Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank voor huwelijks-

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank voor huwelijks-

Bericht door Manon »

Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank voor huwelijks- en erfeniskwesties
zaterdag 10 september 2011, 10u29
Bron: belga, hln

ANTWERPEN/BORGERHOUT - In Antwerpen is een rechtbank geopend die huwelijksgeschillen en erfeniskwesties behandelt volgens de islamitische rechtspraak. Het gaat om een initiatief van de radicale moslimgroepering Shariah4Belgium, zo meldt Het Laatste Nieuws zaterdag. Diversiteitsschepen Monica De Coninck (SP.A) vindt het op zich goed dat religieuze instanties bemiddelen in hun gemeenschappen, 'al zou dat beter niet door fundamentalisten gebeuren'.
.Het Centrum voor Islamitische Diensten huist in de Borgerhoutse Somméstraat. Volgens de website zal het 'alle gevallen van echtscheiding, nietigheid van het huwelijk, verzoening of echtelijke geschillen in overeenstemming met de sharia van Allah behandelen en een certificaat overhandigen waar nodig'.

Schepen Monica De Coninck benadrukt dat geen sprake kan zijn van een rechtbank die straffen uitspreekt en voltrekt. Als het enkel om bemiddeling gaat, vindt ze het geen slechte zaak. Ze wijst er ook op dat haar diensten Shariah4Belgium al in het oog houdt.
http://www.standaard.be/artikel/detail. ... 110910_028" onclick="window.open(this.href);return false;

---------------------------------------------------------------------------------

Zou Monica De Coninck (Socialiste) enig idee hebben wat sharia inhoudt? Wat de "bemiddeling" bij 'echtscheiding' inhoudt (gij luistert naar uw man en als ge het niet doet mag hij je afkloppen), wat de sharia-geplogenheden zijn (natuurlijk mag je man er vier vrouwen op nahouden gij trees, wat komt ge hier nu zeuren dat hij nog een tweede vrouw heeft gehuwd voor de imam).
Blijkbaar mag het woord "huwelijk" ondertussen ook gebruikt worden voor mensen die voor een druide hun voornemen om bij elkaar te blijven hebben uitgesproken? Ik zag gisteren ergens die gesluierde "echtgenote" van die nederlandse terrorist op het scherm verschijnen (of alvast iemand die ervoor doorging), en ook daar sprak men van "echtgenoot"....

Moet er nog zand zijn?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76736
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank voor huwelijks-

Bericht door Ariel »

Wat een stom mens is die Monica De Coninck . Dit soort vrouwen wens ik Islam toe. Hoe sneller hoe beter. Maar dan wel de sharia4belgium variëteit. Niet de suiker Islam die men hier gebruikt om Islam er gezellig uit te laten zien.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank voor huwelijks-

Bericht door Dhana »

'al zou dat beter niet door fundamentalisten gebeuren'
Hier schieten je toch de gaten van in je sokken??? Vandaag een "gematigde" moslim. Morgen een fundamentalist.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
peter calluy
Berichten: 120
Lid geworden op: di okt 05, 2010 12:10 am

Re: Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank voor huwelijks-

Bericht door peter calluy »

VLUGSCHRIFT ivm: Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank‏

[email protected]; [email protected]
Cc: hoofdadres vld ([email protected]); hoofdadres vl-b ([email protected]); hoofdadres spa ([email protected]); hoofdadres ps ([email protected]); hoofdadres nva ([email protected]); hoofdadres mr ([email protected]); hoofdadres ldd ([email protected]); hoofdadres fdf ([email protected]); hoofdadres ecolo ([email protected]); hoofdadres cdh ([email protected]); hoofdadres cd&v ([email protected]); hoofadres groen ([email protected])


Geachte,

Een quote uit onderstaand artikel:

"Schepen Monica De Coninck benadrukt dat geen sprake kan zijn van een rechtbank die straffen uitspreekt en voltrekt. Als het enkel om bemiddeling gaat, vindt ze het geen slechte zaak. Ze wijst er ook op dat haar diensten Shariah4Belgium al in het oog houdt." ?????

Ik verwijs in deze context graag naar : http://hoeiboei.blogspot.com/2011/09/tw ... t-abu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dit is toch een vorm van 'pathologische mentale myopie' die 'onverwijld' een humane behandeling vraagt en niet zozeer een mandaat als Schepen in de grootste stad van Vlaanderen. De wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg moeten wel erg lang zijn me dunkt.

Zonder te beweren dat ik bekwaam zou zijn om enige onderbouwde psychiatrische diagnose te kunnen stellen, maar wel dat ik het 'dossier' FOUAD BELKACEM/ABU IMRAN/SHARIA4BELGIUM reeds kende VOOR het een dossier mocht zijn, meen ik te mogen stellen dat dit initiatief de eerste aanzet is om te komen tot Britse toestanden wat betreft sharia rechtbanken op het vlak van familierecht. ( zie bijlage )

Als een vriend en medestrijder van Mrs Maryam Namazie en Mr Fariboz Pooya, beiden van de Britse organisatie 'one law for all' ( http://www.onelawforall.org.uk/" onclick="window.open(this.href);return false; ),
weet ik dat de eerste installatie van het shariarecht in Londen/UK niet echt met een muntthee-receptie en bijbehorende lintjesknipperij is ingeluid door de politieke elite.

Integendeel, het was hetzelfde verhaal als dit. Huiskamerrechtbanken die meegesleepte echtgenotes wezen op hun huwelijkse plichtplegingen volgens de islamitische rechtsplegingen. Met andere woorden, zwijg en onderga uw lot.

Voor hen die stellen dat het mààr over familierecht gaat: dat houd echtscheiding, intra-familiaal geweld, erfenis, hoederecht etc in. Zaken die een erg belangrijke invloed hebben op het leven van de betrokkenen. Niet alleen bij moslims maar bij IEDEREEN die ermee wordt geconfronteerd. Voorbeelden te over !

Nu zijn er in de UK ongeveer 85 sharia rechtbanken actief die in een schimmig geïnstitutionaliseerd gedoogbeleid opereren, maar in de feiten, een perverse rol spelen in de ongelijke rechtsbedeling van de burgers. De overheid veroordeelt dus een deel van zijn onderdanen, in casu de moslimse vrouwen én hun kinderen, tot een door dogmatiek dwangmatig parallel en onrechtvaardig rechtssysteem in éérste aanleg. Men is ''''vrij'''' om het niet eens te zijn met de uitspraak en zich te wenden tot een seculiere rechtspraak. Hoe vrij die vrijheid is kunnen we gaan opmeten in de blijf van mijn lijf huizen, die qua populatie de vergelijking aankunnen met een harem van de Emir van één of ander Timboektoestan.

Ik herinner er hier ook graag aan dat de MOSLIM DEMOCRATISCHE PARTIJ die vanuit het AEL ( abou jahjah & M. Azouz ) aangestuurd en in 2006 deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen, reeds pleitte in hun manifest voor ' gedifferentieerde rechtspraak op het vlak van familierecht'. ( ik heb dat ter inzage in mijn bezit, nog steeds ). Fouad Belkacem/Abu Imran stond toen ook op de lijst van de MDP. De AEL hebben zich bij het 'bekender worden' van Abu Imran uitgesloofd om zich officieel te distancieren van hem met een gekronkel in retoriek die meelijwekkend is, en in de volle overtuiging dat het kopiëren van de hypocriete waanzinnigheid van de beleidsmensen van onze rechtstaat overtuigend zou zijn. U weet wel, zoals de nieuwste term ' veronderstelde burgemeester', die denkelijk zijn verkozen bij 'veronderstelde wettelijke verkiezingen'.

Deze mensen houden àlle redelijke mensen en landgenoten voor achterlijke idioten. Deze beeldvorming wordt door de aangehaalde reactie van Schepen van OCMW en andere zaken, Mevrouw Monica De Coninck met verve kracht bijgezet én bevestigd.

Ik heb bij vele mensen en organisaties reeds enkele jaren geleden geopperd dat 'gedifferentieerde rechtspraak op het vlak van familierecht' de volgende GROTE eis zou zijn van de Islamitische voorhoede. Dat Abu Imran daar vandaag de toon voor zet verwonderd mij dus niet, integendeel. En eens de toon gezet, is het aan de rest van de Moslims, dus ook diegenen die zich to-taal ! niet vertegenwoordigt achten door die 'voorhoede' , om zich te distantiëren van dit voorstel en de islamitische wetten te verwerpen als een te overwegen, laat staan beter alternatief voor één seculier recht voor iedereen. Hij of Zij die de consequenties van een dergelijke publieke afwijzing kan inschatten, in de door sociale en dogmatische druk geteisterde moslimgemeenschap weet dat dit gepaard gaat met erg ingrijpende represailles. En Ja, ook dit klimaat wordt door het onwetende en lakse beleid gefaciliteerd waardoor vele islamitische en wél seculiere landgenoten gevat worden door deze terreur van ' eigen gelovigen eerst'. Professor Em. Hans Jansen , Arabist & islamograaf kan dit met wetenschappelijke argumenten aantonen en verklaren wààrom dit erg beangstigend is.

Ik kan enkel vaststellen dat we de beleidsmensen hebben die we verdienen, en dat zegt bij het aanschouwen van bijvoorbeeld het Antwerpse Schepencollege erg veel over onze totale apathie ten aanzien van de fundamentele rechtvaardigheidsbeginselen, zoals daar zijn-vrijheid & gelijkheid, en over ons gebrek aan empathie met diegenen die van deze zaken geen weet hebben omdat ze slecht zijn ingelicht of er geen gebruik van kunnen maken vanwege onvoldoende inspanningen van de overheid om ze dat recht te garanderen en de toegang daartoe voor hen AF TE DWINGEN .

Ik zal dan ook niet nalaten om dit vlugschrift over te maken aan specialisten-academici ivm de grondrechten en het recht in het algemeen.Zij zijn beter geplaatst om zich over deze aanzet tot gedifferentieerd recht te buigen en eventueel hun bedenkingen hieromtrent te formuleren.


Een schande !!!!!!! En nu ga ik mijn USA vlag uithangen en Abu Imran gaat feesten zeker ?Met achting

Peter Calluy. :crying:
http://www.youtube.com/watch?v=tonyptTRHq8" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=3oY_Ie_k ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=auEa0MYr ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=qt4WVmwh ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

mercator
Berichten: 19192
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank voor huwelijks-

Bericht door mercator »

Wat is er mis met sharia voor en door moslims ? Als je hen dat pleziertje ontzegt moet je ook hun mosketen afbreken, eerlijk is eerlijk.

Moslims zijn een fremdkörper in een moderne kennismaatschappij en daar bestaan maar 2 opties voor: 1. eruit gooien of 2. isoleren.
Ik ben voor een volledige deportatie van alle moslims uit Europa, maar als dàt niet kan moeten ze maar in apartheid leven. Mét hun geliefde sharia.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank voor huwelijks-

Bericht door Dutch »

Ergens kan ik je redenering volledig bijtreden beste Mercator.
Redenering : een suikermoslimaatje begaat een inbreuk tegen de sharia...zij loopt (zoals zovelen) rond in een jeans met een hesje erover bvb....en wordt als gevolg daarvan voor de sharia rechtbank gedaagd en veroordeeld tot een aantal zweepslagen omdat "het voor vrouwen verboden is een mannengewaad (in casu lange broek) te dragen". Kan ze gelijk even lijfelijk aanvoelen wat islam voor haar in petto heeft!
Zal zeer zeker suikermoslimaatje in haar naïef geloof aan het wankelen brengen.
MAAR dergelijk parallel recht houdt een zeer groot gevaar in voor de toekomst, sharia rechtbanken gaan zich zeer zeker NIET willen beperken tot eigen volk!

mercator
Berichten: 19192
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank voor huwelijks-

Bericht door mercator »

Dutch schreef: MAAR dergelijk parallel recht houdt een zeer groot gevaar in voor de toekomst, sharia rechtbanken gaan zich zeer zeker NIET willen beperken tot eigen volk!
Dat is exact wat ik bedoel, door de moslims hun sharia toe te kennen zijn ze gedwongen kleur te bekennen, kunnen we moslims registreren ook. Want denk er even over, hoe kunnen we moslims herkennen ? Over moskeebezoek en kopvoddendracht bestaan nauwelijks cijfers, we weten op geen honderdduizend na wie moslim is in Europa en wie niet. Wie zich onderwerpt aan de sharia IS zonder enige twijfel moslim, dàt schept duidelijkheid.
En ik had idd gedacht aan publieke executies en martelingen voor en door moslims in de straten van Brussel en Antwerpen, kan alleen maar helpen om een juist beeld van Islam te krijgen.
Dat ze hun stupide sharia tot anderen zullen willen uitbreiden is een feit, het is onze taak daar een stokje voor te steken. Aparte rechtbanken, scholen, zwembaden en alles apart voor moslims. In Zuid Afrika heeft dat systeem decennia lang prima gewerkt.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Plaats reactie