Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16782
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor King George » Za Aug 11, 2018 12:37 pm

De staatssecretaris herhaalde nog eens zijn pleidooi voor het Australische model op de Middellandse Zee. Dat betekent dat migranten op zee worden tegengehouden en naar Afrika worden teruggebracht.

Hoe lang roepen wij dat al niet op FFI?
'Het zal er komen, ik ben vastberaden.

Eerst zien, dan geloven. Overigens: Hoe eerder, hoe beter.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14399
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Aug 17, 2018 6:21 pm

Verstandige mensen vallen elkaar niet (steeds) in de haren.

Een opvallend verschijnsel in de politiek. En ik weet waarom.

POLITIEK IS SMERIG
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67212
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 17, 2018 11:48 am

Politieman aangevallen met mes bij Maximiliaanpark, verdachte neergeschoten

In de buurt van het Brusselse Maximiliaanpark, op de Antwerpsesteenweg, is deze ochtend rond 9.15 uur een agent van de Brusselse lokale politie aangevallen met een mes. De politieman raakte lichtgewond aan het hoofd. Het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket en de Brusselse politie.

Het incident vond plaats tijdens een politiecontrole aan de WTC-torens, vlak bij Brussel-Noord en het Maximiliaanpark, waar veel trans-migranten-illegalen verblijven en regelmatig controles worden uitgevoerd.

Volgens een getuige was de persoon aan het slapen bij de Dienst Vreemdelingenzaken. De gecontroleerde man weigerde de plek te verlaten en haalde een mes boven. Hij sloeg verschillende oproepen om het mes weg te leggen in de wind, waarop de politie pepperspray inzette. De man kon uiteindelijk toch uithalen naar de agent. Die raakte lichtgewond aan het hoofd.

Een collega van de politieman opende vervolgens twee keer het vuur op de aanvaller en verwondde de verdachte in de borst en het been. De identiteit van de aanvaller is nog niet bekend. Hij verkeert niet in levensgevaar, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Volgens het Brusselse parket is er geen reden om aan te nemen dat het om een terroristisch incident gaat.

Politievakbond NSPV heeft op Twitter scherp gereageerd op de aanval. “Tweede resultaat 9 puntenplan Jambon-Francken... Politieman aangevallen met mes door illegaal aan Maximiliaanpark.”

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken hebben eerder deze maand een actieplan voorgesteld in de strijd tegen transmigrantie. Onder andere de ontmanteling van het Maximiliaanpark en intensievere politiecontroles op de reisroutes van de transmigranten maken deel uit van het 9 puntenplan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16782
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor King George » Ma Sep 17, 2018 12:04 pm

Ongeveer 900 stuks zwerfvuil daar.

Het RTL Nieuws heeft het over een parkslaper. Is het volgende creatieve woordje tapijtknieler?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67212
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Asielzoekers in het Maximiliaanpark

Berichtdoor Ariel » Di Sep 18, 2018 1:41 pm

Komt er een hek rond Maximiliaanpark? ‘Sluit park af met traliewerk’

Komt er binnenkort een groot hek rond het Brusselse Maximiliaanpark? Als het van de MR in Brussel afhangt alleszins wel. “Sluit het park af met traliewerk, ook ’s nachts”, klinkt het bij MR. De steekpartij waarbij een illegale migrant een agent stak met een mes was voor de partij “de druppel” en moet er nu echt een oplossing gezocht worden voor het intussen beruchte park. Dat meldt Belga.

De problematiek van illegalen in onze hoofdstad sleept al jaren aan. Twee jaar geleden was het aantal migranten en vluchtelingen in het Maximiliaanpark zo groot dat het zelfs wereldnieuws werd. Honderden, misschien zelfs duizenden migranten verbleven er in tenten in hartje Brussel, met wantoestanden tot gevolg. Het kamp werd ontruimd, maar het probleem werd nooit helemaal opgelost.

Tot op de dag van vandaag verblijven er nog steeds honderden migranten in het beruchte Brusselse park, wat voor veel overlast en onrust zorgt in en rond het park. Gisterenochtend werd een agent van de lokale politie er door een illegale migrant neergestoken met een mes. Zowel bij de politie als bij de linkse ngo’s die migranten opvangen in het Brusselse Maximiliaanpark vreest men voor meer geweld.

Voor de Brusselse MR was die steekpartij “de druppel” en moet er nu dringend een echte oplossing gevonden worden voor de problemen in het Maximiliaanpark. Brussels schepen Alain Courtois (MR) stelt voor om een hek te plaatsen rond het park. “Sluit het park af met traliewerk, ook ’s nachts”, klinkt het. “Het park moet opnieuw een plek van ontspanning en rust worden, in plaats van het grootste knooppunt van transmigranten in ons land.”

Bij Open Vld steunt men het voorstel van Courtois. “Er zijn heel veel parken zoals bijvoorbeeld het Warandepark waar een hek rond staat en die ’s nachts worden afgesloten”, aldus Els Ampe in De Ochtend op Radio 1.

Daarnaast wijst ze met een beschuldigende vinger naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Dat Francken de problemen oplost. In de tijd dat Maggie De Block staatssecretaris was, waren er veel minder problemen. Als De Block het kon oplossen, kan meneer Francken het toch ook?”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten