Sans-papiers in Belgie.

Mahalingam
Berichten: 41463
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Mahalingam »

Wij hebben een folklore ontwikkeld in Amsterdam met uitgeprocedeerde asielzoekers die als volgt gaat: na de Vluchtkerk verhuizen ze naar het Vluchtkantoor, dan in de Vluchtkazerne, de Vluchtschool, dan in de Vluchtheuvel enz.

In Brussel is een andere folklore tot ontwikkeling gekomen: de sans-papiers die in bouwkranen klimmen en dan er niet uit willen komen. Ze moeten dan ergens hun zin in krijgen.
Tot nu toe is nog niemand dood er uit gevallen.
Sans-papiers blijven in kraan bivakkeren
De acht sans-papiers die maandag in de vroege ochtend twee kranen hebben bezet op een werf aan de Naamsepoort, hebben de nacht doorgebracht in die kranen en weigeren nog steeds naar beneden te komen. Dat meldt de Brusselse lokale politie. Ze eisen verblijfspapieren.
En natuurlijk dient hun actie niet alleen hunzelf maar heeft ook een wijdere betekenis.
‘Daarom voeren ze nu actie’, zegt Abdel Mofid, wiens broer in een van de kranen zit. ‘Maar ze vragen ook aandacht voor de situatie van de vluchtelingen, en het feit dat ze vaak op bouwwerven als deze uitgebuit worden.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20151117_01974834
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41463
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Mahalingam »

Dit was afgelopen januari:
Afbeelding

Ik stelde dat die vrouwen hun best hebben gedaan om zwanger te worden want met een vaderloze baby worden ze niet uitgezet.
Nu komt dit bericht uit België.
Ook daar zijn er zwangerschappen en is de term "verblijfsbaby's " ervoor bedacht.
Twaalf illegale vrouwen laten zich door dezelfde man bezwangeren
Een Antwerpse man heeft maar liefst 12 illegale vrouwen zwanger gemaakt. Op die manier heeft hij die vrouwen aan verblijfspapieren geholpen. Het gaat om een nieuw fenomeen dat al een term heeft: de verblijfsbaby's. Het gaat om kinderen die verwekt worden om aan papieren te komen. In Antwerpen zijn er naar schatting tussen de 50 en de 100 dossiers per jaar.
[...]
Ook illegale criminelen zouden in de gevangenis vrouwen ontvangen en de techniek toepassen. De sans-papiers erkennen het kind, maar laten het nadien, samen met de moeder aan zijn of haar lot over. “Het kind is absoluut het kind van de rekening en dat mogen we absoluut ook eens onder de aandacht brengen”, zegt Duchateau.
http://www.gva.be/cnt/dmf20160601_02318 ... ezwangeren
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Uitgeprocedeerde asielzoekers kraken hotel in Brussel

Een groep van tachtig sans-papiers heeft gisteravond het Hotel Astrid in het centrum van Brussel ingenomen. Ze hopen tot na de winter te blijven.

In tien minuten tijd was het hele hotel, dat al drie jaar leegstaat, bezet door de sans-papiers. ‘Ze kwamen uit het niets en plots was het hotel van hen’, klinkt het bij omwonenden. Hotel ­Astrid, een zakenhotel met honderd kamers in het centrum van Brussel, ligt vlak bij het Brouckèreplein. De zaak ging zo’n drie jaar geleden failliet.

De bezetters zijn een groep van ongeveer tachtig Afrikanen uit onder meer Gambia, Ivoorkust, Kameroen en Ghana. Die landen hebben het economisch moeilijk, maar een oorlog woedt er niet en daarom zijn de meesten van hen eerder al uitgewezen. ‘Maar wij willen niet terug naar Afrika. We willen hier blijven. België is een goed land’, zegt een bezetter. ‘Wij vragen verblijfspapieren en onderdak. Sommigen zijn hier al tien jaar illegaal in België. Er moet iets gebeuren’, zegt een ander.

De groep woonde eerste in een kraakpand in Etterbeek, maar moest daar weg omdat het gebouw onveilig verklaard werd. Ook een aantal transmigranten uit het Maximiliaanpark heeft zijn intrek genomen in het hotel. Dat plein aan het Noordstation was de afgelopen weken de pleisterplaats voor migranten die naar Engeland willen. Verschillende politieacties en arrestaties hadden ervoor gezorgd dat hun aantal de laatste dagen terugliep.

Politie treedt niet op

‘Er is elektriciteit en water. We zitten hier goed’, klinkt het. ‘We hopen hier te kunnen blijven tot na de winter. Ons uitzetten is niet meteen mogelijk. Daarvoor is een rechterlijk bevel vereist en dat duurt minstens twee tot drie weken. En hopelijk nog veel langer’.

De politie liet gisteren weten dat ze voorlopig inderdaad niet zal optreden. ‘Wij wachten op instructies van de burgemeester’, klinkt het. Burgemeester Philippe Close (PS) liet gisteren op zijn beurt verstaan dat hij de situatie voorlopig niet zal aanvechten. ‘De eerste stap moet door de eigenaar worden genomen’, zegt zijn woordvoerster. ‘Hij moet ons contacteren om ons op de hoogte te brengen van de bezetting. Dat is nog niet gebeurd. Dus voorlopig doen we niks.’

Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert op de bezetting in duidelijke woorden. ‘Als de eis van de bezetters een collectieve regularisatie is dan is ons antwoord even duidelijk: geen sprake van!’, zegt woordvoerster Katrien Jansseune.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

orfeus
Berichten: 83
Lid geworden op: do aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door orfeus »

«De zaak ging 3 jaar geleden failliet..» En er is nog altijd water en electriciteit ??!!
Wordt tijd dat men dat dan maar afsluit, niet ?
100 kamers en 80 sans-papiers : wie gaat die rekening voor electr. en water mogen betalen ...?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Ariel »

orfeus schreef: 100 kamers en 80 sans-papiers :
Het zou mij niet verbazen als er op dit moment al 180 sans-papiers in dat hotel zitten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Ariel »

De Sans-papiers maken het gezellig.
‘We hebben hier een klein dorp uit de grond gestampt’

In de voormalige lobby van een Brussels driesterrenhotel slapen nu mensen op matrassen op de grond. Ze willen maar één ding: papieren. ‘Samen sterk! Dat is toch hoe jullie dat hier in Vlaanderen zeggen?’
Meer hier.
Spoiler! :
‘Wie wij zijn? Wij zijn sans-papiers. Wat we hier doen? Wonen. Waarom we dat doen? Omdat hier plaats is en wij nergens anders heen kunnen. Wat wij willen? Papieren, zoals iedereen.’

Hotel Astrid aan het Brouckèreplein in hartje Brussel was ooit een luxueus driesterrenhotel waar je voor een kamer al snel 250 euro per nacht mocht neertellen. In wat toen de ontbijtzaal was, liggen vandaag tientallen matrassen en staan zakken vol kleren en huisraad. Aan wat toen de receptie was, worden yoghurtjes, wafels en flessen water uitgedeeld. In de hoek staat een plastic box met resten van spaghettisaus.

Ruim tachtig mensen van het collectief La Voix des Sans-Papiers zijn gisterenavond op enkele minuten tijd neergestreken in het gebouw, dat leegstond sinds het faillissement van het hotel drie jaar geleden. De meeste bewoners zijn uitgeprocedeerde asielzoekers. Hun roots liggen in Afrika – onder meer Gambia, Ghana en Mauritanië – maar de meesten leven al meer dan tien jaar in België. Ze komen uit Ternat, Antwerpen en Brugge.

‘Maar nu zijn wij één grote familie’, zegt Modou Ndiaye (35). ‘We hebben allemaal hetzelfde doel: papieren. Daarom zijn we in 2014 allemaal naar Brussel gekomen. Om onze krachten te bundelen. Samen sterk! Dat is toch hoe jullie dat hier in Vlaanderen zeggen?’
‘Wij leven hier met alle categorieën van mensen’

Op de achtergrond weerklinkt Afrikaanse muziek. Terwijl de ene zingt en danst, liggen anderen uitgeteld op hun matras of kijken ze een film op hun smartphone. Wanneer de gemoederen even oplaaien en iemand een potje yoghurt tegen de grond gooit, komen twee anderen meteen aanlopen met een dweil. Even verderop is een man al de hele ochtend lang in de weer met een borstel.

We hebben hier een klein dorp uit de grond gestampt’, vat Ndiaye de sfeer samen. ‘Wij leven hier met alle categorieën van mensen samen. Er zijn jonge mannen, alleenstaand, maar ook gezinnen. Ouderen en zieken. En ook veel kinderen. Zijn zijn nu allemaal naar school. Iedereen doet zijn ding. Wij houden de boel bezet en organiseren activiteiten. Eten krijgen we van vrijwilligers, die ons ook helpen met koken.’

Op een boogscheut van hotel Astrid ligt het Maximiliaanpark, waar nog steeds transitmigranten overnachten in de hoop ooit in Groot-Brittannië te raken. Zij hebben met de bezetting van het hotel niets te maken, zegt Ndiaye. ‘Wij begrijpen dat zij een slaapplaats zoeken, maar we kunnen niet iedereen binnenlaten. Onze groep zal niet uitbreiden. We hebben eerder eens geprobeerd om andere mensen tot onze groep toe te laten, maar dat liep mis. Zij spraken onze taal niet en respecteerden onze regels niet.’

‘We willen geen onnodige elektriciteit verbruiken’
Tot voor gisterenavond logeerde de groep in een rusthuis in Etterbeek, dat in afwachting van een renovatie leegstond. Met de burgemeester hadden ze de afspraak dat ze er tot vandaag konden blijven.

De migranten hopen dat ze met de burgemeester van Brussel een gelijkaardige afspraak kunnen maken, om toch zeker tijdens de wintermaanden een onderkomen te hebben. Maar eerst willen ze de hoteleigenaar bereiken. ‘Voorlopig is ons dat niet gelukt’, zegt Ndiaye. ‘We hopen dat hij hier geen probleem mee heeft. We willen hem betalen.’

Om de mogelijke toekomstige kostprijs te drukken, hebben de bewoners zich nu alvast beperkt tot de eerste drie verdiepingen van het gebouw. ‘De rest hebben we niet nodig met onze kleine groep.’ De lift is afgeplakt, de lichten zijn overal gedoofd, waardoor het voormalige sterrenhotel er nogal donker en grauw bij ligt. ‘Maar we willen geen onnodige elektriciteit verbruiken.’


Hoe lang ze hier willen blijven? ‘Tot we papieren hebben’, zegt Aminata (43). Ze slaapt alleen op een kamer op de eerste verdieping – tussen alle gezinnen met kinderen. ‘We kunnen niet anders’, zegt ze. ‘Leven zonder identiteitskaart is geen pretje. Ik ben altijd bang als ik de politie tegenkom. Maar ik ben ziek. Twee keer per week moet ik naar het ziekenhuis. Astma, maar ook reuma. Ik kan nog amper lopen. In Mauritanië kunnen ze mij niet helpen. Daar gaan mensen in mijn situatie gewoon dood.’

De politie liet gisteren al weten dat ze voorlopig niet zal optreden en wacht op instructies van burgemeester Philippe Close (PS). Die liet gisteren op zijn beurt verstaan dat hij de situatie voorlopig niet zal aanvechten. ‘De eerste stap moet door de eigenaar worden genomen’, zegt zijn woordvoerster. ‘Hij moet ons contacteren om ons op de hoogte te brengen van de bezetting. Dat is nog niet gebeurd.’

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft intussen duidelijk laten verstaan dat hij niet van plan is om op de eis van de bezetters in te gaan en hen papieren te geven. ‘Geen sprake van! Zo’n acties maken absoluut geen indruk op mij. We bekijken met de politiediensten hoe snel we dit pand leeg kunnen krijgen.’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19138
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door mercator »

orfeus schreef:«De zaak ging 3 jaar geleden failliet..» En er is nog altijd water en electriciteit ??!!
Wordt tijd dat men dat dan maar afsluit, niet ?
100 kamers en 80 sans-papiers : wie gaat die rekening voor electr. en water mogen betalen ...?
De eigenaar neem ik aan. Dan zijn er enkele mogelijkheden: 1. die is met de noorderzon vertrokken en wordt het een "oninbare post" voor de nutsbedrijven 2. dat is een onbaatzuchtige goedmensch en betaalt met plezier het verteer van die negers of 3. -en dat is het meest waarschijnlijke- het socialistische Franstalige stadsbestuur van Brussel gaat dat betalen met geld opgebracht door de Vlamingen. En de negertjes zijn blij !
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

orfeus
Berichten: 83
Lid geworden op: do aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door orfeus »

Hebben ook al een website http://lavoixdessanspapiers.eu.org. Waar halen die hiervoor het geld vandaan; en het schoolgeld voor hun kinderen (zullen wel allemaal advocaat worden...).
Ik heb niks tegen onderwijs voor kinderen, zieken-/ouderenzorg maar als autochtoon mag je zien dat je met alle "papiertjes" in orde bent vòòr je iets kan bekomen.
En de enige die er iets "wil" aan gaan doen is Francken; PS politici (= rabiate grote Francofonie) gaan voorlopig niets doen. Francken zal het "vuile werk" mogen opknappen en dan langs alle kanten beklad worden .

mercator
Berichten: 19138
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door mercator »

orfeus schreef:Hebben ook al een website http://lavoixdessanspapiers.eu.org.
Ik heb daar s naar gekeken, no way dat die tekstjes door zwarten met een IQ van 60 geschreven zijn. Die liggen echt niet wakker van de révolution sociale et politique waar het altijd over gaat. Marxistische leraartjes of studentjes hebben dat helemaal voor nop opgeschreven, die illegalen zelf snappen daar niks van .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

orfeus
Berichten: 83
Lid geworden op: do aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door orfeus »

mercator schreef:
orfeus schreef:Hebben ook al een website http://lavoixdessanspapiers.eu.org.
Ik heb daar s naar gekeken, no way dat die tekstjes door zwarten met een IQ van 60 geschreven zijn. Die liggen echt niet wakker van de révolution sociale et politique waar het altijd over gaat. Marxistische leraartjes of studentjes hebben dat helemaal voor nop opgeschreven, die illegalen zelf snappen daar niks van .
Geloof ik ook — is dan weer een uiting van de "weg met ons" mentaliteit.
Hotel Astrid : "You may check in any time you want but you can never leave"

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
In de voormalige lobby van een Brussels driesterrenhotel slapen nu mensen op matrassen op de grond. Ze willen maar één ding: papieren.
Papieren? Wat heb je nu aan papieren? Aha! Die papieren zijn geld waard. Veel geld voor parasieten. Op zijn minst een altijd eeuwig durende vaste uitkering zonder zorgen. Recht op een woning. Dus een vaste woon- en verblijfplaats. Je kunt ook door het bezit van het papier gaan werken. Uitkering + zwart bij klussen is natuurlijk veel aantrekkelijker. Jaarlijkse vakantie naar donker apenland Afrika is daarmee verzekerd. Eritreeërs weten daar over mee te praten.

Deze hele gang van zaken, het een, lokt vanzelfsprekend ook het ander uit: meer zwarte apen (er zijn ook blanke apen) die naar Europa varen. Voor zwemvesten is gezorgd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 19138
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door mercator »

orfeus schreef:Geloof ik ook — is dan weer een uiting van de "weg met ons" mentaliteit.
Er is nu ook een Vlaamse weg-met-ons film uit : Stranger in Paradise . Een links acteurtje "speelt" het ongastvrije Europa, de rest van de cast zijn zielige vluchtelingen. Op het einde krijgt elke afgewezen vluchteling een stukje tape op zijn vel geplakt om aan te duiden dat hij/zij niet gewenst is . Te belachelijk voor woorden maar dat onding zal begraven worden onder de prijzen en eervolle vermeldingen uiteraard.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 19138
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door mercator »

Hans v d Mortel sr schreef:Deze hele gang van zaken, het een, lokt vanzelfsprekend ook het ander uit: meer zwarte apen (er zijn ook blanke apen) die naar Europa varen. Voor zwemvesten is gezorgd.
Over zwarte apen: hier in Vlaanderen hebben we een o zo links popzangertje Raymond van het Groenewoud. Elke keer als die zijn bek open doet is het om te kankeren over de racistische en bekrompen Vlamingen, op elke bijeenkomst van de Groenen of de Roden mag die cultuur-Marxistisch komen kwelen. Maar eind jaren 1970 had die een hitje waarbij hij een gospel kerkdienst van Afro Amerikanen nadeed en daar komt deze zin in: het zijn een stel zwarte apen en de zotste staat van voor.
Het wordt toch wel tijd dat we de huidige o zo gevoelige zwarten daar s op wijzen en eisen van Gutmensch Raymond dat hij diep door het stof kruipt.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Ariel »

Rechter beveelt ontruiming hotel dat vorige week werd gekraakt

Het voormalige Hotel Astrid op het Zaterdagplein in het centrum van Brussel is sinds 13 september gekraakt door een groep van ruim 80 personen. De erfpachter Borealis Hotel Group heeft bij de rechtbank van eerste aanleg een bevelschrift verkregen tot ontruiming van het gebouw. Het hotel wordt binnenkort herontwikkeld.

Het Hotel Astrid werd tot 29 april 2016 uitgebaat door toenmalige eigenaar Shoprent. De nieuwe eigenaar Borealis Hotel Group wil het hotel omvormen tot een modern hotel met 100 kamers en 6 appartementen. Voor die verbouwingen werd op 15 juli 2016 een bouwaanvraag ingediend en die zal volgens Borealis Hotel Group eerstdaags worden afgeleverd.

“De krakers hebben van de tijd nodig voor het bekomen van de bouwvergunning misbruik gemaakt om zich wederrechtelijk, en met geweld, toegang te verschaffen tot het bewaakte gebouw”, laat Borealis Hotel Group weten.

Na de vaststelling dat het hotel gekraakt was, heeft Borealis Hotel Group een verzoek bij ‘absolute noodzakelijkheid’ neergelegd bij de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg heeft daarop een bevelschrift afgeleverd tot ontruiming van het gebouw. Dat bevelschrift wordt dinsdag door de deurwaarder aan het gebouw geplakt. Daarop krijgen de krakers vijf dagen de tijd om het pand te verlaten. Doen ze dat niet, dan zal het maandag tot een ontruiming komen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19138
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door mercator »

Oei oei, de linkse troepen maken zich al klaar om rel te gaan schoppen bij die ontruiming. k Vraag me af wat er zou gebeuren als een paar honderd negers eens een moskee zouden kraken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47776
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Pilgrim »

Sans-papiers krijgen tot maandag om bezette hotel in Brussel te verlaten

Bewerkt door: ADN
19/09/17 - 17u51 Bron: Belga


Afbeelding

Een deurwaarder heeft vanmorgen een ontruimingsbevel overgemaakt aan de sans-papiers die het Hotel Astrid in het centrum van Brussel bezetten. Dat zegt een woordvoerder van La Voix des Sans-Papiers, het collectief van mensen zonder papieren die het hotel sinds 13 september bezetten. De sans-papiers moeten het pand ten laatste op maandag 25 september verlaten.

De woordvoerder van La Voix des Sans-Papiers zegt ontgoocheld te zijn door de beslissing van de rechtbank. De sans-papiers hadden volgens hem gehoopt om tot na het einde van de winter in het gebouw te kunnen blijven. De sans-papiers hopen nu dat de burgemeester van Brussel, Philippe Close, met een oplossing zal komen.

De vorige eigenaar, Shoprent, baatte het hotel uit tot 29 april 2016. Nieuwe eigenaar Borealis Hotel Group diende midden juli 2016 een bouwaanvraag in om het hotel te moderniseren. Die voorziet in 100 kamers en zes appartementen. De bouwvergunning zou binnenkort worden toegekend.

Een zestigtal migranten bezetten het gebouw sinds vorige woensdag. Borealis tekende beroep aan tegen de bezetting bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De voorzitter van de rechtbank beval daarop de ontuiming van het hotel. Het bevel daartoe hangt nu aan de ingang van het gebouw. De sans-papiers hebben vijf dagen om het gebouw te verlaten.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... oetophlnbe
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41463
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Mahalingam »

Bij de ontruiming zou verzet worden gepleegd, zo werd gezegd. Dan zouden er wel eens negers beschadigd kunnen worden en dat is een gruwel voor de overheid (black lives matter!).
Dus wordt er niet ontruimd en betaalt de stad de kosten van verblijf.
Sans-papiers mogen nog week langer in Brussels Hotel Astrid blijven
De ongeveer tachtig sans-papiers die het Brusselse Hotel Astrid kraken, mogen er nog tot 1 november blijven. Die beslissing heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) vanavond bekendgemaakt op de gemeenteraad. [...]
Omdat er te weinig agenten aanwezig waren, kon de ontruiming niet doorgaan.[...]
“De Stad Brussel is met de eigenaar een opeising tot gebouw overeengekomen. De sans-papiers kunnen daardoor tot woensdag 1 november in het hotel blijven”, aldus burgemeester Close. Die dag moeten de mensen zonder papieren wel definitief het hotel verlaten.
Afbeelding
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/sa ... ~ad8682d5/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Ariel »

Laat het even goed tot u doordringen....De Brusselse politie betreurt het “misverstand” en het gebruik van pepperspray, wapenstok en rubberkogels tegen rellende uitgeprocedeerde asielzoekers. : nono3: Hadden ze niet moeten doen.
Brusselse politie betreurt “misverstand”: pepperspray, wapenstok en rubberkogels tegen asielzoekers

Enkele asielzoekers zijn bewerkt met pepperspray, kregen slaag van een wapenstok en werden beschoten met rubberkogels. En dat allemaal omdat ze een bevel van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) uitvoerden. De politie van Brussel Hoofdstad-Elsene betreurt een “misverstand” in het centrum van Brussel waarbij zes asielzoekers gewond raakten.

De gewonden maakten deel uit van de groep van tachtig asielzoekers die sinds half september het leegstaande Astridhotel in het centrum van Brussel bezet. Ze zouden afgelopen weekend verhuizen naar een nieuw pand: het Meyboomgebouw in de Broekstraat. In theorie is dat eigendom van de KU Leuven, maar de stad Brussel had het opgevorderd voor de huisvesting van sans-papiers.

Tijdens de verhuizing, zaterdagmiddag, liep het helemaal mis. “Een buurman bleek de politie te hebben gebeld. Toen we ter plekke kwamen, werd ons de toegang tot het pand ontzegd”, zegt een woordvoerder van de asielzoekers. “We weigerden, waarop een van de agenten een migrant tegen een auto duwde.”

De situatie raakte verhit. Het kwam tot schermutselingen waarbij de politie pepperspray gebruikte, slagen met de wapenstok uitdeelde en rubberkogels op de groep afvuurde. In totaal zes asielzoekers raakten gewond, van wie drie als gevolg van de rubberkogels. De agenten kregen versterking van de anti-agressiebrigade van de lokale politie én de federale politie. “Daarna is de rust ineens teruggekeerd, en konden we het gebouw betreden”, zegt de woordvoerder. “Het bleek in zo’n slechte staat te zijn, dat we naar het Astridhotel zijn teruggegaan.”

Bij de politiezone Brussel Hoofstad-Elsene is te ­horen dat het om “een misverstand gaat”. “Wij hadden een oproep van verdacht gedrag gekregen”, zegt woordvoerster Ilse Van de Keere. “Zulke oproepen nemen we serieus, want we zitten nog steeds in terreurniveau drie. Het kabinet van burgemeester Close had blijkbaar toestemming gegeven voor de verhuizing, maar de politie was daar niet van op de hoogte. Het is spijtig dat het zo gelopen is.”

De asielzoekers nemen geen genoegen met die verklaring. Ze willen een klacht indienen tegen de ­politie, omdat die naar hun mening “volkomen disproportioneel” heeft gereageerd
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7956
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door xplosive »

Europa is verloren.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

mercator
Berichten: 19138
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door mercator »

Hoe moeten illegalen nu een rechtszaak gaan aanspannen ? Officieel zijn ze niet eens in Brussel aanwezig.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Ariel »

mercator schreef:Hoe moeten illegalen nu een rechtszaak gaan aanspannen ? Officieel zijn ze niet eens in Brussel aanwezig.
Dat doet de Belgische regering voor ze. Het blijkt dat men in Belgie erg zuinig zijn op hun kwetsbare asielzoekers. Dit nieuwtje over de extra onderzoek naar folteren zal als een lopend vuurtje door de Afrikaanse landen gaan, en elke Afrikaan die hier nu illegaal zit heeft kans op folteren in zijn land van herkomst.
Asieldienst voert extra foltercheck in voor uitzetting migranten

De Belgische asielinstanties zijn begonnen met een nieuwe procedure om zeker te zijn dat de mensenrechten van migranten bij hun gedwongen terugkeer worden gerespecteerd.

Een halfjaar na de politieke heisa over het terugsturen van Soedanese migranten naar hun thuisland, een dictatuur, zijn er nieuwe regels om zeker te zijn dat mensen na hun repatriëring niet worden gefolterd of mishandeld. Bij een aanhouding wegens illegaal verblijf wordt met de hulp van een vragenlijst binnen 24 uur onderzocht en beslist of de vreemdeling gevaar loopt bij een gedwongen uitzetting.

Bij twijfel speelt de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), die het verblijf in ons land regelt en controleert, het dossier door naar het Vluchtelingencommissariaat (CGVS), ook al weigert de betrokkene asiel aan te vragen. Bij die groep gebeurde de ‘foltercheck’ vroeger niet. Het is een pijler van het internationaal recht dat mensen niet mogen worden teruggestuurd naar plaatsen waar ze gevaar lopen.

Mensenrechtenschendingen
Het CGVS, dat oordeelt of mensen recht hebben op erkenning tot vluchteling, zal nu ook voor ‘asielweigeraars’ nagaan of er al dan niet gevaar is op mensenrechtenschendingen. Als het oordeelt dat er geen risico op foltering is, wordt dat besluit opgenomen in de documenten die de juridische onderbouw vormen van de beslissing tot uitzetting.

Dat moet vermijden dat de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen, het rechtscollege dat zich buigt over een beroep tegen een geweigerd verblijf, uitwijzingsbevelen vernietigt wegens een gebrekkige mensenrechtencheck. Dat gebeurde geregeld.

De nieuwe regels zijn een gevolg van heibel over tien teruggestuurde Soedanezen. Die waren versneld uitgewezen nadat de regering onder druk was gekomen over de grote toestroom van migranten in Brussel-Noord en het aanpalende Maximiliaanpark in de zomer van vorig jaar.

Repatriëring
De uitzetting bracht staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en de regering in een lastig parket. Nadat een aantal Soedanezen beweerd had bij de repatriëring gemarteld te zijn door de veiligheidsdiensten, kwam er een onderzoek door het Vluchtelingencommissariaat.

Dat oordeelde in zijn eindrapport dat er geen bewijs voor de folteringen was gevonden, maar ook dat het niet zomaar ‘case closed’ was. Er werden grote kanttekeningen geplaatst bij het Belgische beleid tot dan toe. Er waren vragen over de samenwerking met Soedan, waarvan de president door het Internationaal Strafhof van genocide verdacht wordt.

Het grootste punt van kritiek was dat de bevoegde vreemdelingendienst DVZ te licht ging over mogelijke veiligheidsrisico’s bij de uitzetting van mensen die in ons land weigeren asiel aan te vragen. Het vluchtelingencommissariaat was niet akkoord met de interpretatie van de asieldiensten dat wie geen asiel aanvroeg aangaf geen bescherming te zoeken en uitgewezen kon worden. De conclusie was dat ook voor migranten in illegaal verblijf een foltercheck moest gebeuren.

Oostenrijk
Die verplichting is nu uitgewerkt in nieuwe regels. De vreemdelingendienst haalde de mosterd in Oostenrijk. Daar is in dezelfde discussie het principe van de ‘impliciete’ asielaanvraag ingevoerd.

2.409 illegale soedanezen onderschept
Er zijn vorig jaar 2.409 onderscheppingen gebeurd van mensen in illegaal verblijf die beweerden Soedanees te zijn. Op een totaal van 869 bevelschriften om het land te verlaten, zijn 10 Soedanezen uitgewezen.

Binnen Europa lag dat aantal enkel in Noorwegen hoger. Daar ging het om 20 uitwijzingen. In België vroegen 27 Soedanezen vorig jaar asiel aan. Drie werden erkend als vluchteling.

Het komt erop neer dat het dossier automatisch naar het vluchtelingencommissariaat gaat, zodra de betrokkene bij zijn eerste verhoor na de aanhouding aangeeft vervolging te vrezen. Het CGVS behandelt het dossier verder als een gewone asielaanvraag.

Belangrijk is dat de migranten buiten de Dublinregels worden gehouden. Die bepalen dat lidstaten asielzoekers mogen terugsturen naar landen waar ze het eerst Europa zijn binnengekomen. Daarom willen veel migranten net absoluut geen asiel aanvragen.

Extra foltercheck
De regeling opent de discussie over het statuut van een vreemdeling die weigert asiel te vragen, maar volgens het vluchtelingencommissariaat niet kan worden uitgewezen omdat hij gevaar loopt in eigen land. Daar is nog onduidelijkheid over, ook omdat de asieldiensten met de nieuwe procedure onbekend terrein betreden.

‘In de meeste gevallen zal het njet zijn, omdat de meerderheid toch niet in aanmerking komt voor bescherming. Het is vooral juridisch belangrijk dat de extra foltercheck gebeurt en bij het uitwijzingsbevel kan worden gevoegd’, is te horen bij de asieldiensten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Ariel »

90 illegalen bezetten gebouw in Molenbeek

In Molenbeek heeft een groep van ongeveer 90 illegalen een leegstaand gebouw gekraakt en bezet. Het gaat om het collectief ‘La Voix des sans-papiers’ dat in illegalen helpt gebouwen te kraken. In het verleden werd bijvoorbeeld ook al een hotel in het centrum van de stad Brussel bezet. Ze hopen geregulariseerd te worden. Dat meldt Belga.

La Voix des sans-papiers is een collectief dat bijstand verleent aan illegalen en hen probeert te laten regulariseren. Het gaat veelal om uitgeprocedeerde asielzoekers uit onder meer Gambia, Ivoorkust, Kameroen en Ghana. In het verleden kraakten ze al verschillende panden, waaronder het Hotel Astrid in het centrum van de stad Brussel.

“Recht op huisvesting”
Tot voor kort verbleven de illegalen in een internaat in de Brusselse gemeente Vorst. Ze blijven telkens hardnekkig zo lang mogelijk in het gekraakte pand, ondanks meerdere ontruimingsbevelen. Nu gingen ze toch op zoek naar een nieuwe woonst, die ze vonden in Molenbeek. Het is intussen de tiende keer dat de groep moet verhuizen.

“Sinds maart verbleef dit 90-tal mannen, vrouwen en kinderen, die een regularisering vragen, in een vroeger internaat van de gemeente Vorst. Om het contract met de Federatie Wallonië-Brussel (de eigenaar van het gebouw) na te leven, moeten ze vertrekken nu de winter voor de deur staat”, stelt La Voix des sans-papiers in een boodschap op Facebook.
  • “Artikel 21 van de Belgische grondwet erkent het recht op huisvesting. Toch hebben de overheden geen enkele voorstel voor een ander onderkomen gedaan. We zijn dus genoodzaakt een leegstaand gebouw te bezetten en zelf het recht op huisvesting toe te passen. Voor ons zijn er geen andere oplossingen om de straat en de wintertemperaturen te vermijden”, aldus een woordvoerder van het collectief aan Belga.
De illegalen proberen en hopen geregulariseerd te worden zodat ze permanent in België kunnen blijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Belgie heeft er een Sans-papier bij. De veroordeelde leider van de terroristische groepering Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, raakt zijn Belgische nationaliteit kwijt. Het gerechtshof in Antwerpen heeft dat bepaald.
De man trouwde vorig jaar in de gevangenis van Hasselt om te voorkomen dat hij wordt uitgeleverd aan Marokko. Hij huwde een Belgische vrouw van Marokkaanse origine.

Belkacems advocaat gaat met haar cliënt kijken of het vonnis wordt aangevochten. „Cassatieberoep behoort tot de mogelijkheden en daarna het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg”, zegt Liliane Verjauw tegen Belgische media. In ieder geval gaat zij er alles aan doen om uitwijzing te vermijden. Volgens de raadsvrouw wil Belkacem bij zijn gezin zijn, van een uitkering genieten, werken en een gewoon leven leiden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De meeste advocaten zijn net zo corrupt als menige rechter.

Het is een onverklaarbare ziekte van de menselijke geest.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41463
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Sans-papiers in Belgie.

Bericht door Mahalingam »

Na alleen maar het verhaal van de advocaat gehoord te hebben, dan nu het verhaal van de overheid.
Fouad Belkacem (36) werd in januari 2016 veroordeeld tot 12 jaar cel en 30.000 euro boete als leider van de terroristische groepering Sharia4Belgium. In oktober 2016 werd de procedure gestart om hem zijn Belgische nationaliteit te ontnemen.

Volgens het Antwerpse parket-generaal vormt hij een permanente bedreiging voor de openbare veiligheid en is hij ernstig tekortgeschoten in zijn verplichtingen als Belgisch burger. Belkacem heeft nu alleen nog de Marokkaanse nationaliteit.

,,Uitstekend dat een terroristenleider zijn nationaliteit verliest, maar dat zou gewoon automatisch moeten gebeuren bij een veroordeling voor terrorisme”, reageerde de Belgische staatssecretaris Francken vanochtend op Twitter.
https://www.ad.nl/buitenland/sharia4bel ... ~aabecfa9/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Plaats reactie