Pagina 1 van 5

'In België gaat alles de lucht in'

Geplaatst: Do Aug 20, 2015 10:44 am
door Ariel
'In België gaat alles de lucht in'

Een Belgische Syriëstrijder heeft gedreigd met aanslagen in zijn thuisland. Daarbij kunnen ook onschuldige slachtoffers vallen, en ziekenhuizen en scholen zijn potentiële doelwitten.

Dat schrijft de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. In de boodschap richt Nouamane zich tot Belgische moslims: ,,Jullie zijn de slapende leeuwen die moeten ontwaken en alle ongelovigen afslachten op straat."

Abdellah Nouamane - nomme-de-guerre: Abu Jihad al-Belgiki - heeft het dreigement voor de verandering niet op sociale media geuit, maar in een persoonlijk bericht aan jihadonderzoeker Montasser Al-De'emeh. Die neemt de dreiging bijzonder serieus, zo zegt hij in Het Laatste Nieuws: ,,Het is wel duidelijk dat deze man niet voor zichzelf spreekt, maar in naam van een groep."

Een andere reden om het dreigement serieus te nemen, aldus Het Laatste Nieuws, is dat Nouamane contacten heeft met de groep rond Abdelhamid Abaaoud. Deze Syriëstrijder zou het brein zijn geweest achter de aanslag die begin dit jaar werd verijdeld door invallen in de plaats Verviers.

bron


En zo ziet een stuk jihadi stront er uit.

Afbeelding

Re: 'In België gaat alles de lucht in'

Geplaatst: Do Aug 20, 2015 11:08 am
door Eliabe
Een tijd terug had ik al geschreven dat we de komende jaren een bloedbad krijgen.

Re: 'In België gaat alles de lucht in'

Geplaatst: Do Aug 20, 2015 11:22 am
door mercator
En we geven nog gul geld uit om ons te laten opblazen. Een moslimgezinnetje vers uit Syrië -papa, mama en 3 kindjes-kost de Belgische belastingbetaler minimaal 5000 € per maand. T is maar dat we weten voor wie en wat we werken.

Re: 'In België gaat alles de lucht in'

Geplaatst: Do Aug 20, 2015 11:46 pm
door Pilgrim
[...]

'Koude rillingen'
Het dreigement werd niet gepost op sociale media maar via WhatsApp verstuurd naar jihadspecialist Montasser AlDe'emeh, die zowel ouders van Syrië-strijders als teruggekeerden begeleidt. "Het is wel duidelijk dat deze man niet voor zichzelf spreekt, maar in naam van een grotere groep", oordeelt Montasser in de krant. "Dit bezorgt mij koudere rillingen dan de wreedste video van een onthoofding."

De boodschapper lijkt in contact te staan met de entourage van Abdelhamid Abaaoud, de Brusselse Syriëstrijder die beschouwd wordt als het brein achter het terreurcomplot dat werd verijdeld in Verviers.

Afbeelding
Montasser AlDe'emeh ©

Voor zijn onderzoek naar de beweegredenen van Syrië-strijders trok Montasser AlDe'emeh vorig jaar zelf naar het front en hij houdt contact met Vlaamse jihadisten daar. "Het was een van hen die mij de boodschap van Nouamane bezorgde met de uitdrukkelijke vraag om die naar buiten te brengen. Ik heb daarover getwijfeld, maar toch besloten om het te doen."

AlDe'emeh zegt zeker te zijn dat een meerderheid onder de Belgische moslims absoluut geen oren naar de boodschap heeft. "Maar de kans is reëel dat enkelingen wel naar geweld zullen grijpen en daarom wil ik duidelijk maken wat IS hiermee beoogt."

Haat zaaien
"IS heeft niet liever dan dat de moslimhaat oplaait, dat er varkenskoppen naar moskeeën worden gegooid of dat die zelfs in brand worden gestoken. Zo kan ze westerse moslims vertellen dat zij hier niet veilig zijn en ze beter ook vertrekken naar het kalifaat. Eigenlijk zijn islamhaters objectieve bondgenoten van IS."

Voor hij ze toegestuurd kreeg was Montasser over de dreigboodschap ingelicht door de moeder van Abdellah Nouamane. "Zij is kapot van wat haar zoon verkondigt, dat wil ik onderstrepen".

(Belga/RR)

http://www.knack.be/nieuws/belgie/is-st ... 9384906547

Re: 'In België gaat alles de lucht in'

Geplaatst: Za Aug 22, 2015 9:34 am
door Manon
Zou dit iets te maken hebben met de aanslag op de Thalys? Ons aller pravda weet natuurlijk nog niet dat het een zoveelste islamitische terreuractie is, maar het was dus een Marokkaan die in BrusselZuid opstapte met een kalasjnikov in zijn saccoche, gekend bij de politie, en met voldoende munitie om alle 500 passagiers af te knallen (allemaal ongewapend natuurlijk, wij mogen geen wapens dragen, net zomin als de treinbegeleiders).

Enfin, dankzij het moedige optreden van drie amerikanen en een britse zakenman zijn die passagiers gespaard gebleven.

http://www.demorgen.be/buitenland/deze- ... 12/2aZ5pv/

En zo klinkt het bij de VRT (die enkel nog aan constructieve berichtgeving doet):

De dader van de schietpartij op de hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Parijs van gisteravond is opgestapt in Brussel-Zuid. Dat meldt Thalys, maar voorlopig weigert het federaal parket dat te bevestigen.
bekijk

In tegenstelling tot eerdere berichten zijn bij de schietpartij twee gewonden gevallen. Een slachtoffer kreeg een kogel in zijn hoofd, een tweede liep een steekwonde op. Een derde reiziger raakte lichtgewond toen hij het alarmglas insloeg.

AP
In Arras is een uitgebreid sporenonderzoek aan de gang. Een gedeelte van het spoor in Arras waar de trein staat, is afgezet met politielinten. De meeste reizigers uit de Thalystrein zijn intussen doorgereisd naar Parijs. Medewerkers van Thalys vangen hen op en helpen met het regelen van een slaapplaats of eventueel met het omboeken van hun reis. De mensen krijgen ook psychische bijstand als ze daar behoefte aan hebben.

De dader zou een 26-jarige man van Marokkaanse origine zijn. Over zijn motieven bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens Thalys is hij in Brussel-Zuid opgestapt, maar het federaal parket weigert dat te bevestigen. De man is geen onbekende bij de Franse inlichtingendienst.

"De dader stapte met zijn bagage het toilet in", weet correspondent Frank Renout in Parijs. "Twee Amerikaanse militairen in burger, die ook in de trein zaten, vonden hem verdacht, volgden hem en vroegen hem zijn bagage te openen. Toen kwamen zware wapens en een mes tevoorschijn." Daarop kwam het tot een wilde achtervolging. "Ik heb de schoten gehoord en een worsteling gezien", zegt een ooggetuige.

"Voorzichtig"

Gisteravond was er overleg tussen premier Charles Michel (MR), minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), de commissaris-generaal van de federale politie en de veiligheidsdiensten. De veiligheidsmaatregelen worden verscherpt, maar wat dat concreet betekent, blijft onduidelijk.

"Waarschijnlijk wordt de beveiliging van internationale treinen herbekeken", zegt radiocollega Liesbeth Indeherberge. Er is ook een nieuwe analyse van het dreigingsniveau gevraagd.

"Iedereen is bijzonder voorzichtig", zegt Indeherberge. "Men gaat de camerabeelden van Brussel-Zuid analyseren. Bronnen bij de veiligheidsdiensten zeggen dat het te vroeg is op te bevestigen dat de naam van de dader ook bij ons gekend is in terrorismedossiers."


zo! en slaap nu maar rustig verder kindjes!

Re: 'In België gaat alles de lucht in'

Geplaatst: Za Aug 22, 2015 2:52 pm
door mercator
Manon schreef:De dader zou een 26-jarige man van Marokkaanse origine zijn. Over zijn motieven bestaat nog geen duidelijkheid.

Zelfs als een Marokkaan heel de koninklijke familie onthoofdt en daarbij Koran teksten reciteert en met een IS vlag zwaait is er geen duidelijkheid over de motieven volgens onze media en regenten. Het is natuurlijk wél de schuld van de racisten van het Vlaams Blok, dat spreekt vanzelf.

Re: 'In België gaat alles de lucht in'

Geplaatst: Za Aug 22, 2015 2:56 pm
door Manon
Natuurlijk! Zelfs IS is de schuld van ons, wij islamofoben heeft Montasser metdemoeilijkeachternaam gezegd. Zonder ons was er zelfs geen IS geweest! :victory:

Montasser schreef:

"IS heeft niet liever dan dat de moslimhaat oplaait, dat er varkenskoppen naar moskeeën worden gegooid of dat die zelfs in brand worden gestoken. Zo kan ze westerse moslims vertellen dat zij hier niet veilig zijn en ze beter ook vertrekken naar het kalifaat. Eigenlijk zijn islamhaters objectieve bondgenoten van IS."


Ge moet er maar opkomen hé. Uiteraard is de weg naar IS de enige weg als je het Westen verlaat. Je kan niet terug naar Marokko, Turkije, Algerije, kortom heel Noord-Afrika. Neenee, enkel aansluiten bij IS is het enige dat overblijft nadat de islamofoben voor de 500ste keer uw moskee hebben beklad met een varkenspoot.

Terrorisme in België

Geplaatst: Zo Aug 23, 2015 12:54 am
door Pilgrim
Explosie van dossiers tegen terroristen

22-08-15 - Bron: Belga

Het federaal parket heeft dit jaar al meer dossiers tegen terroristen geopend dan in heel 2014. En vorig jaar was met 195 terrorismedossiers al een recordjaar. Dat zegt federaal procureur Frédéric Van Leeuw vandaag in de krant De Tijd. De topmagistraat bevestigt voor het eerst ook openlijk dat er naast de terroristencel in Verviers nog meer aanslagen zijn verijdeld. Maar daarover wordt bewust niet gecommuniceerd, om de terroristen niet in de kaart te spelen.

"Het gros van de terrorismedossiers is gelinkt aan Islamitische Staat (IS) en Syrië. Maar we vrezen ook gevaar vanuit Libië want de situatie is daar onstabiel", waarschuwt de federaal procureur in de krant. Maar daarnaast was er ook een dossier over de organisatie Al-Shabaab uit Somalië, en ook een uit Kenia. Tot slot wil het parket de Koerdische PKK vervolgen voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering.

De explosie aan dossiers zorgt voor een toenemende werkdruk bij het federaal parket. "Gelukkig voorziet de minister van Justitie in zijn geplande wetswijzigingen in twee extra permanente terrorismemagistraten. Maar het kan zeker nog een jaar duren vooraleer die echt kunnen beginnen en dan nog volgt een inloopperiode".

http://www.demorgen.be/binnenland/explo ... -a2431693/

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Zo Aug 23, 2015 11:05 am
door mercator
Pilgrim schreef:
Explosie van dossiers tegen terroristen

Maar het kan zeker nog een jaar duren vooraleer die echt kunnen beginnen en dan nog volgt een inloopperiode".

http://www.demorgen.be/binnenland/explo ... -a2431693/


5 jaar voor die "inloopperiode", is dat genoeg? Typisch dat in België-dat meer ambtenaren dan werkenden telt-het jaren gaat duren voor ze een dossiertje gaan lezen.

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Zo Aug 23, 2015 11:53 am
door Ali Yas
Pilgrim schreef:
De topmagistraat bevestigt voor het eerst ook openlijk dat er naast de terroristencel in Verviers nog meer aanslagen zijn verijdeld. Maar daarover wordt bewust niet gecommuniceerd, om de terroristen niet in de kaart te spelen.

Dat is interessant. Op welke manier zou het de terroristen in de kaart spelen als in de openbaarheid kwam dat hun aanslagen zijn verijdeld en, naar ik hoop, de daders hebben terechtgestaan? Kan iemand dat aan mij uitleggen?

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Zo Aug 23, 2015 12:01 pm
door mercator
Ali Yas schreef:Dat is interessant. Op welke manier zou het de terroristen in de kaart spelen als in de openbaarheid kwam dat hun aanslagen zijn verijdeld en, naar ik hoop, de daders hebben terechtgestaan? Kan iemand dat aan mij uitleggen?

En in dezelfde mededeling zeggen ze ook dat het jaren gaat duren eer ze enig resultaat boeken. Hoe is dat te rijmen ?

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Zo Aug 23, 2015 12:38 pm
door Ariel
Ali Yas schreef:Dat is interessant. Op welke manier zou het de terroristen in de kaart spelen als in de openbaarheid kwam dat hun aanslagen zijn verijdeld en, naar ik hoop, de daders hebben terechtgestaan? Kan iemand dat aan mij uitleggen?


Dat niet vertellen is volgens mij bedoelt om het 'domme' volk rustig te houden en niet zenuwachtig te maken. Wat niet weet , wat niet deert. En stel je voor dat we een hekel aan mohammedanen gaan krijgen.

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Zo Aug 23, 2015 1:55 pm
door Ali Yas
Ariel schreef:
Ali Yas schreef:Dat is interessant. Op welke manier zou het de terroristen in de kaart spelen als in de openbaarheid kwam dat hun aanslagen zijn verijdeld en, naar ik hoop, de daders hebben terechtgestaan? Kan iemand dat aan mij uitleggen?


Dat niet vertellen is volgens mij bedoelt om het 'domme' volk rustig te houden en niet zenuwachtig te maken. Wat niet weet , wat niet deert. En stel je voor dat we een hekel aan mohammedanen gaan krijgen.


Zouden die mohammedaanse terroristen dan willen dat we een hekel aan mohammedanen gaan krijgen?

Re: 'In België gaat alles de lucht in'

Geplaatst: Wo Sep 02, 2015 4:34 pm
door Manon
En het mènneke stopt niet met dreigen:


http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150902_01846123

Nieuwe bedreigingen van Syriëstrijder: ‘Ik haat België met alles erop en eraan’

‘Alles gaat de lucht in in België’, zei Abu Jihad Al-Baljiki eind augustus. De Syriëstrijder meent het, benadrukt hij in een interview met Knack. ‘Ik haat België met alles erop en eraan. Als ik terugkom, is het om het land te veroveren.’
‘Alles gaat de lucht in in België. Bibliotheken, scholen, ziekenhuizen, winkelstraten, discotheken... Alle plaatsen waar ongelovigen zijn. Wij houden geen rekening meer met al het gepraat over onschuldige slachtoffers.’ De bedreigingen die Abdellah Nouamane - Abu Jihad Al-Baljiki - eind augustus uitte tegenover ons land waren hard. Hij riep Belgische moslimjongeren ook op om in actie te komen. ‘Jullie zijn de slapende leeuwen die moeten ontwaken en elke ongelovige op straat afslachten.’

WhatsApp

Academicus en jihad-onderzoeker Montasser AlDe’emeh was diegene die de bedreigingen via WhatsApp ontving. Hij zei toen al dat we het beter ernstig nemen. Na enkele pogingen is hij er ook in geslaagd om Al-Baljiki, die bij Islamitische Staat (ISIS) aangesloten is, te interviewen.

Oorlog

‘Ja’, antwoordt de Syriëstrijder meteen op de vraag of hij het serieus meent. Daarmee is de toon gezet. ‘Het is oorlog tussen ons en de ongelovigen. Ik roep elke moslim op om zijn geloof te beschermen en de ongelovigen te doden door ze neer te schieten, door bommen te leggen, door ze met messen neer te steken, door hun eten te vergiftigen... Ze zullen boeten voor hun aanvallen op de Islam en de moslims in Afghanistan, Irak en Mali. We zullen wraak nemen.’

Al-Baljiki zegt dat hij tijdens zijn tijd in België alles had wat hij maar wilde. ‘Ik heb op veel scholen in Antwerpen gezeten, ik studeerde chemie, was ingeschreven bij een tafeltennisclub en voetbalde. Ik had het ver kunnen schoppen in deze wereld.’

Maar toen begon hij op zijn zestiende te praktiseren en besliste hij naar Syrië te vertrekken. ‘Toen gingen mijn ogen open.’

Haat

België missen doet hij niet, zegt hij. ‘Ik haat België met alles erop en eraan. Als ik terugkom, is het om België te veroveren. Ik haat het land, de democratie, de ongelovigen, alles. In België is er altijd stress.’

AlDe’emeh noemt hem vervolgens staatsvijand nummer één. ‘Wat een eer’, reageert Al-Baljiki. ‘De ongelovigen gaan nog wat meemaken na alles wat ze gedaan hebben.’

Het valt de interviewer ook op dat de Syriëstrijder op elke foto staat te lachen. ‘Omdat ik zo blij ben met mijn nieuwe leven als jihadist’, is het antwoord. ‘Ongelovigen afslachten en tegelijkertijd lachen is voor mij geen probleem. Ik ben overtuigd van wat ik doe.’


Hij was dus alvast geen gediscrimineerd jongetje uit de onderste laag van de bevolking. Alhoewel: vooraleer je "op veel scholen" kan zitten moet je wel een en ander mispeuterd hebben. Kan die jongen vast niets aan doen, gewoon een gevolg van doorgedreven inteelt, speciaal toegestaan door de Belgische wetgevers in 1980.

Re: 'In België gaat alles de lucht in'

Geplaatst: Wo Sep 02, 2015 6:01 pm
door Ariel
‘Alles gaat de lucht in in België’, zei Abu Jihad Al-Baljiki eind augustus. De Syriëstrijder meent het, benadrukt hij in een interview met Knack. ‘Ik haat België met alles erop en eraan. Als ik terugkom, is het om het land te veroveren.’


Als hij dat in zijn eentje wil doen krijgt hij het druk. :thinking:

Re: 'In België gaat alles de lucht in'

Geplaatst: Wo Sep 02, 2015 7:46 pm
door Ali Yas
Manon schreef:Enfin, dankzij het moedige optreden van drie amerikanen en een britse zakenman zijn die passagiers gespaard gebleven.

Zij waren zelf óók passagiers, en ze realiseerden zich dat ze niet aan de kogels konden ontkomen door afzijdig te blijven. Dat inzicht van erop-of-eronder was essentieel voor hun "heldendom". Het was puur lijfsbehoud.

Op dezelfde manier zouden we kunnen aankijken tegen de opkomst van de radikale islam. Niet-ingrijpen nu betekent de dood in de toekomst - misschien eerst voor anderen, maar uiteindelijk voor ons allemaal.

Re: 'In België gaat alles de lucht in'

Geplaatst: Wo Sep 02, 2015 8:05 pm
door Pilgrim
Dat heb je héél goed gezien!

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Za Nov 21, 2015 11:38 am
door Ariel
Vlaams parlement dicht om dreiging

In het Vlaams parlement in Brussel zijn alle activiteiten zaterdag afgelast. Dat heeft te maken met het verhogen van het dreigingsniveau in het Brussels Gewest, meldt het parlement op Twitter.

Ook het bezoekerscentrum van het Europees Parlement, het Parlamentarium, blijft zaterdag dicht.

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Za Nov 21, 2015 11:47 am
door Ariel
Wat heftig... :shock:

Op last van de politie blijven zaterdag alle 69 metrostations in Brussel dicht. Dat meldde het Belgische vervoersbedrijf MIVB zaterdagochtend vroeg op Twitter. De mededeling volgt op een advies van het Belgische Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD). Reizen per bus, tram of trein wordt ook afgeraden. In het Vlaams parlement in Brussel zijn alle activiteiten zaterdag afgelast.

Het crisiscentrum Brusselse gemeenten adviseerde zaterdagochtend om grote evenementen en voetbalwedstrijden te annuleren vanwege verhoogde terreurdreiging. Later werd bekend dat de voetbalwedstrijden wel gewoon doorgaan. Ook in het Vlaams parlement in Brussel zijn alle activiteiten afgelast.

Hoogste niveau
In het Brussels Gewest (alles wat binnen de grote ring van Brussel ligt) is in de nacht van vrijdag op zaterdag het dreigingsniveau opgeschaald van drie naar vier. Dat is het hoogste niveau en betekent dat dreiging 'ernstig en zeer nabij' is.

In de rest van België blijft het dreigingsniveau op drie staan, omdat dreiging 'mogelijk en waarschijnlijk' is. De Brusselse luchthaven Zaventem ligt buiten het gewest, en blijft voorlopg open. Er worden wel extra maatregelen genomen. Ook de intocht van Sinterklaas in een wijk tegen het Gewest aan is afgelast.

Drukke plekken
Het OCAD raadt mensen in het Brusselse Gewest aan veiligheidsmaatregelen te nemen. Ze hoeven niet binnen te blijven, maar moeten plekken waar veel mensen samenkomen zoals concerten, stations, luchthavens en drukke winkelstraten vermijden.

Ook moet de bevolking veiligheidscontroles respecteren en geen geruchten verspreiden, maar alleen informatie van overheden en de politie.

Salah Abdeslam
Verder worden in Brussel meer agenten en militairen ingezet. Het OCAD verhoogde het dreigingsniveau in België afgelopen week al van twee naar drie vanwege de aanslagen in Parijs. De reden was toen dat Salah Abdeslam, een van de verdachten van die aanslagen, nog altijd voortvluchtig is. Waarom het niveau nu naar de hoogste alarmfase is opgeschaald, is niet bekendgemaakt.

De Belgische regering zal volgens het crisiscentrum zaterdag meer informatie geven. Een woordvoerder van het crisiscentrum zegt dat het onduidelijk is hoe lang niveau vier van kracht zal zijn. Volgens hem wordt de situatie permanent in de gaten gehouden.

Het OCAD bepaalt het niveau van paraatheid van de veiligheids- en politiediensten. Het is de evenknie van de Nederlandse Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid.

Tweede keer
Het is de tweede keer dat in Belgie de hoogste terrreurdreiging wordt afgekondigd. Niveau 4 gold even in Brussel tijdens de jaarovergang van 2007 naar 2008. Het werd afgekondigd naar aanleiding van een dreiging in verband met plannen om de veroordeelde terrorist en voormalig profvoetballer Nizar Trabelsi uit de gevangenis te bevrijden. Het traditionele eindejaarsvuurwerk op de Brusselse Kunstberg werd toen afgelast.

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Za Nov 21, 2015 12:38 pm
door King George
Gay Verhofstadt, Europa's meest gezochte oorlogsmisdadiger, heeft ze andermaal niet helemaal op een rijtje https://twitter.com/GuyVerhofstadt/status/667664628466499584

Afbeelding

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Za Nov 21, 2015 12:46 pm
door Ariel
King George schreef:Gay Verhofstadt, Europa's meest gezochte oorlogsmisdadiger, heeft ze andermaal niet helemaal op een rijtje https://twitter.com/GuyVerhofstadt/status/667664628466499584

Afbeelding


Ik ben benieuwd wat Gay getwitterd heeft. Zijn tweet is weg. :cry:

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Za Nov 21, 2015 1:14 pm
door King George

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Za Nov 21, 2015 1:15 pm
door King George
Afbeelding

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Za Nov 21, 2015 1:57 pm
door King George
Afbeelding

Re: Terrorisme in België

Geplaatst: Za Nov 21, 2015 2:01 pm
door King George
Alle winkeliers in Brussel wordt nu gevraagd de winkels te sluiten
https://terrorismemonitor.nl/liveblog-terreurdreiging-in-heel-europa/