In Gent wonen geen allochtonen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

In Gent wonen geen allochtonen.

Bericht door Ariel »

De waanzin voorbij. :shock: Een nieuwe hype is geboren. "Veel minderheden ergeren zich aan de term allochtoon". Tja, alsof de Gentse Belgen ( hihi :biggrin2: ) de gehele dag lopen te roepen, "Kom eens hier allochtoon" of "Kan ik u helpen meneer of mevrouw de allochtoon? " Van nu af aan zal de Gentse Belg winkelier moeten zeggen...."Kan ik u helpen Gentse Turk?
Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban
GENT -

De Belgische stad Gent wil af van het woord 'allochtoon'. Veel minderheden ergeren zich aan de term, zei de Gentse wethouder van Gelijke Kansen Resul Tapmaz in een interview met Het Laatste Nieuws

„Je merkt dat ook op straat, de Gentenaars van andere afkomst zijn niet tevreden met die stempel. Zij voelen zich Gentenaars, geen allochtonen”, stelde Tapmaz. De gemeente heeft daarom besloten de term te schrappen uit haar bestuursakkoord en alledaags taalgebruik.

Het woord 'allochtoon' wordt volgens Het Laatste Nieuws vervangen door termen als Gentse Turken, Gentse Marokkanen en nieuwkomers. De beslissing moet komende week overigens nog definitief worden goedgekeurd. Op 21 maart wordt formeel afscheid genomen van het woord.

Gent is niet de eerste gemeente die het woord allochtoon in de ban doet. Amsterdam bevestigde woensdag dat de woorden 'allochtoon' of 'autochtoon' voortaan niet meer worden gebruikt in gemeentelijke documenten en stukken.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2129 ... on___.html
icon_thumbup.gif
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Manon »

Het correcte Nederlandse woord "allochtoon" staat gewoon in de Van Dale met als betekenis "geboren in het buitenland" of "met ouders geboren in het buitenland".

Natuurlijk zullen alle problemen opgelost zijn als het woord allochtoon wordt vervangen door "turkse Gentenaar" of Mechelse Marokkaan of Aalsterse Algerijn. De enige allochtonen die zullen overblijven en die dan ook als positief worden ervaren zullen de aziatische allochtonen zijn: met lof door iedereen ontvangen, leveren een bijdrage aan de maatschappij en zijn goed geïntegreerd. Op slag zal het woord allochtoon helemaal positief worden. En wedden dat de turkse Gentenaar en de Mechelse Marokkaan dan ook weer ineens terug allochtoon willen zijn?

Ik neem in ieder geval aan dat met het wegvallen van het woord (Amsterdam doet het toch ook?) ook de subsidies voor allochtonen zullen wegvallen? De extra ondersteunende maatregelen voor integratie van allochtonen verdwijnen? de koekjes en snoepjes en andere extraatjes voor àlle nederlanders zullen gelden? Ook voor degenen die wèl al kunnende lezen ende schrijven? Of gaan we daar het volgende onderscheid op moeten maken?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: di mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Gent wil af van allochtoon

Bericht door pd7835 »

"Gent wil af van allochtoon"
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... toon.dhtml
Luckas • Brugge
mag het woord jongeren nog gebruikt worden?

erisha • gent
Wij willen af van Termont...

rabbit
Misschien moeten we ook wel af van het woord "socialist", maar wat kun je in de plaats hiervan zeggen ???

Vanachter
Door 't kind nen andere naam te geven is't probleem ni opgelost mijn gedacht.

Abraham Judenschwanz
Ik was even verheugd toen ik de titel las, maar met het artikel te lezen kwam ik terug tot de realitieit. Ik dacht echt dat ze er eindelijk vanaf wilden.

Diaz
Struisvogelpolitiek.

schaarbeek1 • Brussel (1000)
Als ze geen allochtoon meer genoemd willen worden, maar gentenaar, dat ze zich ook als een gentenaar gedragen wat niet het geval is

Mijn reactie
Het feit dat "allochtoon" - een perfect nederlands woord - een negatieve bijklank heeft ligt aan de invulling die een groot deel van die groep er zelf aan geeft. Het is niet het woord maar de eigen attitude die dient te veranderen. Ik heb zelf al 10 jaar een perfect NL-FR tweetalige, vriendelijke en gedienstige Marokaanse collega op het werk. Niemand bij ons denkt er ook maar aan die man te discrimineren

Freelance Klaploper Roberto
Het woord allochtoon brengt vooroordelen met zich mee, dat kan ik begrijpen. Hoe lossen we dit op? De allochtonen eens duidelijk maken dat we hun krapuulstreken niet langer pikken, of dat ze anders teruggestuurd worden? Nee, het woord afschaffen. Typisch de sossen

Puurke
En binnenkort is de benaming Gentse Turk of Turkse Gentenaar ook taboe.

Duupje
Zal er zich dan ook geen "racisitisch geweld" meer voordoen in Gent, of zal politiek correct - naar hun aloude gewoonte - het bij eenrichtingsverkeer houden ?

jefke1959
Dan kunnen ze zeggen bv ,de crimminaliteit bij de gentenaar stijgt

SPLASH
eerst was het woord " vreemdeling" afgeschaft , nu allochtoon ??? mag een vlaming nog vlaming genoemd worden ?

antisociety
straks gaan we een paard kat noemen omdat het paard de benaming paard beledigend kan opvatten.. lol

yrkvm
Schrap socialist

Enfield • kontich
Ongelooflijk, denken dat integratie aan een woord ligt, ze staan ver van de realiteit verwijderd. De volgende stap is waarschijnlijk, het slopen van de kerken en dergelijke en staatsgodsdienst inrichten om problemen met bepaalde moeilijk te integreren sekten te voorkomen? Heb nu eindelijk eens de moed een probleem onder ogen te zien, te bespreken en oplossingen uit te werken, ipv steeds weer dat oeverloze potdraaien en de schuld leggen waar ze niet is. Ze zijn nog dwazer dan gedacht.

Brain
Vroeger werd systematisch het woord 'vreemdeling' gebruikt. Omdat dit een negatieve bijklank had gekregen, werd beslist dit niet meer te gebruiken en werd een nieuw woord zonder negatieve bijklank ingevoerd: 'allochtoon'. . En nu, enkele jaren later, heeft ook dit woord een negatieve bijklank gekregen. . Hoe zou dat toch komen?

Ugolin
"Zij voelen zich Gentenaars, geen allochtonen" ; "Ze willen geen stempel".... . Een echte Gentenaar scheldt geen vrouw voor hoer uit als ze een kort rokje aanheeft. Met je in een boerka te wikkelen of een hoofddoek aan te doen druk je zelf een stempel op je persoon. . Erg dat een minderheid en hun politieke vertegenwoordigers eenzijdig kunnen bepalen hoe er bestuurd mag worden in de stad die ze opvang geeft en steunt.

jerry • HULSHOUT
Zolang de allochtoon zich niet integreert en het gros zich niet aan de wetten houdt zal elk woord dat hen omschrijft op de duur een negatieve bijklank hebben. Doe iets aan de criminaliteit en de integratie van de allochtonen ipv zo'n nutteloze voorstellen te doen, maar ja, dat gaat de spa natuurlijk stemmen kosten...

ronny • Lommel (3920)
Belachelijk. Om echt iets te doen moet de mentaliteit veranderen, en niet de naam. Voor wie wil afvallen is het niet voldoende om vet en suikers anders te gaan noemen. Je eetmentaliteit moet veranderen.

Peter Bevers, Wuustwezel
Tja Gentenaars... succes met jullie burgemeester.
http://www.exmoslim.org/wie%20zijn%20wij.html

Voorbeeldje.
Een Egyptische moslimgeestelijke vindt het gerechtvaardigd dat vrouwen op het Tahrirplein in Caïro worden aangerand en verkracht. Hij noemt vrouwen die naar het plein van de Egyptische revolutie gaan 'kruisvaarders' die "geen schaamte, angst of zelfs feminisme kennen
90 procent van hen is kruisvaarder en de resterende 10 procent bestaat uit weduwen die niemand hebben om ze onder controle te houden http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buiten ... rden.dhtml
Deze man komt naar Gent. Hoe ga je deze man 'integreren' ? Die krijgt hier kinderen door hem opgevoed (met alle gevolgen vandien voor onze samenleving zoals groepsverkrachtingen). Hoe ga je die kinderen dan 'integreren' of denk je dat dit plots Gentenaars zijn die denken en zich gedragen zoals een Gentenaar omdat die hier zijn geboren ? :sheik: Waar zit hem het probleem ? Bij de autochtoon ?
MIDDELKERKE - Drie minderjarige broers uit het Belgische Middelkerke hebben een jaar lang een meisje herhaaldelijk verkracht. De jongens van Marokkaanse komaf zijn moslim en verklaarden dat ze het niet gedaan zouden hebben als het meisje ook islamitisch was geweest.
http://www.mamjo.com/forum/index.php?topic=88465.0;wap2
ISLAM SANCTIONS RAPE IN THE QUR'AN
viewtopic.php?f=34&t=21910
Deze man (oprichter van sharia for Belgium) is in Antwerpen geboren.

Political Sharia
viewtopic.php?f=34&t=22169

Afbeelding Kan men dit een Antwerpenaar noemen ? Wie of wat heeft deze man zo gemaakt ? Het Antwerps onderwijs ?


http://www.exmoslim.org/wie%20zijn%20wij.html
Als u, net als ik, moslims kent die oprecht vriendelijk en verdraagzaam zijn, dan is dat geen verdienste van de islam, maar een verdienste van die mensen in weerwil van de islam. Zij zijn goede mensen, maar slechte moslims. http://koenraadelst.voiceofdharma.com/a ... ngel1.html

Men kan niet ernstig volhouden dat de Koran tot verdraagzaamheid oproept. Ik vind dat een pijnlijke vaststelling, om dat ik me de talrijke moslims voor de geest haal die een geidealizeerd beeld van Mohammed en de Koran hebben, en die uit hun eigen verdraagzame ingesteldheid afleiden dat de islam "bijgevolg" een verdraagzame doktrine moet zijn. Voor hen is de kennismaking met de werkelijke inhoud van Mohammeds boodschap een pijnlijk ontwaken http://koenraadelst.voiceofdharma.com/a ... ngel2.html
[/quote]
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door King George »

Was ik een Gentenaar, dan zou ik van deze allochtonen erg graag af willen!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door mercator »

King George schreef:Was ik een Gentenaar, dan zou ik van deze allochtonen erg graag af willen!
Dat zal dank zij de rode brigade niet meer lukken, de Turken hebben al hele stadswijken geclaimd:
Afbeelding
In de zigeunerwijken van Gent gaat het er nog iets exotischer aan toe:
Afbeelding
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Manon »

Ik ga op dieet.

Vanaf vandaag noem ik boter gewoon "sla" en noem ik suiker "worteltjes".

En nu maar afvallen mensen!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door mercator »

Manon schreef:Ik ga op dieet.
Vanaf vandaag noem ik boter gewoon "sla" en noem ik suiker "worteltjes".
En met dat allochtonen-gedoe schuift dat alleen maar op natuurlijk. Zo zal binnen een paar jaar het woord "jongere" niet meer mogen gebruikt worden ivm criminaliteit omdat dat te stigmatiserend is.
Het is hilarisch en triest om te zien hoe de linksmensen over elkaar heen hollen om elkaar te overtroeven in politiek-correct denken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Dit lijkt op de hype over paardevlees

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het allerbelangrijkste wordt hier (weer) over het hoofd gezien. Allah was/is een allochtone maangod; want die meneer is niet in onze kennisbeschaving geboren. Hoe moet je die nu dan weer in godsnaam noemen?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Mahalingam »

Maar met het stoppen van het gebruik van 'allochtoon' vanwege de negatieve connotaties die het woord heeft gekregen, zal niet dit proces stoppen.
Ook woorden als 'Islam' en 'Moslim' worden beetje bij beetje voorzien van negatieve associaties bij steeds meer burgers en ambtenaren.
Laten we 'moslim 'en moslima' gaan vervangen voor de veel leuker klinkende benamingen 'muzelmannetjes' en 'muzelvrouwtjes'. En islam door Mohammedanisme.
Oudere in onbruik geraakte woorden hergebruiken dus.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Maar met het stoppen van het gebruik van 'allochtoon' vanwege de negatieve connotaties die het woord heeft gekregen, zal niet dit proces stoppen.
Ook woorden als 'Islam' en 'Moslim' worden beetje bij beetje voorzien van negatieve associaties bij steeds meer burgers
En wat dacht je van het woord hoofddoek ? Daar moet straks ook een ander woord voor komen. Kopvod valt af. Dat is al uitgeprobeerd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Manon »

Mahalingam schreef:Maar met het stoppen van het gebruik van 'allochtoon' vanwege de negatieve connotaties die het woord heeft gekregen, zal niet dit proces stoppen.
Ook woorden als 'Islam' en 'Moslim' worden beetje bij beetje voorzien van negatieve associaties bij steeds meer burgers en ambtenaren.
Laten we 'moslim 'en moslima' gaan vervangen voor de veel leuker klinkende benamingen 'muzelmannetjes' en 'muzelvrouwtjes'. En islam door Mohammedanisme.
Oudere in onbruik geraakte woorden hergebruiken dus.
de muzelvrouwtjes en muzelmannetjes met hun muzelkindertjes, kortom in het algemeen: de muzeltjes.... gebruik ik al een hele tijd. Ik dacht dat ik opmerkingen in de zin van "onrespectvol" ging krijgen, maar nee hoor.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Manon »

Ariel schreef:
Mahalingam schreef:Maar met het stoppen van het gebruik van 'allochtoon' vanwege de negatieve connotaties die het woord heeft gekregen, zal niet dit proces stoppen.
Ook woorden als 'Islam' en 'Moslim' worden beetje bij beetje voorzien van negatieve associaties bij steeds meer burgers
En wat dacht je van het woord hoofddoek ? Daar moet straks ook een ander woord voor komen. Kopvod valt af. Dat is al uitgeprobeerd.
Shahal? daar schijnen wij ons "sjaaltje" van te hebben.

Ik gebruik hier liever "inpakdoek"
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Mahalingam »

De linksen (neem ik aan) hebben hun jaarlijkse armoede-conferentie gehouden.
Maar gelukkig was daar geen armoede van ideeën. Ze produceerden een lijst van woorden 'die niet meer kunnen'. In Duitsland kennen ze 'allochtoon' niet. Daar hebben ze het wat wijdlopiger over "Person mit Migrationshintergrund". Taaltechnisch gezien zou het Immigrationshintergrund moeten zijn. Maar dat woord is al teveel man en paard noemen.
Het is nummer 16 in het lijstje van de , zoals dat in Duitsland genoemd wordt, Unwörter.
http://nationalearmutskonferenz.de/inde ... -unwoerter
En stellen ze vervangende woorden voor? Nee. Wat een armoede!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door mercator »

De meeste van die woorden ken ik niet eens-ik ken nauwelijks Duits- maar ik merk wel dat "arbeitslose"(werkloze) ook niet meer kan omdat het een waardeoordeel zou inhouden: werken is moreel beter dan luieren. Een dakloze junk is even waardevol voor de maatschappij als een bedrijfsleider.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Ariel »

Illegale (=Diesem Begriff ist tatsächlich nur die Losung entgegenzuhalten: „Kein Mensch ist illegal“
Deze is ook leuk. Geen mens is illegaal. Klopt als iedereen in zijn eigen land blijft. Maar als ik me als Hollander zonder geldige papieren vestig in Amerika of Australie, of zelfs in een islamitisch land, dan ben ik toch echt wel illegaal en wordt ik uitgezet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Deze is ook leuk. Geen mens is illegaal..
Dus hoeven er ook geen processen gevoerd te worden tegen Islamofoben en racisten, en ook niet tegen neo-Nazi's want als geen mens illegaal is kunnen er ook geen illegale handelingen gepleegd worden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Ariel »

Juist. Goed nieuws !!!! Door de term Roma te verbieden worden de Roma hardwerkende modelburgers, en zullen ze geen gebruik maken van uitkeringen en dergelijke, of zullen ze zichzelf buiten de maatschappij stellen.
Afbeelding
Belgie heet de nieuwe "uhhhhhh" burgers van harte welkom.
"Term 'Roma' moet van stigma ontdaan worden"

De Roma in ons land zullen niet terugkeren naar het herkomstland zolang de maatschappelijke achterstelling en sociale uitsluiting daar niet verdwijnt, meldt de Universiteit Antwerpen. Om hun integratie in Vlaanderen te bevorderen, beveelt het Centrum voor Migratiestudies van de universiteit onder meer aan om de term Roma te destigmatiseren.

Het centrum heeft in opdracht van de Vlaamse regering een studie gemaakt over de migratietoestand van de naar schatting 15.000 tot 20.000 Roma die in Vlaanderen verblijven. Het bevroeg daarvoor beleidsmakers, middenveldorganisaties, schoolactoren en Roma zelf, om daarna tot een aantal aanbevelingen te komen om de integratie te bevorderen.

De meeste Roma willen zich permanent in België vestigen, stellen de onderzoekers onder leiding van Joris Wauters, maar zolang zij in hun eigen land achtergesteld en sociaal uitgesloten worden, zullen zij er "zeker niet" naar terugkeren.

Nuanceren
Het centrum beveelt daarom onder meer aan om de term 'Roma' te nuanceren en destigmatiseren. "Zo krijgt het debat over op maat gemaakte acties voor bepaalde subgroepen de nodige zuurstof, en wordt ook een specifieke aanpak mogelijk, zonder daarbij een hele groep in een negatief daglicht te stellen", klinkt het.

Andere aanbevelingen zijn onder meer dat de Vlaamse overheid van de integratie van Roma een prioritair actiepunt maakt, alsook dat er een duurzaam verankerd overlegorgaan komt en dat herkomstlanden de redenen waarom Roma vertrekken zouden aanpakken.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... rden.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Mahalingam »

Vroeger noemden we die mensen 'zigeuners' en die maakten zigeunermuziek. En ze deden ook andere dingen waardoor ze een slechte reputatie hadden.
Toen moesten we ze Roma of Sinti gaan noemen; een onderscheid dat een buitenstaander niet kan waarnemen. En nu is dus Roma ook een beladen naam die niet meer kan. Voortaan maar "tigani" noemen ( = Roemeens voor zigeuner)?

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Juist. Goed nieuws !!!! Door de term Roma te verbieden worden de Roma hardwerkende modelburgers, en zullen ze geen gebruik maken van uitkeringen en dergelijke, of zullen ze zichzelf buiten de maatschappij stellen.
Je krijgt door die Roma-plaag ook een andere stigmatisatie. Er wordt nl. altijd maar gesproken over Oost Europese criminelen, terwijl dat in 99% van de gevallen dus over Roma gaat. In Polen bijv. zijn ze zo slim geweest om hun zigeunerparasieten buiten te gooien, nu zitten ze bij ons en worden de Europese Polen als criminelen gestigmatiseerd.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door mercator »

Ariel schreef: De meeste Roma willen zich permanent in België vestigen, stellen de onderzoekers onder leiding van Joris Wauters, maar zolang zij in hun eigen land achtergesteld en sociaal uitgesloten worden, zullen zij er "zeker niet" naar terugkeren.
Er zijn dus in Oost Europa regeringen en bevolkingen die oog hebben voor het behoud van hun eigen cultuur en welvaart en daar gooien ze de Roma eruit. Zoals mijn Poolse kennis me zei: wij hebben onze zigeuners buiten gegooid, nu zitten ze bij jullie en daar worden ze liefdevol verwend, nou, veel plezier ermee!
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Mahalingam »

We zijn nu een jaar verder en hoe staat het met het allochtonen-woord in Gent?
Er is over vergaderd, er is over gebrainstormd, er is een commissie gekomen en een werkgroep opgericht.
En er is een resultaat ! Maar het is half opgelost. Wel een vervanging voor het woord allochtoon maar voor autochtoon heeft niemand iets kunnen bedenken. "Inboorling" kwam niet in aanmerking.
Gent vervangt allochtoon door 'persoon met migratieachtergrond'
Het resultaat is dus niet enkel een woord, maar wel verschillende opties. Zo moeten ambtenaren minder in algemene termen spreken, maar het bijvoorbeeld over een Gentse moslim of van een persoon van Turkse origine spreken. De term personen met een migratieachtergrond mag alleen gebruikt worden als het niet anders kan.
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... rond.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Ook Gent doet 'allochtoon' in de ban

Bericht door Manon »

maar het bijvoorbeeld over een Gentse moslim of van een persoon van Turkse origine spreken.
Wordt het geen tijd dat de Gentse nationaal socialisten hun bevolking gaan onderverdelen op basis van religie? Dan heb je dus de Gentse moslim, de Gentse katholiek, de Gentse atheist etc....

Kwestie van ze niet te stigmatizeren.

(Wat is het verschil tussen een Gentse moslim en een persoon van Turkse origine? Is die laatste een afvallige moslim dan?).
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: In Gent wonen geen allochtonen.

Bericht door Ariel »

Heel leuk voor de Nederlands sprekende kinderen op die school. :no1: Ook leuk voor de onderwijzer, want die kan nu gezellig in het Turks en Marokkaans uitgescholden worden. En wat dwaas om te denken dat de nievanhiers sneller de Nederlandse taal zullen beheersen als ze gezellig in het Turks of Marokkaans kunnen kletsen.
Gentse leerlingen mogen nu Marokkaans of Turks op school spreken

De Gentse onderwijsschepen Elke Decrynaere (Groen) heeft een richtlijn uitgeschreven dat kinderen van vreemde origine voortaan hun moedertaal mogen spreken op school. Dat betekent dus dat binnenkort Marokkaans, Turks of Bulgaars op de Gentse speelplaatsen of in de klassen te horen zal zijn.

Heel wat Nederlandstalige scholen in Vlaanderen eisen dat de voertaal onder leerlingen Nederlands is, zowel in de klas als op de speelplaats. In het nieuwe beleidsplan van het Gentse onderwijs staat nu echter dat kinderen in stedelijke basisscholen hun moedertaal mogen spreken.

Het is dus niet zo dat de leerkracht een andere taal dan het Nederlands spreekt, maar de kinderen mogen wel onderling hun moedertaal spreken. Zo zouden ze bijvoorbeeld elkaar beter kunnen helpen. Strafstudies omdat de leerlingen een andere taal dan het Nederlands spreken is dus ook verleden tijd in Gent. Dat meldt de krant Het Nieuwsblad vandaag.

De schepen van Onderwijs in Gent verklaart haar beslissing: "Nu is de voertaal in Vlaamse scholen Nederlands. Maar door krampachtig vast te houden aan deze strikte regel, ontwikkelen veel kinderen van vreemde origine een taalachterstand tegen hun twaalfde."

Docent multiculturele studies Piet Van Avermaet is voorstander van dit initiatief en zegt dat deze maatregel het Nederlands ten goede zal komen.

bron
Tja...... :greeting2:
Spoiler! :
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: In Gent wonen geen allochtonen.

Bericht door Manon »

Piet van Avermaet zegt dat dit het Nederlands zal tegemoetkomen!

Iedereen weet natuurlijk dat indien je overal Nederlands spreekt, je kennis van het Frans veel beter is, dan wanneer je een taalbad neemt en constant verplicht bent om Frans te spreken.

Ook is het natuurlijk veel leuker voor de vier overblijvende nederlandstalige kinderen om gezellig op de speelplaats met z'n vieren te mogen spelen vermits de Turkskes, de berbertjes en de arabische marokkaantjes en de Romaatjes onder mekaar hun eigen spelletjes zullen spelen. Ook dat is bevorderlijk voor de kennis van het Nederlands. Lekker uitsluiten is ook zo'n leuk spelletje: je mag enkel meedoen als je..... (vul in) spreekt. Dit spelletje is dan weer wel verboden voor de Vlamingskes natuurlijk, we gaan niet racistisch doen.
Op de speelplaats kunnen de twee overblijvende vlaamse kindjes dan gezellig met elkaar in een hoekje spelen. En als de lessen terug beginnen mogen die twee dan achterin de klas wachten tot de Turken, Marokkanen (arabisch), Marokkanen (berbers), Bulgaren (Roma) etc... eerst terug hun hersentjes op het Nederlands hebben gezet, waarna de bel klinkt en ze allemaal naar huis mogen. (enfin, niet helemaal: de witte vlaamse kindjes moeten in de nabewaking blijven want mama en papa werken, de anderen worden door de niet-werkende mama's en papa's opgehaald).

Ik zou denken dat er een verschil is tussen elkaar helpen door elkaar een turks woord te vertellen dat de vertaling is van een Nederlands woord waar de leerling aan twijfelde - alhoewel ook dat perfect kan in een Nederlandse omschrijving - maar gewoon Turks/Roma/Arabisch/Berbers als spreektaal hanteren op school: dank U Termont.

Ik heb in mijn professioneel leven amper Frans gebruikt, ging nooit naar Frankrijk op verlof. Toch blijf ik mijn Franse kennis behouden, ENKEL EN ALLEEN omdat de toenmalige leerkracht (een perfect tweetalige mevrouw) ons in de lessen Frans verplichtte om enkel Frans te spreken, zowel tegen haar als onderling tegen elkaar. Het was de beste leerschool om de praktijk onder de knie te krijgen.
Blijkbaar was ze racist!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: In Gent wonen geen allochtonen.

Bericht door Mahalingam »

"Nu is de voertaal in Vlaamse scholen Nederlands. Maar door krampachtig vast te houden aan deze strikte regel, ontwikkelen veel kinderen van vreemde origine een taalachterstand tegen hun twaalfde."
Dus door ze in hun eigen taal te laten converseren op school krijgen ze geen taalachterstand in het Nederlands? De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Ondertussen zijn in Gent twee clans in onmin geraakt.
Maar kennelijk niet van harte want als 25 mannen elkaar te lijf gaan met messen, bijlen en hamers dan hoeft er maar eentje naar het ziekenhuis. Opmerkelijk.
En de politie tast in het duister. Welke clans en waarom? Geen benul.
Vijfentwintig mensen gaan elkaar te lijf met messen, bijlen en hamers in Gent
Het incident deed zich voor omstreeks 16.30 aan de Voormuide. "Zo'n 25 mensen uit het Turkse milieu gingen elkaar te lijf met messen, bijlen en hamers", zegt politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez.

Er viel een gewonde met een steekwonde in het been. Drie personen werden opgepakt. De aanleiding voor de massale vechtpartij is nog onbekend.
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... Gent.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie