Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ariel »

honderden Syrische vluchtelingen slapen in Maximiliaanpark in Brussel
Kijktip. LEUK KORT FILMPJE BIJ DE REDACTIE BE.

Niet-vluchtelingen maken misbruik van de vrijgevigheid. Bij het Maximiliaanpark in Brussel komen er zoveel hulpgoederen aan dat de vrijwilligers handen te kort komen. Bendes Gehoofddoekte dames en hun brigade hoeven de goederen alleen maar in hun auto te laden.

"Misschien hebben die mensen toch ook wel hulp nodig" , zegt het naieve, lieve meisje in de film, terwijl ze ziet hoe de dieven in een dure mercedes stappen.

De rest van de goederen wordt weggesmeten ( Ja heus) omdat er te veel van is en het niet opgeslagen kan worden. Wat allemaal maar weer aantoont dat idealisme, altruïsme, opportunisme en cynisme geconcentreerd kunnen worden in één issue, namelijk... collectieve waanzin.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Manon »

Bendes? ik dacht toch gewoon brave gediscrimineerde achtergestelde gehoofddoekte vrouwen te zien die hun buggy volladen met hulpgoederen... voor het thuisfront misschien?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ariel »

Manon schreef:Bendes? ik dacht toch gewoon brave gediscrimineerde achtergestelde gehoofddoekte vrouwen te zien die hun buggy volladen met hulpgoederen... voor het thuisfront misschien?
Ik heb het vermoeden dat de dieven Roemeense Roma's zijn . Die hoofddoek hebben ze voor de gelegenheid opgedaan. Wat ik ook triest vind, is dat al de met liefde en compassie geschonken goederen zomaar de vuilnisbakken ingegooid worden.
Maakt dit de mensen nog niet wakker?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Mahalingam »

Het is niet alleen in Amsterdam dat er een groep uitgeprocedeerde illegalen is
(gehuisvest in de Vluchtkerk, dan de Vluchtgarage, dan het Vluchtkantoor en laatstelijk de Vluchtacademie), ook in Brussel hebben ze zo iets.
En ook daar is het een project van extreem-linksen die werken aan de socialistische Heilstaat.
De Wever: vluchtelingenkamp is ‘extreemlinkse activistenpost’
N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever heeft zondag in “Wakker op Zondag” op ATV zwaar uitgehaald naar zijn Brusselse collega Yvan Mayeur (PS). Die zou volgens hem het tentenkamp in het Maximiliaanpark niet willen ontruimen omdat het een ‘extreemlinkse activistenpost’ is. Ook De Wever’s partijgenoot Theo Francken haalt uit naar de opvang van vluchtelingen in het park.
[...]
Burgemeester Mayeur is volstrekt incompetent’, zegt De Wever. ‘Hij zou het vluchtelingenkamp moeten laten ontruimen, nu er pre-opvang bestaat voor de vluchtelingen in afwachting van hun registratie bij de Dienst Vreemdelingenzaken’. Maar volgens De Wever durft of hij wil het kamp niet ontruimen ‘omdat dat een extreemlinkse activistenpost’ is geworden.

Yvan Mayeur is volgens hem zelfs naar het WTC III-gebouw gegaan met de boodschap dat aangezien de vluchtelingen naar de pre-opvang gaan, de extreemlinkse organisaties er ook een kantoor zouden moeten kunnen openen. Het Rode Kruis, dat de opvang beheert, is hier niet op ingegaan. ‘Dit is puur misbruik van de vluchtelingen voor politiek gebruik. Dat is totaal onverantwoordelijk en incompetent’, aldus Bart De Wever.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20150920_01875790
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Mahalingam »

Het gaat steeds slechter weer worden en kamperen is dan ongezond.
Dat ervaren de illegalen in het Maximiliaanpark kamp waar het stinkt naar pies en poep.
Afbeelding
‘Slechte omstandigheden in vluchtelingenkamp eisen hun tol’
De organisatie Dokters van de Wereld trekt aan de alarmbel.[...]
. ‘Door de verslechterde weersomstandigheden, de slechte hygiënische omstandigheden en onaangepast onderdak lijden intussen 39 procent van de patiënten aan luchtweginfecties. Daarnaast zien we een stijging van het aantal maag- en darminfecties, ook hier te wijten aan de gebrekkige hygiëne en leefomstandigheden’, zegt Pierre Verbeeren, directeur van Dokters van de Wereld.
Dokters van de Wereld schat dat er momenteel nog zo’n 700 mensen in het park verblijven.
http://www.gva.be/cnt/dmf20150925_01886 ... en-hun-tol
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Pilgrim »

Brussels tentenkamp brengt politie op spoor van bende mensensmokkelaars

20 september 2016| Bron: BELGA

Afbeelding

Brussel - De Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft een criminele organisatie opgerold die zich bezighield met mensensmokkel. Zo zou de organisatie in de zomer van 2015, maar ook nadien, Iraakse asielzoekers naar België gehaald hebben zodat ze hier politiek asiel konden aanvragen.

De organisatie bracht de asielzoekers over via lijnvluchten maar ook via de Balkanroute over de weg. Op 7 september werden tien personen opgepakt, van wie er vier onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. Dat meldt de persdienst van de federale politie.

De oorsprong van het onderzoek ligt in de zomer van 2015 toen de Dienst Vreemdelingenzaken overstelpt werd door een groot aantal aanvragen tot politiek asiel van Iraakse onderdanen. Het aantal aankomende vluchtelingen vanuit Irak was niet alleen zo groot dat er in het Maximiliaanpark een tijdelijk tentenkamp werd opgericht maar deed ook vermoeden dat sommige vluchtelingen tegen betaling via smokkelorganisaties naar ons land werden gebracht.

Look-a-like-documenten
Tegelijkertijd merkte de FGP Brussel op dat er bij mensensmokkel steeds meer gebruik werd gemaakt van valse en/of vervalste documenten. “Deze vaststelling, gepaard gaande met de strijd tegen de productie en de zwendel in valse/vervalste identiteitsdocumenten in kader van het “Plan Kanaal”, leidde dan ook tot een bijzondere aandacht voor en aanpak van dit fenomeen”, klinkt het bij de federale politie.

In het najaar 2015 werd aan de hand van bekomen informaties dan een onderzoek opgestart naar een Iraakse bende, die landgenoten vanuit hun thuisland naar België smokkelde. Die maakte gebruik van identiteitsdocumenten waarvan de rechtmatige eigenaar enige gelijkenis vertoonde met de gesmokkelde persoon, zogenaamde “look-a-like” documenten. Daarvoor dienden de slachtoffers 15.000 tot 20.000 dollar te betalen.

Gezien de grote toevloed van vluchtelingen in Turkije en Griekenland wijzigde de organisatie mettertijd haar werkwijze en smokkelde zij haar slachtoffers niet enkel meer met lijnvluchten, maar ook via de Balkanroute over de weg. Hiervoor diende per persoon de som van 5.000 dollar te worden betaald.

Vuurwapens en munitie
Eenmaal in België werden de vluchtelingen meestal ondergebracht in appartementen die beheerd werden door leden van de criminele bende. De gebruikte documenten werden hen ontnomen en de slachtoffers werden doorverwezen naar de Dienst Vreemdelingenzaken waar zij hun kandidatuur politiek vluchteling indienden. Zo konden tijdens het onderzoek meerdere slachtoffers van de organisatie worden geïdentificeerd.

Op 7 september viel de Federale Gerechtelijke Politie Brussel, versterkt door hun collega’s van Luik en Leuven, binnen op 9 adressen, waarvan zeven op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, één in Leuven en één in Verviers. In totaal werden tien personen, hoofdzakelijk inwoners van Sint-Jans-Molenbeek en Anderlecht, opgepakt. Tijdens de huiszoekingen nam de politie ook identiteitsdocumenten, zowel valse als vervalste documenten en attesten, informaticamateriaal, een vuurwapen en munitie in beslag. Vier verdachten werden uiteindelijk door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf2016092 ... 86?ref=yfp
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Honderden vluchtelingen in Brusselse treinstations

Brussel heeft opnieuw te kampen met een serieuze instroom van vluchtelingen. De Brusselse treinstations worden overspoeld door honderden migranten, hoofdzakelijk Soedanezen en Eritreeërs. Veel van hen komen rechtstreeks van het gesloten vluchtelingenkamp in Calais. De NMBS en Samusocial proberen mensen naar de centra te krijgen, maar veel mensen willen ter plekke blijven om toch maar de kans niet te missen om via mensensmokkelaars naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen trekken.
Het is een schrijnend zicht. In het Brusselse Noordstation liggen mensen overal verspreid, vaak haast onzichtbaar door de vele dekens waaronder ze verborgen gaan. Aan de zijkanten van het station boven, maar nog veel meer op de benedenverdieping van het station, waar de bussen van De Lijn af en aan rijden. Dicht bij elkaar liggen ze, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de glazen muren.

Samusocial schat hen in op een 170-tal. Bijna allemaal zijn het vluchtelingen die nieuwe oorden opzoeken na de sluiting van het vluchtelingenkamp in Calais, door de barre leefomstandigheden ook wel ‘de jungle van Calais’ genoemd. “Het gaat vooral om Soedanezen en Eritreeërs, maar er zijn ook mensen van Egypte en Libië bij”, aldus woordvoerster Marie-Anne Robberecht. “Ze wachten allemaal op een kans om naar Engeland te kunnen gaan.”

Mensensmokkelaars
Maar ’s nachts gaan de deuren van het Noordstation onherroepelijk dicht en moeten de vluchtelingen andere oorden opzoeken. “We hebben wel een specifiek winterplan rond daklozen, dat van november tot maart loopt. Er zijn terreinverantwoordelijken actief die de mensen aanspreken en hen proberen te begeleiden naar instanties zoals OCMW en Samusocial”, legt Ines Venneman van de NMBS uit. “Dat is natuurlijk niet onze kerntaak, maar we willen er wel aandacht aan besteden.”

Veel van de vluchtelingen weigeren echter nog mee te komen naar een opvangcentrum. ’s Nachts zijn er immer mensensmokkelaars actief rond het station, bevestigt Samusocial. “En die kans om naar het Verenigd Koninkrijk te trekken willen ze niet missen”, aldus Robberecht. “De mensensmokkelaars zetten hen op vrachtwagens naar Oostende en Zeebrugge, van waar ze proberen het Verenigd Koninkrijk te bereiken.”

Hetzelfde verhaal weerklinkt ook bij een buschauffeur van De Lijn. Waar hij halt houdt, ligt een tiental mensen buiten te slapen. “Het wordt steeds erger. ’s Nachts durf je hier niet meer te komen, dat zweer ik je. Na 20 uur ’s avonds komt niemand hier meer de bus nemen.” “Ik zou zo niet willen leven”, weerklinkt het vanachter in de bus.

Maar niet enkel aan het Noordstation, ook aan het Zuidstation zoeken vluchtelingen onderdak. Een veertig- à vijftigtal mensen ligt daar te slapen in de Overdekte Straat waar de trams halt houden. Dat deze mensen er al een tijdje liggen, bewijzen de constructies van karton, die hen moet beschermen tegen de wind.

Helemaal aan het begin van de lange rij ligt een vrouw uit Eritrea. In gebrekkig Engels vertelt dat ze 9 maanden in het kamp van Calais verbleef, samen met haar broers en haar echtgenoot. “Bij het afbreken van het kamp, vertelden ze ons dat we eindelijk naar Engeland zouden kunnen. Er werd een kort interview afgenomen, snel een foto getrokken. Maar uiteindelijk ging dat allemaal niet door.”

“Ik heb helemaal geen familie of vrienden in Frankrijk. Wat moet ik daar dan doen? Dus kwamen we naar Brussel, aan boord van de Thalys. Van hieruit willen we door naar Engeland, waar ik wel familie heb.” Hoe dat ze dat denkt te doen? “Oh, ik heb het al een paar keer geprobeerd, maar ik ben telkens betrapt. Je moet heel stil zijn als je de vrachtwagen inkruipt”, legt ze haar vinger op haar mond. “If driver see you, you no go.”

Het Brusselse Zuidstation is het enige station dat tijdens de winter soms openblijft om onderdak te geven aan de daklozen. “Wanneer het koud is en de opvangcentra vol zitten, leggen we mensen te slapen in een deel van het station. Sinds november zijn er zo 125 mensen op 27 nachten blijven slapen”, aldus Venneman. Maar in realiteit gaat het meestal om dezelfde tien mensen die er ’s nachts blijven, en daar zitten amper vluchtelingen bij, erkent ook Venneman.

Ondertussen staan er ook rijen aan het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen, vlakbij het Noordstation. Om de hoek ligt het Maximiliaanpark, dat er akelig verlaten bij ligt. Na de ontruiming van het vluchtelingenkamp eind 2015 zullen de vluchtelingen hier alvast niet terechtkomen
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ariel »

Opnieuw honderden vluchtelingen die slapen in Brussels park

In het Brusselse Maximiliaanpark kamperen opnieuw honderden vluchtelingen. De vluchtelingen liggen op het grasperk recht tegenover de Dienst Vreemdelingenzaken. Opmerkelijk is dat ze geen asiel willen aanvragen in ons land, maar enkel wachten op een verhuis naar het Verenigd Koninkrijk.

Het zou gaan om zo’n 200 à 300 migranten, voornamelijk afkomstig uit de Hoorn van Afrika. De Brusselse politie controleerde gisteren enkele van de vluchtelingen die er al weken slapen. De Afrikaanse mannen laten weten dat ze niet van plan zijn om in België te blijven. Ze willen zo snel mogelijk naar het VK.

“Ik heb al eens asiel aangevraagd in België, maar dat werd toen geweigerd”, zegt Hamat (26) uit Afghanistan aan Het Laatste Nieuws. “Ik ben vervolgens naar Duitsland getrokken, daarna naar Frankrijk. Daar heeft de politie me echter teruggestuurd naar België. Nu wil ik naar Groot-Brittannië.”

De problematiek is ook bij de bevoegde instanties bekend. “Sinds enkele weken stellen we inderdaad vast dat er overdag een honderdtal migranten in het park aanwezig zijn. Sommigen brengen er ook de nacht door, maar de meesten gaan naar het Noordstation”, zegt Dominique Ernould van Dienst Vreemdelingenzaken. “De politie controleert het park regelmatig uit vrees voor toestanden zoals twee jaar geleden.”

Twee jaar geleden was het aantal vluchtelingen in het Maximiliaanpark zo groot dat het wereldnieuws werd. Honderden migranten verbleven er in tenten in hartje Brussel, met wantoestanden als gevolg. Op 1 oktober 2015 werd het kamp ontruimd. Nu dreigt de situatie opnieuw te escaleren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ariel »

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
“De politie controleert het park regelmatig uit vrees ...”
Ik zou liever zien dat ze dat park controleren op wildparkeerders om die vervolgens te sommeren te vertrekken, en bij weigering te arresteren. Normale mensen zouden op die manier worden aangepakt, maar hier gaat het om mensen met méér rechten blijkbaar. Wat is de achterliggende bedoeling van deze ongelijke behandeling? Moeten de burgers soms nog wat extra worden getergd?
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Mahalingam »

Ga niet naar het Maximiliaanpark in Brussel. Het stink er naar pis en poep. Waarom?
Afbeelding
Vrees voor Calais-bis in Maximiliaanpark

Vlak voor de avond valt, rollen migranten in het Maximiliaanpark hun slaapzakken uit op stukken karton. Ze zoeken verborgen plekjes op, maar zijn met te veel om echt uit het zicht te blijven.

De afgelopen maanden ging het om tientallen mensen, maar vluchtelingenorganisaties tellen de laatste weken minstens driehonderd mensen die overnachten in de omgeving van het Maximiliaanpark in de Noordwijk. Niet zoveel als in 2015, toen de vluchtelingencrisis een hoogtepunt kende, maar genoeg om een flashback te krijgen naar het grootste tentenkamp dat ooit in ons land stond.
[...]
Vluchtelingenorganisaties vrezen voor een tweede Calais. Daarom schreven Vluchtelingenwerk, Dokters van de Wereld en Ciré een brief naar onder anderen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) waarin ze vragen een onthaalcentrum op te richten voor transitmigranten.
Ja, zorg voor onthaalcentra, gratis eten en drinken, tentjes om te overnachten en toiletten en warme douches. Dan wordt het zeker een tweede Calais wat de vluchtelingenhelpers veel gewenst werk en geld oplevert.
Ze hebben al voorstellen om het groot te maken:
Na de vluchtelingencrisis in 2015 heeft ons land alle expertise in huis voor zo’n onthaalcentrum, benadrukken de organisaties in hun brief. De WTC-gebouwen waar twee jaar geleden de pre-opvang plaats vond, zouden ze graag opnieuw geopend zien. ‘We kunnen niet doen alsof deze mensen niet bestaan’, zegt Pierre Verbeeren. ‘In Frankrijk is de overheid wakker geworden toen de situatie in Calais en Grande-Synthe niet langer houdbaar was. Vandaag is het Maximiliaanpark nog een beheersbaar probleem. Laten we een Belgisch Calais samen vermijden.’
http://www.standaard.be/cnt/dmf20170719_02980242
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:Ga niet naar het Maximiliaanpark in Brussel. Het stink er naar pis en poep. Waarom?
Mooi, vandaag is het Nationale Feestdag der Belgen, onze Vorst kan mss ook wat handjes gaan schudden met de nieuwe Belgen in het uitwerpselenparkje daar vlak bij Zijn Paleis.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Mooi, vandaag is het Nationale Feestdag der Belgen, onze Vorst kan mss ook wat handjes gaan schudden met de nieuwe Belgen in het uitwerpselenparkje daar vlak bij Zijn Paleis.
Prettige dag toegewenst mercator...

Wat doen sommige Belgen op de Nationale Feestdag? “In de file staan richting Nederland” Die Landgenoten van je hebben er waarschijnlijk geen zin in, om een pis en poep ruikend Maximiliaanpark te bezoeken.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Die Landgenoten van je hebben er waarschijnlijk geen zin in, om een pis en poep ruikend Maximiliaanpark te bezoeken.
Dat zal dan vnl. zijn om naar de Efteling te gaan. Omgekeerd zullen er wel veel Nederlandse sneeuwvlokjes naar dat weerzinwekkende dance festival Tomorrowland op weg zijn. Ik ga wel even op teevee kijken naar de militaire parade in Brussel. Ik ben benieuwd of de enige tank die het Belgische leger nog heeft dit jaar ook van de partij is.

In zijn jaarlijkse toespraak spoort Philippe de Belgen aan om als moslims te gaan leven . Wij kunnen nl. zo veel leren van de superieure moraliteit van de moslims, zo is dat .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:In zijn jaarlijkse toespraak spoort Philippe de Belgen aan om als moslims te gaan leven
Is dat inclusief of exclusief het plegen van aanslagen op andersgelovigen?
Truth sounds like hate to those who hate truth.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door mercator »

Ali Yas schreef:Is dat inclusief of exclusief het plegen van aanslagen op andersgelovigen?
Dat is een vraag die elk normaal denkend mens zou stellen maar de leden van de Schijnelite van de Valsmunters vallen niet in die categorie. Die arme drommel koning Philippe had een iftar maaltijd bijgewoond en was toch zo gecharmeerd door de goeie sfeer die daar heerste. Vandaar dat hij zulke gewoonten aanraadde aan alle Belgen. Om een inclusieve maatschappij te bekomen, zoals hij er aan toevoegde
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:Om een inclusieve maatschappij te bekomen, zoals hij er aan toevoegde
Ja, maar de inclusie van het een betekent de exclusie van het ander. Dat ander, dat is onze cultuur. Alleen een nihilist haalt daar de schouders over op.

Nihilisten hebben nóg een naar trekje: ze geven niks om de waarheid. Argumenten hebben op zulke lui dus even weinig vat als een beroep op waarden zoals vaderlandsliefde en gehechtheid aan eigen cultuur en tradities. Zulke mensen zijn niet meer te genezen, maar de maatschappij als geheel misschien nog wel.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door mercator »

Ali Yas schreef: Nihilisten hebben nóg een naar trekje: ze geven niks om de waarheid. Argumenten hebben op zulke lui dus even weinig vat als een beroep op waarden zoals vaderlandsliefde en gehechtheid aan eigen cultuur en tradities. Zulke mensen zijn niet meer te genezen, maar de maatschappij als geheel misschien nog wel.
Komt daarbij dat koning Philippe nog eens een doortrapte hypocriet is want hij papt alleen aan met die moslims als de camera's draaien . In zijn "normale" leven vermijden hij en zijn familie zorgvuldig om met het klootjesvolk in contact te komen, moslims of niet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ariel »

Vluchtelingen klagen over politiemensen die hen komen “afpersen” in Brussels park: “Ze slaan soms met matrak op slapende mensen

Vluchtelingen die in het Maximiliaanpark in Brussel verblijven klagen over het gedrag van politiemensen die hen “brutaal en met harde hand” komen ondervragen, maar hen soms ook afpersen. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF. De beschuldigingen worden ook ondersteund door leden van de vereniging “Solidariteit met de vluchtelingen van het Noordstation”.

“Het gaat niet om systematische hardhandige ondervragingen, maar het gebeurt wel vaker dat de politiemensen hard tegen de slaapzakken trappen om ze te wekken, en soms slaan ze ook met een matrak op het hoofd of op de rug van de slapende vluchtelingen”, zegt Françoise Romnée, vrijwilligster bij “Solidariteit met de vluchtelingen van het Noordstation”.

Ook zou er sprake zijn van diefstal van geld en mobiele telefoons .”Eén klacht gaat over de diefstal van 450 euro, en er zijn de laatste weken zeker vier getuigenissen binnengekomen van dergelijke feiten.”

“Niet op de hoogte”

De politie van Brussel-Elsene zegt niet op de hoogte te zijn van dit soort feiten. Ook andere politionele en gerechtelijke instanties zeggen van niets te weten. “Wij hebben geen aangifte van diefstal van vluchtelingen binnengekregen”, zegt Louise Weber, woordvoerster van politiezone Brussel-Noord. Ook het parket van Brussel, bij monde van Gilles Dejemeppe, zegt dat het niet op de hoogte is van genoemde feiten.

Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, bevestigt wel dat er een gerechtelijk onderzoek is ingesteld en dat ook Comité op de hoogte is gebracht.

Ook in Antwerpen

RTBF meldt ook diefstallen van geld en gsm’s in de regio Antwerpen. Hier zou een groep van 17 migranten het slachtoffer zijn.

“Als dit klopt, is het choquerend. Dergelijk gedrag is onaanvaardbaar”, zegt Stéphane Deldicque van de Franstalige christelijke vakbond CSC-Politie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ariel »

Francken over migranten in Maximiliaanpark: "Opsluiten en het land uitzetten

Er komt geen opvang voor zo'n 300 illegale migranten in het Maximiliaanpark in Brussel. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). De migranten aan het noordstation in Brussel willen geen asiel vragen in ons land maar doorreizen naar het Verenigd Koninkrijk.

De laatste weken is er opnieuw veel overlast rondom het Maximiliaanpark en het Noordstation. Honderden transmigranten verblijven er in de parken en speeltuinen. Vorige week had Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt al van de federale regering geëist dat er een tijdelijk opvangcentrum zou komen. “Ik snap dat ze hen niet alle comfort willen geven, omdat ze dan niet meer weg willen. Maar Francken moet zijn handen niet in onschuld wassen en zeggen dat dit tot de lokale bevoegdheden behoort. Dat is schandalig”, stelde Clerfayt duidelijk.

Pre-opvangcentrum

Intussen heeft plaatsvervangend burgemeester van Schaarbeek Bernard Guillaume (MR) aangekondigt dat er een pre-opvangcentrum in de buurt komt.

Maar staatssecretaris Francken is daar niet mee opgezet. "Deze mensen willen geen asiel in België en willen doorreizen naar het Verenigd Koninkrijk. Ik geef geen opvang aan illegale migranten. Die mensen zal ik opsluiten en terugsturen als ze niet vrijwillig terugkeren."

Morgenavond komt het burgerplatform bijeen om te bekijken hoe ze de migranten kunnen helpen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ariel »

Oke jongelui. Asielzoekers hebben ons nodig. Allemaal even op zolder zoeken naar slaapzakken, of nog beter, even naar de winkel om een stel nieuwe slaapzakken en een tentje te kopen, en dan met een rotgang naar het Maximiliaanpark rijden om de spullen te brengen. Misschien ook gelijk een paar kratten bier bezorgen? Gezocht: 500 slaapzakken voor migranten in Maximiliaanpark
Vrijwilligers willen tegen 19 augustus 500 slaapzakken inzamelen voor de zowat 350 migranten die momenteel in het Maximiliaanpark in Brussel verblijven. Intussen werden al zo'n 250 slaapzakken ingezameld, maar de initiatiefnemers hopen nog 500 extra slaapzakken te mogen ontvangen.

Mensen die een slaapzak willen schenken, kunnen ze elke woensdag tussen 13 en 17.30 uur komen afgeven in de Léon Theodorstraat 85 in Jette, of kunnen 10 euro storten op een rekening.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Ariel »

Brusselse parken lopen vol met illegale migranten. Belgische overheid verwijdert ze, en de pers noemt dat “razzia’s”

De Tweede Wereldoorlog is gearriveerd in de Belgische hoofdstad Brussel. Tenminste, als je Belgische mainstream media mag geloven. Daarin worden acties waarbij grote groepen illegale migranten worden weggehaald vergeleken met de wijze waarop de nazi’s tussen 1940 en 1945 hele wijken vol Joodse inwoners aanpakten.

Net zoals alle andere landen in West-Europa heeft België te maken gehad met een flinke toestroom van asielzoekers nadat de vluchtelingencrisis uitbrak in de zomer van 2015. Sommigen zijn binnengekomen via het officiële asielsysteem, maar er zitten ook ontelbare aantallen illegalen bij onze zuiderburen.

Die hebben zich veelal opgehoopt in de hoofdstad Brussel, waar ze zich ophouden in de stadsparken van de eeuwenoude stad. Ze hopen op een trip naar het Verenigd Koninkrijk – naar verluid bieden mensensmokkelaars hen die reis aan als ze zich €700 kunnen permitteren. Tot die tijd zitten ze echter de openbare parken van de Brussel te bezetten, waar ware tentenkampen zijn verrezen. Sommige Belgen zijn inmiddels spulletjes gaan inzamelen voor deze mensen en koken voor ze, maar de centrum-rechtse regering vindt dat parken geen campings zijn.

Ze willen de immigranten daar dan ook weg hebben:

“De laatste weken groeide het aantal migranten in het Maximiliaanpark en andere plekken in de buurt van het Brusselse Noordstation gestaag. Om de overlast te beperken en mensen basale voorzieningen te bieden, wil de deelgemeente Schaarbeek een tijdelijk opvangcentrum opzetten. Vrijwilligers zijn intussen bezig de migranten te helpen, onder meer door slaapzaken in te zamelen en te koken.

Staatssecretaris Theo Francken (Migratie en Asiel) is geen voorstander van opvang. Hij wil mensen gaan opsluiten en terugsturen als ze niet vrijwillig naar eigen land teruggaan.”
Francken moet daarbij echter opboksen tegen één tegenstander: de Belgische mainstream media. Die zijn absoluut gekant tegen de uitzettingen waarbij de politie tenten in beslag neemt en mensen oppakt. De pers bij onze zuiderburen spreekt dan ook meer dan eens over “razzia’s”.

Dat is natuurlijk volkomen bespottelijk. België is net als Nederland hard getroffen door de Tweede Wereldoorlog en zou echt wel het verschil moeten weten tussen mensen die vanwege hun geloof en afkomst worden afgevoerd naar concentratiekampen of direct vermoord, en een halt toeroepen aan illegale geïmproviseerde campings in stadsparken waar Noord-Afrikaanse gelukszoekers een door vrijwilligers verzorgde vakantie aan het vieren zijn.

Is dat verschil tussen razzia’s en een strict vluchtelingenbeleid nu écht zo moeilijk te zien, of zit de Belgische pers nog in de pre-Fortuynstand waarbij alles wat ook maar een beetje afwijkt van de linkse middenmoot direct wordt gezien als een hommage aan het fascisme? In dat geval lust ik er vermoedelijk ook nog wel een paar!
Misschien moeten al die brave sielige asielige verhuizen naar het Leopold park aan de voet van het Europees Parlement. Daar zitten ze dichter bij het vuur.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1662
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:
Brusselse parken lopen vol met illegale migranten. Belgische overheid verwijdert ze, en de pers noemt dat “razzia’s”

De Tweede Wereldoorlog is gearriveerd in de Belgische hoofdstad Brussel. Tenminste, als je Belgische mainstream media mag geloven. Daarin worden acties waarbij grote groepen illegale migranten worden weggehaald vergeleken met de wijze waarop de nazi’s tussen 1940 en 1945 hele wijken vol Joodse inwoners aanpakten.

Net zoals alle andere landen in West-Europa heeft België te maken gehad met een flinke toestroom van asielzoekers nadat de vluchtelingencrisis uitbrak in de zomer van 2015. Sommigen zijn binnengekomen via het officiële asielsysteem, maar er zitten ook ontelbare aantallen illegalen bij onze zuiderburen.

Die hebben zich veelal opgehoopt in de hoofdstad Brussel, waar ze zich ophouden in de stadsparken van de eeuwenoude stad. Ze hopen op een trip naar het Verenigd Koninkrijk – naar verluid bieden mensensmokkelaars hen die reis aan als ze zich €700 kunnen permitteren. Tot die tijd zitten ze echter de openbare parken van de Brussel te bezetten, waar ware tentenkampen zijn verrezen. Sommige Belgen zijn inmiddels spulletjes gaan inzamelen voor deze mensen en koken voor ze, maar de centrum-rechtse regering vindt dat parken geen campings zijn.

Ze willen de immigranten daar dan ook weg hebben:

“De laatste weken groeide het aantal migranten in het Maximiliaanpark en andere plekken in de buurt van het Brusselse Noordstation gestaag. Om de overlast te beperken en mensen basale voorzieningen te bieden, wil de deelgemeente Schaarbeek een tijdelijk opvangcentrum opzetten. Vrijwilligers zijn intussen bezig de migranten te helpen, onder meer door slaapzaken in te zamelen en te koken.

Staatssecretaris Theo Francken (Migratie en Asiel) is geen voorstander van opvang. Hij wil mensen gaan opsluiten en terugsturen als ze niet vrijwillig naar eigen land teruggaan.”
Francken moet daarbij echter opboksen tegen één tegenstander: de Belgische mainstream media. Die zijn absoluut gekant tegen de uitzettingen waarbij de politie tenten in beslag neemt en mensen oppakt. De pers bij onze zuiderburen spreekt dan ook meer dan eens over “razzia’s”.

Dat is natuurlijk volkomen bespottelijk. België is net als Nederland hard getroffen door de Tweede Wereldoorlog en zou echt wel het verschil moeten weten tussen mensen die vanwege hun geloof en afkomst worden afgevoerd naar concentratiekampen of direct vermoord, en een halt toeroepen aan illegale geïmproviseerde campings in stadsparken waar Noord-Afrikaanse gelukszoekers een door vrijwilligers verzorgde vakantie aan het vieren zijn.

Is dat verschil tussen razzia’s en een strict vluchtelingenbeleid nu écht zo moeilijk te zien, of zit de Belgische pers nog in de pre-Fortuynstand waarbij alles wat ook maar een beetje afwijkt van de linkse middenmoot direct wordt gezien als een hommage aan het fascisme? In dat geval lust ik er vermoedelijk ook nog wel een paar!
Misschien moeten al die brave sielige asielige verhuizen naar het Leopold park aan de voet van het Europees Parlement. Daar zitten ze dichter bij het vuur.
Misschien zou het politiecorps eens actie moeten ondernemen, namelijk een vette schadevergoeding eisen van de krant die het woord 'razzia' in de mond durft te nemen. En gewoon steeds maar weer, net zo lang tot een dergelijke krant aan de bedelstaf raakt. Immers trekt men nu voordeel van dergelijke fratsen, laat dat geldelijk gewin maar tot verlies worden dan zullen we zien hoe het gaat. Ik denk dat er weinig zijn die nog animo hebben voor asiel-geslijm wanneer het ze daadwerkelijk geld kost. Als het geld oplevert, ja dan wel. Maar ook de journalistieke elite gaat 2x nadenken indien ze zelf de rekening krijgen gepresenteerd.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door mercator »

Pizzaman schreef:Maar ook de journalistieke elite gaat 2x nadenken indien ze zelf de rekening krijgen gepresenteerd.
De meeste linkse krantjes staat het water al aan de lippen, maar het kan en mag nog wat meer natuurlijk. De grote boosdoeners zijn de 2 openbare omroepen, de Vlaamstalige en de Nederlandstalige. Daar zitten alleen maar socialist stemmende ambtenaren die van Fake News hun fulltime job hebben gemaakt. En dus zonder ophouden poco propaganda verpakt als nieuwsfeiten brengen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1662
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Bericht door Pizzaman »

mercator schreef:
Pizzaman schreef:Maar ook de journalistieke elite gaat 2x nadenken indien ze zelf de rekening krijgen gepresenteerd.
De meeste linkse krantjes staat het water al aan de lippen, maar het kan en mag nog wat meer natuurlijk. De grote boosdoeners zijn de 2 openbare omroepen, de Vlaamstalige en de Nederlandstalige. Daar zitten alleen maar socialist stemmende ambtenaren die van Fake News hun fulltime job hebben gemaakt. En dus zonder ophouden poco propaganda verpakt als nieuwsfeiten brengen.
Ik vind dat zo lachen he, dat die Trump gewoon 'fake news' tegen CNN zegt.
Wie weet hoeveel mensen hij al aan het nadenken heeft gezet.

En die klote NPO, gewoon procederen tegen die lui, hatsjee.
Eens zien of ze het dan nog zo leuk vinden. Die rekening komt wel.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Plaats reactie