Onderzoekscommissie aanslagen doet aan #soumission

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Onderzoekscommissie aanslagen doet aan #soumission

Bericht door Manon »

Onderzoekscommissie aanslagen doet aan #soumission
Parlement bevestigt: terrorisme wérkt


27 OKTOBER 2017 Klaas Cobbaut

Een samenleving die getroffen wordt door een terroristische aanslag blijft achter met een wezenloos gevoel. Het lijkt alsof al de slachtoffers voor niets gestorven zijn. We kunnen alleen maar proberen om lessen te trekken uit wat gebeurd is. En dus richten we parlementaire onderzoekscommissies op. Wat de vraag oproept: welke lessen trekt de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart?

Praktijktests
90. In overeenstemming met de elementen die zijn aangehaald met betrekking tot de in de punten #82 tot #90 vermelde vaststellingen en aanbevelingen, beveelt de onderzoekscommissie aan dat wordt voorzien in de vereiste wettelijke en organisatorische voorwaarden om “praktijktests” kunnen te houden, waarmee het eventuele bestaan van discriminatie op de arbeidsmarkt in België kan worden geobjectiveerd.

het is ronduit obsceen dat praktijktests opduiken in een rapport over terroristische aanslagen
U leest het goed: praktijktests. Terroristen doen spijkerbommen afgaan in onze luchthaven en onze volksvertegenwoordigers counteren met een heksenjacht tegen werkgevers. Nog los van de hele discussie over het nut en het effect van dit instrument: het is ronduit obsceen dat praktijktests opduiken in een rapport over terroristische aanslagen. Zo suggereren onze parlementsleden een verband tussen ‘discriminatie’ en terreur. Alsof het aan de werkgevers is om de volgende aanslag te voorkomen.

Wat deze passage trouwens extra pijnlijk maakt: ‘het eventuele bestaan van discriminatie op de arbeidsmarkt’. Je voelt meteen aan dat de centrumrechtse partijen heel erg hebben aangedrongen op die ‘eventueel’. Wat zullen de parlementsleden van N-VA en Open VLD trots zijn, dat ze met dat ene woordje de werkgevers een stigma hebben bespaard! Maar ondertussen wel de deur openzetten voor praktijktest-pesterijen.Moskeeën erkennen
141. De onderzoekscommissie beveelt bijgevolg aan dat alle betrokken overheden samenwerken om zoveel mogelijk moskeeën te erkennen, met name door het bindende samenwerkingsakkoord van 2 juli 2008 uit te diepen.

subsidiëren van ‘zoveel mogelijk’ moskeeën zou voor geen enkele overheid een doelstelling mogen zijn
Het ziet er dus stilaan naar uit dat de 35 slachtoffers van 22 maart toch niet voor niets gestorven zijn. Ze zijn blijkbaar gestorven voor praktijktests en meer moskee-erkenningen. Het subsidiëren van ‘zoveel mogelijk’ moskeeën zou voor geen enkele overheid een doelstelling mogen zijn. Als er al moskeeën erkend en gesubsidieerd moeten worden, dan moet dit afhankelijk zijn van een streng voorafgaand onderzoek. Hoe streng kan die procedure zijn, als de overheid zich al voorneemt om ‘zoveel mogelijk’ moskeeën te erkennen?

Moslimexecutieve
153. De onderzoekscommissie beveelt aan dat de middelen die aan het EMB worden toegewezen worden opgetrokken en dat ze afgestemd worden op de huidige realiteit van de moslimeredienst, op de taken die het EMB toekomen en op het belang van die taken (hetgeen ook de preventie van radicalisme/gewelddadig radicalisme behelst).

De Moslimexecutieve heeft zich nog maar zelden laten betrappen op een nuttige bijdrage tot het publieke debat
Er zal dan toch iemand iets verdienen aan deze hele tragedie. Het Executief voor de Moslims van België (EMB) is een chaotische club, waar ook enkele reactionaire figuren in zetelen. Sommige leden spreken Nederlands noch Frans: alleen Arabisch. De Moslimexecutieve heeft zich nog maar zelden laten betrappen op een nuttige bijdrage tot het publieke debat. Maar daar komt weldra misschien verandering in, nu deze mensen zich mogen verwachten aan een extra zak geld.

U moet nu natuurlijk niet denken dat de (centrum)rechtse mede-auteurs deze passage zomaar hebben laten passeren. Allerminst! In een eerdere versie van ditzelfde rapport stond immers te lezen dat de middelen voor de Moslimexecutieve ‘fors’ opgetrokken moesten worden. Bovendien werd aanvankelijk enkel gevraagd om in ruil te strijden tegen het gewelddadig radicalisme – en dus niet tegen het geweldloze radicalisme. Dat hebben de rechtse rakkers in de onderzoekscommissie toch maar mooi bijgestuurd! Ze maken het grote verschil.

(Vergeef steller dezes zijn cynisme, maar het rapport van de parlementaire onderzoekscommissie bevat wraakroepende passages. Een mens vraagt zich af waar al deze onzin vandaan komt?)


‘Radicalisme dat beweert gerelateerd te zijn aan de islam’
95. Als gevolg van de redenen die de oprichting van de onderzoekscommissie hebben gerechtvaardigd (aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel) is de aandacht van de commissie voornamelijk uitgegaan naar het (gewelddadig) radicalisme dat beweert gerelateerd te zijn aan de islam. De onderzoekscommissie wijst er evenwel op dat die focus geenszins mag doen denken dat zij het islamitisch terrorisme, net als het islamgerelateerd radicalisme, beschouwt als de enige vormen of uitingen van het radicalisme/gewelddadig radicalisme.

Het moet absoluut duidelijk zijn dat onze politici de islam niets kwalijk nemen
Kijk, deze passage vat het goed samen. Je proeft zo de pudeur van onze parlementsleden: hun angst. Het moet absoluut duidelijk zijn dat onze politici de islam niets kwalijk nemen. Dat de band tussen islam en geweld niets meer is dan een holle claim. Dat er toch nog veel andere religies en overtuigingen zijn die nietsvermoedende pendelaars komen opblazen in hun Brusselse tramstel.

Politiek journalist Ivan De Vadder schreef op twitter: ‘Stockholmsyndroom bij leden onderzoekscommissie: @peterderoover1 @LOnkelinx bijna op 1 lijn’. En zo is het. Zelfs N-VA’ers fluiten hier vrolijk mee met de PS. Om toch maar een consensustekst te kunnen afleveren, slikt N-VA zelfs de grootste bagger. Wellicht hebben sommige Vlaams-Nationalisten zichzelf ondertussen wijsgemaakt dat dit ‘als geheel verdedigbaar’ is. De internalisering van de islamisering.


Ruimte voor dialoog en debat
86. De onderzoekscommissie beveelt in het licht van de vaststelling onder punt #85 aan dat een transversale en prioritaire doelstelling van het overheidsoptreden in het algemeen, moet bestaan in het stimuleren en ondersteunen van de initiatieven die uitgaan van het middenveld en die erop gericht zijn de sociale en culturele mix en diversiteit te bevorderen, alsook ruimte voor dialoog en debat te creëren in alle domeinen waarin ze mogelijk zijn.

Het is bijna zonde dat Khalid El Bakraoui, Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui zichzelf opgeblazen hebben, want zij zouden het rapport van deze parlementaire onderzoekscommissie nog graag gelezen hebben. In dat document kan je tussen elke lijn lezen dat wij zwakkelingen zijn. De islamisten hebben ons geconfronteerd met oorlogsgeweld – en onze gekozen afgevaardigden hebben geantwoord met vrome wensen. De terroristen zijn roofdieren: wij pronken als prooi.

Als lezer blijf je achter met deze gedachte: terrorisme werkt. Het loont om nietsvermoedende vliegtuigreizigers de dood in te jagen. De aanslagen van 22 maart zetten onze bewindslieden aan tot soumission. Er wordt in ons gezicht gespuwd en wij tonen onze andere wang – klaar om de volgende mep te ontvangen.

Poging om positief af te ronden. Dit rapport is een kostbaar tijdsdocument. Het illustreert weergaloos de tijd en de samenleving waarin wij leven. Het tekent ook de machtsverhoudingen: de voor de hand liggende fusie van de Brusselse politiezones haalt het eindrapport niet, praktijktests en meer geld voor moslims worden expliciet opgenomen als doelstellingen voor alle overheden in dit land.

Als historici zich ooit afvragen waarom de islamistische aanslagen niet zijn opgehouden na 2017, dan hoeven ze later alleen dit eindrapport te lezen.

https://doorbraak.be/onderzoekscommissi ... oumission/
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

orfeus
Berichten: 83
Lid geworden op: do aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Onderzoekscommissie aanslagen doet aan #soumission

Bericht door orfeus »

Had je dan werkelijk wat anders verwacht Manon ?
N-VA, PS, MR, CD&V, Open Vld, sp.a, Ecolo-Groen en cdH stemden voor, net als DéFI en PP, die niet aan de commissiewerkzaamheden deelnamen. Vlaams Belang en Vuye & Wouters stemden tegen, terwijl PVDA zich onthield.
https://www.hln.be/nieuws/kamer-keurt-r ... ~adccd960/
Vlaams Belang werd uit de commissie geweerd — zegt volgens mij al genoeg. De eind conclusie lag dus op voorhand al min of meer vast...
Tijd- en de zoveelste geld verspilling.

mercator
Berichten: 19155
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Onderzoekscommissie aanslagen doet aan #soumission

Bericht door mercator »

Ze zijn dus anderhalf jaar lang gezellig bij elkaar geweest, zijn ettelijke malen goed gaan eten in Brussel en hebben vooral veel gekletst. Uiteindelijk is een besluit te voorschijn gekomen dat even goed van op voorhand bij moslim-lover en Bin Laden-fan Rudy Vranckx besteld had kunnen worden: terrorisme is een rechtstreeks gevolg van racisme en discriminatie waar de zielige moslims mee te maken krijgen. Dat de NVA hier zijn zegen aan heeft gegeven is bijzonder bitter.
En o ja, de politiediensten moeten beter samenwerken, dat is ook een belangrijk nieuw inzicht.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

orfeus
Berichten: 83
Lid geworden op: do aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Onderzoekscommissie aanslagen doet aan #soumission

Bericht door orfeus »

mercator schreef:Ze zijn dus anderhalf jaar lang gezellig bij elkaar geweest, zijn ettelijke malen goed gaan eten in Brussel en hebben vooral veel gekletst. Uiteindelijk is een besluit te voorschijn gekomen dat even goed van op voorhand bij moslim-lover en Bin Laden-fan Rudy Vranckx besteld had kunnen worden: terrorisme is een rechtstreeks gevolg van racisme en discriminatie waar de zielige moslims mee te maken krijgen. Dat de NVA hier zijn zegen aan heeft gegeven is bijzonder bitter.
En o ja, de politiediensten moeten beter samenwerken, dat is ook een belangrijk nieuw inzicht.
NVA zijn O.K. is idd zeer bitter; we zullen het in gedachte houden...
En o ja, de politiediensten moeten beter samenwerken, dat is ook een belangrijk nieuw inzicht.
Misschien terug de Rijkswacht oprichten ... en "de bende" reanimeren... Trouwens, veronderstel eens die bende overval op de Delhaize : toen waren dat allemaal witmensen : veronderstel dat dat deze dagen zou gebeurd zijn - meesten vd slachtoffers moslims; hoe zou er dan gereageerd worden ?

mercator
Berichten: 19155
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Onderzoekscommissie aanslagen doet aan #soumission

Bericht door mercator »

orfeus schreef:NVA zijn O.K. is idd zeer bitter; we zullen het in gedachte houden...
Of anders is het gewoon realpolitik van de NVA. Moesten ze dwars zijn gaan liggen zou de regering kunnen vallen en zijn we terug in voor jarenlang Marxistisch bewind. Ik vermoed dat Bart De Wever slim genoeg is om te beseffen dat die "bevindingen en aanbevelingen" van de zoveelste commissie niks voorstellen, alleen wat gepraat en wind.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 19155
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Onderzoekscommissie aanslagen doet aan #soumission

Bericht door mercator »

orfeus schreef:Misschien terug de Rijkswacht oprichten ... en "de bende" reanimeren... Trouwens, veronderstel eens die bende overval op de Delhaize : toen waren dat allemaal witmensen : veronderstel dat dat deze dagen zou gebeurd zijn - meesten vd slachtoffers moslims; hoe zou er dan gereageerd worden ?
Vindt je het ook niet raar dat het nu alle hens aan dek is om de bende van 30 jaar geleden te kunnen linken aan het supergevaarlijke "extreem rechts" en dat het oprollen van de huidige moslimnetwerken gerust kan wachten ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

orfeus
Berichten: 83
Lid geworden op: do aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Onderzoekscommissie aanslagen doet aan #soumission

Bericht door orfeus »

mercator schreef:Of anders is het gewoon realpolitik van de NVA. Moesten ze dwars zijn gaan liggen zou de regering kunnen vallen en zijn we terug in voor jarenlang Marxistisch bewind. Ik vermoed dat Bart De Wever slim genoeg is om te beseffen dat die "bevindingen en aanbevelingen" van de zoveelste commissie niks voorstellen, alleen wat gepraat en wind.
Zo ver had ik nog niet gedacht ja ! Is inderdaad zeer goed mogelijk.

mercator
Berichten: 19155
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Onderzoekscommissie aanslagen doet aan #soumission

Bericht door mercator »

orfeus schreef:Zo ver had ik nog niet gedacht ja ! Is inderdaad zeer goed mogelijk.
Dat praktische is iets wat nogal wat rechtse politici missen. Wilders bijv. is te braaf en te fatsoenlijk en zo heeft hij zijn kans om aan de macht deel te nemen al jaren geleden weggegooid. Een goed politicus ziet wat mogelijk is, praat waar nodig zijn vijanden naar de mond, komt dan aan het roer en ruimt ze op. Zolang de patriotten gelijk hebben maar het niet krijgen zal er nooit wat veranderen.
Wat dat betreft kunnen we nog wat van de linkse volksverraders leren. Zie maar wat er nu in Antwerpen gebeurd is: de naar adem snakkende Marxisten kiezen nu met 99 % van de stemmen voor een kartel met de Groene warhoofden die ze een paar jaar geleden uitlachten als waren het idioten. Dat alles om de NVA te blokkeren.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

orfeus
Berichten: 83
Lid geworden op: do aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Onderzoekscommissie aanslagen doet aan #soumission

Bericht door orfeus »

mercator schreef:Vindt je het ook niet raar dat het nu alle hens aan dek is om de bende van 30 jaar geleden te kunnen linken aan het supergevaarlijke "extreem rechts" en dat het oprollen van de huidige moslimnetwerken gerust kan wachten ?
Jazeker - plots komt die bekentenis van een overleden bendelid naar buiten en de poppen gaan aan het dansen; bijna dagelijks lees of hoor je er wat over. Indien de bende van Nijvel méér was dan "groot banditisme" zijn de verantwoordelijken al lang buiten schot. En ondertussen tekent zich in sommige straten een beeld af dat mij doet denken aan de straat-oorlog in de thuislanden : moslims die elkaar naar het leven staan en gewelddadig worden.
Men importeert mensen maar "men" verliest uit het oog dat men tegelijkertijd hun aversie tegen anderen (inclusief onszelf) mee binnenbrengt.
Draai en keer het hoe je wil : de islam buigt niet, is onaanpasbaar en zal dat altijd blijven.
En wat moslimnetwerken betreft : ik vind dat die er eigenlijk niet veel toe doen; als ik het goed begrepen heb wist ong. iedereen in de moslimgemeenschap van Molenbeek waar Salah Abdeslam zich schuilhield. Het is voldoende dat hij islamiet was om niet verklikt te worden.

Plaats reactie