Marokko weigert Vlaamse voornamen: normale praktijk!

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Marokko weigert Vlaamse voornamen: normale praktijk!

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 5:42 pm

Het gaat goed in België en het wordt steeds duidelijker wie er nu wel de baas is...

woensdag 04 februari 2009 | Bron: belga

Marokko weigert Vlaamse voornamen: normale praktijk (De Clerck)

Uit het archief04/02/09: Marokko weigert Vlaamse voornamen

Ambtenaren van de burgerlijke stand kunnen niet anders dan toelaten dat Marokko verplicht een Arabische naam te geven aan kinderen van Marokkaanse Belgen die Marokkaan worden. Dat zegt minister van Justitie Stefaan De Clerck, die zich daarvoor baseert op het internationaal privaatrecht. Volgens N-VA-Kamerlid Ben Weyts kan het echter niet dat de ambtenaren actief meewerken aan de praktijk.

Marokkaanse Belgen die willen dat hun kind de Marokkaanse nationaliteit krijgt, moeten het een Marokkaanse voornaam geven. Ze kunnen enkel kiezen uit een lijst met namen waarop westerse of berberse namen geschrapt zijn.

Nederland wil met de praktijk komaf maken. In ons land is dat niet het geval, blijkt uit een antwoord dat Justitieminister Stefaan De Clerck woensdag in de bevoegde Kamercommissie gaf aan Ben Weyst en Peter Logghe (Vlaams Belang).

De Clerck liet de twee Kamerleden weten dat het fenomeen helemaal niet nieuw is. Het is het internationaal privaatrecht dat de kwestie regelt. Wanneer een persoon de Marokkaanse nationaliteit aanneemt, is het Marokko die de regels bepaalt. Voor Belgen met een dubbele nationaliteit geldt de Belgische regelgeving.

"Het Marokkaanse recht kent een lijst van toegelaten Arabische voornamen. Aangezien de toekenning van een voornaam die niet op de lijst voorkomt problemen stelt bij de registratie van het kind op de ambassade of het consulaat van Marokko wordt doorgaans gevraagd geen andere voornamen te aanvaarden.

Een correcte toepassing van het personeel statuut laat trouwens geen andere keuze toe. Met andere woorden, men zit met een wetgeving in de Marokkaanse context en men moet zich daarnaar richten", stelde De Clerck.

Volgens de CD&V-minister beschikt de administratie zelf niet over de lijsten, maar kunnen die wel worden opgevraagd. "De realiteit is dat de lijsten bestaan maar wij hebben niet de mogelijkheid om daarvan af te wijken. Of anders gezegd: onze ambtenaren hebben niet de mogelijkheid om in het kader van het internationaal privaatrecht daar zomaar van af te wijken", besloot de minister.

Ben Weyts reageerde verwonderd over de gelatenheid van De Clerck. Volgens de N-VA’er werken sommige Vlaamse gemeenten - onder meer in Antwerpen - actief mee aan de praktijk, onder meer door zelf lijsten voor te leggen. "Dit is een soort chantage om nazaten te binden aan het land van herkomst van de ouders. Dit druist in tegen onze nondiscriminatie- en integratiewetgeving en tegen ons gelijkheidsbeginsel", meent Weyts.

Peter Logghe is dezelfde mening toegedaan. Hij had het over "een ongeoorloofde inmenging van een vreemde mogendheid".

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Marokko weigert Vlaamse voornamen: normale praktijk!

Berichtdoor Ariel » Do Feb 05, 2009 6:09 pm

Eigenlijk is Allah de baas in België, want Allah is de baas van de gehele wereld. worthy:
Maar als goede tweede komt daarna de koning van Marokko. Hij vraagt gebiedt en wij draaien. :whip:

In Nederland hebben we het zelfde probleem. Ook hier luistert men goed naar de baas van de 19 de provincie van Marokko.

Volgens de N-VA’er werken sommige Vlaamse gemeenten - onder meer in Antwerpen - actief mee aan de praktijk, onder meer door zelf lijsten voor te leggen.


The same here.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Marokko weigert Vlaamse voornamen: normale praktijk!

Berichtdoor Manon » Do Feb 05, 2009 7:21 pm

Ik vond een leuke tegenactie op de Nederkrant:

QUOTE:

In navolging van de Marokkaanse overheid heeft de Nederlandse overheid besloten dat u alleen nog christelijke namen kunt kiezen voor uw nieuwgeborenen als deze geboren worden in Nederland, of als een van de ouders de Nederlandse nationaliteit heeft (ook al heeft deze ouder een tweede niet-Nederlandse nationaliteit). Iedere andere naam zal worden geweigerd door de burgerlijke stand.


De Nederlandse overheid heeft een lijst opgesteld van toegelaten namen. Via de website van de (lokale) overheid of via postbus 51 kunt u een lijst downloaden met toegestane namen. Met onmiddellijke ingang kunt u ook op Nederlandse ambassades alleen nog aangifte doen van de geboorte van uw kind in het buitenland als u een christelijke naam heeft gekozen. Ook op Nederlandse ambassades in het buitenland is de lijst met toegestane namen beschikbaar.

LEES VERDER
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Marokko weigert Vlaamse voornamen: normale praktijk!

Berichtdoor PollyCorrect » Zo Feb 08, 2009 6:48 pm

In Nederland is er ten minste nog HEIBEL over!

In België niét, daar zou de antisemitische VRT wel uitkijken voordat ze zoiets op tafel zouden werpen als gespreksonderwerp bij haatmuiltje Phara.

Kijk hier, hoe in NL burgemeester Aboeta Lip met zijn heupen wiegt:

Herrie over Marokkaanse namenlijst 08-02-2009

Er is commotie ontstaan binnen de Marokkaanse gemeenschap over de namenlijst die gehanteerd wordt door de Rotterdamse burgerlijke stand. Volgens burgemeester Aboutaleb kunnen Marokkanen wel degelijk vrijelijk de naam van hun kind kiezen, maar voornamelijk Berberse Marokkanen vinden dat de gemeente aan de leiband van de Marokkaanse overheid loopt.

Een Rotterdamse Marokkaan die zijn pasgeboren kind wil aangeven bij de gemeente krijgt het dringende advies een naam te kiezen die op de lijst voorkomt, het Marokkaanse consulaat zou geen andere namen accepteren. Deze discussie laaide onlangs weer op omdat er een nieuwe lijst onderweg is. Op deze lijst zouden, volgens geruchten, vooral Berberse en Christelijke namen zijn geweerd. De PvdA wil van de lijst af. Raadslid Peggy Wijntuin: "De gemeente moet niet deze verfoeilijke praktijken van de Marokkaanse overheid faciliteren."

Misverstand
Volgens Aboutaleb berust de hele discussie grotendeels op 'een misverstand'. Dat zei hij deze week na een gesprek met de Marokkaanse ambassadeur. De lijsten zouden slechts bedoeld zijn als hulpmiddel voor de, vaak analfabete, Marokkaanse migranten. "Het gaat enkel om de juiste spelling. Ten onrechte is het beeld ontstaan dat dit een limitatieve lijst is. Mensen kunnen zelf beslissen hoe ze hun kind noemen. Het is jammer dat onze ambtenaren verkeerde voorlichting geven." aldus de burgemeester.

Lintje van de Koning
Moussa Aynan, PvdA-raadslid in Haarlem, voert een landelijke actie tegen de 'discriminerende en Arabisch-nationalistische' namenlijst. Van verschillende kinderen die hij kent zijn de namen geweigerd. "Geen probleem? Waarom bestaat er in Rabat dan een namencommissie? Alleen islamitische namen worden nu toegelaten. Over Berberse namen moeten ze heel goed nadenken. Dat heeft de ambassadeur mij verteld." Dat er tegen Aboutaleb iets anders verteld wordt, is volgens Aynan 'op en top Marokkaans': "Als het heet onder de voeten wordt, gaan ze draaien. En ja, Aboutaleb... Die heeft vroeger natuurlijk een lintje gekregen van de Koning."

http://frontpage.fok.nl/nieuws/106210/- ... lijst.html

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Marokko weigert Vlaamse voornamen: normale praktijk!

Berichtdoor Mahalingam » Zo Feb 08, 2009 11:38 pm

Ja lintje van de koning Mo-6. Dat was zomer 2007:
http://www.elsevier.nl/web/politiek/aboutalebkrijgtlintjemarokkaansekoning.htm
In de in Noord-Marokko gelegen badplaats al-Hoceima, waar Aboutaleb met vakantie is, kreeg hij de onderscheiding uitgereikt door koning Mohammed VI.

Reden voor de onderscheiding, die te vergelijken is met een lintje in Nederland, is Aboutalebs 'bijdrage aan de positieve beeldvorming van Marokkanen’ in ons land, zegt woordvoerder van Sociale Zaken Peter Meenen. 'Marokko is trots op hem.' Aboutaleb kwam als kind vanuit Marokko naar Nederland en wist het als eerste Marokkaanse Nederlander tot staatssecretaris te schoppen.

De staatssecretaris was volgens zijn woordvoerder 'dolverrast' over de Marokkaanse blijk van waardering. 'Hij voelt zich zeer vereerd'.

"hij was zo trots als een aap met 7 lullen." Las ik toendertijd ergens in een blog.
En die positieve beeldvorming: je kan altijd zeggen dat als die niets gedaan had het beeld nog meer negatiever zou zijn geworden.
Laatst gewijzigd door Mahalingam op Wo Feb 18, 2009 8:12 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Marokko weigert Vlaamse voornamen: normale praktijk!

Berichtdoor PollyCorrect » Wo Feb 18, 2009 6:06 pm

NU: Schepen van Antwerpen gaat GEEN lijsten met goedgekeurde Marokkaanse namen meer doorgeven.

Minister De Gucht gaat zaak aankaarten bij Marokkaanse autoriteiten.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Marokko weigert Vlaamse voornamen: normale praktijk!

Berichtdoor Scarlatti » Wo Feb 18, 2009 7:03 pm

hoezo aankaarten! Is toch hùn probleem! wat een onzin, gewoon negeren die idioterie!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten