Belgie : Islam partij.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Belgie : Islam partij.

Bericht door Ariel »

De Belgen moeten er ook aan geloven. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in België is de zogeheten partij Islam verkiesbaar in 28 gemeenten in Wallonië en Brussel. De ultieme doelstelling van de partij is een islamitische staat. Maar Islam heeft nog meer opvallende voorstellen.
Islam-partij wil islamitische staat in België

Islam, dat momenteel één verkozene in zowel Anderlecht als Molenbeek heeft, mikt nadrukkelijk op conservatieve moslims. ,,Onze doelstelling is een honderd procent islamitische staat. Al bedoelen we daar niet mee dat we bijvoorbeeld de hoofddoek willen verplichten”, verklaart het Anderlechtse gemeenteraadslid Redouane Ahrouch en tevens penningmeester van de partij aan Belgische media. Die doelstelling moet verwezenlijkt worden 'zonder te raken aan de Belgische grondwet'.

Daarnaast streven Ahrouch en zijn politieke medestanders naar een scheiding van mannen en vrouwen in het openbaar vervoer. Het Anderlechtse gemeenteraadslid, zelf buschauffeur, krijgt naar eigen zeggen veel klachten van vrouwen over handtastelijkheden. Het voorstel zou niet ingegeven zijn door religieuze motieven.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert zeer hard op de uitspraken. ,,In hun shariawereld hebben vrouwen geen rechten. En het begint bij apart openbaar vervoer. Ik walg van deze partij Islam", schrijft hij op Twitter. ,,Dit is spuwen op Europa."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Ariel »

Schoolvoorbeeld van taqiyya. Deze islamisten willen ‘de invoering van een 100% islamitische staat’ ‘zonder aan de Belgische grondwet te raken’.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door King George »

Een betere oplossing is geen Muzelmannen in de bus. En een nog betere oplossing is geen Muzelmannen in heel België.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Ariel »

Tja. spijt komt na de zonde, en als het kalf verdronken is dempt men de put. De enige partij die niet schuldig is aan deze situatie is de partij van Filip Dewinter . De rest van de Belgische regering moet zich maar eens flink achter de oren krabbelen.
Felle reacties op Islam-partij: “Ik walg hiervan. Dit is spuwen op Europa”

De scheiding van mannen en vrouwen op het openbaar vervoer: het is een opmerkelijk voorstel van de partij Islam, die komende verkiezingen al zeker in 28 gemeenten naar de kiezer trekt. Maar vanuit Vlaamse hoek klinkt er luide kritiek op dat voorstel. “Ik walg hiervan”, klinkt het onder meer bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

De boodschap van de partij Islam is simpel: een honderd procent islamitische staat. “Maar zonder dat we daarbij willen raken aan de Belgische grondwet. Het gaat ons om de waarden van onze religie”, zegt het Anderlechtse gemeenteraadslid Redouane Ahrouch. “Met de invoering van de sharia bedoelen we de weg van de profeet en de Koran, niet dat we handen zullen afhakken of vrouwen zullen verplichten om een hoofddoek te dragen. We willen ook niemand verplichten om halal te eten.”

Voor de partij is het alvast duidelijk dat elke lijst moet getrokken worden door een man. “Een echte, dappere man. Dat lijkt me ook logisch. De man vooraan, de vrouw achter hem. Op die manier voelt ze zich veilig. Het idee dat een vrouw de lijst kan trekken, is voor mij onbegrijpelijk. Tenzij we echt geen alternatief hebben”, zegt Ahrouch in de Franstalige krant La Dernière Heure.

“Dikke leugens”

Maar het meest controversiële voorstel van de partij is wellicht de scheiding van mannen en vrouwen op het openbaar vervoer. Het leverde Islam de voorbije dagen niet alleen de nodige publiciteit op, maar ook heel wat kritiek. “De Islamisten rukken op. Hun einddoel? De sharia invoeren in België. Ze doen aan taqiyya, veinzing. Ze willen een honderd procent islamistische staat, maar zijn zogezegd voor de Belgische Grondwet. Wel, dat kan niet. Dat zijn dikke leugens”, klinkt het in een reactie bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “De sharia is tegen de mensenrechten. Shariapartijen zijn antidemocratisch. In hun wereld hebben vrouwen geen rechten. En het begint bij apart openbaar vervoer. Ik walg van deze partij. Dit is waarom Darya Safai en duizenden andere vrouwen uit Iran moesten vluchten. Dit is niet Europa, dit is spuwen op Europa. Weg ermee.”

Bij N-VA voorzitter Bart De Wever klinkt het korter: “Geen enkele toegeving op de waarden van de verlichting. Wie anders wil, kan beter elders gaan”.

Staatssecretaris van Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA): “Er zijn een aantal mensen die van onze principes gebruik willen maken om deze plek te veranderen in een woestijn. Het begint subtiel, met bussen voor vrouwen en mannen omdat vrouwen zich niet veilig voelen anders, met gescheiden zwemuren en autorijscholen ‘strictly for women’ om dezelfde redenen. Maar dit heeft niets te maken met #metoo, dit zijn eerste stappen naar een samenleving waar al die principes op de helling worden gezet. Ik zal me daar alvast tegen blijven verzetten: #hellno.”

Ook CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft zijn bedenkingen bij het opmerkelijke standpunt van Islam. “Gescheiden busvervoer voor vrouwen en mannen? Dat is gewoon flagrant in strijd met Grondwet en EVRM. Kan het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen dit onderzoeken en klacht indienen?”, klinkt het op Twitter.

Geldstromen achter partij

“Iedereen die onze vrijheid aanvalt, zal ons tegenkomen. Elke dag opnieuw. En we zijn met heel veel. Vrouwen en mannen werken, feesten, zwemmen en leven hier samen. En dat gaat zo blijven. Dat heeft niets met politiek te maken”, klinkt het bij Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten.

Groen-voorzitter Meyrem Almaci noemt het voorstel dan weer “gevaarlijk en wereldvreemd”: “De scheiding man-vrouw in het openbaar vervoer? Geen sprake van. Gelijkheid man-vrouw is fundamenteel. Geen enkele partij kan of mag daaraan tornen.”

een opmerkelijk voorstel. “Men zou een onderzoek moeten voeren naar de geldstromen achter de partij Islam. Het immers een publiek geheim dat er bijvoorbeeld vanuit Saudi-Arabië veel geld vloeit naar België om hier het salafisme te promoten. Anderzijds moet men vooral stoppen met allerhande toegevingen te doen aan de radicale islam en zich focussen op het bestrijden van de verspreiding ervan in onze wijken”, klinkt het bij Bob De Brabandere van Vlaams Belang Brussel-19.

“Past niet in huidige samenleving”

Annelies D’Espallier, de Vlaamse Ombudsvrouw, heeft voorlopig nog geen weet van klachten tegen de partij. “Maar we vinden natuurlijk dat zoiets niet kan in onze huidige samenleving. Vandaag is het niet meer de gewoonte om dingen te scheiden van man en vrouw. Dat is alleen nog gerechtvaardigd in uitzonderlijke omstandigheden. Je moet daar zelfs niet bij nadenken. Het is dus volstrekt in strijd met alles waar onze samenleving voor staat. We zullen er dus alles aan doen om dit te voorkomen”, klinkt het in een reactie aan Nieuwsblad.be.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

moslim Redoane Ahrouche schreef: Met de invoering van de sharia bedoelen we de weg van de profeet en de Koran. Niet dat we handen zullen afhakken.
Met de invoering van het nationaal-socialisme bedoelden de nazi's de weg van Hitler en 'Mein Kampf'. Niet dat ze handen zouden afhakken. Best lieve jongens dus. Dat 6 miljoen joden het slachtoffer werden van de invoering van de wetten van het nationaal socialisme berust op louter toeval. Dat joden het best uitgeroeid kunnen worden in Israël anno 21e eeuw, berust beslist zeker niet op toeval als het aan 1,7 miljard moslims ligt.

Het gaat niet alleen om het handelend optreden van een paar 'excentrieke' moslims, maar om het gedachtegoed dat tussen de oren zit opgeslagen bij 1,7 miljard moslims, dat wat mijn logica betreft beter vandaag dan morgen voorgoed onzichtbaar wordt gemaakt. Een klein kaliber atoombom op Mecca zal wonderen verrichten. Want dan lijkt het alsof het de wil van Allah is geweest waaraan nooit wordt getwijfeld. Omdat de wil van Allah verdomd veel lijkt op het karakter van de vieze vuile gore pedofiele profeet sadist en oorlogsmisdadiger Mohammed. Moslims zullen daarna NOOIT meer zeuren over het invoeren van de sharia.

Allah akbar. Zijn daden staan in de schaduw van onze kenniseconomie en beschaving.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Pilgrim »

Mannen en vrouwen gescheiden
Een voorstel voor gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen zorgt in België voor veel controverse. Ahrouch, zelf twintig jaar buschauffeur, ontkent echter dat het heeft te maken met religieuze motieven. Volgens hem krijgt hij veel klachten van vrouwen die tijdens spitsuren worden betast door mannen. „Dat is de enige reden waarom dat voorstel in ons programma staat”, claimt hij.

Moslimmigranten stemden in België traditioneel vaak op de socialistische PS, maar net als de PvdA in Nederland is de partij aan een electorale val bezig. Groter succes voor een moslimpartij ligt dan ook in de lijn der verwachting.

[...]

’Terug in de tijd’
Ook op sociale media liegen de reacties er niet om. „Dit voorstel is even belachelijk en discriminerend als het scheiden van moslims en niet moslims op de bus”, zegt een twitteraar. „We gaan terug in de tijd”, vreest een ander.

De partij zou al in 2012 veel meer stemmen hebben gehaald als het geen sjiitische club was geweest. De meeste Belgische moslims zijn, net als in Nederland, soennieten.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1881192 ... cheiden-ov
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1594
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:Schoolvoorbeeld van taqiyya. Deze islamisten willen ‘de invoering van een 100% islamitische staat’ ‘zonder aan de Belgische grondwet te raken’.
Je kan er ook van af zonder de grondwet geweld aan te doen.
Laat ze nou eens toegeven: het IS GEEN RELIGIE maar een VEROVERINGSIDEOLOGIE.
:muslima: :sheik:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pizzaman schreef:
Ariel schreef:Schoolvoorbeeld van taqiyya. Deze islamisten willen ‘de invoering van een 100% islamitische staat’ ‘zonder aan de Belgische grondwet te raken’.
Je kan er ook van af zonder de grondwet geweld aan te doen.
Laat ze nou eens toegeven: het IS GEEN RELIGIE maar een VEROVERINGSIDEOLOGIE.
:muslima: :sheik:
Klopt! Het is een minderwaardig volk: moslims. Moslims lopen al meer dan 1400 jaren achter de feiten aan. Door gebrek aan gezond verstand en een ontbreken van intelligentie als gevolg van hun slecht door Allah bewerkstelligde DNA moeten 1,7 miljard moslims ervaren dat zij waardeloos zijn voor Allah en niets voorstellen in vergelijking met joden, christenen en atheïsten.

Wie zich moslim noemt heeft automatisch het recht als parasiet en stuk onbenul 'gewaardeerd' te worden op de ladder van overbodige mensen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Driepinter
Berichten: 58
Lid geworden op: za jan 01, 2011 12:54 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Driepinter »

Beter de islamitische hoofddoek verbieden. Dat is immers de ideologie die vrouwen (zonder hoofddoek) slachtoffer maakt van handtastelijkheden.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Ariel »

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Pilgrim »

Staatssecretaris Francken, waarom blijft u de sharia importeren?

Sam Van Rooy, 6 april 2018

Afbeelding
De Belgische staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

‘Wie islam zaait, zal sharia oogsten,’ stelde de ons helaas ontvallen Nederlandse arabist Hans Jansen. Daarmee is eigenlijk alles gezegd: een land, zoals België, dat decennialang moslims (en dus de islam) importeert, met tienduizenden per jaar, wordt vroeg of laat geconfronteerd met de sharia of islamitische wet. Het islamiseren van de samenleving totdat de sharia geldt (voor moslims én voor niet-moslims) is inherent aan de islam: het staat zo in de islamitische bronnen en de eeuwenoude geschiedenis van de islam is daarvan één langgerekte getuigenis.

‘Dawa’
Het geweldloos en geleidelijk islamiseren van onze samenleving, zoals de Partij Islam in Brussel wil, is niets nieuws, maar kadert in de zogenaamde ‘dawa’, een strategie die vooral de Moslimbroederschap in het Westen en ook in België bezig is toe te passen. Er wordt gemikt op enerzijds de toenemende kracht van de demografie (een steeds hoger percentage moslims via immigratie en geboortecijfers) en anderzijds infiltratie van orthodoxe moslims in onze instellingen, met name in de media, de cultuur, het onderwijs en de politiek. Dat is geen complottheorie, maar een uitgewerkte islamitische strategie die wereldwijd wordt toegepast – uiteraard niet door alle moslims, maar dat is ook niet nodig om effectief te zijn.

Sluw
Partij Islam pakt het vrij sluw aan, maar elk rationeel denkend mens ziet alleen maar tegenstrijdigheden: de partij wil man-vrouwapartheid invoeren op het openbaar vervoer, zogezegd om vrouwen te beschermen tegen handtastelijke mannen (ze wil vrouwen dus beschermen tegen haar eigen kiespubliek door ze apart te zetten); de sharia van Partij Islam zal zogezegd ‘niemand verplichten’, maar is wel ‘de weg van de profeet en de Koran’ (de weg van de profeet en de Koran vinden we in meer of mindere mate terug in landen als Somalië, Egypte, Qatar, Iran en Pakistan, en in Molenbeek); en de ‘100 procent islamitische staat’ van Partij Islam zal zogezegd ‘niet raken aan de Belgische grondwet’ (een 100 procent islamitische staat hebben we de afgelopen jaren in Syrië en Irak kunnen aanschouwen).

Missie: islamiseren via taqiyya
Partij Islam heeft een missie om te islamiseren en zal er alles aan doen om dat in de praktijk te brengen en te doen slagen, inclusief ‘taqiyya’. Taqiyya is misleiden of liegen ten opzichte van de niet-islamitische vijand, aanbevolen door Allah in de Koran (zie Koran 2:173, 2:185, 4:29, 16:106, 22:78 en 40:28). Ook Allah zelf staat in de Koran omschreven als de beste makar, wat ‘misleider’ of ‘samenzweerder’ betekent (zie Koran 3:54, 8:30 en 10:21). Met name in Koran 3:54 vinden moslims Allahs toestemming om te misleiden: ‘En zij smeedden een list, en Allah smeedde een list; en Allah is de beste listensmid.’ Partij Islam zal met andere woorden binnen de krijtlijnen van onze wetgeving handelen en dus niet strafbaar zijn (tenzij ze een stommiteit begaan). Partij Islam heeft immers tijd: zulke beroepsmoslims (dixit Hans Jansen) denken niet op korte termijn, maar in decennia en zelfs eeuwen. Zij volgen Moslimbroeder-ideoloog Youssef Al-Qaradawi, die stelde dat de islam Europa moet overnemen, niet via geweld maar via stille verovering.

Moslims mobiliseren
Het voornaamste doel op korte en middellange termijn van Partij Islam is uiteraard om zoveel mogelijk moslims ervan te overtuigen om voor hen te stemmen. Maar evengoed is het doel om moslims te (her)islamiseren: om hen (weer) bewust te maken van hun islamitische identiteit en om hen ervan te overtuigen die islamitische identiteit uit te dragen en in de praktijk te brengen. De essentie is dat de moslimmassa wordt gemobiliseerd voor de islamitische zaak. Partijpolitiek is dan ook slechts een vehikel, een middel om onze samenleving te islamiseren. Denk aan de woorden van Erdogan, die bezig is Turkije te herislamiseren: ‘Democratie is als een trein. We stappen uit wanneer we aankomen op het station dat wij wensen.’

Sharia geldt de facto al
Wie nu door de relatieve openhartigheid van Partij Islam plots verontwaardigd roept dat de sharia in België geen plaats heeft, moet goed beseffen dat de sharia hier de facto al in belangrijke mate geldt. Immers, zei Kamagurka niet dat hij zichzelf uit angst censureert door geen cartoons over de islamitische profeet Mohammed te maken? Houden christenen en homoseksuelen in asielcentra zich niet het best gedeisd? Hoeveel ex-moslims in België durven uit de kast te komen en openlijk de islam te bekritiseren? Hoeveel moslimwijken telt België al die door vrouwen, homoseksuelen en Joden worden gemeden, of waar ze zichzelf censureren door zich anders te kleden of gedragen? Zijn er in België dan geen Koranscholen waar (piep)jonge moslims in weekends worden geïndoctrineerd met Koranverzen die aanzetten tot een afkeer van of haat tegen onze vrije samenleving? Zijn hier geen moskeeën waar imams prediken tegen het Westen en tegen integratie? Zijn hier geen moslimwijken waar alleen halal en geen alcohol is te vinden en waar je tijdens de ramadan maar best niet in het openbaar eet? Enzovoort enzoverder. Waarom verbood burgmeester Schepmans Geert Wilders en Filip Dewinter om Molenbeek te bezoeken? Antwoord: bekijk deze video. ‘Slechts’ ca. 7 procent van de bevolking in België is vandaag moslim, maar een onderzoek wees uit dat mensen denken dat bijna een derde van de bevolking moslim is. Hoe zou dat nu toch komen?

Moslimimmigratie is motor islamisering
Partij Islam is slechts het prille begin. Elke dag opnieuw immers komen via diverse migratiekanalen nieuwe potentiële moslimkiezers voor partijen zoals Partij Islam dit land binnen; elke dag opnieuw immigreren nieuwe potentiële oprichters van nieuwe islamitische partijen. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken, die nu op Twitter met in zijn kielzog enkele andere N-VA’ers als een bezetene tegen Partij Islam tekeergaat, heeft de afgelopen 3,5 jaar, voorzichtig geschat, 90.000 moslims binnengelaten (illegalen zijn hier uiteraard niet bijgeteld, het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk nog een stuk hoger).

Socioloog en cijferfetisjist Jan Hertogen berekende eind februari nog het volgende:
  • De laatste 30 jaar waren de grenzen nog nooit zo open als vandaag onder Theo Francken.
  • De laatste 30 jaar was er nog nooit zoveel asielopvang en waren er nog nooit zoveel erkenningen van asielzoekers als vandaag onder Theo Francken.
  • De laatste 30 jaar was de totale immigratie nog nooit op zo’n hoog peil als vandaag onder Theo Francken, zodanig hoog zelfs dat de als vluchteling erkende asielzoekers slechts een 10-tal % (!) van de totale immigratie uitmaken.
Hertogen concludeert: ‘Nog nooit had België een staatssecretaris die enkel langs harde maatregelen in de marge zijn gezicht van hardliner probeert te redden, maar de geschiedenis en de statistieken zal ingaan als de Moeder Theresa van de vluchtelingen.’

Zet de Belgische regering in grote lijnen dit beleid voort, wat te verwachten valt, dan zal het aandeel moslims in België tegen 2050 meer dan verdubbeld zijn, naar meer dan 2 miljoen moslims (Pew Research Center). Dat betekent voor Antwerpen in 2050 meer dan 35% moslims, voor Anderlecht meer dan 55%, Sint-Niklaas 30%, Vilvoorde 40%, Willebroek 38%, Charleroi 34%, Beringen 56%, Luik 34%, Vorst 30%, Zele 39%, Molenbeek 63%, Koekelberg 51%, Schaarbeek 44%, Brussel 46% (Zie Hertogen).

De opvattingen van moslims
Zijn dat allemaal moslims met een of meerdere sharia-opvattingen? Niet allemaal, nee, maar een groot deel wel, zo wijzen onderzoeken steeds weer uit. Het onderzoek van dr. Ruud Koopmans gaf voor België de volgende zorgwekkende resultaten: 66,1% van de moslims in België vindt dat moslims terug moeten naar de wortels van de islam; 82,2% vindt dat er maar één interpretatie van de Koran is en dat elke moslim zich daaraan moet houden; en 69,6% vindt de regels van de Koran belangrijker dan de Belgische wetgeving. Een substantieel deel van de in West-Europa aanwezige moslimbevolking is echt niet zo moeilijk te (her)islamiseren (via de ‘dawa’) en eenvoudig te verleiden om voor islamitische partijen te stemmen, kijk maar naar het recente verkiezingsresultaat van DENK en NIDA in Nederland.

‘Geen probleem met de islam op zich’
Theo Francken, die nu moord en brand schreeuwt inzake Partij Islam, zei in een interview: ‘Mij zult u niet zo gauw horen zeggen dat er een probleem is mét de islam. Er is een probleem met de organisatie van de islam, dat wel. Maar met de islam op zich heb ik geen probleem. Natuurlijk kan iemand die vrijwillig een hoofddoek draagt, er perfect bij horen.’ Een probleem met de organisatie van de islam? De islam weet zich steeds beter te organiseren. Partij Islam is een typisch voorbeeld van de islam die zich organiseert, en in onze steden schieten moskeeën, Koranlessen en islamscholen als paddenstoelen uit de grond. Francken noemt het ‘islamisme’, maar dat is natuurlijk onzin, en dat weet ‘zijn’ ervaringsdeskundige Darya Safai ook als de beste. Arabiste Anne-Marie Delcambre noemt termen als ‘islamisme’ westerse verzinsels om de onaangename waarheid over dé islam niet onder ogen te hoeven zien: ‘Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei.’

‘Waarom blijft u de sharia importeren?’
Door te zeggen dat hij ‘met de islam op zich geen probleem heeft’ en door elk jaar opnieuw tienduizenden moslims onze samenleving binnen te loodsen, is Francken medeverantwoordelijk voor de islamisering van onze samenleving. Ik moet opnieuw denken aan de lezing van staatssecretaris Francken aan de UGent die ik bijwoonde en waarover ik een uitgebreid verslag schreef. Tijdens de vragenronde stond een snuggere student op die een onderzoek citeerde waaruit blijkt dat het overgrote deel van de Afghanen bepaalde sharia-opvattingen heeft (wat natuurlijk evengoed het geval is voor grote groepen islamitische migranten uit andere landen, zoals Irak en Syrië). Hij stelde dan ook dat Francken bezig is om islamitische asielzoekers met sharia-opvattingen over onder meer vrouwen massaal op te nemen in onze samenleving. Eigenlijk vroeg de student dus: ‘Staatssecretaris Francken, waarom blijft u de sharia importeren?’

https://doorbraak.be/staatssecretaris-f ... mporteren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Pilgrim »

België: de eerste islamitische staat in Europa?

Geplaatst op 24 april 2018

Afbeelding

Het Franse acroniem van de Belgische ISLAM-partij staat voor “Integriteit, Solidariteit, Vrijheid ,Authenticiteit, Moraliteit”. De leiders van de ISLAM-partij willen blijkbaar van België een islamitische staat maken. Ze noemen het “islamitische democratie” en hebben een streefdatum vastgesteld: 2030. Volgens het Franse tijdschrift Causeur is “het programma verwarrend eenvoudig: vervang alle civiel- en strafrecht door de sharia-wetgeving”. De ISLAM-partij werd aan de vooravond van de gemeentelijke verkiezingen in 2012 opgericht en had onmiddellijk indrukwekkende resultaten. De cijfers zijn alarmerend.

Het effect van deze nieuwe partij, aldus Michaël Privot, een expert op het gebied van de islam, en Sebastien Boussois, een politicoloog, zou de “ineenstorting van het sociale stelsel” kunnen zijn. Sommige Belgische politici, zoals Richard Miller, pleiten nu voor een verbod op de ISLAM-partij.

Het Franse weekblad Le Point beschrijft nauwkeurig de plannen van de ISLAM-partij: die wil graag “verdorvenheid/losbandigheid voorkomen door casino’s, speelhallen en wedkantoren en de loterij te verbieden”. Naast het goedkeuren van het dragen van de islamitische hoofddoek op school en een akkoord over de islamitische religieuze feestdagen, wil de partij dat alle scholen in België op hun schoolmenu’s halal vlees aanbieden. Redouane Ahrouch, een van de drie oprichters van de partij, stelde ook scheiding van mannen en vrouwen in het openbaar vervoer voor. Ahrouch maakte in de jaren negentig deel uit van het Belgisch Islamitisch Centrum, een [broei]nest van islamitisch fundamentalisme, waar kandidaten voor de jihad in Afghanistan en Irak werden gerekruteerd.

De ISLAM-partij weet dat de demografie aan haar kant staat. Ahrouch heeft gezegd: “Over 12 jaar zal Brussel voornamelijk uit moslims bestaan”. Bij de aanstaande Belgische verkiezingen is de ISLAM-partij nu klaar om in 28 gemeenten kandidaten mee te laten draaien. Op het eerste gezicht lijkt dit een belachelijk aandeel, in vergelijking met 589 de Belgische gemeenten, maar het laat de vooruitgang en de ambities van deze nieuwe partij zien. In Brussel zal de partij op 14 lijsten, uit mogelijk 19, worden vertegenwoordigd.

Dat is waarschijnlijk de reden waarom de Socialistische Partij nu bang is voor de opkomst van de ISLAM-partij. In 2012 slaagde de partij erin om, toen ze in slechts drie districten van Brussel meedeed, in twee van hen (Molenbeek en Anderlecht) een gekozen vertegenwoordiger te krijgen en haalde ze het maar net niet in Brussel-Stad.

Twee jaar later, tijdens de parlementsverkiezingen van 2014, probeerde de ISLAM-partij haar basis uit te breiden in twee kiesdistricten, Brussel-Stad en Luik. Opnieuw waren de resultaten indrukwekkend voor een partij die de introductie van de sharia, de islamitische wet, in België voorstaat. In Brussel behaalde ze 9.421 stemmen (bijna 2%).

Deze politieke beweging begon blijkbaar in Molenbeek, ‘de verblijfplaats van de Belgische radicalen’, een ‘broeinest van wervers voor de Islamitische Staat in Irak en de Levant’. De Jihadisten daar waren duidelijk voorstander van terroristische aanslagen in heel Europa en zelfs in Afghanistan. De Franse auteur Éric Zemmour stelde schertsend voor dat Frankrijk in plaats dat het Raqqa in Syrië bombardeerde, “Molenbeek” zou bombarderen. Op dit ogenblik zijn in Molenbeek 21 van de 46 gemeentelijke ambtenaren moslim.

De Europese hoofdstad, “schreef Le Figaro”, zal over twintig jaar islamitisch zijn”. “Bijna een derde van de bevolking van Brussel is al moslim”, aldus Olivier Servais, een socioloog aan de Katholieke Universiteit van Leuven. “De beoefenaars van de islam zullen mogelijk vanwege hun hoge geboortecijfer ‘over vijftien of twintig jaar’ in de meerderheid zijn. Sinds 2001… is Mohammed de meest gebruikte naam voor jongens die in Brussel geboren zijn”.

De ISLAM-partij werkt in een gunstige omgeving. Volgens de burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur, zijn nu alle moskeeën in de Europese hoofdstad “in handen van de Salafisten”. Enkele weken geleden beëindigde de Belgische regering de lange termijn huur aan de Saoedische Koninklijke familie, van de grootste en oudste moskee in het land, de Grote Moskee van Brussel, “als onderdeel van wat volgens ambtenaren een poging is om radicalisering tegen te gaan”. Ambtenaren zeiden dat de moskee een “broeinest voor extremisme” was.

Een vertrouwelijk rapport van vorig jaar onthulde dat de politie 51 organisaties in Molenbeek had blootgelegd, die vermoedelijk banden hadden met het jihadisme. Misschien is het tijd voor het slaperige België om wakker te worden?

Bron: www.gatestoneinstitute.org

Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres”

https://ejbron.wordpress.com/2018/04/24 ... in-europa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Mahalingam »

Die Islampartij zal in België net zulk soort stof doen opwaaien als DENK in Nederland.
Veel mensen krijgen meer inzicht in het Islam gedoe. Hier een voorbeeld:
Oprichter Islampartij wil staatssecretaris Demir niet aankijken in 'De Afspraak'
Redouane Ahrouch, het kopstuk van de Islampartij en voormalig MIVB-buschauffeur, heeft geweigerd om staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) rechtstreeks aan te kijken tijdens een debat van 'De Afspraak' op Canvas.

Ahrouch bevestigde in diezelfde uitzending dat hij de sharia wil invoeren in België, en dat hij met zijn partij ook wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Gent en Antwerpen.

Ahrouch is oprichter van de Islam-partij en gemeenteraadslid in Anderlecht. Hij veroorzaakte onlangs opschudding met zijn pleidooi om mannen en vrouwen op het openbaar vervoer te scheiden. Ahrouch, zelf buschauffeur in Brussel, werd vorige week na 25 jaar dienst door de MIVB ontslagen.

Hij was vanavond te gast in de paneldiscussie in 'De Afspraak'. Toen staatssecretaris Zuhal Demir met hem in debat wilde gaan, weigerde hij om haar rechtstreeks aan te kijken omdat ze een vrouw is. Toen presentator Bart Schols hem daar attent op maakte, ontkende hij dat evenwel en zei hij: "Ik ga mijn ogen niet op deze persoon fixeren. Maar ik luister naar haar, ik ben beleefd. Ik luister en analyseer." Het is persoonlijk, zei Ahrouch.
"Wat is uw probleem?", vroeg Demir. Daarop zei Ahrouch: "Mevrouw, u verwart de Kamer met uw slaapkamer."
Een echte Moslim: ziet een vrouw en denk aan sex en dan zakt zijn verstand van tussen zijn oren naar tussen zijn benen.

https://www.demorgen.be/nieuws/oprichte ... -b36511ea/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Mahalingam »

https://www.pinterest.com/pin/407857309997490890/
Op deze site vindt je beelden van gehoofddoekte (of erger) vrouwen met een handboog.
Een van die beelden is gejat door partij islam. Deze wordt nu gebruikt om ons te vertellen dat ze een vrouw in de gelederen hebben. Dit is ze dus niet maar ze lijkt erop. :roll:
Afbeelding
Vrouw wordt lijsttrekker van ISLAM in Antwerpen: partij maakt het nieuws officieel met deze foto
De controversiële partij islam heeft op Facebook haar Antwerpse lijsttrekker ‘onthuld’. De dame op de foto is volledig gesluierd en ook haar naam is nog niet bekend, maar de moderator van de Facebookpagina van de partij benadrukt dat het geen grap is. “Het is een kandidate van Afghaanse origine die erop stond aan het hoofd van de lijst te staan om de strijd aan te gaan met Bart De Wever”. De campagnefoto is echter een stockbeeld.

“De vrouwelijke Antwerpse, met Afghaanse roots, heeft het lijsttrekkerschap zelf gevraagd en de organisatie waar ze deel van uitmaakt, heeft haar ook naar voren geschoven”, vertelt Redouane Ahrouch. Welke Antwerpse organisatie het betrof, wou hij alleszins niet kwijt. Volgens hem was het een Antwerps-Marokkaanse vereniging.

“De Antwerpse militanten hebben haar naar voren geschoven als een intellectuele en strijdvaardige vrouw. Ze is sterk, standvastig en resoluut. En qua leeftijd is ze eind de twintig, denk ik toch.”

Wie ze is, wil Ahrouch evenmin kwijt. “Gezien ik mijn job verloren ben nadat mijn politiek engagement breed uitgesmeerd werd, heb ik haar aangeraden haar identiteit geheim te houden. Pas als we de lijsten gaan aankondigen tijdens onze persconferentie op 11 september, zullen we haar naam communiceren.”
Spoiler! :
Stockfoto

Het opvallende campagnebeeld dat de partij verspreidde, is echter geen foto van de vrouw. Een simpele reverse google image search wijst uit dat het een stockfoto is die de ronde doet. “Maar ze lijkt er wel op”, aldus nog Arhouche.

Het boegbeeld van de partij kwam al meerdere malen in opspraak vanwege zijn streng religieuze en vaak vrouwonvriendelijke standpunten. Zo weigert hij steevast om vrouwen in de ogen te kijken en in het verleden stelde hij voor om in het openbaar vervoer mannen en vrouwen apart te laten zitten. Ook benadrukte hij al meermaals een voorstander te zijn van ouderwetse genderrollen.

“Ze is echt wel een intellectueel”, benadrukt Ahrouch. “De organisatie in kwestie stond erop dat zij de lijst zou trekken en laten we zeggen dat ze me overtuigd hebben. Ik vond dat aanvankelijk een probleem, maar na een stemronde, moest ik wel instemmen. Vergeet ook niet: ik ben dan wel werkloos, maar ik heb slechts 24 uren in een dag en gezien we in zo veel mogelijk gemeentes willen opkomen, moet ik soms compromissen sluiten.”

Nog volgens Arhouch zal de partij lijsten neerleggen in 33 gemeentes. “Gisteren hebben we daar Antwerpen, Moeskroen en Gent aan kunnen toevoegen, maar het doel is op te komen in 50 of zelfs 60 gemeentes”.
https://www.gva.be/cnt/dmf20180511_0350 ... -deze-foto
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgie : Islam partij.

Bericht door Ariel »

En dan is dit de tweede Islam partij. Moslims zetten er vaart achter. Deze partij is opgezet door vluchtelingen. Die willen ook een stem.
Afbeelding
Vluchtelingen vormen eigen partij

REFUGEE PARTY WIL MEE VORMGEVEN AAN OPLOSSING VOOR SAMENLEVINGSPROBLEMEN

De versnippering van de politiek in Aalst gaat verder, want op 14 oktober zal ook de Refugee Party zich presenteren aan de kiezer. De partij bestaat uit vluchtelingen uit Soedan, Syrië en Irak. “Als vluchtelingen willen we niet aan de zijlijn blijven staan, maar zelf actief de handen uit de mouwen steken”, klinkt het.

José Gavilan, één van de Aalstenaars achter Aalst Mixt, is één van de drijvende krachten achter de lokale lijst van Refugee Party. “Vluchtelingen uit Soedan, Syrië en Irak vormen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een eigen partij onder de naam Refugee Party Aalst”, zegt hij. Op de lijst staat onder meer een gewezen minister van Volksgezondheid van Soedan, Abdalla Teia Juma Hammad. “Wij willen constructief bijdragen aan een verdraagzame en democratische samenleving en vinden dat de stem van vluchtelingen meer gehoord moet worden. Als vluchtelingen willen wij niet aan de zijlijn blijven staan, maar zelf actief de handen uit de mouwen steken, mee vormgeven aan oplossingen voor samenlevingsproblemen en het maatschappelijk debat over onze verzuchtingen en ons programma stimuleren”. Op de lokale lijst van de Refugee Party Aalst staan nog Aalstenaars met een vluchtelingenachtergrond: Mîya Cemîl Kindî (Syrië), Sandy Abdulahad (Syrië), Stevan Al Khalo (Irak) en Adam Ahmed Ahmed (Soedan). Refugee Party Aalst maakt deel uit van de in oprichting zijnde nationale Refugee Party.

Links versnipperd
De oprichting van Refugee Party Aalst is vooral slecht nieuws voor de linkse partijen in Aalst, waarvan de kiezers nog meer versnipperd zullen geraken. In 2012 haalden linkse partijen samen 23,5 procent. Sp.a haalde 16,4, PVDA 1,2 en Groen 5,9 procent. Ondertussen splitsten de socialisten en richtten ex-sp.a’ers Ann Van De Steen en Dylan Casaer hun stadslijst Lijst A op. Hoewel Lijst A zich niet ideologisch opstelt, is het afwachten of Casaer en Van De Steen andere kiezers dan hun traditionele linksprogressieve sp.a-achterban kunnen overtuigen. En dan komt nu ook de Refugee Party op. In Aalst, dat de laatste jaren er niet linkser op geworden lijkt, moeten die 23,5 procent linksprogressieve stemmen nu waarschijnlijk verdeeld worden over vijf partijen.

Lander Wantens (Groen) vindt het alvast jammer dat de Refugee Party apart opkomt. “Op de duur heb je voor alles een partij en kan je geen coalities meer sluiten. Aan politiek doen, is ook compromissen maken. Je kiest een partij die het best bij je gedachtengoed aansluit. Een partij die 2 procent haalt, daar ben je niks mee. Pas als je groot genoeg bent, kan je iets betekenen”, zegt Lander. Theo Nsengi is zelf een Ruandees vluchteling en staat nu op een CD&V-lijst. Hij zegt wel zijn ei kwijt te kunnen in zijn partij. “Iedereen is vrij om aan politiek te doen, maar ik voel me goed bij CD&V. Ik kan mijn mening daar perfect kwijt”, zegt Theo Nsengi, die op plaats 4 staat bij CD&V.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie