Pagina 1 van 1

Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Wo Feb 29, 2012 8:23 pm
door Eliabe
BRUSSEL - Van de 11.182 gedetineerden die eind vorig jaar in een Belgische gevangenis zaten, waren er 4957 (44 procent) buitenlander. Het gaat om een gestage stijging.
Dat maakte minister Annemie Turtelboom (Justitie) woensdag bekend. De gevangenissen in Brussel herbergen het grootste aandeel niet-Belgen (63 procent), gevolgd door Vlaanderen (44 procent) en Wallonië (38 procent).

Personen uit meer dan 130 landen werden in 2010 opgesloten in Belgische gevangenissen. De meesten kwamen uit Marokko (10,7 procent) en Algerije (5,4 procent). Bij 1,9 procent van de vreemdelingen ging het om Nederlanders.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/1161 ... ers__.html

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Do Mar 01, 2012 12:52 pm
door pd7835
Bij 1,9 procent van de vreemdelingen ging het om Nederlanders.... (van Noord-Afrikaanse afkomst ?)

Diegenen van buitenlandse/niet Europese afkomst die zeer gemakkelijk een papierke hebben gekregen (snel-belgwet) waarop staat "Belg" die zijn daar dan nog niet bijgeteld. Autochtone Belgen in de gevangenissen zijn een kleine minderheid. Moesten er geen vreemdelingen zijn zou er geen plaatsgebrek in de gevangenissen zijn !

Geplaatst: Do Mar 01, 2012 8:47 pm
door KevinB
Bijna de helft is buitenlander... en nog eens bijna de helft zijn 'genaturaliseerd', met andere woorden, Belg geworden, of hebben een dubbele nationaliteit. Waaronder denk ik heel wat mensen van islamitische origine. En Oost-Europeanen (waaronder Roma). Autochtone Belgen zijn inderdaad een redelijk kleine minderheid in de Belgische gevangenissen, misschien 10% of zoiets. Misschien verschilt ook het soort misdrijven waarvoor autochtone Belgen veroordeelt worden enigszins.

Al die buitenlanders zijn zeker een belangrijke oorzaak voor de overbevolking van de gevangenissen in België.

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Vr Mar 02, 2012 3:02 am
door Manon
Willen we bovendien niet uit het oog verliezen dat straffen van minder dan drie jaar NIET worden uitgezeten? Dus bij die cijfers zitten géén handtasdiefjes etc.....

Geplaatst: Vr Mar 02, 2012 2:58 pm
door KevinB
Dat was ik zelfs nog vergeten. En met de nogal lakse Belgische justitie krijg je al niet zomaar een straf van meer dan drie jaar.

Re:

Geplaatst: Vr Mar 02, 2012 9:30 pm
door mercator
KevinB schreef:Dat was ik zelfs nog vergeten. En met de nogal lakse Belgische justitie krijg je al niet zomaar een straf van meer dan drie jaar.

Straks is de enige niet-Islamiet die nog in een Belgisch gevang zit Marc Dutroux.

Justitie en criminelen zijn bondgenoten. Onze overheden tolereren de criminaliteit om en laten criminelen hun gang gaan om de burgers bang en weerloos te houden.

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Wo Jun 20, 2012 1:42 pm
door Mahalingam
Knap rekenwerk. Snelbelgen een 2-paspoort houders worden kenneleijk onder belgeen gerangschikt.
Eén gedetineerde op tien is Marokkaan
Het aandeel van de Belgische gedetineerden in de gevangenissen van het land daalt. Volgens het jaarverslag 2011 van het bestuur van de strafinrichtingen vertegenwoordigden ze 55,8 procent, tegenover 57,3 procent in 2010, 57,4 procent in 2009 en 57,6 procent in 2008. Dat schrijven de krantren van Sud Presse vandaag.
Meer dan 120 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd achter de tralies van de Belgische gevangenissen. Sinds 2008 voeren de Marokkanen die lijst aan. Ze vertegenwoordigen 10,7 procent van de gedetineerden, of gemiddeld 1.175 gedetineerden over heel 2011.
http://www.hln.be/hln/nl/4833/Gevangenissen/article/detail/1456928/2012/06/20/Een-gedetineerde-op-tien-is-Marokkaan.dhtml

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Wo Jun 20, 2012 9:43 pm
door Ozes
Manon schreef:Willen we bovendien niet uit het oog verliezen dat straffen van minder dan drie jaar NIET worden uitgezeten? Dus bij die cijfers zitten géén handtasdiefjes etc.....

Wat gebeurt daarmee dan?
Huisarrest?

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Do Jun 21, 2012 11:51 am
door Manon
Ozes schreef:
Manon schreef:Willen we bovendien niet uit het oog verliezen dat straffen van minder dan drie jaar NIET worden uitgezeten? Dus bij die cijfers zitten géén handtasdiefjes etc.....

Wat gebeurt daarmee dan?
Huisarrest?

maar nee gij! wachten op een enkelbandje zal er beter op trekken: ze hebben namelijk niet genoeg enkelbandjes en nog minder personeel om al die enkelbandjes in het oog te houden;

Minder dan drie jaar = joepiejee lekker rondlopen natuurlijk.

Pik eens een auto = kan je ongestraft doen!

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Do Jun 21, 2012 12:45 pm
door Ozes
Nou dat zie ik eigenlijk nog wel zitten. Geen straf & wel een gratis auto. Win-win

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Vr Aug 31, 2012 4:12 pm
door Mahalingam
Zou het over hetzelfde onderzoek gaan? Dit komt van de VUB (Steven De Ridder en Kristel Beyens).
40% in het gevang is buitenlander. De trend is: vanaf 1980 tot 2010 steeg het aantal van 1212 naar 4494.
Het aantal Belgen van 4459 naar 5999. De niet-Belgen bestaan voor 44% uit Turken en Marokkanen (plus wat ander N-Afrikaans geboefte)
Le nombre de détenus non belges a quadruplé
http://www.dhnet.be/infos/belgique/article/406314/le-nombre-de-detenus-non-belges-a-quadruple.html

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Ma Jun 06, 2016 11:56 pm
door Pilgrim
1 op 3 gevangenen is illegaal

Geplaatst op 6 juni 2016

62% van alle vreemde gedetineerden is illegaal.

Filip Dewinter: “Zet illegale gevangenen het land uit en alle gevangenisproblemen zijn meteen opgelost.”


De voorbije weken was (en is) er heel wat ongenoegen en onrust bij het gevangenispersoneel en braken er langdurige stakingen uit. De cipiers zijn vooral boos omwille van de besparingen en de personeelsbeperkingen die de regering hen wil(de) opleggen enerzijds en de blijvende overbevolking van de gevangenissen anderzijds.

Filip Dewinter: “Ik kan begrip opbrengen voor de wrevel die bij de cipiers heerst, vooral omdat er een oplossing voor het probleem voor het grijpen ligt. Uit cijfers die ik bij de minister van Justitie heb opgevraagd, blijkt dat van de 11.000 gedetineerden er liefst 5.304 (48%) een vreemde nationaliteit hebben. Meer zelfs: liefst 3.270 gedetineerden, goed voor een derde van de gevangenisbevolking en 62 procent van alle buitenlandse gedetineerden, zijn illegaal.”

De top drie van de illegalen in onze gevangenissen ziet er als volgt uit: 377 Roemenen, 159 Marokkanen en 116 Albanezen. Uit de cijfers van minister Geens blijkt eveneens dat de regering in 2015 weliswaar 1.437 illegale vreemdelingen het land heeft uitgezet, maar dan wel nà hun vrijlating uit de gevangenis.

Filip Dewinter: “De oplossingen waar de regering nu aan werkt, bieden geen duurzame oplossing en kosten ons bovendien pakken geld. Een goede oplossing voor het probleem bestaat er niet zozeer in meer gevangenissen te bouwen of nog een blik cipiers open te trekken, en al zeker niet om meer veroordeelden in het enkelbandregime te steken of een lakser bestraffingsbeleid te voeren, zoals Geens nu doet. Neen, deze regering moet volop en prioritair inzetten op de verwijdering van de vreemdelingen die zich in onze gevangenissen bevinden. Wie als illegaal in de gevangenis terecht komt, moet zo snel mogelijk naar zijn land van herkomst worden gerepatrieerd om daar zijn straf uit te zitten. Hetzelfde geldt overigens ook voor vreemdelingen die hier legaal zijn. Als deze regering daar werk van maakt, is het gevangenisprobleem met één slag van de baan én realiseert ze bovendien meteen een forse besparing zonder dat daardoor sociale onrust moet uitbreken..”

Bijlage: schriftelijke vraag nr. 432 van Filip Dewinter aan minister Geens


Peter Lemmens
Fractiesecretaris

Klik hier voor de bijlage. [Nieuw venster/tabblad]
Klik hier voor de tweede bijlage. [Nieuw venster/tabblad]

http://www.vlaamsbelang.org/persberichten/2646

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Do Jun 09, 2016 11:08 am
door mercator
Tel bij die 48 % "vreemden" gerust nog een gelijk deel Belgen van Marokkaanse/Turkse/Algerijnse oorsprong bij en je ziet dat onze gevangenis populatie bijna volledig allochtoon is. Hier en daar zal er een verdwaalde autochtone junk of een seriemoordenaar tussen zitten (Dutroux, Janssens...) maar meer zal het niet zijn.
Heel dat cipiers gedoe nu in België gaat dus over het verwennen van criminele moslims op kosten van de werkende Vlamingen.

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Do Jun 09, 2016 12:15 pm
door Eliabe
mercator schreef:Tel bij die 48 % "vreemden" gerust nog een gelijk deel Belgen van Marokkaanse/Turkse/Algerijnse oorsprong bij en je ziet dat onze gevangenis populatie bijna volledig allochtoon is. Hier en daar zal er een verdwaalde autochtone junk of een seriemoordenaar tussen zitten (Dutroux, Janssens...) maar meer zal het niet zijn.
Heel dat cipiers gedoe nu in België gaat dus over het verwennen van criminele moslims op kosten van de werkende Vlamingen.

Je kunt er donder opzeggen dat voor 99,9% de namen: mohamed, ali, abdullah en youssef en voor 0,1% Stef, lucas of Jean in het gevang voorkomen.

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Di Nov 08, 2016 12:48 am
door Mahalingam
Dat de gevangenissen in België voor ruim de helft gevuld zijn met Allahtonen van veelal de fundamentalistische stroming, kan je uit dit bericht opmaken.
Een criminele Belg, tevens inboorling, vertelde anoniem over hoe in zijn gevangenis alle macht aan het grondpersoneel van Allah toebehoort.
Radicaal islamitische gevangenen slaan luitenant Patrick Haemers in elkaar
Volgens Sudpresse was het geval van agressie te wijten aan de getuigenis die de man vorige woensdag deed op de televisiezender RTL-TVI over de radicalisering in gevangenissen. Het ging om de uitzending '13 novembre, de Paris à Molenbeek'. Ondanks het feit dat hij onherkenbaar was gemaakt, wisten de gedetineerden blijkbaar toch dat hij het was die het interview had gegeven.

En zodoende:
Silverans werd zaterdag in elkaar geslagen door een tiental radicale islamitische gedetineerden toen de gevangenen gelucht werden op de binnenplaats. Hij werd geschopt en geslagen en te lijf gegaan met conservenblikken. Silverans werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon de dag nadien al naar de gevangenisinstelling terugkeren.
http://www.hln.be/hln/nl/4833/Gevangenissen/article/detail/2965161/2016/11/07/Radicaal-islamitische-gevangenen-slaan-luitenant-Patrick-Haemers-in-elkaar.dhtml

Re: Bijna helft gevangenen België is buitenlander

Geplaatst: Za Nov 12, 2016 4:35 pm
door sjun
Die cijfers zullen met Merkels grote instroom nog wel veranderen...