Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

mercator
Berichten: 19014
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor mercator » Ma Apr 27, 2020 5:04 pm

Ariel schreef:Wat vinden jullie van deze straf? Kielhalen in een bad met alcohol? Naakt!!!!

Aan een beademingsmachine met virushoudende lucht leggen tot hij besmet is. En dan terug naar Afghanistan sturen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6172
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor sjun » Di Apr 28, 2020 10:21 am

Waarom is die onaanspreekbare gewelddadige cumulerende kostenpost eigenlijk nog in het land? Terug naar Afghanistan na het uitzitten van zijn straf om oppassende burgers te beschermen en meer gemeenschapsgeld voor zorg en huisvesting over te houden.
Opvangkosten is natuurlijk nog iets heel anders dan extra kosten voor zorg, justitie, psychosociale begeleiding en onderwijs. Om een of andere reden vindt er tegenwerking plaats om de daadwerkelijke kostprijs en hetgeen aan oppassende belastingbetalers daarvan wordt doorberekend ten koste van hun vrij besteedbare inkomen in beeld te krijgen. Liever wassen politiekcorrecte media de kosten wit en leiden zij er sterk van af, worden vragenstellers tot racist bestickerd of geridiculiseerd en vindt er al helemaal geen berekening van maatschappelijke meerkosten naar bevolkingsgroep plaats. Als het volk teveel zicht op zaken krijgt zou er wel eens een volksopstand kunnen uitbreken die de politieke verhoudingen volledig op zijn kop zet.
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 04, 2020 3:06 pm

Allochtone jeugdbende teistert Anderlecht: buurt trekt aan alarmbel

Buurtbewoners van de Luchtvaartsquare in Anderlecht trekken in een brief aan het gemeentebestuur aan de alarmbel over een jeugdbende die de buurt teistert. Ze gebruiken drugs, vallen vrouwen lastig en bestelen voorbijgangers. “Ze benaderen ons heel agressief of spuwen als iemand een opmerking maakt”, aldus buurtbewoonster Inge in Bruzz.

De bende hangt inmiddels enkele weken rond op en rond de Luchtvaartsquare, een pleintje in Anderlecht. Van de coronamaatregelen trekken ze zich weinig aan en ze zorgen er voor veel overlast. Vrouwen die er voorbijkomen worden lastiggevallen, mensen worden er bestolen of zelfs bespuwd en de bende gebruikt veel drugs.

Volgens buurtbewoners is de politie op de hoogte van het probleem, maar grijpen ze niet in. “We hebben al vaak naar de politie gebeld, maar soms zeggen ze zelfs dat we hen met rust moeten laten”, vertelt Inge aan Bruzz. “Of ze stellen ons wat oppervlakkige vragen, maar komen niet ter plaatse om controles uit te voeren.”

Maar de politie beweert dat ze wel ingrijpen wanneer nodig. “Als zij met te veel samenkomen, spreken onze patrouilles hen daarop aan”, aldus woordvoerster Adeline Rotny. Volgens Rotny patrouilleert de politie wel degelijk regelmatig rond de Luchtvaartsquare. “De buurt kampt met veel dakloosheid, met veel mensen zonder papieren en mensen zonder vaste woonst. Er zijn frequente passages van onze patrouilles.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 08, 2020 10:50 am

Rellen in Sint-Gillis doen gemoederen hoog oplaaien bij Brusselse N-VA en politievakbond: “Schuldig verzuim van lokale machtshebbers is immens”

Dinsdagavond zijn aan het Bethlehemplein in Sint-Gillis opnieuw rellen uitgebroken. Heel wat buurtbewoners kwamen er de straat op nadat volgens een van hen een agent een bal had afgenomen van enkele spelende kinderen. En dat is bij de politievakbond VSOA en bij N-VA Brussel niet onopgemerkt voorbijgegaan. “Het schuldig verzuim van lokale machtshebbers is immens”, klinkt het.

Enkele weken na de rellen in Anderlecht, die ontstonden na het overlijden van de 19-jarige Adil tijdens een politieachtervolging, zijn er opnieuw rellen ontstaan in Sint-Gillis. Daarbij kreeg de politie een aantal voorwerpen naar het hoofd gesmeten en werden twee agenten tijdelijk werkonbekwaam verklaard.

Macht

Het incident ging niet onopgemerkt voorbij. Dat bleek donderdagochtend al uit een interview met Vincent Houssin van de politievakbond in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “In coronatijden zijn er enkele jongerenbendes die er misbruik van maken om toch op straat te komen en de politie uit te dagen. Er is te zien op beelden hoe de politie niet kan ingrijpen en constant probeert te bemiddelen, zelfs al wordt er geweld gepleegd tegen de agenten.”

Volgens Houssin spelen de lokale politici daarbij een grote rol. “Het wordt tijd dat iedere politicus uit Brussel zijn verantwoordelijkheden opneemt en een kat een kat durft te noemen. De politie verliest de macht over de straten en we voelen dat het uiteindelijk uit de hand zal lopen.”

Triestige traditie

Diezelfde mening deelt ook Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre (N-VA). “Jongerenbendes komen op straat om de politie uit te dagen en om de macht over te nemen in bepaalde wijken”, stelt Vanden Borre. “Deze bewuste afkeer tegen de wet en onze samenleving wordt gevoed door een criminele bodem, zoals drugshandel of extremistische predikers. Het schuldig verzuim van lokale machtshebbers is immens.”

Ook de rellen in Anderlecht worden opnieuw bovengehaald. “De politie mag haar rol niet spelen in bepaalde wijken en wordt reeds op voorhand verdacht gemaakt”, gaat Vanden Borre verder. “De uitspraken van bijvoorbeeld staatssecretaris Pascal Smet (sp.a) waren totaal absurd. Zonder enige kennis van feiten wijst hij meteen met de vinger richting de politie en houdt hij de jongeren een hand boven het hoofd. Dit past helaas in een triestige traditie in Brussel.”

Laatste dam

“De situatie is echt explosief”, meent Vanden Borre. “Er zijn jongerenbendes, haatpredikers, extremisten allerhande en de continue terroristische dreiging. Allen willen ze de politie bewust viseren en ze worden hierin blijkbaar geen duimbreed in de weg gelegd door de lokale politici van vooral PS-signatuur. Onbegrijpelijk, want de politie is soms letterlijk de laatste dam tegen deze chaos en geweld. Het cynische is dat dezelfde lokale politici vaak reeds jarenlang aan de macht zijn, maar amper iets bereikt hebben om de situatie van deze jongeren te verbeteren. Brussel en 99% van de Brusselaars, moslims en niet-moslims, zijn hier helaas de dupe van. Die vicieuze cirkel moet nu maar eindelijk eens doorbroken worden,” besluit Vanden Borre.

Omgekeerde wereld

Sommige Brusselse politici nemen de jongerenbendes in bescherming. Dat is de omgekeerde wereld”, hekelt ook Vlaams Belang-senator Bob De Brabandere. De partij lanceerde een petitie (iksteundebrusselsepolitie.be) en roept politieagenten die te maken krijgen met intimidatie uit politieke hoek op dit te melden. “Keer op keer zien we hetzelfde stramien: veelal allochtone jongeren lokken rellen uit met de politie, waarna de politie moet optreden. Eens het stof gaan liggen is, krijgt de politie dan nog te maken met aanvallen uit een andere hoek: de politiek”, stelt De Brandere.

Uit angst om kiezers te verliezen, kiezen politici van vaak linkse signatuur de kant van tuig in plaats van te doen wat elk zinnig mens zou doen: gewelddadig en crimineel gedrag veroordelen”, vervolgt Brussels parlementslid Dominiek Lootens. De Brusselse Vlaams Belang-afdeling is ervan overtuigd dat de meerderheid van de Brusselaars haar visie deelt en lanceerde een tweetalige petitie om de politie te steunen.
https://www.hln.be/in-de-buurt/brussel/rellen-in-sint-gillis-doen-gemoederen-hoog-oplaaien-bij-brusselse-n-va-en-politievakbond-schuldig-verzuim-van-lokale-machtshebbers-is-immens~a3086c7f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Di Mei 12, 2020 4:59 pm

Brugse Poort opgeschrikt door vechtpartij tussen vier allochtonen

Gisteren is omstreeks 18 uur een vechtpartij uitgebroken in de Brugse poort tussen twee Tunesische drugsdealers en twee Marokkanen. De politie moest ter plaatse komen. De agenten hebben drie mannen opgepakt en meegenomen voor verhoor. Een uur later is een man verwond geraakt bij een ander incident voor de Sint-Jan Baptistkerk.

Het is niet het eerste incident in de Brugse poort. De laatste weken wordt de wijk geplaagd door vechtpartijen en drugsproblemen. Opnieuw moest de politie uitrukken om tussen te komen in een vechtpartij. Deze keer vochten vier allochtonen, twee Tunesische drugsdealers en twee Marokkanen, in een nachtwinkel aan de Bevrijdingslaan. “Drie mannen zijn opgepakt en meegenomen voor verhoor. Er vielen geen gewonden”, zei Matto Langeraert van de politie.

Tussen 19 en 20 uur vond er dan weer een nieuw incident plaats aan de Sint-Jan Baptistkerk aan het Emilius Seghersplein. “Eén man is gewond geraakt, een andere is opgepakt”, aldus de politie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 15, 2020 1:30 pm

Brugse Poort in Gent veranderd in een hellhole waar straatgevechten plaatsvinden tussen 'jongeren': Marokkanen en illegale Tunesiërs/Libiërs.

Bedreigd met slagersmes en cocaïne met toiletpapier: hoe corona de Gentse drugswijk letterlijk liet ontploffen

Na Brussel en Antwerpen heeft ook Gent zijn openlijke drugsoorlogjes. In de wijk Brugse Poort - al jaren bekend als De Drugse Poort - kwam het de voorbije weken een paar keer tot straatgevechten. De lockdown heeft de drugsmarkt uit evenwicht gebracht. Ook lokale jongeren die voordien niet betrokken waren bij de handel, vechten nu mee. Hoe verliep de ‘gewone’ gang van zaken de voorbije jaren, wat is er recent gebeurd en wat zijn de plannen van de Gentse beleidsmakers nu het gedoogbeleid niet meer werkt?


Jammer genoeg kan ik dit artikel niet lezen. Het zit achter een betaalmuur.

Wat is er aan de hand. Via Zeeuws nieuws komen we dat te weten.

Waarom echt geknokt wordt in de Brugse Poort in Gent: rivaliserende drugsbendes hebben het op elkaars territorium gemunt

Afbeelding

Ja, er zijn samenlevingsproblemen in de Brugse Poort in Gent, en neen, die zijn niet nieuw. Maar de reden waarom het er de laatste tijd zo grimmig aan toe gaat, is drugs. Een groep Tunesische dealers – die vaak illegaal in het land verblijven – probeert er voet aan de grond te krijgen, en daar kunnen de lokale dealers niet om lachen. Intussen zijn de bewoners van de Brugse Poort al die drugs kotsbeu.

“We hebben in december al samen gezeten met de burgemeester, met enkele bewoners, enkele mensen die werken in de Brugse Poort, en ook de politie”, vertelt een Brugse Poorter, die om logische redenen anoniem wil blijven. “We hebben daar verteld hoe het zit in onze wijk, welke cafés de draaischijf zijn van die hele drugshandel. We laten de politie weten wanneer de dealers er staan met hun chique auto’s. Maar er gebeurt niks. Er wordt een gedoogbeleid gevoerd, omdat het probleem anders zou verschuiven naar andere wijken. En wij zijn het beu.”

Prioritaire wijk
Dat er een gedoogbeleid gevoerd wordt in de Brugse Poort, wordt met klem ontkend door zowel de burgemeester als de korpschef. “In 2019 zijn er in de Brugse Poort 275 pv’s uitgeschreven voor drugs, van 2018 tot nu zijn 74 dealers betrapt”, somt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) op. “We zitten er kort op, de Brugse Poort is een van de prioritaire wijken in het nieuw Zonaal Veiligheidsplan. Drugs worden niét gedoogd.”

Dat zegt ook korpschef Filip Rasschaert. “De burgemeester heeft ons opdracht gegeven hard in te zetten op de Brugse Poort, en dat doen we. Wij waren aanwezig op die vergadering met de buurtbewoners in december. We begrijpen dat vele inwoners willen dat het grondig verandert in hun buurt en we werken daar hard aan. Het klopt dat er rivaliteit is tussen de drugsdealers, en het klopt ook dat illegale gewapende dealers een groot deel van het probleem zijn. Maar stellen dat dealen gedoogd wordt, dat klopt totaal niet. Alleen is het niet zo evident om dit op korte termijn op te lossen.”

“We hebben een goed zicht op de grootte en complexiteit van de problemen, en zijn daarmee aan de slag. Enerzijds doen we er heel veel acties, anderzijds hebben we een variabele lijst van die personen die de meeste problemen veroorzaken. In functie van het dossier wordt er ofwel een gerechtelijke aanpak uitgewerkt, ofwel een aanpak met het oog op de verwijdering van het grondgebied. Ook werken we op handelszaken als we menen dat die deel uitmaken van de problemen. We werken goed samen met het parket en met de dienst Vreemdelingenzaken. Tussen de opstart van het project in november 2019 en de start van de coronacrisis werden er vijf personen opgesloten in Merksplas en vijf in de gevangenis, specifiek in verband met deze problemen. Dat is bovenop alle arrestaties en opsluitingen bij onze STROP-acties. Maar door de coronacrisis is het overbrengen naar Merksplas en terugsturen naar het land van oorsprong voorlopig zo goed als onmogelijk.”

Met criminelen moet niet gepraat worden. Zachte heelmees­ters maken stinkende wonden, dat wordt hier perfect aangetoond. Het is tijd voor een duidelijke ‘neen’ tegen drugs

Anneleen Van Bossuyt (N-VA)
De bewoner benadrukt dat de politie weinig te verwijten valt, maar voelt zich niet gehoord. “We verkrijgen inderdaad veel informatie uit de buurt, en elke tip wordt verwerkt en geeft veelal aanleiding tot gerechtelijke vervolging.”

Maar ook politiek blijft het niet langer stil, en dat belooft vuurwerk op de volgende gemeenteraad. “Ik geloof dat wél, dat er een gedoogbeleid gevoerd wordt”, zegt Anneleen Van Bossuyt van N-VA. “Waarom worden er geen camera’s geplaatst, zoals in Antwerpen? Vergelijk de cijfers, die zeggen voldoende. Waarom wordt die knip aan de Bargiebrug niet weggehaald, zodat er opnieuw passage en dus sociale controle is? Waarom wordt bij illegalen die officieel het land moeten verlaten niet gecontroleerd of ze effectief weg zijn? Dat gebeurt in Gent hooguit in een kwart van de gevallen. En waarom blijft men toch inzetten op praten en verbinden? Met criminelen moet niet gepraat worden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dat wordt hier perfect aangetoond. Het is tijd voor een duidelijke ‘neen’ tegen drugs.” De burgemeester reageert: “We voeren wel degelijk een stevig lik-op-stuk-beleid, de politie is massaal aanwezig. De rotte appels moeten er uit.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 15, 2020 7:03 pm

"Ook werken we op handelszaken als we menen dat die deel uitmaken van de problemen. We werken goed samen met het parket en met de dienst Vreemdelingenzaken. "

Oh oh oh, wat werken ze toch allemaal tesamen. De politie, de politici, de wijkraad, de beroepsmoslims, het parket en de vele Diensten.
Wat zullen die vele vergaderuren genoegelijk samen doorbrengen.
Wie niet met ze meewerkt dat is het onderwerp van al dat samenwerken: de drugsbendes. En die werken soms samen tegen een gezamelijke vijand: de overheid.

En ik zie dat ook in België politici krachtdadige taal kunnen spreken die volledig is losgezongen van de werkelijkheid.
"....burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) op. “We zitten er kort op, de Brugse Poort is een van de prioritaire wijken in het nieuw Zonaal Veiligheidsplan. Drugs worden niét gedoogd.” "

Is "prioritaire wijken" een nieuw woord voor no-go area's?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 15, 2020 7:25 pm

@ Ariel:
"...Jammer genoeg kan ik dit artikel niet lezen. Het zit achter een betaalmuur."
Nou, voor een keertje dan :greeting2:
Hier is het:
Spoiler! :
Bedreigd met slagersmes en cocaïne met toiletpapier: hoe corona de Gentse drugswijk letterlijk liet ontploffen

Na Brussel en Antwerpen heeft ook Gent zijn openlijke drugsoorlogjes. In de wijk Brugse Poort - al jaren bekend als De Drugse Poort - kwam het de voorbije weken een paar keer tot straatgevechten tussen jongerengroepen. Dat het uitgerekend nu gebeurt, is geen toeval: de lockdown heeft de drugsmarkt uit evenwicht gebracht. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) maakt vandaag op een persconferentie bekend dat hij twee camera’s in de wijk gaat hangen, iets waar de buurt al lang om vraagt.

Voor drugs moet je in de Brugse Poort zijn, dat weten ze in het Gentse al een jaar of dertig. In die wijk met veel Belgische Turken zijn het vooral Belgen van Marokkaanse origine die de drugsmarkt beheersen. Wie de buurt echt goed kent, weet zelfs welk café de draaischijf is, in welke wasserij de opslagplaats zich bevindt en welke pizzeria leveringen doet. Ook de politie weet dat, maar die voert volgens veel buurtbewoners al jaren een gedoogbeleid. Excessen worden aangepakt, maar de ‘gewone’ gang van zaken verstoren ze niet, hoor je. Volgens anonieme getuigen weten dealers in de Brugse Poort dat ze openlijk hun zaakjes kunnen afhandelen, zolang ze maar redelijk discreet blijven.

Zowel het stadsbestuur als de politie ontkennen die aanpak staalhard. Wat je off the record wel hoort, is dat de agenten zich strikt aan de regels moeten houden. Zonder keiharde bewijzen kunnen ze zo goed als niks doen. En het drugsmilieu in de Brugse Poort is goed georganiseerd. De bendeleden kennen elke anonieme politiewagen, overal staan jonge uitkijkpostjes die al fluitend de dealers verwittigen. Bovendien weigerde het stadsbestuur om camera’s te hangen, zoals in Antwerpen. De buurt was nochtans vragende partij. Er werd wèl een veiligheidsplan voor de wijk bedacht en sinds november wordt het probleem actiever aangepakt, wat leidde tot een aantal arrestaties van kopstukken.

Het bestuur dacht dat het redelijk goed bezig was. Gent bleef de voorbije jaren gespaard van groot drugsgeweld en de olievlekken in de stad – ook in sommige andere wijken wordt redelijk openlijk gedeald – hebben zich niet uitgebreid. Het probleem bleef misschien wel bestaan, maar het bleef ook onder controle. Tot corona uitbrak en het land in lockdown ging.

Meer toiletpapier dan cocaïne

De drugsmarkt werd verstoord, de dealers van de Brugse Poort kregen leveringsproblemen, het aantal klanten dat in de wijk langskwam steeg, omdat er in het uitgangsleven niet meer geleverd kon worden, en plots doken er onbekende dealers op die geld roken: jonge Tunesiërs die niemand eerder had gezien, gasten die er niet eens woonden. En zij kenden de reputatie van de wijk. Vanaf dag één gingen ze openlijk aan de slag, veel assertiever en agressiever dan de lokale dealers, die toch nog altijd een beetje discreet bleven. Wie de Tunesiërs aansprak op dat ongegeneerd dealen, werd met een slagersmes bedreigd.

Bovendien verkochten ze brol. Het eerste gevecht in de Brugse Poort brak los nadat een gebruiker bij één van de Tunesiërs cocaïne had gekocht waarmee je nog geen vlieg high krijgt. Het poeder bleek na onderzoek vooral versneden toiletpapier te bevatten. Bij dat eerste gevecht bleef het niet.

Chaos, geweld en valse namen

Ook de lokale dealers waren kwaad op de nieuwkomers die hun terrein kwamen inpikken en ook zij gingen knokken met de Tunesiërs. Ondertussen steeg de ergernis en de onrust bij de bewoners van de wijk. Ook jongeren uit de buurt die niks met drugs te maken hebben, vooral van Turkse origine, waren het gedrag van de inwijkelingen beu. Dat die gasten op straat ook nog eens avances maakten naar hun zussen en nichtjes, maakte het alleen maar erger, dus gingen ook zij met de Tunesiërs op de vuist. Verveling en frustratie, teweeggebracht door de lockdown, speelden daarin ook een rol volgens de politie.

Maar ook andere inwoners uit de Turkse gemeenschap waren het zat. Zij hielden het vreedzaam en gingen de politie informeren, wat dan weer in het verkeerde keelgat schoot bij de Marokkaanse dealers. De wet van het milieu eist dat je de ‘flikken’ overal buiten houdt en dus probeerden zij de ‘overdragers’ met geweld een lesje te leren. Kortom: iedereen vocht met iedereen, het was pure chaos. Er werd ook twee keer met een mes gestoken, gelukkig bleef het bij lichtgewonden. Van de Tunesische dealers zijn er nu zes gearresteerd. Ze verblijven hier allemaal illegaal - misschien zijn het zelfs Libiërs, niemand die het precies weet - ze gebruiken valse namen en papieren. Met hoeveel ze in totaal zijn, is ook niet bekend.

Wandelen tussen de dealers

De lockdown zorgde er ook voor dat jonge gezinnen met Vlaamse roots die in de wijk wonen, vaker geconfronteerd werden met wat er al langer fout liep en nu helemaal de verkeerde kant opging. Ondanks zijn reputatie is de Brugse Poort namelijk ook een buurt waar het voor velen plezant wonen is: er zijn veel winkeltjes, het is er levendig en kleurrijk, er wordt nog op straat geleefd. Het mooie dat een volkse en multiculturele gemeenschap te bieden heeft, weegt voor die bewoners ruimschoots op tegen de nadelen. Maar met de kindjes tussen de handelende dealers wandelen, getuige zijn van vechtpartijen, spuiten zien slingeren, dat wil niemand. Ook die bewoners lieten zich plots horen in de pers, waardoor het probleem nog meer weerklank kreeg.

Voor de Gentse beleidsmakers is dat slecht nieuws. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) verkoopt zijn stad, net als voorganger Daniël Termont (sp.a), graag als een plek waar het ‘vree wijs’ wonen is en waar de typische problemen van de Europese centrumsteden behapbaar zijn gebleven. De gebeurtenissen in de Brugse Poort, en de kritiek op het vermeende gedoogbeleid, dreigen een storm van kritiek los te weken, zeker bij de oppositiepartijen.

De Clercq liet het aantal patrouilles in de wijk al opvoeren en de politie hield woensdag een grote controle op voertuigen die de buurt in wilden rijden. Vandaag maakt de burgemeester op een persconferentie bekend hoe hij het probleem wil aanpakken. Volgens een goede bron komen er alleszins twee camera’s in de wijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten