen dat men zo moeilijk doet over het al of niet verbieden van die achterlijke schaamhaarbedekte propagandistische wandelende reclamezuilen voor allah. Want als ik die middeleeuws primitieve culturele woestijnbarbaren zie, dan denk ik onwillekeurig (ik ben een mens en denk) direct aan de koran. Dan denk ik aan het onwezenlijke criminele gedrocht dat ’allah’ heet en dat mij ongewild wordt opgedrongen als zijnde een respectabele miserabele psychopatische despoot die 1000 maal erger is dan Hitler of welke fascist dan ook.

Dat soort vrouwen die met een schaamhaarbedekking, burka of wat voor godsdienstwaanzinnige uiting, richting allah verwijzend, op straat lopen, zouden eigenlijk met zweepslagen terug naar het oorspronkelijke thuisland van hun ouders gedirigeerd moeten worden. Geheel in overeenstemming met mijn eigen gezonde vredelievende regels van het verstand. Je zou ook kunnen stellen: overeenkomstig het omgekeerd evenredige van de islam.

Wij glijden steeds meer af naar een minderwaardige beschaving van primitieve denkers en machtsdespoten. :cry: :mad:
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Di Jun 24, 2008 1:08 am

hans van de mortel schreef:Wat is er nou zo moeilijk aan het verbieden van openlijke godsuitingen? Smaken verschillen? Aan mijn hoela!

Ik geef mensen in de discussie altijd de volgende vergelijking. Stel ik loop op straat met een opvallend zichtbare band om mijn arm (om mijn hoofd zou ook kunnen) met daarop een hakenkruis. Kan dit zo maar? Op zijn minst zullen direct vele protesten uit de samenleving volgen. Misschien word ik wel bespuugd. En de eerste de beste flik of smeris zal mij aanhouden en meenemen naar het bureau voor verhoor. Ik word voor de politierechter geleid en krijg waarschijnlijk een veroordeling.

Ter verdediging kan ik aanvoeren dat ik het dragen van een armband met het hakenkruis als een persoonlijke geloofsovertuiging beschouw. Ik ben een aanhanger van de ideologie van Hitler. Dat is de eerste mogelijkheid. Een persoonlijke keus. (vrijheid van godsdienst of vrijheid van waanzin. Wat is het verschil?)

De tweede mogelijkheid is, dat ik onnozel en zogenaamd slim ben, door de rechter voor te houden dat Hitler weliswaar fout was in de oorlog en zijn bende nazi’s ook, maar dat de tijden veranderd zijn en ik alleen het goede van de nazi’s en Hitler wil benadrukken. Ik keur de gaskamers van Hitler niet goed, maar bewonder wél zijn destijds groot opgezet en uitgevoerd Autobahn-project. Kortom, ik ben als Nederlander de files in mijn land meer dan beu. En vandaar mijn band met hakenkruis om de arm. Als duidelijk signaal dat ik tegen de files ben in Nederland.

In principe zou niet één rechter mij mogen veroordelen. Waarom niet? Omdat mijn intensie GOED is. Zou dat lukken, denkt u? Ik vrees van niet. Want een rechter heeft schijt aan wat de mens denkt en voelt.

Het is daarom het zot in de kop krijgen dat men zo moeilijk doet over het al of niet verbieden van die achterlijke schaamhaarbedekte propagandistische wandelende reclamezuilen voor allah. Want als ik die middeleeuws primitieve culturele woestijnbarbaren zie, dan denk ik onwillekeurig (ik ben een mens en denk) direct aan de koran. Dan denk ik aan het onwezenlijke criminele gedrocht dat ’allah’ heet en dat mij ongewild wordt opgedrongen als zijnde een respectabele miserabele psychopatische despoot die 1000 maal erger is dan Hitler of welke fascist dan ook.

Dat soort vrouwen die met een schaamhaarbedekking, burka of wat voor godsdienstwaanzinnige uiting, richting allah verwijzend, op straat lopen, zouden eigenlijk met zweepslagen terug naar het oorspronkelijke thuisland van hun ouders gedirigeerd moeten worden. Geheel in overeenstemming met mijn eigen gezonde vredelievende regels van het verstand. Je zou ook kunnen stellen: overeenkomstig het omgekeerd evenredige van de islam.

Wij glijden steeds meer af naar een minderwaardige beschaving van primitieve denkers en machtsdespoten. :cry: :mad:


jaja terug naar het oorspronkelijke thuisland! jaja aboujaja ook mee!

en ik had het bij het eerste bericht van je al goed gezien!

Hans van de Mortel for President!! :D :wink:

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Berichtdoor hans van de mortel » Di Jun 24, 2008 8:13 am

Islamitische kinderen zijn de minst begaafde kinderen op school, heeft een onderzoek uitgewezen zoals geplaatst in de NRC van afgelopen zaterdag. Nu wisten wij dat allang. Maar het is altijd goed als een ander dat ook weer eens aantoont.

En wat doen islamitische ouders die dus ook al niet mee konden op school, etc. Vandaar de in de wortelstructuur verankerde achterlijkheid van islam. Zeg maar hun islamitisch gevormd DNA. Wat doen die ouders met hun dochters? Die gaan al in een vroeg stadium hun kinderen de koran bijbrengen. Achterlijker kun je het niet bedenken in een vrij land met een democratische structuur en HEEEEEEL GOED ONDERWIJS! Nou ja, heel goed? In ieder geval HEEEEEEL VEEL BETER DAN IN ACHTERLIJKLAND ISLAM.

Maar het allerergste en domste is dat zij reclame gaan maken voor hun verschrikkelijke domheid. Zij sturen hun dochters met schaamhaar bedekking de straat op waarmee zij impliciet de uitkomst van zo’n onderzoek in NRC bevestigen dat islamitische kinderen de minst begaafde kinderen in de wereld zijn. Chineze kinderen komen als de beste tevoorschijn, omdat ze behoren tot de minst religieuzen. Daarom dragen zij ook geen schaamhaar bedekking om hun hoofd. Ook christelijk opgevoede kinderen scoren stukken beter dan islamitische omdat veelal het dogmatisme ontbreekt dat de islam zo kernachtig kenmerkt!.

Daarom scoren bijna alle mensen die niet dogmatisch bezig zijn vele malen hoger dan de zich dogmatisch opstellende en achterlijk gedragende islamitische medemens.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Di Jun 24, 2008 10:56 am

Helaas zie ik dit niet als dom (achterlijk) gedrag.. maar als een 'opdracht'

want het énige wat ze moeten weten is die verrekte koranteksten en die moeten er zo vroeg mogelijk in gepompt worden zodat ze totaal beïnvloed zijn..

waarom ànders denk je dat er zo'n hondsbrutaal gedrag is bij die kleine kinderen alleen al.. ze zijn van jongsaf aan geïndoctrineerd dat 'die lichtkleurige mensen maar varkens apen en honden zijn... en dat ZIJ hier straks de baas over die mensen zullen zijn en die honden zijn dan hun bediendes...

dat is voor mij de verklaring.. ook waarom ze al 20 jaar geleden riepen wacht maar.. WIJ zijn hier straks de baas!

verdere ontwikkeling lijkt me ongewenst vanuit t oogpunt vd leidende moslimayatollahs en andere fanaten, want daar krijg je maar DENK gedrag van.. neee Befehl ist Befehl is t beste wat helpt.. het is 'toch maar kanonnenvoer' of in dit geval bommenriemenvoer.. en hoe meer potentiële 'martelaren die naar de hoeri's mogen' hoe beter toch voor hen? ze spreken niet voor niets dat ze in grote getale aanwezig moeten zijn, en ik krijg het idee dat ze nu wel met genoeg zijn om toe te slaan aangezien hun gedrag steeds aanmatigender wordt!

en was er niet sprake van weer een 2 miljoen moslims toelaten ivm het weer wat meer olie verkrijgen?? en wat was er vanochtend op het nieuws?? jaaa er wordt wat meer olie 'verkocht' .. tsja.. tegen welke prijs hè!

die regeringen van ons zouden standrechtelijk bestraft moeten worden.. maar straks zullen die als t hardst roepen 'wir haben es nicht gewusst' tttte laat sprak Winnetou... helaas... ze zijn al met velen naar binnen toe...

Links666
Berichten: 1058
Lid geworden op: Di Mei 20, 2008 1:36 pm
Locatie: Flanders Fashion Institute

Berichtdoor Links666 » Di Jun 24, 2008 11:25 am

Scarlatti schreef:waarom ànders denk je dat er zo'n hondsbrutaal gedrag is bij die kleine kinderen alleen al

Hm. Ik heb dat ook eens meegemaakt, bij het uitdelen van promotiemateriaal bij een festival in Rotterdam. Die kinderen grissen dingen uit je handen, letterlijk als een stel apen. Een soort baldadigheid zonder grenzen. Ik snap het niet. Het lijkt me sterk dat het gedrag van die 10-jarigen te maken heeft met een superioriteitsgevoel. Ik denk eerder: gebrek aan opvoeding.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Di Jun 24, 2008 8:12 pm

Links666 schreef:
Scarlatti schreef:waarom ànders denk je dat er zo'n hondsbrutaal gedrag is bij die kleine kinderen alleen al

Hm. Ik heb dat ook eens meegemaakt, bij het uitdelen van promotiemateriaal bij een festival in Rotterdam. Die kinderen grissen dingen uit je handen, letterlijk als een stel apen. Een soort baldadigheid zonder grenzen. Ik snap het niet. Het lijkt me sterk dat het gedrag van die 10-jarigen te maken heeft met een superioriteitsgevoel. Ik denk eerder: gebrek aan opvoeding.


ook ook! en voeg daar dus dat vanaf hun geboorte bijgebrachte misplaatste superioriteits gevoel t.o.v. ons.. ( de hand die hen voedt :lol: ) en je hebt graaien, grissen, grijpen.. en dan die blik in hun ogen en de geuite woorden...

wàs het maar baldadigheid.. maar moet jij eens proberen om wat van die 'baldadigheid' te zeggen.. dat ze een beetje moeten dimmen bijvoorbeeld.. :shock: hóp gaan de mobieltjes en wordt de brigade opgetrommeld in no time...

maar goed.. ik laat me ff gaan.. :) maar hun hele gedrag komt denk IK dus.. daardoor.. PLUS de volledig ontbrekende opvoeding..

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Berichtdoor hans van de mortel » Di Jun 24, 2008 8:22 pm

Scarlatti schreef:maar goed.. ik laat me ff gaan.. :) maar hun hele gedrag komt denk IK dus.. daardoor.. PLUS de volledig ontbrekende opvoeding..

Achterlijkheid kent alleen maar primitivisme dat door achterlijkheid wordt gevoed. Vanuit hun achterlijkheid hebben die analfabete Marokkanen gedacht dat wij hier achterlijken zijn in Nederland. Kan ik mij wel iets bij voorstellen. Zij zijn dom, maar niet gek. Iedereen kent tenslotte de waarde van het geld. Van Timboektoe tot in Papoea Nieuw-Guinea. Wat dat betreft zijn alle mensen hetzelfde. Vergelijk Nederland maar met de goldrush in Amerika destijds. Die trok ook allerlei ondefinieerbare ongure types aan. Zowel mét, als zonder religie.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Mahalingam
Berichten: 39209
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Di Jul 15, 2008 4:22 pm

Scarlatti schreef:
Links666 schreef:
Scarlatti schreef:waarom ànders denk je dat er zo'n hondsbrutaal gedrag is bij die kleine kinderen alleen al

Hm. Ik heb dat ook eens meegemaakt, bij het uitdelen van promotiemateriaal bij een festival in Rotterdam. Die kinderen grissen dingen uit je handen, letterlijk als een stel apen. Een soort baldadigheid zonder grenzen. Ik snap het niet. Het lijkt me sterk dat het gedrag van die 10-jarigen te maken heeft met een superioriteitsgevoel. Ik denk eerder: gebrek aan opvoeding.


ook ook! en voeg daar dus dat vanaf hun geboorte bijgebrachte misplaatste superioriteits gevoel t.o.v. ons.. ( de hand die hen voedt :lol: ) en je hebt graaien, grissen, grijpen.. en dan die blik in hun ogen en de geuite woorden...

wàs het maar baldadigheid.. maar moet jij eens proberen om wat van die 'baldadigheid' te zeggen.. dat ze een beetje moeten dimmen bijvoorbeeld.. :shock: hóp gaan de mobieltjes en wordt de brigade opgetrommeld in no time...

maar goed.. ik laat me ff gaan.. :) maar hun hele gedrag komt denk IK dus.. daardoor.. PLUS de volledig ontbrekende opvoeding..


Een paar staatjes van opvoeding in de praktijk uit België . Dit las ik bij:
http://forum.politics.be/showthread.php?t=108562&page=11
shaddy:
Ik kan best geloven dat jij als man daar geen ervaring mee hebt. Ge moet natuurlijk wel eens buiten komen zo eens gaan winkelen in het kruidvat. ik doe dat voor mijn dochtertje daar zijn leuke dingetjes. kom je aan de kassa daar staat de hoefddoekenmaffia met in haar kielzog 3 jongens varierend van leeftijd 4-8. Die doen ambetant en dan krijgen ze me mijn blauwogige dochter in het oog in haar boodschappentasje leuke spulletjes. In die van hun geen idee ik ga niet kijken. Dus ambeteren van men dochter en proberen haar spullen af te nemen. Uiteraard spreek de hoofddoekenmafia aan over het onderwerp. Ze kijkt me minachtend aan immers ik ben onbedekt en ongelovig dus ik ben een hoer een een slet en mijn dochter de idem. Die zegt niets tegen die knapen van haar. dan grijp ik in om mijn kind te verdedigen en plaats de kinderen resoluut in haar kielzog. daar hebben ze niet van terug. Eenmaal buiten staat de hoofddoeken mafia daar weer toch niet om op mij te wachten? ja natuurlijk hoer geef me je geld roept de oudste. Ik zeg weet je vader dat je zo onbeleefd bent. raar maar waar de hoofddoekkenmafia grijpt haar zonen en loopt heen. Leuk he Dan naar de quick waar ik persoonlijkw egens ethische redenen tegen ben maar je kan je dochter niet alles verbieden. Dus af en toe eens gaan mag wel. Ik laaat men dochter eerst rustig spelen na 35 minuutjes haal ik wat te smullen voor haar met een speelgoedje ja in china gemaakt helaas. In de aparte zaal voor de kindjes zitten vele autochtone kinderen. Wat komt daar binnen??? De hoofddoekenmafia 2 vrouwen met in hun kielzog 6 jongens varierend van leeftijd 2-8j. de hoofddoeken hebben alleen voor hunzelf een fritje gekozen hun kinderen krijgen niets en moeten gaan spelen. Na welgeteld 3 minuten zoals ik reeds voorspelde aan mijn moeder kwamen de eerste autochtone kinderen buiten gelopen in tranen en pijn. mama snik snik ze zeggen dat het hun speeltuin is dat wij niet mogen spelen en ze hebben ons pijn gedaan. de dappere mamas zeggen terug slaan. De autochtone kindjes proberen maar tegen de ze sterke overmacht moeten ze het onderspit delven. De helft van de autochtone gezinnen druipen af. Ik niet nooit zal ik mijn vrijheid laten afnemen. Ik wacht wel tot ze te ver gaan en dan kan mijn dochter terug spelen. enkele mamas proberen de hoofddoekenmafia te overtuigen dat ze iets tegen hun jongens zeggen. maar de hoofdoekenmafia verstaat geen nederlands. Dan als iedereen uit de speeltuin is gejaagd gaan ze op rooftocht. mijn dochter haar drank en speelgoed. Ik grijp in want de hoofdddoekenmafia kijkt niet om. Dan de andere kinderen hun spullen. Ook hier geen reactie wel woede bij de andere mamas. Uiteindelijk vinden de moslimjongens de weg naar de schat. Achter de toog van de quick komt al dat lekkers vandaan. Dus allen daarheen. Oeps het personeel kan dit niet aan en gaat naar de mamas. Wederom gebaren ze van niets. Uiteindelijk zegt een personeelslid ik ga naar de politie bellen. oeps de hoofddoekenmafia reageert en druipt af. joepi de autochtone kindjes kunnen weer veilig spelen. Tja wiens fout is dit? De islam natuurlijk met hun achtergestelde ideetjes.
[...]
Ik kan best geloven dat jij als man daar geen ervaring mee hebt. Ge moet natuurlijk wel eens buiten komen zo eens gaan winkelen in het kruidvat. ik doe dat voor mijn dochtertje daar zijn leuke dingetjes. kom je aan de kassa daar staat de hoefddoekenmaffia met in haar kielzog 3 jongens varierend van leeftijd 4-8. Die doen ambetant en dan krijgen ze me mijn blauwogige dochter in het oog in haar boodschappentasje leuke spulletjes. In die van hun geen idee ik ga niet kijken. Dus ambeteren van men dochter en proberen haar spullen af te nemen. Uiteraard spreek de hoofddoekenmafia aan over het onderwerp. Ze kijkt me minachtend aan immers ik ben onbedekt en ongelovig dus ik ben een hoer een een slet en mijn dochter de idem. Die zegt niets tegen die knapen van haar. dan grijp ik in om mijn kind te verdedigen en plaats de kinderen resoluut in haar kielzog. daar hebben ze niet van terug. Eenmaal buiten staat de hoofddoeken mafia daar weer toch niet om op mij te wachten? ja natuurlijk hoer geef me je geld roept de oudste. Ik zeg weet je vader dat je zo onbeleefd bent. raar maar waar de hoofddoekkenmafia grijpt haar zonen en loopt heen. Leuk he Dan naar de quick waar ik persoonlijkw egens ethische redenen tegen ben maar je kan je dochter niet alles verbieden. Dus af en toe eens gaan mag wel. Ik laaat men dochter eerst rustig spelen na 35 minuutjes haal ik wat te smullen voor haar met een speelgoedje ja in china gemaakt helaas. In de aparte zaal voor de kindjes zitten vele autochtone kinderen. Wat komt daar binnen??? De hoofddoekenmafia 2 vrouwen met in hun kielzog 6 jongens varierend van leeftijd 2-8j. de hoofddoeken hebben alleen voor hunzelf een fritje gekozen hun kinderen krijgen niets en moeten gaan spelen. Na welgeteld 3 minuten zoals ik reeds voorspelde aan mijn moeder kwamen de eerste autochtone kinderen buiten gelopen in tranen en pijn. mama snik snik ze zeggen dat het hun speeltuin is dat wij niet mogen spelen en ze hebben ons pijn gedaan. de dappere mamas zeggen terug slaan. De autochtone kindjes proberen maar tegen de ze sterke overmacht moeten ze het onderspit delven. De helft van de autochtone gezinnen druipen af. Ik niet nooit zal ik mijn vrijheid laten afnemen. Ik wacht wel tot ze te ver gaan en dan kan mijn dochter terug spelen. enkele mamas proberen de hoofddoekenmafia te overtuigen dat ze iets tegen hun jongens zeggen. maar de hoofdoekenmafia verstaat geen nederlands. Dan als iedereen uit de speeltuin is gejaagd gaan ze op rooftocht. mijn dochter haar drank en speelgoed. Ik grijp in want de hoofdddoekenmafia kijkt niet om. Dan de andere kinderen hun spullen. Ook hier geen reactie wel woede bij de andere mamas. Uiteindelijk vinden de moslimjongens de weg naar de schat. Achter de toog van de quick komt al dat lekkers vandaan. Dus allen daarheen. Oeps het personeel kan dit niet aan en gaat naar de mamas. Wederom gebaren ze van niets. Uiteindelijk zegt een personeelslid ik ga naar de politie bellen. oeps de hoofddoekenmafia reageert en druipt af. joepi de autochtone kindjes kunnen weer veilig spelen. Tja wiens fout is dit? De islam natuurlijk met hun achtergestelde ideetjes.

Tobber
Ik kan me volledig vinden in Shaddy's betoog.

Zulk gedrag vind je overal terug.
Hier op de bussen naar recreatiedomein de ster ook, ik zat met mijn twee kinderen op de bus en we hadden een tas met speelgoed mee voor op het strandje.
Zonder vragen haalt iemand een bal uit onze tas, ik draai mij naar die moeder en zeg:'van mij mogen ze er mee spelen maar bij het uitstappen wil ik hem terug'.
Goed we komen aan, ik vraag de bal terug, krijg een antwoord dat ik niet versta, na vijf keer vragen had ik er genoeg van, stekte de kleine bij zijn kraag en nam de bal terug. (ze hadden zelf ook ballen bij :s )

Op het strandje kwamen we deze mensen opnieuw tegen, een van de kinderen gritste de strandbal weg en beet hem stuk met een glimlach.
De moeder stond erbij, keek er naar, glimlachte, keerde zich om en liep weg met haar kroost.
Ik had veel goesting om die kleine een saflet op zijn gat te geven, kon mij nog juist inhouden.

Ik heb er verder geen woorden aan vuilgemaakt, teveel allochtone jongeren op dat strandje, ze zouden mij kunnen afvoeren hebben.

Vorig jaar heeft een allochtoon ventje dat achter mij en mijn zonen zat, een pluk haar van mijn zoontje uitgetrokken zonder reden en met een brede uitdagende glimlack. En dan bedoel ik niet een paar haren, maar een pluk waar hij een kale plek aan overhield.

En die moeder ook zwijgen.
Ik heb mij rechtezet, dat mannetje (jaar of tien) zijn haar vastgepakt, en gezegd: Jij gaat nu sorry zeggen of ik zal ook eens trekken.
Kleine begint te roepen (ik verstond niet wat), die moeder begint tegen mij te krijsen, en de oudste zoon begon zich al recht te zetten.
Ik ben mij maar braaf terug gaan zetten.

Resultaat: wij gaan niet meer naar de ster, maar naar puyenbroeck. ok, veel langer onderweg met de bus en een heel eind stappen, maar wel nog genietbaarder dan de ster.
Awel ik vind het erg dat ik de ster moet vermijden, niet omdat ik vind dat ik daar als autochtoon meer recht op heb als een allochtoon. Maar wel minstens evenveel recht om erheen te gaan, en in de wet van de sterkste is de vlaming er al lang de sterkste niet meer
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: Di Mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor pd7835 » Di Jul 15, 2008 4:41 pm

racaille musulmane
http://www.youtube.com/watch?v=nEO_wyI6EGw
ALLAH AKBAR COUSIN !
ON VA LES BAISER !

JIHAD !
ON VA BRULER L'EGLISE !

http://www.youtube.com/watch?v=Q_OAyUni ... re=related


"Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaars waar ge hen maar vindt, neemt hen gevangen en belegert hen en bereidt hun alle soorten hinderlaag." [9:5]

De Koran roept de moslims op tot djihaad fi sabiel Allah, "zich inspannen op de weg van Allah", de technische term voor "oorlog tegen de ongelovigen". Op zeker 23 plaatsen in de Koran worden de moslims opgeroepen om strijd te voeren tegen de ongelovigen.

"Bestrijdt hen die niet geloven in Allah, noch in de Laatste Dag, en die niet verboden stellen wat Allah en Zijn boodschapper verboden hebben gesteld (= de heidenen), en hen die zich niet voegen naar de ware religie onder degenen aan wie de Schrift gegeven is (= joden en christenen), totdat zij uit de hand de schatting opbrengen in onderdanigheid." [9:29]

Dit is de grondslag voor het dhimmi-statuut, de als uitdovend bedoelde faciliteiten voor niet-moslims die voorlopig in de islamitische staat "gedoogd" worden, op voorwaarde van inachtneming van een reeks vernederende bepalingen en betaling van een hoge speciale belasting.

"Voorzeker, Allah heeft van de gelovigen hun bezit en hun persoon gekocht in ruil voor het paradijs: zij vechten op de weg van Allah en doden en worden gedood." [9:111]

Degenen die djihaad zo graag verklaren als "ethische inspanning" of "mystieke weg" moeten eens uitleggen waarom men daarbij moet doden.

"Strijdt tegen de ongelovigen in uw omgeving, en laat hen hardheid in u vinden." [9:123]

En dit is de ongekuiste versie van het verhaal dat de islam de religie van de broederlijkheid is : "Mohammed is Allahs apostel. Zij die hem volgen zijn meedogenloos voor de ongelovigen maar mild voor elkander." [48:29]

http://koenraadelst.voiceofdharma.com/a ... ngel2.html

hellhamer
Berichten: 2
Lid geworden op: Wo Feb 06, 2008 10:27 pm
Locatie: belgie

hoofddoek

Berichtdoor hellhamer » Zo Jul 20, 2008 11:35 am

allemaal heiza voor niets iedereen doet wat hij wilt of hij nu een hoofdoek draagt of niet.aan degene die constant zitten te klagen van die hoofdoek draagt u vrouw of vriendin een hoofdoek ik denk nee dan moet je dan ook niet klagen .wat kan mij dat schelen als er een vrouw aan de kassa staat met een hoofdoek (ben er niet mee getrouwd dus waarom moet ik dan zitten te klagen voor een stukje stof)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72342
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Jul 20, 2008 12:07 pm

Dat is een beetje kort door de bocht hellhamer


Het hoofddoekje van een moslima is niet zomaar een hoofddoekje wat men draagt om het haar tegen regen of zo te beschermen, maar het hoofddoekje is een statement tegen onze westerse waarden en normen. Als men in een islamitisch land een hoofddoek draagt, dan moet men dat zelf weten. Wij gaan in een islamitisch land ook niet halfnaakt lopen, want wij weten dat dat niet mag, en als wij wonen in een islamitisch land, dan hebben wij ons aan te passen.
Een westerse man zal geen vrouw verkrachten als ze geen hoofddoek draagt. De hoofddoek is een belediging voor de man. Heb je het zo wel eens bekeken?

Je moet het hoofddoekje ook zien als een islamitisch politiek merk. Zoiets als het gele oormerk van een koe, een soort Jodenster voor de moslim vrouw ,of het hakenkruis van de nazi’s Je laat zien tot welke politieke , religieuze men bij behoort .

Als ik trouwens een westerse vrouw zie met een hoofddoek dan maakt een lichte weerzin van mij meester. Wil je een hoofddoek op, dan ga je maar verhuizen naar een islamitische paradijs waar het heel gewoon is om een hoofddoek te dragen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Paul
Berichten: 60
Lid geworden op: Do Jul 17, 2008 5:07 pm
Locatie: Brasc

Berichtdoor Paul » Zo Jul 20, 2008 12:25 pm

Hallo Hellhamer een klein beetje bij de les blijven, Het heeft alles te maken met aanpassen aan het land waar je te gast bent. Dus moet je niet je gewoonte van je eigen land bij ons door de strot willen drukken
Het is een volk dat als je ze een vinger geeft, je ze gelijk je hele arm af hakken.En dat het jou niets uitmaakt omdat je er niet mee getrouwd bent, getuigd van een bekrompen gedachte.Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het kassa meisje er over 25 jaar uit zal zien? Misschien zit ze dan wel achter de kassa met een hele tent over haar heen getrokken, een tent met een strookje gaas waar ze door kan kijken! En alles omdat de een of andere Hellhamer het niet uitmaakt,omdat hij er niet mee getrouwd is :mad:
Sla nooit naar de hand die u voed
Sla nooit naar de hand die voor uw uitkering werkt

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Zo Jul 20, 2008 12:33 pm

Hellhamer heeft sowieso moeite kennelijk om 'bij de les' te blijven..

ik kreeg namelijk dit stukje van hem:

Van: hellhamer
Aan: Scarlatti
Geplaatst: Zo Jul 20, 2008 11:50 am
Onderwerp: hoofdoek
je zegt dat je een aan hanger van nazisme bent ,ik denk dat je er toch niet veel van weet .moest hitler terug komen denk eens goed na zou hij de zijde van amerika kiezen denk ik niet ik denk dat hij hem zal bekeren tot de islam voor wraak te nemen.


ik heb géén idee wat ie bedoelt en nèrgens zeg ik dat ik een 'aanhanger van nazisme' zou zijn....
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Alba
Berichten: 729
Lid geworden op: Zo Sep 03, 2006 4:11 pm
Locatie: Aarde

Berichtdoor Alba » Zo Jul 20, 2008 12:40 pm

@Scarlatti, niet op reageren. Hellhamer lijkt me meer een internettrol dan een serieuze poster.
En als je kritisch bent t.a.v. de islam dan ben je voor sommigen meteen een nazi. Ik ben door één van de schattige moslimdames hier ook al uitgemaakt voor nazistisch en extremistisch. Als de argumenten op zijn, komen de scheldwoorden.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Zo Jul 20, 2008 12:41 pm

Merci Alba!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Zo Jul 20, 2008 12:56 pm

schattige moslimdames


Aan de gebrekkige grammatica zie je dat hellhamer een Moslim in camouflage is.
Niets van aantrekken Scarlatti.
Als ze willen aux serieux genomen worden, laat ze dan Nederlands leren. Eerste vereiste.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Paul
Berichten: 60
Lid geworden op: Do Jul 17, 2008 5:07 pm
Locatie: Brasc

Berichtdoor Paul » Zo Jul 20, 2008 1:01 pm

Ja je hebt zo maar een stempel op je kop , met zo een figuur als Hellhamer
En inderdaad ze zijn al snel door hun argumenten heen.Het aanpassen daar hebben ze moeite mee, het schelden hebben ze zo geleerd.Waarschijnlijk hebben ze het schelden geleerd met geld van de overheid(dus ons geld) toch leuk dat je, waar! krijgt voor je poen.
Sla nooit naar de hand die u voed

Sla nooit naar de hand die voor uw uitkering werkt

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72342
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Jul 20, 2008 1:22 pm

Scarlatti schreef:Hellhamer heeft sowieso moeite kennelijk om 'bij de les' te blijven..

ik kreeg namelijk dit stukje van hem:

Van: hellhamer
Aan: Scarlatti
Geplaatst: Zo Jul 20, 2008 11:50 am
Onderwerp: hoofdoek
je zegt dat je een aan hanger van nazisme bent ,ik denk dat je er toch niet veel van weet .moest hitler terug komen denk eens goed na zou hij de zijde van amerika kiezen denk ik niet ik denk dat hij hem zal bekeren tot de islam voor wraak te nemen.


ik heb géén idee wat ie bedoelt en nèrgens zeg ik dat ik een 'aanhanger van nazisme' zou zijn....


Niet op reageren Scarlatti. hellhamer is een moslim. je krijgt straks nog wel ergere scheldwoorden te horen. Je moet een ijzeren schild om je gevoel plaatsen. Niet jij maar hij is fout.


hellhamer beseft niet dat als er 1 een aanhanger van het nazisme is, dat hij/zij dat dan is. Islam staat op gelijke voet met het nazisme
Vergelijk het nazisme met Islam en je krijgt deze uitkomst.

De nazi’s waren druk bezig om een hele bevolkingsgroep te vernietigen, net zoals Islam alle joden wil vernietigen
De nazi’s wilde de wereld onderwerpen, net zoals Islam is er opuit om de gehele wereld te onderwerpen.
De nazi’s hadden Mein Kampf , en Moslims hebben de koran.
De nazi’s hadden Hitler, en mohammedanen hebben Mohammed.
Beide doctrines zijn gestoeld op hersenspoeling en fundamentalisme ,uitsluiting en uitroeiing.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Berichtdoor hans van de mortel » Zo Jul 20, 2008 1:47 pm

Hans van de Mortel: Van die ’agressieve’ achterlijke orthodoxe joden word ik net zo misselijk. Verschrikkelijk die theatrale gasten.

En dat ze op dit moment geen directe levensbedreiging vormen voor de algemene gezondheid overtuigt mij niet van hun eigen geestelijke gezondheid. Dit soort mensen is tot de verschrikkelijkste dingen in staat.
GODSDIENSTWAANZIJN. Een levensgevaarlijke altijd agressieve houding tegenover andersdenkenden.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: Ma Feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Berichtdoor SDX » Zo Jul 20, 2008 11:26 pm

Hellhamer is precies druk bezig geweest :roll:


[quotePostvak IN :: Bericht
Van: hellhamer
Aan: SDX
Geplaatst: Zo Jul 20, 2008 10:43 am
Onderwerp: hoofdoek
draag jij een hoofdoek ik denk nee waarom moet je dan klagen als je er geen draagt, grote paniek voor anozel stukje stof, ik heb ondervonden de gene die geen hooefdoek dragen zittten er meer over te klagen, je draagt er toch geen dus moet je niet klagen.als er iemand in zijn blootje loopt wat kan mij dat schelen zolang ze maar niet lastig vallen het was maar voor te zeggen [/quote]

Definately a muslim, aan de schrijfstijl, taalfouten etc...ik ken die hele hellhamer van haar noch pluim.
"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten