De Islam volgens Herman Brusselmans

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

De Islam volgens Herman Brusselmans

Berichtdoor Patrick » Vr Apr 16, 2004 2:52 pm

uit: Humo nr 16/3319 (16 tot 22 april)

Herman: ... "Ik voorspel steeds meer moslimdictaturen in grote delen van de wereld, ook in de vrije wereld. Gisteren hebben gedetineerde moslims in de gevangenis aan de Nieuwe Wandeling in Gent van hun kloten gemaakt: ze willen meer gebedsruimtes en andervlees. Ik denk: 'Jongens, jullie mogen al blij zijn dat jullie überhaupt vlees krijgen. Er zal toch wel een reden zijn waarom ze in de bak zitten, hé? En dan nog een beetje gaan zeiken over gebedsruimtes en vlees. Ik heb schijt aan die gasten, maar dat mag je niet zeggen, want het is zogezegd 'rechtse praat'. Wacht maar. Zo'n regime als in Irak moest uitgeroeid worden, en het is de taak van ieder weldenkend mens ervoor te zorgen dat alle regimes ter wereld waarin mensen minder dan niks zijn, met wortel en tak worden uitgeroeid. We zijn in staat van oorlog hé? Straks kan hier op de Vrijdagmarkt of in Brussel Centraal een bom ontploffen: twintig jaar geleden dàchten we nog niet eens aan die mogelijkheid. Ik geloof ook niet dat we van het moslimfundamentalisme af zullen zijn als de Palestijnse kwestie morgen geregeld is. in de ogen van die gasten blijven we chrsitenhonden of ongelovige varkens, en vrouwen die een minirok dragen zijn vuile hoeren. Wij zouden hier eens moeten zeggen dat vrouwen die een minirok dragen vuile hoeren zijn; we vliegen er verdomme voor in de bak!"

Humo: Eén van je vrienden is van origine een Turkse moslim, in 'Ik ben rijk en ...' heet hij Kadir. Heb je het met hem weleens over moslims en het moslimfundamentalisme?'
Herman: "Ja, maar je bereikt altijd weer een punt waarop dat onderwerp onbespreekbaar wordt. Je kunt een jongen uit Turkije halen, maar Turkije nooit uit die jongen. In naam van de vriendschap en voor de lieve vrede moet ik dus op een bepaald moment stoppen met discussiëren" ....

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Berichtdoor sprot » Vr Apr 16, 2004 5:46 pm

Ook in een ander tijdschrift is Herman op een gelijkaardige wijze bezig

'HB : "Ik ben amateur-toekomstkijker, in de stille uren. En ik houd - zo scherp mogelijk - in het oog wat er in de wereld beweegt. En toch laat ik me telkens weer vangen. Ik was weer zo naïef om te denken dat die oorlog in Irak iets zou oplossen. Ik was vóór die oorlog, want ik vond dat die halvegare Saddam dringend maar eens moest worden afgezet. Maar dan stel je vast dat als de ene gek gevangen is, er een hele meute gekken klaar staat om zijn plaats in te nemen. Ik dacht dat het nu de beurt was aan de serieuze mensen. Maar blijkbaar dachten die sjiïeten : 'Ah, de Amerikanen gaan Saddam pakken, en dan is er plaats voor ons om de boel hier de komende dertig jaar naar te kloten te helpen'."

HB : "Ik ben op mijn hoede. Vroeger was het een ver-van-mijn-bed-show, toen konden we daar als toogfilosofen over staan zeiken, maar nu wordt om de twee dagen de Groenplaats in Antwerpen ontruimd omdat iemand zijn sandwich is vergeten, en de voltallige bomb squad gaat met een robot dat pakske doen ontploffen, zodat de kip curry tegen Rubens zijn kop vliegt. We zitten niet meer op ons gemak he?"

HB : "Het is ellendig moeilijk om er iets aan te doen, omdat je de democratische beginselen MOET respecteren. De amateur-toekomstkijker in mij zegt : de kans is groot dat je over honderd jaar moslimdictaturen krijgt in Europa. Net zoals het Christendom dat zoveel eeuwen lang heeft gedaan. De moslims zijn echt bezig met expansie, ze zijn lebensraum aan het zoeken. Dat zou allemaal niet zo erg zijn als de moslims niks willen veranderen aan ons democratisch systeem, maar bij alles wat ze verkondigen voel je op kousevoeten aan dat ze de weg van de dictatuur op willen. Dat ze een wereld willen waarin niet langer vrijelijk achterwaarts in de poes mag worden genaaid. Overal en altijd eisen ze voorrang : van de week nog, in de Gentse gevangenis, wilden er een aantal niet terug naar de cel omdat ze meer gebedenkamers willen en moslimvlees op hun bord. Tot en met in de gevangenis gaan ze daar efkes hun eisen op tafel leggen.

Ik ben een linkse denker, maar ik wil geen blinde linkse denker zijn. Ik vind niet dat je vluchtelingen in een C130 mag steken en ze terug naar de ellende jagen. Maar je kunt ze ook niet blijven ontvangen, dat is gewoon een feit.

Dat het Oostblok verlost is van de dictatuur van het communisme is een goede zaak, maar het impliceert wel dat die pipo's vrij de grens over kunnen komen om in Gent Mercedessen te carjacken. Is dat een reden om alle Polen en Albanezen terug te sturen? Absluut niet. Maar die kerels die alleen naar hier komen om mensen te rippen, moeten wel gepakt worden. Hoe doe je dat? Door meer flikken de straat op te sturen. Jammer genoeg, want te veel flikken is ook niet goed. Die gaan zich op de duur oppermachtig voelen, en dat is dan weer een gevaar voor de democratie.

HB : "En dan lees je in de krant : 'De Belgen zijn wantrouwig geworden". Natuurlijk zijn wij wantrouwig. Als je ziet dat er in een station in Madrid tweehonderd mensen worden opgeblazen, dan loop je in Brussel Centraal niet vrolijk rond. Dan denk je : shit, daar ligt een pakske, shit, er loopt daar een rare Tunesiër.
Dat is heel erg, maar als er uit de wereld continu berichten komen van : de tulbanden blazen dat op, de tulbanden vliegen daartegen dan mag je nog uren zeiken over de vraag of ze daar het recht toe hebben en of hun beweegredenen legitiem zijn, maar dan ga je automatisch tulbanden wantrouwen."
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten