Terrorisme in België

Mahalingam
Berichten: 40237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 29, 2016 11:53 am

De Belgen hebben best wel een vooruitziende blik.
De mogelijkheid om geld en bezittingen van mensen te blokkeren, bestaat in België bij koninklijk besluit sinds 2006. En nu, 10 jaar later wordt het gebruikt.
België legt terreurverdachten financieel droog zonder tussenkomst rechter
Voor het eerst heeft de Belgische regering de geldkraan van twaalf terreurverdachten dichtgedraaid, zonder tussenkomst van de rechter. Dat meldt de Belgische krant De Tijd. Het gaat om een bestuurlijke maatregel, aangevraagd door antiterreurorgaan OCAD en goedgekeurd door de ministerraad.

Onder de twaalf verdachten zijn volgens de krant 'de man met het hoedje' Mohamed Abrini, die met explosieven liep op de Belgische luchthaven Zaventem, de Molenbeekse familie Bazarouj, die Salah Abdeslam mogelijk onderdak gaf, en diverse Syriëstrijders. Een aantal van hen zouden betrokken zijn bij de schietpartij in Verviers in 2015.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/belgie-legt-terreurverdachten-financieel-droog-zonder-tussenkomst-rechter~a4348248/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor mercator » Vr Jul 29, 2016 12:23 pm

Mahalingam schreef:De Belgen hebben best wel een vooruitziende blik.

Welnee. In Rusland is dat al jaren gebruikelijk. Plus dat de familie van ev. terroristen alle aangebrachte schade moeten betalen. DE manier om de groepsmentaliteit binnen de moslimgemeenschappen te saboteren. Dat terrorisme kan alleen gedijen in een samenhang waarin iedereen het toelaat en bevordert. Hier en daar een individuele terrorist eruit pikken lost niets op.
De uitkering en kindergeld en wat dan ook onmiddellijk intrekken van de hele familie. Dàt zouden ze niet graag hebben.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44673
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 30, 2016 12:26 am

België laat vermeende beramers aanslag vrij

26 OKT 2016

Afbeelding

BRUSSEL – Twee van de drie mannen die in juni in Brussel werden opgepakt omdat ze een aanslag zouden beramen op onder meer een plek waar voetbalfans naar het EK keken, worden onder voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft de Brusselse rechtbank woensdag bepaald, melden hun advocaten.

Het gaat om Moustapha Benhattal (40) en Jawad Benhattal (29), familieleden van de twee broers El Bakraoui, die zich opbliezen bij de aanslagen van 22 maart. Ze kennen ook andere terrorismeverdachten.

Nadat volgens de politie uit afgeluisterde telefoongesprekken was gebleken dat ze aanslagen wilden plegen, doorzochten agenten veertig woningen en 152 garageboxen. Daarbij werden geen wapens of explosieven aangetroffen.

Volgens de advocaten is er nooit een plan voor een aanslag geweest en was sprake van foute interpretaties en misverstanden.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 06, 2016 6:04 pm

Duo veroordeeld voor hulp aan terrorist Brussel
Twee mannen uit Birmingham zijn dinsdag veroordeeld voor het financieren van internationaal terrorisme. Mogelijk hebben zij bijgedragen aan de aanslagen in Brussel en Parijs.

Volgens de rechter in Londen hebben Zakaria Boufassil en Mohammed Ali Ahmed duizenden euro’s overgedragen aan de Belgische terrorist Mohamed Abrini, die na de aanslag in Brussel bekend werd als ’de man met het hoedje’.

Het duo hangt lange gevangenisstraffen boven het hoofd.

De 31-jarige Abrini verliet het vliegveld na de aanslagen op Brussels Airport in maart zonder dat hij zijn explosieven tot ontploffing had gebracht. De Belg was ook betrokken bij de aanslagen van november vorig jaar in Parijs, waarvoor de Franse justitie om zijn uitlevering heeft gevraagd. Hij moet daar terechtstaan voor lidmaatschap van een terreurorganisatie en de 132 terroristische moorden in de Franse hoofdstad.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/27174659/__Duo_hielp_bij_bomaanslag_Brussel__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 19, 2016 9:22 pm

De Belgische politie is maandagavond bezig met verschillende acties in de Brusselse gemeente Schaarbeek.
Wat er precies aan de hand is, is onduidelijk. De politie laat weten dat er dinsdagmorgen meer duidelijk wordt bij een persconferentie.

BREAKING: Raids in Schaerbeek Belgium are taking place after reports of a 'Serious threat'

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor mercator » Di Dec 20, 2016 1:01 am

Ariel schreef:De Belgische politie is maandagavond bezig met verschillende acties in de Brusselse gemeente Schaarbeek.

Het was dus weer een mooie dag in de Hoofdstad van Europa onder de schaduw van de paleizen waar Juncker en Timmermans rijkelijk tafelen. Rellende Congolese negers en een paar honderd meter verder razzia's om moslimterroristen te pakken.
Als dat niet bevalt kan je nog altijd naar de kerstmarkt op de Grote Markt gaan.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5523
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor sjun » Wo Dec 21, 2016 10:30 am

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor mercator » Wo Dec 21, 2016 12:31 pm

sjun schreef:Zo begint het:
:shock:

Ik heb dat net gelezen, is vlak in de buurt hier. Veel kerststallen zijn al met stevige tralies beveiligd, dat is ook iets nieuws. Maar dat was meer bedoeld om diefstallen en vandalisme tegen te gaan. Nu zijn ook de levende schapen niet meer veilig voor een bepaald soort "tieners".
Als t niet pas geeft om mensen af te maken, dan maar schapen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 40237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Mahalingam » Wo Dec 21, 2016 5:23 pm

Waar zou dit geld vandaan komen?
Recordbedrag terreurgeld in België ontdekt
België heeft dit jaar een recordbedrag aan geld ontdekt dat bedoeld was om terrorisme te financieren. De zogenoemde witwascel ontdekte bijna 10 miljoen euro. Dat is vijf keer zoveel als in 2011, aldus de krant De Tijd woensdag.

Volgens de krant is de toename mede te danken aan de intensieve samenwerking met de banken. Die gaven de afgelopen twee jaar meer dan vierhonderd rekeningen aan bij de witwascel vanwege aanwijzingen dat het om terreurgeld ging.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/27282985/__10_mln_euro_voor_terreur_Belgie__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 03, 2017 12:15 pm

Extra beveiliging voor Antwerps Centraal Station na dreigvideo van IS

"We zullen de nodige maatregelen nemen om het Centraal Station extra onder toezicht te plaatsen in afwachting van het onderzoek en de dreigingsanalyse van OCAD." Dat zegt woordvoerder Sven Lommaert van de Antwerpse politie naar aanleiding van een dreigvideo van Islamitische Staat die gisteren opdook. Opvallend: de beelden werden genomen in het Centraal Station van Antwerpen.

Het Britse dagblad 'Daily Express' zette het filmpje donderdagavond op haar website. De schokkende clip werd ontdekt door een terreurexpert die online dagelijks op zoek gaat naar filmpjes en berichten die leden van terreurgroep IS naar elkaar sturen. Dat gebeurt meestal op berichtendienst 'Telegram'.

Op de beelden, die nog niet zo lang geleden gemaakt zijn, is te zien hoe een man over het Koningin Astridplein in Antwerpen wandelt en al filmend het Centraal Station binnenstapt. Een affiche van de expo Antwerp Chocolate Week van vzw Antwerpen Koekenstad - aan de ingang van het station -, betekent dat de video ergens de afgelopen twee maanden is opgenomen. De expo is gestart op 3 februari en loopt nog tot 31 maart.

Afbeelding


"We zijn hier nog"
"Op de achtergrond hoor je een stem die zegt dat 'we er nog altijd zijn' en dat 'we van plan zijn aan te vallen'", zegt hoogleraar criminologie Ahmet Yayla. Hij is verbonden aan de George Mason University in Virginia, de Verenigde Staten. De man is gespecialiseerd in terrorismebestrijding."De muziek op de achtergrond is trouwens dezelfde als diegene die werd gebruikt in de video voor de aanval op de Turkse nachtclub Reina. Toen hoorde je de dader 'snel, snel' roepen, een waarschuwing dat een aanval nakende was." Op oudejaarsavond richtte Abdulgadir Masharipov inderdaad een waar bloedbad aan tijdens een feest in de hoofdstad Istanboel. 39 mensen lieten het leven, ook een Belg kwam om.

Dreiging aannemelijk"
"Het is dus vaak zo dat er een video wordt geschoten vooraleer er daadwerkelijk een aanslag plaatsvindt", zegt Yayla nog. "Ik geloof dat een dreiging ook hier aannemelijk is." Yayla gaat er dus vanuit dat de beelden echt zijn. "Aanvankelijk werd ook het filmpje van de Turkse nachtclub als fake omschreven, maar een paar weken later besefte iedereen dat het om een echte video ging." Ook Anis Amri, de man die op 19 december een truck over de kerstmarkt van Berlijn stuurde, maakte voor zijn raid eerst een filmpje. Je zag hem toen wandelen over een brug, ergens in Europa.

De Belgische terreurexpert Pieter Van Ostaeyen trekt de echtheid van het filmpje in twijfel en zegt dat het weinig professioneel gemaakt is. Hij vermoedt dat het niet om een officiële IS-video gaat (geen logo van IS bijvoorbeeld). "Misschien hebben ze het van iemand met IS-sympathieën", aldus Van Ostaeyen, die wel benadrukt dat de dreiging voor aanslagen in ons land blijft bestaan.

Yayla pluist zowat dagelijks berichtendienst Telegram uit. Terroristen scheppen er onder meer op over hun (nakende) doelen. "Elke dag controleer ik meer dan duizend foto's, ik laad ook alle foto's en filmpjes op die erop te vinden zijn. Zo heb ik een archief aangelegd van ongeveer 50.000 foto's en meer dan 30.000 video's. Je moet weten: één terroristische aanval in het Westen betekent voor een IS-strijder zoveel meer dan tien aanslagen in Irak of Syrië."

Afbeelding


Maatregelen
De Antwerpse politie laat weten het filmpje "zeer ernstig" te nemen. "We zullen de nodige maatregelen nemen om het Centraal Station extra onder toezicht te plaatsen in afwachting van het onderzoek en de dreigingsanalyse van OCAD", zegt woordvoerder Sven Lommaert.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 10, 2017 1:38 am

Waarom de Antwerpse politie zich voorbereidt op biologische en nucleaire dreiging

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) stuurt vijf leden van zijn lokale politiekorps naar Polen om er een doorgedreven opleiding te volgen op het vlak van chemische, biologische, radioactieve en nucleaire dreiging (CBRN). ‘Er zijn op dit ogenblik geen aanwijzingen voor een dergelijke aanslag’, benadrukt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. ‘Maar we hebben duidelijk onvoldoende kennis op dat vlak.’

‘Wij hebben een analyse gemaakt van de huidige mogelijke dreigingen’, zegt Bruyns. ‘Wat CBRN-incidenten betreft, is gebleken dat er nood is aan meer expertise voor de ploegen die als eerste ter plaatse komen. Zowel op het gebied van het benaderen van het incident, de tactische aanpak ervan, als het strategische luik.’

Daarom hebben burgemeester De Wever en korpschef Serge Muyters groen licht gegeven om een samenwerking op poten te zetten met het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK-CEN) van Mol. ‘Zij zullen samen met onder andere de Counter Terrorist Unit van de Poolse Nationale politie en de Universiteit van Lodz binnenkort vijf van onze mensen opleiden in Lodz. Dat gebeurt met financiële steun van de Europese Unie.’

Netwerk

Volgens Muyters is het de bedoeling dat de vijf ‘mastertrainers’ worden. ‘Zij zullen bij terugkeer andere lesgevers opleiden, zodat een klein netwerk ontstaat van trainers. Vervolgens kunnen we alle inspecteurs van het Antwerpse korps opleiden, zodat uiteindelijk alle eerstelijns hulpverleners grondig voorbereid zijn om met deze delicate incidenten om te gaan.’

De Antwerpse lokale politie is overigens de eerste en momenteel ook enige in Vlaanderen die een dergelijke vorming zal volgen. ‘Het zal enige tijd in beslag nemen vooraleer alle leden van het korps opgeleid zijn, maar ik sluit niet uit dat we op termijn onze kennis kunnen delen met andere korpsen, indien daar vraag naar is.’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Ariel » Do Mar 23, 2017 3:46 pm

Afbeelding


- Aanslag in Antwerpen verijdeld: wagen rijdt met hoge snelheid over Meir, mensen moeten wegspringen

De politie heeft op de Antwerpse Sint-Michielskaai een verdacht voertuig met Franse nummerplaat onderschept. De wagen zou daarvoor met hoge snelheid over de Meir gereden zijn. Daarbij moesten voetgangers opzijspringen om niet aangereden te worden.

Volgens onze bronnen zou de wagen - een rode Citroën met Franse nummerplaat - eerst met hoge snelheid over de Meir gereden hebben. De aanwezige militairen op de Meir wilden de bestuurder controleren, maar die kon ontsnappen richting Scheldekaaien. Daar is hij overmeesterd door militairen en politiediensten.

De bestuurder was een Franse Tunesiër en hij had een wapen in zijn koffer. Hij is aangehouden. In de koffer werd ook legerkledij en een jerrycan aangetroffen. De Federale gerechtelijke politie afdeling terrorisme is bezig met de zaak.

Dovo heeft ter plaatse het voertuig onderzocht. Een robot haalde al zeker een handtas uit de wagen en een bidon brandstof. Alle spullen werden één voor één door de robot uit de wagen gehaald. Nadien onderzocht een man van Dovo zelf het voertuig.

Premier Charles Michel volgt de ontwikkelingen in Antwerpen op de voet, meldt zijn woordvoerder. Van een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad is voorlopig geen sprake. Michel werd tijdens een bijeenkomst van het kernkabinet op de hoogte gebracht van het incident. Hij volgt samen met het Crisiscentrum de ontwikkelingen op de voet op.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Ariel » Do Mar 23, 2017 4:13 pm

In de auto die in Antwerpen onderschept is, zijn steekwapens, een riot gun en een bus met onbekende inhoud aangetroffen, meldt het federaal parket. Aan de Sint-Michielskaai in Antwerpen werd vanmorgen een verdacht voertuig onderschept dat net daarvoor met hoge snelheid over de Meir reed en kon ontsnappen aan een controle door militairen. De bestuurder is gearresteerd. De buurt werd afgesloten en er is ook een perimeter ingesteld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Ariel » Do Mar 23, 2017 4:34 pm

"De chauffeur van de verdachte auto in Antwerpen is de Fransman Mohamed R. (39), wonende in Frankrijk"

De man heeft het verkeerde land uitgekozen voor zijn actie. Er lopen veel politie en militairen in Belgie op straat. In Nederland was hij die niet tegen gekomen, en had hij zijn slag kunnen slaan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Mar 23, 2017 5:45 pm

Ariel schreef:"De chauffeur van de verdachte auto in Antwerpen is de Fransman Mohamed R. (39), wonende in Frankrijk"

De man heeft het verkeerde land uitgekozen voor zijn actie. Er lopen veel politie en militairen in Belgie op straat. In Nederland was hij die niet tegen gekomen, en had hij zijn slag kunnen slaan.

Wat niet is kan nog komen.

Zijn mohammedanen werkelijk zo dom dat ze nog nooit van de Nederlandse politicus Wilders hebben gehoord?

GroenLinks succesnummer met een valse lach Jesse Klaver liefhebbert in het zoveel mogelijk vluchtelingen met een asielsmoes de helpende hand te bieden en vervolgens in een radicaal tempo in zoveel mogelijk te bewerkstelligen sociale huurwoningen te laten acclimatiseren volgens onze normen en waarden. De wetenschap dat de Koran daarbij niet bepaald de helpende hand zal bieden gaat aan het post marxistische fenomeenspeen Jesse Klaver voorbij als een schaduw met politieke haastambities.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor mercator » Do Mar 23, 2017 10:04 pm

Alles wat links en gutmensch is in België huilt al 2 jaren over de "intimiderende" aanwezigheid van zwaarbewapende militairen in het straatbeeld. Wie de Meir in Antwerpen kent weet dat deze moslim daar makkelijk tientallen doden had kunnen maken ALS hij niet op tijd was onderschept.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19951
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor King George » Do Apr 13, 2017 2:05 am

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 01, 2017 3:22 pm

Het zal wel weer een verwarde man zijn geweest. Het heeft niets met het marxisme te maken.
Belgische politicus lichtgewond na aanval met mes, dader aangehouden
Op een bijeenkomst van de Belgische partij PVDA/PTB is een politicus aangevallen met een mes. De politicus, de extreem-linkse volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw, raakte lichtgewond. De dader is gearresteerd: het gaat om een man van ongeveer 50 jaar, die ook een bus pepperspray bij zich had. Hij raakte tijdens zijn arrestatie lichtgewond.

Het incident deed zich voor op de 1 mei-bijeenkomst van de Partij Van De Arbeid (PVDA)/Parti Du Travail (PTB) in Luik. Ooggetuigen vertelden aan Belgische media dat een man achter Hedebouw langsliep en een messteek toediende ter hoogte van diens knie. De politicus werd voor verzorging weggebracht, maar kon kort daarna zijn toespraak voortzetten. 'Er is meer nodig om ons het zwijgen op te leggen', zei hij.

Ja inderdaad. Daar is meer voor nodig, goed dat je het zegt.
En over deze marxistische sekte:
Hedebouw (39) is een van de bekendste en populairste figuren van de PVDA/PTB, een communistische partij die tot nog toe weinig te zeggen had in de nationale Belgische politiek, maar die steeds meer oprukt in de peilingen. Vooral in Wallonië, waar de machtige Parti Socialiste (PS) gebukt gaat onder een corruptieschandaal, staat de PVDA/PTB sterker dan ooit. In de peilingen van afgelopen maart was de PVDA/PTB voor het eerst in de geschiedenis van België groter dan de PS.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/belgische-politicus-lichtgewond-na-aanval-met-mes-dader-aangehouden~a4491793/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19951
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor King George » Di Jun 06, 2017 7:04 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 11, 2017 1:03 pm

Afbeelding


Terroristen achter aanslagen Brussel kochten springstof in doe-het-zelfzaak.

De uitbater van een doe-het-zelfzaak in Brussel is door de Belgische politie opgepakt. In zijn zaak kochten de terroristen achter de aanslagen in de vertrekhal van Brussels Airport en metrostation Maalbeek grondstoffen voor hun bommen. Dat schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad.

De 23-jarige Zweed Osama Krayem kocht de grondstoffen voor de bommen bij Midi Brico, een doe-het-zelfzaak in de buurt van het
De terroristen gebruikten de springstof TATP, die wordt gemaakt van vrij verkrijgbare producten zoals aceton. Agenten hebben ontdekt dat de 23-jarige Zweed Osama Krayem de grondstoffen kocht bij Midi Brico, een doe-het-zelfzaak in de buurt van het Brusselse station.

Krayem was op bewakingsbeelden van de Brusselse metro te zien naast de Belg Khalid el Bakraoui. Die blies zich even later op in het metrostation Maalbeek. Krayem heeft bekend dat hij ook een rugzak met explosieven droeg, maar dat hij op het laatste moment terugkrabbelde en de bom niet liet ontploffen.

Op de beelden van bewakingscamera's is ook te zien hoe een en dezelfde auto opdook in de buurt van de doe-het-zelfzaak en bij het appartement in Schaarbeek waar de bommen vervaardigd werden. Uit analyse van het telefoonverkeer van de verdachten bleek ook nog eens dat de reisweg van de auto overeenstemde met de verplaatsing van de gsm-toestellen van de verdachten.

Reistassen
De uitbater van de Midi Brico, Ali T., werd in 2013 al veroordeeld voor het rekruteren van kandidaten voor de jihad. Gisteren werd hij na verhoor vrijgelaten, zijn broer Brahim werd echter wel aangehouden. Hij legde gedeeltelijke bekentenissen af, maar wilde niet zeggen aan wie de spullen verkocht zijn.

Toch meent de politie te weten dat het gaat om Osama Krayem. De uit Zweden afkomstige Krayem kocht ook in winkelcentrum City 2 de reistassen waarin de bommen verstopt zaten.

Op 22 maart bliezen drie terroristen zich op, in de vertrekhal van luchthaven Zaventem en in een metrostel ter hoogte van station Maalbeek. 32 personen kwamen om het leven en meer dan 300 raakten gewond.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terrorisme in België

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 17, 2018 2:03 pm

Afbeelding


Wie kent hem niet..., Fouad Belkacem. Volgens zijn advocate heeft hij spijt. Heel veel spijt, en hij wil heel graag Belg blijven.

SHARIA4BELGIUM-LEIDER BELKACEM HEEFT SPIJT

“Ik heb grote fouten gemaakt, waarvan ik heel veel spijt heb.” Dat heeft de veroordeelde leider van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, volgens zijn advocate gezegd op een zitting van het Grondwettelijk Hof. Dat Hof zat vandaag samen over de afname van de Belgische nationaliteit van Belkacem. Hij wilde zelf ook aanwezig zijn op de zitting en dat is vrij uitzonderlijk. De veiligheidsmaatregelen voor de zitting waren dan ook ongezien.

Belkacem wil absoluut Belg blijven, omdat hij naar eigen zeggen enkel een band heeft met ons land en niet met Marokko. “Hij zegt dat hij zich Belg voelt en in België wil blijven”, zegt zijn advocate Liliane Verjauw aan VTM NIEUWS. Hij vreest ook dat als zijn nationaliteit zal worden afgenomen, hijzelf en zijn hele familie zullen worden teruggestuurd. “Hij beseft dat hij een maat te ver is gegaan”, aldus de advocate

Playstationspelletjes met oorlogswapens
Belkacem zit op dit moment in een gesloten afdeling van de gevangenis van Hasselt samen met andere terreurverdachten. “Hij heeft schuldinzicht en hij zit daar ook maar te niksen. Het enige wat hij daar ter beschikking heeft, is een Playstation waarop ze oorlogspelletjes kunnen spelen met Kalasjnikovs. Hij mag zelfs geen strips van Suske en Wiske lezen omdat die mogelijk te gevaarlijk zijn, maar dan wel spelletjes met Kalasjnikovs”, aldus Verjauw.

In België geboren
De veroordeelde terrorist werd in april 1982 in ons land geboren uit Marokkaanse ouders en verkreeg de Marokkaanse nationaliteit. In januari 1997 verkreeg zijn moeder bijkomend de Belgische nationaliteit, waardoor die ook aan Belkacem werd toegekend, bovenop de Marokkaanse nationaliteit.

Belkacem werd op 11 februari 2015 veroordeeld tot twaalf jaar cel als leider van een terreurgroep en dat werd bevestigd op 27 januari 2016 door het hof van beroep in Antwerpen. Hij werd ook voor tien jaar uit alle rechten ontzet. Het Antwerpse hof van beroep vond Belkacem schuldig aan het plegen van geweldmisdrijven en aan het leiden van een terroristische groep.

Nadien volgde een vordering om Belkacem de Belgische nationaliteit af te nemen. Het Grondwettelijk Hof kan zelf niet beslissen over de afname van de nationaliteit van Belkacem. Het beantwoordt alleen maar een paar vragen van het hof van beroep van Antwerpen over de grondwettelijkheid van een reeks bepalingen in het Wetboek van de Belgische Nationaliteit.

Belkacem wilde per se zelf op de zitting aanwezig zijn, om er zo alles aan te doen om die Belgische nationaliteit te behouden en dat is vrij uitzonderlijk. De veiligheidsmaatregelen waren dan ook enorm.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten