Het broeit in Borgerhout.

Mahalingam
Berichten: 41463
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Mahalingam »

Onderstaande krantenkop moet je niet letterlijk opvatten.
Burgemeester Bart De Wever ligt onder vuur na uitspraak over migranten in Borgerhout
"Kijk naar de foto's van de daders in Barcelona. Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout kom je op een avond gemakkelijk twintig mannen van dat type tegen." Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in Gazet Van Antwerpen. Die uitspraak wordt hem door velen niet in dank afgenomen.
Reacties van de usual suspects:
Een van hen is Yasmine Kherbache (sp.a): "Op Twitter negeer ik zulke ranzige praat, maar dit gaat over de burgemeester van Antwerpen. Beschouwt zich dan nog als 'proper rechts'." [...]
Stephanie Van Houtven (sp.a), districtsvoorzitter van Borgerhout, postte een foto van een feest op de Turnhoutsebaan met de vraag: "Bedoel je deze Turnhoutsebaan, Bart De Wever? Misschien maar eens naar Borgerhout komen."
Dat laatste is een slecht voorbeeld want kort na deze ophef kwamen er twee agenten op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. En wat toen gebeurde haalde de media:
Politie Antwerpen opnieuw aangevallen door jongeren
Het gaat om twee inspecteurs van de fietspatrouille. "Iets voor zeven merkten twee inspecteurs van de fietspatrouille de wagen van de vrouw op", vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie aan VTM Nieuws. "De bestuurster reed in de richting van de collega's, die gelukkig konden wegspringen.
De vrouw reed een zijstraat in en vernielde daarbij wat straatinfrastructuur. De wagen kwam uiteindelijk tot stilstand waarna de patrouille het wapen trok en de vrouw dwong om uit te stappen."

Meteen verzamelde zich een groep jongeren rond het incident en de agenten zagen zich genoodzaakt om bijstand te vragen. Er vielen rake klappen en een van de fietsen van de agenten werd vernield. Op het ogenblik dat de versterking ter plaatse kwam, waren de jongeren al verdwenen.
https://www.demorgen.be/binnenland/poli ... -bb24ce74/
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... hout.dhtml

Tot slot een stukje uit het interview:
Daarna wordt De Wever de vraag gesteld of "je moet verbinden of verder polariseren"? Zijn antwoord:

"We moeten ons ook niet te veel illusies maken. Het zit op meerdere vlakken niet echt goed tussen de islam en het Westen. Dat is wat het is. (...) We rekruteren nu voor de Antwerpse politie bij de allochtone gemeenschap. Zij moeten zelf ook het gezicht van de straat, van het gezag worden. Maar zeggen dat elke kiezer dat even prettig vindt, dat is liegen. Dan krijg ik mails, en meer dan één, 'dat we terroristen geen wapens moeten geven'. Het maatschappelijk weefsel is ontstoken. Je moet ook erkennen dat er mensen zijn die gewoon schrik hebben, die er niet gerust op zijn. Je moet hen niet benaderen met alleen maar de booschap dat ze verdraagzaam moeten zijn en ze bij het minste uitschelden voor racist. Dat hebben we twintig jaar gedaan, maar het heeft niks opgebracht. De polarisatie is er al twintig jaar, maar altijd was er alleen maar een probleem in de ene richting, het ging altijd over de zogenaamde onverdraagzaamheid."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6531
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Het broeit in Borgerhout:

Bericht door Ali Yas »

Waarom is verdraagzaamheid eigenlijk per definitie een deugd? Het is veel beter bepaald kwaad niet te pikken en de verantwoordelijken daarop streng aan te spreken. Alles verdragen is voor de underdog. Die positie krijgen we later nog wel, maar nu nog niet.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Moslims zijn niet verdraagzaam. Ook al lijkt het soms zo, omdat linkse bestuurders ons dat willen wijs maken.

De leer van moslims staat verdraagzaamheid tegenover niet-moslims niet toe. Duidelijk? Dus laten we moslims de deur wijzen. Laten wij moslims op zijn minst een kenbaar teken geven wanneer wij ze tegen komen. Een teken dat aangeeft dat ze weg moeten uit Europa. Dat ze niet langer gewenst zijn. Omdat ze lang genoeg geparasiteerd hebben op onze kennisbeschaving zonder ook maar één moment te willen integreren en zich op zijn minst gelijkwaardig te voelen. Want moslims voelen zich superieur aan ons en onze beschaving, cultuur, kunst, wetenschap, normen en waarden.

Wanneer de hoofddoek bepalend is voor het geluk van de moslimvrouw kan dat veel beter in een moslimland zonder varkens, honden en alcohol.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41463
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re:Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Mahalingam »

150-tal mensen betogen in Borgerhout, De Wever 'had ander signaal verwacht'
Na de aanval op de Turnhoutsebaan vrijdagavond, waarbij twee politieagenten lichtgewond raakten, had de Antwerpse burgervader om een signaal van de buurt gevraagd: om de daden te veroordelen, maar ook om schuldigen aan te duiden.
En wat werd het signaal? Rood en Groen samen tegen Bruin.
De welkomstwoorden werden uitgesproken door actrice Mitta Van der Maat, die alle deelnemers ‘een fijne wandeling’ wenste. Daarmee benadrukte dat het niet om een betoging gaat met leuzes en protest, wel om een rustige wandeling rond het thema ‘Signaal aan Bart De Wever’.
[...]
Aan het Ecohuis, op de Turnhoutsebaan, zal na de wandeling een menselijke ketting worden gevormd. Het initiatief voor de menselijke ketting was er deze week al gekomen, na het interview met De Wever in Gazet van Antwerpen, waarin hij bepaalde bewoners van Borgerhout vergeleek met de terroristen van de aanslagen in Catalonië.

Ook Wouter Van Besien (Groen) en Tom Meeuws (SP.A) stapten mee op. De optocht verliep zonder incidenten of grote verkeershinder. Aan het einde weerklonk applaus voor de begeleiding van de politie.
En dan de reactie van De Wever:
De Wever zelf is niet onder de indruk van de manifestatie, zo vertelt hij aan vrtnws. 'Ik had een ander signaal verwacht. Ik denk dat het normaal is dat als op twee maanden tijd de politie in uw buurt vier keer wordt aangevallen door jongeren, dat je dat als buurtbewoner niet pikt. Wie zijn die jongeren, wie zijn die ouders, daar moet verantwoordelijkheid worden genomen. Als men niet verder komt dan een betoging om de burgemeester uit te schelden voor racist en neonazi, dan is dat zeer droevig', aldus De Wever.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20170903_03049925
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41463
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Mahalingam »

Er zijn foto's van de plek van het 'incident'na afloop.
Te zien is de kapotte fiets en de licht beschadigde agenten.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 19138
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:En wat werd het signaal? Rood en Groen samen tegen Bruin.
Een handvol blanke cultuur Marxisten dus, overwegend uit het artistiekerige en welzijnsdenkende wereldje geplukt. De Marokkanen zelf blijven gewoon lekker thuis voor het Offerfeest. Bij de volgende verkiezingen is de racist De Wever toch weg, waarover maken ze zich eigenlijk druk.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 41463
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Mahalingam »

Ik heb nog even de video bekeken van de wandeling en ja ze zien er uit als blanke cultuur Marxisten.
Ik denk dat ze vast en zeker wel in de kast een doos hebben staan vol met waxinelichtjes voor een volgende slachtoffers herdenking.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Ariel »

Drie keer raden...Moslims? Of Moslims, of misschien moslims.
‘Jongeren’ en politie slaags in Borgerokko – ‘jongeren’ winnen, politie vlucht

Twee politiemensen zijn zondagmiddag lichtgewond geraakt bij een interventie in Borgerhout. Het politieoptreden lokte opnieuw veel toeschouwers, die zich tegen de politie keerden. Drie personen werden opgepakt.

De inspecteur zag de agressieveling een gebouw ingaan, waar ploegen in bijstand en het SRT hem in de boeien konden slaan. “De grote politie-aanwezigheid had intussen veel toeschouwers gelokt, die leuzen tegen de politie begonnen te roepen en met eieren begonnen te gooien.

De politie vertrok na de arrestaties om de gemoederen in de buurt te laten bedaren.

Weer, want vorige week was het ook al raak. Toen presteerde het Belgische journaal het om de schuld in de schoenen te schuiven van de burgemeester van Antwerpen, Bart de Wever. Die had namelijk gezegd dat hij op de Turnhoutse baan dezelfde porems zag als van hetzelfde soort geteisem dat de aanslag in Barcelona gepleegd had. Dus toen die ‘jongeren’ de politie aanvielen, was dat daardoor wel te verklaren wist de presentatrice van dienst te melden.
Jongeren en politie raken weer slaags in Borgerhout: twee agenten naar ziekenhuis

Twee politiemensen zijn vanmiddag lichtgewond geraakt bij een interventie in Borgerhout. Het politieoptreden lokte opnieuw veel toeschouwers, die zich tegen de politie keerden. Drie personen werden opgepakt.
Rond 14.15 uur liep er bij de noodcentrale 100 een oproep binnen van een man uit de Zendelingenstraat in Borgerhout die hulp nodig had voor zijn broer. Die was dronken en gedroeg zich agressief tegenover de buren. Toen een ploeg ter plaatse kwam, keerde de agressieveling zich tegen één van de inspecteurs, die een klap in het gezicht kreeg. De tweede inspecteur werd door een andere man tegen de grond geduwd.

"Vanuit de allochtone gemeenschap is toen meteen gereageerd en de aanvaller werd van de inspecteur getrokken. Daardoor kon hij meteen de achtervolging inzetten op de dronken agressieveling die intussen gevlucht was richting Florastraat en Jan De Laetstraat", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

Bekogeld en uitgejouwd
De inspecteur zag de agressieveling een gebouw ingaan, waar ploegen in bijstand en het SRT hem in de boeien konden slaan. "De grote politie-aanwezigheid had intussen veel toeschouwers gelokt, die leuzen tegen de politie begonnen te roepen en met eieren begonnen te gooien. Er werden nog twee personen bestuurlijk aangehouden voor openbare ordeverstoring", aldus Sven Lommaert.

Arbeidsongeschikt
De politie vertrok na de arrestaties om de gemoederen in de buurt te laten bedaren. Twee politiemensen waren bij het incident lichtgewond geraakt. De agent die een klap had gekregen, is twee dagen arbeidsongeschikt. Zijn collega die geduwd werd, is een dag arbeidsongeschikt. "Het onderzoek zal zich nu focussen op de man die de inspecteur op de grond heeft gewerkt, want die is kunnen ontkomen", zegt Sven Lommaert.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19138
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Drie keer raden...Moslims? Of Moslims, of misschien moslims.
Armoedig getto Borgerhout staat al sinds de jaren 1970 bekend als BORGEROKKO. Wordt uitsluitend bewoond door moslims en linkse goedmenschen werkzaam in onderwijs en ambtenarij.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Armoedig getto Borgerhout staat al sinds de jaren 1970 bekend als BORGEROKKO. Wordt uitsluitend bewoond door moslims en linkse goedmenschen werkzaam in onderwijs en ambtenarij.
Dit viel me op in het bericht van HLN. :cool:
"Vanuit de allochtone gemeenschap is toen meteen gereageerd en de aanvaller werd van de inspecteur getrokken. Daardoor kon hij meteen de achtervolging inzetten op de dronken agressieveling die intussen gevlucht was richting Florastraat en Jan De Laetstraat", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.
Gelukkig bestaat er ook een goeie allochtone gemeenschap. Zie je nou wel????? :rolleyes:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Misschien heb ik het niet goed begrepen. Er was sprake van een dronken broer. En ik neem aan dat hij Marokkaan is. Maar is hij ook moslim? Want Allah ligt immers al meer dan 1400 jaar op de loer. :hypocrite:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Ariel »

Borgerhout, politie, eieren, we hoeven niet lang naar de religie van de buurtbewoners te gissen. Het zou mij niet verbazen als deze buurtbewoners een aantal keren per dag hun hoofd naar het oosten buigen.

En dat moet een flinke ontploffing geweest zijn als de garage uit zijn voegen ligt.
Drie gewonden bij ontploffing in Borgerhout, politie bekogeld met eieren

Bij een ontploffing in een garage in de Somméstraat in Borgerhout zijn deze namiddag drie mensen zwaargewond geraakt. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, ontstond er herrie met de talrijk opgekomen buurtbewoners. De politie werd bekogeld met eieren. Door tussenkomst van oudere buurtbewoners keerde de rust snel weer terug.

In een kleine garage achter een huizenrij werd vanmiddag aan auto's gesleuteld, toen er plots een vrij zware ontploffing was. Twee personeelsleden van de garage en een klant raakten daarbij zwaar verbrand. Een van de gewonden zou de broer zijn van de garage-uitbater, die op dit moment zelf in het buitenland vertoeft. De drie slachtoffers werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis Stuivenberg in Antwerpen. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. De schade is aanzienlijk. De stadsingenieur moest ter plaatse komen om de stabiliteit van het gebouw te inspecteren.

Eieren
Toen de hulpdiensten arriveerden, ontstond er opnieuw een discussie met buurtbewoners, die enkele eieren in de richting van de politie gooiden. "Met de hulp van oudere omwonenden is er meteen bemiddeld en is de situatie snel gekalmeerd", stelt de lokale politie. Er werd niemand opgepakt, ook al omdat het afvoeren van de slachtoffers op dat moment prioritair was.

"Het positioneren van onze eerste wagens verliep even moeilijk", vult brandweervoerster Jasmien O aan. "Dat is niet zo uitzonderlijk, dat zien we ook bij andere interventies. De politie heeft de toeschouwers aangemaand om plaats te maken zodat de brandweer aan de interventie kon beginnen. Er is dan met eieren gegooid, maar niet naar onze brandweermannen. Zij zijn zonder problemen aan hun interventie kunnen beginnen."

Bart De Wever
Burgemeester Bart De Wever heeft al gereageerd op het nieuwe incident. "Er zijn vandaag bij deze verschrikkelijke gebeurtenis drie gewonden gevallen, met onder meer zeer ernstige brandwonden", zegt hij. "Mijn gedachten gaan momenteel eerder uit naar deze slachtoffers en hun familie dan naar mensen die geen respect hebben voor hulpdiensten die zich elke dag en in moeilijke omstandigheden inzetten voor onze veiligheid."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Ariel »

Het broeit in Borgerhout: "Zelfs hun eigen ouders zijn bang van die boelzoekers"
Afbeelding
In Borgerhout is het een kwestie van tijd vooraleer de eieren die de politie naar het hoofd geslingerd krijgt, vervangen worden door stenen. Dat vrezen de oudere Marokkanen. Schoorvoetend geven ze toe dat ze een deel van de jeugd niet meer onder controle hebben. "De politie kan tegen hen niet hard genoeg optreden. Maar dat ze de rést van ons tenminste met respect behandelen!"

Het is woensdagmiddag en de groendienst in Borgerhout onderhoudt de paden en de perkjes. Gespreksonderwerp van de dag zijn de zwaargewonden die daags voordien vielen bij een ontploffing in een garage. Eén van hen is dood intussen, ondanks de snelle tussenkomst van de hulpdiensten. Nu ja, snel, daar zijn ze het in Borgerhout niet helemaal over eens. Na de noodoproep uit de Somméstraat duurde het volgens omstanders véél en véél te lang vooraleer de hulpdiensten arriveerden. Ze tonen filmpjes die ze maakten van een zwaar verbrande en stervende man op de straatstenen, in de schaduw van de spoedgevallendienst van het Stuivenbergziekenhuis. "Hoor je de sirenes op het filmpje?", vraagt Adil (17). "Ze zijn nog vér weg. Hoor je dat? Het heeft veel te lang geduurd" Als we vragen waarom Adil en de andere omstanders dan niet gewoon die zwaargewonde zélf naar de spoedgevallen droegen in plaats van zijn lijden te filmen, is meteen de toon gezet. "Wij zijn het áltijd geweest!", sist Adil, voor hij wat boos wegbeent.

De minuten die verstreken voor de hulpdiensten ter plekke waren, zorgden in ieder geval wel voor de nodige commotie en onrust in dat stukje Borgerhout. "De politie moest tussenkomen en werd belaagd door jongeren en bekogeld met eieren", klonk het een paar uur later. Al bleek dat, achteraf gezien, deze keer nogal mee te vallen. Er werden twee eieren gegooid. Door een jong Marokkaantje. Hij werd meteen bij zijn nekvel gepakt door een wat oudere Marokkaanse man met wat meer gezag in de straat, en terechtgewezen. "In lang vervlogen tijden, voor iedereen filmpjes postte op social media, had niémand dit geweten", klinkt het bij de mannen van de groendienst. "Maar vandaag is het resultaat van de stomme actie van die kleine boelzoeker dat de focus verlegd wordt. Iedereen praat over de eieren, niemand over de gewonden."

Ze zijn symbolisch, die eieren, voor een groepje jongeren tussen de tien en de zestien jaar uit Borgerhout dat zich dagelijks steendood verveelt en de voorbije jaren alle respect voor hun eigen ouders - laat staan voor politiemensen of andere hulpdiensten - verloren is. Alleen al in september waren er drie - geregistreerde - incidenten waarbij de politie beschimpt of aangevallen werd.

Blauwe kaak

"Vandaag zijn het eieren, maar wat zal het morgen zijn?", zucht Bachir Bouassam, ondervoorzitter van de El Fath-moskee in de Ranststraat. "Ik moet helaas toegeven dat er een groepje is waar we geen vat meer op hebben. Op de meesten wél. Borgerhout is niet slecht. De meeste Marokkanen zijn niet slecht. Zoals de meeste Belgen niet slecht zijn." Bachir en andere ouderlingen proberen op de jongeren in te praten. "Haast elke avond, als het donker wordt, trekken we naar de beruchte pleintjes in Borgerhout. Het Terloplein, het Groeningerplein... Want 's avonds en 's nachts horen die jongeren daar niet meer te zitten. Ze moeten 's anderendaags naar school. Dus we sturen ze naar huis. Sommigen luisteren, maar sommigen hebben geen respect meer voor ons. Weet u dat we af en toe aangesproken worden door ouders die bang zijn van die tieners in huis? Ik vertel u vast geen geheim als ik zeg dat er vroeger in menig huiskamer wel eens een serieuze tik werd uitgedeeld als de zonen het hadden uitgehangen. En dan gingen ze 's anderendaags met een blauwe kaak naar school. Ze leerden het wel. The hard way. Maar dat mag niet meer, want leerkrachten sturen dezer dagen de politie naar de vaders voor het huiselijk geweld. Vandaag zijn er jongeren die hun vaders uitdagen: 'Sla me maar, dan staat straks de politie aan de deur.' Sommigen gaan zelfs niet meer naar school en hun ouders durven er niks van te zeggen."

"Er is niks aan te vangen met die gasten", zegt iemand in een interimkantoor. "Ze liggen tot 's middags in hun bed, slenteren dan wat door de straten en komen in het beste geval tegen half vier - een half uur voor sluitingstijd - eens vragen of er werk voor hen is. Ja, vandáág niet meer dus. Alweer een verloren dag..."

's Middags trekken ze naar de pleintjes en hangen er rond met gelijkgestemden. Allen even gefrustreerd en kwaad op het leven en de maatschappij. Allen even jaloers op leeftijdsgenootjes met de nieuwste smartphones. Of op de jongen uit de buurt die met zijn peperdure BMW komt aangereden. Een Marokkaanse mama van vier kinderen zag en ziet nog steeds hoe vooral haar zeventienjarige zoon, Mohamed, in de val aan het trappen is. "Hij brak met school toen hij dertien was, kwam in aanraking met drugs en verbleef al in instellingen." De mama én haar advocaat, Chantal Vandenbosch, geven Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gelijk. "Enkele drugfamilies vergiftigen die jongens met hun blingbling. Onze kinderen laten zich meeslepen. Véél Marokkaanse families, vooral sterke mama's, willen dat niet laten gebeuren. We tippen mekaar over louche vrienden, over afspreekplekjes." Dat wordt hen niet in dank afgenomen door de drugfamilies. "Ik ben al meermaals bedreigd. Ze zeggen dat ze mijn zoon zullen martelen, of mijn tienerdochter eens aan zullen pakken."

Hyena's
De jongeren worden langzaam maar zeker ingelijfd. "Al van toen Mohamed veertien was, kwamen de ouderen hem thuis halen. Als ik me verzette, was ik de boze. Hij moest voor hen gsm's pikken of drugs afleveren. Hij moest niet bang zijn van de politie, want hij was minderjarig. Ze konden hem niks doen." Toen een volwassen bendelid in de gevangenis zat en vrij kon komen met een borgsom, stal Mohamed thuis de juwelen van zijn moeder om hem te helpen. Het zijn hyena's. Wat De Wever zegt klopt: die bendes hebben die jongeren in hun macht. En voor mijn zoon is het te laat. Had de politie hem vroeger op straat toch maar wat meer gecontroleerd..."

"Maar ze geloven de politie niet meer", zeggen wat ouderlingen. "En dat is óók de schuld van De Wever. Weet u dat er hier in Borgerhout geen énkele Marokkaanse flik rondloopt? Geen énkele! Vroeger waren hier van die anonieme patrouilles. Die hingen rond in de straten, die spraken iedereen aan bij de voornaam. Er gebeurde niks. Vandaag stappen hier jonge politieagenten uit die komen uit het mooie Hoogstraten of het landelijke Limburg. Daar hebben ze als tiener op school eens slaag gekregen van een Marokkaan en die hebben allemaal nog een oude rekening te vereffenen. Zwaarbewapend, geruggensteund door een al even agressieve collega en met een gezicht als een donderwolk stappen ze op u af en krijg je zomaar een por. Gisteren nog: 'Allez, Redouan, toon mij uwe pas eens!' Als je wéét wie ik ben, waarom dan mijn paspoort vragen? Het is toch een beetje pesten."

Volgens Brahim (28) worden de jongeren in Borgerhout soms echt mishandeld door die "klootzakken" van een politie. Dirk Lambrechts die met zijn ijsjeswagen al dertig jaar door Borgerhout rijdt, vindt de hele toestand buitenproportioneel opgeblazen. Wie heeft er gelijk? Lees de hele reportage in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Met simpele onbenullige taakstraffen en 'Laat maar waaien rechtspraak', verdonkeremaan je de ernst van het probleem dat telkenmale verder escaleert als gevolg van het beleid dat op begripvolle tolerantie is gebaseerd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 19138
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door mercator »

Ariel schreef: "Zelfs hun eigen ouders zijn bang van die boelzoekers"
Daar geloof ik dus niks van. Gezien de Mohameddaanse opvoedingsmethodes-de jongetjes mogen alles en de meisjes niks-zal het die ouders worst wezen wat hun broedsel op straat uitsteekt.
Het is natuurlijk weer een trucje van de leugenpers om de moslims als slachtoffers voor te stellen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6531
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:Het is natuurlijk weer een trucje van de leugenpers om de moslims als slachtoffers voor te stellen.
In werkelijkheid vormen de "gematigden" het warme broeinest. De onschuld waarin zij hun handen wassen wordt door de wensdenkers met sloten tegelijk aangedragen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

mercator
Berichten: 19138
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door mercator »

Ali Yas schreef:In werkelijkheid vormen de "gematigden" het warme broeinest. De onschuld waarin zij hun handen wassen wordt door de wensdenkers met sloten tegelijk aangedragen.
En ondertussen weten we nog altijd niet wat er daar in die garagebox juist ontploft is. En waarom heel de buurt probeerde te verhinderen dat politie en hulpdiensten snel ter plaatse geraakten. Wat kan er nu tijdens het klooien aan een oude Peugeot ontploffen dat er doden en zwaargewonden vallen ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Ariel »

mercator schreef: En ondertussen weten we nog altijd niet wat er daar in die garagebox juist ontploft is. En waarom heel de buurt probeerde te verhinderen dat politie en hulpdiensten snel ter plaatse geraakten. Wat kan er nu tijdens het klooien aan een oude Peugeot ontploffen dat er doden en zwaargewonden vallen ?
Dat vraag ik mij ook af. Als er een onschuldige gascilinder ontploft was, dan hadden ze dat waarschijnlijk al verteld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Ariel »

Baseballknuppel en katana verstopt. Politie kan massale vechtpartij tussen jongeren in Borgerhout net op tijd verijdelen

De Antwerpse politie heeft een massale vechtpartij tussen twee groepen jongeren in Borgerhout kunnen afwenden. De politie kwam massaal ter plaatse en kon één verdachte arresteren. Later op de dag werden nog 15 jongeren meegenomen voor verhoor en controle. “Een vechtpartij van deze orde, incluis wapens, al dan niet verstopt, dat is uitzonderlijk”, vertelt de woordvoerder van de politie.

Een bemiddelingsteam van de lokale politie had signalen opgevangen dat er in Borgerhout zaterdagnamiddag een confrontatie zou zijn tussen een groep jongeren van Oost-Europese origine en een groep van Noord-Afrikaanse origine.

Volgens de Antwerpse politie is de aanleiding van de confrontatie een eerder conflict dat al langer broeide, voor een groot stuk op sociale media. Een groep van voornamelijk jongeren van Tsjetsjeense afkomst zou naar Antwerpen zijn afgezakt om wraak te nemen op de Noord-Afrikaanse jongeren, die voornamelijk uit Borgerhout en Deurne kwamen. De Tsjetsjeense jongeren hadden hun uitgebreide vrienden- en kennissenkring in Antwerpen aangesproken om hen te helpen, zegt de politie.

Bijl

Via de camera’s werd vanuit de radiokamer een oogje in het zeil gehouden. Zo kon worden opgemerkt dat omstreeks 15 uur er zich inderdaad twee grotere groepen aan het vormen waren, een in het Park Spoor Oost en een aan het Terloplein. Op de beelden was ook te zien dat een aantal jongeren wapens bij zich droeg. Eén jongen leek iets in de hand te hebben dat vanop afstand op een bijl leek.

Massaal ter plaatse

De politie werd massaal ter plaatse gestuurd om vechtpartij te vermijden. Zodra de agenten ter plaatse kwamen, stoven de jongeren uiteen. Ze vluchtten weg in verschillende richtingen bij het zien van de eerste patrouilles. Een van de vluchtende jongens (13, uit Deurne en gekend voor voorgaande feiten) gooide een voorwerp dat hij in zijn hand had weg. De achtervolgende politiemensen konden het achteraf niet meer vinden.

De jongeman werd bestuurlijk aangehouden voor openbare ordeverstoring en meegenomen naar het politiekantoor. Hij bleek een musketon met verborgen vouwmes op zak te hebben.

Kat en muis

Tegen 16 uur herhaalde dit scenario zich in de omgeving van de Terlostraat, waar een 16-jarige en een 14-jarige uit Borgerhout werden opgepakt voor openbare ordeverstoring. De jongeren die op camera met de bijl in de weer waren (14 en 16, uit Borgerhout en Antwerpen, een van hen gekend voor eerdere feiten) werden ook opgepakt. De handbijl met houten handvat, die inmiddels achter een container verstopt was, werd in beslag genomen.

Tot slot werd er rond 17 uur op het Stuivenbergplein een groep van 31 jonge mannen van Oost-Europese origine ingesloten door de politie. 15 van hen hadden geen identiteitsdocumenten op zak en werden voor verder onderzoek overgebracht naar het tijdelijke politiegebouw aan de Noorderlaan. Eén jongeman heeft zich verzet, een agent liep daarbij lichte verwondingen op en is vier dagen werkonbekwaam.

Wel werden verscheidene wapens tijdens de politie-interventies in beslag genomen, waaronder een baseballknuppel en een katana. Ook later, in de loop van de avond, werden nog her en der verborgen voorwerpen gevonden die naar alle waarschijnlijkheid klaarlagen om tijdens de strijd te worden ingezet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6531
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
Via de camera’s werd vanuit de radiokamer een oogje in het zeil gehouden. Zo kon worden opgemerkt dat omstreeks 15 uur er zich inderdaad twee grotere groepen aan het vormen waren
De techniek staat voor niets. Dit was met een paar surveillerende agenten natuurlijk nooit aan het licht gekomen. :emm2: :cry:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Ariel »

Ali Yas schreef:
Ariel schreef:
Via de camera’s werd vanuit de radiokamer een oogje in het zeil gehouden. Zo kon worden opgemerkt dat omstreeks 15 uur er zich inderdaad twee grotere groepen aan het vormen waren
De techniek staat voor niets. Dit was met een paar surveillerende agenten natuurlijk nooit aan het licht gekomen. :emm2: :cry:
:unhappy: Ik vermoed dat we Borgerhout nu een no go area kunnen noemen waar politie agenten geen gezag meer hebben. Men houdt de de wilde Noord Afrikanen met camera's in de gaten, net zo als men gevaarlijke wilde dieren met camera's in de gaten houdt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75742
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Ariel »

Verschillende vechtpartijen in Borgerhout, auto uitgebrand

Aan de Kroonstraat in Borgerhout is afgelopen nacht een auto uitgebrand. Verschillende groepjes zijn afgelopen nacht ook met elkaar op de vuist gegaan in de omgeving Turnhoutsebaan en Moorkensplein. Telkens als de politie erbij kwam, gingen de herrieschoppers lopen.

In het tumult heeft een wagen in de Kroonstraat vuur gevat. Een Poolse verdachte is daarbij meegenomen voor verhoor. Er raakte uiteindelijk niemand gewond. Een tweede voertuig dat voor de uitgebrande wagen geparkeerd stond, raakte ook beschadigd.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41463
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Mahalingam »

Ariel zegt:
"Ik vermoed dat we Borgerhout nu een no go area kunnen noemen waar politie agenten geen gezag meer hebben. "
Ergens is dat wel waar en ergens ook weer niet want ik lees ook:
" Telkens als de politie erbij kwam, gingen de herrieschoppers lopen." :scratch:
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 19138
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:" Telkens als de politie erbij kwam, gingen de herrieschoppers lopen." :scratch:
Dus blijkbaar loopt de politie daar niet achteraan om ze te pakken te krijgen dus idd: een no go area. Ik weet wel hoe de Belgische politie dat doet: ze komen even kijken, komen hun busje niet uit en weg zijn ze.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 41463
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het broeit in Borgerhout.

Bericht door Mahalingam »

Er was feest in Borgerhout. De feestvreugde ging sommige inwoners te ver.
Roekeloze trouwstoet aangehouden na gekke capriolen in Antwerpen
Volgens Het Laatste Nieuws ging het om een trouwstoet die voornamelijk bestond uit auto's met Belgische en Duitse nummerplaten. De wagens in de trouwstoet verplaatsten zich in het Antwerpse district Borgerhout en daarbij haalden de bestuurders de gekste capriolen uit.

Ze reden hard, bezetten kruispunten om met piepende banden rondjes te draaien en reden zelfs over voetpaden. Ook dansten mensen uit de stoet op de openbare weg. Voetgangers en andere weggebruikers durfden door al die acties niet over te steken.
[...]
,,Er zijn agenten op af gestuurd om in gesprek te gaan met de bestuurders in de trouwstoet, maar de groep gaf geen gevolg aan de vraag van de politie om zich verantwoordelijk te gedragen in het verkeer. Daarop zijn alle betrokkenen gecontroleerd. Er is iemand uit de groep meegenomen naar het cellencomplex. Van een andere bestuurder weten we dat hij reed zonder rijbewijs. Tegen hem liep nog een bevel tot gevangenneming.”
https://www.ad.nl/buitenland/roekeloze- ... ~aa0508ca/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Plaats reactie