Pagina 1 van 1

Belgische Syriëganger eist ton van staat

Geplaatst: Vr Nov 06, 2015 12:40 pm
door Ariel
Dit slaat werkelijk alles...Belgische Syriëganger eist ton van staat. Het gaat om dit ventje.

Afbeelding


De teruggekeerde Syriëstrijder Hakim Elouassaki eist 100.000 euro van de Belgische staat omdat die er niet in slaagt een psychiatrische analyse van hem te maken.

Hakim Elouassaki (23) uit Vilvoorde keerde in april 2014 zwaargewond naar ons land terug uit Syrië nadat hij een granaatscherf in zijn hoofd had gekregen bij een bombardement. Tot vandaag is hij half verlamd.

Elouassaki had in september 2014 moeten terechtstaan op het Sharia4Belgium-proces. Maar de voorzitter besliste dat hij eerst “grondig geobserveerd” moest worden om te zien of hij toerekeningsvatbaar was. De gerechtspsychiaters concludeerden dat zo’n observatie alleen mogelijk was in een gespecialiseerde instelling, die nog niet bestaat in België, hoewel een dergelijk centrum bij wet voorzien is sinds 1964.

De advocaten van Elouassaki dienen nu, na een jaar, een klacht in tegen de Belgische staat. “We eisen 100.000 euro morele schadevergoeding en een dwangsom van 2.500 euro per dag voor elke bijkomende dag dat de Belgische staat er niet in slaagt de wet na te leven en een observatiecentrum op te richten. Het kan toch niet dat niemand zich wil en kan uitspreken over de ontoerekeningsvatbaarheid van mijn cliënt.”

Re: Belgische Syriëganger eist ton van staat

Geplaatst: Vr Nov 06, 2015 12:54 pm
door Manon
De gerechtspsychiaters concludeerden dat zo’n observatie alleen mogelijk was in een gespecialiseerde instelling, die nog niet bestaat in België


Kafka heeft er niks aan. Waarschijnlijk kunnen ze voor zo'n onderzoek ook niet naar "het buitenland" (Nederland misschien?) waar ze dan kunnen onderzoeken of de mijnheer met zijn granaatscherf tussen zijn twee hersencellen nu al of niet toerekeningsvatbaar is. Met al die inteelthuwelijken is de kans groot dat de ontoerekeningsvatbaarheid zelfs niks met de granaatscherf te maken heeft.

Misschien een tip voor deel 2 van het boek van Wim Van Rooy "waarover men niet spreekt".
(ondertussen zijn ze al de derde druk aan het voorbereiden).

Re: Belgische Syriëganger eist ton van staat

Geplaatst: Vr Nov 06, 2015 1:32 pm
door Ariel
Ik denk dat wij de advocaat kunnen helpen wat betreft de geestelijke gezondheid en de mentale eigenschappen van deze knaap.

Intelligentie niveau...Beneden gemiddeld/zwakbegaafd.
Emotionele intelligentie...Zeer zwak.
Creativiteit en wijsheid...Afwezig.

Oorzaak... "Inteelt/Islam

Advocaat van Belgische Syriëganger eist ton van staat

Geplaatst: Vr Nov 06, 2015 5:06 pm
door Hans v d Mortel sr
Manon schreef:
Kafka heeft er niks aan. Met al die inteelthuwelijken is de kans groot dat de ontoerekeningsvatbaarheid zelfs niks met de granaatscherf te maken heeft.

Scherp van Manon. icon_thumbup.gif Als ik de Belgische staat zou moeten vertegenwoordigen tegen de advocaat van de ex IS-strijder, kies ik voor Manon als verdediger van het recht.

Re: Belgische Syriëganger eist ton van staat

Geplaatst: Zo Nov 15, 2015 10:02 pm
door Driepinter
Personen in vreemde krijgsdienst horen sowieso hun paspoort e.d. te verliezen.

Re: Belgische Syriëganger eist ton van staat

Geplaatst: Wo Nov 23, 2016 5:26 pm
door Mahalingam
Het OM zet hoog in. En terecht. Enthousiast iemand kelen is moord met voorbedachte rade.
Parket vraagt 30 jaar voor moord in Syrië
Het parket heeft woensdag 30 jaar geëist tegen Hakim Elouassaki, de 25-jarige Antwerpenaar die heeft toegegeven in Syrië een man te hebben vermoord. Er stonden nog vijf andere Syriëstrijders terecht voor terroristische moorden in Syrië. Het is de eerste keer in ons land dat teruggekeerde Syriëstrijders vervolgd worden voor moorden in oorlogsgebied.

Eén van die moorden kreeg de correctionele rechtbank van Antwerpen woensdag te zien in een ongecensureerd onthoofdingsfilmpje. Het federale parket ziet geen enkele verzachtende omstandigheid voor zoveel gruwel, ook niet voor Hakim die in Syrië hersenschade had opgelopen bij een granaataanval en als enige is aangehouden. In de rechtbank werd onder andere het telefoongesprek afgespeeld waarin Hakim over de moord vertelt tegen zijn vriendin. Achteraf in zijn verhoor zei hij dat hij het alleen vertelde om indruk te maken.

De procureur vorderde voor de zes beklaagden de maximumstraf van 30 jaar cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende nog eens 15 jaar. Volgende week gaat de zaak verder met het pleidooi van de verdediging.
http://www.gva.be/cnt/dmf20161123_02587259/parket-vraagt-30-jaar-voor-moord-in-syrie

Re: Belgische Syriëganger eist ton van staat

Geplaatst: Wo Nov 23, 2016 9:19 pm
door mercator
Mahalingam schreef:Het OM zet hoog in. En terecht.

Ach nee zeg, stel dat die tot 30 jaar veroordeeld wordt dan gaat die de werkende Belgen al die tijd 300 € per dag kosten.