Tom Lanoye...

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Tom Lanoye...

Berichtdoor Manon » Di Apr 12, 2011 4:30 pm

als hij kon zou hij Goebbels zijn .

La Esterella is overleden. Een monument. De vrouw die de OLV KATHEDRAAL onsterfelijk maakte met haar lied "O Lieve Vrouwen Toren".

En wat lees ik?
"Plat Antwerpse muezzin op kathedraal"
Belga di 12/04/2011 - 12:23

De muziekwereld rouwt om het heengaan van La Esterella. Velen roemen haar voor haar uitzonderlijke stemgeluid. Tom Lanoye kende haar zelfs goed, want hij woonde die laatste jaren om de hoek van het rusthuis waar ze verbleef. Haar collega Will Ferdy omschrijft La Esterella als "een sterke vrouw met een unieke stem".

Op de Cultuurmarkt in 2004 brachten Tom Lanoye en La Esterella nog samen een soort duet. Als Boerentoren zong Lanoye toen de lof van Onze-Lieve-Vrouwentoren La Esterella.

"Daar heb ik erg goeie herinneringen aan. De oosters aandoende gezangen werden daarna nog een week lang gespeeld vanuit de toren. Het was een plat Antwerpse muezzin die je toezong vanuit de kathedraal", zei Lanoye in "Joos" op Radio 1.

toch om van te kotsen??

Ik hoop dat hij rap terug naar ZuidAfrika vertrekt en daar eens goed genomen wordt door een troep zuid afrikaanse zwarten! Dat hij dan zèlf maar de muezzin kweelt!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74374
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tom Lanoye...

Berichtdoor Ariel » Di Apr 12, 2011 4:40 pm

Dit klinkt niet echt als een oosters aandoend gezang. [c045.gif]

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Tom Lanoye...

Berichtdoor Manon » Di Apr 12, 2011 4:52 pm

neenee, dàt niet!
Hetgeen waarvoor Lannoye zorgde!

Als Boerentoren zong Lanoye toen de lof van Onze-Lieve-Vrouwentoren La Esterella.

dàt was de oosterse muezzin. Kolonisatie avant la lettre.

Ik hoop echt dat een paar islamitische potenrammers hem te grazen nemen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

mercator
Berichten: 19013
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Tom Lanoye...

Berichtdoor mercator » Wo Apr 13, 2011 8:17 am

Tom Lanoye is een zeer ergerlijk figuur en totaal overschat schrijver. Ook een icoon van de multicul-beweging. Alleen bekend in Vlaanderen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Tom Lanoye...

Berichtdoor Manon » Wo Apr 13, 2011 8:22 am

Ik vraag me ook altijd af waar hij zijn accent vandaan heeft gehaald. Hij is Sint Niklazenaar maar dat spreekt hij niet. Hij kweelt een bekakt soort onbestaand dialect denk ik steeds.

En ja een paar weken geleden was deze zuid-afrika migrant (hij woont zes maanden in Kaapstad) ineens heel pro-belgique: één van zijn boeken was eens vertaald in het Frans, maar niemand kende hem inderdaad.

Gisteren mocht hij weeral opdraven in DWDD... kennen die Nederlanders nu écht geen andere Vlaamse schrijver?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

mercator
Berichten: 19013
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Tom Lanoye...

Berichtdoor mercator » Wo Apr 13, 2011 8:33 am

Manon schreef:Ik vraag me ook altijd af waar hij zijn accent vandaan heeft gehaald. Hij is Sint Niklazenaar maar dat spreekt hij niet. Hij kweelt een bekakt soort onbestaand dialect denk ik steeds.


Ja, van het soort "beschaafd" dialect dat je in Vlaamse soaps hoort. Waarom die schertsfiguur zulke bekendheid heeft verworven is een raadsel. Niemand heeft hem ooit iets zinnigs weten vertellen.Of toch niet, hij voldoet aan zowat alle linkse eisen: stemt socialist, is homo, is Belgicist, kwebbelt heel de tijd over sex, bluft met zijn "lage afkomst", spuwt op zijn afkomst, is groot moslim-minnaar...alleen spijtig voor hem dat ie niet in een rolstoel zit of een rare ziekte heeft , maar dat komt mss nog wel als de verkoopscijfers van zijn flutboekjes dalen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 19013
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Tom Lanoye...

Berichtdoor mercator » Wo Apr 13, 2011 8:36 am

Manon schreef:En ja een paar weken geleden was deze zuid-afrika migrant (hij woont zes maanden in Kaapstad)


Mss wilde ie de stoere negers daar s ervaren?
Ik herinner me een interview met Tom Lanoye waarin hij blufte over zijn bezoekjes aan de dark-room, hij had daar anonieme homo-sex, tot het licht aanging en hij zag dat zijn sexpartner...zijn broer was :D ! Grensverleggend! Hoe moedig !
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 19013
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Tom Lanoye...

Berichtdoor mercator » Wo Apr 13, 2011 9:12 am

Tom Lanoye vindt ook dat de stad Antwerpen een "opvoedende taak heeft en de diversiteit moet zichtbaar maken" door kopvodden toe te laten voor stadsambtenaren :yuk: . Wie meer wil lezen over dit walgelijk nestbevuilend figuur tikt gewoon even in tom lanoye en moslims.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45754
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tom Lanoye...

Berichtdoor Pilgrim » Di Apr 12, 2016 12:34 am

Falend België wil eigen problemen niet onder ogen zien

Afshin Ellian, 11 apr 2016

Afbeelding
De Belgische premier Michel met EU-buitenlandchef Mogherini na de aanslagen in Brussel.

België heeft eindelijk de man met de hoed opgepakt. De man met de hoed kon zich net als zijn voortvluchtige broeders wekenlang schuilhouden in Brussel. Toch publiceerde NRC Handelsblad een lang essay van Tom Lanoye: Het verdriet van Holland. Een vreemde titel!

Wij zijn niet erg verdrietig, althans niet nu. Wellicht verwart de Belgische intellectueel Nederland met zijn vaderland. Natuurlijk rijst bij een dergelijke titel de vraag omtrent de aard en de omvang van het Nederlandse verdriet.

In Het verdriet van Holland probeert Tom Lanoye de vraag te beantwoorden of het cordon sanitaire tegen Vlaams Belang is mislukt. Ja, in het licht van de titel van het essay is het een krankzinnige vraag: zijn huis, België, staat in brand, maar hij gaat in Amsterdam als een dwaze geest roepen: ‘O, mensen brand brand, zien jullie dat niet!’ Is men daadwerkelijk krankzinnig geworden? Nee, dit is wellicht de Belgische intellectuele manier om niet over de problemen van België te spreken. Het onlogische denken is de hoogste en de meeste edele vorm van dwaasheid.

Antipolitiek
Volgens Lanoye had het cordon sanitaire niet in de eerste plaats tot doel de implosie van het zetelaantal van Vlaams Belang. Het heilige doel van het cordon sanitaire waarvoor Lanoye zich met man en macht heeft ingezet, was en is een apolitiek en wellicht eigenlijk een antipolitiek streven: niemand mag een coalitie aangaan met Vlaams Belang op politiek en bestuurlijk niveau.

Waarom is dit streven antipolitiek? Omdat in de politiek het juist om de kiezers van een partij (dus de implosie van het zetelaantal van de tegenstanders) moet gaan. Anders lijkt het op een baanvloek. En dat is gedoemd te mislukken. Lanoye is natuurlijk niet geïnteresseerd in kiezers, hij is evenmin geïnteresseerd in de realiteit. Een intellectuele dictator schrijft dictaten, maar een politicus is continu bezig met het breken van de machtsbasis van de tegenstander, wat neerkomt op het afpakken van de kiezers van de ander.

Belangen
De Nederlandse politiek en intellectuelen ontkennen het welslagen van het Belgische model van het cordon sanitaire en dit is de oorzaak van het verdriet van Holland. Geert Wilders is het verdriet van Holland, aldus Lanoye. De heer Lanoye, laten we het over uw land hebben, om te proberen de centrale vraag van uw essay te beantwoorden.

Alle politieke partijen in een democratisch bestel vertegenwoordigen de belangen en zorgen van een deel van de bevolking. Als een aantal specifieke zorgen niet reëel zou zijn, dan verdwijnt de partij die dat wil vertolken. Anders zullen zij op Lanoye lijken, een schrijver zonder wereld.

Afscheidingsdrang
Het grootste en ook het meest diepe vraagstuk waarmee België worstelt, is het separatisme. Vlaams Belang vertolkt in de eerste plaats het streven naar een onafhankelijk Vlaanderen. Dit vraagstuk is succesvol overgenomen door het N-VA van politicus Bart De Wever. Er zijn nu twee separatistische partijen.

Het cordon sanitaire is mislukt. Het probleem is niet weg. Meer dan ooit zagen we in de voorbije weken de negatieve effecten ervan bij de terreurbestrijding in België. Daarover moest Lanoye schrijven. Daar en niet in Amsterdam heerst nu een groot verdriet, welteverstaan het Belgische verdriet.

Niet verdwenen
Het tweede vraagstuk waarmee het Vlaams Belang groot is geworden, heeft betrekking op een wijdverbreid Europees probleem: het multiculturele drama. Een onderdeel van het multiculturele drama is het islamisme. Ook dit vraagstuk is niet verdwenen, het wordt alleen maar erger.

Zie de toestand in Molenbeek. In waarheid legde Lanoye een cordon sanitaire op voor de reële problemen. Niet samenwerken met een partij is in dit geheel niet het meest aangrijpende vraagstuk. Lanoye en de ‘normale’ Belgische politici hebben nagelaten om de problemen rond het separatisme en het multiculturele drama kritisch bespreekbaar te maken, teneinde ze beleidsmatig tot een beslechting te brengen.

Ja, mijnheer Lanoye, uw cordon sanitaire heeft gewerkt: de echte problemen van het cordon sanitaire zijn er nog steeds! Het onzalige tij is verre van gekeerd: het islamisme, het jihadisme, de groei van het salafisme et cetera. Moet ik u met dit grote succes feliciteren?

Compromissen
In de parlementaire democratie moeten de partijen die het regime willen omwerpen, volledig buiten de politiek en dus ook de machtsconstructie worden gesteld. Eigenlijk moeten ze worden vernietigd. Het cordon sanitaire is daarentegen de manier waarop aan de vijanden van de vrije samenleving ten onrechte legaliteit wordt verleend.

De vrije samenleving is geen zelfmoordpact. Buiten deze existentiële uitzonderingstoestand moet men continu naar parlementaire meerderheden zoeken. De radicale partijen sluiten zichzelf buiten de machtsconstructie, omdat zij niet bereid zijn de noodzakelijke compromissen aan te gaan. Ook hiervoor is geen cordon sanitair nodig. Kortom, het cordon sanitaire is een domme en antipolitieke uitvinding.

Verdriet van België
De PVV mocht in de gedoogconstructie aan de macht deelnemen. Na een korte tijd bleek dat Wilders omtrent een aantal essentiële economische vraagstukken niet bereid was om compromissen aan te gaan. De PVV blies het kabinet op, daarna werd de partij gestraft en gehalveerd.

Maar nu groeit de PVV weer, omdat een belangrijk deel van de kiezers weinig vertrouwen heeft in andere partijen bij het aanpakken van het multiculturele drama. En wanneer de andere partijen die problemen serieus gaan nemen, zal de PVV weer zakken. Deze simpele politieke logica is aan een groot deel van de Belgische politici, media en intellectuelen niet uit te leggen.

Nederland dient daarom nooit en te nimmer het Belgische model over te nemen. Dat is het recept voor een falende staat in tijden van terreur en onrust. Tom Lanoye representeert het verdriet van België, het intellectuele en politieke onvermogen om met de realiteit om te gaan.

Wat een drama: een falende staat en een falende intellectuele klasse.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 19013
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Tom Lanoye...

Berichtdoor mercator » Di Apr 12, 2016 9:56 am

Pilgrim schreef:Tom Lanoye representeert het verdriet van België, het intellectuele en politieke onvermogen om met de realiteit om te gaan.

Om een of andere reden wordt Tom Lanoye in Nederland als een Belangrijk Schrijver beschouwd. Zoals jullie even onbenullige Arnon Grunberg hier dan weer als een Groot Schrijver wordt bekeken.
Zolang dat soort types aan nestbevuiling kunnen doen zijn ze tevreden, anders niet. Maar dat geldt voor zowat de hele (pseudo)intellectuele elite. Het is best om geen enkele aandacht te schenken aan dat linkse geklets maar ze zitten nu eenmaal genesteld in de Frankfurt Marxistische instituten waarze hun prestige-en inkomen-uit betrekken dus we zitten ermee tot een revolutie ze daar gooit waar ze horen, nl. op straat. Eventueel in een knus Occupy-tentje dan.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

OLV
Berichten: 80
Lid geworden op: Za Mei 14, 2016 9:28 am

Re: Tom Lanoye...

Berichtdoor OLV » Za Mei 14, 2016 9:31 am

Tom Lanoye wordt niet beschouwd als 'n belangrijk schrijver, maar praat nu eenmaal graag mee met het linkse geklets aan tafel in programma's als DWDD. Een beetje met het toontje van "Zie je wel, in België vinden ze Geert Wilders ook niets" of "Zie je wel, in België vinden ze de islam en terrorisme niets met elkaar te maken hebben".

Net zoals bv. Peter R. De Vries vrolijk mee babbelt met de linkse multikul-onzin die daar aan tafel wordt verkondigd. Alles met als doel om het publiek een bepaalde mening op te dringen.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten