Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Manon » Di Jan 27, 2015 4:07 pm

Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten


Lieven Boeve, de directeur-generaal van het katholiek onderwijs, wil meer moslimleerkrachten, van het kleuteronderwijs tot het secundaire niveau. Dat heeft hij maandag gezegd in de marge van de Commissie voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering in het Vlaams Parlement.
Volgens Boeve kan radicalisering bij jongeren worden vermeden door hen beter te begeleiden in hun zoektocht naar identiteit.
Leerlingen moeten volgens hem eerst en vooral goed weten dat identiteitsvorming een project is dat nooit stopt, vindt hij, maar even belangrijk in deze is de rol van de godsdienstleerkracht.

Die leerkracht moet volgens Boeve iemand zijn die gespecialiseerd is in zijn eigen religie, maar even goed voldoende kennis over andere levensbeschouwingen heeft. ‘In die zin is de godsdienstleerkracht een moderator, en moeten de scholen van het katholiek onderwijs evolueren naar ‘katholieke dialoogscholen’’, klonk het. ‘Scholen die vertrekken vanuit de eigen traditie, maar open staan voor andere levensbeschouwingen.’

Verschillende proefprojecten

Omdat het katholiek onderwijs momenteel ook veel moslimleerlingen telt, is het volgens Boeve dan ook niet meer dan logisch dat er binnenkort meer moslimleerkrachten in zijn net aan de slag gaan. ‘Ze kunnen aan dat proces van identiteitsvorming bijdragen’, klonk het. ‘Niet in de rol van godsdienstleerkracht, maar wel als leraar in andere vakken. Omdat ze wellicht meer voeling met het levensbeschouwelijk project van de moslimjongeren hebben.

In Aalst loopt momenteel een proefproject met kleuteronderwijs, en in Brussel één met lager onderwijs. Voor het katholiek geïnspireerde deel van de lessen wordt dan een vakleerkracht ingeschakeld, net zoals voor bijvoorbeeld muzikale vorming. Met de hogescholen wil Boeve dan weer bekijken hoe meer moslims kunnen worden aangespoord om de lerarenopleiding aan te vatten. Met de Antwerpse Karel de Grote-Hogeschool, een van de grootste in Vlaanderen, loopt alvast een actief overleg.

‘Vrouwelijke moslimleerkrachten zijn brug naar gezin van leerling’

Ook het Gemeenschapsonderwijs (GO!) hecht naar eigen zeggen veel belang aan moslimleerkrachten. ‘Als rolmodel en moderator van gesprekken zijn ze bijzonder waardevol’, reageert Kurt Meeus, die als directeur van de Scholengroep Midden-Brabant dagelijks met radicalisering te maken krijgt. ‘De vrouwelijke moslimleerkrachten zijn vaak de brug naar het gezin van de leerling. Het is via hen dat we vernemen dat er moeders op de nachthal slapen om te voorkomen dat hun zonen ‘s nachts naar Syrië zouden vertrekken.’

Volgens Meeus is de verontwaardiging bij de moslimleerkrachten over de huidige radicalisering ‘niet te schatten’. ‘Zij zijn nog het hardst aangedaan over de gebeurtenissen van de voorbije weken’, zegt hij.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150126_01494727

Dus, ik beslis om mijn kinderen een katholieke opvoeding te geven in het katholieke onderwijs, en dan krijgen ze een moslimleerkracht die hen gaat tegenhouden om te radicaliseren, en om hun identiteit (??) te vinden?

Of moet ik het bezien dat in een katholieke school met veel moslimleerlingen specifiek moslimleerkrachten worden aangetrokken om die moslimleerlingen te weerhouden om te radicaliseren?

Zijn er nog scholen waar vlaamse autochtonen die niks met islam willen te maken hebben hun kinderen nog MOGEN inschrijven?

Lees ook even volgend draadje: Moslimsouders wensen niet dat hun kinderen aan niet-islamitische PLEEGouders worden toevertrouwd.
http://forum.politics.be/showthread.php?t=161946

Maar mensen die hun kinderen naar een KATHOLIEKE school willen sturen moeten buigen en aanvaarden dat ze in het lager onderwijs een moslima als leerkracht hebben? Ze kunnen mijn kinderen alvast leren dat honden vuile vieze beesten zijn, net zoals mijn buurjongens dat leerden van hun hoofddoekopvangmoeder.

Enkel de godsdienstles mogen zo'n moslimleerkrachten niet geven.... allez kom, waarom niet?


(dit zou niet zo'n probleem zijn, maar tot nu waren de katholieke scholen toch nog zo'n beetje de enige uitwijkplaats waar onze kinderen "normaal" onderwijs konden krijgen - (neem dit met een karrevracht zout) - maar nu doen ze zelfs de moeite niet meer om de schijn op te houden!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 27, 2015 4:40 pm

Het is verschrikkelijk!! Zo wordt de deur door deze imbecielen wagenwijd open gezet voor infiltratie en indoctrinatie door moslims! :cry:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19901
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor King George » Di Jan 27, 2015 5:42 pm

Die deur staat al open en er is al tot in het bot geïnfiltreerd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

mercator
Berichten: 18854
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor mercator » Wo Jan 28, 2015 11:57 am

King George schreef:Die deur staat al open en er is al tot in het bot geïnfiltreerd.

Zeker heel het onderwijs in België is in handen van de mei68 types van top to bottom. Van de kleuterklas tot de universiteit. Aan de KATHOLIEKE Universiteit Leuven wordt dit academiejaar voor het eerst een opleiding tot imam ingericht. Dat werd met veel tamtam aangekondigd om te laten zien van "kijk eens hoe multikul wij zijn" maar ik hoor er helemaal niks meer van. Ongetwijfeld verkiezen de moslims een échte imam uit Turkije of Marokko die de achterlijkheid uit het thuisland helemaal puur kan overbrengen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 18854
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor mercator » Wo Jan 28, 2015 12:08 pm

Pilgrim schreef:Het is verschrikkelijk!! Zo wordt de deur door deze imbecielen wagenwijd open gezet voor infiltratie en indoctrinatie door moslims! :cry:

Mijn dochter heeft op zulk een katholieke middelbare school gezeten, 6 jaar doorgebracht. Niet omdat zij of ik katholiek zijn of waren maar omdat ik de illusie had dat daar niet teveel moslims de boel zouden verzieken. Dat klopte ook wel, er waren weinig moslim leerlingen. Maar het waren de leraren zélf die de boel verziekten met hun Frankfurt Marxistische multicul propaganda. Ik hoorde daar regelmatig staaltjes van, niet rechtstreeks natuurlijk maar via de dochter. Zo begon de leraar katholieke godsdienst de eerste les van het jaar met op het bord te schrijven GOD IS DOOD.
De leraar Nederlands vertelde in de les dat hij "extreem links" was. Op een examen moest de vraag beantwoord worden noem de voordelen van immigratie op ( nadelen waren er kennelijk niet). Alle mogelijke Joden- en Islamietenonzin moest gestudeerd worden maar de 4 Evangelisten kon ze na 6 jaar niet opnoemen.
K Zou een boek kunnen vullen met alle (s)linkse flauwekul die zij en haar medeleerlingen door leraars en directie opgedrongen kregen.
Laatst gewijzigd door mercator op Wo Jan 28, 2015 12:15 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 18854
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor mercator » Wo Jan 28, 2015 12:15 pm

Manon schreef:Zijn er nog scholen waar vlaamse autochtonen die niks met islam willen te maken hebben hun kinderen nog MOGEN inschrijven?

Volgens de socialisten is het antwoord NEEN . Rood boegbeeld Caroline Gennez heeft daarvoor de term "superdiversiteit" uitverzonnen. Scholen MOETEN desnoods gedwongen zo divers mogelijk gemaakt worden om de maatschappij van de toekomst voor te bereiden.
De Vlaamse blanke ouders mogen daar niets in te zeggen hebben.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73767
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 28, 2015 1:09 pm

Zijn er geen Katholieke Vlamingen die dat achterlijke project van hem tegen kunnen houden?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Manon » Wo Jan 28, 2015 5:39 pm

Ik las vandaag hierover in de papieren versie van HLN een artikel waarin een moslimleerkracht die wiskunde gaf werd geinterviewd.

Hij pleitte dan ineens ook voor gesluierde moslima's die in het katholieke onderwijs moesten kunnen aangeworven worden. Als ROLMODEL weet je wel?
Uiteraard zal dan het dragen van de djellaba of khumaar ook wel moeten kunnen, zowel voor leerkrachten als voor kinderen.
Maar wat gaan ze dan doen als ook de katholieke kindjes zich in karnavalskledij naar school begeven? Dàt verbieden?En bovendien vond hij dat in de katholieke school ook wel islamonderricht moest gegeven worden, dan moesten ze op zaterdag niet meer naar de koranschool.

Waarom dan nog het VRIJ onderwijs Katholiek noemen? Er zijn genoeg Staatsscholen waar ze islam kunnen volgen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6393
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Ali Yas » Wo Jan 28, 2015 7:35 pm

Onderricht in de islam is geen overbodige luxe. Uiteraard moet dat dan wel worden gegeven door een niet-leugenaar.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Manon » Wo Jan 28, 2015 7:54 pm

Ali Yas schreef:Onderricht in de islam is geen overbodige luxe. Uiteraard moet dat dan wel worden gegeven door een niet-leugenaar.

Onderricht OVER islam is zeker geen overbodige luxe, indien gegeven door neutrale niet-moslims.
Op katholieke scholen krijgt men natuurlijk wel les IN de katholieke leer. (enige vak waarop ik ooit gebuisd was verdorie).

Maar wat hier nu tegenwoordig gebeurt is in feite niet meer te tolereren. Ik vermoed dat moslimleerlingen die vrijwillig naar een katholieke school gaan, geen missen hoeven bij te wonen, laat staan ter communie gaan.
Maar mensen die niet naar een islamschool willen gaan, en vanuit het "algemeen" onderwijs verplicht worden om kennis te nemen van verschillende andere sprookjesverhalen, zijn wèl verplicht om mee te gaan bidden in de moskee. Waarna de leuke moslims daar fotootjes van op FB zetten en zo kunnen opscheppen dat ze veel dawa hebben gedaan. (of hoe heet die verplichte zieltjeswinnerij nu weer?)

Afbeelding

Dat zijn tegenwoordig toch speciale uitstapjes met de school.

Moskee Mouslimine werd echter niet erkend door een veto van de staatsveiligheid.

Maar dat is maar een detail in tijden van verhoogde terreurdreiging, nietwaar.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73767
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 28, 2015 10:55 pm

Schunnig dit. Als ouder wil je toch niet dat je kind dit moet doen?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18854
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor mercator » Do Jan 29, 2015 10:23 am

Ariel schreef:Schunnig dit. Als ouder wil je toch niet dat je kind dit moet doen?

Alleen al niet uit hygiënische reden. Met je mond een tapijt aanraken waar al honderden zo niet duizenden exotische types hun snuit hebben aan afgeveegd, jakkes....
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Manon » Ma Feb 09, 2015 2:27 pm

En mijnheer Boeve weet van geen ophouden.

Niet alleen wil hij meer moslimleerkrachten in zijn Katholieke Net, vooral in de lagere school waar dus de niet-moslim kindjes van kleinsaf aan dag in dag uit en constant kunnen worden geïndoctrineerd hoe een goede moslim zich gedraagt, mèt imprentatie van de moslimcultuur (honden zijn vuil, vrouwen zijn ondergeschikt aan mannen, halalvlees is beter... noem maar op), maar hij heeft nu weer een nieuwe leuke uit zijn mouw geschud:

http://www.standaard.be/cnt/dmf20150208_01518524

Lieven Boeve, directeur-generaal van de koepel van het katholiek onderwijs (VSKO), vindt dat alle netten het verbod op de hoofddoek moeten afvoeren. Dat zegt hij vandaag in een interview met De Standaard. ‘Je mag zoiets belangrijks niet aan de scholen zelf overlaten. Het moet het voorwerp uitmaken van een breed maatschappelijk debat.’
Boeve maakt er geen geheim van zelf een tegenstander te zijn van een verbod. ‘Uitingen van je levensbeschouwing moeten kunnen,’ vindt hij. ‘Dat willen wegmoffelen is een verkeerd begrepen neutraliteit die de religie uit de publieke ruimte wil weren. Ik hou meer van de Britse aanpak, waar ambtenaren probleemloos hun tulband dragen, dan van de Franse laïcité die ideologisch opgedrongen is.’

Een verbod uitvaardigen is de bevoegdheid van iedere katholieke school zelf. Er is geen algemene maatregel zoals in het gemeenschapsonderwijs GO!. Sommige katholieke scholen hanteren vandaag zo’n verbod. Strikt gezien is het een verbod op hoofddeksels, maar het effect is hetzelfde. In Antwerpen sloot het katholieke net zich in 2009 aan bij het GO! en het stedelijke net en kondigden ze allemaal een verbod af, na de onrust in het atheneum.

‘Als we het afvoeren, moet het in alle scholen en in alle netten gebeuren’, meent Boeve. ‘Anders krijg je een ongewenst aanzuigeffect in de school die de hoofddoek toelaat.’


nu ja, misschien toch niet slecht.

Er blijven zo weinig katholieken over, maar het niveau van de katholieke scholen bleef wel zeer hoog. Nu andere gelovigen de plaats van de atheistische vlaamse kinderen zullen innemen, kunnen ze daar hun goden blijven eren, en wordt het Gemeenschapsonderwijs misschien wel muzzel-frei.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73767
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 09, 2015 3:27 pm

Lieven Boeve komt zichzelf hoop ik wel een keer tegen. Eens gaat hij een stap te ver, en dan krijgt hij een flinke schop onder zijn gat. De ouders die kinderen naar katholieke scholen sturen zullen toch wel eens wakker worden hoop ik.

Laten we eens kijken hoe een dwaas er uit ziet.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5407
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor sjun » Ma Feb 09, 2015 3:37 pm

Die papen waarover bericht wordt lijken me behoorlijk van de God uit de Christelijke overleveringen los... Voor ouders die zich zorgen maken lijkt het me het beste als zij zelf hun kind gedurende enkele uren in de week kritisch maken op allerhande quatsch die ze op de scholen van tegenwoordig krijgen aangereikt. Als kinderen geleerd wordt te blijven onderzoeken en goede zaken vast te houden dan worden ze toch uitstekend opgevoed. Opvoeding en onderwijs lijkt me te kostbaar om het enkel aan de scholen over te laten. Het vraagt ook investering van eigen tijd in het eigen kroost om het weerbaar tegen allerhande invloeden te maken. Zeker vandaag.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 09, 2015 4:22 pm

Dat is zeker een goed idee Sjun! Als je in deze tijd kinderen hebt moet je ze waarschuwen voor foute invloeden (bijvoorbeeld d.m.v. indoctrinatie en valse voorlichting) op scholen en elders (zelfs kerken). Het lijkt wel een beetje op de situatie in de DDR waarin ouders hun kinderen maanden om ook voorzichtig te zijn en niet alles op school te geloven. :unhappy:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73767
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 09, 2015 4:55 pm

Pilgrim schreef:Het lijkt wel een beetje op de situatie in de DDR waarin ouders hun kinderen maanden om ook voorzichtig te zijn en niet alles op school te geloven. :unhappy:


Binnenkort ook in Nederland, Belgie en de rest van Europa, kinderen die verplicht worden om hun ouders te verraden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5407
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor sjun » Wo Feb 11, 2015 6:45 pm

Houd er maar vast rekening mee. Het is een van de gevolgen van de rode mars door de instituties sinds eind jaren 60.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19901
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor King George » Vr Feb 20, 2015 4:40 pm

Lieven Boeve blijkt totaal van de pot gerukt te zijn: HET DRAGEN VAN EEN HOOFDDOEK IS EEN LIBERAAL GRONDRECHT

Dat kopvod staat juist voor onderwerping aan de Islam en minachting naar de Westerse waarden en vrijheden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Topman katholiek onderwijs wil meer moslimleerkrachten

Berichtdoor Manon » Vr Feb 20, 2015 4:46 pm

King George schreef:Lieven Boeve blijkt totaal van de pot gerukt te zijn: HET DRAGEN VAN EEN HOOFDDOEK IS EEN LIBERAAL GRONDRECHT

Dat kopvod staat juist voor onderwerping aan de Islam en minachting naar de Westerse waarden en vrijheden.

laat hem doen, en laat de moslims tot hem (in zijn katholiek onderwijs) komen. Dan worden onze andere scholen (gemeenschapsonderwijs) opgewaardeerd en moslimvrij.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast