Racisme is ouderdomskwaal!

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17471
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Manon » Ma Apr 27, 2015 2:43 pm

Ja hoor, dat mag gerust gezegd worden. is geen discrimienaaaatssieeee of raaassssieesme.


Organisatie achter Zonder Haat Straat lanceert nieuwe campagne

Ik ben geen racist, maar...

In het campagnefilmpje dramt een blanke vrouw door over migranten, in een litanie vol vooroordelen en clichés. ©Hand in Hand

Bijna tien jaar na de succesvolle 'Zonder Haat Straat'-campagne (200.000 gezinnen hingen de affiche voor hun raam) vinden dezelfde mensen dat het tijd is voor een andere actie. Scherper, confronterender: "We willen de Vlaming zijn blinde vlek voor racisme tonen."


©Hand in Hand
Een blanke vrouw, ze zal in de dertig zijn, kijkt recht in de lens van de camera en zegt: "Ik ben geen racist." Je hoort meteen dat ze uit het Antwerpse komt. Wat volgt is een litanie vol vooroordelen over migranten, een opeenstapeling van clichés en platitudes. Dat ze zich ongemakkelijk voelt naast een Marokkaan op de bus, dat 'ze' niet werken en toch met dure auto's rijden, dat het maar allemaal gebeurt, die aanslagen door moslims, en waar die hoofddoek voor nodig is? En dat ze echt geen racist is, want ze heeft een Marokkaanse vriendin ("een hele toffe, die is gelijk ik").

Het effect op de kijker die het filmpje nietsvermoedend heeft aangeklikt, is vergelijkbaar met op een feestje verwikkeld raken in een discussie met een vervelende gesprekspartner die van geen ophouden weet. Het verschil is dat je deze dame wel het zwijgen op kunt leggen, en dat is precies de bedoeling van de campagne. Door de neerwaartse duim aan te klikken - vind ik niet leuk - stopt de vrouw met ratelen. Vanaf vandaag kunt u haar disliken op de site ikbengeenracistmaar.be.


'Zeker via sociale media zien we dat wantrouwen, xenofobie en vooroordelen volop verspreid worden'
MARIUS DEKEYZER, HAND IN HAND

Achter de campagne, gemaakt door de Mortierbrigade, zit Hand in Hand, de organisatie die in 2006 de bekroonde 'Zonder Haat Straat' lanceerde. Toen was de motivatie de racistisch geïnspireerde dodelijke raid van Hans Van Themsche door Antwerpen. Vandaag verzet de vzw zich tegen de toenemende polarisatie en het steeds heftiger gevoerde maatschappelijke debat, zegt activist Marius Dekeyzer. "Zeker via sociale media zien we dat wantrouwen, xenofobie en vooroordelen volop verspreid worden. Tegelijkertijd zien we dat politici als Bart De Wever en Liesbeth Homans (beiden N-VA, SVL) uitspraken doen die deze vooroordelen zeker niet ontkrachten."

"Deze campagne is bedoeld voor de mensen die twijfelen, de mensen die zich ongemakkelijk voelen bij dergelijke uitspraken maar die misschien niet geneigd zijn om naar de Grote Markt te trekken om hun punt te maken. Via deze weg kun je laten zien: ik ben het niet eens met wat er hier gezegd wordt."

De ongemakkelijke waarheid is dat heel wat mensen het wel eens zijn met dit discours en zich niet geremd voelen om dat ook te verkondigen. Luc Haekens, de nepreporter van het satirische programma De Ideale Wereld (VIER), moest bij een reportage over migranten zelfs niet aandringen om vrouwen voor de camera te horen zeggen: 'schiet ze allemaal af' of 'als Hitler er nog moest zijn, zou dat allemaal niet gebeurd zijn.'

Wat baten een filmpje en wat kliks als de heimwee naar Hitler openlijk wordt beleden? Het effect van zo'n campagne is bijna onmogelijk te meten. Wat we wel weten, zegt socioloog Mark Elchardus (VUB), is dat onze samenleving wel degelijk minder negatief is gaan kijken naar mensen van buitenlandse origine (het wantrouwen tegen moslims neemt niet af).

Hij verwijst naar onderzoek bij scholieren en bij ouderen, de jongeren hebben beduidend minder vooroordelen. Het valt niet uit te sluiten dat volwassenen negatiever gaan denken over migranten als ze ouder worden, racisme als ouderdomskwaal. "Maar we zien ook een verband tussen opleidingsniveau en mediaconsumptie", zegt Elchardus. "Laagopgeleiden en mensen die voornamelijk populaire media gebruiken, hebben meer vooroordelen. Aangezien het aantal hoogopgeleiden blijft stijgen, verwachten we dat de samenleving steeds toleranter wordt."

Uitgesloten


'We zien nu al jaren dat een aantal groepen structureel uitgesloten wordt op het vlak van werk, onderwijs en huisvesting, ook al hebben ze de juiste diploma's, zijn ze hier geboren en spreken ze de taal'
MARIUS DEKEYZER, HAND IN HAND
We hebben niet de pretentie om racisten van gedachten te doen veranderen, zegt Dekeyser. "Dat lijkt mij bijna een psychologisch proces. Maar we zien nu al jaren dat een aantal groepen structureel uitgesloten wordt op het vlak van werk, onderwijs en huisvesting, ook al hebben ze de juiste diploma's, zijn ze hier geboren en spreken ze de taal. De problemen van minderheden vandaag zijn dezelfde problemen als tien jaar geleden, ondanks het gevoerde beleid. Bewust of onbewust racisme draagt bij aan die structurele ongelijkheid."

Toen de Antwerpse burgemeester De Wever de Berbers in zijn stad aanwees als een probleem, werd de meeste inkt en energie in het debat verspild aan de vraag of hij ja-dan-neen racistisch was. Hoe groot is het risico dat deze campagne verzandt in een debat over definities of gekaapt wordt in naam van de vrijheid van meningsuiting? "Dat kan", zegt Dekeyzer. "En dat is ook niet erg. Het debat mag gevoerd worden. We willen de Vlaming zijn blinde vlek voor racisme tonen. Blanken zijn er zich niet van bewust hoe pijnlijk de kleine dosissen zijn die iemand keer op keer laten voelen: je hoort er niet bij."

Hand in Hand: van antiraketten naar antiracisme

De vzw Hand in Hand werd wereldberoemd in Vlaanderen met de campagne 'Zonder Haat Straat'. De blauwe affiches, gebaseerd op de Antwerpse straatnaambordjes, werden liefst 220.000 keer verdeeld. Tot op de dag van vandaag vind je ze terug in scholen, cultuurhuizen en op vensterbanken, in Antwerpen vaak gecombineerd met affiches van cultuurhuis De Roma, posters die pleiten voor het overkappen van de ring of die meer groen in de stad willen. Aanleiding voor de campagne in 2006 was de racistische moordpartij van Hans Van Themsche. Hand in Hand en communicatiebureau Mortierbrigade werden in de reclamewereld voor de actie gelauwerd.

Hand in Hand heeft haar wortels in de antirakettenbeweging, op haar hoogtepunt bracht de organisatie vierhonderdduizend mensen op de been om in Brussel te protesteren tegen de Amerikaanse kernwapens die in volle Koude Oorlog naar ons land werden gebracht (en daar gebleven zijn, zoals op de Amerikaanse basis in Kleine Brogel). Eind jaren tachtig vervelde vredesbeweging VAKA tot antiracismeorganisatie Hand in Hand, betogingen tegen het Vlaams Blok trokken tot honderdduizend manifestanten. De laatste tien jaar heeft Hand in Hand voornamelijk gefocust op discriminatie en racisme op de arbeidsmarkt, op het vlak van huisvesting en in het onderwijs.


Dus mensen zonder universitair diploma: jullie kunnen er echt niks aan doen dat jullie racist zijn. Een paar jaartjes langer naar school gaan en al die vooroordelen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Dat moeten we toch eens aan Afshin Elian proberen duidelijk te maken. Misschien moet die mens er nog een paar masterdiploma's of doctoraten bijhalen om "het licht" te zien.

Het filmpje heb ik lekker laten uitlopen : het is niet te doen, dat gedram. maar als ik het afzet blijk ik dus met haar akkoord te gaan!
Blijkbaar zijn ze bij Mohammed in de leer gegaan. Bij de keuze van de echtgenoot moet het meisje in kwestie toestemming geven. Maagden mogen hun vader niet tegenspreken, dus ze zwijgen. En wij zwijgt stemt toe zei Mo.

Blijkbaar hebben ze ondertussen al 8.500 zwijgende maagden gevonden. Dan kunnen ze nu zeggen dat niemand het met die ambetante madam eens was!

een SCHANDE!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 27, 2015 4:51 pm

Misschien is het nog beter om het filmpje te negeren. Hoe minder mensen er naar kijken, heo beter het is.
En hoe komen dit werkeloze rotlui aan het geld voor deze campagne ?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18246
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor mercator » Ma Apr 27, 2015 11:21 pm

Manon schreef: racisme als ouderdomskwaal. [/b]"


...en socialisme als kinderziekte.

k Heb er ook een stukje van gezien. Het vermogen van de linkse Goedmens om zich belachelijk te maken kent geen grenzen.

Het is nu wachten op een kudde Bekende Figuren die zich in een bootje laten aanspoelen op de Vlaamse kust en doen alsof ze bootvluchtelingen zijn.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17471
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Manon » Di Apr 28, 2015 10:43 am

Ariel schreef:Misschien is het nog beter om het filmpje te negeren. Hoe minder mensen er naar kijken, heo beter het is.
En hoe komen dit werkeloze rotlui aan het geld voor deze campagne ?

Het leuk, waar ze waarschijnlijk zelf niet aan gedacht hebben, is dat het zichzelf opheft.

Er is dus géén "like" knop, evenmin een "ik heb het uitgekeken" knop. Gewoon telkens iemand het afzet (om gelijkwelke reden) wordt het filmpje korter.
dus het eindigt zonder filmpje.

:thinking: welke campagne is dit?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4129
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor sjun » Di Apr 28, 2015 2:11 pm

Dat riekt naar een gerontofobie...
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17471
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Manon » Di Apr 28, 2015 7:02 pm

Ik ben geen racist maar ik vind dat indien een neger persé fondant pralines wil eten en hij bijt op zijn eigen vingers, dat hij dan niet moet zeuren.
Wie nog?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

mercator
Berichten: 18246
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor mercator » Wo Apr 29, 2015 10:16 am

Ik ben geen racist maar ik vindt dat negers alleen na zonsondergang mogen rondlopen dan krijgen onze kinderen s nachts geen kwaaie dromen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 18246
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor mercator » Wo Apr 29, 2015 10:21 am

sjun schreef:Dat riekt naar een gerontofobie...

Juist, maar de linkse makers van dat filmpje zijn wel zo laf om de "racistische" praat te laten opzeggen door een jonge, onopvallende actrice .Als ze een oude, gerimpelde blanke man dat hadden laten vertellen komen ze in problemen met hun eigen tolerantie en niet-stigmatiserings obsessie. En dat wijf spreekt ook een Antwerps dialect omdat in Antwerpen een zgz. racistische burgemeester aan het bewind is. Gents of Brussels had even goed gekund maar dat hebben de linkse jongens en meisjes van het filmpje niet gedaan omdat daar de socialisten het voor het zeggen hebben.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17471
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Manon » Wo Apr 29, 2015 1:08 pm

mercator schreef:
sjun schreef:Dat riekt naar een gerontofobie...

Juist, maar de linkse makers van dat filmpje zijn wel zo laf om de "racistische" praat te laten opzeggen door een jonge, onopvallende actrice .Als ze een oude, gerimpelde blanke man dat hadden laten vertellen komen ze in problemen met hun eigen tolerantie en niet-stigmatiserings obsessie. En dat wijf spreekt ook een Antwerps dialect omdat in Antwerpen een zgz. racistische burgemeester aan het bewind is. Gents of Brussels had even goed gekund maar dat hebben de linkse jongens en meisjes van het filmpje niet gedaan omdat daar de socialisten het voor het zeggen hebben.

daar had ik nog niet aan gedacht.

Ik dacht eerder dat het Antwerps moest zijn omdat daar het VB nog steeds hoge toppen scheert. Maar het NVA gedeelte lijkt me net zo plausibel.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Ariel » Do Jan 28, 2016 5:12 pm

sjun schreef:Dat riekt naar een gerontofobie...


Dit ook. Wat een lul is die journalist Luc Haekens om oude mensen zo voor aap te zetten.Is de aarde rond of plat? De Vlaamse journalist Luc Haekens vroeg het enkele Vlamingen voor het satirische actualiteitenprogramma De Ideale Wereld op Canvas. Niet iedereen in het stadje Tienen gelooft in de 'ronde aarde theorie', zo blijkt.
Omdat de Amerikaanse rapper B.O.B. er heilig van overtuigd is dat de aarde plat is ging reporter Luc Haekens de straat op om te kijken wat de mensen in Tienen geloven.

De Vlaming deed zichzelf voorkomen als aanhanger van de platte aarde-theorie. Uiteindelijk heeft hij een aantal Belgen doen overtuigen. ,,Als ik heel logisch nadenk moet dat wel zo zijn'', zegt een bewoner. Vooral het feit dat de zee rond loopt wordt in twijfel getrokken. ,,Ik zie het niet afbuigen ofzo'', vertelt iemand vol overtuiging. Een ander gelooft dat de ronde wereldbol die in het onderwijs wordt gebruikt om topografie te leren er vooral is ,,om dat ons wijs te maken.''

De Vlamingen staan er niet alleen voor op de (ronde) wereld. De Flat Earth Society, die opgericht werd in 1956, heeft een paar duizend volgers. Voorzitter Daniel Shenton is bloedserieus. ,,Ik heb dit standpunt niet aangenomen om moeilijk te doen. Als je rondkijkt lijkt de aarde plat, dus denk ik - tot het tegendeel bewezen is - dat de aarde plat is. En ik weet dat het afdoende bewijs voor een bolvormige aarde nog geleverd moet worden." Aanhangers van de bolvormige aarde zijn onder meer Pythagoras, Aristoteles en Plato die allemaal hun theorie hebben onderbouwd. Hoeveel meer bewijs heeft de Flat Earth Society nodig?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17471
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Manon » Vr Jan 29, 2016 3:48 pm

Weeral het lieve linkse racaille dat met vlaamse mensen de gek wil houden.

Waarom hebben ze er geen handvol hoofddoeken bijgehaald? Die zijn allemaal overtuigd dat de aarde plat is!

Of moet diversiteit nu ineens weer niet zijn?

zal ik deze link anders even naar de Pravda opsturen? https://www.youtube.com/watch?v=-9Jp_XCvVto
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 29, 2016 3:54 pm

Manon schreef:
zal ik deze link anders even naar de Pravda opsturen? https://www.youtube.com/watch?v=-9Jp_XCvVto


:razz: Ik zeg...DOEN
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17471
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Manon » Vr Jan 29, 2016 5:23 pm

Ariel schreef:
Manon schreef:
zal ik deze link anders even naar de Pravda opsturen? https://www.youtube.com/watch?v=-9Jp_XCvVto


:razz: Ik zeg...DOEN

nu zie ik het pas: het komt uit De Ideale Wereld.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Dhana
Berichten: 7953
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Dhana » Vr Jan 29, 2016 8:02 pm

Manon schreef:
Ariel schreef:
Manon schreef:
zal ik deze link anders even naar de Pravda opsturen? https://www.youtube.com/watch?v=-9Jp_XCvVto


:razz: Ik zeg...DOEN

nu zie ik het pas: het komt uit De Ideale Wereld.


Hij oogt waarschijnlijk minstens 3 generaties jonger dan dattie in werkelijkheid is.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

mercator
Berichten: 18246
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor mercator » Za Jan 30, 2016 12:20 am

Dat racisme een ouderdomskwaal is zou wel eens kunnen kloppen. Maar dan op deze manier:
iedereen van de babyboom generatie-en dat zijn de meesten hier op het forum overigens-is opgevoed geworden met de linkse waanideeën over de "maakbare mens" van na WO II. Alle rassen gelijkwaardig( wat zeg ik, er bestaan niet eens rassen), de kolonisatie was een gruwelijk onrecht, het socialisme heeft de arbeiders omhoog gestuwd in de vaart der volkeren etc;etc. en die invloed blijft decennia lang duren en het is pas door eigen observatie en inzicht dat de schellen van de ogen vallen en men inziet dat 1. er wel degelijk grote verschillen zijn tussen negers en blanken 2. de kolonisatie ons meer kwaad dan goed heeft gedaan 3. dat het socialisme een beschavingsvernietigende ideologie is. Dat kan idd een tijdje duren .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 37522
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Mahalingam » Za Jan 30, 2016 5:06 pm

Wie zei ooit zo iets als dat wanneer je jong bent je hart links klopt en als je oud bent je verstand rechts is ?

Het gaat voor vele jeugdigen lang duren voor ze door de realiteit de ideologische ballast over boord zetten. Neem nu een dergelijke indoctrinatie:
Scholieren verdiepen zich in vluchtelingenprobleem
Scholieren van het Leonardo College hebben zich de afgelopen weken verdiept in het vluchtelingenprobleem. De Leerlingen hebben onder meer gesproken met een Syrisch vluchtelingengezin en wethouder Roos van Gelder. Naar eigen zeggen hebben zij nu een ander en beter beeld van vluchtelingen.

Leerlingen van VWO klas 2A gingen aan de slag met het project ‘Hoezo Vreemd?’. Op vier donderdagmiddagen en in de reguliere lessen hebben ze kennis gemaakt met andere culturen. Daarbij kregen ze voorlichting over vluchtelingen van Vluchtelingenwerk, kregen ze een vluchtverhaal van een ervaringsdeskundige te horen, bezochten ze het Mobiel Tribunaal en hadden ze een gesprek met wethouder Roos van Gelder. Ook gingen de leerlingen langs bij een Syrisch vluchtelingengezin.

Ander kijk
Leerlingen Ivo Weidema en Rosa Hüsken zijn heel enthousiast over het project. “Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, met wie ik anders niet eens in gesprek zou komen. Ik heb hun levensverhaal gehoord. Mijn beeld van vluchtelingen is echt wel veranderd. Het zijn ook gewoon mensen”, vertelt Ivo. Rosa denkt nog terug aan de ‘heftige verhalen’ die ze hoorde. “Ik heb met kinderen gesproken en het was heftig om te horen wat ze hebben meegemaakt. Wij vroegen er niet specifiek naar, ze wilden het vooral ook zelf vertellen.”

Niet uit de boeken
Het project is opgezet door docenten van het Leonardo College, in samenwerking met M-Twentyfive (M25) Leiden, het jongerenproject van Diaconaal centrum De Bakkerij. “Wij vinden het belangrijk dat leerlingen niet alleen maar uit boeken leren, maar ook op een andere manier de samenleving leren kennen. Dat bracht ons op het idee om in samenwerking met M25 het project ‘Hoezo vreemd?’ op te zetten.”, vertelt docent Mark Gritter.
http://sleutelstad.nl/2016/01/29/scholieren-verdiepen-zich-in-vluchtelingenprobleem/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 18246
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor mercator » Za Jan 30, 2016 5:16 pm

Mahalingam schreef:Het gaat voor vele jeugdigen lang duren voor ze door de realiteit de ideologische ballast over boord zetten.

Kinderen worden door hun leraren en ouders misbruikt om hun achterhaalde linkse ideeën uit te dragen. Deze ochtend stonden er in de plaatselijke supermarkt zo 4 kinderen-de oudste was mss 12 jaar-te bedelen en prullaria te verkopen voor de DAMIAAN-ACTIE. Dat is ook zo een mistige NGO die zich inzet voor iedereen die zielig en zwart genoeg is. En exotisch genoeg is. Niemand zal het in zijn hoofd halen om tegen die kinderen even tegenwind te geven, daarom sturen die laffe volwassen Gutmenschen hun kinderen erop uit om het vuile werk te doen.

In het voorbeeld dat Maha aanhaalt wordt dat " normale Syrisch gezin" natuurlijk zorgvuldig geselecteerd om de multiculturele heilsboodschap er goed in te peperen. Achmed met zijn ballen zo groot als die van een stier( die van PowNed) zal er wel niet aan te pas komen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Ariel » Za Jan 30, 2016 5:45 pm

mercator schreef: Niemand zal het in zijn hoofd halen om tegen die kinderen even tegenwind te geven, daarom sturen die laffe volwassen Gutmenschen hun kinderen erop uit om het vuile werk te doen.


Ik heb dat wel een keer gedaan in Oot-Marsum. Daar werden kinderen gebruikt om prulletjes te verkopen voor de actie.. "Er gaan babies dood in Afrika door diaree. Er stonden volwassenen om de kinderen heen die met afschuw naar mij keken toen ik de kinderen vertelde dat als de kinderen nu niet dood gaan aan diaree ze straks misschien dood gaan door oorlog, honger of andere ellende.

De volwassenen vlogen me bijna aan, en tegen hun heb ik gezegd...Ga een actie voeren voor condooms naar Afrika. Dan sterven er straks minder kinderen aan buikloop.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17471
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Manon » Za Jan 30, 2016 7:42 pm

“Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, met wie ik anders niet eens in gesprek zou komen. Ik heb hun levensverhaal gehoord. Mijn beeld van vluchtelingen is echt wel veranderd. Het zijn ook gewoon mensen”,


wat had ze dan gedacht? Dat het aardvarkens of zo waren? Natuurlijk zijn het ook gewoon mensen, maar mensen met nu eenmaal andere waarden en normen. En trouwens: welk gesprek? ik neem aan dat de tolken hun beste beentje hebben voorgezet?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: Wo Okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Schepsel! » Za Jan 30, 2016 7:43 pm

Het valt niet uit te sluiten dat volwassenen negatiever gaan denken over migranten als ze ouder worden, racisme als ouderdomskwaal. "Maar we zien ook een verband tussen opleidingsniveau en mediaconsumptie", zegt Elchardus. "Laagopgeleiden en mensen die voornamelijk populaire media gebruiken, hebben meer vooroordelen. Aangezien het aantal hoogopgeleiden blijft stijgen, verwachten we dat de samenleving steeds toleranter wordt."

Maar wat IS die intolerantie dan? Ik heb het al eerder gezegd en ik blijf het zeggen:

Mensen vinden immigranten/moslims/etc blijkbaar vaak niet leuk, maar ze tolereren ze wél!

Degenen die deze groepen NIET tolereren, oftewel, intimideren, uitschelden of mishandelen is beperkt. Die ''intolerante'' mensen tolereren het allemaal wél gewoon, ze zijn er alleen niet blij mee. Waar ze op doelen, en op hopen, is dat mensen positiever gaan denken over immigranten maar incidenten als Keulen zijn daar erg slecht voor. Voor mensen positiever gaan denken over migranten moet er eerst wel verdomde veel positiefs gebeuren, want er is eigenlijk alleen maar reden om *negatiever* te gaan denken. Maar ja, dat is een ouderdomskwaal, dat volgen van het nieuws en het conclusies binden aan al het lastigvallen, beroofd worden, uitgescholden worden enzovoorts, of het eindeloos niet kunnen krijgen van een eerste 'eigen' huurhuis vanwege de enorme woningdruk, dat zijn ook oudjes. :rolleyes:
(^v^)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4129
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor sjun » Di Feb 02, 2016 2:47 pm

Speciaal voor de belgische reporter, nog veel meer mensen kunnen in beeld worden gebracht vanwege de mening dat de aarde plat zou zijn:

Allah's Flat Earth


Wordt het verhaal ook meteen wat anderscultureler... :smartass:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17471
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Manon » Vr Feb 05, 2016 12:20 pm

Ik hoorde gisteren nog een leuk verhaaltje verteld door een schooldirecteur:

Op de speelplaats waren twee jongetjes aan het vechten. Een neger en een blanke. Op een bepaald moment roept de neger: "gij vuile belg" (de neger was dus eerst) waarna de blanke jongen riep "gij vuile neger"...... olapaloma...... (zwarte)ouders erbij, kwamen naar school. Want hun kind was uitgescholden voor "vuile neger". Politie erbij (kinderen waren 10 jaar), verschillende PV's opgesteld. etc.. etc... dat het negertje was begonnen was van generlei tel. "vuile belg" is blijkbaar niet racistisch. "vuile neger" is dat tweemaal.

Sindsdien is het woord "neger" niet meer gangbaar op school. Het heten nu allemaal "zwarte parels". Bij de inschrijvingen gaat het als volgt: we hebben vijf nieuwe inschrijvingen, vier blanke belgen en één zwarte parel.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme is ouderdomskwaal!

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 05, 2016 12:47 pm

Zucht. Ik schud mijn oude hoofd over zoveel dwaasheid. :no1:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten