Leden Centre Islamique Belge veroordeeld voor negationisme

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Leden Centre Islamique Belge veroordeeld voor negationisme

Berichtdoor sprot » Wo Jun 21, 2006 9:28 pm

De 26-jarige Abdel Rahman Ayachi en de 30-jarige Raphaël Gendron zijn woensdag door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot tien maanden cel waarvan de helft met uitstel. Beide beklaagden zijn verantwoordelijk voor de website van het Centre islamique belge (CIB). Ze werden schuldig bevonden aan negationisme en het aanzetten tot rassenhaat.

Montage
De beklaagden moesten voor de rechter verschijnen voor een videomontage van één minuut waarin de lichaamstaal van Adolf Hitler tijdens zijn toespraken wordt vergeleken met die van David Lévy, de gewezen Israëlische minister van Buitenlandse Zaken. Op de achtergrond is een grote davidster te zien die geleidelijk aan in een hakenkruis verandert. De beelden worden afgewisseld met teksten als "hetzelfde racisme, dezelfde criminaliteit, dezelfde geschiedenis".

Negationisme
De rechter volgde de argumenten van de advocaat van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Die meende dat de aanklacht van negationisme weerhouden moest worden omdat het Israëlisch-Palestijnse conflict vergelijken met de genocide op de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog neerkomt op het minimaliseren van de misdaden van het naziregime. De wet van 23 maart 1995 over het negationisme verbiedt de ontkenning van die misdaden of hun minimalisering. Het is de eerste keer dat een rechter mensen veroordeelt voor het minimaliseren van de omvang van de nazimisdaden.

Haat
De rechter volgde ook de argumentering van de raadsman van het collectief "Dialogue et Partage" die benadrukte dat de beklaagden zorgvuldig uittreksels uit de Koran uitkozen en een persoonlijke herschrijving voorstelden om op te roepen tot haat tegen de Joden. In de tekst "La fin du peuple d'Israël" werden de Joden "lafaards", "apen" en "varkens" genoemd.

Op een discussieforum ten slotte werden de Joden "honden die moeten branden in de hel" genoemd. De rechter meende dat de beklaagden, als verantwoordelijken voor het forum, de plicht hadden daarover controle uit te oefenen.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Dutch
Berichten: 3268
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Berichtdoor Dutch » Wo Jun 21, 2006 10:17 pm

In de tekst "La fin du peuple d'Israël" werden de Joden "lafaards", "apen" en "varkens" genoemd.

Op een discussieforum ten slotte werden de Joden "honden die moeten branden in de hel" genoemd


Dat is toch gewone islamtaal ?!?
Misschien begint het hier te dagen...

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Do Jun 22, 2006 9:45 am

:) Ik zou die 2 gastjes zonder pardon mee klieken en klakken het land uitzetten. Die paar maand cel met de helft uitstel nog veel te weinig.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Makers islamitische website naar cel voor rassenhaat

Berichtdoor sprot » Do Jun 22, 2006 11:43 am

De 26-jarige Abdel Rahman Ayachi en de 30-jarige Raphaël Gendron zijn gisteren door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot tien maanden cel, waarvan de helft met uitstel.

Beide beklaagden zijn verantwoordelijk voor de website Assabyle.com van het Centre Islamique Belge (CIB) uit Sint-Jans-Molenbeek. Ze werden schuldig bevonden aan antisemitisme, negationisme en het aanzetten tot rassenhaat.

De twee beklaagden moesten voor de rechter verschijnen voor een videomontage van één minuut waarin de lichaamstaal van Adolf Hitler tijdens zijn toespraken wordt vergeleken met die van David Lévy, de gewezen Israëlische minister van Buitenlandse Zaken.

Op de achtergrond is een davidster te zien die geleidelijk aan in een hakenkruis verandert. De beelden worden afgewisseld met teksten als ,,hetzelfde racisme, dezelfde criminaliteit, dezelfde geschiedenis''.

De rechter volgde de argumenten van de advocaat van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding, dat zich burgerlijke partij had gesteld. Hij ontwaarde negationisme omdat het Israëlisch-Palestijnse conflict vergelijken met de genocide op de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog neerkomt op het minimaliseren van de misdaden van het naziregime.

Het is de eerste keer dat een rechter mensen veroordeelt voor het minimaliseren van de omvang van de nazimisdaden.

De rechter volgde ook de argumentering van de raadsman van het collectief Dialogue et Partage, dat zich eveneens burgerlijke partij had gesteld. Die benadrukte dat de beklaagden uittreksels uit de koran uitkozen om op te roepen tot haat tegen joden. In een tekst werden joden lafaards, apen en varkens genoemd.

Op een discussieforum werden joden ,,honden die moeten branden in de hel'' genoemd. De rechter meende dat de beklaagden, als verantwoordelijken voor het forum, de plicht hadden daarover controle uit te oefenen.

De advocaten van de veroordeelden kondigden al aan in beroep te gaan. Het Centrum kreeg een vergoeding van 2.500 euro, andere burgerlijke partijen kregen 1 euro toegewezen. De beklaagden kregen bovenop de celstraf een boete van 15.000 euro.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste

Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)

Sapere aude!

In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten