Op het sp.a-forum ...

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Op het sp.a-forum ...

Berichtdoor sprot » Wo Mar 22, 2006 2:47 pm

Volgende posting op het sp.a-forum (socialistische partij)

Cartoons en macht.

Ik zou niet willen openen op een uitspraak als ?Zijn de Moslims nu helemaal kirrewiet geworden??, als ik de reacties op (milde en slechte) cartoons zie, zelfs in de Brusselse straten. Maar toch, hoe kan het dat een religieuze bevolking zo gedesinformeerd is door haar leiders? Moet de Islam nu echt alle fouten van het Christendom herhalen? Is de verlichting helemaal aan hen voorbijgegaan?

De modale Moslim moet zich realiseren dat dit soort reacties hem afwendt van zijn enige objectieve bondgenoten in het Westen: de links-liberalen, de humanisten, de socialisten. Historisch zijn het deze mensen die gestreden hebben voor de vrijheid van meningsuiting, maar ook voor de vrijheid van godsdienst, en voor de scheiding van kerk en staat.
Wie staat er gematigd positief tegen de onafhankelijkheidsstrijd van de Palestijnen, wie wil het nucleair ?meningsverschil? met Iran met diplomatieke middelen oplossen, wie vindt dat een gewapende interventie in Irak niet aan de orde was? De Europeanen, met een (recente) traditie van vrije meningsuiting, persvrijheid, en tolerantie.

Ik was bereid om met een welwillend oor te luisteren naar de grieven van onderdrukte Palestijnen, Afghanen, en noem maar op; en met mij vele mensen die de gelijkheid van alle volkeren, overtuigingen en culturen hoog in het vaandel voeren. Zij hebben mijn vertrouwen beschaamd. Objectief moet ik nu tot de vaststelling komen dat de Islam een totalitaire staatsvorm voorstaat, waar andersdenkenden zullen vervolgd worden, en volgens de barbaarse praktijken van de Sharia gestraft. Erger, ik begin zelfs te geloven dat de bevolking van die landen achter die praktijken staat, in plaats van alleen een handvol machtsgeile politici en Imams. Kan een humanist zich scharen achter een totalitaire staat, of achter een godsdienst die zijn tentakels uitslaat naar onze wetten, waarden en normen waar onze voorvaders honderden jaren voor gestreden hebben?
Moet ik nu echt de allochtone jongere (en oudere) in mijn straat bekijken als een potentiële vijand, die als enige bedoeling heeft om een machtsgreep te plegen teneinde onze democratische vrijheden af te nemen en zijn eigen versie van het duizendjarige rijk te realiseren?

Of is er wat anders aan de hand? Hebben de religieuze leiders ontdekt dat ze met dit soort akties ook de meer gematigde Moslim voor hun kar kunnen spannen? (niet iedere Moslim ziet een zelfmoordaanslag zitten). Denken ze dat ze met dit soort marketingacties meer mensen kunnen polariseren en de komende mildering van het geloof (ook voor de Islam) in Europa kunnen stopzetten? Want dat is hun grote vrees: Een generatie jonge Europeanen, die moderne Westerse waarden en normen aanhangt, en voor wie geloof een privé-zaak is. Zij vrezen het virus van de beschaving, waardoor mensen zelfstandig beginnen nadenken, en waardoor zij hun macht op de jongere generatie verliezen, net zoals de katholieke kerk twee- a driehonderd jaar geleden zijn geüsurpeerde macht heeft moeten afstaan. Zij vrezen ook een gelijkaardige beweging als het protestantisme in onze contreien, waardoor de mensen teruggingen op de basis van hun geloof (de bijbel voor de christenen, niet geïnterpreteerd door de schriftgeleerden van de tijd). Zij vrezen een moderne Islam, waar de mensen zich niet laten leiden door de ?wijze? die staat tussen de gelovige en zijn geloof.

Ik zou een oproep willen richten tot de Europese Moslim: wees een goede Moslim, als dat je keuze is. Laat je leiden door de zes artikelen van geloof, maar herinner je ook de Adl: gerechtigheid behoort Allah toe, niet jou, niet de religieuze leider. Ikzelf ben een onverbeterlijke atheïst, maar zelfs ik denk niet dat ik de waarheid in pacht heb, of recht mag spreken. Volgens jouw geloof was Mohammed de laatste profeet, en hij kreeg zijn boodschap rechtstreeks van Allah. Het zij zo. Laat je dan ook niet manipuleren door valse profeten met een politieke agenda. Realiseer je ook dat polarisatie de beleving van je geloof in Europa in de weg zal staan: de Westerling is zeer tolerant, maar als een geloof maatschappijbedreigend wordt, kunnen we niet anders dan beperkend ingrijpen. Ik hoop alleen maar dat je tegen die tijd geen nieuwe Nazi?s aan de macht hielp. Eén holocaust was genoeg.

Om Dave Allen te parafraseren (voor de jongere gelovige: iemand die van lachen met geloof een beroep maakte): Je God zij met jou?.

Geplaatst door Michel Godfroid


mevrouw ali hirsi uit nederland heeft het volledig bij het rechte eind wat de vrije meningsuiting betreft. het recht op beledigen wordt door haar verdedigd en terecht.de basisregel van democratie wordt schandelijk met de voeten getreden als aan de druk van gestoorde extrimisten, die door hun godsdienst vrouwen en ganse bevolkingsgroepen onder de knoet willen houden ( hou ze dom en ze reageren niet!)zijn we toch ff op het verkeerde pad vrees ik.ook wat de laffe houding van sommige ondernemingen betreft die uit schrik voor hun geldhachje weigeren om zich europees solidair te gedragen. iedereen had zich achter de premier van denemarken als één blok moeten scharen en eindelijk eens tonen aan de geflipte arabische wereld dat men niet met europa solt en deze onder geen beding onder druk kan zetten. maar neen, de europese politici waren liever laf en hielden , zoals in vele gevallen, weer de boot af liever van een duidelijk standpunt in te nemen en voor eens en altijd de mond te snoeren van losgeslagen fundamentalistjes die in naam van de koran en hun profeet een halve wereld verbranden en in de prak slaan! ik schaam me in hun plaats ... spelen hun riante weddes hierbij misschien een rol ????
de eeuw waarin het terrorisme en geweld de plak gaan zwaaien,heeft zijn intrede gedaan en er is kennelijk dit keer geen karel martel die de oprukkende islam de mond zal snoeren.
europarlementariërs aller landen word wakker en reageer en wees voor een keer jullie wedde waardig!
betty lathouwers

Goed zo, kameraden !
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Berichtdoor Patrick » Wo Mar 22, 2006 8:24 pm

Eentje die een beetje ontwaakt uit zijn koma om vervolgens te hervallen. Indien hij en zijn "kameraden" de Islam daadwerkelijk op een objectieve manier willen bestuderen, dan moeten ze eerst hun eigen ideologische dogma's van zich afwerpen en dat is allicht teveel gevraagd.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten